Södra Älvsborg

Flerbilskrock i Borås – barn i en av bilarna

Två bilar har kolliderat i en rondell på riksväg 41 i Borås. Ett barn ska ha färdats i en av bilarna.– Tre personer är förda till sjukhus med ambulans, säger Mikael Romee, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

JUST NU: Bil har kört av vägen – ambulanshelikopter på plats

En singelolycka har inträffat i höjd med Strängsered, i höjd med Ulricehamn.Mats Hermansson är inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg:– Det är en bil som av oklar anledning har kraschat. En person är skadad och ambulanshelikopter har larmats ut och landat på olycksplatsen.Det är oklart hur allvarligt skadad personen är.
JUST NU: Hagelskur orsakade halkolycka
En olycka med flera fordon inträffade på riksväg 40 i närheten av Ulricehamn.Trafikverket varnar för vägen efter en hagelskur.– Styrkeledaren på plats sa att det såg ut som snö på backen, säger Tommy Lieback, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Brand i garage – risk att elden sprider sig
Enligt ett larm från SOS brinner det i parkeringsgarage i Borås.Larmet kom strax före klockan 21.30.– Garaget brinner för fullt och går inte att rädda. Nu gäller det att förhindra att inte elden sprider sig vidare, säger Fredrik Ivansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

