Söndag

Söndag 22 oktober

Söndag 22 oktober

Regeländring har öppnat för kvinnor i Volvo Ocean Race
På söndag går startskottet för Volvo Ocean Race, under åtta månader gör sju lag upp om segern i den klassiska kappseglingstävlingen. I årets tävling deltar fler kvinnor än någonsin, och på båten Turn the Tide on Plastic finns tävlingens enda kvinnliga skeppare tillsammans med en svensk veteran.
Läs mer om Plastic, Tide, Turn och Volvo Ocean Race.
Historiskt rymdgrus lyser på himlen
Rester från den historiska kometen Halley ger stjärnfall på himlen nätterna mellan fredag och söndag. – Det är gruskorn som kommer in i jordens luft och börjar glöda, säger astrofysikern Maria Sundin.
Läs mer om Halley och Maria Sundin.

Metoo-manifestation på Sergels torg

Över hela världen tar nu rörelsen metoo steget från nätet ut på gator och torg. På söndag arrangeras en manifestation på Sergels torg i Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Andrew Walden: Därför är den fula ankungen den kanske bästa tv-serien av alla
På söndag visas det 100:e avsnittet av det zombiedramat The walking dead. Andrev Walden försöker reda ut sin kärlek till en jämngrå och bitvis ofattbart deprimerande serie om en grupp slokande människor som sakta men säkert bryts sönder.
Läs mer om The.
Damberg: Sverige har bäst förutsättningar
Klockan 10 idag väntas besked om var i Sverige som Europas största batterifabrik ska byggas. Näringsminister Mikael Damberg (S) gästar Ekonomistudion torsdag och berättar mer om planerna. Programmet gästas även av Helena Haraldsson, omvärldsanalytiker på Carnegie inför det japanska valet som äger rum på söndag. Varje vardag 6.46
Dolph Lundgren: Jag har gått i psykoterapi i fem år
Pappans misshandel satte spår som kom ikapp Dolph Lundgren långt senare. Han fick posttraumatiskt stressyndrom och tyckte aldrig att han var bra nog.Nu, efter fem år i psykoterapi, har han hittat ett lugn i sig själv. Han mediterar och prioriterar tid med döttrarna.– Allting känns fantastiskt, säger han till Söndag.
Läs mer om Dolph Lundgren och Söndag.
Man greps med vapen efter bråk på nattklubb
Flera polispatruller larmades natten mot söndag till Slagthuset i Malmö där ett storbråk utbrutit.I samband med bråket greps en man med ett skjutvapen.
Läs mer om Malmö och Slagthuset.
Söndag 15 oktober
Söndag 15 oktober
Spänt läge i Kirkuk – kurdisk uppgift om tidsfrist avfärdas
Kurdiska källor uppger att regeringen i Bagdad har satt en tidsfrist till klockan 02, natten till söndag, då kurdiska styrkor ska ha lämnat sina positioner i den omstridda provinsen Kirkuk i norra Irak. Bagdad avfärdar uppgiften.
Läs mer om Bagdad, Irak och Kirkuk.
Svärmorsdröm kan blåsa liv i Europas högerpopulism
Sebastian Kurz är Österrikes Wunderwuzzi, ett 31-årigt politiskt underbarn på väg att bli Europas yngsta regeringschef. Han väntas vinna valet nu på söndag genom att vara en mer gångbar kopia av det högerpopulistiska originalet FPÖ. Budskapet lär i så fall eka genom de borgerliga partihögkvarteren i EU:s huvudstäder.
Läs mer om FPÖ.
Croneman: Profilerna i Sportkanalen är mer spännande än innehållet
Sportlördag, Vinterstudion, hockey-lördag, handbolls-söndag, bandy-torsdag, pingislunga. TV4 och CMore sjösätter i dag den nya Sportkanalen – och jag förstår egentligen inte varför. Någon klok mediastrateg får gärna höra av sig. Det kan ju också vara så enkelt att de helt enkelt är desperata. Några slantar vill man ju ha tillbaka.
Läs mer om CMore, Sportkanalen och Vinterstudion.
Andersson: I Sverige ska inte kvinnor fastna hemma
Samhället fungerar inte som det ska. Fler kvinnor, oavsett bakgrund, borde arbeta och kunna få Nobelpris. Det säger finansminister Magdalena Andersson (S) som på söndag möter IMF-chefen Christine Lagarde.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Österrikes Macron kan bli yngste ledaren någonsin
WIEN. 31-årige fenomenet Sebastian Kurz, från konservativa ÖVP, är förhandstippad vinnare när Österrike väljer ett nytt parlament på söndag. Han kan bli den yngste ledaren i EU. Kurz går till val på att ge Österrike en nystart, men anklagas för att ha kopierat högerpopulisternas politik.
Läs mer om Sebastian Kurz, ÖVP och Österrike.
Demokratin där friheten kvävs av korruption
Kirgizistan är det enda landet i Centralasien där valresultaten aldrig är klara på förhand. Samtidigt har korruptionen förvärrats, landet styrs i praktiken av korrupta statsanställda och skrupelfria affärsmän. På söndag är det presidentval.
Läs mer om Centralasien.
Man häktas för våldtäkt på sjukhus
En man häktades på tisdagsförmiddagen, misstänkt för att ha våldtagit en person på Universitetssjukhuset i Örebro, skriver SVT Nyheter. Mannen är i 50-årsåldern och våldtäkten ska ha ägt rum under natten mellan lördag och söndag.
HV-forwarden förd till sjukhus efter matchen
Mardrömsbesked för Pierre Engvall.HV 71-spelaren skadade sig i 3-5-förlusten mot Mora och fördes till sjukhus efter matchen.Han har drabbats av en fraktur i nyckelbenet och blir mest troligt borta året ut. – Han opereras i Jönköping i morgon (söndag), säger HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark till JP.
Så blir det – är ju några som är givna
Sverige ligger på en andraplats i VM-kvalgruppen och har sitt öde i egna händer inför de två sista matcherna.Och landslagets scouter har redan börjat snegla mot eventuella motståndare i ett playoff.– Vi pratar om att Jonas (Thern) åker och ser Danmark-Rumänien på söndag och sedan kommer nästa matcher, säger scouten Lasse Jacobsson.
Margit Silberstein: Partierna slåss om verkligheten
KOLUMNEN. Margit Silberstein är journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Hon har tidigare varit inrikespolitisk kommentator i SVT. Partiledardebatten i Agenda på söndag blir en förövning inför valet: Vems bild av verkligheten är mest övertygande? Vem får väljarna att känna igen sig?
Läs mer om Agenda och SVT.
Bildspel: Masskjutningen i Las Vegas
Minst 50 personer sköts ihjäl på en musikfestval i Las Vegas natten mellan söndag och måndag.
Polisen utreder våldtäkt i Lycksele
En kvinna misstänks ha bli våldtagen i centrala Lycksele natten mot söndag. Polisen har spärrat av ett område där man hittat kläder och föremål som sätts i samband med händelsen.
Läs mer om Lycksele.