Söndag

Magdalena Andersson om sin klänning: Ett stycke konst

På söndag delas de prestigefulla Nobelpriserna ut.Finansminister Magdalena Andersson kommer vara på plats.Iklädd en blå klänning skapad och designad av Camilla Thulin i spets. – Jag tror att Nobelpriset spelar en viktigare roll i år är tidigare år, säger ministern i Expressen TV.

Nobelfesten – en miljonaffär

Exakt vad Nobelbanketten på söndag kostar är hemligt. Men med lite huvudräkning kan man lätt uppskatta evenemanget till en miljonaffär. Förra året uppgick den totala summan för Nobelprisen och verksamhetens kostnader till 97,2 miljoner kronor. Enbart Nobelveckan i Stockholm och Nobeldagarna i Oslo kostade 14,6 miljoner kronor, skriver Di.
Hårda utspelet mot stjärnorna
På söndag väntar ett rykande Manchesterderby. Då passar Jos Mourinho på att skicka en syrlig passning. – Så fort det blåser lite så faller de, säger portugisen enligt Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail och Manchesterderby.
Söndag 10 december

Söndag 10 december

Hårdför högerman leder stort i partiledarval
Frankrikes största oppositionsparti Republikanerna väljer ny partiledare i dag, söndag. Favorit är den hårdföre Laurent Wauquiez, vars uttalade mål är att få president Emmanuel Macron ur balans och utmana honom om makten i presidentvalet 2022. Wauquiez metod: att positionera sig långt ut till höger och ta tillbaka röster från Nationella fronten.
Så får man inte bete sig på Nobelfesten
På söndag är det dags för festernas fest när Nobelbanketten ska avätas. För middagsgästerna kan det vara svettigt att inte gå vilse bland uppförandekoderna, vilket såväl statsministrar och Nobelpristagare har fått erfara. Vett- och etikettexperten Mats Danielsson vet hur man undviker att göra bort sig.
Svenska studenterna får lämna Ryssland
Nio svenska och nio norska språkstudenter i Sankt Petersburg har hållits av ryska myndigheter, anklagade för att ha felaktiga visum. Med start i morgon, söndag, ska de få lämna Ryssland, enligt Göteborgs universitet.
Läs mer om Ryssland och Sankt Petersburg.
Fredspristagarna chockade när de får glädjebeskedet
Ican tilldelas på söndag Nobels fredspris. Se när svenska chefen Beatrice Fihn tar emot beskedet.
Läs mer om Beatrice Fihn.
Getingbetyg: 14 oförglömliga Nobelklänningar
Årets pampigaste fest börjar närma sig. På söndag kommer kungligheterna glänsa på röda mattan på den årliga Nobelbanketten. Expressens modeexpert Magda Omerspahic har grävt djupt i den kungliga garderoben och hittat 14 oförglömliga klänningar.
Silvia och kungen kom via sidoentr för Nobelfirande
Drottning Silvia och kungen gled in via en sidoentr inför Nobelkonserten på Konserthuset i Stockholm på fredagskvällen.Där värmde de upp inför Nobelprisutdelningen på söndag.– Jag är här för att njuta av firandet, sa Svenska Akademiens Sara Danius innan konserten inleddes.
De nya PPM-pengarna är på väg in på ditt konto
De nya PPM-pengarna är på väg in på ditt pensionskonto.Trist läsning? Det handlar om din ekonomiska framtid - så logga in i helgen och titta hur mycket pengar du har fått för 2016.– I bästa fall syns det under lördagskvällen eller allra senast på söndag, säger Mats Öberg, chef för Pensionsmyndighetens fondenhet.
Zlatan spelklar – inför heta derbyt
Zlatan Ibrahimovic är redo för spel mot Manchester City på söndag.Det bekräftade Jos Mourinho på fredagens presskonferens.– Zlatan är tillgänglig, säger Mourinho.
Läs mer om Manchester City och Mourinho.
Kemipristagaren Joachim Frank upptäckte vetenskapen som åttaåring
När Joachim Frank var åtta år gjorde han experiment under sina föräldrars veranda. På söndag tar han emot Nobelpriset i kemi, trots att hans far försökte övertyga honom om att ägna sig åt något annat än vetenskap.
Läs mer om Nobelpriset.
Kazuo Ishiguros Nobeltal: Min kväll med filmen Twentieth century – och andra små genombrott
Det viktiga för mig är att berättelser förmedlar känslor. Att de hänvisar till det som vi som mänskliga varelser delar över gränser och skiljelinjer. DN Kultur publicerar i dag Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning. På söndag tar han emot årets Nobelpris i litteratur.
Läs mer om Twentieth.
Lindelöf kan spela fotboll, tänka sig...
MANCHESTER. Titta, han spelar! Igen!Dessutom gör han det bra, Victor Nilsson-Lindelöf.Fem minuter efter att allt var kört skiner solen över tillvaron på Old Trafford, och nu flyttas fokus till en monumental söndag.Då får inte Jos Mourinho vara sina egna bekymmers arkitekt.
Kan inte tömma dem för tidigt i år
Daniel Redn reste i söndags ner med sex ytterligare hästar till Frankrike.På söndag är det dags för Prix de Bourbonnais, där minst tre av hästarna startar.Nu berättar stjärntränaren om varför Propulsion inte går för seger på söndag, chanserna inför Prix dAmrique, och den plötsliga svackan i höstas.– Det blev väl lite som en baksmälla, säger han.
Läs mer om Frankrike.På, Prix och Propulsion.
Nu är det dags – årets nobelvecka drar igång
Årets Nobelpristagare har anlänt till Stockholm inför Nobelveckan.Förberedelserna är i full gång inför banketten på söndag som går i isens tecken.
Mourinhos besked – därför saknas Zlatan
Zlatan Ibrahimovic missar matchen mot CSKA Moskva - och vilas av Jos Mourinho.Men kommer att vara tillbaka till derbyt mot Manchester City på söndag.- Han kommer inte att vara med igen i morgon, men sen kommer han förhoppningsvis att vara med som vanligt, säger Mourinho under en presskonferens.
Läs mer om Manchester City, Mourinho och Zlatan.
Fegisen Mourinho kommer straffa City
Nästa söndag kan Manchester City bli historiska vid seger mot rivalen Manchester United.Men glöm det.Fegisen Jos Mourinho har sett tillräckligt av Citys svagheter för att straffa dem.
Kvinna utsatt för grov våldtäkt
En kvinna i Östergötland blev natten mot söndag utsatt för en grov våldtäkt, skriver Corren.Kvinnan ska vara i 35-årsåldern och må mycket dåligt efter händelsen.– Ett fult brott så mycket kan jag säga, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl vid polisen.
Söndag 3 december
Söndag 3 december
Det händer på hästfesten på Friends arena
Var? Sweden International Horse Show avgörs på Friends arena. När? Tävlingarna pågår till och med söndag kväll.
Supermåne kommer kunna ses på söndag
En supermåne - en fullmåne när månen är som närmast jorden - kommer att kunna ses på natthimlen på söndag. Men ha inte för stora förväntningar. En supermåne är bara marginellt större än en vanlig fullmåne.