Körde av vägen och voltade upp på den igen – man till sjukhus

En personbil har kört av vägen och voltat tillbaks på den igen utanför Horred.En man har förts till sjukhus med ambulans.– Vi har fått stänga av vägen under en stund men kunnat öppna ett körfält igen, säger Christer Larsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
JUST NU: Bil voltade – en person till sjukhus
En person voltade av vägen med sin bil i närheten av Borås på måndagsmorgonen.Bilen landade på taket och en person har fått föras till sjukhus.– En person har färdats i bilen och är uttagen och transporterad till sjukhus, säger Anderas Johansson, inre befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg.
JUST NU: 20 brandmän kämpar mot storbrand
Räddningstjänsten genomför en stor insats efter en våldsam brand i en byggnad.Tio fordon och 20 brandmän är på plats.– Det var fullt övertänt när vi kom dit, säger inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg.
JUST NU: Badgäst svårt skadad efter drunkning
Enligt Borås Tidning är en person allvarligt skadad efter en drunkning i en sjö i Borås.Personen är nu uppe ur vattnet.– Personen hade då varit saknad i mellan tio och femton minuter, säger Niklas Ignell, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Ladugård övertänd – tio brandmän bekämpar lågorna
En ladugård i närheten av Kinna står i lågor på torsdagskvällen.Räddningstjänstens personal arbetar med att förhindra spridning.– Ladugården är övertänd, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Man sitter fast i motorcykel: Har påbörjat losstagning
En man har fastnat med armen i bakhjulet på en motorcykel i Skene.Det är oklart hur armen hamnade där men räddningstjänsten är på plats.– Vi har precis kommit dit och har påbörjat losstagning, säger Anders Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Läs mer om Skene.Det och Södra Älvsborg.
Tre brandstationer kämpar mot villabrand
Räddningstjänsten i Södra Älvsborg larmades på midsommaraftons kväll till en villabrand i Bollebygd.Det ska då ha brunnit i en källare.– Vi har påbörjat släckning och rökdykare har också gått in, säger Anders Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Larm om trafikolycka: Påkörning
En trafikolycka har inträffat i Svenljunga kommun.– Vi är inte framme ännu. Allt jag vet är att larmet säger att det handlar om en påkörningsolycka, säger Mats Hermansson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Två bilar i frontalkrock – tre personer till sjukhus
En trafikolycka har inträffat i Borås.– Det handlar om en frontalkrock mellan två bilar. Tre personer är inblandade i olyckan och alla tre förs i väg med ambulans, berättar Christer Larsson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
JUST NU: Våldsam brand i bilverkstad
En våldsam brand rasar en bilverkstad i Borås – räddningstjänsten uppmanar allmänheten att hålla sig inne på grund av den kraftiga rökutvecklingen.Riksväg 42 har stängts av i norrgående riktning och stora avspärrningar har gjorts på platsen.– Det är fullt övertänt. Branden har spridit sig till ett annat mindre hus. Vi jobbar utifrån att det finns gasflaskor där inne, säger Mikael Rohme inre befäl på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
JUST NU: Stor brand i verkstad
Det brinner i en industribyggnad som ska vara en bilverkstad i Borås.Byggnaden ska vara 150 kvadratmeter stor och räddningstjänsten befinner sig på platsen. Riksväg 42 har stängts av i norrgående riktning.– Det är en fullt utvecklad brand. Det är mycket rök på platsen. Det ska eventuellt gasflaskor men det är inte bekräftat, säger Joakim Mattson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Brand i bilverkstad – det väller ut rök
Det brinner i en industribyggnad som ska vara en bilverkstad i Borås.Byggnaden ska vara 150 kvadratmeter stor och räddningstjänsten befinner sig på platsen.– Det är en fullt utvecklad brand. Det är mycket rök på platsen. Det ska eventuellt gasflaskor men det är inte bekräftat, säger Joakim Mattson, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten Södra Älvsborg.
Brand på virkesupplag – räddningstjänsten på plats
SOS larmar om att det brinner i en byggfirma i Sexdrega i Svenljunga kommun.– Vi är på plats med flera styrkor. Det brinner i ett virkesupplag och har lyckats begränsa begränsa branden, berättar Björn Christoffersson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Kärleksattack på skola – efter hakkorsklottret
I helgen blev Dalsjöskolan i Dalsjöfors utanför Borås nedklottrad med bland annat hakkors.Nu svarar Liberalernas ungdomsförbund i Södra Älvsborg genom att sätta upp hjärtan på vid skolans entr.– Vi ville markera mot rasism, nazism och hat, säger Tommy Ky, initiativtagare och ordförande i LUF Södra Älvsborg.
Cyklist påkörd av bil – två ambulanser på plats
En cyklist har blivit påkörd i en vägkorsning i Borås.– Det är två ambulanser på platsen men jag vet inte om någon förts till sjukhus, vaken cyklisten eller bilföraren, säger Tommy Lieback, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Personbil voltade – fyra personer till sjukhus
En personbil körde på fredagseftermiddagen av vägen och voltade i utkanten av Borås.Fyra personer ska vara inblandade i olyckan.– Samtliga fyra har förts till sjukhus med oklart skadeläge, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg
Två bilar i frontalkrock – båda förarna skadade
En frontalkrock mellan två bilar har inträffat på en mindre väg i Marks kommun.– Det var två personer inblandade. Den ene flögs i helikopter till Borås, den andre togs med ambulans till Varbergs sjukhus, berättar Mats Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg.
Två bilar i frontalkrock - båda förarna skadade
En frontalkrock mellan två bilar har inträffat på en mindre väg i Marks kommun.– Det var två personer inblandade. Den ene flögs i helikopter till Borås, den andre togs med ambulans till Varbergs sjukhus, berättar Mats Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg.
Fem personer inblandade i bilolycka
En olycka har inträffat i Överlida i Svenljunbga kommun. – Fem personer i två bilar var inblandade, men jag har ingen informatiuon om eventuella personskador, säger Jan Kuusisto, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Ytterligare en mast har blivit saboterad
Innan det att Häglaredsmasten rasade ska en annan mast utanför Borås ha blivit vandaliserad, enligt Borås Tidning.En kabel var sönderklippt.– Vi kunde inte alarmera våra styrkor på ordinarie väg, säger Per- Anders Näsström, ansvarig för samband vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg, till BT.
Når bara ut till 75 procent av de boende
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), försvaret, polisen, Sveriges Radio, Teracom och räddningstjänsten har precis avslutat ett samverkansmöte med anledning av mastsabotaget, öster om Borås. – Vi skulle bara nå 75 procent av de boende i området, om vi skulle behöva skicka ut ett viktigt meddelande till allmänheten, ett så kallat VMA, säger Andreas Leandersson, räddningschef i beredskap i Södra Älvsborg.
Läs mer om Södra Älvsborg, Teracom och VMA.