Södra

Tre nya fall av fågelinfluensa i syd

Inrikes. Nya fall av fågelinfluensa av typen H5N6 har konstaterats i södra Sverige. En analys vid Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) visar att en havsörn, en duvhök och en ormvråk kring Bromölla och Mörrum har smittats av viruset.
Läs mer om Bromölla, Mörrum och Sverige.

Ung man skjuten i benet i Stockholm

En ung man ska ha hittats skjuten i benet utanför en port i Västerhaninge i södra Stockholm, skriver Aftonbladet. Polisen bekräftar till tidningen att man inlett en förundersökning om grov misshandel efter skottlossning.
Ung man skjuten i benet i Stockholm
En ung man ska ha hittats skjuten i benet utanför en port i Västerhaninge i södra Stockholm, skriver Aftonbladet.
Anton Nilsson matchhjälte för Liatorp/Eneryda mot Konga
Liatorp/Eneryda vann med 1-0 (1-0) borta mot Konga i division 5 Småland södra i fotboll. Matchens enda mål stod Anton Nilsson för i första halvleken.
Läs mer om Anton Nilsson, Konga och Småland.

MJÖRNBERG: För- eller nackdel att byta serie?

Vilken serie tillhör Tranås kommande säsong? Foto: Bildbyrån Hur förbundet än väljer att vrida och vända på serieindelningen kommer minst ett lag att tvingas maka på sig från den södra serien.
Fyra röster om Sydsveriges fastighetsmarknad
Vilka är utsikterna för södra Sveriges fastighetsmarknad i år? Di ställde frågan på Business Arena Malmö.
Kanalstråk ska gå genom Södra Råbylund
645 bostäder, livsmedelsbutik, skola, äldreboende och - porlande vatten. Nu kan ...
Läs mer om Södra Råbylund.
Omöjliga uppdraget är plötsligt – möjligt
Södra kurvan i Kristianstad intog norra kurvan i Lund.Och IFK tryckte ner Lugi i golvet.Då vände allt.Nu kan Tomas Axnrs spelare lyckas med det som ingen gjort sedan i mars 2015.Ett omöjligt uppdrag är plötsligt möjligt.
Läs mer om Kristianstad, Lugi och Lund.Och.
Död val flöt iland vid svensk kust
av Kustbevakningen vid Mollösund på södra Orust i Bohuslän. I5Qq5X71TT5-IsnOBVjO" Kustbevakningen Död val flöt iland vid svensk kust Inrikes. En död val har hittats av Kustbevakningen vid Mollösund på södra Orust i Bohuslän.
Död val flöt iland på södra Orust
Läs mer om Orust.
JUST NU - PÅ FD: "Rätt att kicka tränaren - men hur gick scoutingen till?"
SUPERETTAN PÅ FD. Falkenberg leder oväntat Superettan efter maximala tolv poäng på fyra matcher, samtidigt har Helsingborg visat klass och ex-allsvenska Jönköpings Södra har redan hunnit sparka tränaren.
Läs mer om Helsingborg och Superettan.
Var är mamma? Björnungar hittade i Bulgarien
Tre björnungar har räddats i Bulgarien efter att bybor sett dem irra omkring föräldralösa på en väg i Rodopibergen i landets södra delar.
Läs mer om Bulgarien och Rodopibergen.
Polis och militär övar – skott hörs i Stockholm
Polisen, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen genomför under måndagskvällen en antiterrorövning i Hjorthagen i södra Stockholm. Skott kan höras fram till 00.30-tiden.
Kvinna drunknade när båten kantrade
Tre män överlevde men en kvinna i 35-årsåldern dog när en mindre båt kantrade utanför södra Själland på måndagseftermiddagen.Olycksorsaken är okänd.
Läs mer om Själland.
Man häktad för rånvåg mot massagesalonger
