Rom

Miljardsatsningen ska rädda Netflix

ROM. Netflix är större än någonsin - nyligen passerades 125 miljoner användare världen över.I takt med det ökade antalet tittare har kraven på streamingjätten ökat - därför breddar man utbudet i ett antal nya satsningar.En av dem är tv-serier för unga vuxna, en målgrupp som Skandinaviens första originalserie The Rain är tänkt att tilltala.- Jag tycker att det är viktigt att det finns serier för unga vuxna och att även de får se människor som de kan identifiera sig med och spegla sig i, säger Alba August som spelar seriens huvudroll.
Läs mer om Alba August, Netflix och The Rain.

Liedholm var som Moses som ledde sitt folk i öknen

När Roma ställs mot Liverpool i Champions League-semifinal är klubbens gamle tränare Nils Liedholms arv mer närvarande än på länge. Men han är inte den enda svenska kopplingen när Roma nu får chans att möta sin egen historia. 34 år efter Liedholms mest traumatiska match spårar DN historiska trådar från Rom ända till en adress i Tidaholm.
Läs mer om Liverpool, Rom, Roma och Tidaholm.
Liverpool nästa utmaning för Romas veteran
Kejsaren av Rom är död, leve kejsaren av Rom! Ett år efter att Francesco Totti abdikerat i den eviga staden har tronarvingen Daniele De Rossi styrt den rödgula fotbollsklubben till en sensationell upphämtning mot Barcelona. På tisdagen leder han sitt AS Roma i lagets första semifinal på högsta europeiska cupnivå sedan 1984.
Maffiadom svärtar ner Berlusconi
ROM. Den italienska staten har förhandlat med den mäktiga sicilianska maffian Cosa nostra på högsta nivå. Det slog domstolen i Palermo fast på fredagskvällen i en dom som även inkluderar Silvio Berlusconis närmaste medarbetare. Domen kan därför direkt påverka försöken att bilda en ny italiensk regering.
Läs mer om Berlusconi, Cosa och Palermo.

