Rib

Hjälten: Ett liv måste vara värt någonting

Rainer Puurunen har jobbat som deltidsbrandman i elva år. Nu överväger han att säga upp sig – på grund av det nya RiB 17-avtalet.– Jag har aldrig haft en tanke på att sluta med det här yrket tidigare, säger Rainer Puurunen.
Läs mer om Rainer Puurunen och RiB.

Hjältebrandmannen: Ett liv måste vara värt någonting

Hjältebrandmannen Rainer Puurunen har jobbat som deltidsbrandman i elva år. Nu överväger han att säga upp sig – på grund av det nya RiB 17-avtalet.– Jag har aldrig haft en tanke på att sluta med det här yrket tidigare, säger Rainer Puurunen.
Läs mer om Rainer Puurunen och RiB.
Rejäl RIB för amfibiedrift
Den här rejäla RIB-båten kommer från Nya Zeeland. Tillverkaren Sealegs International i Auckland har sjösatt sin hittills största RB - Sealegs Interceptor 9000.
Läs mer om Auckland och Nya Zeeland.
Stege för RIB-båtar
Göteborgsföretaget Båtsystem har tagit fram denna smidiga och praktiska badstege speciellt avsedd för RIB-båtar. Stegen har fyra respektive fem steg och passar de flesta RIB-båtar.

