Reno norden

Sopkaoset kommer att fortsätta i flera veckor

Enligt Stockholm vatten och Avfalls vd Krister Schultz kommer det att ta flera veckor innan sophämtningen återgått till det normala. I tisdags gjordes 1.321 reklamationer om uteblivna sophämtningar. Nu vädjar Reno Norden om stockholmarnas hjälp att identifiera nycklar.
Läs mer om Krister Schultz och Reno Norden.

Sopstrejk – eller inte? I dag möts parterna

Under torsdagen träffar Malmös sopåkare ledningen på Reno Norden.Då vill de ha besked om vad som händer med chefen som misstänks ha tagit strypgrepp på en anställd.– Det finns en polisanmälan mot honom, vi har inget förtroende kvar. Det spelar ingen roll om han tog i hårt eller inte när han tog greppet, det är inget som ska förekomma på en arbetsplats, säger skyddsombudet Kim Jensen.
Läs mer om Kim Jensen och Reno Norden.Då.
Räkna med fortsatta störningar hela veckan
På måndagen rullade 37 av 39 sopbilar från Reno Norden igen. Men reklamationerna om uteblivna sophämtningar fortsätter att strömma in. – Läget är fortfarande ansträngt, vi kommer att ha fortsatta driftsstörningar hela veckan, säger Krister Schultz, vd Stockholm vatten och avfall.
Sopberget är en hemlig bomb som väntar
Strejken bland Stockholms soparbetare är officiellt över. Men sedan ett 50-tal av Reno Nordens sophämtare har sagt upp sig riskerar hushållsavfallet att bli ett sanitärt problem. – De har ingen personal från den 1 oktober. Sopberget är en hemlig bomb som väntar, säger Tommy Stenqvist, sophämtare vid Reno Norden.
Läs mer om Reno Norden och Tommy Stenqvist.

