Södra

Det handlar om avhumanisering

Under söndagskvällen läste hundratals kvinnor inom film och teater upp sina vittnesmål om sexövergrepp och trakasserier på scener runtom i landet.Ida Ölmedal upplevde klaustrofobin på Södra teatern.
Läs mer om Södra.

Scenrecension: Rolig show med Anders & Måns på Södra teatern

Efter paus lyfter showen med Anders & Måns på Södra teatern – och blir riktigt rolig.
Läs mer om Södra.
Minst 17 döda i trafikolycka i Pakistan
Minst sjutton personer omkom och sex skadades i närheten av Khaipur södra Pakistan när en minibuss och en lastbil frontalkrockade.
Läs mer om Khaipur och Pakistan.
Bilder: 220 skådespelare läste
I uppropet #tystnadtagning har kvinnliga skådespelare vittnat om sexuella trakasserier och övergrepp i sin bransch. På söndagen läste skådespelare upp vittnesmål på Södra teaterns scen i Stockholm, och även på andra scener runt om i landet. Här är samlade bilder från kvällen:
Läs mer om Stockholm och Södra.
Succtränaren kan lämna J-Södra
Läs mer om J-Södra.
Kronprinsessan: #tystnadtagning är en oerhört viktig kampanj
Över 200 kvinnliga skådespelare har samlat på teatrar över hela landet för att läsa upp några av de vittnesmål om sexuella övergrepp och trakasserier som samlats in under kampanjen #tystnadtagning. På Södra teatern i Stockholm deltar kronprinsessan Victoria. – Det är en oerhört viktig kampanj, säger hon.
Läs mer om Stockholm och Victoria.
Röster från kvällen: Början på något stort och viktigt
I kväll tar skådespelare plats på scener runt om i landet för att läsa upp vittnesmålen från uppropet #tystnadtagning. SvD är på plats på Södra teatern i Stockholm.
Läs mer om Stockholm och Södra.
Så har det gått för alla lag som åkt ur allsvenskan
Efter kvalmissen mot Trelleborg på söndagen följer Jönköpings Södra med Halmstad och AFC Eskilstuna till superettan. Hur har det gått för alla lag som tidigare spelat i allsvenskan?
Läs mer om Halmstad och Trelleborg.
Vittnesmål från #tystnadtagning samlar 200 skådespelare i unikt möte på Södra teatern
På söndagskvällen samlas över 200 av Sveriges kvinnliga skådespelare för att inför makthavare inom branschen, och politiker läsa upp några av de vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp som samlades in under uppropet #tystnadtagning.
Läs mer om Södra.
Live från Södra Teatern: Skådespelarupproret
Skådespelaruppropet mot sexuella trakasserier har nått teaterscenen. I helgen manifesteras vittnesmålen på scener runt om i landet. Kulturminister Alice Bah Kuhnke är på plats på Södra Teatern i Stockholm där skådespelare läser upp de anonyma berättelserna. Följ liveuppdateringar här.
Läs mer om Stockholm och Södra Teatern.
Trelleborg i allsvenskan: Nu blir det fest
Det tog sex år, varav tre nere i division 1. Men nu är Trelleborg tillbaka i allsvenskan. 1–1 i kvalreturen mot Jönköpings Södra räckte. – Definitivt mitt viktigaste mål, än så länge, säger Trelleborgsanfallaren Dino Islamovic till C More.
Trelleborg tillbaka i allsvenskan
Det blev Trelleborg som tog kvalplatsen till allsvenskan. Efter 1–1 i returmötet mot J-södra står det klart att Skånelaget spelar i allsvenskan nästa säsong.
Läs mer om J-södra, Skånelaget och Trelleborg.
Mot allsvenskan – hetsar publiken
Jönköping hade allt i första halvleken mellan J-Södra och Trelleborg.Men det var Trelleborgs Dino Islamovic som fick sista ordet – med ett riktigt drömmål.– Det är definitivt det viktigaste målet. Än så länge, säger Dino Islamovic i C More i halvtid.Efter målet pikade han publiken.
Skräckbilderna - han lämnar i ambulansen
Allsvenskt spel nästa säsong står på spel när Jönköpings Södra och Trelleborg drabbade samman i det andra kvalmötet.För målvakten Anton Cajtoft, 23, slutade matchen efter drygt tio minuter – med en otäck knäskada.– Åh, jag tycker synd om honom, säger C Mores expertkommentator Anders Andersson.
Läs mer om Anton Cajtoft och Trelleborg.
Misstänkt explosivt föremål hittat i bil
Ett misstänkt explosivt föremål har hittats i ett fordon i Skärholmen i södra Stockholm, uppger polisen.Området har spärrats av i avvaktan på bedömning av tekniker.
Läs mer om Skärholmen och Stockholm.
Nödsignaler från försvunna ubåten
En ubåt från den argentinska flottan har varit spårlöst försvunnen i södra Atlanten i tre dagar – tills nu.Argentinas försvarsministerium meddelar nu att ubåten ARA San Juan genomförde sju misslyckade försök att etablera kontakt via satellit under lördagen skriver Sky News.Det finns 44 besättningsmedlemmar ombord på ubåten.
Läs mer om Atlanten och Sky News.Det.
Det fick en hel nation att glömma Sverige
Tibern var upplyst för att avskräcka sammandrabbningar.Den södra och den norra kurvan hade lagt polemiken åt sidan och slutit upp kring sina respektive lag.Gabriele Sandri skulle hedras och Daniele de Rossi för första gången få vara capitano.Il derby della capitale fick en hel nation att glömma Sverige.
Läs mer om Daniele, Rossi och Sverige.
Varannan invånare otrygg i södra Malmö
I södra Malmö uppger nästan hälften att de känner sig otrygga när de vistas ute i det egna bostadsområdet på kvällen.Det är betydligt fler än i andra delar av landet. I vissa förorter väljer många att inte ens gå ut på grund av otryggheten.
Läs mer om Malmö.
Tre bilar i krasch på Södra länken i Stockholm
En trafikolycka med tre bilar inblandade har inträffat på Södra länken vid Sickla i södra Stockholm.– Sex personer är inblandade, säger Henrik Nyman vid Södertörns brandförsvar.Två körfält av tre är avstängda.
Läs mer om Henrik Nyman, Sickla, Stockholm och Södra.
Många rädda för att vistas utomhus på kvällen
I södra Malmö och i Botkyrka uppger nästan hälften att de känner sig otrygga när de vistas ute i det egna bostadsområdet på kvällen. Det är betydligt fler än i andra delar av landet. I vissa förorter väljer många att inte ens gå ut på grund av otryggheten.
Läs mer om Botkyrka och Malmö.
Så stor är chansen för en vit jul i södra Sverige
För många är sinnebilden av julafton ett vitt landskap utanför fönstret.Så blir det sällan i södra Sverige.Men vågar man hoppas? Kvällsposten har rett ut sannolikheten för snö just i ditt område med hjälp av sydsvenske stjärnmeteorologen Nils Holmqvist:– Man har definitivt inte oddsen på sin sida, säger han.
Läs mer om Sverige och Sverige.Men.
Kraftigt jordskalv i södra Kina
Södra Kina har drabbats av ett kraftigt jordskalv.Skalvet har uppnått en magnitud på 6,3 enligt amerikanska geologiska institutet USGS.
Läs mer om Kina.