Rickard lundqvist

Rånare fick med sig kontanter

En livsmedelsaffär på Storgatan i Karlshamn rånades på lördagskvällen.Det var en ensam gärningsman som tilltvingade sig kontanter.– Rånaren är än så länge på fri fot, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.

Nu kommer snön – och starka vindar

SMHI varnar för snöfall i Halland, Kronoberg och Blekinge.Samtidigt är det blåsigt i hela södra Sverige.– Det är glashalt på Hallandsåsen, säger Rickard Lundqvist på polisens regionledningscentral syd.
Misstänkt föremål utlöste bomblarm vid kärnkraftverk
En kontroll av en bil ledde på måndagen till att ett område utanför kärnkraftverket Barsebäck spärrades av.Anledningen var att polisen hittat ett misstänkt farligt föremål i bilen.– Bilen stoppades och nationella bombskyddet kallades dit för bedömning, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Barsebäck och Rickard Lundqvist.
Två rån i Malmö på kort tid
Under torsdagskvällen har två personer larmat polisen om att de rånats på kort tid. Det är fortfarande oklart vad rånarna har kommit över men polisen har förhört en kvinna.– Man har på något sätt avtvingat offret värdesaker, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Malmö och Rickard Lundqvist.

Matbutik rånad under pistolhot

En maskerad man gick på torsdagskvällen in i en matbutik i Kalmar och tvingade till sig kontanter.Mannen hotade med ett pistolliknande föremål.– Vi söker efter förövaren just nu, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kalmar och Rickard Lundqvist.
Jagar knivrånare med helikopter
Flera polispatruller och en helikopter sökte på torsdagskvällen efter två knivbeväpnade rånare i Åkarp utanför Malmö.– De har rånat två personer men ingen är skadad, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Bil ska ha kört in i träd – två till sjukhus
Två män har förts till sjukhus efter en olycka.Enligt uppgiften ska bilen kört in i ett träd.– Jag vet ingenting om deras skadeläge, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Rickard Lundqvist.
Helikopter jagade smitare
En större polisinsats pågick vid 19-tiden på väg 108 vid Svedala. Bland annat sattes helikopter in i jakten på en bil som vägrade stanna.– Vi har fått stopp på en bil som försökt dra ifrån polisen, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Läs mer om Region, Rickard Lundqvist och Svedala.
Maskerad knivman rånade butik
En mindre butik har rånats i Helsingborg.Enligt polisen hotade en knivbeväpnad, maskerad man personalen och tvingade till sig pengarna.–Gärningsmannen försvann från platsen till fots, säger Rickard Lundqvist.
Brand i villa – slår lågor ur fönster
En villa uppges stå i lågor.Enligt ett vittne slår lågor ur ett fönster.– Vi är på plats, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Rickard Lundqvist.
Till slut fick Eleonora assistans – nu kämpar familjen för andra
Eleonora, 2, föddes med en ovanlig genetisk avvikelse, ett tillstånd som kräver tillsyn dygnet runt.Föräldrarna Rickard Lundqvist och Emma Aldin ansökte om assistans från Försäkringskassan – som godkände tio minuters hjälp om dagen för deras dotter.På söndagen hålls en manifestation för att uppmärksamma den situation som Eleonora, och många fler med henne, befinner sig i.
JUST NU: Misstänkt skottlossning i Malmö
En misstänkt skottlossning har ägt rum på Erikfältsgatan i Malmö.Polisen är på plats och har påträffat en skadad person.– Omfattningen av skadorna är okända och vi vet heller inte vad skadorna är orsakade av, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Två cyklister påkörda
Två cyklister blev påkörda på Bergsgatan i Malmö strax före klockan 20 på fredagskvällen.Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till platsen.– Minst en person ska vara skadad, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Två maskerade knivmän rånade gatukök
Två maskerade rånade under fredagskvällen ett gatukök i Kristianstad.Enligt polisens uppgifter har rånarna inte varit ute efter kontanter.– De tvingade till sig saker man säljer i gatuköket, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Flera bilar i krock på E22
Fem bilar har kolliderat på E22, mellan Lund norra och Gårdsstånga.Olyckan skedde i norrgående riktning.– Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
En skadad efter krasch med vildsvin
På måndagskvällen larmades SOS till riksväg 37 vid Högsby.En personbil hade kolliderat med ett vildsvin och en person i bilen ska enligt initiala uppgifter vara skadad.– Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Högsby.En och Rickard Lundqvist.
Rickards ilska i kampen för svårt sjuka dottern
För två år sedan föddes Rickard Lundqvist och Emma Aldins dotter Eleonora.Det visade sig att flickan hade en ovanlig genetisk avvikelse, som orsakade stora hjärnskador och återkommande epileptiska anfall – som för Eleonora är förenade med livsfara.Trots hennes svåra tillstånd nekade Försäkringskassan familjen assistans, något som fick Rickard att skriva ett brev till statsrådet Åsa Regnr (S).– Beskedet från Försäkringskassan var som ett slag i ansiktet, säger Rickard Lundqvist.
Älg och bil i krock på motorväg
Fem personer uppges vara inblandade i en älgolycka.– Vi är på plats, säger Rickard Lundqvist vid polisens presstjänst.
Läs mer om Rickard Lundqvist.
Två till sjukhus efter dikeskörning
En bil med fem personer körde strax före klockan 18 i diket och voltade på väg 126 vid Vislanda, söder om Alvesta.– Två personer har förts till sjukhus med ambulans, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Tre bilar i krock i korsning – polis på väg
Tre bilar har krockat i Röingekorset på väg 21 vid Ignaberga.Polis, ambulans och räddningstjänst fick larmet om flerbilskollisionen vid 20.48 på torsdagen.– Vi är på väg dit, säger Rickard Lundqvist vid polisens regionledningscentral.
Skadad man hittad utomhus
En man har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha hittats utomhus.Mannen kan ha blivit utsatt för ett brott.– Vi fick flera larm om en man som jagades av andra män, sedan anträffades den här personen, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör vid polisen i Malmö.
Läs mer om Malmö och Rickard Lundqvist.
Bussförare pistolhotad – stort polispådrag mot misstänkt
En bussförare hotades med ett pistolliknande föremål under körning.Ett stort antal polispatruller finns på plats i Västa hamnen i Malmö just nu.– Vi letar efter den här mannen, säger Rickard Lundqvist vid polisens regionledningscentral syd.
Läs mer om Malmö, Rickard Lundqvist och Västa.
Ambulans under utryckning krockade med två bilar
En ambulans krockade med en personbil i centrala Hässleholm i Skåne på onsdagskvällen.– Den var under utryckning och körde in i en annan bil, säger Rickard Lundqvist vid polisens regionledningscentral syd.
Larm om explosion
Strax efter 21.30 ryckte polis, ambulans och räddningstjänst ut till Bennets väg i Malmö efter larm om en eventuell explosion.– Vi har flera uppringare som har hört höga smällar och glas som krossas, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.Texten uppdateras
Läs mer om Malmö, Region och Rickard Lundqvist.
Man med svärd hotade och slog sönder bilar
En man beväpnad med svärd gick under söndagskvällen runt i ett samhälle i Svalövs kommun i Skåne.Han hotade en person, slog sönder bilar – och allt slutade med att polisen övermannade honom med pepparsprej.– Ett svärd är ett farligt vapen, så det måste polisen hantera med försiktighet, säger Rickard Lundqvist vid regionledningscentralen vid polisen syd.
Läs mer om Rickard Lundqvist och Skåne.Han.