Rekordmånga

"Var i chock hela kvällen": Rekordmånga får del av Hag-Lasses priser

Ett förmodligen rekordstort antal pristagare dök upp när Hag-Lasse Persson bjöd in till presentation av mottagarna av ungdomspriser och musikstipendier.
Läs mer om Hag-Lasse Persson.

Blågula succn uteblev – nu laddar vi om till Peking 2022

Så var det dags att efter nio dagar sammanfatta Paralympics. Arrangemanget har på många sätt varit en succ. Ett stort internationellt medieintresse, välfyllda läkare, och rekordmånga sålda biljetter – otroliga 346 000. Ur Sveriges perspektiv har det inte varit lika roligt. Som helhet har den svenska Paralympics-truppen haft det tufft, och de flesta svenskarna har inte levererat det som krävs.
Läs mer om Paralympics-truppen och Peking.
Rekordmånga svenskar i världens bästa liga
TAMPA. Andreas Johnson gjorde sin NHL-debut natten mot torsdagen. Han blev den 93:e svensken som spelat i ligan den här säsongen, vilket är nytt rekord. Johnson fick uppleva en svängig och målrik match där hans Toronto slog Dallas med 6–5 efter straffar.
Läs mer om Toronto.
Rekordmånga sjuka barn under vabruari
Över 300 000 barn var sjuka under årets sjukmånad vabruari. Totalt 864 332 vab-dagar delades ut under februari, skriver Svenska Dagbladet.– Den här säsongen har dominerats av influensa B, som man ofta pratar om som en sort som drabbar just barn, också i skolåldern, säger AnnaSara Carnahan på Folkhälsomyndigheten till tidningen.

