S90

Du som kör Volvo S90 eller S80 – vi behöver din hjälp!

Vi behöver hjälp av dig som kör Volvo S80 eller nya Volvo S90. Vi vill veta hur nöjd du är. Vad är bra, vad är dåligt?
Läs mer om S80, Volvo S80 och Volvo S90.

Topp 10: Här bilarna som säljer allra bäst

Volvos nya suv XC40 har redan börjat synas i försäljningsstatistiken.Men det är S90 och V90 som tillsammans tar hand om förstaplatsen som Sveriges populäraste bil.– Vi kliver in i 2018 med en välfylld orderbok, vilket känns betryggande, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.
En försmak av nya Volvo S60 – gillar du designen på tredje generationen?
Just nu genomför Volvo de sista vintertesterna av nya generationen V60, parallellt med sedanmodellen S60. Under våren sätter produktionen igång av förseriebilarna av nya Volvo V60 och under sommaren ska leveranserna inledas. Nya Volvo V60 följs av sedanmodellen S60, som börjar produceras i slutet av 2018. Några officiella bilder av nya Volvo V60 och S60 har vi inte, ännu. Men man kan anta att Volvo vill blanda in ett släktskap som anknyter till både V90/S90 och nya XC40. Och då är fältet fritt för spekulationer, vilket sajten OmniAuto.it gjort. På goda grunder kan vi anta att Volvo inte nöjer sig med bara V6
Volvo kan rena dieseln bättre – men gör det inte
Volvo kan inom kort tvingas hantera en mängd upprörda kunder. Kunder som nyligen köpt en splitter ny Volvo för nästan 400 000 kronor men ändå får en kritiserad dieselbil. I värsta fall kan en ny Volvo S90 årsmodell 2018 bli bannlyst från vissa miljözoner i Stockholm.
Läs mer om Stockholm, Volvo och Volvo S90.

