Säger

Stjärnförvaltaren: Byt ut ledningen i H&M

Efter de dåliga försäljningssiffrorna för HM kommer nu ny kritik.Ledningen behöver bytas ut, anser stjärnförvaltaren Henrik Didner.– Det kan behövas en ny ledning som inte är belastad av gamla beslut. Det skulle jag nog tro kan behövas i det här bolaget, säger han till Dagens Industri.
Läs mer om Henrik Didner.

Hot mot nästa års val visar hemlig rapport

Svenska myndigheter har nu kartlagt hoten från främmande makt mot valet nästa år.I en hemlig rapport varnar Myndigheten för Samhällskydd och beredskap, MSB, för hur och var en angripare kommer försöka påverka valet.– Vi förutsätter att det kommer att hända, säger Mikael Tofvesson, enhetschef på MSB till DN.
Stjärnförvaltaren: Byt ut ledningen i H&M
Efter de dåliga försäljningssiffrorna för HM kommer nu ny kritik.Ledningen behöver bytas ut, anser stjärnförvaltaren Henrik Didner.– Det kan behövas en ny ledning som inte är belastad av gamla beslut. Det skulle jag nog tro kan behövas i det här bolaget, säger han till Dagens Industri.
Läs mer om Henrik Didner.
Så blir Peter Madsens jul
Mordmisstänkte Peter Madsen kan se fram emot en ensam jul på blott 7,5 kvadrat.Madsen har valt att sitta frivilligt isolerad i sin cell på Vestre Fængsel enligt uppgift till danska BT.Där råder ingen julstämning.– Det händer inte särskilt mycket under julafton som skiljer sig från andra dagar härinne, säger Kenneth Andersen, enhetschef vid Köpenhamns fängelser till tidningen.

