Södra Älvsborg

JUST NU: Våldsam brand i bilverkstad

En våldsam brand rasar en bilverkstad i Borås – räddningstjänsten uppmanar allmänheten att hålla sig inne på grund av den kraftiga rökutvecklingen.Riksväg 42 har stängts av i norrgående riktning och stora avspärrningar har gjorts på platsen.– Det är fullt övertänt. Branden har spridit sig till ett annat mindre hus. Vi jobbar utifrån att det finns gasflaskor där inne, säger Mikael Rohme inre befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.

JUST NU: Stor brand i verkstad

Det brinner i en industribyggnad som ska vara en bilverkstad i Borås.Byggnaden ska vara 150 kvadratmeter stor och räddningstjänsten befinner sig på platsen. Riksväg 42 har stängts av i norrgående riktning.– Det är en fullt utvecklad brand. Det är mycket rök på platsen. Det ska eventuellt gasflaskor men det är inte bekräftat, säger Joakim Mattson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Brand i bilverkstad – det väller ut rök
Det brinner i en industribyggnad som ska vara en bilverkstad i Borås.Byggnaden ska vara 150 kvadratmeter stor och räddningstjänsten befinner sig på platsen.– Det är en fullt utvecklad brand. Det är mycket rök på platsen. Det ska eventuellt gasflaskor men det är inte bekräftat, säger Joakim Mattson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Brand på virkesupplag – räddningstjänsten på plats
SOS larmar om att det brinner i en byggfirma i Sexdrega i Svenljunga kommun.– Vi är på plats med flera styrkor. Det brinner i ett virkesupplag och har lyckats begränsa begränsa branden, berättar Björn Christoffersson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Kärleksattack på skola – efter hakkorsklottret

