Rikard

Kemvapenexpert: Giftet kan inte ha kommit från Sverige

Att Sverige skulle vara källan till det nervgift som användes mot den tidigare ryske dubbelagenten och hans dotter är inte möjligt. Det säger kemvapenexperten Rikard Norlin till DN.
Läs mer om Rikard Norlin och Sverige.

Åklagaren: MFF-spelaren åtalas för våldtäkt av barn inom kort

Kammaråklagare Rikard Darell bekräftar nu att han ska åtala den häktade MFF-spelaren som misstänkt för våldtäkt mot barn. Våldtäkten ska ha ägt rum i Malmö i början av september 2016.– Utredningen är inne i slutfasen, säger Rikard Darell.
Läs mer om Malmö och Rikard Darell.
Grip: Intresserad av att fortsätta
Skidförbundet har redan börjat utvärderingen av skidsäsongen. Och mycket talar för att Rikard Grip blir kvar som förbundskapten för längdlandslaget. – Jag och Rikard Grip har gått igenom strukturerna och vi har en positiv dialog, säger Johan Sares, längdchef i Svenska skidförbundet.
Läs mer om Rikard Grip och Svenska.
Beskedet: Sundgren mot derby-comeback
AIK ställs mot Djurgården på söndag i semifinalen av svenska cupen.Då går försvararen Daniel Sundgren mot en comeback.– Daniel är med all största sannolikhet med, säger Rikard Norling.
Rikard Norling frös ut mig helt och hållet
På lördag ställs Dino Islamovic mot sin moderklubb Malmö FF i svenska cupens semifinal.För Östersunds-Posten berättar nu anfallaren sin version om hur hans tid i MFF tog slut.–Rikard Norling frös ut mig helt och hållet, säger Islamovic.
Politiker polisanmäler hyresvärd efter branden i Rågsved
I januari eldhärjades ett hus i Rågsved svårt. Byggnadens brandsäkerhet har ifrågasatts både före och efter branden. Nu polisanmäler Ann-Margarethe Livh och Rikard Warlenius från Vänsterpartiet hyresvärden. – Jag är verkligen upprörd, människor ska inte behöva bo så här, säger Ann-Margarethe Livh, bostads- och demokratiborgarråd i Stockholms stad.
Nu sätter även Centern bilismen före klimatet
Vi har inte råd att bygga fler motorvägar i dag och vänta på att tekniken ska ställa om imorgon. När C nu säger ja till Österleden finns det inte längre något parti i det borgerliga blocket som inte sätter bilismen före klimatet, skriver Rikard Warlenius, miljöpolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Stockholms stad, i en replik.
Supertalangerna får chansen i landslaget
Sverige har släppt sin trupp till världscupsavslutningen i Falun.Och två supertalanger får chansen.– Våra åkare längtar efter att visa vad de går för i helgen, säger förbundskapten Rikard Grip.
Läs mer om Falun.Och och Rikard Grip.
Grönborgs jakt på NHL-stjärnor
OS-fiaskot är analyserat och lagt till handlingarna. Nu ska Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg försöka locka NHL-stjärnor till en ny VM-succ. – Jag tror att det är attraktivt för dem att spela i Danmark, säger han.
Läs mer om Danmark, Rikard Grönborg och VM-succ.
Jag har några bra chanser nu
Rikard N Skoglund svänger runt som catchdriver i norr och får goda råd av de rutinerade rävarna.- Ulf Ohlsson och Kaj Widell är de jag bollar med mest. Men i grunden finns det inte så mycket annat än att jobba en massa år och åka runt och tävla för att hela tiden bli bättre, säger 29-åringen inför söndagens Grand Slam 75-tävlingar i Östersund.
Läs mer om Grand Slam, Kaj Widell och Östersund.
Profilerna vänder hem för välgörenhetsmatch
Mängder av profiler och SSL-meriterade spelare samlas i Hagfors för att spela en välgörenhetsmatch - där intäkterna oavkortat går till Barncancerfonden. Rikard Eriksson är en av spelarna som kommer delta i välgörenhetsmatchen.
Läs mer om Barncancerfonden.
