Säger

Fastighetsdrottningen lever lyxliv på sina hyresgäster

Här är Stockholms läns landstings nya affärspartner – Wonna I de Jong.Hon lever lyxliv, är slottsägare och bor i en 40-miljonerkronors villa i Djursholm.Samtidigt är hon av hyresgästföreningen klassad som en av Stockholms allra sämsta hyresvärdar.– Vi har bott här sedan 1966, har betalat hyra och aldrig kuggat en enda månad och sen bli behandlad så här, säger Margareta Bergkvist, 75, med tårar i ögonen.

Hjärntvättades jag var rädd för honom

Hennes karriär var jämförbar med Sarah Sjöströms.Men graviditeten förändrade hennes liv – såväl i simbassängen som utanför.I en öppenhjärtig intervju berättar Jeanette Ottesen om mardrömsgraviditeten, skräcken för sin galne tränare och längtan efter ett farväl.– Jag hoppas och drömmer om att simma mot Sarah i OS 2020, säger den danska simdrottningen.
Brodin kan bli en joker för Djurgården i slutspelet
Förra året var både han och blivande frun korsbandsskadade. I höst väntar djurgårdsparet Daniel och Emilia Brodin tillökning. Men först – ett SM-guld för den Tre Kronor-meriterade forwarden Daniel? –Vi ska göra vår grej, då har vi en bra chans, säger 28-åringen, som nyligen gjorde comeback, inför Djurgårdens SM-kvartsfinal mot Linköping.
Fetmaforskare: Så kämpar kroppen emot viktnedgång
Tre mekanismer i kroppen och hjärnan arbetar mot viktnedgång. Det menar fetmaforskaren Erik Hemmingsson. Fettet är något som kroppen har lagrat på sig av en anledning och som den gärna försvarar, säger han.
Läs mer om Erik Hemmingsson.

