Richard polisen

Polis jagade hotfull man – spärrade av köpcentrum

Polisen spärrade av in- och utgångar till köpcentret Triangeln i Malmö på onsdagskvällen.En man ska ha uttalat hot i och utanför köpcentret.Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att mannen flytt på moped från Triangeln.– Det är ingenting som är känt för oss, säger Richard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.Vid 19-tiden hävde polisen avspärrningarna.

Polis förd till sjukhus – efter stenkastning

En polis fördes till sjukhus efter söndagens fotbollsmatch på Olympia i Helsingborg.Polisen skadades i samband med en stenkastning.– Totalt greps tre personer vid kravallerna. En av dem är gripen för våld mot tjänsteman, säger Richard Glantz, kommunikatör på polisen.
Luftballong kraschade rakt in i skolbyggnad
En luftballong fattade eld och kraschlandade vid en skola i Sollentuna på lördagskvällen, enligt ett vittne.– De bara störtade rakt in i skolan, drog med sig träd och stolpar. Folk var jätteskärrade, säger vittnet Richard.Polisen bekräftar att ballongen gick ned, men säger att det hela har skett kontrollerat.
Läs mer om Richard.Polisen och Sollentuna.
Säl räddades av polisen - tvingades utrymma strand
Den strandade sälungen blev plötsligt en turistattraktion på badstranden i Landskrona.Men polisen tvingades skingra badgästerna som samlats kring sälen.– Det var för att mamman skulle våga sig upp på stranden till sin unge, säger Richard Glantz vid polisen i nordvästra Skåne.

