Radiosporten

Sverige missade medaljmålet i Paralympics: Vi hade stolpe ut

Sveriges mål att ta två medaljer under Paralympics misslyckades. Zebastian Modins silver blev den enda. Jag saknar den där medaljen, vi skulle ha haft en till, säger truppchefen Niclas Grön till Radiosporten.
Läs mer om Radiosporten.

Paralympicsguide 17-18 mars

Sporttelegram. TV: 17 mars: SVT1 .25. 18 mars: SVT1 01.30-09.30. Radio: 17 mars: P4 Radiosporten 10.45-18.30. 18 mars: P4 Radiosporten 10.45-12.30, 14.03-19.30.
Kriminella nätverk på väg förstöra Allsvenskan - regeringen lovar ny spellagstiftning
Kriminalkommissarie Fredrik Gårdare varnar i Radiosporten för uppgjorda matcher i Allsvenskan.
Läs mer om Allsvenskan och Radiosporten.
Matchkrock – de får spela klockan 14.00
Den första kvartsfinalen i SDHL-slutspelet mellan Brynäs och Luleå skulle ha spelats på onsdagskvällen.Men nu tidigareläggs den på grund av att den krockar med Brynäs herrlags åttondelsfinal.– De måste styra upp det på förbundsnivå så att det inte blir så här, säger Anna Borgqvist till Radiosporten.