En 22-årig man är häktad misstänkt för sex rån och två rånförsök mot sex massagesalonger i södra Stockholm.– Vi misstänkte snabbt att det handlade om samma gärningsman, baserat på tillvägagångssätt och signalement, säger utredaren Daniel Danial vid lokalpolisområde Skärholmen.
Man häktad för rån mot massagesalonger i södra Stockholm
En man har häktats misstänkt för rån mot sex massagesalonger i södra Stockholm. Rånen ägde rum under en och samma vecka i februari. – Ett omfattande spaningsarbete ligger bakom gripandet, säger Daniel Danial, utredare vid lokalpolisområde Skärholmen.
Starka insatser av Köpings Judoklubb
Tävlade vid Södra Judo Open 2 i Haninge. I lördags så anordnade IK Södra Judo tävlingen Södra Judo Open 2 i Torvallahallen, Haninge. 58 klubbar från Sverige, Norge, Finland och Åland med 490 judokas kämpade om medaljerna.
Man häktad för rånvåg mot massagesalonger
En 22-årig man är häktad misstänkt för sex rån och två rånförsök mot sex massagesalonger i södra Stockholm. – Vi misstänkte snabbt att det handlade om samma gärningsman, baserat på tillvägagångssätt och signalement, säger utredaren Daniel Danial vid lokalpolisområde Skärholmen.
Nu tar våren en paus – i hela södra Sverige
Den senaste veckan bjöd på temperaturer upp mot 20 grader, strålande solsken och äkta vårkänslor.Men – den kommande veckan tar våren en paus.Nu blir det regn, kyliga nätter och moln enligt SMHI:s prognos.–Resterande dagar i veckan kommer att präglas av aprilväder. Västliga vindar ger växlande molnighet och en hel del skurar som främst innehåller regn, skriver meteorologen Niklas W Einevik på SMHI:s hemsida.
Läs mer om Sverige.
Man misshandlade kvinna med kniv - sköts till döds av polisen
Det var under måndagsmorgonen, runt 04-tiden, som polisen i Stockholm fick larm om en grov misshandel. Det efter att flera grannar hade larmat. En av grannarna hade hört en kvinna skrika i lägenheten i Skärholmen, i södra Stockholm.
Läs mer om Skärholmen och Stockholm.
Bombgruppen ryckte ut till bostad i Stockholm – efter gåva från farfar
Ett inlägg på ett internetforum slutade med ett bombdrama.Flera personer fruktade att en gammal artilleripjäs i södra Stockholm kunde explodera när som helst – varpå ägaren ringde polisen.– Man tog inga risker, utan man körde ditt nationella bombskyddet som fick hantera den, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid polisen.
Läs mer om Kjell Lindgren och Stockholm.
Delad pott när Fagersta Södra gästade Hille
Hemmalaget Hille och Fagersta Södra tog en poäng var i mötet i division 3 södra Norrland i fotboll. Matchen slutade 2-2 (1-1). Målgörare för Hille var Philip Ogebrant, medan Fagersta Södras mål gjordes av Kristian Ekberg.
Drakbåt välte – 17 döda
Minst 17 personer har omkommit i en båtolycka i södra Kina, rapporterar nyhetsbyrån Nya Kina. Olyckan inträffade när två drakbåtar, 18 meter långa, slog runt när de tränade inför en tävling i floden Taohua i staden Guilin.
Läs mer om Guilin, Kina, Nya Kina och Taohua.
17 döda i båtolycka i Kina
Minst 17 personer har omkommit i en båtolycka i södra Kina, rapporterar nyhetsbyrån Nya Kina.
Läs mer om Kina och Nya Kina.
Seger för IFK Göteborg hemma mot Ängelholm
Hemmalaget IFK Göteborg tog hem de tre poängen efter seger mot Ängelholm i U 19 Allsvenskan södra i fotboll. 3-1 slutade matchen på lördagen. I och med detta har Ängelholm fyra förluster i rad.
Läs mer om Allsvenskan och Ängelholm.