Rasat

Kraftig brand rasade i båthus

En fullt utvecklad brand har rasat i en länga båthus vid Munksjön i centrala Jönköping under natten. Omkring 25 personer från räddningstjänsten har bekämpat elden.
Läs mer om Jönköping och Munksjön.
Lastbil kraschade in i mack: Kaotiskt
En lastbil har kraschat in i en bensinmack i Jokkmokk. Flera bensinpumpar började läcka och taket har rasat in, enligt SVT Nyheter Norrbotten.– Just nu är det lite kaotiskt, säger Patrik Lindfors, inre befäl på räddningstjänsten till SVT.
Läs mer om Jokkmokk och SVT.
Analytiker: Köpläge i Net Ent
Såväl SEB som DNB höjer Net Ent till köp efter att bolaget vinstvarnat och aktien rasat över 20 procent.
Läs mer om DNB och Net Ent.

Minst fem skadade då hus kollapsade i Belgien

Flera personer skadades på måndagskvällen då en explosion skedde i ett bostadshus i Antwerpen i norra Belgien. Byggnaden ska ha rasat samman, enligt polisen, som avfärdar rykten om att händelsen ska ha koppling till terrorism.
Läs mer om Antwerpen och Belgien.
Explosion i bostadshus i Belgien – ska ha rasat
Ett bostadshus i Antwerpen, Belgien, har rasat efter en kraftig explosion.Minst tre hem har drabbats – flera personer befaras vara skadade, enligt polisen.Polisen misstänker inte terror.
Läs mer om Antwerpen och Belgien.
Balkong har rasat inne på börsen i Jakarta – folk flyr byggnaden
En balkong inne på börsen i Jakarta i Indonesien har rasat.Människor uppges ha flytt ut ur byggnaden, rapporterar Reuters.
Läs mer om Indonesien och Jakarta.
Nakenbilderna läckta: Känner mig skändad
Lindsey Vonn har fått nakenbilder läckta på sociala medier.Nu har alpinstjärnan rasat mot den ansvarige.– Jag känner mig skändad, säger Vonn till Sports Illustrated.
Läs mer om Vonn.
Prisfall för bitcoin – efter tal om förbud
Priset på bitcoin faller.Hittills i dag, torsdag, har värdet rasat med nio procent – efter ett uttalande från Sydkorea.
Läs mer om Sydkorea.
Spårvagnstrafiken helt lamslagen – ledning rasade
Spårvagnstrafiken i Göteborg är helt lamslagen under söndagsmorgonen.Detta på grund av en elledning som rasat vid Drottningstorget – vilket har fått till följd att strömmen försvunnit även vid Ullevi Norra.– Alla linjer påverkas av det här, säger Cesar Kakolewski vid Västtrafiks störningsjour.
Vägen har rasat: Det är kaos där
Helgens världscupstävlingar i Adelboden kommer att köras - trots att vägen till skidorten har rasat.De svenska herrarna kommer nu att transporteras via en alternativ väg - men förutsättningarna är långtifrån optimala:– Det är kaos där nere, säger den alpina sportchefen Tommy Eliasson Winter.
Brand på förskola – taket har rasat in
En förskola i Sandviken har börjat brinna på torsdagskvällen.– Det ska brinna kraftigt, det är långt släckningsarbete kvar, säger Tor Stens vid polisen i Gävleborg vid 23-tiden.– Vi är på plats och bistår räddningstjänsten, säger Tor Stens vid polisen i Gävleborg till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Gävleborg och Sandviken.
Parodin – Haag rasar: Inte rätt
Anna Haag var en av åkarna som föll offer för väderkaoset i Oberstdorf.Nu har den svenska stjärnan rasat mot att arrangörerna låtit tävlingen äga rum.– Jag tycker inte det är rätt att Tour de Ski avgörs under såna här förhållanden.
Läs mer om Oberstdorf.Nu, Ski och Tour.
JUST NU: Bilderna som visar kaoset
OBERSTDORF. Vädergudarna visar upp sitt sämsta humör inför sprinten i Oberstdorf.Kraftigt regn, hård vind och åska skapar stora problem för arrangörerna.Flera tält och stånd har rasat inne på tävlingsområdet.
Läs mer om Oberstdorf.Kraftigt.
Katastrofår för Stefan Persson – förlorade många miljarder
2017 blev ett toppår för världens rikaste – men inte för HM:s Stefan Persson.För honom blev det ett katastrofår.Hans förmögenhet har rasat näst mest av alla – med närmare fyra miljarder dollar.
Läs mer om Stefan Persson.
Efter det stora raset: Bitcoin steg kraftigt
Världens största kryptovaluta, bitcoin, bevisar återigen att den är upp ena dagen – och ner den nästa.På annandagen steg bitcoin kraftigt till över 16 000 dollar efter att ha rasat till under 12 000 dollar före jul.
Bitcoin steg kraftigt – upp 5 000 dollar sen i fredags
Världens största kryptovaluta, bitcoin, bevisar återigen att den är ytterst volatil. På annandagen steg bitcoin kraftigt till över 16 000 dollar efter att ha rasat till under 12 000 dollar före jul.
JUST NU: Byggnadsställning har rasat: Blåser som satan
Kraftig blåst härjar i Västsverige.Något som ställer till stora bekymmer för tågtrafiken som tvingats ställas in flera avgångar – något som kan pågå till söndagsförmiddagen.I Skara har en stor byggnadsställning rasat.– Det blåser som satan här uppe, säger Tommy Emriksson, vid räddningstjänsten i Mellersta Skaraborg.
Bard blir husfilosof för H&M:s nya varumärke
HM-aktien har rasat dramatiskt på börsen efter den senaste historiskt svaga rapporten.Nu försöker HM krishantera och går samtidigt ut och berättar om ett helt nytt varumärke: Nyden.Där fungerar Alexander Bard – som den senaste tiden gjort flera hårda utspel om övergrepp och kvinnor – som en in-house philosopher, skriver amerikanska The Cut.
Läs mer om Alexander Bard och The Cut.
Italienare rasar över julgranen: Som en toalettborste
Julgranen på Piazza Venezia i Rom har det tufft. Två veckor efter att den sattes upp dog den, och i dag är det nästan fler julkulor än barr i den. Italienarna själva har rasat över den fula granen och hånat den på sociala medier.– Den är en skam. Det gör ont att bara titta på julgranen, säger en kvinna som liknar den vid en plockad kyckling.
Läs mer om Piazza Venezia och Rom.
Tågvagn rasade ner på väg efter urspårning
Ett tåg har spårat ur strax söder om Seattle i USA-delstaten Washington och en av vagnarna har rasat ner mot en motorväg.
Läs mer om Seattle.
Stopp i spårvagnstrafiken – ledning har rasat
Det är stopp i spårvagnstrafiken i Göteborg på måndagsmorgonen.En nedfallen kontaktledning gör att trafiken står stilla.
Läs mer om Göteborg.