Söndag

Det här ska du se på Gotland Art Week

På söndag drar Gotland Art Week igång! LEVA BO tipsar om konst- och kulturveckans höjdpunkter från Art Safari till konstnären Marie Plosjös utställning med färgstark och sensuell konst. – Det känns fantastiskt att ställa ut sin konst och att vi konstnärer tillsammans lyckas locka en så stor konstälskande publik, säger hon.
Läs mer om Art Safari och Gotland Art Week.

Riksmarsch mot BB-krisen i hela landet

På söndag arrangeras en riksmarsch i protest mot BB-krisen på 14 orter i landet, bland annat på Mariatorget i Stockholm. – Det här är en kvinnofråga. Vi har fått nog, säger Emily Comeau Hellsing, en av initiativtagarna.
Mer information om förhandsbokningar av Xbox One X på söndag
Då vet vi hur mycket konsolen kommer att kosta i Sverige – och när den kan bokas.
Läs mer om Sverige och Xbox One X.
Berggren: På söndag kan vi ha en svensk rallyvärldsmästare
Förra året blev Mattias Ekström världsmästare i rallycross.Och på söndag kan det vara dags igen.Pontus Tidemand kan säkra titeln i den tuffa rallyklassen WRC2.

Solsidan-profilen flyttar från Sverige

Josephine Bornebusch, känd som Mickan i Solsidan, lämnar Sverige och flyttar till USA.Det skriver Svensk Damtidning.Nyligen sålde hon och maken Erik Zetterberg sin lyxlägenhet i Stockholm och på söndag anordnar de en avskedsfest.
Man våldtog kvinna på nattklubb – häktas
Våldtäkten inträffade natten till söndag på ett av Malmö uteställen.En 45-årig man har nu häktats misstänkt för brottet.– Jag menar att han annars riskerar att undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen eller fortsätta sin brottsliga verksamhet, säger åklagare Anna-Maria Bönner till Sydsvenskan.
Vi ska köra över Blåvitt
GÖTEBORG. Båda målen i 2–0-matchen mot Sundsvall.Fyra mål på de fem matcher han har gjort i Häcken.Och på söndag ställs Ahmad Yasin, 26, mot Blåvitt på Gamla Ullevi.– Vi ska köra över Blåvitt och visa att vi är bäst i stan, säger han.
Lisa har tröttnat på förlossningskaoset
Situationen på förlossningsavledningarna oroar nu så många att det anordnas massdemonstrationer nästa helg.– Nånting måste göras - nu, säger Lisa Lycken från Uddevalla, en av arrangörerna till Arg jävla riks-marsch mot BB-kaoset i Vänersborg.Det kommer att marscheras i minst sexton olika städer i Sverige nästa söndag.
Farmen-torpet övertänt i brand
Farmen-inspelningarna har drabbats av ännu en brand.Tre av deltagarna låg och sov i huset, som brann ner under natten till söndag.– Alla är okej och ingen har gjort illa sig, säger programledaren Paolo Roberto till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Paolo Roberto.
1700-talstorp totalförstört i brand
Ett torp från 1700-talet totalförstördes i en brand natten mot söndag, rapporterar P4 Jönköping. När räddningstjänsten kom till gården norr om Vrigstad var huset redan övertänt. Tjugo brandmän från tre olika brandstationer deltog i släckningsarbetet.
Läs mer om Vrigstad.
VM-guide söndag 13 augusti
Vad? Friidrotts-VM i London. Var? London Stadium, tidigare Olympiastadion och i dag ombyggd och hemmaplan för West Ham United. Vädret? Växlande molnighet, runt 22 grader. Tv-tider: 08.40–11.30 TV12, 11.30–13.00 TV4. 08.45–15.15 Eurosport. 19.00–23.00 TV4 och Eurosport.
Söndag 13 augusti
Söndag 13 augusti
Efter gesten: Pappa kommer skälla på mig
LONDON. Norrmännen hoppas på medalj på söndag från 1500-meterslöparen Filip Ingebrigtsen.Och i finalen kommer han inte att fira innan han är över mållinjen - som han gjorde i semifinalen.– Jag har en tendens att tappa huvudet när jag är inne i tävlingen, säger han till NRK.
Läs mer om Filip Ingebrigtsen.Och och NRK.
Tillbaka i Djurgården – har landat i Sverige
Gustav Engvall återvänder till Djurgården.Stjärnanfallaren stannar säsongen ut – och kan spela redan mot IFK Norrköping på söndag.– Det känns fantastiskt roligt, säger han i ett pressmeddelande.
Spieth på jakt efter Woods rekord
Tiger Woods är den yngste golfspelaren att ha tagit en Grand Slam. På söndag kan Jordan Spieth, 24, ändra på det. – Jag skulle säga att Rory antagligen är killen att besegra, säger Spieth inför PGA-mästerskapen, årets sista herrmajor som inleds på torsdagen.
Läs mer om Grand Slam, Jordan Spieth, Rory och Spieth.
Polisen söker vittnen till överfallsvåldtäkt
Polisen utreder en misstänkt överfallsvåldtäkt i Helsingborg under natten till söndag.Enligt polisen passerade flera bilar platsen under våldtäkten och nu vädjar utredarna till personerna som satt i bilarna att de hör av sig.
Läs mer om Helsingborg.
Polisen söker vittnen till överfallsvåldtäkt
Polisen utreder en misstänkt överfallsvåldtäkt i Helsingborg under natten till söndag.Enligt polisen passerade flera bilar platsen under våldtäkten och nu vädjar utredarna till personerna som satt i bilarna att de hör av sig.
Läs mer om Helsingborg.
Diana avslöjande – om prins Charles sexsamtal
I okända inspelningar som dykt upp berättar prinsessan Diana hur hon kom på sin make prins Charles med att ringa sexsamtal till sin älskarinna Camilla Parker-Bowles.Samtalen ringdes när han satt på toaletten.Detta framkommer i en ny dokumentär som visas på brittisk tv på söndag kväll.
Tjuvar bröt sig in – stal vin och sprit
Natten mot söndag drabbades en restaurang i Alvesta av ett inbrott.Enligt polisen ska flera personer ha synts till på platsen vid händelsen.Tjuvarna försvann dock med bytet – som var bland annat vin och sprit.
Läs mer om Alvesta.
Guide till friidrotts-VM söndag 6 augusti
Stavhopp är söndagens stora svenskgren. 17-årige Armand Mondo Duplantis kvalar på förmiddagen medan Angelica Bengtsson hoppar damfinal på kvällen. Söndagen avslutas med damernas final på 100 meter. Se nedan för alla tider.
Läs mer om Angelica Bengtsson.