Region väst

Larm om explosion i lägenhet

Polisen har fått uppgifter om en brand i en lägenhet i Hjällbo i Göteborg.Enligt inringarens uppgifter kan det röra sig om en explosion.– Det finns uppgifter om en brand och en eventuell smäll. Det ska ryka ut från lägenhetsfönstret, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vaknade av ljud – upptäckte okänd man i hallen

En person i Mölndal vaknade under natten av att någon gjort inbrott i bostaden.– Polis kallas dit och mannen grips, säger Jenny Widn, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om Jenny Widn, Mölndal och Väst.
Misstanken: Man ofredade unga flickor utanför skola
En man misstänks ha hållit fast flickor utanför en skola i Bohuslän och även ofredat dem sexuellt, skriver GP.Mannen är på fri fot.– Vi har upprättat anmälningar om olaga frihetsberövande och sexuellt ofredande, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.
Mystiskt slagsmål på motorväg – oklart om det förekom våld
Polisen larmades om ett slagsmål på E6 i höjd med Halmstad på torsdagsmorgonen.Men väl på plats blev det osäkert om det verkligen förekommit något våld.– Polisen anmäler ingen misshandel, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region väst.
Läs mer om Halmstad och Stefan Gustafsson.

Två till sjukhus efter krock – stora störningar i trafiken

Två bilar har krockat på Hisingsleden i Göteborg.Olyckan orsakar stora störningar i morgontrafiken.– Två personer har förts med ambulans till sjukhus, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.
Tjuv togs på bar gärning av villaägare
Inbrottstjuv upptäcktes på bar gärning av villaägare.– I samband med att den misstänkte flydde från platsen uppstod handgemäng, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.En man i 20-årsåldern greps av polisen.
Drunkningslarm – söker efter försvunnen person
Ett drunkningslarm har gått i Alingsås kommun.– Vi vet egentligen inte så mycket i detta initiala skede, men eventuellt kan en person ha ramlat ner i en sjö. Vi bistår räddningstjänsten med en helikopter, uppger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Väst.
Bil har voltat och landat på taket – en person till sjukhus
En trafikolycka har inträffat i Kungälvs kommun.– Enligt larmet från SOS ska bilen ha landat på taket. Vi är på plats, men jag vet ingenting om eventuella personskador ännu, säger Stefan Gustafsson, polisens pressinformatör i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
Här är Bandidos hemliga toppmöte – i Västsverige
Här samlas Bandidos för ett hemligt toppmöte i Västsverige.Bakom träffen i Skaraborg låg flera veckor av intensiv planering.Vad gängmedlemmarna inte visste var att polisen kunde följa deras planering dag för dag via sin telefonavlyssning.– De har sådana här möten rutinmässigt, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Demonstration vid ryska generalkonsulatet – 50 deltagare
En demonstration pågår under måndagseftermiddagen vid ryska generalkonsulatet i Göteborg, enligt polisen.– Det finns inga tillstånd, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.Polisen är på väg till platsen.
Sökinsatsen avbruten – försvunnen flicka hittad död
Den 14-åriga flickan som har varit försvunnen i en vecka från sitt hem i Götene hittades under söndagen avliden.– Det finns i nuläget ingen misstanke om brott, säger Jenny Widn, presstalesperson vid polisen region väst.Sökinsatsen avbröts efter fyndet.
Läs mer om Götene och Jenny Widn.
Singelolycka på E6 – en till sjukhus
På söndagsmorgonen inträffade en singelolycka i norrgående riktning på E6 i höjd utanför Falkenberg.– Det är oklart med personskador, men föraren åkte med ambulansen, säger Jenny Widn, presstalesperson vid polisen i region Väst.Det är stor trafikpåverkan på platsen.
Läs mer om Falkenberg, Jenny Widn och Väst.Det.
Man rånad och misshandlad av tre gärningsmän
Under natten mot söndagen blev en man rånad och misshandlad av tre maskerade personer i Bergsjön i Göteborg.– Han blev av med sina bilnycklar, säger Jenny Widn, presstalesperson vid polisen i region Väst.Polisen sökte i området och ett larm har gått ut om bilen som är försvunnen.
