Rabaa

HRW-chef nekad inträde i Egypten

Chefen för Human Rights Watch, Kenneth Roth, har nekats inträde i Egypten av `säkerhetsskäl`. Roth kom till landet för att presentera en rapport om massakern i Rabaa-moskn där polis
Läs mer om Egypten, Kenneth Roth och Rabaa-moskn.

HRW-chef nekad inträde i Egypten

Chefen för Human Rights Watch (HRW), Kenneth Roth, har nekats inträde i Egypten av säkerhetsskäl, uppger företrädare för HRW på måndagen. Kenneth Roth hade, tillsammans med organisationens Mellanösternchef, flugit till Kairo för att delta i lanseringen av en rapport som ska publiceras på tisdag, om de 700 demonstranter som dödades av säkerhetsstyrkor i Kairomoskn Rabaa al-Adawiya. De båda greps på flygplatsen och nekades sedan att komma in i landet.
HRW-chef nekad inträde i Egypten
Chefen för Human Rights Watch (HRW), Kenneth Roth, har nekats inträde i Egypten av säkerhetsskäl, uppger företrädare för HRW på måndagen. Kenneth Roth hade, tillsammans med organisationens Mellanösternchef, flugit till Kairo för att delta i lanseringen av en rapport som ska publiceras på tisdag, om de 700 demonstranter som dödades av säkerhetsstyrkor i Kairomoskn Rabaa al-Adawiya.
Journalister gripna, slagna och dödade i Kairo
Flera journalister ska ha blivit gripna och misshandlade av egyptiska säkerhetsstyrkor i samband med den blodiga stormningen vid Rabaa al-Adawiya-moskn i Kairo. Minst en journalist
Läs mer om Kairo och Rabaa.

Journalister gripna och slagna i Kairo

Flera journalister ska ha blivit gripna och misshandlade av egyptiska säkerhetsstyrkor i samband med den blodiga stormningen vid Rabaa al-Adawiya-moskn i Kairo tidigare i dag.
Läs mer om Kairo och Rabaa.
Röjningen av lägren har inletts
Den röjning av de två protestlägren i Kairo som sedan länge aviserats har inletts, rapporterar medier. En BBC-reporter uppger att en bepansrad schaktmaskin är på väg mot Rabaa al-Adawiya-moskn.
Läs mer om Kairo och Rabaa.
Protestläger i Kairo ska röjas
Egyptens inrikesdepartement uppmanade på torsdagen Mursi-anhängare att lämna två protestläger i Kairo samt lovade en säker sorti och skydd för dem som hörsammar ordern. Departementet uppmanar dem på Rabaa al-Adawiya- och Nahdatorgen att låta förnuftet och nationens intresse råda och snabbt lämna lägren, löd ett uttalande på den statliga televisionen.