Region väst

Båt på väg att sjunka i hamn

En motorbåt håller på att sjunka i Trollhättan hamn.– Det är inget polisiärt ärende men vi har fått information om detta. Det ska inte finnas några personer ombord, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

En man förd till sjukhus effer grov misshandel

Tidigt på lördagsmorgonen larmades polisen om en blodig man som hittades ute på en gata.Mannen misstänks ha blivit misshandlad med ett tillhygge.– Det ska ha skett på en fest, två personer är gripna för grov misshandel, säger Christer Fuxborg, pressinformatör vid polisen i region Väst.
Läs mer om Christer Fuxborg och Väst.
JUST NU: Skola är helt övertänd
En skola började av oklar anledning brinna i natt.– Det brukar ta hela natten att släcka när det brinner så här mycket, säger Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Christin Löfstrand och Väst.
JUST NU: Man skjuten – fick hjälp till akuten
En man vårdas på sjukhus efter att ha blivit skjuten på öppen gata i Älvängen.Enligt polisen så ska skottlossning ägt rum utomhus.– Ingen misstänkt person är gripen i nuläget, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.Skottlossningen rubriceras som mord- alternativt dråpförsök.

JUST NU: Man skjuten – mordförsök utreds

En man vårdas på sjukhus efter att ha blivit skjuten på öppen gata i Älvängen.Enligt polisen så ska skottlossning ägt rum utomhus.– Ingen misstänkt person är gripen i nuläget, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Man skjuten på öppen gata
En man vårdas på sjukhus efter att ha blivit skjuten på öppen gata i Älvängen.– Personen kom in till akuten strax efter klockan sex på kvällen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Äldre man rånad i sitt hem
På torsdagskvällen ringde en äldre man till polisen och berättade att två personer varit inne i hans lägenhet och stulit hans plånbok i Tuve i Göteborg.– Vi har skrivit en anmälan om rån, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Göteborg, Tuve, Ulla Brehm och Väst.
12-åring försvann – hittades efter insats
En tolvåring var försvunnen i Skaraborgsområdet på torsdagen.Polisen inledde en sökinsats.– Han är precis återfunnen, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl hos polisen i region Väst, strax innan 14.
Trebilskrock på söderleden – två filer avstängda
Tre personbilar kolliderade på torsdagsmorgonen vid Sisjömotet i Göteborg i riktning mot Mölndal.Olyckan orsakade stora problem i trafiken i området.– Inga personskador men mycket trafik, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Larm om frontalkrock ute i skärgården
Två bilar har varit inblandade i en trafikolycka ute på en ö i Göteborgs norra skärgård.Enligt intala uppgifter ska den ena bilen kört över i fel körfält.– I min öron låter det som en frontalkrock. Vi är på väg ut, färjan väntar på oss, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Region Väst.
Fyra bilar i krock på E6 mot Göteborg
Fyra personbilar kolliderade på torsdagsmorgonen på E6 i riktning mot Göteborg.Initialt har inga personskador rapporterats in men olyckan ställer till det i trafiken.– Det är alltid problem i trafiken på E6 vid den här tiden. När fyra bilar kolliderar blir det än värre, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Polisjakt med helikopter efter stulen golfbil
Det pågår just nu en polisinsats i Frölunda i Göteborg efter att en golfbil stulits.– Det är ett bostadsbolag som blivit av med den, det är en sådan som fastighetsskötaren har gissar jag, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
JUST NU: Misstänkt föremål hittat vid Arbetsförmedlingen
Polisen undersöker just nu ett misstänkt föremål som ligger placerat utanför flera myndighetsbyggnader i Falköping.Enligt polisen är det oklart vad paketet innehåller.– Det står vid en plats som tillhör flera olika myndigheter. Vi får undersöka det, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.
Inbrott i butik i Göteborg – använde bil som murbräcka
En butik på Hisingen i Göteborg blev under natten till onsdagen utsatt för ett inbrott.De misstänkta gärningsmännen använde sig av en bil som murbräcka för att ta sig in i butiken.– Man ser att det står en bil inkörd i lokalen. Samtidigt lämnar två bilar platsen och försvinner, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Biljakt efter stulen skåpbil: Rammat bilar
På tisdagskvällen pågick en biljakt på Hisingen i Göteborg.– Det är en skåpbil som anmälts stulen och det får vi nys om och ska stoppa den, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.Bilens förare ville inte stanna och efter att ha rammat flera bilar och kört på gång- och cykelbanor kunde polisen till slut få stopp på bilen och två personer greps.
Larm om drunkning i sjö – tom båt hittad
Räddningstjänsten har larmats till en sjö i Alingsåsområdet efter att en person har upptäckt en tom båt som ligger i vattnet.– Någon person har ringt in och vet vem som använder båten. Man är orolig för att något har hänt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region Väst.Det initiala larmet till SOS Alarm rubriceras som misstänkt drunkning.
JUST NU: Misstänkt föremål i kommunhus
Ett misstänkt farligt föremål har hittats i receptionen i kommunhuset i Mölnlycke.Polisen har spärrat av ett stort område.Kommunhuset utryms.– Nationella bombskyddet ska undersöka det här föremålet, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region väst.
Bil körde in i vägg i parkeringshus - en till sjukhus
En bil har kört in i en vägg i ett parkeringshus i Gårda i Göteborg.– Ett glasparti har rasat ner och en person har förts till sjukhus, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Gårda, Göteborg och Tommy Nyman.
Person och bil i olycka – en till sjukhus
En person har förts till sjukhus efter en olycka med en personbil i Ale kommun, skriver polisen på sin hemsida.Exakt hur olyckan gått till är oklart.– En kollision mellan dem har skett, men vi misstänker inget brott, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Ale, Ulla Brehm och Väst.
Bil körde av vägen – föraren klipptes ut
En person har förts till sjukhus efter en trafikolycka i Kungälv.– Föraren klipptes ur bilen, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i region Väst.Skadeläget är oklart men föraren var vid medvetande och klagade på rygg- och bröstsmärtor.
Två bilar i frontalkrock – två till sjukhus
På måndagseftermiddagen har två bilar frontalkrockat i Biskopsgården i Göteborg.– Vi har fått uppgifter från platsen att det är en frontalkrock, men jag har inga uppgifter om personskador, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen i region Väst.Två personer har förts till sjukhus, uppger SOS Alarm.
JUST NU: En påkörd av buss
En person har blivit påkörd av en buss i Skövde.Personen ska ligga på trottoaren och polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.– Personen är vaken och talbar men oklart skadeläge, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.
Frontalkrock på E45 – en person till sjukhus
Två bilar har frontalkrockat på E45 i Mellerud.Fyra personer är inblandade i olyckan – och en person måste klippas loss av räddningstjänsten.– Det ska ha skickats både ambulans och ambulanshelikopter till på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.En person har förts till Sahlgrenska med ambulshelikopter med oklart skadeläge.
JUST NU: Totalstopp på E45 efter frontalkrock
Två bilar har frontalkrockat på E45 i Mellerud.Fyra personer är inblandade i olyckan – och en person måste klippas loss av räddningstjänsten.– Det ska ha skickats både ambulans och ambulanshelikopter till på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
JUST NU: Totalstopp efter frontalkrock
Två bilar har frontalkrockat på E45 i Mellerud.Fyra personer är inblandade i olyckan – och en person måste klippas loss av räddningstjänsten.– Det ska ha skickats både ambulans och ambulanshelikopter till på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.