Reno norden

Sophämtarna i Stockholm förlorar - döms till böter

Upp till 3500 kronor per person ska de sophämtare som sa upp sig från Reno Norden förra sommaren böta till företaget.
Läs mer om Reno Norden och Stockholm.

Tog strid för sina villkor - nu riskerar han böter

Nu kommer domen mot de 49 sophämtare som sa upp sig från Reno Norden i protest förra året. De riskerar böter, och sina jobb får de aldrig tillbaka.
Läs mer om Reno Norden.
Sopiga affärer
Reno Norden är det senaste av private equity-bolaget Accents bolag som brottas med problem. Det hindrar inte Accent från att stänga en ny fond på 3 miljarder kronor.
Läs mer om Accent.
Konkurs och entreprenörsbyte kan ge nytt sopkaos
Konkurs och entreprenörsbyte bäddar för nytt sopkaos i Stockholm i oktober. Frågan är vem som vill köpa svenska Reno Norden efter koncernkonkursen. – Konkurrenterna vill nog hellre ta över kontrakten än själva bolaget, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.

Reno Norden i konkurs i Norge

Problemtyngda Reno Norden kommer snart inte att ha någon verksamhet kvar i Norge.Bolaget har nämligen ansökt om konkurs – och DNB och Danske Bank slutar låna ut pengar. – Vi har försökt hitta en hållbar och långsiktig lösning, men tyvärr har vi inte lyckats, säger Stian Arnesen vid Danske Bank till Dagens Næringsliv.Dotterbolagen i Sverige, Danmark och Finland ska dock inte beröras av konkursen.
Reno Norden går i konkurs
Det norska bolaget Reno Norden, som blev mycket omtalat under sommarens sopstrejk i Stockholm, går i konkurs, rapporterar SvD Näringsliv.
Sopbolaget Reno Norden i konkurs
Norska Reno Norden som kör sopor i Stockholm går i konkurs. Verksamheten i Sverige ska dock fortsätta, uppger bolaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om Stockholm och Sverige.
Konkurshotet ligger kvar över Reno Norden
Lite bättre resultat, men katastrofalt kassaflöde och en på tok för hög skuldsättning. Det norska sopbolaget Reno Norden lever under konkurshot, men drömmer om försäljning.
Läs mer om Reno Norden.
Hot mot personal på renhållningsföretag
Personalen på renhållningsföretaget Reno Norden hotas med att få baseballträn i huvudet – om de inte säger upp sig. Företagets ledning har nu gjort en polisanmälan. Misstankarna riktas mot tidigare personal.
Läs mer om Reno Norden.
Reno Norden ute till försäljning – en överraskning
Reno Norden är föremål för försäljning. Det står klart efter att ett meddelande gått ut på Oslobörsen, om att en köpare sökes för det konkursmässiga renhållningsbolaget. Enligt Stockholm Vatten kom meddelandet som en överraskning.
Läs mer om Oslobörsen.
Nu ska sopbolaget Reno Norden säljas
Problemtyngda Reno Norden vill säljas.Företaget har hyrt in en rådgivare till hjälp, skriver norska Dagens næringsliv.Men sparekonomen Joakim Bornold menar att risken för konkurs är överhängande.
Läs mer om Joakim Bornold och Reno Norden.
Sopkaoset kommer att fortsätta i flera veckor
Enligt Stockholm vatten och Avfalls vd Krister Schultz kommer det att ta flera veckor innan sophämtningen återgått till det normala. I tisdags gjordes 1.321 reklamationer om uteblivna sophämtningar. Nu vädjar Reno Norden om stockholmarnas hjälp att identifiera nycklar.
Läs mer om Krister Schultz och Reno Norden.
Sopstrejk – eller inte? I dag möts parterna
Under torsdagen träffar Malmös sopåkare ledningen på Reno Norden.Då vill de ha besked om vad som händer med chefen som misstänks ha tagit strypgrepp på en anställd.– Det finns en polisanmälan mot honom, vi har inget förtroende kvar. Det spelar ingen roll om han tog i hårt eller inte när han tog greppet, det är inget som ska förekomma på en arbetsplats, säger skyddsombudet Kim Jensen.