Sopföretagets vd: Någon strejkar nog fortfarande

Sopbilarna är ute på gatorna och kör för fullt, men alla de sophämtare som strejkat har inte gått tillbaka till jobbet. I stället har företaget fått ta in nytt folk, berättar Peter Ekholm, vd för Reno Norden. – Jag vet inte exakt hur många de är som är sjukskrivna eller som strejkar nu.
Läs mer om Peter Ekholm och Reno Norden.
Fortfarande stopp i sophämtningen
Sophämtningen fungerar fortfarande inte – nära 1.000 reklamationer kom in till Stockholm vatten och avfall under måndagen. De anställda vid Liselotte Lööf AB har avbrutit sin sympatistrejk – men sopkonflikten fortsätter då majoriteten av arbetarna vid Reno Norden har sjukskrivit sig.
Chef tog strypgrepp – nu hotar sopstrejk
På fredagen hotade sophämtare i Malmö för att gå i strejk.Det efter att en arbetsledare misstänks ha tagit strypgrepp på en anställd.Arbetsledaren har gått på semester men sophämtarna i Malmö tänker inte acceptera hans återkomst.– Kommer han tillbaka så kommer vi strejka, säger Kim Jensen, huvudskyddsombud på Reno Norden.
Läs mer om Kim Jensen, Malmö och Reno Norden.
Inga sopberg trots sopstrejk i Stockholm
Reklamationerna minskar och sopbergen har i stort uteblivit. Trots att lördag och söndag inte är någon vanlig sopdag jobbar 20–25 bilar från Reno Norden med hämtning. – Det har inte blivit något jättekaos, säger Katarina Johansson på Stockholm vatten och avfall.
Sopkonflikten växer – liksom sopbergen
Sopkonflikten växer – precis som sopbergen runt om i Stockholm. Sopåkare från de båda stora renhållningsföretagen Reno Norden och Liselotte Lööf gör nu gemensam sak. I dag, fredag, samlas de för en ny protestaktion utanför Arbetsdomstolen.
Reno fick kritik för dålig arbetsmiljö
Reno Norden har flera gånger fått kritik av Arbetsmiljöverket för bristande och rentav hälsovådlig arbetsmiljö, rapporterar TV4 Nyheterna.
Läs mer om Arbetsmiljöverket.
Sopbergen växer: Man blir förbannad
Soprum runt om i Stockholm blir allt fullare och människor uppmanas att själva sköta sophanteringen genom att ta sig till utställda containrar. På torsdagen utvidgades den vilda sopstrejken när anställda på Liselotte Lööf anslöt till kollegor på Reno Norden.
Bekräftat: Sympatistrejk även på Stockholms andra sopbolag
Sopbolaget Liselotte Lööf bekräftar nu att vissa av bolagets sophämtare också strejkar. Strejken är en sympatistrejk med sopåkarna på Reno Norden.
Läs mer om Reno Norden.
Därför är sopföretaget på väg mot en konkurs
Ett luftslott byggt på lyckokalkyler.Så beskriver sparekonomen Joakim Bornold upphandlingen som gav renhållningsföretaget Reno Norden kontrakt i Stockholm.– Det är inte bara i Neapel det finns märkligheter kring sophanteringen, säger han.
Strejken växer: Kommer bli sopkaos i Stockholm
Sopstrejken i Stockholm fortsätter - och växer.Nu har även ett 40-tal sophämtare på företaget Liselotte Lööf AB lagt ner arbetet.Sophämtarna varnar för sopkaos runtom i staden, men arbetsgivarna säger sig ha läget under kontroll.– I dag har vi 33 av 40 bilar ute och tömmer, uppger Peter Ekholm, vd på Reno Norden.
Analytiker: Var illa ute redan före sopkonflikten
Sopkoncernen Reno Norden är illa ute ekonomiskt. Läget var riktigt dåligt redan innan sopkonflikten i Stockholm. Nu när alla sopåkarna i Stockholm sagt upp sig blir det ännu värre.
Läs mer om Stockholm.
Konkurs hotar Reno Norden
Renhållningsföretaget Reno Norden stod redan innan sophämtarstrejken inför en mycket allvarlig finansiell situation. Nu ökar hotet om konkurs. – Det är ett bedrövligt skött bolag, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.
Miljöborgarrådet: Stockholmarna ska inte betala för sopkaoset
Stockholm stads miljöborgarråd Katarina Luhr (MP) är tydlig med att Reno Norden står för kostnaderna med den fallerade sophämtningen i staden. Tidigare fick hon kritik av det moderata oppositionsborggarrådet Cecilia Brinck för att staden saknade en upprättad åtgärdsplan för att lösa sopkaoset, något som Katarina Luhr tillbakavisar.
Stockholms sopåkare säger upp sig
Runt 65 strejkande renhållningsarbetare på Reno Norden säger upp sig, sedan förhandlingarna med arbetsgivaren inte har lett någonvart. Därmed står hela Stockholm utan sophämtning tills konflikten är löst.
Läs mer om Reno Norden och Stockholm.
Strejkande sopåkarna säger upp sig
De strejkande sopåkarna vid Reno Norden i Stockholm säger upp sig, rapporterar Tv4 Nyheterna.
Strejkande sopåkarna väljer att säga upp sig
Alla strejkande sopåkare vid Reno Norden i Stockholm säger upp sig, uppger TV4 Nyheterna.Strejken började den 5 juli.Arbetsgivaren har velat sänka sopåkarnas löner med 50 000-120 000 kronor per år – något sopåkarna vägrat.
Läs mer om Reno Norden och Stockholm.
Sophämtarstrejken kan sprida sig i landet
I början av juli gick sophämtare i Stockholm ut i vild strejk mot företaget Reno Norden. Nu kan sophämtare i Malmö vara beredda på att visa stöd för sina kollegor i huvudstaden, skriver tidningen Transportarbetaren.
Företagets svar på vilda sopstrejken
Sophämtningen i Stockholm är i gång. Trots strejken har Reno Norden kommit i gång – genom att ta hjälp av sophämtare från andra kommuner och bemanningspersonal, skriver SVT Nyheter.
Läs mer om Reno Norden och Stockholm.
Nu ska Stockholms sopor hämtas – trots strejk
Sophämtarna i Stockholm fortsätter att strejka och tusentals väntar fortfarande på att få sitt avfall hämtat. Nu tar arbetsgivaren Reno Norden in resurser utifrån för att rädda fredagens och helgens sophämtning.
Läs mer om Reno Norden och Stockholm.
Sophämtare: Det kommer bli sopor överallt
Enligt sophämtarna kommer ett 50-tal personer avskedas på grund av den vilda strejken i Stockholm. Men vd:n på företaget Reno Norden tillbakavisar uppgifterna och konflikten intensifieras. Nu hotar sopkaos i Stockholm.
Läs mer om Reno Norden och Stockholm.