Säsong

Hotet mot Marcus Ericssons F1–framtid

Marcus Ericsson kan stå inför sitt sista F1-race.Ferrari trycker på för att få två förare i Sauber-teamet nästa säsong.Anledningen är att Ferrari vill sätta ett Alfa Romeo-märke på den motor Sauber får köpa av italienarna.

Vår tid är nu får en tredje säsong

Läs mer: Tv-recension: Vår tid är nu - en familjekrönika med kvalitet Det blir en tredje säsong av SVT:s storsatsning Vår tid är nu. Den tredje säsongen av dramasatsningen utspelar sig mellan 1968 och 1971 har planerad premiär 2019, skriver Expressen. Läs mer: Hedda Stiernstedt: Jag hoppas verkligen att kärleken är klasslös Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind har skrivit manus till seriens två första säsonger.
Klart med ny säsong av Vår tid är nu
Här är glädjebeskedet för alla fans: det blir en tredje säsong av Vår tid är nu. Planerad premiär är 2019 i SVT.Den kärlek som också vår yngre publik visat serien gör det särskilt roligt att kunna bjuda på ytterligare en säsong och få berätta vidare om vår familj under en otroligt spännande och omvälvande tid i Sverige, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.
Läs mer om Anna Croneman, SVT, Sverige och Vår.
Mellberg lämnar – trots nya beslutet
Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna.Trots att han har fått licens för att träna BP kommande säsong väljer succtränaren att inte förlänga sitt kontrakt.Även Azrudin Valentic väljer att lämna klubben och gå vidare. Att succduon lämnar den nyligen till allsvenskan uppflyttade klubben kommer att bli officiellt inom kort.

