Rinkeby

Syraattacken brände sönder Marias ansikte

Maria Rashidi utsattes för en syraattack utanför sitt hem i Rinkeby. Hela ansiktet brändes sönder och hon förlorade stora delar av synen. Trots de fruktansvärda konsekvenserna av attacken var det först efter den som hon verkligen blev en fri kvinna, säger hon – något hon kämpat för i hela sitt liv.
Läs mer om Rinkeby.

Oväntade jättehyllningen från Mutumba: "Özcan är kung i Rinkeby"

Martin Mutumba är tillsammans med Mathias Ranégie Syrianskas två största namn då forna stjärnduon skrev på i veckan för division 1-klubben. Nu kommer en överraskande hyllning från Mutumba tillägnad Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.
Mutumba hyllar Melkemichel: "Tror många i Rinkeby hejar på Djurgården bara för Özcan"
Yttermittfältaren Martin Mutumba, som tidigare har spelat i klubbar som AIK, turkiska Rizespor och iranska Rah Ahan,
Krisplanen: Ordningsvakter ska göra polisens jobb
Poliserna räcker inte till. För att lösa problemet vill Stockholms stad nu anlita kommunala ordningsvakter för att patrullera och gripa personer som begår brott – även i särskilt utsatta områden som Rinkeby.
Läs mer om Rinkeby.

16-åring häktad misstänkt för mord på pizzeria

En 16-åring har häktats misstänkt för mordet på en pizzeria i Rinkeby i januari, uppger tidningen Mitt i. Han är den tredje personen som häktats misstänkta för mordet.
Läs mer om Mitt och Rinkeby.
Marcus Leifby: Padel är Sveriges nya trendsport – och en tydlig klassmarkör
Det är roligt, sällskapligt och lättspelat och kan utan överdrift kallas för Sveriges nya trendsport. Men det byggs inga padelcenter i Rissne, Rinkeby eller Rosengård och när Zlatans nya 400-kronor-i-timmen-banor nu invaderas av folk i färgglad bandana så kommer det, tyvärr, inte vara av mini-Zlatans från förorten, skriver Marcus Leifby.
Läs mer om Rinkeby, Rissne och Rosengård.
16-åring begärd häktad för pizzeriamord
En 16-åring har begärts häktad misstänkt för mordet på en pizzeria i Rinkeby i januari.Sedan tidigare sitter två personer häktade för mordet.– Vi utesluter inte att det kan finnas fler inblandade säger åklagaren Olof Calmvik.
Läs mer om Olof Calmvik och Rinkeby.
Okända rånare hämtade man på restaurang
En man har blivit rånad av två män i Rinkeby i norra Stockholm. De två rånarna ska ha kommit in till en restaurang där mannen befann sig, beväpnade med kniv och ett pistolliknande föremål, och tvingat honom att följa med dem.
Läs mer om Rinkeby och Stockholm.
Unga kriminella lämnas vind för våg i Rinkeby
Grovt kriminella unga lämnas vind för våg i Rinkeby, säger oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L). Hon vill att LVU-åtgärder i hemmet, som förekommer i högre utsträckning i Rinkeby än på Östermalm, förbjuds – och att det blir fler platser på låsta institutioner för unga.
Läs mer om Lotta Edholm, Rinkeby och Östermalm.
Unga i Järvaområdet får mindre hjälp än unga på Östermalm
Socialtjänsten i Järvaområdet dröjer längre med att placera unga på glid i olika insatser än vad socialtjänsten i stadsdelar som Kungsholmen och Östermalm gör. Det visar en analys som Stockholm stad har gjort. Trots att unga i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta har betydligt allvarligare problem så får de mindre hjälp än unga i innerstaden.
Knivbeväpnad man skjuten av polis
En knivbeväpnad man har skjutits i benet av polis i Rinkeby i nordvästra Stockholm.
Läs mer om Rinkeby och Stockholm.
Knivbeväpnad man skjuten av polis
En knivbeväpnad man har skjutits i benet av polis i Rinkeby i nordvästra Stockholm, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Rinkeby och Stockholm.
Knivman skjuten i benet av polis
En knivman har skjutits i benet av polis i Rinkeby, enligt Aftonbladet.Just nu pågår en stor polisinsats.– Vi har skjutit varningsskott och sedan verkanseld i benet, säger Mats Almqvist vid Stockholmspolisen till tidningen.
Socialen griper in tidigare i Östermalm än i Rinkeby
Unga i Rinkeby har dragits djupt in i gängkriminalitet och våldsbrott innan socialtjänsten omhändertar dem. I Östermalm och på Kungsholmen griper samhället in i ett tidigare skede, innan problemen hunnit bli så omfattande.
Läs mer om Kungsholmen, Rinkeby och Östermalm.
Ytterligare en person begärd häktad för mordet på pizzerian
Ytterligare en person har begärts häktad misstänkt för mordet på en pizzeria i Rinkeby den 8 januari. Det handlar om en 26-årig, tidigare ostraffad man, som greps i fredags. – Han är i nuläget på sannolika skäl misstänkt, säger kammaråklagare Erik Wendeby.
Läs mer om Erik Wendeby och Rinkeby.
Även den som är tyst kan stämplas som terrorist
Inte bara öppna kritiker lever farligt i Erdoans Turkiet. Även en utebliven tweet om invasionen i syriska Kurdistan kan misstänkliggöra dig som terrorist. Mustafa Can skriver om kriget, och en förhärskande orwellsk propaganda-apparat – som till och med får barnen i Rinkeby att be för Turkiets soldater.
Läs mer om Kurdistan och Rinkeby.
En häktad misstänkt för mord i Rinkeby
En man har häktats misstänkt för mordet på en man på en pizzeria i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordet, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Rinkeby och Stockholm.
En häktad misstänkt för mord i Rinkeby
En man har häktats misstänkt för mordet på en man på en pizzeria i Rinkeby i nordvästra Stockholm. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordet, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Rinkeby och Stockholm.
En häktad misstänkt för mord i Rinkeby
Läs mer om Rinkeby.
Flera mord i miljardären Sven-Olofs fastigheter
Människor blir mördade i fastighetsmiljardären Sven-Olof Johanssons hus i Rinkeby och Tensta.Nu uttrycker han sympati med de drabbade till det besinningslösa dödsvåldet.– Det är klart som fan att det inte är roligt att bedriva en verksamhet i den miljön, om du driver en pizzeria och någon skjuter dina gäster, säger Sven-Olof Johansson, 72, till Dagens industri.
Stor polisinsats på Kungsholmen
Maskerade polisen frihetsberövade flera personer vid en större insats på Drottningholmsvägen på Kungsholmen. Enligt Aftonbladet är personerna misstänkta för inblandning i garagemordet i Rinkeby vid nyår.
Uppgifter: Flera gripna för Rinkebymord
Flera personer greps i Stockholm på torsdagen.Enligt Aftonbladets uppgifter har gripandena kopplingar till garagemordet i Rinkeby men åklagare Maria Hävermark dementerar uppgifterna.
Uppgifter: Tre gripna för Rinkebymord
Enligt uppgifter till Aftonbladet har tre personer gripits misstänkta för kopplingar till garagemordet i Rinkeby.Men åklagare Maria Hävermark dementerar uppgifterna till Aftonbladet.