Region väst

Familjer låg och sov när tjuvar slog till

Två familjer i Hestra i Borås har haft inbrott natten mot torsdagen.De låg och sov när tjuvarna slog till.– Familjerna upptäckte inbrotten på morgonen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Hestra.

Moped i krock med vildsvin – kvinna till sjukhus

En mopedist krockade med ett vildsvin utanför Falkenberg tidigt på torsdagsmorgonen.– Kvinnan är förd till sjukhus. Hon klagade på smärtor i huvudet, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Falkenberg.
Två bilar i krock – barn till sjukhus
Två bilar har krockat på riksväg 40 i höjd med Gårda i Göteborg.Ett barn har förts till sjukhus med ambulans.– Det är tre vuxna och tre barn inblandade i olyckan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.
Stort sökpådrag efter försvunnen svampplockare
Vid lunchtid på onsdagen anmäldes en man i 65-70-årsåldern försvunnen i Lilla Edets kommun.Mannen ska inte ha kommit tillbaka till mötesplatsen.– Vi har flera hundpatruller och har haft helikopter på plats, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Peter Adlersson och Väst.

Mc och spårvagn i krock – polis på väg

En spårvagn och en Mc kolliderade på onsdagseftermiddagen på Avenyn i Göteborg.Ambulans, polis och räddningstjänst har larmats ut till platsen.– De har kolliderat på något sätt. Mc-föraren ska inte ha hamnat under i alla fall, det vet vi, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Flicka frätskadad på förskola – brott utreds
En flicka i femårsåldern fick under gårdagen frätskador i munnen efter att ha druckit ur en flaska som hon hittade på en förskola i Västsverige.I dag hittades ytterligare en flaska utplacerad på förskolan.– Den kan ha att göra med det tidigare ärendet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.
Person påkörd av arbetsfordon vid Liseberg
På onsdagsmorgonen inträffade en olycka utanför Liseberg i Göteborg.En person har blivit påkörd av ett arbetsfordon.– Vi utreder det initialt som en arbetsplatsolycka, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Stora brister när pass utfärdas på Landvetter
Enligt personer inom polisen i region väst råder allvarliga brister i gränspolisens passhantering på Landvetter flygplats, uppger TT.Passansökningar från misstänkta brottslingar släpps igenom utan rätt kontroll och barn kan få pass även om bara ena föräldern ansökt.
Läs mer om Landvetter.
Motorcykel har kört av vägen - en till sjukhus
En motorcykelolycka har inträffat söder om Varberg tidigt på onsdagsmorgonen.– En mc-förare har kört av vägen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Varberg.
Ett tiotal bilar sattes i brand
Drygt ett tiotal bilar har satts i brand i Västsverige under natten.– I Tynnered blev fyra bilar helt och två brandskadades, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.Även i Skövde och Trollhättan har bilar brunnit.
Tankbil har vält – trafiken påverkas
En tankbil körde strax innan lunch av vägen och välte i ett dike i närheten av Uddevalla.Ingen person ska ha skadats vid händelsen.Enligt polisen innehåller tankbilen naturgas.– Det finns inget som läcker, vad vi vet finns det ingenting som indikerar att det är något farligt, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst,
Man knivskuren – polisjakt efter gärningsman
En man har blivit knivskuren i vid Brunnsparken i centrala Göteborg.Polisjakt pågår efter gärningsmannen.– Vi är på plats med flera patruller, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Polisen om Way Out West: Otroligt gott ordningsläge
Göteborgsfestivalen Way Out West blev enligt Polisen en trevlig historia. På söndagsförmiddagen hade sammanlagt tre anmälningar om sexuellt ofredande upprättats, en mer än förra året. – Det har varit ett otroligt gott ordningsläge på festivalen, säger Peter Adlersson, presstalesperson för Polisen i region väst.
Personal sexofredad under Way out west
När polisen summerar festivalen Way out west i Göteborg så konstaterar man att det kommit tre anmälningar om sexuella ofredanden – en per kväll.Under festivalens sista kväll så var det en kvinna ur personalen som utsattes.– Ingen är gripen där, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Fyrhjuling kraschade in i husvägg – två till sjukhus
En fyrhjuling har kraschat rakt in i en husvägg i Åmåls kommun.Två personer, en man och en kvinna i 20-årsåldern, har förts till sjukhus.– Det var mannen som körde, han misstänks för rattfylleri, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Peter Adlersson och Region Väst.
Olycka på E6 inne i Tingstadstunneln
En olycka har inträffat på E6 i Göteborg.– Det är två bilar som kolliderat inne i Tingstadstunneln, berättar Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Man till attack på lekplats – flera slagna
Polis har gripit en ung man efter att han gått till attack på Plikta lekpark i Slottsskogen i Göteborg.– Han var väldigt aggressiv. Han har slagit personer på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.Enligt uppgifter till GT ska en eller flera av personerna som blev slagna av mannen vara barn.
Flerbilskrock på motorväg
En olycka har inträffat på E20 mellan Göteborg och Alingsås.– Det ska handla om en trebilskrock. Vi är på väg, räddningstjänst och ambulans likaså, berättar Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om E20, Göteborg, Peter Adlersson och Väst.
JUST NU: Man överfallen – stampades på huvudet
En man i 60-årsåldern har förts till sjukhus efter en brutal misshandel i centrala Göteborg.En yngre man överföll mannen när han var på väg hem från affären.– Han blev slagen till marken, sen ska gärningsmannen ha sparkat och stampat på huvudet, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Personbil med husvagn i krock på E6 – vägen stängs av
Polis och räddningstjänst har lamrats ut till en olycka på E6 i närheten av Ödsmålsbron i Stenungsund.Enligt de initiala uppgifterna ska alla inbladade personer ha tagit sig ur bilarna men E6 har stängts av helt.– Det är två personbilar, en med en husvagn, som är inbladade i olyckan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Äldre kvinna påkörd – föraren smet från platsen
En kvinna i 90-årsåldern har blivit påkörd av en bil utanför en affär i Kungsbacka.Föraren av bilen smet från platsen.– Kvinnan är förd till Sahlgrenska sjukhuset med befarad skallskada, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Hund låg död i soptunna – hundvakten misstänkt
En hund har hittats död i en soptunna i Vara.Hundägaren hade lämnat sin hund hos en hundvakt – men senare hävdade mannen som skulle passa hunden att den hade sprungit bort.– Ägaren blev upprörd och orolig och letade i området – och ska då ha hittat sin hund död, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
Stort huliganbråk efter matchen – flera gripna
Flera personer har gripits av polis efter ett misstänkt huliganbråk.Det är kort efter att matchen mellan AIK och IFK avslutades som personerna började slåss.– Det är flera misstänkta för misshandel. Nu väntar man in en större transportbuss för att få med sig alla, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Stort supporterbråk efter matchen – flera gripna
Flera personer har gripits av polis efter ett misstänkt supporterbråk.Det är kort efter att matchen mellan AIK och IFK avslutades som personerna började slåss.– Det är flera misstänkta för misshandel. Nu väntar man in en större transportbuss för att få med sig alla, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Frontalkrock mellan lastbil och personbil
En allvarlig olycka har inträffat i Hjo kommun.– Det är en lastbil och en personbil som frontalkrockat, uppger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.Det ser ut att vara en allvarlig olycka.
Läs mer om Christer Fuxborg, Hjo och Väst.Det.