Rasat

Så rasade Mia Parnevik 15 kilo: I dag orkar jag mer

I januari började Mia Parnevik sin hälsoresa. Kilona har rasat och i dag kommer tv-profilen i sina gamla jeans. Orken är tillbaka och nu hänger hon med maken Jesper på dubbla träningspass.Nyligen var hon ute på En resa för livet för TV3. Minnena därifrån är det sista hon ser innan hon somnar.
Läs mer om Jesper, Mia Parnevik och TV3.

Över 70 000 dör av diesel i Europa

EKONOMISTUDION | Ett förbud av dieselbilar kan snart införas i Stockholm. Bilarna har rasat i värde. SvD:s Jonas Fröberg kommenterar dieselns ovissa framtid i Ekonomistudion.
Läs mer om Ekonomistudion, Europa och Stockholm.
Här har priserna på nya bostäder i Stockholm rasat
Oron på bostadsmarknaden påverkar nu prissättningen i nyproduktionen. Liljeholmskajen kommer utan tvekan att räknas till en av Stockholms mest attraktiva stadsdelar, skriver JM på sin hemsida. Men vissa nya bostäder på Liljeholmskajen faller nu snabbt i värde, erfar SvD.
Läs mer om Liljeholmskajen, Stockholm och SvD.
Brand rasar i vandrarhem – rökdykare söker
En brand har rasat i ett vandrarhem sedan 06-tiden på söndagsmorgonen.Ambulans, räddningstjänst och polis är på plats.– Vi har skickat in rökdykare, säger Mikael Gard, insatsledar vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.
Läs mer om Mikael Gard och Mitt Bohuslän.

