Rom

Romas vilda glädje: Segrare i hatderbyt

Det skilde bara en poäng mellan Roma och Lazio när det var dags för derby i Rom.Då visade Roma vilka som är storebror när de knep alla tre poäng och passerade Lazio i tabellen.
Läs mer om Lazio, Rom.Då och Roma.

Italiens mest kända maffiaboss är död

Rom. Italiens ledande maffiaboss i modern tid, Salvatore Riina, är död. Han dog på sjukvårdsavdelningen i specialfängelset i Parma under natten till fredagen. Tot Riina som han kallades blev 87 år gammal.
Läs mer om Parma och Salvatore Riina.
Italien sörjer efter Sveriges bragd
De italienska fansen sörjer efter att det blivit klart att Italien missar VM. – Ett VM utan Italien blir inte ett bra mästerskap, säger Enrico Doddi, boende i Rom.
Läs mer om Enrico Doddi, Italien och Rom.
Så annorlunda världen hade varit utan Lenins peruk
Tänk om Luther hade dömts för kätteri i Rom, och tänk om Lenin inte hade förklätt sig i Sankt Petersburg. Hade vår värld sett helt annorlunda ut då?
Läs mer om Lenin, Luther, Rom och Sankt Petersburg.

Sanna: Glögg fungerar när bål är ute

Kåseri. Rom, konjak och portvin bildar en bra grund till julens sötaste dryck.
Peter Loewe: Ingen i Rom saknar portvakten
Rom. Portvakterna försvinner i rask takt i Rom. I princip finns de bara kvar i välsituerade kvarter i centrum kring Spanska trappan eller i boendeföreningar som omfattar många hushåll. Att ha portvakt som även har familj kan kosta upp till 200.000 kronor om året. Ibland finns dock en lägenhet avsedd för detta.
Läs mer om Rom och Spanska.
Han är redo att sätta avtryck nu
I London svängde det. Roma vände ett underläge och fick till slut med sig en poäng.I Rom var det inget snack om saken.Gol, gol, gol.Och det var Stephan El Shaarawy som äntligen ledde vägen igen.
Läs mer om Stephan El Shaarawy.
Barnbåt kom till Sicilien
Rom. I Italien kallas den redan barnbåten. Aldrig tidigare har en båt från Libyen kommit med så många minderåriga ombord som under fredagen då organisationen SOS Mediterranee anlöpte hamnen i Palermo med 606 migranter. Hela 241 personer är barn och ungdomar under 18. Av dessa är hela 178 ensamkommande.
Läs mer om Libyen, Palermo och Sicilien.
Konstrecension: Toppklass på Picassoutställning i Rom
Picassos korta Italienresa gav lång utdelning. Peter Loewe recenserar Picasso. Mellan kubism och klassicism 1915–25 i Rom.
Fascisterna minglar i Rom
Läs mer om Rom.
Nathan Shachar: Mobbningens ordförråd
KOLUMNEN. Nathan Shachar är DN:s korrespondent i Jerusalem, författare och fristående kolumnist på ledarsidan. I Sverige ska man säga rom, inte zigenare. Men man behöver bara åka till Spanien eller Rumänien för att inse att de berörda inte alltid uppskattar att namnet på deras grupp tabubeläggs.
Läs mer om Jerusalem, Rumänien och Spanien.
Peter Loewe: Föga troligt att George Pell kommer tillbaka
Rom. Rättegången mot påve Franciskus ekonomiminister kardinal George Pell kommer inte att bli okomplicerad. Varken för offren eller åklagaren. Det har gått lång tid och det kan bli mycket svårt att lägga fram bindande bevis för sexuella övergrepp.
Läs mer om George Pell.
Överläkare körde berusad – nu döms han till fängelse
Överläkaren hade tagit några sömntabletter och druckit en flaska rom innan han skulle hämta sina barn från skolan i Malmö.I tingsrätten friades han men åklagaren överklagade domen.Nu har hovrätten dömt mannen till fängelse.
Läs mer om Malmö.I.
Fem minuters målexplosion tog upp Napoli i topp
En målexplosion med tre mål på fem minuter tog Napoli upp i topp i serie A-fotbollen. Neapellaget krossade Lazio på Olympiastadion i Rom med 4–1.
Birgitta Rubin: Ett återupptäckt konstnärsliv från Råå till Rom
I grevens tid hittar jag till Råå museum för fiske och sjöfart, i Helsingborgs sydligaste stadsdel. Överst i museet, inträngt i ett litet rum visas utställningen Textilkonstnären Maja Sjöström. Ett skånskt-romerskt konstnärsliv (t o m 24/9).
Stormötet skjuts upp – efter stort regnkaos
Stormötet mellan Lazio och Milan skjuts upp.Detta efter att ett kraftigt regnoväder dragit in över Rom.
Läs mer om Lazio, Milan och Rom.
Björn af Kleen: Sensommaren har fått en apokalyptisk inramning
MIAMI. Senast jag var på South Beach, den ljuvligt dekadenta lilla halvön mittemot Miamis skyskrapor, rådde det skolavslutningsstämning. En lätt bris pepprad av sand och rom drog mellan Art-deco hotellen på Collins avenue. De kurviga neonskyltarna, den rosa skymningen, de karibiska matbananerna. Det var perfekt.
Läs mer om Art-deco, Kleen och South Beach.
Strategin mot klottrande turister: Ruinera dem
Vill du snabbt bli av med en förmögenhet så finns det ett enkelt sätt: Klottra på Colosseum i Rom. Böterna kan ruinera vem som helst.
Läs mer om Colosseum och Rom.
Tumult i Rom efter migrantvräkning
Läs mer om Rom.
Tumult i Rom efter migrantvräkning
Läs mer om Rom.
Likdelar hittad i soptunna i Rom
Läs mer om Rom.
Likdelar hittad i soptunna i Rom
Läs mer om Rom.
Två kvinnoben hittade i soptunna i Rom
Två ben som är separerade men tillhör en och samma kvinna har hittats i en soptunna i norra Rom. Det rapporterar italienska medier på onsdagen. Kroppsdelarna hittades på tisdagskvällen av en ung kvinna som rotade i soporna nära en park.
Läs mer om Rom.
Olidliga hettan på väg att lätta – men vattenbristen består
ROM. När solen avtar efter att ha glött oförminskat i 14 timmar strömmar värmen ut ur de tjocka husväggarna. Jag försöker gå mitt i den smala gränden, men i den vindstilla skymningen känns det som att befinna sig i en bakugn.
Poliser under täckmantel avslöjade illegal flyktinghantering
ROM. Det liknar allt mer en spionhistoria ute till havs. Den tyska frivilligorganisationen Jugend Rettet som räddat tusentals liv på Medelhavet har opererat på libyskt vatten och haft direktkontakt med människosmugglare. Detta har avslöjats tack vare poliser som arbetat under täckmantel.
Läs mer om Jugend Rettet och Medelhavet.