Reinfeldt

Det var mer muppet show under Reinfeldt

Skam eller stolthet – hur kände sig svenskarna när statsministern Stefan Löfven gästade Vita Huset? Panelen i SvD:s nya tv-satsning Mellan raderna hissar statsministerns prestation, med en liten känga till hans båda företrädare, och ställer sig frågan: siktar kanske Löfven på en internationell karriär? – Han verkar inte vilja till JKL som alla andra, säger Elsa Westerstad, debattredaktör för SvD Kultur, i programmet.

Ullared-profilen blev årets Falkenbergare

Gekås nygamla vd Boris Lennerhov blir Årets Falkenbergare. Det presenterade förre statsministern Fredrik Reinfeldt under Näringslivsdagen i Falkenberg, skriver P4 Halland.
Reinfeldt efterlyser mer etik i gruvindustrin
Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt vill se ökad etik och öppenhet inom den internationella gruvindustrin. Han förespråkar också mer rättvis fördelning av vinsterna från gruvorna. Det säger han i en intervju om sitt nya uppdrag som ordförande för ett globalt initiativ för ökad hållbarhet i olje-, gas- och gruvindustrin.
Läs mer om Fredrik Reinfeldt.
Annika Strandhäll (S) vill värva Fredrik Reinfeldt
Socialminister Annika Strandhäll, S, ger sig ut för att knacka dörr i helgen.Drömvärvningen? Förre statsministern Fredrik Reinfeldt.– Det vore spännande att höra hur han tänker några år efter att han lämnat partiledarposten och var han upplever att Moderaterna tagit vägen, säger S-ministern.

