Ryssland

Förkrossande för Putin om Trump avgår

Affärsmannen Bill Browder beskriver sig själv som Vladimir Putins fiende. Han har blivit en nyckelperson i undersökningen om Rysslands kontakter med Donald Trump. Nästa vecka kommer han att vittna i senatens förhör om undersökningen. I en exklusiv intervju med DN ger han sin syn på Trump och Ryssland.
Läs mer om Donald Trump, Putin, Ryssland och Trump.

Schelins förklaring: Jag behövde återhämta mig

DEVENTER. Nu kommenterar Lotta Schelin varför hon inte dök upp på gårdagens presskonferens före matchen mot Ryssland.– Jag behövde återhämta mig, och dessutom var det långt från vårt hotell till stället där presskonferensen hölls, säger anfallsstjärnan.
Läs mer om Lotta Schelin och Ryssland.
JUST NU: Storbrand i Sveriges EM-stad
DEVENTER. Två kraftiga smällar hördes några hundra meter från arenan en timme efter Sveriges match mot Ryssland.I nuläget tyder det mesta på att det var en explosion i en industrifastighet.Kraftig brandrök spred sig nu över staden.
Läs mer om Ryssland.I.
Eriksson tog chansen – men inte säker på startplats
Magdalena Eriksson fick chansen från start mot Ryssland. Och tog den. Var matchens lirare när Sverige tog ett stort kliv mot EM–kvartsfinal. Men ändå känner hon sig långt ifrån säker på att hon med sin insats knipit en ordinarie tröja till nästa match. – Det beror på vad Pia (Sundhage) vill ha för spelartyp, säger hon.
Läs mer om EMkvartsfinal, Pia, Ryssland och Sverige.

