Reguera

Erik de la Reguera: Storbritanniens poliser behöver hjälp från kollegor i Europa

Storbritanniens premiärminister Theresa May höll på lördagen ett tal i München där hon manade EU:s ledare att inte låta Brexit skada säkerhetssamarbetet i Europa. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om talet.

Erik de la Reguera

Den brittiska arresteringsordern mot Wikileaks grundare Julian Assange står fast. Det beslutade en domare i Westminster i London på tisdagen. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om vad det innebär.
Erik de la Reguera: Trumps ursäkt kan inte ses som regelrätt
Donald Trumps statsbesök i Storbritannien ser nu åter ut att bli av, samtidigt som presidenten i en intervju säger att han skulle kunna be om ursäkt för att ha spridit propagandavideor från en högerextrem organisation via sitt Twitterkonto. DN:s Erik de la Reguera svarar på tre frågor om utvecklingen.
Marceline Loridan-Ivens: Den nya antisemitismen oroar mig
I den hyllade boken Och du kom inte tillbaka berättar Marceline Loridan-Ivens om hur hon som 16-åring fördes till Auschwitz tillsammans med sin far. Hon kunde återvända till Frankrike efter kriget – men fadern var död. Erik de la Reguera har träffat den 90-åriga författaren i Paris.
Läs mer om Auschwitz, Frankrike, Och och Reguera.

