Ren

Kan nekas mammografi – trots att hon haft cancer

Anne-Christine Westlund, 71, har haft bröstcancer som upptäcktes med mammografi.Men snart faller hon för åldersgränsen. Kvinnor som är 75 år eller äldre kallas inte till mammografiundersökning.– Det är ren diskriminering! Mammografin har varit en trygghet för mig.

Ingvar Carlssons krav på Löfven

Tidigare statsministern Ingvar Carlsson, 82, vill att efterträdaren Stefan Löfven, 60, som på onsdagen gästar Expressens direktsända politikmagasin Bara Politik, samarbetar mer över blockgränsen. –Det är inte bara politik, det är ren matematik som kräver detta, säger han. Han efterlyser samtidigt en ny satsning på pensionärer.
Pressade till ätstörningar – nu orkar de själva berätta
Psykisk misshandel gav unga gymnaster ätstörningar och självmordstankar.Det säger de utsatta barnen som nu berättar sin historia - efter flera års tystnad.Samtidigt riktar de kritik mot sitt förbund och kräver att en utpekad tränare plockas bort från svensk gymnastik.– Jag vet inte vad förbundet väntar på, säger en tidigare gymnast.– Det är en ren felaktighet att vi inte har agerat, säger Svenska Gymnastikförbundets generalsekreterare Johan Fyrberg.
Läs mer om Johan Fyrberg.

Engqvist: Vi är inte nöjda med det...