Rekordmånga sålde sina bostäder under februari

Prisraset på bostäder planade ut i februari.Samtidigt ökade antalet bostadsaffärer med 13 procent jämfört med året innan.Det visar nya mätningar från Svensk Mäklarstatistik.– Folk ville hinna före amorteringskravet, säger bostadsanalytikern Per-Arne Sandegren.
Fantastiskt att se hur stort Paralympics har blivit
På fredagen invigs äntligen Paralympics 2018 i Pyeongchang. Det är riktigt kul för oss som känt lite tomhet efter OS att få ännu en chans att se duktiga idrottare göra sitt allra bästa för att tänja sina egna gränser och imponera på oss. I år blir det rekordmånga deltagare – 670 idrottare – från över 40 länder som kommer att göra upp om medaljerna.
Läs mer om Pyeongchang.
Världen har nu rekordmånga dollarmiljardärer
Totalt finns det nu hela 2.208 dollarmiljarder i världen. Och rikast av dem alla är Amazongrundaren Jeff Bezos som i fjol passerade Microsofts Bill Gates. Det visar affärsmagasinet Forbes årliga miljardärslista.
Uträknat England rekordbra i Europa
Från uträknat till tokhyllat på mindre än ett år – England är tillbaka som stormakt i den europeiska klubblagsfotbollen med rekordmånga lag som kan nå kvartsfinal i Champions League. Förklaringen? Ett gäng inköpta demontränare som har fått ordning på sina lagbyggen. Och en uppstickare som överraskar.
Läs mer om England och Europa.
AMF: För många tar ut sin tjänstepension för snabbt
Rekordmånga svenskar tar ut sin tjänstepension i snabb takt och trenden att tömma hela kassan under några goda år blir bara starkare.Nu varnar AMF för konsekvenserna.– Utveckling måste hejdas, annars riskerar stora grupper att helt sakna inkomst från tjänstepension i framtiden, säger pensionsbolagets trygghetsekonom Dan Adolphson Björck.
Läs mer om AMF och Dan Adolphson Björck.
Reglerna att ha koll på inför sommarjobbet
I år finns det rekordmånga sommarjobb att söka så många ungdomar kommer att få sin första kontakt med arbetslivet. Då är det viktigt att veta vilka regler som gäller.
Salmonella sprids även bland hundar
Rekordmånga katter har fått salmonella i år. Men även hundar har drabbats, skriver UNT.
Läs mer om UNT.
Rekordmånga svenskar köper bostad i Spanien
Spanien lockar allt fler svenska bostadsköpare.– Goda kommunikationer och låga räntor gör att fler än någonsin tar steget. Och när man ser att vänner och bekanta köper i Spanien blir tröskeln att göra det själv lägre, säger Daniel Nilsson på Fastighetsbyrån.Här är tio prisvärda objekt för dig som vill flytta till solen eller bara drömma dig bort.
Rekordmånga ekobrottsåtal
Rekordmånga, totalt 260 personer, åtalades för grov ekonomisk brottslighet under 2017, enligt årssiffror från Ekobrottsmyndigheten (EBM).
Rekord för ekobrottsåtal
Rekordmånga, totalt 260 personer, åtalades för grov ekonomisk brottslighet i fjol, enligt årssiffror från Ekobrottsmyndigheten (EBM).
OS-stjärnorna avslöjade på Tinder – svenskarna i topp
Rekordmånga kondomer har delats ut och flera OS-utövare uppges vara aktiva på dejtingappen Tinder – däribland flera norska stjärnor.Och svenska singlar tillhör några av de mest aktiva i OS-byn överlag.Ja, OS i Sydkorea ser ut att bli en riktig kärleksfest.
Läs mer om OS-byn, OS-utövare, Sydkorea och Tinder.
Här finns de hetaste sommarjobben i syd
Arbetsförmedlingen får in rekordmånga sommarjobb och bäst jobbchanser finns inom vården. Men för den som vill ha en av platserna gäller det att börja söka. – Är man tidigt ute och söker brett är chansen att hitta ett sommarjobb stora, säger Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.
Sverige får en del av kinesiska nyårsturismen
Rekordmånga kineser reser i år utomlands under nyårsfirandet, som även inom Kina är en stor reseperiod. Den har därför kallats den största årligt återkommande folkvandringen i världen. Över sex miljoner av dem åker utomlands och även i Sverige märks den ökande turismen från Kina av.
Läs mer om Kina och Sverige.
Miljontals kineser just nu på resande fot
Rekordmånga kineser reser i år utomlands under nyårsfirandet, som även inom Kina är en stor reseperiod. Den har därför kallats den största årligt återkommande folkvandringen i världen. Över sex miljoner av dem åker utomlands och även i Sverige märks den ökande turismen från Kina av.
Läs mer om Kina och Sverige.
Fler katter än någonsin förut får salmonella
Rekordmånga katter har drabbats av salmonella i år. Bara de första två månaderna har 677 fall rapporterats in – jämfört med 486 fall under hela 2016. Det skriver P4 Uppland.– Det är fler än vi någonsin har haft, säger Elina Lahti, epidemiolog på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) i Uppsala, till radion.
Läs mer om Elina Lahti och Uppsala.
Fler katter än någonsin förut får salmonella
Rekordmånga katter har drabbats av salmonella i år. Bara de första två månaderna har 677 fall rapporterats in – jämfört med 486 fall under hela 2016. Det skriver P4 Uppland.
Fler katter än någonsin förut får salmonella
Rekordmånga katter har drabbats av salmonella i år. Bara de första två månaderna har 677 fall rapporterats in - jämfört med 486 fall under hela 2016. Det skriver P4 Uppland.(TT) Rekordmånga katter har drabbats av salmonella i år.
Rekordmånga sommarjobb – igen
Antalet sommarjobb går återigen mot nytt rekord. Orsaken är främst en allt starkare arbetsmarknad med fler sysselsatta. – Det betyder att många vill ha semester, säger Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen.
Rekordmånga sommarjobb – igen
Antalet sommarjobb går återigen mot nytt rekord. Orsaken är främst en allt starkare arbetsmarknad med fler sysselsatta. Det betyder att många vill ha semester, säger Johan Eklöf, analytiker på Arbetsförmedlingen.