Hjelmer väljer att lägga ner våldtäktsutredning

Ingen utredning kommer följa Moa Hjelmers våldtäktsvittnesmål. Det har hon själv beslutat. – Det handlar inte bara om mig själv, säger Hjelmer till Radiosporten.
Läs mer om Hjelmer och Radiosporten.
Ingen polisutredning i Hjelmers våldtäktsfall
Moa Hjelmer berättade att hon hade blivit våldtagen efter Finnkampen 2011.Nu står det klart att ingen polisutredning följer, på hennes egen begäran.–Jag har sagt det jag vill säga, säger Hjelmer till Radiosporten.
Läs mer om Finnkampen, Hjelmer och Radiosporten.
Hjelmer väljer att lägga ner utredning
Ingen utredning kommer följa Moa Hjelmers våldtäktsvittnesmål. Det har hon själv beslutat. – Det handlar inte bara om mig själv, säger Hjelmer till Radiosporten.
Läs mer om Hjelmer och Radiosporten.
Frölundas målvakt skadad inför SM-slutspelet
Frölundas målvakt Johan Mattsson, som spelat i 24 av Göteborgslagets 50 SHL-matcher, drabbades av en knäskada och tvingades kliva av i den andra perioden av tisdagens 2–1-seger hemma mot Växjö. 25-åringen blir nu borta från spel i minst en match, skriver Radiosporten.
Emma sa att hon hade slutat - blev tveksam efteråt
Emma Hawia-Svensson sa i en intervju med Radiosporten att hon hade bestämt sig för att sluta spela. Kort därefter åkte hon till hallen - och blev tveksam. Jag tog upp en klistrig boll, började gråta och blev barnsligt lycklig.
Läs mer om Radiosporten.
Svenska folket vill inte ha en OS-ansökan
En majoritet av det svenska folket vill inte att Sverige söker OS 2026. Det visar en opinionsundersökning som Radiosporten beställt. 53 procent av de tillfrågade säger nej till att Sverige söker spelen medan 34 procent säger ja, 14 procent vet ej.
Läs mer om OS-ansökan, Radiosporten och Sverige.
Svenska folket vill inte ha en OS-ansökan
En majoritet av det svenska folket vill inte att Sverige söker OS 2026. Det visar en opinionsundersökning som Radiosporten beställt. 53 procent av de tillfrågade säger nej till att Sverige söker spelen medan 34 procent säger ja, 14 procent vet ej.
Läs mer om OS-ansökan, Radiosporten och Sverige.
Experten: Dags att vinna nu – Leksand
De tre senaste matcherna har slutat med förlust.Nu väntar Modo på hemmaplan.Då hoppas Leksand bryta tunga trenden.– Vi måste få tillbaka lite glädje och jobba för varandra, sa forwarden Martin Grönberg till Radiosporten efter storförlusten mot Troja Ljungby senast.
OS-guiden 8 februari
Tv: Eurosport 1 01. 00-04. 55 och 12. 00-15. 25. Radiosporten, P4: 12. 10-13. 00 och 19. 00-21. 40. Tävlingsprogram: 01. 05 Curling: Mixeddubbel, grundserien, första omg: Kina-Schweiz, USA-OAR (Ryssland), Kanada-Norge, Sydkorea-Finland.
Jörgen Lennartsson nobbade landslaget
GÖTEBORG. Jörgen Lennartsson nobbade jobbet som svensk förbundskapten efter att ha lovats en förlängning med IFK Göteborg.Men interna stridigheter i Blåvitt gjorde att något nytt avtal aldrig skrevs.– Jörgen gjorde en mycket stor uppoffring, säger Blåvitts avgående ordförande Frank Andersson till Radiosporten.
Dopningslabbet i Sotji har blivit restaurang – med dopningsdrinkar
Byggnaden där Sotji-OS dopningsskandal utspelade sig har blivit en restaurang, rapporterar Radiosporten.
Läs mer om Radiosporten och Sotji.
Oväntade bakslaget för Charlotte Kalla
Mindre än en vecka kvar till OS.Då har guldhoppet Charlotte Kalla stött på ett oväntat problem.Tränaren Magnus Ingesson har inte fått tillträde till OS-banorna.–Jag hoppas att det ska lösa sig, säger han till Radiosporten.
Inget OS för Majorov
Det blir inget OS i Pyeongchang för konståkaren Alexander Majorov, säger han till Radiosporten.
Vi ser inte att det skett någon kupp
Efter att Peder Fredricson i går plockade hem sitt andra raka Jerringpris blossade en het debatt upp om kring prisets syfte.Men enligt Radiosporten planeras inga större förändringar kring priset.– Vi har inga planer på att byta namn, säger Radiosportens chef Markus Boger till SVT.
Har aldrig tränat så lite som jag gjort nu
Tidigare i december tog Anna Haag en timeout efter en tids motgångar.Nu berättar hon om vad hon gjort för att hitta tillbaka och rädda OS-året.– Jag har nog aldrig tränat så lite som jag gjort nu, säger Haag till Radiosporten.
Läs mer om Anna Haag, Haag, OS-året och Radiosporten.
Avslöjar detaljen om Ludmilas dopingtest
Karin Olsson Westergren var birollen i Ludmila Engquist bobsatsning. När Ludmila Engquist åkte fast för doping rämnade allt. I en ny intervju med Radiosporten avslöjar Olsson Westergren nya detaljer om kosttillskott Johan Engquist ville att hon skulle ta.– Jag var tilldelad tabletter, men jag valde att inte äta dem, säger Karin Olsson Westergren i Radiosporten.
Uppgifter: Pichler stoppas från OS
Sveriges förbundskapten Wolfgang Pichler stoppas från OS, uppger Radiosporten.
JUST NU: Pichler stoppas från OS
Wolfgang Pichler stoppas från OS i Pyeongchang.Den svenska förbundskaptenen i skidskytte tränade mellan 2011-14 det ryska laget, under en period då flera avstängda ryska åkare var aktiva.Nu har IOK beslutat att inte ge honom ackreditering, skriver Radiosporten.
Läs mer om IOK, Pyeongchang.Den och Radiosporten.
Opererad – väntas bli borta i sex månader
Fotbollsmittfältaren Lisa Dahlkvist tappade landslagsplatsen i höstas. Men efter att ha blivit rehabiliterad efter en häloperation hoppas hon kunna komma tillbaka.– Hälen har stått lite i vägen för mig. Jag har haft mycket smärta och ska jag ge det en ärlig chans vill jag känna mig smärtfri, säger Dahlkvist till Radiosporten.
Läs mer om Dahlkvist och Radiosporten.
Succn – svenske 15-åringen historisk
Här är Sveriges nya bordtennisstjärna!Truls Möregårdh är den första svensken i final i junior-VM – någonsin.– Det känns otroligt, säger 15-åringen till Radiosporten.
Läs mer om Radiosporten.
Hård kritik efter nobben av Kalla
När Radiosporten presenterade kandidaterna till att vinna årets Jerringpris var det många som reagerade över att de saknade ett namn.Nämligen Charlotte Kallas.– Jag förstår att folk tycker det är konstigt, säger Eurosports skidkommentator Roberto Vacchi.
Läs mer om Kalla och Roberto Vacchi.