Färjestad BK och Djurgårdens IF var givna topplag år efter år under 00-talet.Nu är de två klassiska lagen tillbaka i toppen av SHL och framför allt Djurgården har övertygat i inledningen av SHL.Mycket tack vare starka nyförvärv.Och nu hyllas ett av nyförvärven av ett annat.– Han är riktigt bra och har ju ett riktigt bra avslut och är stark med pucken. Det är imponerande, säger Andreas Engqvist om Ren Bourque.
Läs mer om Djurgården, Ren Bourque och SHL.
Dove anklagas för rasism – drar tillbaka kampanj
Det var på Facebook Dove presenterade sin reklamkampanj i form av en bildserie – där en svart kvinna tar av sig sin tröja och förvandlas då till en vit kvinna. På sociala medier har många personer reagerat starkt på bilderna och menar att Doves kampanj förmedlar är att den svarta kvinnan använder hudkrämen för att bli ren och att man är vackrare om man är vit.
Läs mer om Facebook Dove.
Jag tycker det är fruktansvärt
Lias Andersson blev utvisad för interference – sen avgjorde Luleå i förlängning.Efteråt riktade han stor ilska mot domslutet.– Det är en ren diving, säger han.
Läs mer om Luleå.
Djurgårdens nya skalp – tog tredje raka segern
Djurgården går starkt just nu.Efter nya mål från stjärnvärvningarna Ren Bourque och Andreas Engqvist så slog de Rögle med 6-2.
Läs mer om Ren Bourque och Rögle.
Robert Ohlsson hyllar nyförvärvet Bourque
Serien är ung, men det är en gammal NHL-kämpe som har fått fart på Djurgården. Kanadensaren Ren Bourque, 35, har gjort mål fyra matcher i rad och har skjutit Djurgården till fjärde plats i tabellen efter fem matcher.
Läs mer om Bourque och Djurgården.
En ren rip-off av filmen 28 dagar
En missbrukande skådespelerska hamnar på rehab.Maria Edström ser Sandra Huldt gjuta liv i ett svagt manus.
Läs mer om Sandra Huldt.
Experten: Sannolikt inga ändringar i vapenlagarna
Under måndagseftermiddagen höll president Trump ett tal till nationen där han kallade masskjutningen i Las Vegas för en handling av ren ondska.Expressens USA-expert Frida Stranne analyserar talet och reder ut några frågetecken kring de amerikanska vapenlagarna.
Läs mer om Trump.
En ren rip-off av filmen 28 dagar
En missbrukande skådespelerska hamnar på rehab.Maria Edström ser Sandra Huldt gjuta liv i ett svagt manus.
Läs mer om Sandra Huldt.
Stora protester – när Djurgården avgjorde
Ren Bourque fortsätter göra succ i Djurgården.I dag låg han bakom två av målen när Stockholmslaget slog Skellefteå med 3-2 på Hovet.Segermålet möttes av protester från Skellefteålägret som ansåg att det borde dömts bort.– Det är en uppenbar kontakt med målvakten och jag tycker att man borde titta på det där, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson som fick flera frågor om detta på presskonferensen.
Första trepoängaren för Djurgården i SHL
Djurgården tog säsongens första trepoängare i SHL-ishockeyn efter 3-1 borta mot Brynäs som förlorade för fjärde matchen i rad. Stjärnvärvningen från NHL Ren Bourque gjorde mål för tredje matchen i rad.
Läs mer om Djurgården och SHL.
Första segern för Djurgården i SHL
Djurgården tog säsongens första trepoängare i SHL-ishockeyn efter 3-1 borta mot Brynäs som förlorade för fjärde matchen i rad. Stjärnvärvningen från NHL Ren Bourque gjorde mål för tredje matchen i rad.
Läs mer om Djurgården och SHL.
Melinda, 26, hittade okände hjälten som avbröt det brutala överfallet
När Melinda Olivares, 26, blev attackerad av en knivbeväpnad man i förra veckan kom en främling till hennes räddning och skrämde bort gärningsmannen.Men Melinda fick inte chans att tacka mannen som hjälpte henne och sökte efter honom på sociala medier.På tisdagen träffade hon på honom av en ren slump.– Han kom fram och sa Hej Melinda och då kom tårarna, berättar hon.
Läs mer om Hej Melinda.
Nobbad av Djurgården – nu sänkte han dem
En länge mållös match i Coop arena smattrade till ordentligt i tredje perioden.Efter att djurgårdsfostrade Patrick Cehlin givit Luleå ledningen klev Djurgårdens NHL-förvärv Ren Bourque fram och kvitterade i slutminuten.I straffläggningen brände han sedan sin straff - och Luleå kunde knipa bonuspoängen.– Vi kan kräva mycket mer, säger matchhjälten till C More.
Det är två spännande kandidater
Ren Jensen lämnar sportchefsjobbet i Halmstad – lämnar själv förslag på tänkbara ersättare
Läs mer om Halmstad.
Ilskan efter påhoppen: Det är ren mobbning
Jessu Puljujärvis intervju efter Edmonton Oilers senaste träningsmatch har blivit en snackis i Nordamerika.Den finländska talangen har blivit hånad för sin engelska, vilket nu får Ilta-Sanomats hockeyreporter Juha Hitelä att ryta i från.Det är ren mobbning, skriver han på Twitter.
Det här är helt och hållet ren galenskap
SANNY LINDSTRÖM: Hur i helskotta kan man göra så?
Det är en ren lögn – och respektlöst
Han är den störste och den bäste.Men Manchester Uniteds meste målgörare kommer aldrig att vara klubbens mest älskade.Nu kommer Wayne Rooney tillbaka till Old Trafford, här kommer hyllningarna alltid att följas av ett men.
Läs mer om Old Trafford och Wayne Rooney.
Stjärnvärvningens svar – efter Wikegårds kritik
JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Djurgårdens prestigevärvning från NHL, Ren Bourque, kritiserad av Niklas Wikegård - det efter bara en period i sin debut i SHL.Efter matchen svarade 35-åringen på kritik.– Jag förväntar mig mycket av mig själv också, förhoppningsvis blir det bättre.
Läs mer om NHL och Ren Bourque.
Lundqvist: Allt är inte på plats
GÖTEBORG. Fjolårssäsongen slutade i ren ilska, en sönderslagen klubba och ett missat guld.Nu ska Joel Lundqvist ta revansch.– Jag har förträngt det där, säger Frölunda-kaptenen om det tunga uttåget.I en stor intervju med GT berättar SHL-profilen om premiärnerverna, återföreningen med förre radarpartnern och nya Frölunda.
Stor polisinsats vid dansk by
Klockan 18.10 på fredagen fick polisen ett larm om en skadad person i Holbaek i Danmark.En stor polisinsats är på plats i området, rapporterar Ekstrabladet.– Han har blivit slagen med någon form av vasst föremål, det är vad jag kan säga just nu, säger Ren Søe Pedersen, till Ekstrabladet.
Pampens ilskna svar – efter Sveriges krav
Sverige är en av 16 nationer som vill porta Ryssland från OS.Nu rasar hockeypampen Ren Fasel.– Vi kommer aldrig att acceptera en kollektiv bestraffning, säger Fasel på IOK:s möte i Lima, Peru.
Läs mer om Fasel, Lima, Peru, Ren Fasel och Ryssland.