Sagan

Sagan fortsätter: Svenska talangen gjorde mål igen

Jesper Bratt gjorde sex mål på 46 matcher i Hockeyallsvenskan förra säsongen.Den här säsongen har han tagit en sensationell plats i New Jersey Devils.Där har succn varit omedelbar då Bratt hittills gjort tre mål på två matcher(!)– Han behärskar allt nu. Jag är så enormt imponerad, hatten åker av för Jesper Bratt, säger Viasats expert Erik Granqvist.

Middle-earth: Shadow of War tar orch-slaktandet till helt nya nivåer

Middle-earth: Shadow of Mordor var det hyllade Sagan om Ringen-äventyret som satte nemesis-systemet på spelkartan och återigen fick oss intresserade av orcher. Kan blixten slå ner två gånger på samma ställe? Vi recenserar Middle-earth: Shadow of War.
Uppgifter: Jagr klar för nionde klubben
Sagan om Jaromir Jagr fortsätter.NHL-ikonen är klar för Calgary Flames – hans nionde klubb i världens bästa hockeyliga, skriver hockeyjournalisten Elliotte Friedman på Twitter.Nu väntas han slå tidernas rekord i NHL.
Sagan om konungarnas återkomst

Tredje raka VM-guldet för Sagan

Läs mer om Sagan och VM-guldet.
Tredje raka VM-guldet för Sagan
Cykel-VM i Bergen, Norge, avslutades med största möjliga dramatik. Blott några decimeter skiljde slovaken Peter Sagan och hemmahoppet Alexander Kristoff åt i slutändan av herrarnas linjelopp.
Liverpools nya skräck efter Coutinho-sagan
Precis när sommarens stora transfersaga har tagit slut och Liverpoolfansen kunnat torka svetten ur pannan är det dags igen. Coutinho sägs vara tillbaka i speldugligt skick men i stället ryktas Sadio Man vara på väg till Europas storklubbar.
Bekräftat: Liverpool har fått drömköpet
Naby Keita-affären har dragit ut på tiden.Nu har sagan nått en upplösning.
Stort Game of thrones-arkiv i Texas
Game of thrones-fans som inte kan bärga sig tills George R R Martin skrivit färdigt sin sjätte bok i Sagan om is och eld välkomnas att söka igenom författarens digra manusarkiv i Texas.
Läs mer om George R R Martin och Sagan.
Sagan över för tillverkare av lyxmobiler
Extrem lyx kan vara svår att sälja, inte minst ihop med mobiler som brukar ha begränsad livslängd. Nu har också lyxmobiltillverkaren Vertu, som ägts av både Nokia och svenska EQT, tvingats lägga ned.
Läs mer om EQT, Nokia och Vertu.
Klassiska Apple-modeller går i graven
De fanns i färger som rosa, grönt och silver och fick plats i jeansfickan utan problem. Nu är sagan slut för två kända musikspelare.
Anders Sännås Lundqvist: Det fanns liksom ingen tvekan
Deventer. Mötet med Ryssland hade stämpeln vinna eller försvinna. Det fanns inte utrymme för en förlust om den svenska EM-sagan skulle leva vidare. Men laget klev ut på Stadion De Adelaarhorst i Deventer och gjorde jobbet. Det fanns liksom ingen tvekan.
Östersunds skräll – vann mot storlaget
Sagan om Östersund fortsätter. Debuten i europeisk cupfotboll slutade med en dunderknall mot Galatasaray. ÖFK vann med 2–0 efter ett sent solomål av succinhopparen Jamie Hopcutt.
Cavendish vädjar om slut på hot mot familjen
Mark Cavendish fick åka hem från Tour de France med ett brutet skulderblad. Samtidigt skickades Peter Sagan hem på grund av kraschen. Nu vädjar Cav om att folk ska sluta med vidriga och hotande kommentarer mot honom och hans familj.
Läs mer om Cav, France, Peter Sagan och Tour.
Protester på Touren efter att Sagan slängts ut
När Tour de France rullar vidare med den femte etappen är det utan världsmästaren Peter Sagan, som diskvalificerades efter gårdagens krasch. Men åsikterna om huruvida slovaken är skyldig eller inte går isär. Teamet håller inte med om beslutet och har lämnat in en protest, skriver Sagans stall Bora i ett uttalande.
