Reinfeldt

Sven Otto Littorin till angrepp mot Fredrik Reinfeldt: Jag blir förbannad

Den tidigare ministern Sven Otto Littorin går hårt åt hans tidigare chef Fredrik Reinfeldt i ett inlägg på Facebook. Han säger att han länge varit tyst, men att bägaren nu runnit över.– Faktum är att jag blir förbannad på ett personligt plan. Det är mitt arv också som försnillas, skriver han.
Reinfeldt om asylpolitiken: Ditt livs bästa investering
Fredrik Reinfeldt jämför asylinvandringen till Sverige med att skaffa barn.– De som först sågs som en kostnad blir ditt livs bästa investering, säger den förra statsministern i kvällens Bara Politik.Han vägrar samtidigt att besvara kritiken från sin tidigare integrationsminister Nyamko Sabuni.

Reinfeldt om kärleksbarnet med Roberta

Den 2 maj i år blev förra statsministern Fredrik Reinfeldt, 52, pappa för fjärde gången.I kvällens Bara Politik berättar han om sitt och sambon Roberta Alenius, 38, kärleksbarn:– Det kommer att hålla mig ung tror jag.
Fredrik Reinfeldt: Därför måste du jobba till 75
Fredrik Reinfeldt uppmanar fler äldre att byta jobb – för att de ska orka jobba tills de fyller 75 år.– Jag har ju gjort ett sådant skifte i mitt liv utifrån de förutsättningar jag har. Jag tror det är fullt möjligt att göra för många andra också, säger den tidigare statsministern i onsdagens avsnitt av Expressens politikmagasin Bara Politik.
Läs mer om Bara Politik.
Så har M svängt efter epoken Reinfeldt
Med den nyvalda partiledaren Ulf Kristersson har Moderaterna uppenbart backat tillbaka och återtagit en rad traditionellt konservativa ståndpunkter. Men på migrationspolitikens område skär det sig allra mest mot tidigare idprogram, skriver debattören Per Sundgren.
Beviljade utdelning på 164 miljoner till ägarna
Fredrik Reinfeldt var med och beviljade aktieägarna i Max Matthiessens svenska moderbolag, MM Holding AB, en aktieutdelning på 164 miljoner kronor.Själv tjänar den tidigare statsministern mångmiljonbelopp på sina uppdrag hos rådgivningsföretaget och pensionsförvaltaren.Fredrik Reinfeldt vill inte låta sig intervjuas om siffrorna.
Billström: Reinfeldt kvävde debatten om flyktingpolitiken
Fredrik Reinfeldt gav sin migrationsminister Tobias Billström en offentlig avhyvling när denne vågade tala om volymer i flyktingpolitiken.Nu berättar M-politikern att statsministerns skarpa reaktion kvävde debatten i partiet.– Jag mötte många som sade saker som de sedan inte var beredda att säga offentligt, säger Billström i en ny SVT-dokumentär.
Läs mer om Billström och M-politikern.
Reinfeldt fick en rejäl känga
Inför tre tidigare partiledare – Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Ulf Adelsohn – höll Ulf Kristersson sitt stämmotal.Det hindrade inte den nyvalde partiledaren från att i sak ge partiets mest framgångsrike partiledare – Fredrik Reinfeldt – en rejäl känga.
Med Kristersson kan mitten bli en no-go-zon
Ulf Kristersson använder M-stämman till att återupprätta de gamla Moderaterna. Men det riskerar att skapa problem på partiets vänsterkant – precis som Fredrik Reinfeldt fick på den högra.
Reinfeldt kan investera – i Djurgården Hockey
Tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt är en hängiven djurgårdare.Såpass hängiven att han nu uppges investera kapital i Djurgården Hockeys kommande nyemission, enligt Dagens Industri.
Kristersson måste vända historiskt dålig opinion
Alliansen ska bilda regering efter nästa val, sa Ulf Kristersson när han valdes till ny Moderatledare. Men för det krävs att Kristersson kan motbevisa gamla sanningar – på samma sätt som Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven gjorde.
