Rån

Väpnat rån i Göteborg – två gärningsmän jagas

Ett väpnat rån har skett i centrala Göteborg.Enligt polisens hemsida har två maskerade rånare har kommit in i en butik och hotat personal med pistolliknande föremål.
Läs mer om Göteborg och Göteborg.Enligt.
Person ertappade beväpnad rånare i hemmet – blev fastbunden
En person kom hem till sin lägenhet i Märsta och påträffade där en inbrottstjuv. Rånaren band då fast personen och fortsatte sedan att plocka på sig föremål från hemmet. Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.
Läs mer om Märsta.

Elektronikbutik utsatt för väpnat rån

Elektronikkedjan Elgigantens butik i Barkarby norr om Stockholm har utsatts för ett väpnat rån.Gärningsmännen uppges ha varit beväpnade med pistolliknande föremål.De jagas nu av ett stort polispådrag.– Vi har helikopter och patruller i området som letar efter flyktbilen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Elektronikbutik utsatt för väpnat rån
En elektronikbutik i Barkarby norr om Stockholm har utsatts för ett väpnat rån.Gärningsmännen uppges ha varit beväpnade med pistolliknande föremål.
Läs mer om Barkarby och Stockholm.
75-årig kvinna utsatt för rån på gatan
En kvinna i 75-års åldern utsattes för ett rån i Ronneby vid niotiden på tisdagsförmiddagen.Rånet ska ha skett utomhus på Kungsgatan. Kvinnan ska enligt preliminära uppgifter inte ha kommit till skada.
Läs mer om Kungsgatan och Ronneby.
Man rånad av tre okända rånare
En man i 30-årsåldern utsattes tidigt på måndagsmorgonen för ett rån.Mannen fick vårdas på en vårdcentral efter råent.Polisen söker tre misstänkta gärningsmän.
Grovt rån mot kvinna och barn i villa – stal lyxbilar
Uppemot sex beväpnade män trängde sig in i en villa i Bromma på söndagskvällen. Ett ungt barn och hennes mamma bands fast medan gärningsmännen plockade på sig värdesaker innan de lämnade platsen i familjens två exklusiva bilar.
Läs mer om Bromma.
Rånare överraskades – slog sönder väktarbil
När väktaren ryckte ut på ett inbrottslarm i Mjällby hamnade han mitt i en pågående stöld.Larmet kom från en mack och de två tjuvarna överraskades - och svarade med att slå sönder väktarens bil.–Det rubriceras som rån på grund av skadegörelsen, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.Nu jagas de två gärningsmännen.
Läs mer om Kim Hild och Mjällby.
Väpnat rån mot apotek – stor sökinsats
Det har skett ett väpnat rån mot ett apotek i Uddevalla.– En man har varit inne i butiken och haft någon typ av tillhygge. Han ska ha fått med sig något gods, oklart vad, säger polisens presstalesperson Jenny Widn.Polisen söker efter gärningsmannen i närområdet.
Läs mer om Jenny Widn.Polisen och Uddevalla.
Knivbeväpnad man rånade butik
Vid 16.02 larmades polisen till en adress i centrala Helsingborg med anledning av ett rån.En knivbeväpnad man har gått in i en butik på Karlsgatan i Helsingborg och tvingat till sig gods.
Läs mer om Helsingborg och Karlsgatan.
Spelbutik rånad av knivbeväpnade män
En spelbutik i Helsingborg utsattes för rån strax efter kl 12 i dag. Flera maskerade personer trängde in i butiken.– En flera personer hade kniv säger Kim Hild på polisens ledningscentral i Malmö.
Läs mer om Helsingborg, Kim Hild och Malmö.
Bil stulen i väpnat rån
Två maskerade personer har tvingat till sig en bil under vapenhot i Fruängen i Stockholm.
Läs mer om Fruängen och Stockholm.
Smörgåsrån mot Pressbyrån – gärningsman på fri fot
På onsdagseftermiddagen rånades en Pressbyrå-butik i Högsbohöjd i Göteborg.Gärningsmannen fick med sig en okänd mängd smörgåsar innan denne flydde på en spårvagn i riktning mot Frölunda.– Det är ett rån varvid smörgåsar blivit tillgripna, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region Väst.
Ung man knivskuren i ansiktet vid rån
En ung man fick föras till sjukhus med ambulans efter ett våldsamt rån.Han blev knivskuren i ansiktet.Polisen jagar flera rånare.
Brutalt inbrott – tjuv högg sig in med yxa och länsade butik
En okänd gärningsman högg natten till måndagen sönder skyltfönstret till en vintagebutik på Östermalm. Butiken länsades på kläder och accessoarer från exklusiva märken. Butiksinnehavarna upplever att området blir allt mer utsatt efter flera inbrott i närheten.– Det kändes som att det bara var en tidsfråga innan det skulle ske ett rån här, säger Victoria Björklund, butiksansvarig för Studio Vintage.
Väpnat rån mot Illum
Varuhuset Illum bolighus i Köpenhamn utsattes på måndagen för ett rån.Enligt danska Ekstrabladet hotades rånarna personalen med vapen.
Läs mer om Ekstrabladet, Illum och Köpenhamn.
Knivbeväpnad man försökte råna Pressbyrån
Polisen söker efter en man som försökte begå ett väpnat rån i en Pressbyrå i Skövde ubder måndagsförmiddagen.Rånförsöket ska ha skett klockan 10.17, uppger polisen på sin hemsida.
Läs mer om Pressbyrå, Pressbyrån och Skövde.
Rånare höll gisslan under vapenhot
Maskerade och beväpnade ska tre ungdomar ha genomfört flera rån och rånförsök i centrala Borås.Det ska ha förekommit skensvrättningar, enligt BT, – och i ett av fallen följde rånaren med en man hem medan hans flickvän hölls fast under vapenhot.Nu åtalas tre tonåringar för totalt elva rån och rånförsök.
Läs mer om Borås.Det.
JUST NU: Maskerade rånare slog till mot guldbutik
En guldbutik på Storgatan i Höör utsattes för ett rån vid niotiden på fredagen.Ingen person ska ha skadats, enligt de inledande uppgifterna.
Läs mer om Höör och Storgatan.
Knivrån mot butik – polisen jagar grå Mitsubishi
Polisen jagar en maskerad man i en grå Mitsubishi efter ett knivrån mot en livsmedelsbutik i Enviken i Falun.Det rubriceras som grovt rån.
Läs mer om Enviken, Falun.Det och Mitsubishi.