Falska poliser trängde sig in i parets bostad

En mörkklädd trio uppgav sig vara poliser, när de knackade på hemma hos ett par.Utan att visa någon polislegitimation trängde de sig in i huset och sökte igenom bostaden.– Alla poliser ska kunna visa identifikation, säger Richard Glantz, områdeskommunikatör vid polisen nordvästra Skåne.
Läs mer om Richard Glantz och Skåne.
Gäng rånade man med funktionsnedsättning
Den funktionsnedsatte mannen var på väg hem från affären när ett gäng om fyra hoppade på honom.Med knivhot hotade de till sig 3000 kronor och hans mobiltelefon.– Vi söker gärna vittnen till den här händelsen. Har man någon information är det bara att höra av sig till 114 14, säger Richard Glantz, informatör vid polisen.
Läs mer om Richard Glantz.
Gör upp med polisen – efter barnsexanklagelsen
Cliff Richard och polisen i South Yorkshire har förlikats, rapporterar BBC.Uppgörelsen kommer tre år efter att Cliff Richard misstänktes för sexuella övergrepp på ett barn. Utredningen lades ner förra året.
Ingen gripen efter skottlossningen i Helsingborg
Under söndagen hörde flera personer ett högljutt bråk i Helsingborg.Därefter avlossades fyra skott, enligt vittnen.Polisen arbetade sent under söndagen på platsen och kan nu berätta att de gjort flera fynd.– Vi har skickat flera fynd på analys och även beslagtagit en bil, säger Richard Glantz, presstalesperson på polisen nordvästra Skåne.
Poliserna fick arg lapp efter morgonfikat
Efter polisernas morgonfika möttes kollegerna av en arg lapp på en av polisbilarna. Parkera som vanliga människor, stod det på lappen. – Om man är i tjänst behöver man vara nära bilen, man kan inte ställa den i ett parkeringshus 500 meter bort, säger Richard Tegnr, stationsbefäl vid polisen Stockholm syd.
Läs mer om Richard Tegnr och Stockholm.
Polisen attackerades: Lurade in i en fälla
Poliser och väktare tog upp jakten på en bil som körde mot Fittja efter ett misstänkt knivhot. Där misstänks patrullerna ha lurats in i en fälla – och attackerats med ett regn av stenar och fyrverkeripjäser. En man i 25-årsåldern, som av polisen beskrivs som anförare, greps: – Känslan är att man lurat in poliserna som i en fälla, säger Richard Tegnr, stationsbefäl vid polisen Stockholm syd.
Läs mer om Fittja, Richard Tegnr och Stockholm.
SD:s svar på Morgan Johanssons uttalande
Morgan Johanssons stöd till rikspolischef Dan Eliasson har väckt ont blod hos Sverigedemokraterna. Nu ryter partisekreterare Richard Jomshof (SD) ifrån och menar att Sverige är på väg i fel riktning. – Det finns länder där polisen används som maktmedel mot medborgarna, är det dit vi är på väg? säger han.
Polisen varnar för nya fräcka piratbluffen
Mannen på oljeplattformen utanför Australien påstår att han jagas av pirater och behöver ekonomisk hjälp för att komma undan. Ett antal kvinnor har fört över pengar – men allt är en bluff och nu varnar polisen kvinnor för den nya piratbluffen på internet. – De här bedragarna spelar på människors godhet, vi vill uppmana till försiktighet, säger Richard Glantz vid polisen.
Läs mer om Australien och Richard Glantz.
Polisen varnar för nya fräcka Ikea-bluffen
Håll hårt i kontokortet och lämna aldrig ut några uppgifter på nätet. Nu går polisen ut på Facebook med en varning för den nya bluffattacken där bedragarna snyltar på stora företag i syfte att tömma ditt konto. – Det handlar om kriminella personer vars enda syfte är att lura allmänheten på så mycket pengar det bara går, säger Richard Glantz vid polisen.
Regissörens besked om fler Johan Falk
Filmserien om polisen Johan Falk har blivit svenska klassiker. Regissören till flera av filmerna, Richard Holm, berättar nu om arbetet med den omtyckta polisserien. – Poliser säger att det är den mest realistiska polisserien, säger regissören.
Läs mer om Johan Falk och Richard Holm.
Efterlysningen: Vilken knatte saknar sin tygvovve?
Helsingborgspolisen har fått ett annorlunda ärende på sitt bord. I helgen hittades tyghunden under en rutinpatrullering - nu hoppas polisen med hjälp från allmänheten kunna återförena gosedjuret med sin ägare. – Vi vill bara att den ska få komma hem till den lilla knatte som antagligen är helt otröstlig just nu, säger Richard Glantz, kommunikatör vid polisen i nordvästra Skåne.
Läs mer om Richard Glantz och Skåne.
Mystisk urna flöt i land – lämnad till polis
När en mystisk urna flöt i land i Helsingborg blev det upp till polisen att reda ut vad som skulle göras. – Det var nog inte ägarens önskan att urnan skulle hamna på vår reception, säger Richard Glantz presstalesman vid polisen.
Läs mer om Helsingborg och Richard Glantz.
Tjuv köpte en öl – och stal 72 chokladkakor
En ovanligt sötsugen tjuv tömde under tisdagen en butikshylla på en ansenlig mängd choklad. Polisen misstänker att tjuven planerar att sälja chokladen vidare, men utesluter inte att det handlar om en räd inför påsken. – Jag har inte sett en sådan här chokladstöld tidigare, säger Richard Glantz vid polisen i nordvästra Skåne.
Läs mer om Richard Glantz och Skåne.
Rattsurfade i snökaos – mitt framför polisen
Den 33-årige mannen försökte filma lastbilsolyckan på E4 samtidigt som han själv försökte navigera i snökaoset. Det var dömt att misslyckas – en polispatrull såg den allt annat än trafiksäkra manövern och drog in rattsurfarens körkort på plats, skriver polisen i ett uppmärksammat inlägg på Facebook. – Han kom farande framför poliserna på ett påtagligt trafikfarligt vis, säger Richard Glantz, pressinformatör vid polisen i Nordvästra Skåne.
Här är menyn du inte vill ha på nyårsafton
Mängder med humrar, gravade laxar, andra godsaker och fyllda champagneglas dukas upp i slott och kojor på nyårsafton. Riktigt så lyxigt blir det inte i arresten på polishuset på Berga i Helsingborg – här är polisens torra meny som gör succ på Facebook. – Det är ganska spartanskt, vill man ha något bättre är det bäst att hålla sig laglig, säger Richard Glantz, pressinformatör vid polisen.
Man hittad död – misstänkt mord
Polisen kallades i natt till en lägenhet i Klippan sedan en granne larmat om bråk.I bostaden hittades en död man.– Jag hörde en person skrika desperat hjälp de dödar mig, säger vittnet Micke, 41.Polisen har gripit en person efter händelsen som rubriceras mord alternativt dråp.– Vi försöker nu febrilt skapa oss en uppfattning, säger Richard Glantz vid polisen i Helsingborg.
Polisinsats mot manifestation
Polisen har inlett en insats vid en manifestation vid Migrationsverkets lokaler på Jägersro.– Vi är där nu. Det är en pågående insats, säger Richard Glantz, talesperson för polisen.
Läs mer om Jägersro och Richard Glantz.
Nya madrasser på plats efter gårdagen
I går var polisen på plats utanför Stadshuset i Malmö för att rensa bort madrasser och andra saker. På torsdagsmorgonen var nya madrasser på plats. – För närvarande pågår det en bedömning av läget helt enkelt och vi avvaktar, säger polisens presstalesman Richard Glantz.
Läs mer om Malmö, Richard Glantz och Stadshuset.
Migranterna har sovit en natt vid stadshuset
EU-migranterna har avverkat sin första natt utanför Stadshuset i Malmö. Dagen efter ligger rumänerna och väntar i en lugn och stillsam miljö. – Vi ser det som en manifestation och inte en bosättning, säger Richard Glantz vid polisen till TT.
Läs mer om Malmö, Richard Glantz och Stadshuset.
Hittade 737 000 kr – får behålla pengarna
På en promenad i Helsingborg hittade mannen 737 000 kronor. Men efter pengarna inte hittat sin ägare får mannen nu behålla hela summan. – Han grät inte när han gick härifrån, säger Richard Glantz, som är presstalesman vid polisen i nordvästra Skåne, till nordvästra Skåne, till Helsingborgs Dagblad.
Maskerade rånare överföll tonårspojke
De fyra rånarna överföll tonårspojken, slog honom i magen och försökte ta hans mobil och klocka. Men när de stördes av förbipasserande flydde de från platsen. –Det är fyra killar som är maskerade med huvor för ansiktet, säger Richard Glantz, presstalesperson på polisen i Nordvästra Skåne. Nu vädjar polisen att personerna som såg överfallet i centrala Helsingborg hör av sig.