Besegrad, ignorerad, nobbad – och vår nästa statsminister?
Besegrad av Fredrik Reinfeldt. Ignorerad av Carl Bildt. Nobbad av Bo Lundgren. Ulf Kristerssons resa till toppen i Moderaterna har varit lång och mödosam. Efter 25 år får han äntligen chansen. Men har han vad som krävs för att bli statsminister?
S går till motattack om IT-skandalen
Efter att först ha riktat ljuset mot förra infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd vill S nu att KU granskar tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt.Nästa minister under lupp kan bli Centerledaren Annie Lööf.– Jag utgår att man då också kommer att granska näringsdepartementet och Annie Lööfs roll i utformningen av regleringsbreven som man sen fattar beslut om på regeringssammanträdet, säger S-riksdagsledamoten Hans Hoff.
Reinfeldt om tyska valet: Kommer betyda mycket för Sverige
På söndag går Tyskland till val – och resultatet påverkar hela Europa.Det menar Sveriges förre statsminister, Fredrik Reinfeldt.– Hur nära de går Macron, Frankrikes president, kommer att påverka Sverige.
S anmäler Reinfeldt till KU: Har brustit
Riksdagsledamoten Hans Hoff (S) KU-anmäler Fredrik Reinfeldt för den tidigare regeringens inblandning i it-skandalen kring Transportstyrelsen. – Den förra regeringen har brustit. Han är ytterst ansvarig, säger Hoff till Aftonbladet.
S vill KU-anmäla Reinfeldt för it-skandalen på Transportstyrelsen
Socialdemokrat vill KU-anmäla Fredrik Reinfeldt för brister i hanteringen av it-skandalen på Transportstyrelsen, skriver Aftonbladet. – Den förra regeringen har brustit. Han är ytterst ansvarig, säger riksdagsledamoten Hans Hoff (S) till tidningen.
Reinfeldt KU-anmäls av S – efter IT-skandalen
Den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt KU-anmäls av Socialdemokraterna, avslöjar Aftonbladet. Trots ett beslut i riksdagen om vikten av säkerhet vid outsourcing informerade inte den förra regeringen Transportstyrelsen om riskerna, menar riksdagsledamoten Hans Hoff.
Kristerssons första smäll: Slaget mot Reinfeldt
År 2000 lämnade han besviken och trött riksdagen. Nu är Ulf Kristersson tillbaka – och på väg att väljas till ny M-ledare, efter en krokig karriär som tog sin början i 80-talets Moderata ungdomsförbund. Läs om Slaget i Lycksele, om bostadsaffärerna och om Kristerssons socialpolitiska svängom – allt genom nedslag i SvD:s historiska arkiv.
Ständige förloraren Ulf Kristerssons revansch
Ulf Kristersson kom aldrig till banketten efter slaget i Lycksele där han förlorade maktkampen mot utmanaren Fredrik Reinfeldt. – Det tar nog lång tid innan såren läker, sade en besviken Muf-are efter den uppslitande ordförandestriden 1992. Men nu, 25 år senare, kommer Kristersson till festen som hedersgäst och tippad ny M-ledare.
Kristersson är inte ledaren Moderaterna helst ville ha
Han är inte den som Moderaterna helst ville ha. Det var Carl Bildt. Till och med den skandalomsusade Anders Borg ville fler se som Anna Kinberg Batras efterträdare enligt en opinionsundersökning i veckan. Skulle han ha ställts också mot Fredrik Reinfeldt är det inte svårt att tänka sig utgången.
Skicklig kommunikatör kan bli ny M-ledare
Ödet gör en saltomortal, värdig den gamle truppgymnasten Ulf Kristersson. Nu kan den skicklige kommunikatören bli partiledare för att återupprätta arvet efter den gamla fienden Fredrik Reinfeldt. DN:s Karin Eriksson porträtterar Moderaternas nya partiledarkandidat.