Säsong

Årets influensa är tuffare än vanligt

Influensan i södra Sverige ligger på topp just nu.Och den är värre än tidigare år.– Det är en tuff säsong, säger Per Hagström, biträdande smittskyddsläkare på Smittskydd Skåne, till SVT Nyheter Skåne.

JUST NU - PÅ FD: Älskar Norrköpings nysatsning - miljonerna ska ge resultat

Bundesligameriterad och mot sin sjunde säsong i Norrköping. Det är inte Jordan Larsson eller Simon Thern som är mest meriterade i dagens Norrköping. Om en månad fyller Andreas Johansson 36 år och han är lättad över nysatsningen.
Wikegårds kritik – efter avhoppet
Charlotte Gustavsson lämnade sportsligt och ekonomiskt krisande Karlskrona HK i veckan.Nu får KHK:s förre klubbdirektör kritik av Niklas Wikegård.– Att hoppa av under säsong, nej, det känns inte bra i magen alls faktiskt Charlotte, säger Niklas Wikegård på Instagram.
Superstjärnan känd från Idol, topplistorna och Så mycket bättre klar för Härnösands stadsfest
När han klev in på Idolaudition under TV4-programmets första säsong 2004 behövde han inte ta särskilt många toner innan juryns, tittarnas och hela svenska folkets hjärtan smälte.
Läs mer om Idol och Idolaudition.

