Region väst

Bandidos president sköts till döds – på motorvägen

En Bandidos-president som sköts ihjäl på motorvägen, en 40-åring som knivdödades på High Chaparral och åtta andra offer vars banemän fortfarande går fria.Här är tio olösta mord i Göteborg och resten av västra och södra Sverige med kopplingar till Hells Angels och Bandidos.Men nu har stämningen mellan mc-klubbarna lugnat sig – tack vare hemliga regelbundna möten.– Man har lärt sig att man måste prata innan man agerar med nävar och vapen, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.

Ungdomsrånare slog till mot pojke: Hans mamma ringde

En ung kille rånades på torsdagseftermiddagen vid Linn i Göteborg.Två unga män ska ha gått fram till killen och hotat honom verbalt.– De tvingade honom att logga ut från hitta min Iphone innan de tog den, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Fyra bilar i krock på E6 – polis på väg
Fyra bilar kolliderade på E6 i utanför Kungälv på torsdagseftermiddagen.Olyckan orsakade stora trafikstörningar.– Inga kända personskador, vi har skickat en bil, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Bröt sig in med kofot i exklusiv butik
Tre män bröt sig in med kofot i en exklusiv butik vid Brunnsparken i Göteborg natten mot torsdagen.– Troligen har väskor och plånböcker stulits, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.

Vittne tog bild av blottare på buss – man greps av polis

En man blottade sig på en buss i Göteborg på torsdagsmorgonen.– Han knäppte upp byxorna och visade vad han hade, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.Ett vittne ombord tog en bild av mannen som kunde gripas av polis.
Läs mer om Göteborg och Ulla Brehm.
Två bilar i krock vid Fiskebäcksmotet
Två personbilar har krockat vid Fiskebäcksmotet i Frölunda. En person klagat över nacksmärtor efter olyckan.Trafiken är påverkad.– Bilarna står lite illa till, säger Peter Adlerson, vid polisen region Väst.
Två personbilar har krockat - vägen helt avstängd
Två bilar har krockat på riksväg 41 utanför Borås.– Det är helt stopp i trafiken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region väst.Två personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Peter Adlersson.
Tre personbilar har krockat på E20 – oklart skadeläge
Tre personbilar har krockat på E20 i höjd med Jonsered, enligt SOS Alarm.– Ambulans är på väg, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.Det är oklart om någon har skadats i samband med olyckan.
Läs mer om E20, Jonsered, Tommy Nyman och Väst.Det.
JUST NU: Flygplanskrasch – en person fast i planet
Ett segelflygplan har på tisdagen störtat söder om Falköping, enligt polisen.En person ska sitta fast.– Personen pendlar mellan medvetslös och vaken, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen i region Väst.
Cyklist till sjukhus efter krock med personbil
En bilist och en cyklist har krockat i Lidköping på tisdagsmorgonen.– Cyklisten har förts till sjukhus med smärtor i huvudet, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Christer Fuxborg och Lidköping.
Försökte skjuta mot kvinna – övermannades av insatsstyrka
Polisens insatsstyrka kallades till Styrsö natten mot tisdagen efter larm om skottlossning.En man hade försökt skjuta mot en kvinna med gevär.– Han övermannades av insatsstyrkan och är gripen misstänkt för försök till mord, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Läs mer om Joakim Hansson och Styrsö.
Åtta lastbilar vandaliserade
Åtta lastbilar vid ett företag i Skara har vandaliserats natten mot måndagen.– Det här skadar företagets verksamhet eftersom rutor måste bytas ut innan lastbilarna kan användas, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Skara.
Krock mellan personbil och mc – en person skadad
En trafikolycka har inträffat i Dals Eds kommun.– Det är en personbil och en motorcykel inblandade. Mc-föraren ska vara skadad, uppger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Buss och personbil i kollision
En buss och en personbil har kolliderat i Borås.– Vi är på väg till platsen, säger Joakim Hansson, gruppbefäl vid polisens regionledningscentral i Region Väst.
Läs mer om Joakim Hansson och Region Väst.
Kontaktledning nedriven – en skadad: Trafikkaos
En kontaktledning till spårvagnen har rivits ned i Göteborgs centrum.– En kvinna skakades i samband med detta och körs iväg i ambulans med oklara skador, berättar Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Det har uppstått stora trafikproblem till följd av olyckan.
Läs mer om Joakim Hansson och Väst.Det.
Två bilar i kollision i centrala Göteborg
Två bilar har kolliderat vid Röde orm i Göteborg.– Vi kan utgå från att det kommer att vara trafikstörningar där, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
Brand i ladugård – flera enheter larmade
En brand har brutit ut i en ladugård i Llla Edets kommun.– Vi fick larmet 11.47 och är på väg. Räddningstjänst likaså, berättar Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Ulla Brehm och Väst.
Man rånade guldsmedsbutik – jagas av polis
En man beväpnad med en tång har rånat en guldsmedsbutik i Göteborgs centrum.Gärningsmannen flydde upp mot Avenyn – och eftersöks nu av polisen.– Han hade en tång som han slog sönder ett glasskåp med, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Avenyn, Region Väst och Ulla Brehm.
Höggravid kvinna i trafikolycka – skadeläget oklart
En kollision mellan två bilar har inträffat i Götene.Enligt larmet till SOS Alarm så ska en av de inblandade vara en höggravid kvinna.- Vi är på väg till platsen så jag kan inte säga något om skadeläget än, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
Två bilar i diket efter krock – vägen avspärrad
Två bilar har krockat och hamnat i diket på riksväg 44.– Riksväg 44 har spärrats av i båda riktningarna, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Christer Fuxborg.
Personbil i singelolycka
En singelolycka inträffade på torsdagsmorgonen på riksväg 42 i Sollebrunn.– Två personer är inblandade i olyckan, och det är oklart om någon skadats, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Sollebrunn.
Brand i flerbostadshus i Vänersborg
Det brinner i en flerfamiljsfastighet i centrala Vänersborg.– Det ska brinna från bottenvåningen och det ryker också från taket, enligt larmet, berättar Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.
JUST NU: Lastbil sitter fast i viadukt
En lastbil har kört fast under en viadukt i Borås. Viadukten går under riksväg 40.Vägen är blockerad.– Föraren är chockad, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Christer Fuxborg.
Stort sökpådrag efter försvunnen kvinna – militär inkopplad
En stor sökinsats efter en försvunnen kvinna pågår i Skövde.Polisen har letat hela natten och utökar sökandet under onsdagsförmiddagen.– Vi letar med helikopter och även ett 50-tal militärer har kopplats in för att hjälpa till, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Fyra bilar sattes i brand i natt
Fyra bilar har brunnit i Västra Frölunda natten mot onsdagen.– Vi misstänker att bränderna är anlagda, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst.