Ryssland

Sanktioner mot nordkoreaner utökas

EU, USA, Kina och Ryssland inför reseförbud och fryser tillgångar för nordkoreaner som misstänks för att kringgå FN:s sanktioner mot Nordkorea. Under ett möte i Bryssel har man skrivit under nya FN-sanktioner som säkerhetsrådet fattade beslut om i november, efter Nordkoreas senaste kärnvapentest.
Stor härva med hackade bensinpumpar uppdagad i Ryssland
Hackaren tros ha kommit över hundratals miljoner rubel.
Läs mer om Ryssland.
Pizzoni Elfving hoppas på VM-spel
Hammarbyspelaren David Pizzoni Elfving har inte gett upp hoppet om att få spela bandy-VM i Ryssland i månadsskiftet januari/februari trots den otäcka smällen i mötet med Edsbyn i söndags. Pizzoni Elfving har fått diagnosen hjärnskakning. – Jag vet inte om om den bedöms som lindrig eller inte. Men jag följer hjärntrappan som jag fått med mig från sjukhuset, säger Pizzoni Elfving till DN.

Bö överlägsen Fourcade i jaktstarten

Johannes Thingnes Bö säkrade sin tredje raka världscupseger när han vann jaktstarten över 12,5 kilometer i italienska Antholz-Anterselva. Den bomfrie norrmannen var över en minut snabbare än tvåan Martin Fourcade, Frankrike. Trean Anton Sjipulin, Ryssland, var 1.18 efter Bö.
Kvällens EM-rysare en hjärnornas kamp
Den ene har spelat 379 landskamper för Frankrike, den andre 13 för Island. Den ene har OS- VM- och EM-guld. Den andre har spelat fem minuter mot Ryssland i ett OS. Den ene har lärt sig av världens bästa tränare. Den andre har tränare från ungdomsåren som förebilder. Nu möts förbundskaptenerna Didier Dinart och Kristjn Andrsson i en hjärnornas kamp när Frankrike och Sverige möts i EM.
Mörk vinter över stora delar av Europa
Midvintermörker råder över nordvästra Europa och delar av Ryssland. I städer som Bryssel har invånarna kunnat räkna ihop lite drygt 10 timmar sol – under hela december. I Moskva sex minuter...
Läs mer om Bryssel, Europa och Ryssland.
Personbästa av Majorov – OS-drömmen lever
Alexander Majorov imponerade i det fria programmet vid konståknings-EM i Moskva i födelselandet Ryssland. 26-åringen från Luleå noterades för poängen 154,58 i fredagens åkning vilket är nytt person- och säsongsbästa i ett fritt program.
USA: Kina och Ryssland större hot än terror
Ryssland och Kina nämns nu som de största hoten mot Kina och USA riktar nu kraften mot dessa länder och inte mot terrorism. Det sa USA:s försvarsminister James Mattis i ett tal på fredagen.
Läs mer om Kina, Ryssland och USA.
Martin Gelin: NRA kan ha agerat mellanhand mellan Ryssland och Trump
FBI undersöker nu om vapenlobbyisterna National Rifle Association (NRA) fungerade som mellanhand för ryska donationer till Donald Trumps presidentkampanj. NRA donerade rekordstora belopp till Trumps kampanj 2016 och enligt undersökningen kan en del av pengarna ha kommit olagligt från Ryssland.
Svensk krigsbroschyr blir världsnyhet – rädslan för Ryssland ökar
För första gången sedan 1961 kommer svenskarna få hem broschyren Om kriget kommer med praktiska tips om hur man ska agera om det blir krig i Sverige. – Senaste gången som broschyren gavs ut låg fokus helt på hur människor ska reagera vid invasion och fara för krig. I dag är hotbilden mycket mer komplex, säger Christina Andersson, som leder arbetet med broschyren på MSB, till DN.
Olsson siktar på nytt svenskt VM-guld
