Rickard

Brand i villa – räddningstjänst jobbar på platsen

En villa i småländska Nybro brann under fredagen.Larmet kom strax före klockan 21.– Just nu håller man på att bryta upp en del av huset, för att komma åt glöd, säger Rickard Lundqvist vid polisen region syd.
Läs mer om Nybro och Rickard Lundqvist.

Bråk utanför Ikea efter misstänkt rån

Ett bråk uppstod på Ikea Svågertorp i Malmö på fredagskvällen.Enligt de första uppgifterna var ett tiotal personer inblandade.– Man ser att någon blir rånad, samtidigt som en annan person håller fast i gärningsmannen, säger Rickard Lundqvist vid polisen region syd.
Är han Sveriges nästa superstjärna? "Har den där lilla All Star-känslan"
Rickard Rakell. Foto: BRUCE BENNETT/GETTY IMAGES Förra året gjorde han flest mål av alla i Anaheim. Nu toppar Rickard Rakell lagets interna poängliga. Forwarden blev dessutom uttagen till All Star-helgen med NHL:s absolut största namn.
Skadades av kula från ett luftvapen
En man och en kvinna blev vid 21-tiden på lördagskvällen beskjutna i närheten av Folkets park i centrala Malmö. En av dem skadades.– Insatsstyrkan är på plats. Men vi gör bedömningen att det handlar om ett luftvapen, säger Rickard Lundqvist vid polisens ledningscentral i Region syd.
Läs mer om Malmö, Region och Rickard Lundqvist.

