Ria

Står bakom tävlande under neutral flagg i OS

Rysslands olympiska kommitt ställer sig bakom ryska idrottare som vill tävla i OS i februari under neutral flagg, uppger ryska nyhetsbyrån Ria.
Läs mer om Ria.

Ryssland drar tillbaka trupper från Syrien

Ryssland drar tillbaka sina trupper i Syrien, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Ria.
Läs mer om Ria och Syrien.
Putin drar tillbaka ryska styrkor från Syrien
Rysslands president Vladimir Putin beordrar tillbakadragandet av ryska styrkor från Syrien, rapporterar den statliga ryska nyhetsbyrån Ria.
Läs mer om Ria, Syrien och Vladimir Putin.
Fyra personer uppges ihjälskjutna vid domstol i Moskva
Fyra personer har skjutits ihjäl i en attack vid en domstol i Moskva, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Ria med hänvisning till en advokat. Det är oklart exakt vad som inträffat.
Läs mer om Moskva och Ria.

Fyra ihjälskjutna vid domstol i Moskva

Fyra personer har skjutits ihjäl i en attack vid en domstol i Moskva, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Ria med hänvisning till en advokat. Det är oklart exakt vad som inträffat.
Läs mer om Moskva och Ria.
Ria fick guida polisen till adressen: Hinner ju dö innan de hittar hit
Ria Salomonsson larmade polisen när hon behövde hjälp – men de hittade inte fram och hon fick guida dem, berättar hon.Nu är hon rädd för att det ska ske fler gånger vid mer akuta situationer.– Man hinner ju dö innan de hittar hit. Så känner jag, säger hon.
Ryska kravet: Förbjud Disneys nya storfilm
En ultrakonservativ rysk politiker kräver att regeringen förbjuder visning av Disneys nya Skönheten och odjuret-film. Vitalij Milonov kallar filmen propaganda för synd och perversa sexuella förhållanden, skriver statliga nyhetsbyrån Ria.
Läs mer om Ria och Skönheten.
Världsarvsstad Palmyra återtagen från IS
Syriska regeringsstyrkor har med ryskt flygunderstöd återtagit världsarvsstaden Palmyra från terrorrörelsen IS, uppger Kremls talesperson Dimitrij Peskov för den ryska nyhetsbyrån Ria.
Läs mer om Dimitrij Peskov, Palmyra och Ria.
Världsarvsstad återtagen från IS
Syriska regeringsstyrkor har med ryskt flygunderstöd återtagit världsarvsstaden Palmyra från terrorrörelsen IS, uppger Kremls talesperson Dimitrij Peskov för den ryska nyhetsbyrån Ria.
Läs mer om Dimitrij Peskov, Palmyra och Ria.
Ryssland ser tyska soldater som hot
Ryssland ser förstärkningen av soldater och militärt material i de baltiska staterna, Polen och Tyskland som ett hot, rapporterar nyhetsbyrån Ria.
Läs mer om Polen, Ria och Tyskland.
Tände cigg med kyrkoljus – riskerar fängelse
En 21-årig kvinna i ryska Belgorod har delat en bild på nätet där hon tänder en cigarett med ett kyrkoljus. Bilden har väckt upprörda reaktioner i konservativa Ryssland, och enligt statliga nyhetsbyrån RIA kan hon riskera rättsliga påföljder.
Läs mer om Belgorod, RIA och Ryssland.
Dolph kan bli nästa stjärna att bli ryss
MOSKVA. Amerikanske actionstjärnan Steven Seagal fick nyligen ett ryskt pass i näven av Putin själv. Nu spekulerar ryska medier i att en svensk står på tur: Dolph Ivan Drago Lundgren. – Om USA skulle bli sämre så kan jag fundera på att flytta, säger svenske skådisen till ryska nyhetsbyrån Ria.
Läs mer om Putin, Ria och Steven Seagal.
Kreml: Kontakten med USA bruten
I ett uttalande som refereras av den statliga nyhetsbyrån Ria konstaterar Kreml att nästan all kommunikation mellan USA och Ryssland nu har pphört.
Läs mer om Kreml, Ria, Ryssland och USA.
Rysslands svar på Trump: Flytta julen!