Läs mer om Kim Jensen och Reno Norden.Då.
Räkna med fortsatta störningar hela veckan
På måndagen rullade 37 av 39 sopbilar från Reno Norden igen. Men reklamationerna om uteblivna sophämtningar fortsätter att strömma in. – Läget är fortfarande ansträngt, vi kommer att ha fortsatta driftsstörningar hela veckan, säger Krister Schultz, vd Stockholm vatten och avfall.
Sopberget är en hemlig bomb som väntar
Strejken bland Stockholms soparbetare är officiellt över. Men sedan ett 50-tal av Reno Nordens sophämtare har sagt upp sig riskerar hushållsavfallet att bli ett sanitärt problem. – De har ingen personal från den 1 oktober. Sopberget är en hemlig bomb som väntar, säger Tommy Stenqvist, sophämtare vid Reno Norden.
Läs mer om Reno Norden och Tommy Stenqvist.
Sopföretagets vd: Någon strejkar nog fortfarande
Sopbilarna är ute på gatorna och kör för fullt, men alla de sophämtare som strejkat har inte gått tillbaka till jobbet. I stället har företaget fått ta in nytt folk, berättar Peter Ekholm, vd för Reno Norden. – Jag vet inte exakt hur många de är som är sjukskrivna eller som strejkar nu.
Läs mer om Peter Ekholm och Reno Norden.
Fortfarande stopp i sophämtningen
Sophämtningen fungerar fortfarande inte – nära 1.000 reklamationer kom in till Stockholm vatten och avfall under måndagen. De anställda vid Liselotte Lööf AB har avbrutit sin sympatistrejk – men sopkonflikten fortsätter då majoriteten av arbetarna vid Reno Norden har sjukskrivit sig.
Chef tog strypgrepp – nu hotar sopstrejk
På fredagen hotade sophämtare i Malmö för att gå i strejk.Det efter att en arbetsledare misstänks ha tagit strypgrepp på en anställd.Arbetsledaren har gått på semester men sophämtarna i Malmö tänker inte acceptera hans återkomst.– Kommer han tillbaka så kommer vi strejka, säger Kim Jensen, huvudskyddsombud på Reno Norden.
Läs mer om Kim Jensen, Malmö och Reno Norden.
Inga sopberg trots sopstrejk i Stockholm
Reklamationerna minskar och sopbergen har i stort uteblivit. Trots att lördag och söndag inte är någon vanlig sopdag jobbar 20–25 bilar från Reno Norden med hämtning. – Det har inte blivit något jättekaos, säger Katarina Johansson på Stockholm vatten och avfall.
Sopkonflikten växer – liksom sopbergen
Sopkonflikten växer – precis som sopbergen runt om i Stockholm. Sopåkare från de båda stora renhållningsföretagen Reno Norden och Liselotte Lööf gör nu gemensam sak. I dag, fredag, samlas de för en ny protestaktion utanför Arbetsdomstolen.
Reno fick kritik för dålig arbetsmiljö
Reno Norden har flera gånger fått kritik av Arbetsmiljöverket för bristande och rentav hälsovådlig arbetsmiljö, rapporterar TV4 Nyheterna.
Läs mer om Arbetsmiljöverket.
Sopbergen växer: Man blir förbannad
Soprum runt om i Stockholm blir allt fullare och människor uppmanas att själva sköta sophanteringen genom att ta sig till utställda containrar. På torsdagen utvidgades den vilda sopstrejken när anställda på Liselotte Lööf anslöt till kollegor på Reno Norden.
Bekräftat: Sympatistrejk även på Stockholms andra sopbolag
Sopbolaget Liselotte Lööf bekräftar nu att vissa av bolagets sophämtare också strejkar. Strejken är en sympatistrejk med sopåkarna på Reno Norden.
Läs mer om Reno Norden.
Därför är sopföretaget på väg mot en konkurs
Ett luftslott byggt på lyckokalkyler.Så beskriver sparekonomen Joakim Bornold upphandlingen som gav renhållningsföretaget Reno Norden kontrakt i Stockholm.– Det är inte bara i Neapel det finns märkligheter kring sophanteringen, säger han.