Region väst

Bil har kört av vägen – fyra ambulanser på plats

På lördagseftermiddagen har en personbil med fyra personer i kört av vägen utanför Falkenberg.– Skadeläget är oklart, men fyra ambulanser är utskickade dit, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.Väg 153 beräknas vara helt avstängd till runt 16.30

Bombskyddet på väg till Ringön – larm om utsläpp

På fredagskvällen larmads räddningstjänsten om ett eventuellt utsläpp av ett farligt ämne på Ringön i Göteborg, skriver GP.Bombskyddet är på väg till platsen.– Vi vet inte vad det är i hinkarna. Vi har kallat in bombskyddet för säkerhets skull. Det finns ingen hotbild i nuläget och det ska inte vara någon fara för allmänheten, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till tidningen.
Läs mer om Göteborg, Johan Ljung, Ringön och Väst.
Spårvagnstrafiken stoppades: Kastade sten eller is
På fredagskvällen har spårvagstrafiken stoppats mellan Kortedala och Bergsjön efter att föremål kastats mot spårvagnar vid Rymdtorget.– Det är sten eller is som har kastats, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.Spårvagnstrafiken planeras köra igen vid 21.30-tiden.
Man skadad av stickvapen – en gripen
På fredagskvällen fördes en man till sjukhus efter att ha skadats med någon form av stickvapen.En person har gripits.– Han är misstänkt för dråpförsök alternativt grov misshandel, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Läs mer om Tommy Nyman och Väst.