DIF-tränaren: Förvånad över att jag inte fick sparken förra året

Han var själv förvånad att han inte blev sparkad under fjolårssäsongen. Nu kan Djurgårdens tränare Robert Ohlsson gå in i slutspelet med högt huvud. – Tålamod och kontinuitet brukar vara bra, säger han inför kvartsfinalen mot Linköping.
Läs mer om Linköping och Robert Ohlsson.
Har kämpat med det alldeles för mycket...
Sara Hector vet vad hon kan.Vilket är mer än vad hon har kunnat visa när det väl är tävling.– Det är ju den stora utmaningen med hela sporten, säger den svenska storslalomåkaren om att prestera när det gäller.
SVT-profilen sjukskrevs: Klart jag har förändrats
Pernilla Månsson Colt arbetade med fyra tv-program samtidigt –då kom 50-årskrisen.SVT-profilen orkade till slut inte mer, och sjukskrev sig.Nu är den populära programledaren tillbaka på arbetet, och berättar i en intervju med Året Runt om sin livsomställning.– Jag var tvungen att inse att jag inte kan göra allt, men det är svårt att ändra invanda tankemönster, säger hon till tidningen.
Läs mer om Året Runt.
De får frågorna om det av en anledning
Djurgården har inte vunnit ett Stockholmsderby sedan 2011.Ahmed Yasin tror att det fortfarande gäckar motståndarna.– Det sitter i huvudet på dem, säger han.
Läs mer om Stockholmsderby.
SVT-profilens företag anmält efter dödsfallet
Arbetsmiljöverket har valt att åtalsanmäla Grönklittsgruppen för misstänkt arbetsmiljöbrott efter tragedin i Orsa djurpark, då en 18-årig djurvårdare miste livet i en björnattack.Anders Blomquist, folkkär skidkommentator i SVT, är vd för Grönklittsgruppen.– Många närstående och medarbetare är starkt påverkade, säger Blomquist.
IT-jättarna backar efter tuffa kritiken
Två veckor av tuff kritik och krav på skärpning – ändå fortsätter problemen.Den antisemitiska listan över svenska judar togs bort från Google, men fortsatte att spridas av andra IT-jättar.Först efter Expressens granskning tog svenska Yahoo bort listan och Bing utreder den nu.Samtidigt tar Google bort sökförslaget förintelsen är en bluff nordfront som kommit upp överst när man skrivit in frasen förintelsen är.– På de stora plattformarna har de möjlighet att nå ut, radikalisera nya människor och sprida sitt budskap, säger journalisten Patrik Hermansson, som infiltrerad
Ett konkret bud från en PL-klubb
Djurgården siktar på att jaga bort derbyspöket mot AIK.Inför semifinalen av Svenska cupen berättar nu Kerim Mrabti om rykteskarusellen som snurrade i vintras.- Det fanns ett konkret bud från en klubb i Premier League men det blev för stressigt där i slutet av fönstret, säger han.
Katolsk präst: Jag kan be gud ge påven en lycklig död
Ärkebiskop Marek Jedraszewski i Krakow fördömer en polsk präst som önskat påve Franciskus en snabb död om han inte öppnar sitt hjärta för den helige ande. Jedraszewski säger att det var mycket smärtsamt att läsa vad prästen sagt.
Läs mer om Krakow.
Ingen VM-final i strongwoman för Susanne från Valbo: "Det var något som inte stämde"
Susanna Wermaeus kom nyligen hem från USA där hon deltagit i VM i strongwoman. Efter två dagars tävlande slutade hon på en 19:e plats. - Klart jag är besviken på resultatet, säger Susanna Wermaeus.
Läs mer om Susanne, USA och Valbo.
Hector: Vet att jag är en av de snabbaste
Sara Hector vet vad hon kan. Vilket är mer än vad hon har kunnat visa när det väl är tävling. – Det är ju den stora utmaningen med hela sporten, säger den svenska storslalomåkaren om att prestera när det gäller.
Astro: Så blir vecka 12 - tecken för tecken
HOROSKOP. Energitjuvar, lyckade samarbeten eller stark passion?Expressen Söndags astrolog Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Mia och Jespers miljon- rullning – nu berättar de
Det är ingen hemlighet att familjen Parnevik lever gott i Florida.Men ekonomiskt är det både upp och ner för Jesper och Mia Parnevik.–Det är olika. Tyvärr håller jag på med ett yrke där man tjänar veckovis, så den här månaden har det varit i stort sett noll, för jag spelade dåligt förra veckan, säger Jesper till Expressen.
Varningen: Så kapar ligorna ditt Bank-ID
Trots att polisen har gått ut med flera varningar så drabbas fler och fler av en ny form av Bank-ID bedrägeri.Sedan i somras har bedragarna kommit över stora summor pengar.Polisen misstänker att brotten är organiserade.– Vi snackar om stora summor och många offer, säger Lars-Ove Wessberg, gruppchef för bedrägerisektionen i väst.
Läs mer om Bank-ID och Lars-Ove Wessberg.
Sju tecken på högkänslighet
Om du har lätt för att känna av stämningen i ett rum, är bra på att se andras behov och samtidigt reagerar starkt på stökiga miljöer kan du vara en högkänslig person. Doris Dahlin, beteendevetare och författare, kallar högkänslighet för en specialbegåvning. – Det är en form av förhöjd känslighet som är till nytta för gruppen, säger hon.
Adam Larsson målskytt igen
Sporttelegram. Edmontonbacken Adam Larsson gjorde ett mål vid segermatchen borta mot Florida i NHL. - Det är alltid roligt att göra mål och ännu roligare om man vinner, säger han till Aftonbladet efter 4-2-segern.
Läs mer om Aftonbladet, Florida och NHL.
Hysteri över Elias Pettersson i NHL
LOS ANGELES. Elias Petterssons framfart i SHL den här säsongen har skapat hockeyfeber i Vancouver.Canucks har haft en tung säsong och missar slutspelet igen, men klubben och fansen blickar framåt.Till hösten finns Pettersson i laget och ska hjälpa till att ge Canucks ett lyft.– Folk här är mer entusiastiska över Elias Pettersson än något annat draftval sedan tvillingarna Sedin, säger hockeyjournalisten Iain MacIntyre på kanadensiska Sportsnet.
Landeskogs löfte efter tunga tiden
LOS ANGELES. Han var med och vann VM-guld med Tre Kronor i Tyskland ifjol.Det gav Gabriel Landeskog något att jubla över efter tre tunga säsonger och missade slutspel med Colorado Avalanche.Men nu är det uppåt igen i Foppas gamla klubb – och Landeskog utlovar slutspel.–Vi ska dit, det är bara så, säger han.
Benny Fredriksson har avlidit
Benny Fredriksson, tidigare vd för Kulturhuset Stadsteatern, har avlidit. Han blev 58 år. – Vi fick information i dag på morgonen och det jag vet är att Benny Fredriksson befann sig i Australien med familjemedlemmar, säger Pia Stenervall på stadsledningskontoret.
MFF:s tydliga mål: Ska ta en trippel
Finalplatsen är säkrad.Då är MFF:s tränare Magnus Pehrsson tydlig med klubbens mål 2018.Det handlar om att ta en trippel.– Vinna allsvenskan, cupen och även ta oss ut i Europa, säger Pehrsson till C More.
Läs mer om C More, Europa och Pehrsson.
Anna Kinberg Batras kyss med David – på scenen
Anna Kinberg Batra dök upp som hemlig gäst under maken David Batras show i Globen.Den tidigare moderatledaren skämtade om makens show och förklarade efter avgången:– Det är skönt att det är över nu, säger Anna Kinberg Batra.Och makarna gav varandra en kyss på scenen till tonerna av Whitney Houstons I will always love you.
Wiktoria krossad efter uppbrottet – berättar i tv
Wiktoria Johansson berättar om känslorna efter ett uppbrott i Stjärnornas stjärna.Artisten sjunger Dixie Chicks-låten Not ready to make nice, som påminner henne om de svåra känslorna.– Jag var otroligt ledsen och sårbar och jag kände bara smärta, säger Wiktoria Johansson.