Miljonregnet över snyggfången

Snyggfången Jeremy Meeks är mitt uppe i en infekterad skilsmässa.Där uppger exfrun att Meeks drar in miljoner dollar med sin nya modellkarriär, skriver TMZ.– Hela min värld har rasat samman, har hon tidigare sagt till Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail och TMZ.
Helt groteskt – det är så fel
Jeanette Ottesen och Sarah Sjöström utövar en viktfixerad sport.Nu har danskan rasat mot metoderna som vissa simtränare använder sig av.– Det var helt groteskt det jag fick stå ut med, säger Ottesen till DR.
Läs mer om Ottesen och Sarah Sjöström.
Tappa kilon med Leif GW:s superdiet
Författaren och kriminologiprofessorn Leif GW Persson kom till en punkt där han knappt fungerade längre. Nu har han rasat 26 kilo i vikt. Här hittar du 72-åringens bästa viktknep inklusive menyer för tre dagar.
Läs mer om Leif GW Persson.
Ilskan: Tonåring som man inte hört talas om
Deyna Castellanos har blivit nominerad till Fifas finaste pris – trots att hon inte spelar professionell fotboll.Nu har fotbollsvärlden rasat mot beslutet.
Viktor Barth-Kron: Ska de falla, ska de åtminstone falla som moderater
På sex år har de tappat varannan sympatisör. De har rasat i förtroende på i princip samtliga politikområden, och just genomgått en uppslitande, offentlig strid om partiledarposten. Hur stämningen är på Moderaternas stämma i Örebro? Utmärkt, tackar som frågar.
Läs mer om Örebro.
Börsvinnarna som dubblat värdet – på fem år
Sveriges gamla stolthet Ericsson och mutanklagade Telia har rasat i vikt. Atlas Copco är däremot en vinnare och har mer än fördubblat sitt börsvärde på fem år. – Förlorarna faller på egna strategiska misstag, konstaterar Ann Grevelius, partner på GP Bullhound.
Läs mer om Ericsson och Telia.
Byggnadsställning rasade – träffade bilar
En byggnadsställning har rasat på Sjömansgatan i Göteborg. Ställningen har träffat bilar på gatan och fasaden på huset mittemot.
Läs mer om Göteborg och Sjömansgatan.
Intäkterna rasar för Ullareds-profilerna
Efter en flygande start har intäkterna rasat i Ullared-profilerna Morgan och Ola-Connys båda bolag.I Morgans fall har intäkterna dalat från nästan 40 000 i månaden – till drygt 2 000.– Det är klart – mycket vill ha mer, säger Ola-Conny Wallgren.– Jag kan tyvärr inte uttala mig om det där, för jag har ingen aning, säger Morgan Karlsson.
Sverige rasar i världsranking när det gäller högre utbildning
Schweiz, USA och Singapore fortsätter vara världens mest konkurrenskraftiga länder. Sverige dippar däremot på World Economic Forums årliga rankinglista. – Särskilt oroande är att Sverige rasat 16 platser på sju år när det gäller högre utbildning, säger Margareta Drzeniek vid WEF.
Maria Källsson, Bokmässans vd: Jag förstår att jag verkar fyrkantig
I nästa vecka börjar Bokmässan i Göteborg. Debatten har rasat om högerextrema tidningen Nya Tiders närvaro och i år planerar nazister att demonstrera utanför. DN:s Hanna Fahl möter mässans vd Maria Källsson, som står mitt i stormen.
Ilskan mot bilden: Äcklad – chockad
Englands firande av 1-0-målet mot Ryssland väckte äckel och avsky.Nu har före detta landslagsmålvakten Pauline Cope rasat mot sina förra medspelare.
Läs mer om Pauline Cope och Ryssland.
Flickans rop på hjälp efter jordbävningen
Över 200 människor har dödats i den kraftiga jordbävningen i Mexiko, som uppmätte 7,1 på richterskalan.Nu pågår en desperat kamp mot klockan för att rädda överlevare i rasmassorna.Hjälp oss, vi är törstiga skriver en flicka som sitter fast efter att en skola rasat samman i Mexiko City, till sina föräldrar på Whats app skriver tidningen El Universal.
Läs mer om El Universal, Mexiko och Mexiko City.
Krisstämplade Fingerprint – mest innovativ i Sverige
I ett läge där de dåliga nyheterna om Fingerprint avlöser varandra och börskursen rasat ner i källaren kommer en rapport som visar att Fingerprint Cards är Sveriges mest innovativa företag. I vart fall om man ser till hur många patentansökningar man producerat.
Läs mer om Fingerprint och Sverige.
Många döda i jordskredet i Mexiko
Minst 149 människor har omkommit i det kraftiga jordskalvet i Mexiko, och siffran befaras stiga. I huvudstaden Mexico City har flera byggnader rasat samman och räddningsarbetare och frivilliga letar efter fastklämda människor.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Svensk rapport slår hål på många elbilsmyter – men tveksam framtid för vätgasbilar
Mycket av det som sägs om elbilar stämmer inte. En ny rapport från två svenska forskare, som Ny Teknik skriver om, gör ett bra jobb med att slå hål på många av de myter som cirkulerar bland elbilsmotståndare. Myt: Batterierna kommer vara svindyra även i fortsättningen Rapporten visar: Batteripriserna har rasat med 75 procent på tio år. De kommer inte fortsätta rasa, men forskarna tror på ett batteripris på omkring 800 kronor per kilowattimme inom en femårsperiod. Myt: Elnätet kommer braka ihop totalt när alla laddar sina bilar Rapporten visar: Om det säljs 20 procent helt eldrivna bilar i
Läs mer om Ny Teknik och Rapporten.
Flera döda på Kuba efter ovädret Irma
Invånarna i Havanna vadar fram i midjehögt vatten efter att Irma rasat fram över ön.Nu bekräftar myndigheterna att minst tio personer omkommit till följd av ovädret uppger AP.– Havet har alltid stigit lite men aldrig så här mycket, säger Ernesto Loza till AFP.
Läs mer om AFP, Ernesto Loza, Havanna, Irma och Kuba.
[red][/red] Hormonproblemen [red][/red] Bröstoperationen [red][/red] Svartsjuketjafset
Hon har försörjt sig som artist sedan hon var 14 år.Nu har Anna Book Toledano börjat ett nytt liv, rasat i vikt och börjat sätta gränser i Biggest loser VIP.- Numera säger jag hellre uppröra och irritera än att gå obemärkt förbi, säger 47-åringen i en stor intervju om förändringar, svartsjuka, vilka män som är hennes frikort, aborten, krisen efter de påhittade våldspornografiska novellerna och om bröstförminskningen.
Nordeaflytt skulle slå hårt mot finans-Stockholm
På två år har Stockholm rasat i finansrankningen. Nu riskerar Nordeas flyttplaner att bli ännu ett hårt slag mot planerna att förvandla Stockholm till finansmetropol. – Det är allvarligt, säger Andreas Hatzigeorgiou, chefsekonom på Stockholms Handelskammare.
Läs mer om Stockholm.
100 brandmän arbetar med brand vid Strøget
En omfattande brand har rasat upp vid det populära stråket Strøget i Köpenhamn.Cirka 100 brandmän arbetar på platsen.– Branden startade på taket, men den har spridit sig till byggnaden. Därför har vi många resurser på plats, säger Tim Simonsen, insatsledare för Köpenhamns räddningstjänst, till Ekstrabladet.
Flera döda när sopberg rasade efter skyfall
Minst åtta människor har mist livet och tiotals skadats sedan ett sopberg rasat samman efter ett häftigt regnoväder i det västafrikanska landet Guinea. Antalet döda befaras stiga och flera människor vårdas på sjukhus.
Läs mer om Guinea.
Kraftig jordbävning på italiensk turistö
Flera människor befaras vara kvar under hus som har rasat efter det att en jordbävning med styrkan 3,6 på Richterskalan skakat den italienska turistön Ischia på måndagskvällen.
Läs mer om Ischia och Richterskalan.