Maskerade män tvingade till sig kvinnas bil

På fredagseftermiddagen larmades polisen till en adress i Staffanstorp efter att en kvinna blivit utsatt för rån.Tre män ska ha tvingat till sig kvinnans bil och väska.– De var maskerade och krävde hennes bilnyckel, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Minnesord: Ann-Marie Vinde
Min vän och före detta kollega Ann-Marie Vinde, Stockolm, har som tidigare meddelats hastigt avlidit i en ålder av 83 år. Närmast anhöriga är hennes barn Rickard och Cecilia med familjer samt hennes syster Jane.
Miljöpartiet har inte politiken för att uppnå målet
REPLIK DN DEBATT 13/2. Den lista som Miljöpartiet presenterar är en salig blandning av förslag de inte lyckats genomföra i regeringen, förslag som är fullständigt orealistiska, ineffektiva förslag på små utsläppsminskningar till enorma kostnader, men också – det ska ärligt sägas – en del intressanta förslag, skriver Rickard Nordin (C) och Fredrick Federley (C).
Miljöpartiet inte har politiken för att uppnå målet
REPLIK DN DEBATT 13/2. Den lista som Miljöpartiet presenterar är en salig blandning av förslag de inte lyckats genomföra i regeringen, förslag som är fullständigt orealistiska, ineffektiva förslag på små utsläppsminskningar till enorma kostnader, men också – det ska ärligt sägas – en del intressanta förslag, skriver Rickard Nordin (C) och Fredrick Federley (C).
Metoo drar manteln av Rickard III
En fullblodspsykopat som njuter av att förföra, eller ett vuxet barn. Eva Melander ska spela den blodtörstige maktspelaren Rickard III på Uppsala stadsteater och hon ser paralleller till #metoo-uppropet.
Läs mer om Rickard III och Uppsala.
Hessmer: Försöker att inte titta på tabellen
Jönköping har chans på slutspelsplats när man idag gästar Sirius borta i IFU Arena. Lagkapten Rickard Hessmer vill dock inte att man tittar för mycket på tabellen innan serien är slut, utan fokuserar endast på att ta tre poäng idag.
Man till sjukhus – har stickskadats i bråk
En man är förd till sjukhus efter att ha fått stickskador under ett bråk på Knutpunkten i Helsingborg.Enligt polisen kan det finnas fler skadade.– Vi utesluter inget, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Johan Wester ny programledare för Vem vet mest?
När det populära frågesportsprogrammet Vem vet mest har säsongspremiär i höst är det med en ny programledare. Komikern och På spåret-vinnaren Johan Wester tar över efter Rickard Olsson.
Läs mer om Johan Wester, Rickard Olsson och Vem.
SVT ersätter Rickard Olsson – efter kritiken
Rickard Olsson lämnade Vem vet mest efter att ha riktat kritik mot SVT:s ändring av programmet.Nu ersätts han av Johan Wester.– Kan programmet också fortsätta utstråla värme och glimt i ögat har vi ett vinnande koncept tror jag, säger Johan Wester.
Läs mer om Johan Wester, Rickard Olsson och Vem.
Nylander och Rakell i NHL-målkalas
Torontos William Nylander gjorde två mål och en assist. Det gjorde också Rickard Rakell för Anaheim. Det var dock den förstnämnde som fick sista ordet. – När vi lyckas dominera som vi gjorde i dag så är jag mycket nöjd, säger Nylander efter segern med 7–4.
Hur man kan förlora matchen är en gåta
LOS ANGELES. De tillhör den nya generationen av svenska stjärnor i Nordamerika och hade båda varit givna i Tre Kronors OS-lag om NHL släppt sina spelare till Sydkorea.Det blev en het duell mellan William Nylander, 21, och Rickard Rakell, 24, när Toronto tog emot Anaheim i natt, svensk tid.Båda svarade för 3 poäng, 2 mål och 1 assist.Nylander drog det längsta strået, då Maple Leafs vann med 7-4.
Rickard Nilsson, 37, dog hastigt – aortan brast helt oväntat
Rickard Nilsson körde med sin racer-traktor och fick miljontals visningar på Youtube.Rickard och familjen hade just tagit över familjegården på Gotland när han plötsligt dog på grund av brusten aorta, hans liv gick inte att rädda.– Det var för sent, säger sambon Marie i Sofias änglar på Kanal 5.
Läs mer om Gotland, Kanal, Marie och Youtube.Rickard.
Svenske NHL-stjärnans fina gest - tog med cancersjuka Katie, 17, till All Star
HJÄLTE. Rickard Rakell fortsätter vara en inspirationskälla till cancersjuka Katie, 17. Foto: Skärmklipp/Sportsnet Rickard Rakell fortsätter göra allt han kan för att göra Katie Hawleys liv roligare.
Läs mer om All Star och Katie.
Rakells fina gest till cancersjuka flickan
TAMPA BAY. Hon har haft cancer sedan hon var 9 år och om två veckor ska 17-åriga Katie Hawley opereras igen.En av anledningarna till att hon orkar kämpa vidare är svenske NHL-stjärnan Rickard Rakell, 24.Han är hennes idol och i helgen bjöd han och hans NHL-klubb, Anaheim Ducks, med Katie till All Starmatchen i Tampa Bay, Florida.- Det är helt otroligt att få vara med här och se allt bakom kulisserna. Det förändrar mitt liv, säger Katie.
Ekman Larsson: Jag vet jag kan spela med de stora grabbarna nu
Tampa. Rickard Rakell blev tvåmålsskytt när han vann All Star-finalen tillsammans med bland annat Oliver Ekman Larsson. Två spelare som tar med sig ett höjt självförtroende från en kul helg i Florida.
Ekman Larsson: Jag vet jag kan spela med de stora grabbarna nu
Tampa. Rickard Rakell blev tvåmålsskytt när han vann All Star-finalen tillsammans med bland annat Oliver Ekman Larsson. Två spelare som tar med sig ett höjt självförtroende från en kul helg i Florida.
All star-succn - här blir svensken hjälte
TAMPA BAY. Tvåmålsskytt i sin första All Starmatch.Och drygt 700 000 kronor rikare.Rickard Rakell, 24, hade en succfylld söndag i Tampa Bay.- Vad jag ska göra med pengarna? Hm, jag vet inte riktigt. Men vi håller på och bygger hus i Irvine i Kalifornien, så pengarna lär väl gå rätt in där, säger Rakell efter 5-2-segern med stjärnlaget från Pacific division i nattens final.
Scenrecension: Klangfull sång räddar banal kväll
Kristina Lindquist ser operasångaren Rickard Söderberg göra sitt alter ego Gaytenor i en musikalisk pratshow.
Läs mer om Gaytenor och Rickard Söderberg.
Mystiskt polispådrag i Malmö under natten
Polisen i Malmö har sent på torsdagskvällen spärrat av en gångstig i Seved.En person ska ha omhändertagits – men polisen är mycket förtegna om vad det handlar om.– Det är ett utredningsärende och vi kan inte gå in på det, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesman i syd.
Krossade polisens bilruta med gatsten – vid akut larm
Polisen hade parkerat polisbilen och gått ut på ett larm – då passade någon på att vandalisera bilen.Istället för att köra vidare fick polisbilen bogseras bort, och nu jagas de skyldiga.– Det är naturligtvis förkastligt, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesman i syd.
Läs mer om Rickard Lundqvist.
E22 avstängt efter ännu en trafikolycka
E22 är avstängd – på nytt – efter krock mellan flera fordon på torsdagskvällen.Sedan tidigare är vägen totalstängd efter att en lastbil vält och börjat läcka farligt gods i Bromölla kommun.–Vi har fått från SOS att det är en krock mellan flera fordon, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson i syd.
Läs mer om Bromölla och Rickard Lundqvist.