Säsong

Rögle stannar i SHL – slog Karlskoga igen

Rögle BK klarar sig kvar i SHL - men segern skulle sitta hårt inne. Ängelholmslaget var på förhand stora favoriter men Karlskoga bjöd upp till dans och pressade laget till en förlängning. Närmre än så kom dock aldrig värmlänningarna, Rögle spelar i SHL kommande säsong. – Nu måste vi bygga vidare. Vi måste hitta bättre spelare, säger Rögles tränare Anders Elderbink till C More.
Läs mer om C More, Karlskoga, Rögle och SHL.

Besked om Melin nästa vecka

Två backar, en forward och så nu – en målvakt. AIK:s sportchef Anders Gozzi arbetar intensivt med att få fram en trupp. Men svåraste frågan återstår att lösa: vem ska träna AIK kommande säsong? – Det står i stjärnorna just nu, säger Anders Gozzi.
Läs mer om AIK och Melin.
Hjälper inte att bli arg...
Slutspelet närmar sig – men Alingsås blickar redan mot nästa säsong.Laget har sedan tidigare gjort klart med Niclas Barud från Göppingen i Bundesliga – nu väljer hans lagkamrat Andreas Berg att gå samma väg.– Barud behöver hjälp med allt, det är en lite förvirrad människa, säger Andreas Berg skämtsamt.
Läs mer om Bundesliga och Göppingen.
Jag är som personlig assistent till honom
Slutspelet närmar sig – men Alingsås blickar redan mot nästa säsong.Laget har sedan tidigare gjort klart med Niclas Barud från Göppingen i Bundesliga – nu väljer hans lagkamrat Andreas Berg att gå samma väg.– Jag är värvad som personlig assistent till honom. Han behöver hjälp med allt, det är en förvirrad människa, säger Andreas Berg.
Läs mer om Bundesliga och Göppingen.

