Rickard söderberg

Öfvergårds starka reaktion – efter sångarens otäcka berättelse

Rickard Söderberg är aktivist för HBTQ-frågor, men engagemanget har ett pris.Han och maken tvingas leva under skyddad identitet efter hot och hat.– Jag blir berörd när de bränner upp hans cykel eller kletar in den med bajs. Jag vill inte tänka på vad som skulle kunna hända, säger Anders Söderberg i Anders knackar på.

Så minns vännerna Kjerstin Dellert

Nu sörjer vänner och kolleger Kjerstin Dellerts död.En av dem är operasångaren Rickard Söderberg.– Jag blev så himla ledsen. Jag har beundrat henne sedan jag var barn, säger han.
Scenrecension: Klangfull sång räddar banal kväll
Kristina Lindquist ser operasångaren Rickard Söderberg göra sitt alter ego Gaytenor i en musikalisk pratshow.
Läs mer om Gaytenor och Rickard Söderberg.
Åldersnoja? Jag älskar att vara ett vuxet barn
Arbetsnarkomanen Rickard Söderberg har sytt fast 1 000 Swarovskikristaller på sin klänning.Som Snödrottning i 25 meter tyll vill operasångaren sprida julens varma budskap. Men också lite snusk.- Jag älskar att vara ett vuxet barn.
Läs mer om Swarovskikristaller.

