Söderhamn

Mordförsök i källare – man anhållen

En man i 30-årsåldern attackerades i en källare och blev huggen i ryggen med ett vasst föremål i Ljusne söder om Söderhamn sent på torsdagen.
Läs mer om Ljusne och Söderhamn.

Mordförsök i källare

Inrikes. En man i 30-årsåldern har blivit attackerad i en källare och huggen i ryggen med ett vasst föremål i Ljusne söder om Söderhamn, uppger polisen i region Mitt på sin hemsida.
Läs mer om Ljusne, Mitt och Söderhamn.
Mordförsök i källare – man gripen
En man i 30-årsåldern har blivit attackerad i en källare och huggen i ryggen med ett vasst föremål i Ljusne söder om Söderhamn, uppger polisen i region Mitt på sin hemsida.
Läs mer om Ljusne, Mitt och Söderhamn.
Ännu ett namn lämnar KD-lista
I går ströks en tidigare medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen från Kristdemokraternas lista i Söderhamn, efter avslöjanden av helahälsingland. se.
Läs mer om KD-lista, Nordiska och Söderhamn.

Ex-nazist lämnar KD-lista

En tidigare medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen lämnar Kristdemokraternas lista till höstens kommunval i Söderhamn efter ett extrainsatt möte.
Läs mer om KD-lista, Nordiska och Söderhamn.
Ex-nazist lämnar KD-lista
En tidigare medlem i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen lämnar Kristdemokraternas lista till höstens kommunval i Söderhamn efter ett extrainsatt möte.
Läs mer om KD-lista, Nordiska och Söderhamn.
Skrek nazistiska slagord – står på KD:s valsedel i Söderhamn
Tidigare i veckan avslöjade helahälsingland.se att en före detta medlem i Nordiska motståndsrörelsen är invald på Kristdemokraternas lista till höstens kommunval i Söderhamn. Nu visar det sig att ännu ett kontroversiellt namn lagts till på valsedeln.
Läs mer om Nordiska och Söderhamn.
Våldsdömd och nazist på KD:s valsedel
Tidigare i veckan avslöjade tidningen Hela Hälsingland att en före detta medlem i Nordiska motståndsrörelsen är invald på Kristdemokraternas lista till höstens kommunval i Söderhamn.
Skolanställd polisanmäld och avstängd
En medarbetare på en skola i Söderhamn har polisanmälts av skolans rektor och har tagits ur tjänst, rapporterar Hela Hälsingland.
Läs mer om Hela Hälsingland och Söderhamn.
Pedagog visade film med hög åldersgräns för barn
Pedagogen på skolan i Söderhamn visade en film med för hög åldersgräns för barnen –och anmäldes till Skolinspektionen.En flicka har fått panikattacker, kan inte sova och vill inte tillbaka till skolan, skriver anmälaren.–Rutinerna har säkrats upp, säger Eva-Britt Hartikkainen på Söderhamns kommun.
E4 norr om Gävle blir fyrfilig efter trafikkaos
Efter många trafikstopp och olyckor på E4 mellan Gävle och Söderhamn utreds nu om den trefiliga sträckan behöver förändras.– På längre sikt måste vi bygga om till 2+2-motorväg, säger Trafikverkets Hans-Olov Åström till SVT.
Läs mer om Gävle, SVT och Söderhamn.
Hjältarna i hemtjänsten trotsar snön: Vi har inget val – de äldre behöver oss
Tågtrafiken står stilla, skolor håller stängt och delar av samhället går på knäna.Men mitt i allt kaos står hemtjänstpersonalen stadigt, hur mycket snö det än faller.– Vi tar hand om människor, och det är det bästa jobbet man kan ha enligt mig, säger Sanna Håberg som arbetar inom hemtjänsten i Söderhamn.
Läs mer om Sanna Håberg och Söderhamn.
Nytt misstänkt fall av mässling
Ett misstänkt fall av mässling har upptäckts på en hälsocentral i Söderhamn.Prover har skickats till Uppsala för analys.– Det behöver inte vara mässling, men vi tar det säkra före det osäkra, säger Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare vid Region Gävleborg i ett pressmeddelande.
Bilar i frontalkrock – flera personer skadade
Flera personer har skadats i en frontalkollision på riksväg 83, utanför Söderhamn.Minst två personer har förts till sjukhus med ambulans.Det första vittnet på platsen förs till sjukhus efter att ha sett olyckan, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Söderhamn.Minst.
Flera trafikolyckor – polisen varnar för halka
SMHi har utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka i Gästrikland under juldagen.På kort tid har fyra bilolyckor inträffat mellan Gävle och Söderhamn.– Det är halt i området, säger Mikael Lindgren, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.
Rutinen saknas – men spelsättet är sig likt
Sverige har börjat nedräkningen inför bandy-VM i Chabarovsk. Förbundskapten Svenne Olsson håller på att bygga ett nytt lag som ska försöka försvara VM-guldet i Ryssland i måndasskiftet januari-februari 2018. – Helgens 4-nationersturnering i Söderhamn blir ett viktigt test, säger Svenne Olsson.
Domaren försvarar det bisarra målet
Måndagens elitseriematch i bandy mellan Västerås och Broberg/Söderhamn slutade 3–3. Det var dock inte det som var den stora snackisen efter drabbningen.
En gripen för mordförsök
En person har gripits, misstänkt för mordförsök i en bostad på en ort utanför Söderhamn.
Läs mer om Söderhamn.
Christoffer Edlund bakom Sandvikens seger
Först blev Sandvikens Christoffer Edlund uttagen i svenska landslagstruppen till fyrnationsturneringen i Söderhamn. Sedan avgjorde 30-åringen med tre mål i 6–3-segern borta mot Vänersborg.
Läs mer om Söderhamn och Vänersborg.
Bilden på 95-åriga Karin användes i fejknyhet
Stina 85 år blev misshandlad och rånad av tre asylinvandrare i Jordbro utanför Stockholm. Så lyder den falska rubriken till en bild på en blåslagen dam som har spridits i sociala medier. Damen hette egentligen Karin Forslund och skadorna som syns på bilden fick hon efter upprepade fall på sitt boende i Söderhamn för tre år sedan.
Älg på E4 – polisen larmad till platsen
Flera bilister längs E4 har larmat polis om en älg som springer längs vägen söder om Söderhamn.Polisen har larmats till platsen.– Den springer på av fel sida av viltstängslet, säger Daniel Winge vid polisen.
Två bilar i krasch med lastbilar på E4
Två personbilar och två lastbilar är inblandade i en trafikolycka söder om Söderhamn under fredagsmorgonen.– Räddningstjänsten är på plats, säger Lina Winge, RLC-befäl vid polisen i Gävleborg.
Läs mer om Gävleborg, Lina Winge och Söderhamn.
Tusen resenärer fastnade i tågstopp
Ett trasigt lok orsakade stora förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Umeå under onsdagseftermiddagen och kvällen. Problemen började vid 16-tiden då ett lok till ett tåg från X-trafik gick sönder mellan Gävle och Söderhamn.
Ambulans misstog hjärtinfarkt för magsjuka
Ambulanspersonal som larmades till en bostad i Söderhamn misstog en hjärtinfarkt för magsjuka och förde aldrig patienten till sjukhus.
Läs mer om Söderhamn.
Ambulans misstog hjärtinfarkt för magsjuka
Ambulanspersonal som larmades till en bostad i Söderhamn misstog en hjärtinfarkt för magsjuka och förde aldrig patienten till sjukhus.
Läs mer om Söderhamn.