Volvon ombyggd till en stridsvagn: Helt otroligt

Vi har sett en Volvo S90 omgjord till en limousine.Vi har sett en Volvo C70 omgjord till en sportigare – men kanske fulare – version.Men frågan är om vi någonsin sett en Volvo V70 omgjord till en stridsvagn.
Läs mer om Volvo C70, Volvo S90 och Volvo V70.
Polestar 1 äntligen officiell – här är Volvos prestandahybrid
Volvo kör igång en ordentlig nystart för prestandamärket Polestar. Nya modellen Polestar 1 är en snygg coupmodell med intressant hybridteknik. Polestar 1 är en GT-coup med 2+2-layout. Volvos designchef Thomas Ingenlath är också chef för Polestar och även om Polestar 1 har tydliga vibbar av Volvos konceptbil som presenterades för några år sedan är detta en helt egen modellserie som separeras från Volvos modellprogram. Polestar 1 mäter 4,5 meter på längden vilket är 65 centimeter kortare än S90. Bilen har två elmotorer och en fyrcylindrig förbränningsmotor.
Läs mer om GT-coup, Polestar och S90.
Detta måste du veta om Volvos bilnyckel
Nya Volvo S90, V90, V90 Cross Country, XC60 och XC90 har några finesser i sin bilnyckel som du behöver känna till.
Läs mer om V90.
Kör du Volvo S90, V90, V90CC eller XC90? Dags att sätta betyg!
I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Volvo S90, V90, V90CC eller XC90 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på hur Volvos nya 90-serie fungerar i praktiken, det är dags att göra din röst hörd. Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för att du hjälper oss att sätta betyg får du en digitaltidning till din mejl. Ta mig till begagnatdatabasen – här ska sättas betyg!
Läs mer om V90 och Volvo S90.
Kör du Volvo S80, S90, V90, V90 Cross Country eller XC90?
I ett kommande nummer av auto motor sport ska vi skriva om Volvo S80, S90 och V90 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som håller bäst! Vi vill veta hur nöjd du är med din bil! Vad är bra? Vad är dåligt? Vad har du för snittförbrukning? Vi vill veta allt om din bil, gå in och sätt ditt betyg här! Som ett litet tack för att du hjälper till får du en digitaltidning till din mejl.
Läs mer om S90, V90 och Volvo S80.
Kör du Volvo S80 eller S90?
I ett kommande nummer av auto motor & sport ska vi skriva om Volvo S80 och Volvo S90 i begagnatduellen. Hjälp oss att ta reda på vilken som är bäst!
Läs mer om S90, Volvo S80 och Volvo S90.
Volvo toppar försäljningen – V90 mest sålda bilen
Volvo S90/V90 toppar den svenska bilförsäljningen under årets första halvår. På andra plats ligger XC60 och tredje mest sålda är Volkswagen Golf. Volvo redovisar en marknadsandel på 20 procent.
Läs mer om V90 och Volkswagen Golf.
Volvo S90 omgjord till limousin
Volvo S90 - som en limousine.I helgen lanserade Nilsson Special Vehicles sitt senaste projekt i samband med National Funeral Exhibition 2017 i England.Limousinen är baserat på S90-chassit.
Volvo S90 fraktas med tåg från Kina längs nya sidenvägen
Volvo S90 tillverkas i Daqing, Kina, och för att exportera bilarna till Europa använder Volvo den helt nya sidenvägen One Belt One Road. Volvo kortar därmed transporttiden med två tredjedelar, jämfört med att frakta bilarna med fartyg. Volvo har egna tåg som fraktar containers med S90, tre bilar i varje. Med en speciell fastsättning ska bilarna inte röra sig under transport. Varje tåg kan frakta 225 Volvo S90 från Daqing till Zeebrygge i Belgien. Inledningsvis räcker det med ett tåg i veckan, men det antalet kommer att öka i takt med att Volvo höjer produktionstakten. Inom kort ska alla Volvo S90 byggas i Daqing.
Nytt supertåg ska ta Volvos bilar från Kina till Europa
Den gamla sidenvägen mellan Kina och Europa har utvecklats.Nu körs Volvos Kina-byggda bilar till Europa med tåg.De första S90-bilarna kommer till Belgien i veckan.
Läs mer om Belgien, Europa och Kina.
Nya XC60 – kanske Volvos bästa bil hittills
Först kom lyxiga XC90 som Volvo knådade om till V- och S90. Sedan körde man XC90 i 90 graders hårdtvätt – och krympte den till XC60 som därmed tar klivet in i lyxklassen. Den blir dyr som den finaste tysk. Men det är kanske Volvos bästa bil hittills.
Läs mer om Voch S90 och Volvo.
Spion: Volvo XC40 snart klar – sluttestas inför premiären i höst
Volvos utvecklingsavdelning har minst sagt haft det svettigt de senaste åren. Den nya SPA-plattformen har på några år blivit basen för helt nya XC90, S90, V90, V90 Cross Country och senast andra generationen XC60. Nu är det snart premiärdags för den mindre plattformen, CMA, som ska bli en bygglåda för både Volvo och ägaren Geely. Först ut hos Volvo är XC40, som vi ser på de här fräscha spionbilderna från Tyskland, sen kommer nya S40 och V40. Eventuellt också en XC20, om vi får tro de senaste ryktena. Volvo XC60 är en modell som globalt sett stått för nästan en tredjedel av
