Ren

Arthur C Clarke – ateisten som letade efter Gud i rymden

Han skrev om rymdfärder och artificiell intelligens medan sådant ännu var ren science fiction – med vetenskaplig utgångspunkt men samtidigt i närmast andliga termer. Idag är det 100 år sedan Arthur C Clarke föddes.
Läs mer om Arthur C Clarke och Gud.

Håll tyst, detta är en sinnessjuk id

Så Ren Fasel, ordförande i IIHF, har en id om att slå ihop de sex främsta lagen från Liiga och SHL.Tydligen har Europa för många klubbar som spelar på högsta nivå - och för få bra spelare.Men den där idn kan vara en av de dummare jag har hört.Så Ren Fasel, här är min id.Håll tyst, tänk om och kasta den där till papperskorgen där den hör hemma.
Läs mer om Europa och Liiga.
Per M: Mytiska flygare
Kåseri. Historien är full av bevingade djur. Så här års är det snart dags för en ren med långt gången alkoholism.
Bengtzn: Det är ren bullshit
Brynäs IF är de senaste veckornas hetaste lag och kommer från en succvecka.Det efter en usel start på säsongen med sparkad tränare och förlustsvit på förlustsvit.Nu berättar Stefan Bengtzn om den tuffa tiden - och trycket mot Brynäs från sociala medier.– Att säga att man inte bryr sig och inte blir påverkad av det är ren bullshit. Det blir alla, säger sportchefen.
Läs mer om Stefan Bengtzn.

