Säffle

Larm om storbråk vid McDonald's

Polisen har fått larm om att ett större bråk har utbrutit vid McDonald's i Säffle.– Ett större antal personer varit inne på McDonald's och bråkat med varandra och därefter gått ut och fortsatt bråket utanför, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i Värmland.

Fyra andetag i kyrkan

SÄFFLE: Kontemplation med konst, musik och lyrik Det går i lugnets och kontemplationens tecken kommande lördag i Säffle kyrka. Utställningen Fyra andetag invigs och i samband med det arrangeras ett program med musik och lyrik i kombination.
Läs mer om Det och Säffle.
Bra formbesked för FBK
FOTBOLL: Träningsmatch: FBK Karlstad-Säffle 2-0 FBK har sett bättre och bättre ut under försäsongen. Mot Säffle tog laget ännu ett kliv när man vann med 2-0 på Klasmossen.
Läs mer om FBK och Klasmossen.
Berättar om när Säffle blev stad
SÄFFLE: Johan Österman föreläser i stadshuset Hur gick det till när Säffle blev stad? Om det berättar Johan Österman vid en föreläsning i stashuset på onsdag. Säffle blev stad vid årsskiftet 1951/52.
Läs mer om Hur, Johan Österman och Säffle.

Stall i våldsam brand – flera djur döda

Ett stall är helt övertänt i Säffle, skriver polisen på sin hemsida.Ett får, en get och två grisar har dött i branden.Stallet kommer få brinna ner till grunden.
Läs mer om Säffle.
Larm om brand – rökfyllt trapphus
Räddningstjänsten har kallats ut på en befarad brand i ett flerfamiljshus i Säffle.– Det ska vara rökfyllt i ett trapphus. Vi håller på och undersöker det, säger Jonny Hjalmarsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Säffle.
Läs mer om Jonny Hjalmarsson och Säffle.
JUST NU: Frontalkrock – fyra personer till sjukhus
En frontalkrock har skett på E18 utanför Säffle, uppger polisen.– Det verkar vara en rejäl sammanstötning, säger Tobias Erlandsson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Säffle.Fyra personer har förts till sjukhus. Skadeläget är oklart.
Läs mer om E18, Säffle och Säffle.Fyra.
Bil har kraschat in i gympasal på skola
Räddningstjänsten i Säffle har ryckt ut till en skola.Enligt larmet ska en bil kraschat in i en vägg på skolan.
Läs mer om Säffle.
Fyra till sjukhus efter dramatisk bilolycka
En olycka inträffade runt 12.30 i Säffle kommun.– Fyra personer, två vuxna och två barn, har förts till sjukhus, uppger Thorbjörn Roos, vakthavavande befäl vid polisen i region Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen och Säffle.
Förskola utrymd efter brand
En förskola i Säffle kommun fick hastigt utrymmas på grund av brand i lokalerna. Orsaken tros vara stora mängder plast för nära en varm spis.
Läs mer om Säffle.
Trafikverket varnar för permobil på E18
Ett larm har gått om att föraren av permobil befinner sig på E18 i närheten av Säffle.– Jag har fått information men inte prioriterat ärendet, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.
Lastbil av vägen – står lutad mot bergvägg
En lastbil har kört av vägen på länsvägen mellan Arvika och Säffle.– Lastbilen står lutad mot en bergvägg, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.Vägen är helt avstängd och bilköer väntas uppstå.
Fritids skickade hem Maritas son – liftade med okända män
Marita Lennartssons son blev hemskickad från fritids för tidigt. Vid landsvägen blev han upplockad av två okända män i en lastbil. Nu har Marita JO-anmält Säffle kommun, något som P4 Värmland var först med att rapportera om. – Jag blev helt förkrossad, jag kunde inte fatta att man inte ringde och berättade för mig direkt när det hände, säger hon.
Körde ner elskåp med grävmaskin – misstänks varit påverkad