Blackstenius lämnade efter smäll mot huvudet

DEVENTER. Målskytten Stina Blackstenius tvingades bryta 2-0-matchen mot Ryssland efter en smäll mot huvudet. Men om EM-anfallaren har drabbats av en hjärnskakning kan landslagsläkaren Mats Börjesson ännu inte svara på. – Men vi tar hellre ut någon en gång för mycket än tvärtom.
Läs mer om EM-anfallaren och Ryssland.
Kräver att ryska styrkor lämnar utbrytarstat
Moldaviska parlamentsledamöter kräver att Ryssland drar tillbaka sina styrkor från utbrytarregionen Transnistrien. Det symboliska uttalandet fick stöd av 61 av de 101 ledamöterna i parlamentet.
Läs mer om Ryssland och Transnistrien.
Anders Sännås Lundqvist: Det fanns liksom ingen tvekan
Deventer. Mötet med Ryssland hade stämpeln vinna eller försvinna. Det fanns inte utrymme för en förlust om den svenska EM-sagan skulle leva vidare. Men laget klev ut på Stadion De Adelaarhorst i Deventer och gjorde jobbet. Det fanns liksom ingen tvekan.
Stark laginsats gjorde jobbet – kvartsfinalen är nära
Enkel seger mot Ryssland. Nu har Sverige ena benet i kvartsfinalen i fotbolls-EM. Lotta Schelin visade vägen och Stina Blackstenius tryckte in målet som definitivt avgjorde.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Getingbetyg: Så bra var Sverige mot Ryssland
DEVENTER. Sverige hade inga problem med att besegra Ryssland.Segern med 2–0 innebär att svenskorna tog ett stort steg mot en kvartsfinal.Men först återstår den sista gruppmatchen – mot Italien på tisdag.Senare i kväll, 20.45, möter just italienskorna Tyskland.Här är betygen på de svenska spelarna.
Betyg på Sverige-Ryssland 2–0 (1–0)
Målen: 1-0 (22) Lotta Schelin, 2-0 (51) Stina Blackstenius.
Läs mer om Sverige-Ryssland.
Sverige vinner – här är förutsättningarna
Sverige besegrade Ryssland med 2-0 i EM:s andra omgång.Nu har blågult skaffat sig ett drömläge att avancera till kvartsfinal.Det när Hedvig Lindahl höll sin andra nolla på lika många matcher i mästerskapet.
Läs mer om Hedvig Lindahl och Ryssland.
Svensk EM-seger mot Ryssland – Schelin historisk
DEVENTER. Hon har varit ifrågasatt och pressad. Men mot Ryssland på fredagen blev Lotta Schelin historisk – och nickade Sverige en bra bit närmare EM-kvartsfinal. Matchen i Deventer slutade med 2-0-seger, sedan Stina Blackstenius fyllt på i andra halvlek. – Jag hade varit lika glad om vi vunnit ändå, säger Schelin ödmjukt till TV4 om det historiska målet.
Historiskt mål av Lotta Schelin
Lotta Schelin gick med sitt 1–0-mål mot Ryssland upp som bästa svenska målskytt i EM-sammanhang genom tiderna.
Målvaktstabbe bakom Sveriges ledningsmål
Sverige dominerade öppningen av matchen mot Ryssland.Och till slut kom belöningen för det – när Lotta Schelin nickade in ledningsmålet i öppen bur.Det efter en rejäl målvaktstabbe från den ryska burväktaren, Sjherbak.
Just nu: Följ Sveriges match mot Ryssland
Det är dags för Sveriges andra gruppspelsmatch i fotbolls-EM. Matchen mot Ryssland startar kl. 18. Vi direktrapporterar.
Läs mer om Ryssland.
Så startar Sverige mot Ryssland – live 18.00
Sverige-Ryssland i fotbolls-EM 2017. Matchstart 18.00 – följ matchen i vår direktrapportering här.
Läs mer om Ryssland och Sverige.
Live 18.00: Sverige-Ryssland
Sverige-Ryssland i fotbolls-EM 2017. Matchstart 18.00 – följ matchen i vår direktrapportering här.
Sverige måste ha tålamod mot Ryssland
Sverige spelar ödesmatch i kväll mot Ryssland i fotbolls-EM. En förlust betyder med största sannolikhet att det blågula damlandslaget missar kvartsfinalen. Här svarar SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad, som är på plats i Nederländerna, på fem heta frågor.
Läs mer om Nederländerna och Ryssland.
JUST NU: Här kommer Putins jättefartyg
Under fredagseftermiddagen passerar den ryska atomubåten Dmitri Donskoj i Östersjön.Fartyget byggdes under Kalla kriget och har kapacitet att bära 200 kärnvapenspetsar – en maktdemonstration från Ryssland, enligt experterna.– Vi har koll på dem. Vi har god kontroll på läget i närområdet. Vår policy är att vi inte kommenterar vad vi ser eller inte ser, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten.
Nu krävs seger – och mål
ARNHEM. I kväll fortsätter Sveriges fotbolls-EM med match mot Ryssland i nederländska Deventer. Ska målskyttet äntligen lossna? DN:s Anders Sännås Lundqvist och Lisa Edwinsson svarar på fem frågor inför prestigemötet.
Läs mer om Deventer, Lisa Edwinsson och Ryssland.
Hotet mot Sverige: Då kommer det att smälla
DEVENTER. Sverige ställs mot – som det beskrivs – ett helt nytt Ryssland i kväll.Och i sina motståndare har förbundskapten Pia Sundhage hittat ett farligt vapen.– När de får en frispark så kommer det smälla i vårt straffområde, säger hon.
Läs mer om Pia Sundhage, Ryssland och Sverige.
Fischer: Övertygad att vi kommer göra mål
I fyra mästerskap i rad har Nilla Fischer varit den som satt det första svenska målet. I kväll kan hon utöka sviten, när Sverige ställs mot Ryssland i fotbolls-EM. – Ja tack om jag får göra det, men så länge vi gör mål så är det verkligen skit samma, säger mittbacken.
Läs mer om Nilla Fischer, Ryssland och Sverige.
Tyngre offensiv med Schelin på ytterkanten
INBLICK/Deventer. Efter poängen mot Tyskland kan en seger i fredagens möte med Ryssland bädda för kvartsfinal för Sverige i EM–slutspelet. Förutsatt att tyskorna gör vad som förväntas i mötena med Italien och Ryssland.
De laddar upp inför kvällens match mot Ryssland
Många DN pratat med såg inte damernas premiärmatch mot Tyskland, men flera kommer att följa resten av fotbolls-EM.
Läs mer om Ryssland och Tyskland.