Eagles flyger högst i NFL-säsong fylld av skador

Det var säsongen då de bästa lagen skulle krossa de sämsta.Säsongen då den amerikanska fotbollsligan NFL skulle delas i bäst och sämst.Det blev tvärtom.Alla har slagit alla och framför allt har skador på världsstjärnorna och nyckelspelarna förändrat allt.
Läs mer om NFL.
Därför ratas Pernilla i Så mycket bättre
Så mycket bättre rullar säsong efter säsong i TV4 - men Pernilla Wahlgren har aldrig blivit tillfrågad att vara med i programmet. I podcasten Wahlgren och Wistam kritiserar Sofia Wistam programmet för att Wahlgren inte har fått vara med. – Så mycket bättre tycker jag vi lynchar tills de tar med dig, säger Sofia Wistam i Wahlgren och Wistam.
De måste skärpa sig – är för dåligt
Mika Zibanejad är bäste svensk i NHL:s poängliga.Bra av Mika.Men han är på 29:e plats.Det är för dåligt.Svenskarna i NHL har haft en tuff säsong.Många måste spela bättre.
Läs mer om Mika.Men och NHL.
Hans säsong kan vara över
GÖTEBORG. Frölundas stjärnforward Carl Grundström, 19, tvingas till operation för sitt skadade knä.Nu kan säsongen vara över för 19-åringen.– I värsta fall kan det vara så, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.
Tur att man har lite fotbollstakter i sig
ANAHEIM. Med två mål i natt tangerade William Karlsson sitt personliga målrekord under en säsong i NHL.Efter bara 19 omgångar.Han är nu tvåa i Vegas interna poängliga på 16 poäng, 9 mål och 7 assist, och det är samma antal mål som han behövde 81 matcher för att nå säsongen 2015-16 i Columbus.Allt talar för att Karlsson gör 20 eller fler mål i vinter.- Haha, jag får väl börja med att sätta tio, sedan får vi se, säger han efter nattens 4-2-seger över LA Kings.
Pappa ringde och det var jättekonstig känsla
Oliver Ekman Larsson står på toppen av sin karriär.Stjärnan har OS-silver, VM-guld och otaliga NHL-matcher på sin meritlista.När han i fjol stod i slutskedet av sin säsong med Arizona Coyotes i NHL nåddes han av det sorgliga beskedet. Hans mor hade gått bort.– Man hade velat vara där och hjälpa till, säger han i podcasten Vägen till toppen.
Läs mer om NHL, OS-silver, VM-guld och Vägen.
Bahta mötte kungen: Herregud, underbart
Meraf Bahta, 28, blickar tillbaka på en alldeles fantastisk säsong.Hon fick till och med träffa kungen.– Åh, herregud! Han var så trevlig, säger Bahta.
Läs mer om Bahta.
Galna miljonregnet – efter succsäsongen
Sarah Sjöström avslutade sin fantastiska säsong med ytterligare två segrar i världscupen.Och miljonregnet är därmed ett faktum.Efter totalsegern i världscupen och sina tre VM-guld har svenskan dragit in 2,1 miljoner kronor under året – i rena prispengar.
Läs mer om VM-guld.
Trelleborg tillbaka i allsvenskan
Det blev Trelleborg som tog kvalplatsen till allsvenskan. Efter 1–1 i returmötet mot J-södra står det klart att Skånelaget spelar i allsvenskan nästa säsong.
Läs mer om J-södra, Skånelaget och Trelleborg.
Skräckbilderna - han lämnar i ambulansen
Allsvenskt spel nästa säsong står på spel när Jönköpings Södra och Trelleborg drabbade samman i det andra kvalmötet.För målvakten Anton Cajtoft, 23, slutade matchen efter drygt tio minuter – med en otäck knäskada.– Åh, jag tycker synd om honom, säger C Mores expertkommentator Anders Andersson.
Läs mer om Anton Cajtoft och Trelleborg.
Fleetwood toursegrare efter jättedrama
Efter en lång säsong avgjordes Europatourens Race to Dubai på det allra sista hålet på den allra sista rundan i den allra sista tävlingen i Dubai. Engelsmannen Justin Rose såg ut att gå mot en enkel seger, men hans golfspel kollapsade de sista nio hålen och landsmannen Tommy Fleetwood kunde hålla undan för totalsegern på årets Europatour.
Läs mer om Dubai, Europatour och Tommy Fleetwood.
Guters revansch - sänkte Djurgården
Djurgården dumpade Mattias Guter mitt under brinnande säsong 2015.I kväll sänkte han sin gamla klubb när Karlskrona vann med 1–0 hemma i NKT Arena.Segern innebär att Karlskrona åter kliver upp på säker mark i tabellen.
Läs mer om Djurgården och Karlskrona.
Bengtsson: Jag var väldigt skör
Hon tog medalj på EM i stavhopp i år – men är fortfarande inte nöjd.Efter en säsong präglad av inte allvarliga men likväl störande skador tar Angelica Bengtsson med sig den erfarenheten till nästa år.– Det blir ett mer genomtänkt upplägg, säger hon.
Läs mer om Angelica Bengtsson.
Brodn visade vägen mot moderklubben
David Brodn gör sin femte säsong i Hammarby. Men det var inte förrän på fredagskvällen han ställdes öga mot öga mot sin moderklubb IFK Motala. – Fantastiskt roligt, framför allt när man vinner. Hade vi förlorat hade jag fått höra det resten av livet, säger den 25-årige mittfältaren efter 8–3 på Zinken.
Läs mer om Hammarby och Zinken.
Hans nya drömdeal i NHL: 340 miljoner
Han gör sin sjunde säsong i Columbus Blue Jackets.Och han kommer bli klubben trogen i lika många till.Enligt The Athletic kommer Cam Atkinson, 28, skriva på ett drömkontrakt med Columbus Blue Jackets under dagen.
Läs mer om Cam Atkinson och NHL.
Slår tillbaka – efter stora hyllningarna
Ny show av Elias Pettersson – men Växjötränaren Sam Hallam vill gärna skicka en passning till Rikard Grönborg och alla andra som uttalat sig om Petterssons NHL-möjligheter redan nästa säsong.– Jag märker hur alla andra och vår förbundskapten pratar om honom så jag tänkte bara skicka lite moteld på det, säger Hallam.
Slår tillbaka – efter stora hyllningarna
Ny show av Elias Pettersson – men Växjötränaren Sam Hallam vill gärna skicka en passning till Rikard Grönborg och alla andra som uttalat sig om Petterssons NHL-möjligheter redan nästa säsong.– Jag märker hur alla andra och vår förbundskapten pratar om honom så jag tänkte bara skicka lite moteld på det, säger Hallam.
Det tog nästan ett år innan vi blev ihop
Ny kärlek, nya motionsvanor, ny lägre vikt - och ny säsong av SVT-serien Liv Horace - den nya resan.Horace Engdahl har omprövat en hel del sedan han sin senaste bok skrev om att en kvinna man möter sent i livet inte kan bli en del av berättelsen, men en mycket vacker fotnot.- Låt oss säga att det finns saker i Den sista grisen som jag börjat undra om de är fullt så sanna som jag trodde då jag skrev dem, säger den 68-årige Akademiledamoten och författaren.
Läs mer om Akademiledamoten och Den.
Tre Kronor-stjärnan återvänder till SHL
Han har varit en av SHL:s främsta backar de senaste åren.Men inför årets säsong valde Niclas Burström att lämna SHL - för KHL.Nu kan han vara på väg tillbaka.Niclas Burström lämnar HC Vityaz Podolsk och återvänder troligtvis till SHL skriver ryska journalisten Yevgeni Belusov, Sportexpress, på Twitter.
Läs mer om SHL, Twitter och Yevgeni Belusov.