Rasat

Maria Källsson, Bokmässans vd: Jag förstår att jag verkar fyrkantig

I nästa vecka börjar Bokmässan i Göteborg. Debatten har rasat om högerextrema tidningen Nya Tiders närvaro och i år planerar nazister att demonstrera utanför. DN:s Hanna Fahl möter mässans vd Maria Källsson, som står mitt i stormen.

Ilskan mot bilden: Äcklad – chockad

Englands firande av 1-0-målet mot Ryssland väckte äckel och avsky.Nu har före detta landslagsmålvakten Pauline Cope rasat mot sina förra medspelare.
Läs mer om Pauline Cope och Ryssland.
Flickans rop på hjälp efter jordbävningen
Över 200 människor har dödats i den kraftiga jordbävningen i Mexiko, som uppmätte 7,1 på richterskalan.Nu pågår en desperat kamp mot klockan för att rädda överlevare i rasmassorna.Hjälp oss, vi är törstiga skriver en flicka som sitter fast efter att en skola rasat samman i Mexiko City, till sina föräldrar på Whats app skriver tidningen El Universal.
Läs mer om El Universal, Mexiko och Mexiko City.
Krisstämplade Fingerprint – mest innovativ i Sverige
I ett läge där de dåliga nyheterna om Fingerprint avlöser varandra och börskursen rasat ner i källaren kommer en rapport som visar att Fingerprint Cards är Sveriges mest innovativa företag. I vart fall om man ser till hur många patentansökningar man producerat.
Läs mer om Fingerprint och Sverige.