Tar mig för pannan – så klart ren galenskap

DAVOS. Det är inget problem att Charlotte Kalla slutade åtta i Davos.Egentligen betyder det ingenting alls.Kalla har två segrar på tre helger och är exakt där hon vill vara – med åtta veckor kvar till OS.Vi borde jubla.
Beviset för att det går att lämna Akademien ren dynamit
Det går inte att utträda ur Svenska Akademien, hävdar ledamoten Horace Engdahl. Ändå kan historien uppvisa exempel på just denna omöjlighet.
Håll dina porer rena – så syns de mindre
Det bästa hjälpmedlet i kampen mot synliga porer är tonic, masker och krämer som håller huden ren och talgproduktionen i balans. Porerna syns mindre när de inte täpps till av orenheter och gamla hudceller.
Ingemarsdotters vrede: Faktiskt rätt förbannad
DAVOS/STOCKHOLM. Ida Ingemarsdotter hade en tuff kvartsfinal i sprinten i schweiziska Davos.Svenskan var bara två hundradelar efter amerikanskan Sophie Caldwell över mållinjen.–Det var väldigt nära att jag knäckte en stav i ren ilska, säger Ida Ingemarsdotter till Expressen.
Skivrecension: En ren befrielse att höra så avskalade julsånger
När bröderna Johansson tar sig an klassiska julmelodier i enkla, fridfulla instrumentalversioner hörs det att de är söner till folkjazzlegendaren Jan Johansson.
Läs mer om Jan Johansson och Johansson.
Äldst och yngst i Djurgården spred glädje på Hovet
Det var Djurgårdens äldste och yngste spelare som låg bakom ännu en blytung hemmaseger i SHL. 35-årige Ren Bourque och 19-årige Marcus Davidson sänkte Linköping HC med läckra mål.
Ren spekulation driver bitcoin till nya höjder
Kryptovalutan bitcoin har nu passerat 15 000 dollar. Men det blir allt mer uppenbart att värdet drivs av spekulation och inte av fundamenta. Det möjliggörs till stor del av att bitcoin fortfarande står för en försvinnande del av världens ekonomi.
Film om chassidisk slacker en ren kulturgärning
Menashe är en chassidisk slacker och änkling som förlorat vårdnaden om sin son. Religionen är en central faktor men i slutänden är filmen en högst allmängiltig historia om kärlek, tillhörighet och förlust.
Wolfgang Pichler kan stoppas från OS
Wolfgang Pichler kan stoppas från OS. Det skriver Aftonbladet med anledning av den ryska dopningsskandalen och IOK:s beslut att porta Ryssland. Sveriges förbundskapten i skidskytte var tidigare tränare för det ryska damlaget. – Jag kommer slåss för min rätt och mitt namn. Jag är helt ren, säger Pichler till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet, Pichler och Ryssland.
Wolfgang Pichler kan portas från vinter-OS
Sveriges förbundskapten i skidskytte, ikonen Wolfgang Pichler, riskerar att stoppas från att närvara vid OS, skriver Aftonbladet.Detta på grund av hans tidigare uppdrag som rysk förbundskapten.–Jag kommer slåss för min rätt, jag är helt ren. Det är en skandal, säger Pichler till tidningen.
Därför lämnar Arcams vd och finanschef
Arcams vd Magnus Ren och finanschef Johan Brandt avgår båda från sina poster. Det är inte ett gemensamt beslut, säger vd:n till Affärsvärlden.
Läs mer om Affärsvärlden och Johan Brandt.
Misstänkt paket till tysk guvernör undersöks
Ett misstänkt paket som skickas till en guvernör i Thüringen i Tyskland undersöks för explosiva ämnen, enligt AP.I slutet av förra veckan evakuerades en julmarknad efter larm om ett misstänkt paket.Enligt guvernören är det ren spekulation att händelserna skulle vara sammankopplade.
Läs mer om Thüringen och Tyskland.
Våga vårda visselblåsaren – det viktigaste vapnet i kampen mot fuskarna
Allt fler fuskare har lärt sig att lura dopningskontrollerna. Därför har visselblåsare blivit allt viktigare i kampen för ren idrott – särskilt om de har en envis undersökande journalist vid sin sida.
Uppgifter: Ren tur att handgranat inte sprängdes intill poliser
Det var en handgranat som orsakade explosionen sent på måndagskvällen nära polishuset i Uppsala. Enligt vad källor uppger för TT gick granaten snett och det var ren tur att den inte sprängdes intill poliser i närheten. Troligen var det något hinder, möjligen en ledningsstolpe intill järnvägen på platsen, som hejdade granaten.
Läs mer om Uppsala.
Internationella ishockeyförbundet till IOK: Tillåt rena ryssar i OS
Internationella ishockeyförbundet (IIHF) kräver att rena ryska idrottare får tävla i OS. Vi motsätter oss kollektiv bestraffning, säger IIHF-ordföranden Ren Fasel.
Läs mer om IOK.
Ann-Katrin Berger, 27, har drabbats av cancer
Birmingham citys målvakt Ann-Katrin Berger,27, har drabbats av cancer. Det skriver klubben i ett uttalande på sin hemsida.– Nyheten har kommit som en stor chock för samtliga i klubben, säger Birminghams ordförande Xuandong Ren.
Mannen högg ihjäl kvinna med en yxa
En gång i tiden ska han ha huggit ihjäl en man i Grekland.I maj i år ska han ha begått en ny dödsattack – med en yxa, mot en ung kvinna.Nu får den mordåtalade mannen i 35-årsåldern sin dom.– Mordet har karaktären av ren avrättning, säger åklagaren Per Svensson.
Läs mer om Grekland.I och Per Svensson.
Christian fick stopp på vansinnesföraren
Christian Ohnesorge, 36, såg hur en bil kom körandes mot trafiken på Hisingen.När den vingliga färden fortsatte mot de centrala delarna av Göteborg bestämde han sig för att följa efter.Bilföraren var på väg att köra på både en fotgängare och en cyklist – när bilen stannade vid Lilla Bommen höll Christian kvar honom till polisen kom.– Det var ren och skär tur att inget hände, säger han.
Utvisad efter beviset: Det är ren galenskap
Roma ledde med 1-0 borta mot Genoa.Då skämde Daniele De Rossi ut sig fullständigt.Efter att ha kollat på reprisbilderna tog domaren beslutet att peka på straffpunkten och visa ut Romas lagkapten.– Det är ren galenskap, säger den engelske kommentatorn.
Läs mer om Daniele De Rossi och Genoa.Då.
Inget skrämmer Kalla – Björgens tur att darra
RUKA. Vi visste att Charlotte Kalla är i toppslag. Anade att hon var på väg mot en fenomenal säsong.Men ett hinder återstod ändå: Att klara av det omöjliga, att plocka ner Marit Björgen i en ren duell.Nu är det borta. Nu finns inget kvar som skrämmer Charlotte Kalla.Nu är det Björgens tur att darra.