Rån

Rånare misshandlade 47-åring

Tre gärningsmän misshandlade en 47-årig man i Malmö på torsdagsmorgonen, i samband med ett rån på Bellevuevägen.Mannen blev sparkad och slagen så pass illa att ett sår fick sys ihop.De tre rånarna fick med sig mannens bankomatkort och mobiltelefon.
Läs mer om Bellevuevägen.Mannen och Malmö.

JUST NU: Väpnat rån – två personer bundna

Polisen jagar två gärningsmän efter att minst två personer blivit rånade i en bostad i Vänersborgs kommun.De båda offren ska ha bundits med buntband.Gärningsmännen ska ha varit beväpnade med ett pistolliknande föremål och fick med sig nycklar och kontanter.
Ica-handlaren Peter: Jag måste gå vakt
Peter Larsson har tröttnat på alla inbrotts- och stöldförsök i Ica-butiken.På måndagen var det tredje gången på mindre än ett halvår. En maskerad man hotade kassörskan med pistol.– I höstas försökte de ta sig in via taket. Nu kan jag även bocka av väpnat rån, säger Peter Larsson som bestämt sig för att gå vakt utanför butiken på kvällarna.
Väpnat rån i butik i Vara
En matbutik i Vara utsattes under måndagskvällen för ett väpnat rån. En man med pistol ska ha gått in i butiken, hotat personal och kommit över en del kontanter innan han lämnade platsen.
Läs mer om Vara.
Väpnat rån mot butik
På måndagskvällen blev en matbutik i Vara rånad av en beväpnad gärningsman.Rånaren fick med sig kontanter.
Läs mer om Vara.
Tre misstänkta för rån och misshandel
Under kvällen och natten arbetade polisen med ett ärende gällande utpressning och rån i Uppsala.
Läs mer om Uppsala.
Knivskadad man förd till sjukhus efter rån
En man i 30-årsåldern vårdas på sjukhus efter butiksrån i Malmö.Mannen har skär- eller stickskador.Polisen jagar två knivbeväpnade rånare.
Läs mer om Malmö.Mannen.
Maskerad knivman jagas efter rån
Flera poliser jagar på tisdagskvällen en knivbeväpnad rånare i Helsingborg.Mannen slog till mot en verksamhetslokal och kom över kontanter.Ingen människa uppges fysiskt skadad.
Läs mer om Helsingborg.Mannen.
Fängelsestraff för två av juvelrånarna i Södertälje
Vittnen kastade kettlebell och prejade juvelrånarna av vägen. Nu döms två av männen till fängelsestraff för grovt rån mot guldsmedsbutiken i Södertälje. Den tredje döms till sluten ungdomsvård.
Läs mer om Södertälje.
Väpnat rån mot butik: Ville tvinga till sig pengar
Ett väpnat rån mot en butik i stadsdelen Lambohov inträffade under onsdagskvällen.– En man ville tilltvinga sig pengar, och då uppstod tumult, säger presstalesperson Monica Bergström vid Region Öst.
Tonåringar kapade lyxbilar – häktade för rån
Fyra tonåringar har häktats i Södertörns tingsrätt, misstänkta för grovt rån och grov stöld efter att ha tvingat till sig lyxbilar under vapenhot.
Polisen tvingas ge upp uppmärksammat rån
En person sitter häktad misstänkt för att ha rånat unga killar i Nacka. Men förundersökningen efter det uppmärksammade rånet av en åttaåring har lagts ner. – Vi har gjort allt vi kan men har ingen misstänkt gärningsman, säger kriminalinspektör Marcus Warneby.
Läs mer om Nacka.
Stjärnans tragedi efter dotterns död
Bill Cosbys dotter Ensa dog endast 44 år gammal.I veckan begravdes hon i delstaten Massachusetts och jordfästes bredvid sin bror som sköts till döds i samband med ett rån 1997, skriver Daily Mail.Samtidigt skilde sig responsen markant från allmänheten och makteliten från det tidigare tragiska dödsfallet.
Läs mer om Daily Mail.Samtidigt och Ensa.
Fyra rånare hotade med elpistol och baseballträ
Flera personer utsattes för ett rån av fyra gärningsmän i Skövde sent på onsdagskvällen.Rånarna hotade med baseballträ och pistolliknande föremål.
Läs mer om Skövde.
Tre gripna för grovt rån efter biljakt
Tre män i 20-årsåldern har gripits misstänkta för grovt rån, rapporterar Borås Tidning. En butik i Borås rånades av en maskerad man med ett pistolliknande föremål strax efter klockan 20.
Väpnat rån mot butik – ensam gärningsman flydde platsen
På onsdagskvällen har en butik i Borås rånats av en ensam gärningsman.Denne fick med sig kontanter från platsen.
Beväpnade män rånade bensinmack
En bensinstation norr om Torsby har utsatts för ett väpnat rån.Personal hotades av två maskerade personer med ett gevärsliknande föremål, skriver Nya Wermlands-Tidningen.
Väpnat rån mot bensinmack – hotade med gevärsliknande föremål
På tisdagskvällen blev en bensinmack utanför Torsby i Värmland utsatta för ett väpnat rån.Två maskerade personer som var beväpnade med ett gevärsliknande föremål.– Vi är på väg med patruller från flera olika håll, säger Mats Öhman, presstalesman vid Värmlandspolisen.