Agapi 950 med dubbla 300 hk utombordare

Svenska RIB-företaget Agapi har varit skickliga med att lansera nya båtkoncept och nya RIB-modeller. Det allra senaste är denna Agapi 950 med dubbla Yamaha 300 hk på akterspegeln.
Läs mer om Agapi och Yamaha.
Tjuvfiskare togs utanför Torekov
Kustbevakningens RIB-grupp ertappade på påskdagen två fritidsfiskare som bröt mot reglerna för nätfiske.
Läs mer om Torekov.
Snabb sport-RIB från Italien
Denna BWA Sport 28 GTc från Italien är en snabb RIB på 8,45 m. Hon är den största båten i företagets Sport series och kan utrustas med upp till 400 hk.
Läs mer om GTc, Italien, RIB och Sport.
Läs nya Båtliv på nätet!
I det nya numret av Båtliv kan du läsa om allt från båttester till de nya riktlinjerna för spolplattor. Vi har provseglat en Jeanneau segelbåt, vi har provkört både Agapi 950 RIB och Busters senaste - Magnum M5. I tidningen finns också ett härligt sommarreportage med Anders Annell, snipornas mästare.
Läs mer om Agapi, Båtliv, Jeanneau, Magnum M5 och RIB.
Små Rupert RIB:ar klarar stora behov
Svenska Rupert Marines tuffa RIB:ar klarar samma uppgifter som många större båtar. De är byggda i hypalon och tufft utrustade.
Ny och större RIB från Agapi
Agapis kombination av RIB-koncept (Rigid Inflatable Boat), kabinbåt, intelligent svensk design och högteknologiska material ger en summa av användarfördelar som ingen annan båt har idag. Fart och prestanda i toppklass, markant bättre bränsleeffektivitet än jämförbara alternativ, sov- och umgängesytor, säker, trygg och lätthanterlig för hela familjen både på öppet hav och när det ska läggas till, avsevärt lägre ägarkostnader totalt och slutligen, trailerbar. En helt unik samling egenskaper.
Läs mer om Agapi och RIB.
Galärbryggan ny återförsäljare för Rupert Marine
Galärbryggan i Stockholm blir ny återförsäljare för svenska Rupert Marine och deras RIB-båtar.
Läs mer om Rupert Marine och Stockholm.
Båtliv en söndag i Fliskär
GÄVLE Det är två veckor sedan Tilda kom i vattnet. Men än dröjer säsongspremiären. - Jag väntar på en ny bom, säger ägaren Kenneth Portin. Ebba Fjellgren och rib-båten sedan de kommit
Läs mer om Fliskär, Kenneth Portin och Tilda.
Ny supertender från Italien
Här är ännu en italiensk RIB som har byggts som tender till en stor yacht. Jämsides med vår skandinaviska trend med allt fler och allt finare båtar i aluminium fortsätter därmed den italienska båtbranschen sitt eget spår med lyxiga RIB.
Läs mer om Italien och RIB.
17 m lyx-RIB laddad för över 50 knop
Strider 18 är en ny italiensk och lyxig RIB för upp till 22 personer. Fartresurserna med dubbla dieselmotorer är över 50 knop.
Läs mer om RIB.
Highfield presenterar sin största aluminium RIB på 5,9 m
Kombinationen med lätt aluminium skrov och RIB-tuberna ger en båt som endast väger strax över 400 kg.
Läs mer om RIB.
22 meter lång Mega-Rib från Italien
Här är en rejäl RIB av den sort som normalt mest visas på båtmässor kring Medelhavet och i USA: Sacs Strider 22 har designats av Christian Grande, som även står bakom modernt designade cyklar och andra fordon. Båten är främst tänkt som tender till en yacht.
Rupert Marine i konkurs
Rupert Marine AB:s produktionsbolag har begärts i konkurs. Det skedde efter flera försök till att rekonstruera bolaget, som är välkänt för sina högkvalitets RIB-båtar och som levererade en 80 fots yacht i slutet av 2013.
Agapi lanserar ny välutrustad RIB på 9,5 m
Sedan Agapi 900 WA lanserades 2010 och Agapi blev Roo- kie of the Year, har foretaget fornyat svenskt batliv genom att utmana traditionellt tankande genom att ha Tank om man kunde... som ledstjarna. Under 2013 ledde det till en framgangsrik lansering med forsaljning av alla batar som kunde produceras nar resten av branschen gick trogt. Nu lanseras den nya modellen Agapi 950, konstruerad av Hakan Sodergren och EB Yacht Design.
Läs mer om Agapi, Hakan Sodergren, RIB, Rookie, Tank och Year.
Ny Superyacht RIB-tender från X-Craft
Holländska X-Craft har lanserat den första båten i företagets nya serie lyxiga tenderbåtar, kallad ELITE line. Dessa ytterst välutrustade RIB kan kundanpassas helt efter kundens önskemål, och sägs ha komfort och prestanda i toppklass.
Läs mer om RIB och X-Craft.
Askeladden skriver ramavtal med myndigheter
Askeladden i Norge har skrivit ett ramavtal med flera myndigheter, inlusive polisen, för leverans av RIB-båtar. Detta efter en grundlig utvärdering och anbudsförfarande, där Askeladden Boats AS alltså fick uppdraget.
Läs mer om Norge.
Sportig RIB från Italien - BWA Sport 22 GT
Snart är sommaren här och det är dags för lite somriga båtbilder. Den helt nya BWA Sport 22 GT är en ny modell som kombinerar mångsidighet och god sjövärdighet. Båten har ett nykonstruerat skrov med tuber som, enligt konstruktören, är perfekt placerade för viktfördelningen och sjövärdigheten.
Läs mer om Italien.
Rupert 52 Cabin - ny svensk tender till superyacht
Svenska Ruperts senaste design är en ny 52 fots RIB, främst framtagen som tenderbåt till superyacht marknaden. Linjerna är mycket moderna på denna stora RIB och leder tankarna till lyxigt båtliv för dem med stora plånböcker, men också till fart och prestanda.
Läs mer om Cabin och RIB.
Ny svensk C-RIB 25 med fast mobilkran
För ett tag sedan skrev vi om Stockholm RIB Center, som tog fram en egen RIB på 27 fot. Nu har företaget, baserat i Vaxholm, i samarbete med Minesto utvecklat en ny RIB på 25 fot och försedd med en mobilkran.
Vripack designar heavy duty Ribbon Offshore
Vripack i Nederländerna har tagit sig an en lite annorlunda uppgift. Företaget designar i normala fall superyachter, men den här gången presenterar de en 43fot RIB med djupt V-skrov som tender för större yachter. Ribbon 45 SC är grunden för en ny båtserie med namnet Ribbon Offshore.