AIK har gjort klart med målvakt

AIK hockey fortsätter lagbygget inför kommande säsong. På onsdagen blev målvakten Erik Källgren klar för klubben.
Läs mer om Erik Källgren.
Markströms säsong ser ut att vara över
LOS ANGELES. Hockeysäsongen ser ut att vara över för Vancouvermålvakten Jacob Markström, 27. Det meddelade coachen Willie Desjardins i går. Svenskens knäskada från den 26 februari har inte läkt som man hade hoppats och nu överväger Canucks klubbledning att man kanske måste göra ett medicinskt ingrepp. Det skulle betyda att Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg inte kan räkna med Markström i VM-laget till Köln i maj.
Mora nära SHL efter ny seger mot Leksand
Mora är på god väg att få spela i SHL nästa säsong. Efter att återigen vunnit på imponerade manr i daladerbyt mot Leksand ser laget ut att återvända till högsta ligan. – Vi har den viktigaste matchen kvar att spela, säger Emil Brejmo till C More efter matchen.
Läs mer om C More, Emil Brejmo, Leksand och SHL.
Stjärntrion lämnar LHC efter uttåget
Efter två vinster på sex matcher i kvartsfinalserien mot Brynäs är Linköpings säsong över. Nu har poängkungen Broc Little gjort sitt i klubben - och fler spelare kommer att lämna.
Läs mer om Broc Little och LHC.
Orden om en ny säsong av serien
På tisdag sänds säsongens sista avsnitt av populära Parneviks i TV3. Ännu finns inga besked om det blir en ny säsong - men på TV3 är man hoppfulla. – Vi skulle så klart jättegärna vilja det och kommer att föra en dialog med familjen Parnevik och se om det går att lösa, säger Susanne Nyln, presschef på MTG som äger TV3. Men Peg Parnevik skriver på Instagram att det r sista avsnittet av serien någonsin.
Läs mer om Instagram, MTG, Parnevik, Susanne Nyln och TV3.
Joel Eriksson Ek har kallats in till Minnesota
Han har gjort succ i NHL, SHL, JVM och Tre Kronor. Under en och samma säsong. Nu ser Joel Eriksson ut att få chansen i Stanley Cup-slutspelet. Färjestadsspelaren har rest tillbaka till USA, skriver Värmlands Folkblad.
Ny säsong i norr för Sonko Sundberg
AIK-försvararen förlänger kontraktet – men lämnar ändå. Noah Sonko Sundberg lånas ut ännu en säsong till Gif Sundsvall.
Läs mer om Gif Sundsvall och Sonko Sundberg.
Sonko Sundberg lånas ut från AIK
Noah Sonko Sundberg återvänder till Sundsvall. Backen lånas ut ännu än säsong från AIK. - Det känns jättekul att Noah är klar och kommer att vara med oss hela året, säger Giffarnas tränare Joel Cedergren till klubbens hemsida.
Läs mer om AIK, Joel Cedergren, Noah och Sundsvall.
Poängstarke backen presenterad av Luleå
Luleå storsatsar inför nästa säsong och kunde i dag presentera sitt nya stjärnförvärv. Stjärnbacken Daniel Sondell har skrivit på två år för klubben, det skriver Luleå på sin hemsida.– Det känns fantastiskt kul, säger nyförvärvet Sondell.
Läs mer om Luleå och Sondell.
Pollensäsongen är här - så överlever du
Pollenallergi kommer årligen som ett brev på posten och nu är 2017 års säsong på plats. Här hittar du vanliga symptom, tips för att lindra besvären, vilka allergimediciner du ska välja och vilka pollentyper som blommar när. Och kom ihåg, det går att drabbas av pollenallergi senare i livet även om du inte varit allergisk tidigare. – Det finns många allergiker som inte har diagnos. Som inte riktigt fattar vad det handlar om eftersom det kan kännas som en förkylning som inte släpper eller allmän hängighet, säger Åslög Dahl, pollenexpert till Hälsoliv.
Läs mer om Hälsoliv och Åslög Dahl.
Rögle nära SHL-spel även i höst
Rögle är på god väg att få spela SHL-hockey även nästa säsong. Tack vare en 2–1-seger efter förlängning mot Bik Karlskoga leder laget matchserien i direktkvalet till SHL med 3–0. – Det var inte vår bästa match, men grymt skönt att vi kunde vinna, sade segerskytten Edwin Hedberg till TV12.
Läs mer om Bik Karlskoga, Edwin Hedberg och SHL.
Andreas Landgren: i höstas var det mörkt
UPPLANDS VÄSBY. Helsingborg åkte ur allsvenskan i fjol efter en turbulent säsong. Vintern har varit lång och mörk men nu står klubben redo att satsa. – I höstas var det mörkt, några veckor efter kvalet, berättar mittfältaren Andreas Landgren på upptaktsträffen.
Stora förväntningar på nästa Skam
Publiken väntar ivrigt på säsong fyra i den hajpade norska serien Skam. Skaparna fortsätter att hålla låg profil. Men nu gläntar de på dörren till framgångsreceptet: att ta ungdomarna på allvar.
Läs mer om Skam.
Linda Lindorffs nya jobb: Känner mig redo
Linda Lindorff har valt att tacka ja till att programleda en ny säsong av Spårlöst. I sin blogg berättar TV4-profilen om beslutet – som inte var helt enkelt. Spårlöst är både känslosamt och väldigt betydelsefull, så egentligen borde det inte finnas nån tvekan. Men Spårlöst är också för mig förknippat med egna, väldigt starka, känslor., skriver hon i sin blogg.
Läs mer om Spårlöst.
Dahlin kan bli första NHL-ettan sedan Sundin
Rasmus Dahlin, 16, kan nästa år bli den andre svensken genom tiderna att gå som förstaval i NHL-draften.Bara Mats Sundin har tidigare rankats högst i världen i sin årskull.– Rasmus kan mycket väl bli nummer ett. Nästa säsong säsong kommer han att bli fullständigt dissikerad från topp till tå av alla NHL-klubbar, säger Frölunda-legendaren och spelaragenten Patrik Carnbäck.
Stöldliga härjar: 54 inbrott – på en natt
54 inbrott i sjöbodar och tre stulna båtmotorer – under en och samma natt.Nu uppmanas båtägare hålla extra koll på sina saker även på land och polisen menar att de båtinriktade tjuvligorna förlängt sin verksamma säsong.– Jag har jobbat med båtbrott ett antal år nu och det här sticker ut, säger Thomas Andersson, polisinspektör och ansvarig för polisens båtsamverkan Väst, till P4 Väst.
Läs mer om Väst.
Rögle vände efter stjärnans felpass
Karlskoga hade Rögle i brygga. Då stod Ängelholmarna för ännu en vändning i den tredje perioden och efter en Karlskoga-tabbe har Rögle nu kopplat ett järngrepp om en plats till SHL nästa säsong. – Jag läste passningen där och visste direkt var jag skulle avsluta, säger Jack Connolly i C More.
Veteranen hoppas på kontraktsförlängning
Skellefteå AIK har överraskat i slutspelet och kan i kväll slå ut de regerande mästarna. Lagets oömma defensivspecialist Pontus Petterström trivs med slutspelsishockeyn - och hoppas på att bli kvar i Västerbotten minst en säsong till. – Jag trivs väldigt bra här i Skellefteå, både hockey- och familjemässigt, så jag stannar gärna här, säger han till Norran.
Läs mer om Norran, Skellefteå och Västerbotten.
Moneybrother klar för Så mycket bättre
Kikki Danielsson, Tomas Andersson Wij, Eric Saade, Sabina Ddumba och Icona Pop är alla klara för Så mycket bättre. I lördagens Nyhetsmorgon på TV4 avslöjas det att Moneybrother också kommer tolka låtar i årets säsong.
Håkan Loob: Vi har träffat Dick Axelsson
Färjestad kommer att tappa flera av sina offensiva nyckelspelare. Men här är en som kan återvända - Dick Axelsson, som redan bekräftat att han kommer att spela i SHL nästa säsong, har varit i kontakt med Håkan Loob. – Vi har träffat Dick, säger Loob till Värmlands Folkblad.
Läs mer om Dick, Dick Axelsson, Håkan Loob, Loob och SHL.