Region väst

Släpvagn lossnade från bil – orsakade olycka

På onsdagskvällen inträffade en trafikolycka på Tjörn.En släpvagn som var påkopplad på en bil lossnade varpå en annan bil körde in i släpvagnen.– Det är oklart om någon skadats, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om Tjörn.En, Tommy Nyman och Väst.

JUST NU: Bil körde in i byggställning

På onsdagseftermiddagen körde en bil in i en byggnadsställning i centrala Alingsås.Ställningen rasade efter krocken ner över parkerade bilar.Polis och räddningstjänst är på plats.– Ingen person ska ha kommit till skada, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region Väst.
JUST NU: Beväpnad man slog till mot butik
En butik i centrala Göteborg utsattes för ett rån vid 13-tiden på onsdagen.– Rånaren viftade med ett pistolliknande föremål, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Göteborg.
Man knivhuggen i natt
En man i 40-årsåldern knivskars i natt vid Järntorget i Göteborg.– Han huggen i ena armen och fick föras till sjukhus, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Olycka på E20 – bil har kört in i ett träd

En singelolycka har inträffat på E20 i Göteborg, i närheten av Olskroksmotet.– Vi är på väg fram till platsen. Enligt de initiala uppgifterna har en bil kört in i ett träd, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. Skadeläget är oklart.
Larm om villabrand – veranda ska brinna
Ett larm har gått om en villabrand i Kungälvs kommun.– Enligt larmet så brinner det på en veranda. Vi är på väg, likaså räddningstjänst och ambulans, berättar Jenny Widn, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Jenny Widn och Väst.
Bil och postbil i olycka – trafiken påverkas
En postbil och en personbil har krockat på Tjörn.Det orsakar störningar i trafiken.– Det rullar sakta i en fil, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Flera trafikolyckor ger problem i morgontrafiken
Flera trafikolyckor har inträffat i Göteborg på tisdagsmorgonen.En singelolycka på E6 vid Olskroksmotet och en tvåbilskrock på Norrleden ställer till det i morgontrafiken.Två fordon har även krockat på E6 vid Jordfallsmotet.– Det är risk för stora besvär i trafiken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i region väst.
Äldre kvinna utsatt för rån – sprejades i ansiktet med olja
En äldre dam har blivit utsatt för ett rån i Strömstad.– Gärningsmannen har sprejat henne i ansiktet med någon slags olja, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Kvinnan ska inte ha kommit till fysisk skada.
Två bilar i frontalkrock – skadeläget oklart
Två bilar har frontalkrockat på länsväg 154, strax norr om Ullared.– Det är fyra personer inblandade i krocken, säger Ulla Brehm, polisen presstalesperson i region Väst.Skadeläget är oklart.
Man hittad med livshotande skador vid lastbil – två gripna
En man har hittats medvetslös vid en uppställningsplats för lastbilar.Han vårdas på sjukhus med livshotande skador.– Två personer har gripits misstänkta för misshandel, berättar Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Ulla Brehm och Väst.
Blödande man dök upp på akuten – mordförsök utreds
En man med en blödande sårskada i halsen dök upp in på Östra sjukhuset under tidiga söndagsmorgonen.– Den information vi har är att någon har gjort detta mot honom, därför rubriceras det som mordförsök, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Region Väst, Ulla Brehm och Östra.
Pressbyrån på Järntorget utsatt för rån
Pressbyrån på Järntorget har utsatts för ett rån.– Gärningsmannen tog sig in bakom disken och fick med sig kontanter från kassan, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Ingen person ska ha kommit till fysisk skada under rånet.
Två bilar har kolliderat i hög hastighet
Två bilar har kolliderat i hög hastighet i Limmared.– Skadläget är oklart. Vi är på väg fram till platsen, meddelar vakthavande vid polisen i region Väst.
Läs mer om Limmared och Väst.
Bil har voltat på E6 – en person till sjukhus med ambulans
Cirka tre kilometer norr om Ödsmålsmotet på E6, norrgående rikting, har en personbil voltat.– En man fick föras till sjukhus med ambulans, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Jenny Widn, Väst och Ödsmålsmotet.
Pojke i femårsåldern påkörd – föraren smet
En pojke i femårsåldern har blivit påkörd vid ett övergångsställe i Tibro.Bilföraren har smitit från olycksplatsen.– Det finns bra vittnesuppgifter för oss att utgå i från, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Kvinna påkörd – föraren misstänkt drograttfull
En kvinna har blivit påkörd vid ett övergångsställe i Borås.En man kunde gripas på platsen – misstänkt för bland annat drograttfylla.– Kvinnans skadeläge känner jag inte till, men klart är att hon är skadad, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i Region Väst.
Bil har kört av E20 – kraschade in i träd
En personbil har kört av E20 och kolliderat med ett träd.Polis, ambulans och räddningstjänst har ryckt ut.– Skadeläget är oklart, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om E20, Jenny Widn och Region Väst.
Bil demolerad i krock med älg – fem personer inblandade
En personbil har kört på en älg på E20 norr om Skara.– Det ska ha varit en familj i bilen, fem personer. Men ingen ska ha skadat sig i krocken, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om E20, Skara, Tommy Nyman och Väst.
Brandlarm i Göteborg – svart rök ur lägenhet
Ett larm har gått om en brand i ett flerfamiljshus i Angered.Larmet gick strax före klockan 19.– Larmet säger att strömmar ut svart rök från en lägenhet. Vi är på väg, räddningstjänst likaså, berättar Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Personbil har krockat med en buss – skadeläget oklart
En personbil har krockat med en buss på riksväg 46 i Falköpings kommun.– Vi är på platsen, men jag kan inte kommentera läget mer just nu, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
Fruktade mc-gänget kan slå sig ner – i Västsverige
I Nederländerna är en av grundarna till det fruktade mc-gänget på flykt undan polisen och efterlyst av Interpol.I Danmark hittades förra året en av deras medlemmar styckmördad i en skogsdunge.Nu kan Satudarah MC vara på väg att slå sig ner i Västsverige för att utmana Hells Angels och Bandidos.– Det skulle innebära att vi får ett synbart kriminellt gäng till, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.
Person knivrånad på buss – två på fri fot
Under torsdagskvällen blev en person rånad på en buss i Mölnlycke.– Det var två gärningsmän som visade kniv och fick med sig värdesaker, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.Polisen har säkrat teknisk bevisning.
Personbil i krock med traktor – tiotal kor inblandade
På torsdagseftermiddagen krockade en personbil med en traktor med släp på Orust.På släpet fanns ett tiotal kossor.– Jag vet inte exakt hur många, men runt ett tiotal, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.Skadeläget är oklart.
Två personbilar i krock – E20 avstängd
Två personbilar har kolliderat på E20 i höjd med Vårgårda.– Ambulanshelikoptern är på väg att landa, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region Väst.Vägen är helt avstängd.
Läs mer om E20, Väst.Vägen och Vårgårda.