Södermalm

Misstänkt överfallsvåldtäkt på Södermalm

En kvinna misstänks ha blivit våldtagen i centrala Stockholm natten mot lördagen. Polisen fick larmet via en taxichaufför.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Misstänkt våldtäkt mitt i Stockholm
Polisen utreder en misstänkt våldtäkt mot en kvinna utomhus på Södermalm i centrala Stockholm under natten mot lördagen.– Gärningsmannen har också tagit på henne på ett sådant sätt att gärningen bedöms som våldtäkt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.Det var kvinnan själv som slog larm om övergreppet till en taxichaufför.
Tvåbarnsmamma vräktes från lägenhet – Akademiens ekonomichef flyttade in
Svenska Akademiens ekonomichef bor sedan 2016 i en attraktiv fyrrumsvåning på Södermalm i Stockholm – men för att få lägenheten tvingades en tvåbarnsmamma, som haft bostaden i 18 år ut, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Stockholm och Södermalm.

Två män knivskurna på söder i Stockholm

Två män har knivskurits på Södermalm i Stockholm under natten mot lördagen. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Två män hittade knivskurna – rubriceras som mordförsök
Två män har knivskurits på Södermalm i Stockholm.Båda två har förts till sjukhus och polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
Läs mer om Stockholm.Båda och Södermalm.
Misstänkt mordförsök på Södermalm
En man har hittats skadad utomhus på Södermalm i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.
Man hittad svårt skadad – rubriceras som mordförsök
En man har hittats svårt skadad utomhus på Södermalm i Stockholm.Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.
Läs mer om Stockholm.Polisen och Södermalm.
Polisens uppmaning: Skippa sista glaset på julfestligheterna
Med anledning av julbordet som slutade med flera ingripanden skriver Polisen Södermalm en tydlig uppmaning på Facebook.Vi finns där ute för er om ni ändå väljer motsatt väg, skriver polisen Linus, 34.–Inlägget i sig beskriver en typisk händelse. Så här är det varje år, säger han.
Därför gjorde en rysk ambulans insats på Södermalm
En rysk ambulans gjorde en insats på Södermalm på tisdagen, men ingen verkar veta varför. Nu reder DN Sthlm ut vad som har hänt. – Vår ambulans har transporterat en patient från Sverige till S:t Petersburg, säger Pavel Mitrofanov på ambulansföretaget S:t Petersburg Neotlozka.
Gåtan med rysk ambulans på Södermalm löst
En ambulans med ryska skyltar orsakade förvirring i centrala Stockholm på onsdagen. Nu kan SvD berätta att det handlade om en rysk person som blivit sjuk i Sverige. – Jag kan bekräfta att det handlar om en patienttransport, säger Helena Söderblom, presschef på SOS Alarm.
Polisens varning: Så lurar ficktjuvarna dig
Polisen på Södermalm varnar nu stockholmarna för närgångna ficktjuvar – och uppmanar yngre generationer att varna de äldre.Samtidigt berättar man om metoderna som tjuvarna använder sig av.Vi från polisens sida kommer öka våra insatser för att bekämpa stölderna, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.
Läs mer om Facebook och Södermalm.
Brand i byggnad på Södermalm
Det brinner i en byggnad på Åsögatan på Södermalm i Stockholm.Branden startade i ett restaurangkök, skriver polisen på sin hemsida.– Man ser lågor som slår ut från skorstenen. Vi har ännu inte kontroll på branden, säger räddningstjänstens ledningsbefäl Tony Frank till Aftonbladet.
Misstänkt våldtäkt i Stockholm
Två män misstänks ha våldtagit eller försökt våldta en kvinna utomhus vid Söder Mälarstrand på Södermalm i Stockholm, meddelar polisen.
Två knivskurna på Södermalm
Läs mer om Södermalm.
Två knivskurna i Stockholm
Två personer har knivskurits på Götgatan på Södermalm i centrala Stockholm. En person larmade klockan 03.45 om att en skadad person låg ner vid platsen.
Läs mer om Götgatan, Stockholm och Södermalm.
Förvandlad plats: Ovanlig bild från Söder hittades i album
Bilder från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet hittades av SvD-läsaren Anna Maria Björnsdotter Dahlin när hon var hemma hos sin farmor. En av dessa bilder i det fina albumet var från Bondegatan på Södermalm – en mycket lurig Stockholmsgåta att lösa för SvD-läsarna visade det sig. Inte så konstigt eftersom husen är rivna i dag.
Hemlig finkrog med unika priser – snudd på full pott
Vi vill ha mer. Smakerna är lågmält nyfikna och vi njuter av en sprakande kombination av det japanska köket och svenska råvarorna på nya Ichi. Södermalm har fått en finkrog i budgettappning.
Läs mer om Ichi.
Paul Hansen: Hur mår Sixten? Underbart
Södermalm 15.00.
Läs mer om Sixten.
Drömflöde med hotfulla inslag
En våg av nysurrealism blev synlig för ett decennium sedan, med Natalie Sutinen som ett av de intressantaste namnen. Nu har hon gjort sin första film, Hron - fragrance of violence, som visas på Tegen2 på Södermalm (tom 10/12). Det är en kvartslång loop, med just en doft av våld, i ett annars drömlikt och mjukt visuellt flöde.
Så knyts Globenområdet samman med Södermalm
Hovet ska rivas.Nu väntas bostadshus ovan jord.Under jord händer det däremot andra, mer spännande saker.Där ska det rymmas en saluhall, restaurang, musikscen – och hockeyrinkar, skriver lokaltidningen Mitt i.
Läs mer om Globenområdet, Mitt och Södermalm.
Rikard Wolff skyddades - tillståndet hölls hemligt
Rikard Wolff höll sitt tillstånd hemligt, innan han gick bort i fredags.Hälsoproblemen gjorde att Rikard Wolff fick sälja miljonvåningen på Södermalm och köpa en ny – trappstegen upp till lägenheten blev för mycket.– Jag visste inte alls hur illa han mådde, säger kollegan Eva Rydberg.
Två till sjukhus efter lägenhetsbrand
Två personer har förts till sjukhus efter att det börjat brinna i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Räddningstjänsten larmades till platsen vid 23.30 och kunde snabbt släcka branden.
Läs mer om Stockholm och Södermalm.