Vladimir Zjirinovskij, ofta beskriven som Rysslands svar på Donald Trump, vill flytta ryska julfirandet så att det matchar med resten av världen. – Här i Ryssland har vi en man som föddes den 7 januari, varför inte byta tillbaka? frågar sig den ultranationalistiske partiledaren enligt statliga nyhetsbyrån Ria.
Läs mer om Donald Trump, Ria, Ryssland och Trump.
Syriska armn har avbrutit militära striderna i östra Aleppo
Närmare 150 civila har kunnat evakuerats från östra Aleppo efter att den syriska armn tillfälligt stoppar sina militära insatser i staden, rapporterar nyhetsbyrån RIA.
Läs mer om Aleppo och RIA.
Van Vleutens mamma: Trodde hon var död
Holländska stjärncyklisten Annemiek van Vleuten var på väg mot OS-guld när hon kraschade otäckt och bröt tre revben. Från tv-soffan i Holland följde hennes familj tävlingen – och fruktade det värsta. – Jag trodde att hon var död, säger mamma Ria van Vleuten till RTL Nieuws.
Läs mer om Annemiek, Holland, OS-guld, Ria och Vleuten.
18.45: Expressen TV sänder Ria-galan live
På Riagalan lyfts kreatörerna bakom, och profilerna i, svensk tv-produktion fram och hyllas. Bland de nominerade till kvällens gala finns bland andra Lars Lerin i Vänligen Lars Lerin och Miriam Bryant i Så mycket bättre. Riagalan sänds direkt i Expressen TV.
Ryssland efterlyser Chodorkovskij internationellt
En rysk domstol har gjort en internationell efterlysning på Kremlkritikern Michail Chodorkovskij, uppger den ryska nyhetsbyrån RIA.
Rysk-ukrainsk frihandel ska stoppas
Ryssland kommer vid nyår att suspendera sitt frihandelsavtal gentemot Ukraina, meddelar nyhetsbyrån Ria med hänvisning till officiella källor.
Läs mer om Ria och Ukraina.
Airbus stoppas efter flygkraschen
Det ryska flygbolaget Kogalymavia stoppar alla sina avgångar med flygplan av samma modell som det som störtade i Egypten, skriver nyhetsbyrån RIA.
Läs mer om Egypten, Kogalymavia och RIA.
Ryssland vill stödja USA i terrorkampen
Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov säger att Moskva är redo att samarbeta på djupet med USA för att bekämpa terrorism i Syrien. Han tror att det finns hopp för politiska framsteg inom en snar framtid, enligt den ryska nyhetsbyrån RIA.
Läs mer om Moskva, RIA, Sergej Lavrov, Syrien och USA.
Han döms till fängelse – efter Stefan Livs död
Den förre flygbolagschefen Vadim Timofejev döms till fem års fängelse för olyckan där bland annat svenske målvakten Stefan Liv omkom. Men han kommer inte att avtjäna straffet - eftersom han blir benådad. – Jag vill tacka offrens anhöriga, som trots att de har gått igenom en sådan sorg, fortfarande kan ha sådan empati, säger Timofejev till RIA Novosti.
Ubåten kan bärgas av svensk-rysk operation
Genomför en svensk-rysk expedition till vraket av den ryska ubåten som hittats på svenskt vatten. Det förslaget kommer från Sergej Sjojgu, Rysslands försvarsminister – en han föreslår det i sin egenskap som ordförande i ryska geografiska sällkapet. – Det ryska geografiska sällskapet skulle förbereda och genomföra en sådan expedition, om detta skulle intressera de svenska kollegerna, säger han till den officiella nyhetsbyrån Ria Novosti.
Läs mer om Ria Novosti och Sergej Sjojgu.
Ryssland gör upp om vitryskt lån
Den ryska regeringen har gått med på att förlänga löptiden på ett lån från januari 2014 till Vitryssland, rapporterar nyhetsbyrån RIA.
Läs mer om RIA och Vitryssland.
Rysk atomubåt brinner i Archangelsk
Enligt den ryska nyhetsbyrån Ria Novosti så brinner det på en atomubåt i staden Archangelsk. Branden uppges ha en brandhärd på 20 kvadratmeter, skriver DN.se. Den ska ha uppstått i samband med svetsningsarbeten, enligt preliminära uppgifter till nyhetsbyrån.
Läs mer om Archangelsk, DN.se och Ria Novosti.