I helgen blev Dalsjöskolan i Dalsjöfors utanför Borås nedklottrad med bland annat hakkors.Nu svarar Liberalernas ungdomsförbund i Södra Älvsborg genom att sätta upp hjärtan på vid skolans entr.– Vi ville markera mot rasism, nazism och hat, säger Tommy Ky, initiativtagare och ordförande i LUF Södra Älvsborg.
Cyklist påkörd av bil – två ambulanser på plats
En cyklist har blivit påkörd i en vägkorsning i Borås.– Det är två ambulanser på platsen men jag vet inte om någon förts till sjukhus, vaken cyklisten eller bilföraren, säger Tommy Lieback, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Personbil voltade – fyra personer till sjukhus
En personbil körde på fredagseftermiddagen av vägen och voltade i utkanten av Borås.Fyra personer ska vara inblandade i olyckan.– Samtliga fyra har förts till sjukhus med oklart skadeläge, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg
Två bilar i frontalkrock – båda förarna skadade
En frontalkrock mellan två bilar har inträffat på en mindre väg i Marks kommun.– Det var två personer inblandade. Den ene flögs i helikopter till Borås, den andre togs med ambulans till Varbergs sjukhus, berättar Mats Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg.
Två bilar i frontalkrock - båda förarna skadade
En frontalkrock mellan två bilar har inträffat på en mindre väg i Marks kommun.– Det var två personer inblandade. Den ene flögs i helikopter till Borås, den andre togs med ambulans till Varbergs sjukhus, berättar Mats Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg.
Fem personer inblandade i bilolycka
En olycka har inträffat i Överlida i Svenljunbga kommun. – Fem personer i två bilar var inblandade, men jag har ingen informatiuon om eventuella personskador, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Ytterligare en mast har blivit saboterad
Innan det att Häglaredsmasten rasade ska en annan mast utanför Borås ha blivit vandaliserad, enligt Borås Tidning.En kabel var sönderklippt.– Vi kunde inte alarmera våra styrkor på ordinarie väg, säger Per- Anders Näsström, ansvarig för samband vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg, till BT.
Når bara ut till 75 procent av de boende
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), försvaret, polisen, Sveriges Radio, Teracom och räddningstjänsten har precis avslutat ett samverkansmöte med anledning av mastsabotaget, öster om Borås. – Vi skulle bara nå 75 procent av de boende i området, om vi skulle behöva skicka ut ett viktigt meddelande till allmänheten, ett så kallat VMA, säger Andreas Leandersson, räddningschef i beredskap i Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg, Teracom och VMA.
Voltade av vägen – kvinna till sjukhus
En ung kvinna fördes på onsdagseftermiddagen till sjukhus efter en i olycka i Marks kommun. – Hon skulle väja för ett rådjur och voltade av vägen ner i ett dike, säger Lennart Larsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Brand rasar i hus: Inget kvar att rädda
En våldsam brand rasar på lördagskvällen i ett hus i Ulricehamns kommun. –Det finns inget kvar att rädda. Vi hoppas bara att det inte finns några personer i huset, säger Lennart Larsson, inre befäl vid räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Brand härjar i lada: Var helt övertänd
En ladugård i närheten av Ulricehamn har brunnit ner till grunden, rapporterar Borås tidning. – Det var helt övertänt vid vår framkomst, säger Niklas Ignell, inre befäl vid räddningstjänsten Södra Älvsborg till tidningen. Nu låter räddningstjänsten byggnaden brinna ner.
Läs mer om Södra Älvsborg och Ulricehamn.
Bil körde genom isen
En bil körde på torsdagsmorgonen genom isen utanför Ulricehamn.Bilen hade kommit i rullning och hamnade i en damm. – Ingen person fanns i bilen, säger Henrik Andersson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Tre personbilar i krock – två förda till sjukhus
Tre personbilar har kolliderat vid en viadukt i centrala Borås. Enligt räddningstjänsten är två personer förda till sjukhus. – Det ska vara lindriga skador, säger Lennart Cedervärn, stabschef vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Mc-förare allvarligt skadad efter krasch
En motorcykelförare har förts med ambulanshelikopter till sjukhus efter en olycka i Marks kommun under lördagsförmiddagen. – Föraren hamnar utanför körbanan i en vänstersväng, säger Christer Larsson, stabschef i räddningstjänsten i Södra Älvsborg. Sahlgrenskas pressjour uppger att mannen har livshotande skador.
Flera evakuerade efter brand i bostadshus
Flera personer fick evakueras efter att en brand utbrutit i en lägenhetsbyggnad i Ulricehamn. – Det var rök i hela trapphuset och vi är fortfarande på plats för att ventilera ut röken, säger Anders Johansson vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg och Ulricehamn.
Stort vattenläckage – bil sjönk ner i asfalten
Ett stort vattenläckage har drabbat Borås. En bil ska ha sjunkit i asfalten och räddningstjänsten jobbar för att stoppa flödet. – Det forsar på bra med vatten, säger Björn Christoffersson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Två bilar i krock vid ett övergångsställe
Två personbilar har kolliderat på riksväg 41 i höjd med Horred. Räddningstjänst, polisen och ambulans är skickade till platsen. – En person ska ha klagat på nacksmärtor, säger Lennart Larsson, stabchef vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Lastbil kraschade rakt in i bergvägg
En lastbil med släp har kört av riksväg 40 och har kraschat in i en bergvägg i höjd med Byttorp utanför Borås. Det har lett till kraftiga trafikstörningar in till Borås. – Det kommer vara avstängt ganska länge, säger Mikael Rohme, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Verkstad nerbrunnen: Totalförstörd
En mindre verkstad totalförstördes i en brand natten mot tisdagen i Björketorp i Marks kommun. Ingen person ska ha kommit till skada i branden. – Det var en fullt utvecklad brand när vi kom till platsen, säger Per-Anders Näsström, inre befäl på räddningstjänsten i södra Älvsborg.
Läs mer om Björketorp och Älvsborg.
Personbil körde in i bergvägg – en skadad
En personbil har kört av vägen i Skene. Färden slutade med att bilen körde rakt in i en bergvägg. – En man är förd till sjukhus med ambulans, säger Björn Kristoffersson, stabchef vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Storbrand i pizzeria – boende evakuerade
En pizzeria i centrala Skene började brinna sent i natt. På grund av rökutvecklingen tvingades räddningstjänsten evakuera 29 lägenheter i fastigheten. – Branden är troligen anlagd, säger Per-Anders Näsström vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg. – Vi har inlett en förundersökning om mordbrand, säger Jenny Widn, polisens presstalesman, på lördagen.