Rekordmånga

Sarah Sjöström gör rekordmånga besök i bassängen

Köpenhamn. Det där med utmaningar är Sarah Sjöströms grej. Som avslutning på sitt fantastiska år ställer hon därför upp i rekordmånga grenar individuellt i kortbane-EM i Köpenhamn. – Jag bestämde mig för att jag skulle simma alla distanser där jag hade medaljchans, säger Sarah.
Läs mer om Köpenhamn och Sarah.

Rekordmånga journalister fängslade i världen

Antalet journalister som sitter i fängelse på grund av sin rapportering slår för andra året i rad alla rekord. Värst är det i Turkiet, Kina och Egypten. Men omvärlden blundar för denna pressfrihetens globala kris, kritiserade på onsdagen den oberoende organisationen CPJ.
Läs mer om CPJ, Egypten, Kina och Turkiet.
Sanna Torn Björling: Trump har unik möjlighet att stöpa om rättsväsendet
I rask takt utser president Donald Trump konservativa, federala domare på livstid. Rekordmånga platser står tomma och Trump har unika möjligheter att på bara några år stöpa om rättsväsendet. Följden kan bli att den dömande makten blir lika ideologiskt polariserad som kongressen.
Läs mer om Donald Trump och Trump.
Rekordmånga id-kapningar: Stäng kontokortet
E-handeln inför jul bäddar för tjuvarna. Redan innan julhandeln kommit igång på allvar var id-kapningarna på den högsta nivån någonsin. Nu varnar polisen för att hålla kontokorten öppna mellan internetköp.