Under onsdagsmorgonen inträffade en arbetsplatsolycka i Säffle när föraren av en grävmaskin körde ner ett elskåp. Föraren fördes med ambulans till vårdcentral.– Enligt den bild jag har nu så är det inga allvarliga skador, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Värmland.Föraren misstänks ha varit onykter vid olyckan.
Kraftig brand i stor maskinhall
En kraftig brand rasade i en maskinhall i Säffle tidigt på torsdagsmorgonen.– Den var helt övertänd när vi kom till platsen och det fanns inget vi kunde göra, säger Hans Eriksson, räddningsledare vid räddningstjänsten i Säffle.
Läs mer om Säffle.
10 000 kronor – för tips om dödad katt
Sedan katten Julia blivit dödad i Säffle har en privatperson utlyst en belöning på 10 000 kronor för tips som kan hjälpa polisen att gripa de skyldiga, skriver Säffle-Tidningen.
Läs mer om Julia, Säffle och Säffle-Tidningen.
10.000 i belöning för tips om dödad katt
Sedan en katt blivit dödad i Säffle har en privatperson utlyst en belöning på 10.000 kronor för tips som kan hjälpa polisen att gripa de skyldiga, skriver Säffle-Tidningen.
Läs mer om Säffle och Säffle-Tidningen.
Magnus höll fast yxman – under en halvtimme
I som mest en och en halv timme har Magnus Jansson tvingats hålla fast snattare som härjar i hans Team Sportia-butik i Säffle – i vad som känts som en evig väntan på polisen. – Varannan gång nu, då kommer de inte alls. Då får vi släppa dem. Och efter att snattare med yxa och jaktkniv skallat honom blodig i väntan på polisen har Magnus Jansson fått nog.
Läs mer om Säffle och Team Sportia-butik.
Två personbilar i frontalkrock
Två bilar har kolliderat i närheten av Säffle.Det är i nuläget oklart om någon kommit till skada.– Det ska vara någon form av frontalkrock. En bil ligger i diket och en står kvar på vägbanan, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen och Säffle.Det.
Brand i lägenhet – slår ut lågor
Räddningstjänsten har larmats till en brand i ett flerfamiljshus i Säffle.Enligt det initiala larmet från SOS ska lågor slå ut från byggnaden.– Vi vet inte mer än vad larmet säger. Rök från ett fönster från en lägenhet har jag från personalen på plats, säger Jonny Hjalmarsson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Säffle.
Ovanligt gravstensfynd i Säffle
Under gräsmattan på Bro kyrkogård i Värmlandsbro i Säffle dolde sig en ovanlig gravhäll, med porträtt av ett adelspar från mitten av 1600-talet.
Läs mer om Bro, Säffle och Värmlandsbro.
Tre personer inblandade i krock – ambulans på väg
Två bilar har krockat i centrala Säffle, totalt tre personer ska vara inblandade i olyckan.Två ambulanser har beordrats till platsen.– Det är för tidigt att säga något om skadeläget, säger Jonny Hjalmarsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Arvika, Eda och Säffle.
Läs mer om Arvika, Eda, Jonny Hjalmarsson och Säffle.
JUST NU: Vägpirats- gäng omringade bilist
En person blev på torsdagen omringad av flera vägpirater i Säffle, enligt polisenTvå vägpirater stoppade en bilist – när personen stannade dök plötsligt fler män upp.Polisen har skickat ut ett allmänt larm efter en utlandsregistrerad bil.Den omringade personen lyckades fly platsen.
Läs mer om Säffle.
Vägpiratslarm på E18 – slog med knytnäven på fönsterutan
Bilisten på E18 blev stoppad vid vägkanten utanför Säffle under onsdagen. Fram klev vad polisen misstänker är en vägpirat och försökte ta sig in i bilen.– När anmälaren stannade såg det först ut som att den misstänkte behövde hjälp. Han pekade att han skulle öppna dörren, säger Stefan Wickberg, presskommunikatör på polisen.
Läs mer om E18, Stefan Wickberg och Säffle.
JUST NU: Fullt utvecklad brand i industrilokal
En brand har under natten utbrutit i en industrilokal i Säffle. Branden är ännu inte under kontroll.
Läs mer om Säffle.