Södra

Bomb dödade tre i Thailand

Tre personer har dödats och 18 skadats i ett bombdåd på en marknad i Yala-provinsen i södra Thailand.
Läs mer om Thailand och Yala-provinsen.

Tre döda i bombdåd i Thailand

Tre personer har dött och 18 har skadats efter att en bomb exploderat på en marknad i södra Thailand, rapporterar Reuters.
Läs mer om Thailand.
Två räddas från sjunkande båt
En större fritidsbåt har anropat efter hjälp i havet utanför Sveriges södra kust.
Fem till sjukhus vid stor höghusbrand i Rågsved
Fem personer fick föras till sjukhus vid en storbrand i ett höghus i Rågsved i södra Stockholm. Ett 50-tal boende har påverkats av branden som hade kraftig rökutveckling. – Vi hittade två barn som vi hjälpte ut, säger Kurt Johnsson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Kurt Johnsson, Rågsved och Stockholm.

Svår brand i flerbostadshus i Rågsved

En omfattande brand har uppstått i ett flerbostadshus i Rågsved i södra Stockholm. Branden är inte under kontroll.
Läs mer om Rågsved och Stockholm.
Skolbuss i brand under färd
Strax innan 7.30 på fredagsmorgonen fattade en skolbuss i Svenljunga eld. Femton elever fick utrymmas ur bussen skriver Borås tidning.– Det fattade eld i hjulhuset på bussen. Men ingen som befann sig på bussen kom till skada, säger Christian Karlsson vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
Det är bättre än vi någonsin kunnat föreställa oss
FAIRHOPE. En period av framgångar och infriade vallöften fullbordas på lördag, då Donald Trump firar ett år som president. Så betraktar man åtminstone saken i södra Alabama. DN träffar en välmående medelklass som jublar över Trump-regeringens krig mot USA:s institutioner.
Läs mer om Alabama och Donald Trump.
Snöovädret mattas av över landet
Snövädret över södra och mellersta Sverige drar norrut och mattas av. Under tisdagen och onsdagen föll omkring tio millimeter snö. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Västernorrland och Gävleborg.
Brinova förvärvar i fastigheter för 105 miljoner
Brinova, inriktat på samhällsfastigheter och bostäder i södra Sverige, förvärvar fyra fastighet med vård- och förskoleverksamhet i Malmö. Den uthyrbara ytan är cirka 4.000 kvadratmeter och förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 105 miljoner kronor.
Läs mer om Malmö och Sverige.
Trafikproblem när hård blåst och kraftigt snöfall drar in
Flera trafikolyckor har inträffat under morgonen i södra delen av landet i samband med snöfall och starka vindar. SMHI har gått ut med klass 1-varningar för mycket hårda vindbyar på Öland och Gotland samt i Sörmland och Stockholms län.
Läs mer om Gotland, Sörmland och Öland.
Störningar i morgontrafiken på flera håll i södra Sverige
Under tisdagsmorgonen råder det störningar i trafiken på flera håll i södra Sverige där ruskvädret med hårda vindar och blötsnö gör sitt till.Det är just nu störningar både på E6, E22 och i tågtrafiken.
Läs mer om E22 och Sverige.
Nu kommer snön – och starka vindar
SMHI varnar för snöfall i Halland, Kronoberg och Blekinge.Samtidigt är det blåsigt i hela södra Sverige.– Det är glashalt på Hallandsåsen, säger Rickard Lundqvist på polisens regionledningscentral syd.
Diamantbolag rusar efter storfynd
Gem Diamonds aktie har stigit 15 procent i London på måndagen efter att gruvbolaget funnit vad som kan vara den femte största diamanten som någonsin har hittats. Diamanten hittades i en gruva i Lesotho i södra Afrika.
Läs mer om Afrika, Lesotho och London.
Person genom isen – räddningstjänst på plats
En person har gått genom isen vid Drevviken i Farsta i södra Stockholm.Räddningstjänst är på plats.
Biodlingar bromsar skogsdöden i Afrika
SvD i MALI | Att rädda skogen i Afrika ses som en nyckel för att hantera klimatförändringarna – men skogarna på kontinenten fortsätter krympa. Utanför byn Faraba i södra Mali har man dock hittat ett sätt att stoppa den illegala avverkningen: biodling.
Läs mer om Afrika, Faraba och Mali.
Tre slagsmål – på fyra(!) sekunder
LOS ANGELES. Det är ingen hemlighet att LA Kings och Anaheim Ducks inte gillar varandra.Men nattens derby i Staples Center fick en start hockeyfansen i södra Kalifornien aldrig varit med om tidigare.Tre separata slagsmål inom loppet av fyra sekunder.Helt crazy var det.- Jag har aldrig varit med om något liknande under hela min karriär, säger Jakob Silfverberg.
Två nattliga bilbränder
Två bilar brann i Skåne sent på lördagskvällen. En i Väla utanför Helsingborg och en på E6 vid trafikplats Landskrona södra.
Läs mer om Helsingborg, Landskrona, Skåne och Väla.
Då drar snön in – i hela landet
Vi går mot ljusare tider – ute är det dock fortsatt jämngrått.Men Johan Groth, meteorolog på väderinstitutet Storm, menar att det snart blir ändring på det.Då kommer snön i södra Sverige att lysa upp.– På tisdag drar det första rejäla snövädret in. Då blir det alltså vinterväder i princip i hela landet.
Läs mer om Storm och Sverige.
Rejält snöfall över hela landet nästa vecka
Det har inte varit många chanser till skid- och pulkaåkning ännu i landets mellersta och södra delar. Men till veckan kan det bli dags. SMHI förutspår ett omfattande snöfallsområde.
Rejält snöfall väntas över hela landet
Det har inte varit många chanser till skid- och pulkaåkning ännu i landets mellersta och södra delar. Men till veckan kan det bli dags. SMHI förutspår ett omfattande snöfallsområde.
Räddningsarbetarna i Kalifornien letar efter mirakel
Lerskreden i södra Kalifornien i USA har hittills krävt 17 människors liv. Under den fjärde dagen sedan lerskreden inträffade hoppades räddningsarbetarna fortfarande på att hitta överlevande.
Läs mer om Kalifornien och USA.
Lärarvikarien Rebecka kallades för fet hora
Rebecka Rafael, 26, går lärarutbildning och hoppar in som vikarie för att få nyttig erfarenhet. Men efter påhoppet från en elvaåring i södra Malmö har hon tappat lusten.– Jag sa ifrån när han sparkade boll mot fönstren. Då sa han blanda dig inte, ät bajs, berättar hon.Rebecka fick veta att hon var en fet hora som skulle suga kuk.
Läs mer om Malmö.
Tjugotal personer togs för knarkbrott på Södra teatern
Polisen ingrep mot ett tjugotal unga personer misstänkta för narkotikabrott vid en hiphopspelning på Södra Teatern under torsdagskvällen. Enligt polisen flödade narkotikan fritt, vilket inte stämmer enligt nattklubbens marknadschef Johanna Carlberg.