Allt fler kvinnor väljer Expressen

Kvinnor, ert val är tydligt: Det är Getingen som gäller.Rekordmånga kvinnor läser nu Expressen – och fler blir ni.– Vi har analyserat vad kvinnor respektive män läser, satt tuffa mål och jobbar stenhårt för att nå fler kvinnor, säger Josefina Rickardt, marknads- och analyschef på Expressen.
Scenrecension: Komikern Kathy Griffin bjuder på något annat än humor
Kathy Griffin har imponerande kontroll och håller rekordmånga bollar i luften. Men särskilt många skratt blir det inte.
06.46: Snart släpps pensionsbomben
Dramatiska veckor väntar i pensionsfrågan när politikerna inom kort presenterar en rad reformer som kommer att påverka vår framtida pension. – Det kommer att bli ett jäkla liv. Fondbranschen kommer att slå bakut, säger SvD:s Joel Dahlberg som medverkar i Ekonomistudion måndag. Medverkar gör även Katarina Lidn, vd på Swedsec. Hittills i år har rekordmånga finansiella rådgivare fått bakläsa. Programmet sänds varje vardag 06.46.
Revolution i franska politiken – rekordmånga kvinnor styr
Rekordmånga kvinnor styr politiken i Frankrike efter parlamentsvalet i juni. Samtidigt föryngrades politikerkåren märkbart då president Macrons En Marche! segrade i valet. SvD träffar Brune Poirson, ett av de nya stjärnskotten inom den franska politiken.
Läs mer om Brune Poirson och Frankrike.
Rekordmånga fall av TBE i år
Hittills i år har 368 personer i Sverige insjuknat i den allvarliga sjukdomen TBE som sprids av fästingar. Det är betydligt fler fall än tidigare år. Sjukdomen har även upptäckts på nya delar i landet. – Det är den högsta siffra som vi har sett någonsin, säger Marika Hjertqvist, epidemiolog på Folkhälsomyndigheten.
Rekordmånga hemlösa – bygg nu, bygg snabbt, bygg billigt
Ett femtontal män står lugnt i kö på trappen till Stadsmissionens natthärbärge på Malmgatan i Malmö. De flesta känner varandra ytligt. De är alla hemlösa och träffas då och då. På socialkontor, arbetsförmedling.Vid soppkök. Ibland i parker, portuppgångar, garage och andra tillfälliga sovplatser.
Läs mer om Malmgatan och Malmö.
Rekordmånga osålda lägenheter i Stockholm
Stockholm dränks över av lediga bostadsrätter.På en trög marknad har det aldrig funnit fler tillgängliga objekt än nu.Det visar statistik från Hemnet som Dina Pengar tagit del av.
Läs mer om Dina Pengar, Hemnet och Stockholm.
Rekordmånga får bidrag för att återvända till hemlandet
Kostnaden för att få asylsökande att lämna Sverige frivilligt har ökat kraftigt – i år har över 65 miljoner konor betalats ut. – Det är bra att kunna presentera nån form av morot, säger Kristina Rännar på Migrationsverket.
Rekordmånga partier invalda i Alltinget på Island
Ingen klar segrare kan utropas efter helgens nyval på Island. Rekordmånga partier valdes in i Alltinget och både högern och vänstern vill bilda regering.
Läs mer om Alltinget och Island.
Prisökningar bakom höjd fastighetsavgift
Rekordmånga väntas betala den högsta fastighetsavgiften nästa år. Det beror på att höjda villapriser driver upp taxeringsvärdena som avgiften beräknas på.
Rekordmånga mäklare anmäls av sina kunder
Allt fler Stockholmsmäklare anmäls till Fastighetsmäklarinspektionen (FMI).Siffran kan bli rekordhög för 2017 – hittills har 172 mäklare anmälts.– Det är den högsta noteringen vi har sett, säger Anders Astonsson på FMI, till Dagens Nyheter.Max Karlsson blir nu ytterligare ett fall i statistiken.
Rekordmånga sjöräddningar – båtägare larmar fast det inte är akut
Rekordmånga sjöräddningar gjordes i Stockholms län i somras. Sjöräddningssällskapet gjorde 180 utryckningar - och allt fler båtägare larmar fast de inte är i akut sjönöd.
Rekordutbud av nybyggda bostadsrätter i Uppsala
Rekordmånga nybyggda lägenheter i Uppsala står utan köpare och kunderna får nu sockrade erbjudanden. Det skriver Upsala Nya Tidning på torsdagen.
Läs mer om Uppsala och Upsala Nya Tidning.
Rekordmånga bolag på Stockholmsbörsen
Samtidigt som det varnas för börsfall slår Stockholmsbörsen rekord i antalet noterade bolag. På onsdag blir de 319 stycken. Ett styrkebesked, anser Adam Kostyl, chef för europeiska noteringar på Nasdaq.
Vann Ironman på rekordtid
Tysken Patrick Lange vann prestigefyllda triatlonklassiker Ironman på Hawaii på rekordtid. Schweizaren Daniela Ryf vann damklassen för tredje året i rad VM. Rekordmånga svenskar deltog i årets tävling.
Läs mer om Hawaii och Ironman.
Rekordmånga smittade av livsfarliga sjukdomen
Rekordmånga har smittats i Västra Götaland i år av den allvarliga sjukdomen TBE.– Hittills under 2017 har 52 personer drabbats så svårt att de sökt upp sjukvården. Det är all time high, säger Peter Nolskog, smittskyddsläkare med ansvar för TBE.
Rekordmånga vill sälja sina bostäder
Utbudet av bostadsrätter på Hemnet slog nytt rekord i september. Så många lägenheter har inte kommit ut till försäljning under en septembermånad sedan 2008.
Läs mer om Hemnet.
Fler lämnar Sverige frivilligt efter utvisningsbeslut
Rekordmånga personer med utvisningsbeslut lämnar frivilligt landet efter att ärendet lämnats över till polisen. Trenden kan bero på en lagändring förra sommaren. Samtidigt verkställer polisen själva allt färre utvisningar.
Läs mer om Sverige.
Så förändras USA när rekordmånga väljer bort religionen
När Freddy Kunkle började ifrågasätta rimligheten i Nya testamentet fanns ingen väg tillbaka. Han och många andra amerikaner vänder nu religionen ryggen. Utvecklingen accelererar snabbt och i dag är en fjärdedel av amerikanerna ickereligiösa. Det förändrar sannolikt USA i grunden.
Läs mer om Nya och USA.