Fredrik Reinfeldt: Jag är inte tillsatt för att utvärdera mig

Tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt ska utreda varför otryggheten i samhället ökar.Samtidigt som slutrapporten ska presenteras har flera partier kriminalitet och otrygghet som en av de viktigaste valfrågorna:– Det är klart att det i någon mån återspeglar ett samhälle som har gått i den riktningen, säger Reinfeldt till Svenska Dagbladet.
Reinfeldt ska utreda brott – men inte sig själv
Sveriges tyngsta ex-politiker utreder en av valets hetaste frågor – men den förre statsministern vill inte prata om sitt eget ansvar. Jag har valt att kliva ur svensk inrikespolitik, säger brottsutredaren Fredrik Reinfeldt.
Läs mer om Fredrik Reinfeldt.
Littorin sågar Reinfeldt: Släpptes som en kall fisk
I nya boken Möten skriver den tidigare arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin om anklagelserna som ledde till att han lämnade regeringen 2010:Jag släpptes som en kall fisk en eftermiddag i juli.I kväll gästar han säsongspremiären av Expressens direktsända politikmagasin Bara Politik – och sågar samtidigt förra statsministern Fredrik Reinfeldt.
Axn Olin redo för riksdagen: Vi behöver företrädare som gått igenom kriser
ROOS MÖTER Hoten blev grövre, mejlen rasade, hjärtat rusade och vinet var självmedicinering. Stockholms populäraste politiker och Moderaternas framtidsnamn försvann utan att dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt hörde av sig. Tio år senare konstaterar Kristina Axn Olin att den politiska miljön har blivit ännu råare, men hon kastar sig rakt in i elden ändå – för medborgarnas skull. – Jag tror inte att väljarna vill ha politiker som är inrullade i gladpack och som aldrig har varit med om några kriser eller sjukdomar. – Det är ett hot mot demokratin.
Ylva Johanssons kritik mot Reinfeldt: De hade inget system
Hon är en av regeringens tyngsta spelare och har en nyckelroll i arbetet med att integrera nyanlända.För Expressen berättar arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson om hur hon ska skapa fler jobb och bryta segregationen samt sin kärlek till maken Erik Åsbrink.– Genom att ungdomar får jobb minskar nyrekryteringen av människor som går en kriminell bana, säger hon.
Anders Björcks kritik mot Reinfeldt och Borg
Förre försvarsministern Anders Björck ger radarparet Fredrik Reinfeldt och Anders Borg skulden för nedrustningen av det svenska försvaret.Han tycker att det är obegripligt att de kunde gå så vilse.– Detta var ett svek utan like, säger han i en intervju i Aftonbladet.
Vi är inte förberedda för rysk desinformation
Uppgörelsen med epoken Reinfeldt fortsätter på ännu ett område. Försvaret är inget särintresse utan en kärnuppgift, menar Ulf Kristersson (M) som vill fördubbla anslagen på tio år. – Många tusen fler unga kommer behöva göra lumpen, säger han.
Läs mer om Reinfeldt och Ulf Kristersson.
Konservatismen är inte längre en högerrörelse
I Sverige skakar vi hand med varandra, talar svenska, och tigger inte på gatorna – nykonservatismen har gjort sitt intåg i svensk politik. Och den som tror att det är en högerrörelse har fel, skriver Moa Berglöf, före detta talskrivare åt Fredrik Reinfeldt.
Kristersson vill få fler att jobba till 75: Rätt signal
Ulf Kristersson upprepar Fredrik Reinfeldts devis om att fler ska jobba längre.Alla bör också vara beredda på att som äldre byta karriär. Det säger M-ledaren till Aftonbladet.– Det var helt rätt signal när Fredrik Reinfeldt sa att vi måste jobba till 75, säger han till tidningen.
Kristersson vill få fler att jobba till 75: Rätt signal
Ulf Kristersson upprepar Fredrik Reinfeldts devis om att fler ska jobba längre.Alla bör också vara beredda på att som äldre byta karriär. Det säger M-ledaren till Aftonbladet.– Det var helt rätt signal när Fredrik Reinfeldt sa att vi måste jobba till 75, säger han till tidningen.
Maud Olofsson: Om Kinberg Batra varit man hade hon suttit kvar
S står och stampar och Reinfeldt orkade inte hänga med, enligt förra C-ledaren Maud Olofsson som delar ut flera kängor till riksdagspartierna i en intervju med Expressen. Hennes slutsats är för övrigt att Anna Kinberg Batra inte hade behövt avgå om hon hade varit man.
Maud Olofsson ger Reinfeldt skulden för valförlusten
Tidigare Centerledaren Maud Olofsson kritiserar Fredrik Reinfeldt (M). Hon anser att den förre statsministern lutade sig tillbaka och inte utvecklade Alliansens politik. – Man blev för rädda helt enkelt, säger hon till Expressen.
Maud Olofsson sågar Reinfeldt efter förlusten
Anna Kinberg Batra, 47, hade inte behövt avgå som partiledare – om hon varit man.Det hävdar tidigare Centerledaren Maud Olofsson, 62.I en stor intervju för Expressen kritiserar hon samtidigt förra statsministern Fredrik Reinfeldt, 52, och ger honom skulden för valförlusten 2014:– Han underskattade behovet av politikutveckling.
Reinfeldt krattade manegen – i dag uteblir ramaskriet
Fredrik Reinfeldt påbörjade en förändring av begreppet pensionsålder bland de breda folkmassorna. Hade frågan om höjd pensionsålder ställts till svenskarna för tio år sedan hade vi fått ett ramaskri. Istället är vi nu allt mer mentalt förberedda.
Sven Otto Littorin till angrepp mot Fredrik Reinfeldt: Jag blir förbannad
Den tidigare ministern Sven Otto Littorin går hårt åt hans tidigare chef Fredrik Reinfeldt i ett inlägg på Facebook. Han säger att han länge varit tyst, men att bägaren nu runnit över.– Faktum är att jag blir förbannad på ett personligt plan. Det är mitt arv också som försnillas, skriver han.
Reinfeldt om asylpolitiken: Ditt livs bästa investering
Fredrik Reinfeldt jämför asylinvandringen till Sverige med att skaffa barn.– De som först sågs som en kostnad blir ditt livs bästa investering, säger den förra statsministern i kvällens Bara Politik.Han vägrar samtidigt att besvara kritiken från sin tidigare integrationsminister Nyamko Sabuni.
Reinfeldt om kärleksbarnet med Roberta
Den 2 maj i år blev förra statsministern Fredrik Reinfeldt, 52, pappa för fjärde gången.I kvällens Bara Politik berättar han om sitt och sambon Roberta Alenius, 38, kärleksbarn:– Det kommer att hålla mig ung tror jag.
Fredrik Reinfeldt: Därför måste du jobba till 75
Fredrik Reinfeldt uppmanar fler äldre att byta jobb – för att de ska orka jobba tills de fyller 75 år.– Jag har ju gjort ett sådant skifte i mitt liv utifrån de förutsättningar jag har. Jag tror det är fullt möjligt att göra för många andra också, säger den tidigare statsministern i onsdagens avsnitt av Expressens politikmagasin Bara Politik.
Läs mer om Bara Politik.