Rickard lundqvist

Två cyklister påkörda

Två cyklister blev påkörda på Bergsgatan i Malmö strax före klockan 20 på fredagskvällen.Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen.– Minst en person ska vara skadad, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Två maskerade knivmän rånade gatukök

Två maskerade rånade under fredagskvällen ett gatukök i Kristianstad.Enligt polisens uppgifter har rånarna inte varit ute efter kontanter.– De tvingade till sig saker man säljer i gatuköket, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Flera bilar i krock på E22
Fem bilar har kolliderat på E22, mellan Lund norra och Gårdsstånga.Olyckan skedde i norrgående riktning.– Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
En skadad efter krasch med vildsvin
På måndagskvällen larmades SOS till riksväg 37 vid Högsby.En personbil hade kolliderat med ett vildsvin och en person i bilen ska enligt initiala uppgifter vara skadad.– Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Högsby.En och Rickard Lundqvist.

Rickards ilska i kampen för svårt sjuka dottern

För två år sedan föddes Rickard Lundqvist och Emma Aldins dotter Eleonora.Det visade sig att flickan hade en ovanlig genetisk avvikelse, som orsakade stora hjärnskador och återkommande epileptiska anfall – som för Eleonora är förenade med livsfara.Trots hennes svåra tillstånd nekade Försäkringskassan familjen assistans, något som fick Rickard att skriva ett brev till statsrådet Åsa Regnr (S).– Beskedet från Försäkringskassan var som ett slag i ansiktet, säger Rickard Lundqvist.
Älg och bil i krock på motorväg
Fem personer uppges vara inblandade i en älgolycka.– Vi är på plats, säger Rickard Lundqvist vid polisens presstjänst.
Läs mer om Rickard Lundqvist.
Två till sjukhus efter dikeskörning
En bil med fem personer körde strax före klockan 18 i diket och voltade på väg 126 vid Vislanda, söder om Alvesta.– Två personer har förts till sjukhus med ambulans, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Tre bilar i krock i korsning – polis på väg
Tre bilar har krockat i Röingekorset på väg 21 vid Ignaberga.Polis, ambulans och räddningstjänst fick larmet om flerbilskollisionen vid 20.48 på torsdagen.– Vi är på väg dit, säger Rickard Lundqvist vid polisens regionledningscentral.
Skadad man hittad utomhus
En man har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha hittats utomhus.Mannen kan ha blivit utsatt för ett brott.– Vi fick flera larm om en man som jagades av andra män, sedan anträffades den här personen, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisen i Malmö.
Läs mer om Malmö och Rickard Lundqvist.
Bussförare pistolhotad – stort polispådrag mot misstänkt
En bussförare hotades med ett pistolliknande föremål under körning.Ett stort antal polispatruller finns på plats i Västa hamnen i Malmö just nu.– Vi letar efter den här mannen, säger Rickard Lundqvist vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Malmö, Rickard Lundqvist och Västa.
Ambulans under utryckning krockade med två bilar
En ambulans krockade med en personbil i centrala Hässleholm i Skåne på onsdagskvällen.– Den var under utryckning och körde in i en annan bil, säger Rickard Lundqvist vid polisens regionledningscentral syd.
Larm om explosion
Strax efter 21.30 ryckte polis, ambulans och räddningstjänst ut till Bennets väg i Malmö efter larm om en eventuell explosion.– Vi har flera uppringare som har hört höga smällar och glas som krossas, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras
Läs mer om Malmö, Region och Rickard Lundqvist.
Man med svärd hotade och slog sönder bilar
En man beväpnad med svärd gick under söndagskvällen runt i ett samhälle i Svalövs kommun i Skåne.Han hotade en person, slog sönder bilar – och allt slutade med att polisen övermannade honom med pepparsprej.– Ett svärd är ett farligt vapen, så det måste polisen hantera med försiktighet, säger Rickard Lundqvist vid regionledningscentralen vid polisen syd.
Läs mer om Rickard Lundqvist och Skåne.Han.
