Rapport

Ny rapport: Nära 190 000 nya lärare behövs

Mer än hälften av alla som läser på högskolans yrkesprogram skulle behöva vara lärarstudenter för att klara behovet kommande år, enligt en rapport från SKL. Ett framgångskoncept i Dalarna ska nu inspirera andra orter. Om man inte tagit den här frågan på allvar tidigare – så gör det nu, säger Per-Arne Andersson på SKL.
Läs mer om Dalarna, Per-Arne Andersson och SKL.

UD fick tio exemplar av försvunnen FN-rapport

Nej, den existerar inte. Det säger UD om den utvärdering som gjordes om Sveriges kampanj för en plats i FN:s säkerhetsråd. Men utredaren bakom rapporten säger att han både mejlade och lämnade in flera tryckta exemplar direkt till FN-enheten på UD. – Alltså jag förstår inte detta riktigt, det måste jag säga, säger Anders Lidn.
Läs mer om FN-enheten och FN-rapport.
Ekonomisk rapport visar: Miljonkostnad för AIK att sparka Ahlerup
I rapporten skriver AIK nämligen följande: "Koncernens personalkostnader har ökat med 1,5 MSEK från 18,7 föregående år till 20,2 MSEK i år.
Läs mer om AIK och Ahlerup.
Stockholmsbörsen: Kycklingaktien stiger efter rapport
Stockholmsbörsen steg lätt under tisdagen med SKF och SSAB som riktkarlar. Varken svenska inflationssiffror eller tysk konjunkturstatistik föranledde några större rörelser. Handeln var något avvaktande inför USA-börsernas öppning.
Läs mer om SKF.

