Södra Älvsborg

Person rökskadad efter brand – flera evakuerade

En brand har utbrutit i en lägenhet i Borås.– En person har evakuerats med rökskador, säger Henrik Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.Övriga lägenheter i bygganden har också fått evakuerats på grund av röken.

Skolbuss i brand under färd

Strax innan 7.30 på fredagsmorgonen fattade en skolbuss i Svenljunga eld. Femton elever fick utrymmas ur bussen skriver Borås tidning.– Det fattade eld i hjulhuset på bussen. Men ingen som befann sig på bussen kom till skada, säger Christian Karlsson vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Lägenhetsbrand startade i julgran – tre till sjukhus
Tre personer fick föras till sjukhus i natt efter en lägenhetsbrand i Marks kommun.– Branden startade i en julgran. Hela lägenheten är brand- och rökskadad, säger Per Fägersten, inre befäl vid räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Flera personer till sjukhus efter singelolycka
En singelolycka har inträffat på riksväg 42, i höjd med Frufällan.– Två personer har förts med ambulans till sjukhus. En person har tagits med av polis, säger Christer Larsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.Skadeläget för personerna är okänt.

Larm om brand i ladugård: Ser rök på avstånd

Räddningstjänsten i Södra Älvsborg har ryckt ut på ett larm som säger att det brinner i ladugård utanför Borås.– Vi är inte framme, så jag kan inte säga så mycket mer än att patrullen på avstånd ser att det ryker, säger inre befälet.
Läs mer om Södra Älvsborg.
Räddningstjänsten räddar hund på klippavsats
Räddningstjänsten i Södra Älvsborg är ute på ett udda uppdrag.– Vi har en patrull ute som ska försöka rädda en hund som sitter fast på en klippavsats, berättar Tommy Lieback, larm- och ledningsoperatören vid Södra Älvsborgs räddningsförbund.
Kraftig brand i restaurang – stort räddningspådrag
Sent på tisdagskvällen startade en brand i en restaurang i Marks kommun.– Den har spridit sig från terrassen upp på vinden troligen, säger Fredrik Ivansson, inte befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.Restaurangen var stängd när branden startade.
Flerbilskrock i Borås – barn i en av bilarna
Två bilar har kolliderat i en rondell på riksväg 41 i Borås. Ett barn ska ha färdats i en av bilarna.– Tre personer är förda till sjukhus med ambulans, säger Mikael Romee, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
JUST NU: Bil har kört av vägen – ambulanshelikopter på plats
En singelolycka har inträffat i höjd med Strängsered, i höjd med Ulricehamn.Mats Hermansson är inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg:– Det är en bil som av oklar anledning har kraschat. En person är skadad och ambulanshelikopter har larmats ut och landat på olycksplatsen.Det är oklart hur allvarligt skadad personen är.
JUST NU: Hagelskur orsakade halkolycka
En olycka med flera fordon inträffade på riksväg 40 i närheten av Ulricehamn.Trafikverket varnar för vägen efter en hagelskur.– Styrkeledaren på plats sa att det såg ut som snö på backen, säger Tommy Lieback, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Brand i garage – risk att elden sprider sig
Enligt ett larm från SOS brinner det i parkeringsgarage i Borås.Larmet kom strax före klockan 21.30.– Garaget brinner för fullt och går inte att rädda. Nu gäller det att förhindra att inte elden sprider sig vidare, säger Fredrik Ivansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Körde av vägen och voltade upp på den igen – man till sjukhus
En personbil har kört av vägen och voltat tillbaks på den igen utanför Horred.En man har förts till sjukhus med ambulans.– Vi har fått stänga av vägen under en stund men kunnat öppna ett körfält igen, säger Christer Larsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
JUST NU: Bil voltade – en person till sjukhus
En person voltade av vägen med sin bil i närheten av Borås på måndagsmorgonen.Bilen landade på taket och en person har fått föras till sjukhus.– En person har färdats i bilen och är uttagen och transporterad till sjukhus, säger Anderas Johansson, inre befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg.