Många döda i jordskredet i Mexiko

Minst 149 människor har omkommit i det kraftiga jordskalvet i Mexiko, och siffran befaras stiga. I huvudstaden Mexico City har flera byggnader rasat samman och räddningsarbetare och frivilliga letar efter fastklämda människor.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Svensk rapport slår hål på många elbilsmyter – men tveksam framtid för vätgasbilar
Mycket av det som sägs om elbilar stämmer inte. En ny rapport från två svenska forskare, som Ny Teknik skriver om, gör ett bra jobb med att slå hål på många av de myter som cirkulerar bland elbilsmotståndare. Myt: Batterierna kommer vara svindyra även i fortsättningen Rapporten visar: Batteripriserna har rasat med 75 procent på tio år. De kommer inte fortsätta rasa, men forskarna tror på ett batteripris på omkring 800 kronor per kilowattimme inom en femårsperiod. Myt: Elnätet kommer braka ihop totalt när alla laddar sina bilar Rapporten visar: Om det säljs 20 procent helt eldrivna bilar i
Läs mer om Ny Teknik och Rapporten.
Flera döda på Kuba efter ovädret Irma
Invånarna i Havanna vadar fram i midjehögt vatten efter att Irma rasat fram över ön.Nu bekräftar myndigheterna att minst tio personer omkommit till följd av ovädret uppger AP.– Havet har alltid stigit lite men aldrig så här mycket, säger Ernesto Loza till AFP.
Läs mer om AFP, Ernesto Loza, Havanna, Irma och Kuba.
[red][/red] Hormonproblemen [red][/red] Bröstoperationen [red][/red] Svartsjuketjafset
Hon har försörjt sig som artist sedan hon var 14 år.Nu har Anna Book Toledano börjat ett nytt liv, rasat i vikt och börjat sätta gränser i Biggest loser VIP.- Numera säger jag hellre uppröra och irritera än att gå obemärkt förbi, säger 47-åringen i en stor intervju om förändringar, svartsjuka, vilka män som är hennes frikort, aborten, krisen efter de påhittade våldspornografiska novellerna och om bröstförminskningen.
Nordeaflytt skulle slå hårt mot finans-Stockholm
På två år har Stockholm rasat i finansrankningen. Nu riskerar Nordeas flyttplaner att bli ännu ett hårt slag mot planerna att förvandla Stockholm till finansmetropol. – Det är allvarligt, säger Andreas Hatzigeorgiou, chefsekonom på Stockholms Handelskammare.
Läs mer om Stockholm.
100 brandmän arbetar med brand vid Strøget
En omfattande brand har rasat upp vid det populära stråket Strøget i Köpenhamn.Cirka 100 brandmän arbetar på platsen.– Branden startade på taket, men den har spridit sig till byggnaden. Därför har vi många resurser på plats, säger Tim Simonsen, insatsledare för Köpenhamns räddningstjänst, till Ekstrabladet.
Flera döda när sopberg rasade efter skyfall
Minst åtta människor har mist livet och tiotals skadats sedan ett sopberg rasat samman efter ett häftigt regnoväder i det västafrikanska landet Guinea. Antalet döda befaras stiga och flera människor vårdas på sjukhus.
Läs mer om Guinea.
Kraftig jordbävning på italiensk turistö
Flera människor befaras vara kvar under hus som har rasat efter det att en jordbävning med styrkan 3,6 på Richterskalan skakat den italienska turistön Ischia på måndagskvällen.
Läs mer om Ischia och Richterskalan.
Flera personer saknas efter jordbävning i Italien
En jordbävning har inträffat på den italienska ön Ischia under måndagskvällen. Flera hus och en kyrka ska ha rasat ihop av skalvet, och flera personer saknas, skriver The Sun.
Läs mer om Ischia, Italien och The Sun.
Läktare har rasat på Visingsö – minst tre skadade
En läktare på Visingsö tornerspel har rasat. Enligt polisen är tre till fyra personer skadade.
Läs mer om Visingsö.
JUST NU: Läktare på tornerspel har rasat
Läktaren på Visingsö tornerspel har rasat.Minst tre personer har skadats i raset.– Vi arbetar förtvivlat på platsen, vi försöker få ut mer resurser, säger Jerker Sturedahl, inre befäl på räddningstjänsten i Jönköping.
Läktare har rasat på Visingsö
En läktare på Visingsö tornerspel har rasat. Det är oklart om någon är skadad, skriver Expressen.
Läs mer om Expressen och Visingsö.
Dollarn pressad – men inte så länge till
Dollarn har rasat rejält under sommaren, delvis till följd av den politiska oron i spåren av att flera högt uppsatta i Trump-administrationen fått sparken. Men snart hejdas fallet, tror Swedbanks chefsekonom Anna Breman.
Boprisfall i Oslo efter stramare bolåneregler
Norska politikers åtgärder för att hejda prisökningarna på bostäder har bitit. Sedan årsskiftet har priserna i Oslo rasat med 7,5 procent – och enligt analytiker kommer fallet att fortsätta. – Hälsosamt, säger Norges finansminister Siv Jensen till SvD Näringsliv.
Läs mer om Oslo, Siv Jensen och SvD Näringsliv.
Utländska investerare lockas av trygg fastighetsmarknad
Efter Brexitomröstningen förra sommaren bromsade fastighetsmarknaden. Men när pundet rasat i värde har utländska investerare återvänt. De ser Londons fastigheter som trygga investeringar – och det har räddat branschen.
Kristian, 42, nära branden i Split: Det var fruktansvärt
En kraftig skogsbrand har i flera dagar rasat i närheten av den populära turistorten Split i Kroatien.– Jag såg branden från balkongen. Det är inte mer än ett par kilometer bort. Det var jättelågor, säger svensken Kristian Puljak, som har en semesterbostad i området.
Läs mer om Kristian Puljak, Kroatien och Split.
Efter kritikstormen - Nya Skype görs om
Microsoft lovar att ta tillbaka gamla funktioner och göra om gränssnittet efter att betyget för appen rasat världen över.
Läs mer om Nya Skype.
Efter kritikstormen - Nya Skype görs om
Microsoft lovar att ta tillbaka gamla funktioner och göra om gränssnittet efter att betyget för appen rasat världen över.
Läs mer om Nya Skype.