Man knivskuren i halsen – förd till sjukhus

En man har blivit knivskuren i Borås. Enligt polisen har han blivit knivskuren i halsen. Mannen är förd till sjukhus, skadeläget är oklart.En person har gripits av polis.Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp.– Vi hör folk på plats. Det fanns vittnen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om Peter Adlersson och Väst.
Bilist har kört ner lyktstolpar – flydde från platsen
En bilist har kört av vägen och in i ett antal lyktstolpar på Angeredsleden, Göteborg.– Vittnen har sett föraren springa från platsen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.
Man utsatt för rånförsök – gärningsmän flydde tomhänta
Vid halvniotiden på onsdagskvällen utsattes en man i 70-årsåldern för ett rånförsök i centrala Uddevalla.Två män ska ha försökt få tillgång till mannens värdesaker och hotat honom med ett pistolliknande föremål.– Den äldre mannen skrek till och då blev två männen rädda och sprang därifrån utan att ha fått med sig något, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen region Väst.
Lastbil och bil i olycka – elledning nerriven
En lastbil och en personbil är inblandade i en olycka på E4, Jönköping.Det uppger polisen.– En elledning ska vara nerriven. Lastbilen ska också läcka bränsle, säger Thomas Agvnevik, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Jönköping.Det och Väst.
Två bilar i krock på E6
Två bilar har kolliderat E6 i Stenungsund. Enligt polisen ska olyckan ha inträffat i anslutning till en påfart i södergående riktning.– Enligt inringaren är det mycket skräp på vägbanan. En av bilarna ska ha fått stora skador på fronten, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen. Skadeläget är oklart.
Läs mer om Stenungsund och Ulla Brehm.
Bil voltade av vägen
Strax innan klockan 07 larmas polisen om att en bil ligger på taket efter en olycka i Borås kommun.– En person är kvar i bilen och polis, ambulans och räddningstjänst är på väg, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.Enligt räddningstjänsten ska föraren klarat sig utan allvarliga skador.
Läs mer om Ulla Brehm och Väst.Enligt.
Polisen halkvarnar i morgontrafiken
Det råder svår halka på vägarna på många håll på måndagsmorgonen.I Sorunda utanför Nynäshamn kolliderade två bilar i en kurva.I Västsverige har E6 varit avstängd en stor del av natten på grund av kraftigt snöfall, olyckor och lastbilar som körde fast.– Vägen är öppen men det fortfarande halt så man bör ta det lugnt om man ska ut och köra, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Läs mer om Henrik Sterner och Nynäshamn.
Snön ställer till stora problem på vägarna
Det ymniga snöfallet i västra Sverige orsakar allt större trafikproblem.– Just nu är det problem i Kortedala i Göteborg och på riksväg 40, uppger Peter Nordengaard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Tre gripna efter attack mot synagoga i Göteborg
Tre personer har anhållits, misstänka för brandattacken mot synagogan i Göteborg på lördagskvällen. – De anhållna är misstänkta för försök till mordbrand, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.
Läs mer om Göteborg, Peter Nordengard och Väst.
Brinnande föremål har kastats mot synagoga – polisen på plats med flera patruller
Brinnande föremål har kastats mot synagogan i centrala Göteborg.– Vi är på plats med ett antal enheter och försöker reda ut vad som har hänt, säger Peter Nordengard, polisens presstalesperson i region väst.Räddningstjänsten har också ryckt ut. En bil utanför adressen ska ha fattat eld.
Läs mer om Göteborg och Peter Nordengard.
JUST NU: Knivrånare slog till mot livsmedelsbutik
En maskerad gärningsman har rånat en livsmedelsbutik på Wieselgrensplatsen.– Han har hotat personalen med kniv, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Två personbilar i krock – spädbarn i ena bilen
En trafikolycka har inträffat i centrala Varberg.– Vi är på väg dit, berättar Jenny Widn, polisens presstalesperson i region Väst.Enligt larmet ska ett spädbarn sitta i en av bilarna.
Läs mer om Jenny Widn, Varberg och Väst.Enligt.
Man kivskuren vid KFC – en gripen
En man har knivskurits vid KFC under tidiga lördagsmorgonen.Offret har förts med ambulans till sjukhus.En misstänkt gärningsman har kunnat gripas.– Han hade begett sig därifrån, men greps av en ordningsvakt i närheten, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i Region Väst.
Läs mer om Jenny Widn, KFC och Region Väst.
Två lastbilar i krock på E45 - stora trafikstörningar
Två lastbilar har krockat på E45 i Lilla Edet.– En av lastbilarna ska ligga tvärs över vägbanan, säger Ulla Brehm, presstalesperson i region väst.
Läs mer om E45, Lilla Edet och Ulla Brehm.
Larm om brand i ladugård
Enligt larmet ska en ladugård i Falkenbergsområdet ha börjat brinna.I ladugården ska det finnas kor.– Vi har skickat en bil, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman i region Väst.Även räddningstjänsten är på väg.
Smash and grab-attack: Körde genom vägg med hjullastare
En smash and grab-attack har inträffat i Borås på torsdagsmorgonen.– En hjullastare har körts genom en vägg på ett elektroniklager i Viared, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Läs mer om Johan Ljung och Viared.
Äldre man omkullknuffad och rånad
En man i 85-årsåldern blev rånad av en okänd gärningsman i Ale under onsdagseftermiddagen.Han blev omkullknuffad och därefter bestulen på sin plånbok.– Han är inte skadad men är självklart orolig och det ska man ha respekt för, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Ale, Stefan Gustafsson och Väst.
Pojke gripen för inbrott i parfymbutik
En parfymeributik i Skara har haft inbrott natten mot onsdagen.Fyra tjuvar tog sig in i butiken och stal varor för cirka 70 000 kronor.– En pojke i 15-årsåldern har gripits, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region väst.
Läs mer om Christer Fuxborg och Skara.
Brand på asylboende – misstänks vara anlagd
Räddningstjänsten larmades till en lägenhetsbrand på Migrationsverkets förläggning på Restad Gård i Vänersborg natten mot onsdagen.– Branden misstänks vara anlagd, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.
Fotgängare påkörd – ambulanshelikopter på väg
En fotgängare har enligt larmet blivit påkörd av en bil i Vänersborgs kommun.– Det pågår en insats och både ambulans och ambulanshelikopter har tillkallats, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region Väst.
Läs mer om Stefan Gustafsson och Väst.
Larm: Äldre man påkörd av två bilar – förd till sjukhus
En äldre man har förts till sjukhus efter en trafikolycka mellan Uddevalla och Orust.Mannen ska ha gått på vägen och kan enligt larmet ha blivit påkörd av två bilar.– Båda bilarnas backspeglar är trasiga så man har antagligen kört på personen, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.