Södermalm

Miljöreservat

Att kalla till presskonferens på en restaurang på trendiga Södermalm i Stockholm är inte så folkligt. När regeringen gör det för att fälla domen över dieselbilarna framstår det som ännu mer frånkopplat.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
En person skuren i bråk utanför restaurang
Flera personer har varit inblandade i ett bråk utanför en restaurang vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. En person ska ha blivit skuren. Skadeläget är okänt.
Polisen hyllas för att ha bärgat bort målvaktsbilar Äntligen
Så kallade bilmålvakter har länge varit ett problem, men polisen gör sitt för att plocka bort dem från gatan. Hittills den här veckan har polisen på Södermalm i Stockholm bärgat bort fem bilar. Alla är utlandsregistrerade och har stora skulder.
Läs mer om Stockholm, Södermalm och Äntligen.

Brand utbröt i lägenhet – en förd till sjukhus

En brand utbröt i en lägenhet på Södermalm i Stockholm under tisdagseftermiddagen.En person fick föras till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Södermalmshus mer än dubbelt så dyrt som planerat
De nya lägenheterna vid Rosenlundsparken på Södermalm skulle kosta 72,5 miljoner kronor, enligt beslutet från 2015. Men nu står det klart att projektet blir dyrare än så. Enligt nya beräkningar från kommunen kommer notan att landa på mer än det dubbla – drygt 193 miljoner kronor.
Läs mer om Rosenlundsparken och Södermalm.
Bilder: Så blir stationerna på nya t-banelinjen
Granskningen av järnvägsplanen för den nya tunnelbanan till östra Södermalm, Söderort och Nacka är avslutad. Den drygt 11 kilometer långa sträckningen går helt under jord. 2025 är det tänkt att första tåget ska rulla. Scrolla nedåt för att se hur de stationerna ska se ut.
Läs mer om Nacka, Södermalm och Söderort.
Här är bilderna på Stockholms Golden Gate-bro
En 3.700 ton tung guldfärgad bro som sträcker sig från Gamla stan till Södermalm via Slussen. Nu börjar bygget med den stora guldbron som man hoppas är på plats vid Slussen om mindre än tre år – trots att den ska fraktas via båt från Kina.
Läs mer om Gamla, Kina, Slussen och Södermalm.
Frej Larsson polisanmäld – för hot mot tjänsteman
Frej Larsson misstänks för olaga hot alternativt hot mot tjänsteman, enligt Dagens Nyheter.Artisten ska ha uttalat det misstänkta hotet via ett inlägg på Instagram, enligt DN. Frej Larsson nekar till brott.– Han lade ut ett inlägg på Instagram som vi tolkade som ett hot mot en av våra medarbetare, säger Peter Ågren, vid polisen på Södermalm, till DN.
Kyrka rasar mot nakenklubb på Södermalm
En nakenklubb på Södermalm har skapat vrede i Guds hus, rapporterar Stockholmdirekt. Nyöppnade Klubb Naket fick innan premiären besök av frikyrkoförsamlingen Södermalmskyrkan – som ville att klubben skulle stängas.
Brand i flerfamiljshus i Stockholm
En fullt utvecklad brand rasar i ett flerfamiljshus på Södermalm i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Kraftig brand i lägenhet – lågor från fönstren
En kraftig brand har brutit ut i en lägenhet på Södermalm i Stockholm.Evakuering pågår.– Vi är precis framme. Det är lågor från fönstren, säger Anette Bäcklin vid Storstockholms brandförsvar
Här säljs en parkeringsplats för över en miljon
Mycket har skrivits om hur dyra bostäderna i centrala Stockholm har blivit. Men att ha en bil nära lägenheten kan även det bli en dyr affär.Just nu säljs en parkeringsplats på Södermalm med ett accepterat pris på 1 050 000 kronor.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Strömavbrott i centrala Stockholm
Just nu har 3 550 hushåll på Södermalm i Stockholm strömavbrott, skriver elbolaget Ellevio på sin hemsida.
Läs mer om Ellevio, Stockholm och Södermalm.
Programledaren Malin Gramers unika lya till salu
Programledaren och tv-profilen Malin Gramer, 39, säljer sin lägenhet.Mitt i populära Sofo på Södermalm i Stockholm ligger 1,5 med balkong.I köpet ingår bastu, takterrass, orangeri, lusthus, boulebana och härlig innergård.
Polisbil körde på gående i centrala Stockholm
En polisbil har kört på en fotgängare på Södermalm i centrala Stockholm. Olyckan inträffade när polisen var på eskortuppdrag.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Flydde från polis - dog i olycka
En man i 30-årsåldern flydde från polisen efter att ha stoppats på Södermalm i centrala Stockholm. En liten stund senare omkom mannen i en olycka. Vid 19. 30 i lördags stoppade polisen en bil för en kontroll.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Man knivskuren på Södermalm
Läs mer om Södermalm.
Knivattack i Stockholm – en person med ambulans till sjukhus
Sent inatt blev en person attackerad och knivskuren vid Hornstull på Södermalm i Stockholm.Personen fördes med ambulans till sjukhus.
Poliser om nye rikspolischefen
Den nye rikspolischefens polisiära bakgrund uppskattas av poliskollegor. TT har pratat med poliser i Malmö och Stockholm om valet av Anders Thornberg. På Södermalm, där han en gång var verksam, får han ett eget skåp.
Läs mer om Malmö och Stockholm.
Här är nya tunnelbaneuppgången vid Sofia
Tunnelbaneuppgången i Sofia är omdebatterad. Här är två nya bilder som visar hur den nya stationen på Södermalm kan se ut när den är färdigbyggd.
Läs mer om Sofia och Södermalm.
Fotgängare påkörd av cyklist – en person till sjukhus
En fotgängare ska ha blivit påkörd av en person på cykel på södermalm i Stockholm.En person har förts till sjukhus.
Läs mer om Stockholm.En.
Raritet ugglade på Södermalm
Nyheten spreds snabbt bland fågelskådare – en berguv satt väl synlig på Södermalm i Stockholm. Och de hade gott om tid att ta sig till platsen. I minst sju timmar satt Europas största uggla och vilade på en avsats invid fönstren i en fastighet nära Hornstull.
Läs mer om Hornstull, Stockholm och Södermalm.