Miljardsatsar av politiska och konstnärliga skäl

Netflix investerar 1 miljard dollar för att stärka greppet om den europeiska marknaden. Bolagets nya strategi är originalserier på lokala språk. – Vi gör det här av konstnärliga och politiska skäl, säger Reed Hastings, Netflix vd, till SvD i Rom.
Läs mer om Netflix, Rom och SvD.
Netflix presenterar 9 nya europeiska serier
Inte mindre än 100 europeiska original-produktioner ska lanseras på Netflix under 2018. I morse presenterades några av nyheterna för journalister i Rom: 7 tv-serier, 2 dokumentärserier och en långfilm som just nu produceras i Europa.
Läs mer om Europa, Netflix och Rom.
Hon får uppdraget att ge Italien en ny regering
ROM. På onsdagen gav Italiens president Sergio Mattarella uppdraget att sondera de politiska förutsättningarna för en ny regering till talmannen i Senaten. Sex veckor efter valet går uppdraget till nyvalda Maria Elisabetta Alberti Casellati.
Extremt töntigt – Bert har missuppfattat allt
Hockey är och ska vara känslor.Men Bert Robertsson verkar ha missuppfattat allt.Känslor är inte synonymt med slagsmål och inte ens gladiatorerna i Rom fick på sin tid göra upp helt utan inblandning utifrån.
Läs mer om Bert och Rom.
Vetgiriga exorcister på kurs i Rom
Omkring 200 vetgiriga katolska exorcister har samlats för att gå en veckolång kurs i Rom. De ska bland annat lära sig andeutdrivningens ädla konst med hjälp av mobiltelefon.
Läs mer om Rom.
Felix Rosenqvist bröt i ledning
Felix Rosenqvist såg ut att gå mot sin tredje seger för säsongen, då var olyckan framme. Svensken fick fel på hjulupphängningen, slog i räcket och fick bryta med bara tio varv kvar av formel E-loppet i Rom.
Läs mer om E-loppet och Rom.
Rosenqvist bröt i el-ledning
Sporttelegram. Felix Rosenqvist såg ut att gå mot sin tredje seger för säsongen, då var olyckan framme. Svensken fick fel på hjulupphängningen, slog i räcket och fick bryta med bara tio varv kvar av formel E-loppet i Rom.
Läs mer om E-loppet och Rom.
Fritz Ekström
I Hultsfreds kyrka har begravningsgudstjänst ägt rum för Fritz Ekström, Hultsfred. Officiant var prosten Håkan Rosén som höll ett personligt griftetal samt utgick från orden i Rom 8:38-39.
Allt talar för att det blir ny favoritseger
Fyra ligor, fyra lag, fyra helt olika karaktärer.För det är ju så när man zoomar in på semifinallagen, en härlig mix mellan mastodontklubbarna Bayern München och Real Madrid samt de mer röststarka, publikfavoriterna från Rom och Liverpool.
4 hotell för en weekend i romantiska Rom
Sugen på en romantisk weekend? Strunta i Paris och åk till Rom i stället! Här finns mysiga gränder, vita dukar, god mat och dryck och en stor dos historia.
Läs mer om Rom.
En kväll i glödande rött – vi som var där kommer aldrig glömma
ROM. En vändning som få trodde på.En historisk seger för Roma.Ett smärtsamt uttåg för Barcelona.En kväll i glödande Roma-rött, som vi som var där aldrig glömmer.
Läs mer om Barcelona.En, Roma-rött och Roma.Ett.
Inget nytt Italien efter högersväng – unga flyr
Italien har girat åt höger men en månad efter valet saknas fortfarande en regering. Nu har landets president startat jakten på en fungerande koalition, där raketen Femstjärnerörelsen väntas ingå. Men på gatorna i Rom möter SvD oro över att ett nytt Italien inte blir verklighet.
Läs mer om Femstjärnerörelsen, Italien, Rom och SvD.
Präst varnas – var full på konfirmationsresa
En präst i Strängnäs stift får en skriftlig erinran sedan det kommit fram att han druckit sig berusad under en konfirmationsresa till Rom i somras.– Jag är dock inte mer än människa, har den ångerfulle mannen svarat i ett yttrande till domkapitlet, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Läs mer om Eskilstuna-Kuriren och Rom.
Präst varnas - var full på konfirmationsresa
Inrikes. En präst i Strängnäs stift får en skriftlig erinran sedan det kommit fram att han druckit sig berusad under en konfirmationsresa till Rom i somras. Image-text: En präst varnas efter att ha varit berusad i Rom. Arkivbild.
Läs mer om Rom.
Präst varnas - var full på konfirmationsresa
En präst i Strängnäs stift får en skriftlig erinran sedan det kommit fram att han druckit sig berusad under en konfirmationsresa till Rom i somras.
Läs mer om Rom.
9 bra weekendresmål att besöka i Europa under våren
Varför inte möta solen och värmen i Europa när det fortfarande är kallt och grått i Sverige? Unna dig en weekendhelg och välj mellan resmål som Rom, Barcelona och Budapest.
Läs mer om Barcelona, Budapest, Europa, Rom och Sverige.
Peter Loewe: Kanterna kan fälla avgörandet i pizzakriget
ROM. Det pågår ett pizzakrig i Italien. För närvarande har den napolitanska pizzan med sin höga fluffiga kant flyttat fram sina positioner. Romarna kontrar på dubbel front: en klassisk tunn romersk pizza och så den billiga gatupizzan i bit som betalas efter vikt. Vilken av dessa tre som vinner är inte helt klart.
Läs mer om Italien.
Syrien störst i påvens påsktal
Utrikes. Syriens lidande låg högst upp i årets påskpredikan på Petersplatsen i Rom.
Läs mer om Petersplatsen och Rom.
Här döper påven hjältemigranten
Påve Franciskus döpte vid en påskgudstjänst en afrikansk man som kallas hjältemigranten i Italien.Tiggaren John Ogagh, 31, stoppade en rånare beväpnad med köttyxa utanför ett varuhus i Rom.
Läs mer om Italien.Tiggaren och Rom.
Zak Penn tar sig an "ROM: Spaceknight"
Paramount och Hasbro-ägda Allspark Pictures planerar ännu en film som ska tilltala "Transformers"-fansen. Deadline skriver att leksaksfiguren och serietidnings-karaktären ROM ska bli film.
Läs mer om ROM och Transformers-fansen.