Här är de populäraste sommarpratarna i år

Janne Josefsson och Rickard Söderberg drog flest lyssnare bland årets sommarpratare, och handbollsspelaren Linna Claeson väckte flest reaktioner i sociala medier. – De är med och formar framtiden, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.
Rickard Söderberg sjunger opera på årets Pridevecka
Stockholms Pridevecka 2017 är i full gång – parad , schlagerkväll och opera.Den 5:e augusti intas staden av Skandinaviens största Prideparad.Under fredagen håller Rickard Söderberg i en årlig Opera-sing-a-long
Rickard Söderberg stoppad av Facebook efter sommarprat
Operasångaren Rickard Söderberg inledde i lördags Sommar i P1 2017.Men efter sitt sommarprat blockeras han nu av Facebook.Ironin när man gör Sommar i P1 om att vara snäll, och jag sedan blir blockad av Facebook, skriver han på sina sociala medier.
Läs mer om Facebook, Facebook.Ironin och Sommar.
Recension Sommar i P1: Rickard Söderberg
Operasångaren Rickard Söderberg hyllar kvinnorna som inspirerat honom, skriver DN:s Evelyn Jones som lyssnat på årets premiär av Sommar i P1.
Läs mer om Sommar.
Svårt att tänka sig ett bättre premiärprogram av Sommar
Klockan 13 sänds årets premiäravsnitt av Sommar. Men redan nu går det att lyssna på poddversionen i SR:s app och på hemsidan. Det blir gripande och öppenhjärtigt med operasångaren Rickard Söderberg, skriver SvD:s recensent Elias Björkman.
Läs mer om Rickard Söderberg och Sommar.
9 sommarpratare du inte bör missa: Hurra! Hurra!
I dag är det premiär för Sommar i P1. Redan nu går det att lyssna på operasångaren Rickard Söderberg som är först ut. Här guidar SvD:s journalister till nio andra värdar som är extra spännande att lyssna på sommaren 2017.
Läs mer om Rickard Söderberg och Sommar.
Söderbergs tårar efter kampen med kärleken
Som barn stack Rickard Söderberg ut när han sminkade sig i skolan – och fick utstå svår mobbning för det.Vuxna Söderberg lever öppet som homosexuell, men under Let's dance hotades han så mycket att maken Anders rekommenderades att hålla sig hemma.I sitt Sommar i P1 berättar Gaytenoren om de svåra ungdomsåren, kärleken till maken, och hur han inte kunde sluta gråta under sitt bröllop.– Musiken fortsatte spela och jag fortsatte gråta, berättar Rickard Söderberg i Sommar i P1.
Rickard Söderberg gjorde homotestet: Förnedrande
Operastjärnan Rickard Söderberg är bögen i klackskor och glittrig mascara med hela svenska folket.Han har varit öppen med sin läggning sen han var 17 år.Expressen lät honom göra Migrationsverkets kritiserade HBTQ-prövning.Resultatet: Underkänd, han lyckades inte göra sin homosexualitet tillräckligt sannolik.– Det känns så oerhört förnedrande, säger en chockad Richard Söderberg.
Läs mer om Richard Söderberg.
Stjärnorna i sorg efter Nicolai Geddas död
Svenska operasångare är i sorg över Nicolai Geddas död.Han kommer att saknas av många, skriver mezzosopranen Malena Ernman i ett sms.Hon får medhåll av tenoren Rickard Söderberg.– Han var fullständigt unik. Han hade en ton som gjorde att man hörde på en gång att det var Nicolai som sjöng, säger han.
Gatans kör har det största hjärtat just nu
Sofia Lilly Jönsson ser Rickard Söderberg göra feelgood av feelbad i Gatans kör på SVT.
Läs mer om Rickard Söderberg och SVT.
Söderberg tvingas ställa in efter sjukdom
Rickard Söderberg tvingas ställa in sitt framträdande i Musikhjälpen på grund av sjukdom. Operasångaren berättar i en film via Musikhjälpens twitterkonto att han har drabbats av vinterkräksjukan. - Jag skulle aldrig utsätta alla dem i buren för det, säger han i hälsningen.
Läs mer om Musikhjälpen.
Här blir Söderberg Skånes ansikte utåt
Operasångaren och tv-stjärnan Rickard Söderberg har tidigare utsetts till årets skåning av Kvällspostens läsare. Som ett mycket påtagligt bevis för det hängdes på fredagen hans porträtt upp på Malmö Airport bland raden av andra skånska kändisar.
Söderberg bildar kör med hemlösa
Operasångaren Rickard Söderberg ger sig ut för att starta en kör tillsammans med hemlösa i det...
Rickard Söderberg om när han kom ut
Berättelsen ger Laila Bagge rysningar: Var helt otroligt
Läs mer om Laila Bagge.
Rickard Söderberg blir fysiskt attackerad
När Rickard Söderberg lämnar sitt hem blir han ofta attackerad, både verbalt och fysiskt. I Rum för dig berättar Sveriges mesta gaytenor om hur det var att komma ut för sin mamma. En story som ger Laila Bagge rysningar. – Jag fick knappt en chans att berätta det, säger han i TV3-programmet.
Läs mer om Laila Bagge.
Är chockad att jag ens blev nominerad
Nu har Kvällspostens läsare sagt sitt –Årets Skåning 2016 är ingen mindre än den färgstarka debattören och operasångaren Rickard Söderberg. –Jag är chockad ens att jag blev nominerad och sen att jag gick och vann ... Som inflyttad skåning känns det fantastiskt, säger han.
Läs mer om Rickard Söderberg.
Söderberg utsedd till årets skåning
Operasångaren Rickard Söderberg har utsetts till årets skåning 2016. Söderberg, från Halland, är...
Läs mer om Halland.
Jag älskar Skåne, det är freaking fantastiskt
Han sjunger opera och debatterar. Han har tävlat i Melodifestivalen, varit körledare i Körslaget och dansat i Let's dance. Trots flitigt pendlande till huvudstaden och turnerande vägrar Rickard Söderberg, nominerad till Årets skåning, att överge sitt Skåne. – Det enda jag saknar är att jag inte får vara här mer, säger operasångaren.
Rickard Söderberg: Sexualitet är inte ett val
Kyrkopolitikern Bruno Edgarssons syn på kyrkligt deltagande i Pride och om homosexuella har väckt debatt. Nu har tenoren Rickard Söderberg skrivit ett inlägg som riktar sig till kyrkvärden i Bolmsö. Ett inlägg där Söderberg utgår från sina egna erfarenheter.
Saijonmaa och Söderberg på julturn
Arja Saijonmaa och Rickard Söderberg ska sjunga in julen med föreställningen En klassisk jul. Men...
Herrey tävlar i Hela Sverige bakar
Förra året blev operasångaren Rickard Söderberg utsedd till hela Sveriges kändisbagare. Nu är det...