JUST NU: Flera personer knivskurna
Tre personer har blivit knivskurna i stadsdelen Majorna, Göteborg.– En person har blivit knivskuren i ryggen och två i ansiktet, varav den ena rätt allvarligt, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Polis är på plats med flera patruller och söker efter gärningsmännen.
Läs mer om Göteborg, Johan Ljung och Majorna.
JUST NU: Fullt utvecklad brand
En våldsam brand har utbrutit i en villa utanför Kungälv.– Det är en fullt utvecklad brand, säger Peter Nordengaard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.Det är oklart om någon befinner sig i huset.
Brand i villa – ambulans på plats
Räddningstjänst och polis har larmats till en misstänkt villabrand i Kungälv.– Vi är larmade till platsen, men inte framme, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen region Väst.Enligt SOS Alarm har även två ambulanser larmats till platsen.
Två bilar i krasch på E20 – oklart skadeläge
Två personbilar har krockat på E20 i Partille. Räddningstjänst, ambulans och polis har larmats till platsen.Skadeläget är oklart.– Vi är inte framme, vi är på väg till platsen, säger Jenny Widn, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om E20, Jenny Widn, Partille och Väst.
Personbil i diket - föraren klipps loss
En personbil har kört av vägen på E45 i Åmål.– Räddningstjänsten måste klippa upp taket på bilen för att få ut föraren, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.
Läs mer om E45, Peter Adlersson och Åmål.
JUST NU: Ny sökinsats efter försvunna My, 14
Missing People har kopplats in i sökandet efter 14-åriga My som är försvunnen i Götene sedan i söndags.Organisationen startade insatsen vid tiotiden på fredagsförmiddagen.– Ett 30-tal militärer deltar också i sökandet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region väst.Senaste spåret är en bild på My som tagits av viltkamera i skogen.
Läs mer om Götene och Peter Adlersson.
Många olyckor i det hala väglaget – E20 avstängd
På torsdagskvällen är det mycket halt på många håll i Västsverige med ett antal olyckor som följd.E20 är avstängd i båda riktningarna i höjd med Jerikotunneln i Lerum.– Det är en bil som kört in i ett räcke, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Lastbil har vält på E20 – läcker diesel
På torsdagseftermiddagen har en lastbil vält på E20 strax norr om Skara.– Olyckan har skett i norrgående riktning men E20 är helt avstängd, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.Lastbilen läcker diesel och räddningstjänsten arbetar med att sanera.
Polisen larmades om bråk – hittade stulen bil
Polisen fick larm om att ett pågående bråk i en bil i Kvillebäcken i Göteborg.Fyra personer kontrollerades och det visade sig att bilen var stulen.– Det var en person som tyckte att det inte såg bra ut och ringde till polisen, det var ju väldigt bra gjort, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Lastbil och personbil i krock – uppgifter om brand i bilen
Vid lunchtid på torsdagen har en lastbil och en personbil krockat i Tibro.– Det ska vara en brand i personbilen, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Tibro, Tommy Nyman och Väst.
Brand i villa – brinner med öppna lågor
Räddningstjänst och ambulans har larmats till en villabrand i Skövde kommun. Enligt polisen brinner det med det med öppna lågor i väggarna.Enligt inringaren ska alla personer vara ute ur huset, meddelar SOS Alarm.Även polis har larmats till platsen.– Vi är inte framme där ännu, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om Skövde, Tommy Nyman och Väst.
Grävmaskin välte på E45 – tungbärgare beställd
En grävmaskin har vält på E45 i Mellerud.– Ekipaget har av okänd anledning vält i en rondell på E45 som går genom Mellerud. Man har beställt en tungbärgare från Uddevalla, uppger Ulla Brehm, polisens presskommunikatör i region Väst.
Läs mer om E45, Mellerud, Uddevalla, Ulla Brehm och Väst.