Erik de la Reguera: Trumps respektlöshet mot May är unik

Donald Trumps utfall mot Theresa May på Twitter natten till torsdagen är den mest respektlösa behandling som en amerikansk president gett en brittisk premiärminister i modern tid. Den särskilda relationen mellan länderna ger just nu intryck av att vara allt annat än särskild, åtminstone om man med det avser något positivt.
Läs mer om May, Reguera, Theresa May och Twitter.
Erik de la Reguera: Fitzgeralds avgång avvärjde hotet om nyval
Ett nyval på Irland har avvärjts i sista stund, sedan landets vice premiärminister Frances Fitzgerald på tisdagen meddelade regeringen att hon avgår. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om beskedet.
Läs mer om Erik, Irland och Reguera.
Sidenvägarnas tid är tillbaka
Asien är världens nya centrum – precis som för tusen år sedan, menar historikern Peter Frankopan, aktuell på årets bokmässa. DN:s Erik de la Reguera har träffat honom i Oxford.
Läs mer om Oxford, Peter Frankopan och Reguera.
Erik de la Reguera: Myndigheternas insats kommer att granskas
Jordbävningen i Mexiko inträffade på dagen 32 år efter ett annat förödande skalv. Då ledde regeringens svaga hantering av krisen till en proteströrelse och demokratisering av landet. Men precis som då uppvisar nu många vanliga mexikaner en beundransvärd handlingskraft.
Läs mer om Mexiko och Reguera.
DN på plats dagen efter dådet på La Rambla
DN:s Erik de la Reguera och Alexander Mahmoud är i Spanien för att bevaka terrordådet i Barcelona.
Erik de la Reguera: Trump trolig vinnare på Macrons närmande
Paris. Vem tjänar mest på att USA:s president bjöds in till militärparaden i Paris den 14 juli? Emmanuel Macron tycks övertygad om att ett närmande till Donald Trump är nödvändigt för att rädda klimatavtalet och banden mellan Västeuropas demokratier och USA. Men frågan är vem som har mest att fira i slutändan.
Läs mer om Donald Trump, Reguera och USA.
DN på plats efter händelsen i London
DN:s korrespondent Erik de la Reguera är på plats tillsammans med fotograf Mark Earthy i London efter att en skåpbil kört in i människor utanför en mosk.
Läs mer om Erik, London, Mark Earthy och Reguera.
Erik de la Reguera: En tragedi för Storbritannien efter flera traumatiska händelser på kort tid
En skåpbil körde natten till måndagen in i en folksamling nära moskn i Finsbury Park i norra London. De flesta av offren är muslimer som just lämnat kvällsbönen. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på frågor utifrån det vi vet så här långt (vid klockan åtta på måndagsmorgonen).
Erik de la Reguera: Det finns en utbredd valtrötthet i Frankrike
PARIS. Det blev som väntat en storseger för Emmanuel Macrons parti La Rpublique en marche (LREM) i den andra omgången av det franska parlamentsvalet. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om valet – och det som nu väntar.
Läs mer om Erik, Frankrike, La Rpublique och Reguera.
Erik de la Reguera: Utbredd valtrötthet i Frankrike
PARIS. Det blev som väntat en storseger för Emmanuel Macrons parti La Rpublique en marche (LREM) i den andra omgången av det franska parlamentsvalet. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om valet – och det som nu väntar.
Läs mer om Erik, Frankrike, La Rpublique och Reguera.
Erik de la Reguera: Det låga valdeltagandet tar ned Macrons triumf
ANALYS. Många unga, franska låginkomsttagare gick inte och röstade i söndags. Så kan, en aning förenklat, vänsterns katastrofval förklaras. Även Nationella frontens svaga resultat beror till stor del på att dess sympatisörer i arbetarklassen inte tog sig till valurnorna. Men Emmanuel Macron bör ha en sak i åtanke: det kan ändras.
Läs mer om Reguera.
Erik de la Reguera: Fransk politik har ställts på huvudet
PARIS. Rekordlågt valdeltagande till trots – det ser ut att bli en historisk framgång för Emmanuel Macron och hans parti La Rpublique en Marche i söndagens val till nationalförsamlingen. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om parlamentsvalet.
Erik de la Reguera: Talet om behovet av förändring kan slå tillbaka mot May
Det är långtifrån säkert att terrorattacken i London påverkar utfallet i det brittiska valet. Men Theresa Mays tal om att saker och ting måste förändras och hennes utspel om hårdare straff och utökad internetövervakning kan slå tillbaka mot henne – eftersom May varit ansvarig för terrorbekämpningen i sju år.
Läs mer om London, May och Reguera.
Erik de la Reguera: Tillvägagångssättet liknar tidigare terrordåd
Den misstänkta terrorattacken i London kommer mindre än en vecka före valet i Storbritannien. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor – utifrån det som är känt så här långt.
Läs mer om Erik, London, Reguera och Storbritannien.
Erik de la Reguera: Auktoritär regim har tagit Venezuela till ruinens brant
Hur gick det så illa för Venezuela? DN:s Erik de la Reguera svarar på tre frågor om bakgrunden till den växande krisen i detta viktiga land i Sydamerika, som USA:s regering nu varnar för kan bli ett nytt Syrien.
Läs mer om Reguera, Sydamerika, Syrien och Venezuela.
Erik de la Reguera: Journalister mördas och ingen tror längre på rättvisan i drogkrigens Mexiko
I måndags mördades Javier Valdez, en av Mexikos främsta grävande journalister, i sin hemstad Culiacn i delstaten Sinaloa. Han sköts till döds på öppen gata av okända, maskerade män.
Erik de la Reguera: Philippe har tidigare varnat för Macrons oerfarenhet
PARIS. Frankrikes president Emmanuel Macron utsåg på måndagen högerpolitikern Edouard Philippe till landets nya premiärminister. DN:s Pariskorrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om utnämningen.
Erik de la Reguera: Macrons val visar att han vill uppfylla sina löften
PARIS. Emmanuel Macrons parti La Rpublique en Marche (LRM) presenterade på torsdagen 428 kandidater inför parlamentsvalet i juni, varav hälften aldrig tidigare ska ha varit folkvalda. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på tre frågor om Macrons satsning på att säkra en majoritet i Nationalförsamlingen.
Erik de la Reguera: Macron måste ge fransmännen framtidstron tillbaka
Emmanuel Macrons seger i det franska presidentvalet ger andrum till den hårt ansatta franska republiken. Macron har nu en stor uppgift i att ge fransmännen framtidstron tillbaka – och inte bara till den urbana medelklass som varit hans kärntrupp i valrörelsen. Misslyckas han kan en ny duell vänta med Le Pen om fem år.
Läs mer om Le Pen och Reguera.
Macron kan bli Frankrikes yngste president
Emmanuel Macron har gjort en kometkarriär och kan bli Frankrikes yngste president genom tiderna om han segrar i valet om en vecka. DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på fem frågor om kandidaten som nu ställs mot högerextrema Marine Le Pen i en avgörande duell.
Läs mer om Erik, Marine Le Pen och Reguera.
Erik de la Reguera: Frågan är om Le Pen kan bredda väljarbasen
PARIS. Marine Le Pen tar time-out från partiledarposten i Nationella fronten för att, som hon uttrycker det, försöka samla hela det franska folket bakom sig. Frågan är om Le Pen på det viset kan bredda sin väljarbas inför den andra omgången i det franska presidentvalet, där Emmanuel Macron anses vara storfavorit.