Skådespelarens fina hyllning till Markle

Skådespelerskan Meghan Markle gifter sig med prins Harry i maj och blir därmed en del av det brittiska kungahuset.Nu hyllas hon av skådespelarkollegan Idris Elba som en blivande ledsagare för kvinnor.– Som en stark kvinna som gifter in sig i vår kungafamilj kommer hon bli en förebild för alla kvinnor, svarta som vita, säger Idris Elba till Independent.
Läs mer om Harry, Independent och Markle.
Hellberg hjälte när Bajen krossade Skövde
Hammarbys målvakt Anton Hellberg firade julafton i förtid i Eriksdalshallen på söndagen. Målvakten stod i vägen för det mesta och Bajen vann enkelt över IFK Skövde med 32-24 (20-11). – Jag får tag i bollarna som går förbi försvaret, så det rullade på bra, säger matchvinnaren.
Trump: Jag tänker inte sparka Robert Mueller
USA:s president Donald Trump säger att han inte planerar att sparka Robert Mueller, den särskilde åklagare som utreder den ryska regimens inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 och eventuella kopplingar till Donald Trumps kampanj.
Läs mer om Donald Trump och Robert Mueller.
Våldtäkter sprider oro: Begränsar mångas vardag
Brutala överfallsvåldtäkter, av det slag som ägt rum i Malmö, påverkar inte bara de som drabbats direkt. – Sexualbrott sprider oro i hela gruppen kvinnor, säger kriminologen Caroline Mellgren som tycker det är dags att göra upp med föreställningen om kvinnors rädsla som irrationell.
Läs mer om Caroline Mellgren och Malmö.
Kinnunens kritik mot SMHI: Inga prognoser
I en debatt i söndagens Agenda beklagar sverigedemokraten Martin Kinnunen att det svenska miljöarbetet går för långsamt.Samtidigt kritiserar Kinnunen SMHI:s prognoser om hur temperaturen och havsnivåerna kommer att öka.– Vi har kritiserat prognoserna för att de är så extremt osäkra. Det är inga prognoser utan scenarier, säger han.
Läs mer om Agenda och Martin Kinnunen.
Signell öppnar för att förlänga sitt kontrakt
HAMBURG. Han ledde Sverige till tidernas bästa VM.Nu kan förbundskapten Henrik Signell förlänga sitt kontrakt med landslaget.– Klart att man är nyfiken på att se hur långt det här laget kan gå, säger Signell.
Läs mer om Henrik Signell, Signell och Sverige.
Fullt utvecklad brand i garage: Spridningsrisk
En fullt utvecklad brand rasar just nu i ett garage i Åmål.– Det finns gasolflaskor och en bil i garaget och det finns spridningsrisk till andra byggnader, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Henrik Sterner, Väst och Åmål.
Gulldn: Det ska bli skönt med lite kärlek
HAMBURG. Den svenska handbollspubliken höll andan när Bella Gulldn föll till golvet.Efter den tunga förlusten i bronsmatchen mot Nederländerna berättar svenskstjärnan om dramat.– Jag blev rädd och hade svårt att se, säger hon.
Läs mer om Bella Gulldn och Nederländerna.
Stjärnhästen dog – inför storpublik
Under lördagen var olyckan framme på Cheltenhams galoppbana.Stjärnhästen Starchitec skadade sig så illa att man var tvungna att avliva honom.– Ingen häst förtjänar det där, och Starchitect förtjänade det verkligen inte, säger hästens tränare David Pipe till The Sun.
Läs mer om David Pipe, Starchitect och The Sun.
GW skitsur på polisen: – Begränsar folks frihet
Malmöpolisens uppmaning efter helgens gruppvåldtäkt att inte gå ensam sent på natten har retat upp kriminologiprofessorn Leif GW Persson.– Det gör mig skitsur! Polisens vädjan innebär ett avsteg från det skydd som medborgarna har rätt till, säger han till SVT Nyheter Skåne.
Läs mer om Leif GW Persson.
Victoria fann kärleken i SVT – var redan gift
Victoria Allen stördes ut i Allt för Sverige-finalen efter kärleksdramatiken.Hon visste att hon skulle bli tvungen att berätta om otroheten då hon återvände – för att hantera en skilsmässa.Men nu väntar en nytädning med bröllop till nyår med nya kärleken Nathan Younggren.– Vi bor redan tillsammans, och nu vill vi starta familj, säger Victoria Allen.
Matskribentens mothugg efter Mannerströms attack
Lutfisk är inget för Lisa Förare Winbladh, något som hon gjorde klart för Leif Mannerström när han gästade P1 Morgon.Då gick Mannerström till attack och kallade Förare Winbladh för totalt inkompetent. Nu ger programledaren svar på tal på hans attack.– Jag beklagar om någon känslig lutfisk tagit illa upp. Det är djupt olyckligt, säger hon.
Dödsdömd KI-forskare erkände under hot
Den spionanklagade före detta KI-forskaren Ahmadreza Djalali har i en sändning i iransk tv erkänt att han lämnat information till främmande makts underrättelsetjänst. Men allt var under hot om att döda hans barn, säger hustrun.
Rör föll ner på konsertpublik – sju skadade
Sju personer rapporteras som lindrigt skadade efter en olycka i finländska Vasa.Det var under en julkonsert som ett flera meter långt ventilationsrör föll ner på publiken i hallen, rapporterar Vasabladet.– Det är ännu oklart vad som fick röret att rasa. De sju personerna fördes till Vasa centralsjukhus för granskning, säger Ari Rinta-Jaskari, brandchef på räddningstjänsten.
Experterna dömer ut SHL-klubbarna
Majoriteten av de svenska SHL-klubbarna använder sig av hjärntrappan.Det visar en undersökning som SportExpressen gjort med klubbarna.Nu menar experter att det är fel sätt att hantera hjärnskakningar.– I princip så har SHL-lagen svarat efter den kunskap som de tror gäller i dag men som vi anser är ett föråldrat sätt att tänka, säger Leif Sockander, Leg. kiropraktor och idrottsskadespecialist.
Jennys stora miss – i direktsädning
Under söndagens Nyhetsmorgon var det tänkt att årets bachelor Niclas Lij skulle avslöja för tittarna att det blir en ny säsong av Bachelor - men det gick inte riktigt som planerat.När hemligheten skulle avslöjat i direktsändning uppstod det en stor förvirring i studion och programledaren Jenny Alversjö tog över och berättade om den nya säsongen.– Jaha du vet inte om det här? säger en förvirrad Jenny Alversjö till årets bachelor.
SVT gav tragiska dödsbeskedet inför finalen i Allt för Sverige
Ann Oswald, 65, kom till Sverige för sin döde makes skull – men kort innan finalen fick hon ännu ett dödsbesked.Pappan gick bort kort innan den spännande finalkampen i Allt för Sverige.– Jag har förlorat de två viktigaste människorna i mitt liv på kort tid, säger hon till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Allt och Sverige.
Molly Sandns tårar – lämnar glasburen
Musikhjälpen 2017 slår rekord – svenska folket har samlat in över 74 miljoner kronor.Årets tema är barnsexhandel – ett ämne som är så svårt att prata om att Molly Sandn bryter ihop i sändning.– Förstår ni att vi har gjort det här tillsammans? säger Molly Sandn.
Läs mer om Molly Sandn.
Bloggaren Lisa, 47: Så får du ett klimatsmart kontor
Du kanske har koll på ditt hem – men hur ser det ut på jobbet?Bloggaren Lisa Månsson, 47, har tipsen för ett klimatsmart kontor.– Ju mer man lär sig desto mer engagerad blir man, säger hon.
Prov: Skoda Karoq 4x4 – möbelfraktare och familjekombi
Med nya Karoq ändrar Skoda den inriktning som säger att suvar ska vara högbyggda och ha rejäl markfrigång. Istället är det komfortabel personbilskaraktär som gäller.
Läs mer om Karoq och Skoda.
Kristianstad illa ute – nära en superskräll
Aranäs vara bara minuter från årets superskräll i handbollsligan.Guldlaget IFK Kristianstad reste sig på nio och avgjorde i slutminuterna.– Vi fick jobba i 60 minuter, säger Mario Lipovac och pustar ut efter dramat.
Läs mer om Mario Lipovac.