Läs mer om Bora, France, Peter Sagan, Sagan och Touren.
Otäcka bilderna efter armbågen
Mark Cavendish gick omkull vid upploppet av dagens etapp av Tour de France.Det efter att till synes ha blivit utknuffad till sargen av Peter Sagan.Nu rasar den australiensiske ex-cykelstjärnan Robbie McEwen mot Sagan, som deklasserades till 115:e plats för händelsen.Sagan förtjänar att diskvalificeras för det där. Det där var tungt skriver han på Twitter
Dmare vann stökig Tour-etapp
Franske mästaren Arnaud Dmare vann den fjärde etappen av Tour de France till Vittel. Men mest uppmärksamhet fick de två vurporna på den sista kilometern. I den första stora föll bland andra totalledaren Geraint Thomas. I nästa föll spurtspecialisten Mark Cavendish när han försökte ta sig förbi Peter Sagan men dunsade i staketet och vurpade.
Sagan vann tredje etappen
Världsmästaren Peter Sagan, Slovakien, tog hem den tredje etappen av Tour de France mellan belgiska Verviers och Longwy i nordöstra Frankrike. Sagan tog i och med det sin åttonde etappseger i karriären i Tour de France – trots att han fick vissa bekymmer i samband med slutspurten av den 212,5 kilometer långa sträckan.
Läs mer om France, Frankrike, Longwy, Slovakien och Tour.
Fredrik förvandlade huset till hobbit-krypin
I Nacka i Stockholm finns ett krypin med runda fönster och dörrar som kan få Sagan om Ringen fantaster att tro att de är i Fylke i Midgård. – Det har varit fantastiskt roligt att bygga, säger ägaren Fredrik Sandell.
Lotta O: Pristagaren som inte ville hålla tal
Kåseri. Sagan om barnboksillustratören som inte ville hålla tal. Wolf Erlbruch fick världens finaste barnbokspris.
Smutsig skilsmässa väntar Storbritannien
BRYSSEL. Det var inte kärlek vid första ögonkastet och nu är sagan all. EU och Storbritannien går skilda vägar och allt tyder på det blir en smutsig skilsmässa. I bodelningen finns förutom viktiga handelsavtal, en konstsamling, en barockorkester och 42 000 flaskor finvin. – Förhandlingarna kommer att bli mycket, mycket hårda, säger EU-minister Ann Linde inför lördagens Brexit-toppmöte i Bryssel. Men ett alltför hårt röstläge kan stå Sverige dyrt.
Läkare friad för Gollum-skämt om Erdogan
En domstol i Turkiet har frikänt en turkisk läkare som åtalats för att ha förolämpat president Recep Tayyip Erdogan. På sin Facebooksida hade läkaren delat bilder där presidenten jämfördes med karaktären Gollum ur Sagan om ringen-filmerna.
Klart idag: Saabspekulanterna Koenigsegg och Spyker i nytt samarbete
Koenigsegg var på god väg att köpa Saab, men den affären gick som bekant inte igenom. Istället blev det Spyker som skulle rädda den krisande biltillverkaren. Några år senare kommer en ny twist på sagan mellan Koenigsegg och Spyker, men utan Saabkoppling. Nu ska nämligen Koenigsegg sälja motorer till Spyker. Affären presenterades på bilslaongen i Genève av Spykerchefen Victor Muller, skriver Sveriges Radio P4 Väst. Spyker har länge haft ekonomiska problem och varit farligt nära konkurs. Nu lanseras flera nya modeller och två av dem ska få motorer från Koenigsegg. Victor Muller har just nu paus
Viktor Barth-Kron: Sagan om truckarna som rullade lite för långt
KRÖNIKA. Ni vet hur det kan vara. En artist som en gång fick en oväntad monsterhit, och som sedan ägnar karriären åt att försöka återskapa den i ny form. En författare som skriver samma bok om och om igen, utan att någonsin nå samma framgång som med originalet.