Rabaa


HRW-chef nekad inträde i Egypten

Chefen för Human Rights Watch, Kenneth Roth, har nekats inträde i Egypten av `säkerhetsskäl`. Roth kom till landet för att presentera en rapport om massakern i Rabaa-moskn där polis

Läs mer om Egypten, Kenneth Roth och Rabaa-moskn.

HRW-chef nekad inträde i Egypten

Chefen för Human Rights Watch (HRW), Kenneth Roth, har nekats inträde i Egypten av säkerhetsskäl, uppger företrädare för HRW på måndagen. Kenneth Roth hade, tillsammans med organisationens Mellanösternchef, flugit till Kairo för att delta i lanseringen av en rapport som ska publiceras på tisdag, om de 700 demonstranter som dödades av säkerhetsstyrkor i Kairomoskn Rabaa al-Adawiya. De båda greps på flygplatsen och nekades sedan att komma in i landet.

HRW-chef nekad inträde i Egypten

Chefen för Human Rights Watch (HRW), Kenneth Roth, har nekats inträde i Egypten av säkerhetsskäl, uppger företrädare för HRW på måndagen. Kenneth Roth hade, tillsammans med organisationens Mellanösternchef, flugit till Kairo för att delta i lanseringen av en rapport som ska publiceras på tisdag, om de 700 demonstranter som dödades av säkerhetsstyrkor i Kairomoskn Rabaa al-Adawiya.

Journalister gripna, slagna och dödade i Kairo

Flera journalister ska ha blivit gripna och misshandlade av egyptiska säkerhetsstyrkor i samband med den blodiga stormningen vid Rabaa al-Adawiya-moskn i Kairo. Minst en journalist

Läs mer om Kairo och Rabaa.

Journalister gripna och slagna i Kairo

Flera journalister ska ha blivit gripna och misshandlade av egyptiska säkerhetsstyrkor i samband med den blodiga stormningen vid Rabaa al-Adawiya-moskn i Kairo tidigare i dag.

Läs mer om Kairo och Rabaa.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Röjningen av lägren har inletts

Den röjning av de två protestlägren i Kairo som sedan länge aviserats har inletts, rapporterar medier. En BBC-reporter uppger att en bepansrad schaktmaskin är på väg mot Rabaa al-Adawiya-moskn.

Läs mer om Kairo och Rabaa.
Protestläger i Kairo ska röjas

Egyptens inrikesdepartement uppmanade på torsdagen Mursi-anhängare att lämna två protestläger i Kairo samt lovade en säker sorti och skydd för dem som hörsammar ordern. Departementet uppmanar dem på Rabaa al-Adawiya- och Nahdatorgen att låta förnuftet och nationens intresse råda och snabbt lämna lägren, löd ett uttalande på den statliga televisionen.Mest läst senaste veckan
1.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat


2.  Egyptier flyr från Libyen


3.  Egyptier flyr från Libyen


4.  Klent stöd för teori om Iran-bomb


5.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat


6.  Marinkårssoldat rymde till Libanon


7.  Charlie Hebdo kommer ut igen


8.  Bukowskis ägare försenade utredning om falsk konst


9.  Singapores rika får bidra mer


10. Maskerade män rånade apotekSenaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07