Läs mer om CMA, Geely, S40, S90, Tyskland, V40, V90 och Volvo.
Jaguar F-Pace är World Car of the Year 2017 – Volvo V90 utslagen
Att det skulle bli en suvmodell som vinner globala titeln World Car of the Year 2017 kom inte som en överraskning. De tre finalisterna bestod nämligen av Audi Q5, Jaguar F-Pace och Volkswagen Tiguan. Vinnaren av World Car of the Year 2017 blev Jaguar F-Pace och det är faktiskt den andra fullträffen, då Jaguar F-Pace även vann i kategorin Årets design. Från början var det 23 bilar med i bedömningen, vilket sedan vaskades ner till tre finalister. Volvo S90 och V90, som i det här fallet bedömdes som en bilmodell, hade chans till titeln World Luxury Car 2017, tillsammans med finalisterna Mercedes E-klass och BMW 5-serie. I det gäng
Fortsatt turbosug efter nya bilar i Sverige
Volvo lyckades stärka sin ledande ställning i nybilsförsäljningen i mars. Den nya modellserien S och V90 leder nu klart över fjolårsettan Volkswagen Golf. – Vi har sedan lanseringen haft ett mycket stort intresse för Volvo S90/V90 i Sverige. Nu visar det sig också i statistiken vilket vi noterar med glädje, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.
Volvo S90 extrautrustad med gigantiska hjul
Det är alltid läckert att gå upp några storlekar i däcksdimension. Men det finns en övre gräns – eller vad tycker du om den här Volvo S90?
Läs mer om Volvo S90.
6/2017: 16 bilar i vintertest – Test av nya V90 CC
16 bilar i stort vintertest. Vi testar Alfa Romeo Giulia, Audi Q2, Citroën C3, Ford Ecosport, Honda HR-V, Hyundai Ioniq Hybrid, Jaguar XE, Kia Niro, Mercedes E-klass, Opel Astra Sports Tourer, Peugeot 3008, Renault Megane Sports Tourer, Seat Ateca, Toyota C-HR Hybrid, VW Tiguan och Volvo S90. Elbilarna som kommer längst – Chevrolet Bolt mot Tesla Model S. Första testet av Volvo V90 Cross Country. Vi testar mot syskonen V90 och XC90. Konsument: Varning för falska bilar. Vi tar en titt på bilstölder. Bästa begagnande kompakten. Honda Civic möter Ford Focus i begduellen. Vår i sikte och det är dags att planera semestern. Alrik testar husb
Nya Volvo XC60 – alla filmer och recensioner samlade på ett ställe
Nu har Volvo XC60 lanserats på Genèvesalongen och tveklöst är det den modell som väckt mest uppmärksamhet de senaste åren. XC90, S90, V90 och V90 Cross Country är förstås alla viktiga men kungen heter Volvo XC60. För att spegla betydelsen och det intryck som Volvo XC60 gjort har vi samlat filmerna på den här sidan. Du hittar både Volvos egna reklamfilmer samt de viktigaste presentationerna som olika reportrar gjort från Genèvesalongen. Trots att den tillverkats i nio år gick gamla Volvo XC60 urstarkt, försäljningsmässigt, ända in i kaklet. Globalt sett har XC60 stått för 30 proc
Läs mer om S90, V90 och Volvo XC60.
Volvos nya elbilar: Kommer en yngre generation som inte behöver lång räckvidd
Volvos första nya elbil ska presenteras 2019 och den ska baseras på den nuvarande plattformen SPA, som ligger till grund för S90, V90 och XC90. Volvo har tidigare satsat på laddhybrider och det gäller också för nya XC60 som presenterades på bilsalongen i Genève, men den snabba batteriutvecklingen gör att Volvo nu ska snabba på omställningen till elbilar. Volvo tänker låta kunderna välja mellan olika batteristorlekar och olika antal motorer för att få tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Det berättar Volvos nya utvecklingschef, Henrik Green, som tar över efter att Peter Mertens gått öve
Läs mer om Henrik Green, S90, SPA, V90 och Volvo.
Volvo bortröstade i Car of The Year
GENVE. Det blev ingen seger i år heller för Volvo i prestigefyllda Car of The Year. S90/V90 röstades bort av juryn som valde Peugeot 3008 som Car of The Year 2017. 3008 blir därmed första suv att vinna Car of The Year.
Läs mer om Car, Peugeot, The Year och Volvo.
Volvos nya Polestar-modeller får hybriddrift
Polestarversioner av Volvo S90 och V90 dröjer till 2018, men då kommer de med hybriddrift. Detta för att skilja sig från de tyska konkurrenterna Audi RS, BMW M och Mercedes-AMG.
Volvo V90 kan bli Årets Bil 2017
PARIS. Sju bilar gör upp i finalen av Car of The Year 2017. För andra året i rad finns Volvo med och det är S90 och V90 som ska försöka ta Sveriges första seger i den prestigefyllda tävlingen.
Läs mer om Car, S90, The Year, V90 och Volvo.