Södermanland

Ny avgift för digital vård föreslås

Inrikes. Vid årsskiftet tog bolaget Doktor.se över Vingåkers vårdcentral i Södermanland.
Läs mer om Doktor.se och Södermanland.

Ny avgift för digital vård föreslås

Vid årsskiftet tog bolaget Doktor.se över Vingåkers vårdcentral i Södermanland. Det innebar att alla i landet kan få gratis digitala primärvårdsbesök eftersom patientavgiften för digitala vårdbesök bestäms utifrån landstinget där bolaget är verksamt, och Södermanland saknar primärvårdsavgift.
Läs mer om Doktor.se och Södermanland.
Ny avgift för digital vård föreslås
Vid årsskiftet tog bolaget Doktor. se över Vingåkers vårdcentral i Södermanland.
Läs mer om Doktor och Södermanland.
Hyresgästföreningen och sanningen!
Replik Thomas Berg, gruppchef i hyresgästföreningen Södermanland svarar i SN 3/3 på mitt inlägg (SN 17/2) om Hyresgästföreningens (HGF) agerande i samband med stambyte i fastighet utmed Runebergsgatan.
Läs mer om Runebergsgatan och Södermanland.

Olycka utanför Nykvarn – stopp i trafiken på platsen

Efter en olycka påverkas tågtrafiken från Nykvarn i Södermanland och söderöver.– Det här påverkar tågtrafiken mellan Stockholm-Eskilstuna och vidare mot Hallsberg, säger Denny Josefsson, presskommunikatör vid Trafikverket.
Lastbil har vält på E4 – stora trafikstörningar väntas
En lastbil har vält omkull i halkan på E4 vid Lästringe, Södermanland. Den blockerar nu ett av de norrgående körfälten, och stora förseningar väntas i morgontrafiken.– Det är jättehalt på platsen, säger Urban Nordqvist, vakthavande befäl hos polisen.
Lastbil i diket – blockerar avfart på E4
En lastbil har vikt sig och hamnat i diket på E4 norrgående strax efter Hölö i Södermanland.– Avfarten är helt avstängd, säger Per Ek, biträdande vakthavande polisen vid polisen i Södermanland.
Läs mer om Hölö, Per Ek och Södermanland.
Guif och Sport flitigaste lottförsäljarna
BK Sport har i många år varit väldigt flitiga på att sälja bingolotter. Fotbollsföreningen från Eskilstuna ligger fortfarande bra till men var inte vassast i Södermanland under 2017. Överst på tronen sitter numera Guif.
Läs mer om Eskilstuna, Guif, Sport och Södermanland.
Man gick bärsärkagång med kofot i Gnesta
En man har förstört ett stort antal fönsterrutor i Gnesta i Södermanland.
Läs mer om Gnesta och Södermanland.
Två bilar i krock – sju personer inblandade
Två bilar har krockat med varandra i Vrena i Nyköping.Totalt ska sju personer vara inblandade.– Enligt de uppgifter som jag har fått så handlar det om både vuxna och barn, men jag har inga exakta åldrar, säger Eric Björkholm, vakthavande befäl hos polisen i Södermanland.
Stopp i tågtrafiken efter olycka
Det är stopp i tågtrafiken förbi Katrineholm i Södermanland. Stoppet berör bland annat tåg mellan Göteborg och Stockholm via Hallsberg.
Tågstopp förbi Katrineholm
Det är stopp i tågtrafiken förbi Katrineholm i Södermanland. Stoppet berör bland annat tåg mellan Göteborg och Stockholm via Hallsberg.
Digitala vårdbesök gratis för alla
Alla i landet kan få gratis digitala primärvårdsbesök. Anledningen är att en e-hälsoaktör nu lagt sin bas i Södermanland där primärvården är gratis.Ruschen mot digitala vårdtjänster har bara börjat, enligt Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).
Läs mer om Landsting och Södermanland.
Bedragarnas knep – mot Peters 87-åriga mamma
Under hösten har flera personer i 80-90-årsåldern i Södermanland blivit utsatta för bedrägeriförsök via telefon.Och metoden är återkommande: En man ringer och utger sig för att vara personens barn eller barnbarn och att denne behöver låna pengar.– Det är så grymt att människor sitter och försöker dra in stålar på ett så himla lågt sätt. Kan man sjunka lägre? frågar sig Peter Torsn från Eskilstuna, vars 87-åriga mamma nyligen blev utsatt.
Talas den renaste svenskan i Nyköping?
1 december. Kan rikssvenskan spåras till en ort i Södermanland? Språkliga myter och påståenden spräcks eller bekräftas av lingvisten Mikael Parkvall varje dag fram till jul i SvD:s Språkluckan.
Man anhållen misstänkt för mord på kvinna
En kvinna hittades död i Trosa i Södermanland natten mot måndag.Nu har en man anhållits misstänkt för mordet, rapporterar SVT Nyheter.
Läs mer om Södermanland och Trosa.
Polis nära bli påkörd efter inbrott i lägenhet
En polis var nära att bli påkörd efter ett misstänkt inbrott i Eskilstuna.Bilen körde iväg i hög fart och polisen gav jakt med flera bilar och en helikopter.– Vi har haft mycket resurser på detta, säger Anette Wilhelmsson, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.
Klartecken för skyddsjakt på varghybrider i Sörmland
De mörka vargvalpar, hybrider mellan varg och hund, som sent i somras föddes i ett område strax norr on Katrineholm kommer att avlivas. Länsstyrelsen i Södermanland tog på tisdagen beslut om skyddsjakt på högst sex individer som alla får skjutas, oavsett ålder och kön.
Mopedolycka – person för till sjukhus med ambulans
En mopedist har förts till sjukhus efter en olycka i centrala Nyköping på onsdagsmorgonen.- Personen blev bortforslad med ambulans, säger Torbjörn Erström, insatsledare vid Räddningstjänsten i Södermanland.
Larm om tåg som krockat med stridsvagn
Ett persontåg har krockat med en stridsvagn och spårat ur i närheten av Trosa i Södermanland, rapporterar Expressen.
Läs mer om Expressen, Södermanland och Trosa.
Aurora: Slutstriden närmar sig
GNESTA. Det är dags för slutstriderna i den stora militärövningen Aurora. På måndagen landsattes fienden i Södermanland och en svensk armbrigad gick till motangrepp.
Läs mer om Aurora och Södermanland.
Två barn och en vuxen till sjukhus efter älgolycka
Två barn och en vuxen har förts till sjukhus efter en älgolycka utanför Nyköping.– Älgen avled på plats, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl vid polisen i Södermanland.
SVT: Tre länsförbund vill ha Ulf Kristersson som ny M-ledare
Moderaternas länsförbund i Södermanland, Västerbotten och Norrbotten nominerar Ulf Kristersson till posten som ny partiledare för Moderaterna, rapporterar SVT Nyheter.
Bil med fem personer har voltat – körfält avstängt
En trafikolycka med fem personer, varav två barn, har inträffat på E4 i södergående riktning mellan Nyköpingsbro och Jönåker i Södermanland under lördagsmorgonen, skriver SVT Nyheter.Nu är ett körfält avstängt.