JUST NU: Polisbil och personbil i krock
En trafikolycka har inträffat mellan en polisbil och en annan personbil.Ambulans har begärts till platsen.– Jag vet inte omfattningen i övrigt, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisen i region Syd.
Läs mer om Rickard Lundqvist och Syd.
Lyxbil inblandad i våldsam trafikolycka
Väg 103 i Skåne fick stängas av efter en våldsam trafikolycka mellan tvåbilar på lördagseftermiddagen.En av bilarna som krockade var en Porsche.– Utredningen får visa vad som har hänt, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Porsche, Rickard Lundqvist och Skåne.
Skräckdockor hängdes och spetsades under bro
En hängde i en snara.En annan satt spetad på en stolpe.Flera skräckinjagande dockor skrämde boende i Vinslöv under tisdagskvällen.– Det här är naturligtvis inte roligt. Minst en person har ringt polisen. De som bevittnade det var rädda och oroliga för att det kunde vara riktiga människor, säger Rickard Lundqvist på Polisen region Syd till Kristianstadsbladet.
Stopp i trafiken på E6 efter olycka
Vid 21.20-tiden larmades polisen om en trafikolycka på E6 mellan Glumslöv och Rydebäck, norrgående riktning.– Det är stopp i trafiken av okänd anledning, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Rånare hotade med pistol och gevär
Två beväpnade gärningsmän rånade på tisdagskvällen en restaurang i Fosie, Malmö.De ska ha hotat personalen med något som liknade en pistol och ett gevär.– Det pågår ett spårningsarbete med hund efter rånarna, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Bil brinner i centrala Lomma
Vid 22.49 larmades polisen om en bilbrand på Hamntorget i Lomma.En polispatrull och räddningstjänsten är på väg till händelsen.– Vi vet inte vad branden beror på, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Stort bråk – polis på väg
Flera har larmat polisen om oroligheter på Sevedsplan i Malmö.Det ska handla om ett stort bråk.– Första polispatrullen har precis kommit till platsen, vi vet inte mycket mer än att det varit ett bråk, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
JUST NU: 75-årig kvinna till sjukhus efter rånförsök
Vid 18.57 larmades polisen av en kvinna som just blivit utsatt för ett rånförsök i sitt hem på Husie i Malmö.Kvinnan, som är i 75-årsåldern, ska ha blivit överfallen i sitt hem av en maskerad gärningsperson.– Kvinnan är skadad och förd till sjukhus, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Husvagn brinner – polis och brandkår på plats
En husvagn brinner i Ugglehult utanför Växjö.Polis och räddningstjänst är på plats.Det är ännu oklart om någon bor i husvagnen – men den undersöks just nu.– Det är inga speciella omständigheter som gör att vi tror att någon är där. Självklart vill vi förvissa oss om att ingen är där, säger Rickard Lundqvist vid polisen region syd.
Läs mer om Rickard Lundqvist och Ugglehult.
Inbrottstjuv flydde – simmade över å
En inbrottstjuv blev ertappad och försökte fly från polisen – genom att simma över en å.Mannen greps och kan eventuellt vara skyldig för flera inbrott i området.– Det misstänks vara så, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Rickard Lundqvist.
Vi föräldrar är otroligt oroliga
Eleonora, snart två år, föddes med en sällsynt kromosomavvikelse. Hon är i behov av tillsyn dygnet runt, men trots det har Försäkringskassan avslagit familjens ansökan om personlig assistans. – Det som pågår just nu gör oss föräldrar så otroligt oroliga inför både nutid och framtid, säger Eleonoras pappa Rickard Lundqvist.
JUST NU: Maskerade personer rånade Ica-butik under vapenhot
Vid 20.04 larmades polisen om att ett rån skett i en Ica-butik i Kristianstad.Två maskerade förövare ska gått in i butiken beväpnade med kofot och ett pistolliknande föremål och hotade personalen.Efter rånet ska de ha försvunnit från platsen i en personbil.– Vi har precis kommit till platsen och måste skapa oss en bild av vad som har hänt, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.