JUST NU: 20 brandmän kämpar mot storbrand
Räddningstjänsten genomför en stor insats efter en våldsam brand i en byggnad.Tio fordon och 20 brandmän är på plats.– Det var fullt övertänt när vi kom dit, säger inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg.
JUST NU: Badgäst svårt skadad efter drunkning
Enligt Borås Tidning är en person allvarligt skadad efter en drunkning i en sjö i Borås.Personen är nu uppe ur vattnet.– Personen hade då varit saknad i mellan tio och femton minuter, säger Niklas Ignell, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Ladugård övertänd – tio brandmän bekämpar lågorna
En ladugård i närheten av Kinna står i lågor på torsdagskvällen.Räddningstjänstens personal arbetar med att förhindra spridning.– Ladugården är övertänd, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Man sitter fast i motorcykel: Har påbörjat losstagning
En man har fastnat med armen i bakhjulet på en motorcykel i Skene.Det är oklart hur armen hamnade där men räddningstjänsten är på plats.– Vi har precis kommit dit och har påbörjat losstagning, säger Anders Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Läs mer om Skene.Det och Södra Älvsborg.
Tre brandstationer kämpar mot villabrand
Räddningstjänsten i Södra Älvsborg larmades på midsommaraftons kväll till en villabrand i Bollebygd.Det ska då ha brunnit i en källare.– Vi har påbörjat släckning och rökdykare har också gått in, säger Anders Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Larm om trafikolycka: Påkörning
En trafikolycka har inträffat i Svenljunga kommun.– Vi är inte framme ännu. Allt jag vet är att larmet säger att det handlar om en påkörningsolycka, säger Mats Hermansson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Två bilar i frontalkrock – tre personer till sjukhus
En trafikolycka har inträffat i Borås.– Det handlar om en frontalkrock mellan två bilar. Tre personer är inblandade i olyckan och alla tre förs i väg med ambulans, berättar Christer Larsson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
JUST NU: Våldsam brand i bilverkstad
En våldsam brand rasar en bilverkstad i Borås – räddningstjänsten uppmanar allmänheten att hålla sig inne på grund av den kraftiga rökutvecklingen.Riksväg 42 har stängts av i norrgående riktning och stora avspärrningar har gjorts på platsen.– Det är fullt övertänt. Branden har spridit sig till ett annat mindre hus. Vi jobbar utifrån att det finns gasflaskor där inne, säger Mikael Rohme inre befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
JUST NU: Stor brand i verkstad
Det brinner i en industribyggnad som ska vara en bilverkstad i Borås.Byggnaden ska vara 150 kvadratmeter stor och räddningstjänsten befinner sig på platsen. Riksväg 42 har stängts av i norrgående riktning.– Det är en fullt utvecklad brand. Det är mycket rök på platsen. Det ska eventuellt gasflaskor men det är inte bekräftat, säger Joakim Mattson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Brand i bilverkstad – det väller ut rök
Det brinner i en industribyggnad som ska vara en bilverkstad i Borås.Byggnaden ska vara 150 kvadratmeter stor och räddningstjänsten befinner sig på platsen.– Det är en fullt utvecklad brand. Det är mycket rök på platsen. Det ska eventuellt gasflaskor men det är inte bekräftat, säger Joakim Mattson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Brand på virkesupplag – räddningstjänsten på plats
SOS larmar om att det brinner i en byggfirma i Sexdrega i Svenljunga kommun.– Vi är på plats med flera styrkor. Det brinner i ett virkesupplag och har lyckats begränsa begränsa branden, berättar Björn Christoffersson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Kärleksattack på skola – efter hakkorsklottret
I helgen blev Dalsjöskolan i Dalsjöfors utanför Borås nedklottrad med bland annat hakkors.Nu svarar Liberalernas ungdomsförbund i Södra Älvsborg genom att sätta upp hjärtan på vid skolans entr.– Vi ville markera mot rasism, nazism och hat, säger Tommy Ky, initiativtagare och ordförande i LUF Södra Älvsborg.