Fyra svenskmål när Anaheim vann
Det blev svensk målfest när Anaheim slog Chicago i NHL-ishockeyn. Rikard Rakell satte Anaheims första mål i matchens inledning, och i andra perioden fick 21-årige backen Marcus Pettersson göra sitt första NHL-mål.
Läs mer om Anaheim och Chicago.
S-politiker: De sprider en felaktig bild av Ceta-avtalet
Socialdemokraten Åsa Eriksson, riksdagsledamot i Näringsutskottet, svarar Daniel Suhonen och Rikard Allvin i debatten om Ceta-avtalet mellan EU och Kanada.
JUST NU - PÅ FD: Stora orden om AIK:s stjärnaffär
Det vankades gruppfinal mellan AIK och Halmstad på Tele2 Arena under söndagseftermiddagen. Rikard Norlings mannar hade inga större problem att städa av superettanlaget och AIK vidare med maximala nio poäng efter 3-1 mot HBK.
Läs mer om AIK, HBK, Halmstad och Tele2 Arena.
Film Rikard: Ett finstämt avsked till Rikard Wolff Den 17 november förra året lämnade en av våra mest älskade artister jordelivet blott 59 år gammal. I Julia Stanisl
Rikard Wolff. Kanske minns du honom som Zac i "Änglagård", som Scar i "Lejonkungen", som teaterskådespelare eller som tolkare av Piaf och Brel. Om du hör till den yngre generationen minns du honom som Dr. Ruben i fjolårets julkalender?
Olsson efter petningen: De bara försvann
Rikard Olsson var i många år SVT:s åkande reporter i Vasaloppet.Förra året petades han – och Olsson är fortfarande missnöjd med SVT:s beslut.– Det har varit ett av de roligare tv-jobben jag gjort, men sedan kom identitetspolitiken emellan, säger Olsson som numera jobbar för TV4.
Läs mer om Olsson, TV4 och Vasaloppet.Förra.
Målvaktshjälten öppnar för VM
LOS ANGELES. Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg kommer att ha en stark grupp av VM-målvakter att välja bland om han riktar blickarna mot NHL.Anton Forsberg, 25, tillhör den skaran.Den förre Modo-målvakten storspelade när Chicago svarade för en skrällseger med 5-3 i Los Angeles i natt, svensk tid.På frågan om han är intresserad av VM-spel i händelse av en förfrågan från Grönborg, svarar Anton.- Det är klart att jag är.
Scenrecension: Cringe marmelad frossar i pinsamheter
Cringe marmelad varvas pinsamma minnen med sextabun. Rikard Loman roas av en charmig föreställning om att skämmas.
Åklagaren lägger fram nya bevis mot MFF-spelaren
I utredningen av sexbrott som pågår mot en MFF-spelare har nya bevis kommit fram.– Misstankarna har stärkts, säger kammaråklagare Rikard Darell.
Läs mer om Rikard Darell.
Wolffs sista vilja – så skyddar han dottern
Rikard Wolff skrev sitt testamente kort innan han gick bort i höstas – dottern Ella får ärva 10 miljoner kronor.Fram tills det att dottern fyller 18 ska brodern Mikael Wolff förvalta förmögenheten.Kvarlåtenskapen ska vara min dotters enskilda egendom, skrev Rikard Wolff i testamentet.– Det var så här han ville ha det, Rikard, säger kusinen Benjamin Wolff.
Kalla saknas – Stina åker Sveriges trupp till Lahtis
En guldhjälte, Stina Nilsson, är med och en annan, Charlotte Kalla, saknas.Nu har förbundskapten Rikard Grip presenterat sin trupp inför världscupstävlingarna i Lathis.
AIK:s experiment lyckades: "Det var ett vägval"
AIK slog Oddevold i Svenska cupen med 2-1. Men det var med nöd och näppe, och det var en lättad Rikard Norling som pustade ut efteråt.
Läs mer om Oddevold, Rikard Norling och Svenska.
SNABBANALYS: "Det valet säger en del om Rikard Norling"
AIK:s andra match i gruppspelet i Svenska Cupen slutade med seger 2-1 mot Oddevold. Även om siffrorna inte "rann iväg" visade AIK att man definitivt är på rätt väg och att man har en väldigt, väldigt bra trupp till förfogande.