Vön bara 19:e i skicrosskvalet

PYEONGCHANG. Victor Öhling Norberg vill kröna en tung säsong med OS-medalj. Men efter skicrossåkarnas seedningsomgång i OS i Pyeongchang, natten mot onsdagen svensk tid, var världsmästaren först 19:e åkare i mål. Alla åkare är dock vidare till finalpasset.
Läs mer om OS-medalj och Pyeongchang.
Bale: Jag vet att Real ska sälja mig
Real Madrid gör en svag säsong i La Liga. Nu rapporterar spanska medier att en fullskalig inventering av truppen kommer göras i sommar.– Jag vet redan att Real förbereder att sälja mig, säger Gareth Bale enligt Mundo Deportivo.
MJÖRNBERG: Fler kommer dra sig ur om inte något förändras
Sollefteå drar sig ur kvalet till Hockeyettan. Foto: Bildbyrån Sollefteå beslutade sig för att inte ställa upp i kvalet till Hockeyettan. Efter en miserabel säsong väljer man helt sonika att stänga butiken och dra sig ur.
Läs mer om Hockeyettan.
Örnsköldsvik har gjort en fantastisk säsong
Både damerna och herrarna i Örnsköldsvik är klara för att kvala upp till SSL och allsvenskan. Örnsköldsviks herrar och damer ligger på en andra plats bakom RIG Umeå både i Herr1an och damallsvenskan.
Läs mer om Herr1an, SSL och Örnsköldsvik.
14-åriga Maja fick jobba med Bron
Maja Stenstam, 14, från Lund har ritat så länge hon kan minnas.Nu syns hennes bilder i den kända tv-serien Bron, säsong 4.– Det har varit jättekul att teckna det här, säger hon glatt.
Läs mer om Bron, Lund och Maja.
HIF Karlskrona vann efter 17 raka förluster
Jakob Nygren är klar för Ystad till nästa säsong, men kan hinna rädda kvar HIF Karlskrona i Handbollsligan innan dess.Nygrens sex mål bidrog i högsta grad när Karlskrona vann för första gången sedan oktober.– Obeskrivligt. Det är som ett barn på julafton, säger Jakob Nygren till C More.
Fritzell och Linköping blickar mot slutspel
Linköping tar emot jumbon Thorengruppen i eftermiddag. Man har redan en förlust mot Umeålaget denna säsong, och Gustav Fritzell ska se till att det inte blir en andra. Fritzell har levererat 27 mål och 24 assist hittills denna säsong.
"Inställd på att spela i Allsvenskan nästa säsong"
Thorengruppen ser ut att spela i Allsvenskan nästa säsong, och förberedelserna har redan börjat. Tränare Daniel Jernberg vill dock se sitt lag avsluta med stil i de kvarvarande matcherna.
Läs mer om Allsvenskan.
JUST NU - PÅ FD: AIK-rookien är säker på att Djurgården gjort ett fynd
Djurgården har värvat in flera meriterade spelare inför årets säsong. En som inte är lika erfaren, men som det ändå snackas mycket om, är 17-åriga mittfältaren Hampus Finndell.
Läs mer om Djurgården.
Succ i OS – men ledarna kan lämna längdlandslaget
Pyeongchang. Ledarstaben för det svenska längdlandslaget kan försvinna till nästa säsong. Ingen av dem har kontrakt som sträcker sig längre än till våren. – Jag har en familj hemma med två små barn, en grabb som är ett drygt halvår och flicka som är två och ett halvt. Det gäller att de bitarna också fungerar, säger förbundskapten Rikard Grip.
Läs mer om Rikard Grip.
Luleå Hockey-talangen slog till - i blågult
Nu har Luleå Hockeys succéback även gjort mål i landslaget. Då blev han blågul hjälte mot Tjeckien. Det är inget snack om att det här har varit Nils Lundkvists säsong.
Läs mer om Tjeckien.
Fler SHL-klubbar ger sig in i jakten på poängbacken
Kodie Curran Foto: Bildbyrån Han öser in poäng i Norge och har tidigare ryktats till Karlskrona och Malmö. Nu skriver Mr.Madhawk att även Rögle och Frölunda är ute efter backen Kodie Currans signatur till nästa säsong.
Hon lämnar allsvenskan för SSL
Hagfors talangfulla spelare Mathilda Jansson spelar med största sannolikhet sin sista säsong i allsvenskan innan SSL-äventyret tar sin början. Mathilda (11) i närkamp med en Göteborgsspelare under Kallsta Open.
JUST NU - PÅ FD: Gren nekade israeler - vill inte längre bort från Blåvitt
En nattsvart säsong i fjol och uppgifter om januariflytt - nu har det vänt för IFK Göteborgs isländske anfallare Elias Már Omarsson. Efter gott om speltid och mål på försäsongen så är nu planen att stanna i Blåvitt. - Ja, han är på rätt väg.
Läs mer om Blåvitt.
Succénykomlingens tuffaste utmaning
Kanon Succénykomlingen Olofström rå på serieledarna och redan kvalklara Växjö? Olofström fick hem sin stora stjärna Robin Mourujärvi från SSL och Växjö inför denna säsong.
Läs mer om Robin Mourujärvi, SSL och Växjö.
Carpool Karaoke förlängs – andra säsong spelas in
Apples vilar inte på videofronten. Nu ska serien Carpool Karaoke få en andra säsong.
Läs mer om Carpool Karaoke.
Carpool Karaoke förlängs - andra säsong spelas in
Apples vilar inte på videofronten. Nu ska serien Carpool Karaoke få en andra säsong.
Läs mer om Carpool Karaoke.
Tillbaka i Brynäs - kontrakterad över nästa säsong
Ludvig Nilsson. Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård Han gjorde en match för Brynäs tidigare under säsongen - och blev målskytt direkt.
Bomben: Johan Tellström till Asplöven
Här är den mest oväntade sista minuten-värvningen: Förre Luleå Hockey-profilen Johan Tellström, 48, förstärker Asplöven. Efter tre och en halv säsong i Bodens IK värvades Johan Tellström, 48, till Luleå Hockey.
Superodds och spelanalys till Östersund - Arsenal
Det finns massvis med frågetecken kring denna match, vilket gör den svår att spela på. Hur påverkar vädret? Konstgräset? Skadorna? Att Östersunds säsong inte är igång?
Läs mer om Arsenal och Östersund.