Ryssland

Spionmisstänkt norrman i Moskva erkänner

Norrmannen Frode Berg, som sitter häktad i Ryssland misstänkt för spionage, erkänner att han besökte landet på uppdrag av den norska underrättelsetjänsten.
Läs mer om Moskva och Ryssland.

Spionmisstänkt norsk agent i Moskva erkänner

Norrmannen Frode Berg, som sitter häktad i Ryssland misstänkt för spionage, erkänner att han besökte landet på uppdrag av den norska underrättelsetjänsten. 62-åringen greps i Moskva i december och har tidigare hävdat att han blev lurad att ta emot dokument från en rysk man och gick i en fälla.
Läs mer om Moskva och Ryssland.
Stjärnduon lämnar efter finalförlusten
SKELLEFTEÅ. Den sjunde SM-finalen sedan 2011 slutade i silvertårar för Skellefteå AIK.Och nu har flera spelare gjort sitt i Västerbotten.* Succcentern lämnar för spel i NHL.* Joni Ortio flyttar efter två år till Ryssland och KHL.* Guldbacken återvänder - nobbar bud från rivalen, Luleå.
Krimtatarernas kulturarv hotas när palats restaureras
BACHTJISARAJ. Sedan Ryssland annekterade Krim för fyra år sedan har den krimtatariska minoriteten utsatts för förföljelse. Nu har även khanpalatset, en viktig del av tatarernas kulturarv, hamnat i farozonen. Den pågående restaureringen görs av en byggfirma från Moskva utan kunskap om gamla byggnader, enligt kritikerna.
Läs mer om Krim och Moskva.

Talangen död efter en vansinnesolycka

Den förre juniorvärldsmästaren i velodromcykling, Lydia Pluzjnikova, är död.Enligt Sport-Express blev hon påkörd av en bil under ett träningsåk i Krasnodarområdet i hemlandet Ryssland.Hon blev 24 år gammal.
Anna Lindmarker om att få sitt äktenskap att hålla
Mitt under sändningen efter terrordåden på Drottninggatan bad Anna Lindmarker om ursäkt för att hon också hade fokus på telefonen som hon sms:ade med vuxne sonen på medan han försökte ta sig hem genom tumultet i Stockholm.– Det var ganska många som hörde av sig och uttryckte uppskattning över det: att jag satt där både i egenskap av mamma och nyhetsankare. Jag är i första hand människa, i andra hand programledare, säger TV4 Nyheterna-stjärnan i en stor intervju där hon också berättar om hur otroligt kär hon är i sin man Lasse, om lönekampen och om blygheten
Säsongen över för Christoffer Nyman?
Landslagsaktuelle anfallaren Christoffer Nyman kan komma att behöva lämna nej till sommarens fotbolls-VM i Ryssland.
Läs mer om Christoffer Nyman och Ryssland.
Demokraterna stämmer Trumps valkampanj
Demokraterna stämmer Donald Trumps valkampanj.Partiet anklagar kampanjen för att ha konspirerat med Ryssland och Wikileaks.Det skriver Washington Post.
Demokraterna stämmer Trump och Ryssland
Donald Trumps valkampanj, den ryska regeringen och Wikileaks agerade i maskopi för att påverka det amerikanska presidentvalet, anser Demokraterna i USA. Partiet har lämnat in en stämningsansökan där de tre parterna krävs på mångmiljonbelopp i skadestånd, rapporterar Washington Post.
Demokraterna stämmer Trump för att ha konspirerat med Wikileaks och Ryssland mot Clinton
Det Demokratiska partiet stämmer nu president Donald Trump för att ha konspirerat mot Hillary Clinton under presidentvalet 2016. Trump ska ha samarbetat med Ryssland och Wikileaks, skriver Washington Post.
Demokraterna stämmer Trump och Ryssland
Läs mer om Ryssland och Trump.
Aluminiumpriset fortsätter att stiga efter USA-sanktioner mot Ryssland
Marknaden oroar sig för att åtgärderna skall påverka utbudet och priset på råvaran stiger. Även Nickelpriset har stigit kraftigt. Ryssland hotar nu att vända sig till WTO i ett försök att ifrågasätta stål- och aluminiumtullarna.
Läs mer om Ryssland och WTO.
Rapportrally i Ericsson, sanktioner ger råvaruhausse
Ericsson vänder till positiva siffror Netflix fortsätter locka fler kunder Få plånbokssatsningar i vårbudgeten Ofrivilligt handelsstopp på Stockholmsbörsen efter brandincident Råvaruhausse efter USA-sanktioner mot Ryssland
Ryssland: Trump bjuder in Putin
USA:s president Donald Trump har bjudit den ryske presidenten Vladimir Putin till Washington, uppger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov till den statliga ryska nyhetsbyrån Ria.
Förra FBI-chefen: Putin skröt för Trump om ryska prostituerade
Nu har förre FBI-chefen James Comey förde anteckningar från sina möten med Donald Trump.Nu har de släppts till kongressen.Enligt anteckningarna berättade Trump om ett märkligt samtal med Rysslands president Vladimir Putin, skriver CNN.– Putin sa att Ryssland har världens vackraste prostituerade, ska presidenten ha sagt.
Rudy Giuliani tar plats i Trumps advokatlag
Tidigare New York-borgmästaren Rudolph Giuliani, oftast kallad Rudy i förnamn, kommer att ansluta till teamet av advokater som företräder Donald Trump under den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning av misstänkta kopplingar mellan Ryssland och Trumps presidentvalkampanj.
Läs mer om Donald Trump, Rudy och Ryssland.
Ryssland: Kemvapen från Salisbury hittade i Ghouta
Ryska UD hävdar att behållare med klorgas från Tyskland och rökbomber från Salisbury har hittats i östra Ghouta i Syrien. – Det blir allt tydligare att man i Ryssland även från utrikesministeriet och försvarsministeriet inte drar sig för propaganda och desinformation, säger Fredrik Westerlund, FOI:s säkerhetspolitiska analytiker.
Svaret om Zlatan: Nej, absolut inte
Zlatan Ibrahimovic säger att han kommer att åka till VM i Ryssland.Förbundskapten Janne Andersson meddelar dock att Zlatan inte ingår i hans VM-planer.– Nej, absolut inte, säger Andersson till Fotbollskanalen.
Hellberg och Tre Kronor visade god VM-form
Tre Kronors VM-form är på uppåtgående. Så även Magnus Hellbergs. Målvakten storspelade i 2–1-segern mot Ryssland i Carlson Hockey Games. – Jag är jättestolt över arbetsinsatsen, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT.
Hellberg och Tre Kronor visade god VM-form
Sporttelegram. Tre Kronors VM-form är på uppåtgående. Så även Magnus Hellbergs. Målvakten storspelade i 2-1-segern mot Ryssland i Carlson Hockey Games.
Läs mer om Ryssland, Tre Kronor och VM-form.