Japansk rapport: Uran och fossilt är omodernt

Att förlita sig på fossila bränslen och uran från utlandet är omodernt och skadligt för Japans ekonomi. Det är en slutsats i en rapport beställd av utrikesminister Taro Kono.
Läs mer om Taro Kono.
DevPort AB (publ) redovisar bokslutskommunik för år 2017
Press release 20 februari, 2018 08:30 CEST DevPort AB (publ) (DevPort eller Bolaget) presenterar sin starkaste rapport hittills och där förra året visade på mycket stark tillväxt i både omsättning, resultat och marginal.
Läs mer om Bolaget.
Hjärnskadade amerikanska diplomater på Kuba fortfarande en gåta
Varför 24 amerikanska diplomater på Kuba drabbats av hjärnskador och sjukdom är fortfarande ett mysterium. En ny rapport slår fast – att allt är en gåta.
Läs mer om Kuba.
Unicef: Vi sviker världens fattigaste barn
Barn som är födda i världens fattigaste länder, de flesta i Afrika, står fortfarande inför en alarmerande hög risk för att dö. Risken kan vara 50 gånger så hög som för barn i de rikaste länderna, enligt en ny rapport från Unicef.
Läs mer om Afrika och Unicef.
Hjärnskadade diplomater på Kuba fortfarande en gåta
Varför 24 amerikanska diplomater på Kuba drabbats av hjärnskador och sjukdom är fortfarande ett mysterium. En ny rapport slår fast – att allt är en gåta.
Läs mer om Kuba.
Hjärnskadade på Kuba fortfarande en gåta
Varför 24 amerikanska diplomater på Kuba drabbats av hjärnskador och sjukdom är fortfarande ett mysterium. En ny rapport slår fast – att allt är en gåta.
Läs mer om Kuba.
Oxfam ber officiellt Haiti om ursäkt
Oxfams tidigare landschef i Haiti köpte sex under en insats efter jordbävningskatastrofen 2010. Det erkänner han i en rapport från 2011 som biståndsorganisationen har släppt delar av. Nu kommer organisationen med en officiell ursäkt till önationen.
Läs mer om Haiti.
Börsexpert: Inte rätt läge att öka risken
De stora svängningarna på börsen är här för att stanna. Det konstaterar Skandia i en färsk rapport och menar att det just nu inte är rätt läge att öka exponeringen mot börsen. - Nu gäller det att spararna är mer långsiktiga än vanligt, säger Maria Landeborn sparekonom på Skandia.
Läs mer om Maria Landeborn och Skandia.
Advokatfirma: Petning av generalmajor saklig och korrekt
Generalmajor Anders Brännström har inte behandlats felaktigt när han petades från sin tjänst som chef för Högkvarterets totalförsvarsavdelning. Det skriver en advokatfirma som Försvarsmakten anlitat i en rapport.
Läs mer om Försvarsmakten.
Vändningen – föreslår nya höghastighetståg
Nu svänger Trafikverket om höghastighetstågen.I en ny rapport vill myndigheten se snabbtåg med hastigheter upp mot 320 km/h, skriver Sydsvenskan.Det innebär att restiden Stockholm–Malmö kan kortas till två timmar och 28 minuter.
Så utsatt är svensken för brott – region för region
Svenskarna är mer utsatta för brott, känner sig otryggare och har allt mindre förtroende för rättsväsendet. Känslan av otrygghet har ökat mest i Uppsala och Gävleborgs län. Det visar Brås, brottsförebyggande rådets, senaste rapport.
Läs mer om Uppsala.
Vanligare med självmord bland ensamkommande barn
Andelen självmord bland ensamkommande personer mellan 10 och 21 år är väsentligt högre än bland jämnåriga svenskar, enligt en ny rapport från Karolinska institutet. Akuta förebyggande åtgärder är nödvändiga skriver forskarna.
Läs mer om Karolinska.
Oxfamchef erkände sexköp
Oxfams tidigare landschef i Haiti köpte sex under en insats efter jordbävningskatastrofen 2010, det erkänner han i en rapport från 2011 som biståndsorganisationen nu släppt delar av.
Läs mer om Haiti.
Oxfamchef erkände sexköp
Oxfams tidigare landschef i Haiti köpte sex under en insats efter jordbävningskatastrofen 2010, det erkänner han i en rapport från 2011 som biståndsorganisationen nu släppt delar av.(TT) Den brittiska biståndsorganisationen genomförde 2011
Läs mer om Haiti.
Oxfamchef erkände sexköp
Oxfams tidigare landschef i Haiti köpte sex under en insats efter jordbävningskatastrofen 2010, det erkänner han i en rapport från 2011 som biståndsorganisationen nu släppt delar av.
Läs mer om Haiti.
10 platser där klimatförändringarna slår hårt
Klimatförändringarna märks redan på alla kontinenter och i haven, med skador på grödor, spridning av sjukdomar och smältande glaciärer, skrev FN:s klimatpanel IPCC i sin senaste rapport. Översvämmade storstäder, torka, värre oväder, försurade hav och brist på mat och rent vatten kommer att drabba människor i hela världen.
Rapport: Stökig skolmiljö ger psykiska problem
Bristande studiero kan leda till psykisk ohälsa, visar en ny rapport. Det vill politikerna i Stockholm lösa med ordningsregler och sociala team. – Vid stök i klassrummet ska man kunna ringa till teamet som plockar ut störningen, säger Lotta Edholm (L).
Läs mer om Lotta Edholm och Stockholm.
Rapport: Fåtal yrken kan tas över av robotar
Den som är oroad över att en robot kommer att ta över ens arbete i framtiden kan pusta ut. Nästan. Enligt en ny rapport från Handelshögskolan i Stockholm, är det endast ett fåtal yrken som helt kommer att automatiseras genom bland annat artificiell intelligens, maskininlärning och robotteknik.
Läs mer om Handelshögskolan och Stockholm.
Magnus Dagel: Saabs vd har mycket att försvara
Saabs rapport var i stort sett sämre än väntat på alla punkter och aktien tillhörde med rätta förlorarna på fredagen. Snart börjar man tro att en svag lönsamhet sitter i väggarna.
Mobildata minskar i pris
Post- och telestyrelsens rapport Prisutvecklingen på mobiltelefoni och bredband 2017 visar att svenska mobilabonnemang med stora datamängder minskar i pris. Däremot ökar både priset på fast bredband och kostnaden för att ansluta en villa till fiber.
Läs mer om Prisutvecklingen.
Europarådet kritiskt till Sveriges flyktingpolitik
I en ny rapport riktar Europarådet kritik mot Sveriges skärpta flyktingpolitik – som rådet anser skadar Sverige.De menar att Sverige bör gå tillbaka till en mer generös flyktingpolitik.Regeringen har svarat på Europarådets rapport som även berör funktionshinderspolitiken –men undviker helt att beröra flyktingfrågan i sitt svar, skriver SvD i en artikel.
Läs mer om Europarådet, SvD, Sverige och Sverige.De.