Bandylandslagets förbundskapten Svenne Olsson håller Ryssland som favorit men siktar på att Sverige ska försvara VM-guldet. I dag torsdag presenterade han sin VM-trupp.
VM i Ryssland möjligt terrormål
Läs mer om Ryssland.
Trump mullrar mot Ryssland: Ni hjälper Nordkorea
Ryssland hjälper Nordkorea att kringgå sanktionerna genom att hjälpa dem att föra in varor i landet. Det säger Donald Trump till Reuters. – Ryssland hjälper oss inte alls med Nordkorea. Det Kina hjälper oss med, det förstör Ryssland, säger presidenten till nyhetsbyrån.
Läs mer om Donald Trump, Nordkorea och Ryssland.
Trump anklagar Putin för att hjälpa Kim
USA:s president Donald Trump anklagar Ryssland för att hjälpa Nordkorea med att undvika sanktionerna som riktats mot landet.
Donald Trump: Ryssland hjälper Nordkorea
Ryssland hjälper Nordkorea med att kringgå sanktioner mot landet.Det säger USA:s president Donald Trump, enligt Reuters.
Läs mer om Donald Trump och Nordkorea.
Putin har tröttnat på Ryssland – blickar bortåt
Detta är början på slutet för Putineran, menar experter. Rysslands president vänder blicken mot omvärlden men saknar strategier för framtiden.
Läs mer om Putineran och Ryssland.
Svensk skadad i Idlib i Syrien
ISTANBUL. En 58-årig man med svenskt medborgarskap har skadats svårt i den syriska staden Idlib. Där pågår just nu ett blodigt krig mellan lokala grupper, syriska regimen och Ryssland.
Läs mer om Idlib, Ryssland och Syrien.
Sparkade Trump-toppen förhörd om rysskontakter
Steve Bannon – Donald Trumps sparkade rådgivare – har förhörts av justitiedepartementet, uppger New York Times.Förhöret var ett sätt att få mer information om Vita huset-toppars misstänkta kontakter med Ryssland.
Hope Hicks ska förhöras om Rysslandskontakterna
Hope Hicks, Vita husets kommunikationschef, ska förhöras av representanthusets underrättelsekommitt om Trump-administrationens kontakter med Ryssland, rapporterar CNN.Av alla dem som hittills förhörts är hon den som står presidenten närmast.Förhöret kan komma att hållas redan den här veckan.
Viktors val: Guide till försvarsdebatten
Är Ryssland vårt största hot, eller är allt Israels fel? Viktor Barth-Kron sammanfattar positionerna i den svenska försvarspolitiska debatten.
Inget Jerringpris till fotbollslandslaget
Det blir inget Jerringpris för svenska fotbollslandslaget som efter ett dramatiskt playoff mot Italien kvalificerade sig för fotbolls-VM i Ryssland. Det stod klart när åtta kvarvarande kandidater blev fem på Idrottsgalan i Globen.
Läs mer om Globen, Idrottsgalan, Italien och Ryssland.
Sverige VM-laddar mot Rumänien
Herrlandslaget i fotboll har gjort klart med ytterligare en träningslandskamp inför VM i Ryssland i sommar. Den 27 mars ska Sverige möta Rumänien på bortaplan.
Läs mer om Rumänien, Ryssland och Sverige.
Kvinna med barn hoppade från åttonde våningen
En kvinna och hennes barn har överlevt en brand i S:t Petersburg i Ryssland efter att ha hoppat ur från ett fönster på åttonde våningen, meddelar räddningstjänsten i staden.
Läs mer om Ryssland och S.t.
Nya ryska luftvärnsrobotar på Krimhalvön ökar spänningen
Ryska militären har placerat ut ytterligare en division av luftvärnsrobotsystemet S-400 på Krim, uppger ryska nyhetsbyråer. Förstärkningen innebär ökad militär spänning på den ukrainska halvön, annekterad i mars 2014 av Ryssland.
Läs mer om Krim, Krimhalvön och Ryssland.