Sagan

Sagan om ringen-serien kostar fyra miljarder att producera?

Himmel & pannkaka! Om uppgifterna som Reuters delat med sig av stämmer kommer Amazon Primes kommande Sagan om ringen-TV-serie inte bara att bli den dyraste TV-produktionen genom alla tider.
Läs mer om Sagan och TV-produktionen.

Julklassikern om Karl-Bertil Jonsson blir ny scenshow

Filmklassikern Sagan om Karl-Bertils julafton blir scenshow.Henrik Dorsin står bakom idn som grundades när han var julvärd på SVT 2014.– Tillsammans ska vi skapa en föreställning med prat, sång, musik och dans. säger Dorsin i ett pressmeddelande.
Läs mer om Dorsin, Karl-Bertil Jonsson och SVT.
Karl-Bertil Jonsson deluxe sätts upp på Scalateatern i Stockholm
Anton Lundqvist spelar huvudrollen när Scalateatern i Stockholm sätter upp "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" i höst. Även Per Åhlin medverkar, bland annat för att originalfilmens stämning inte ska gå förlorad.
Läs mer om Sagan, Scalateatern och Stockholm.
Anpassa ekonomin till verkligheten
Kejsaren är naken! utropade barnet i sagan om kejsarens nya kläder.

Sagan om Sony Playstation (2)

Efter Nintendos svek, Kens ambition och uppraggingen av kunniga, hungriga utvecklare, lanserades Playstation. Nu gällde det att vidare sprida maskinen och få hela världens uppmärksamhet.
Läs mer om Playstation och Sony Playstation.
Sagan om Sony Playstation (1)
Vi vet alla att Playstation började som ett samarbete med Nintendo. Och att Sony började som Tokyo Telecommunications Industry. Och att det vid en tidpunkt såg ut som Sony skulle dra sig ur spelbranschen för att aldrig återkomma.
Vår första titt på animerade "Grinchen" är här
På amerikansk tv är sagan om Grinchen lika mycket tradition som Kalle Anka är för oss. Det är helt enkelt inte jul förrän den blir stulen av den glädjehatande, griniga figuren från Whoville.
Läs mer om Grinchen, Kalle Anka och Whoville.
Game of thrones-skaparna ska göra Star wars-film
Det blir David Benioff och David Brett Weiss som skriver och producerar nästa nya nästa filmserie i Star wars-sagan, rapporterar Reuters. Benioff och Weiss är mest kända som skaparna av den HBO-producerade tv-serien Game of Thrones.
Läs mer om David Benioff, Game och Star.
Sagan har ännu inte sett slutet
Sveriges segerrikaste häst i fjol.Och sagan om Southwind Feji har inte sett slutet ännu.I går hade hon återigen lekstuga i V75-5.
Läs mer om Southwind Feji.
Sagan om Rödluvan kan spåras ända till Afrika
Hur gammal är sagan om Rödluvan och vargen? Vet vi var den berättades först?
Läs mer om Afrika och Rödluvan.
Han hade inte tillräckligt många spelare med sig
ZAGREB. Det hade kunnat vara ett manus till Hollywood. Om bara verkligheten hade varit lika bra som sagan.Med en halvlek kvar var Sverige på väg mot guld. Sedan klev det spanska spöket Sterbik in och avgjorde matchen.Nu får de svenska handbollsherrarna silvermedaljer runt halsen. Kanske lika bra det. För nu har vi något att se framemot inför kommande hemma-EM.
Läs mer om Hollywood, Sterbik och Sverige.
Beckers desperata vädjan – efter hjälp
Sagan om tennisikonen Boris Becker blir allt mer av en tragedi.Nu har den bankrutte 50-åringens planer på att sälja sina pokaler gått i stöpet – eftersom ingen hittar dem.
Affären är nu helt klar
Sagan om Alexis Sanchez kan vara på väg mot sitt slut.Enligt uppgifter från Sky Sports är en överenskommelse klar.
Demonisk kurragömma blir sentimental släktträff
Fjärde delen i Insidious-sagan är en labyrintisk returfärd in i barndomen. Men här överskuggas så småningom de njutbara skräckexcesserna av själlös gråtmildhet.
Läs mer om Insidious-sagan.
Bron 4 – Nu tar sagan slut
KÖPENHAMN. Nu är sagan all för Bron som sätter punkt med sin fjärde säsong. Nicholas Wennö åkte till Köpenhamn för att prata om Saga Norn, identitet, nordic noir och skandinavisk kulturimperialism.
Läs mer om Bron, Köpenhamn och Saga Norn.
Därför finns hakkors – i SVT:s julklassiker
Varför innehåller Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton en flagga med ett hakkors?Det är en fråga som brukar återkomma i juletid – och ett faktum som inte sällan väcker reaktioner när tittarna har öppnat klapparna och smält julskinkan.Enligt SVT finns det dock inga planer på att klippa om den klassiska filmen.– Vi har självklart ett ansvar att sätta det i ett sammanhang, säger Henrik Palm, programinköpare på SVT.
Läs mer om Henrik Palm, SVT och Sagan.
Stjärnregissören anklagar Weinstein
Sagan om ringen-regissören Peter Jackson svartlistade skådespelarna Ashley Judd och Mira Sorvino under castingen till Sagan om ringen-filmerna på 90-talet. Nu anklagar han Harvey Weinstein för att ha drivit en smutskastningskampanj mot skådespelarna. –Då hade vi ingen anledning att ifrågasätta vad de här killarna sa till oss, säger regissören.
Peter Jackson: Weinstein stoppade skådespelare
Sagan om ringen-regissören Peter Jackson anklagar Harvey Weinstein för att ha sagt åt honom att inte anställa två skådespelare under castingen av filmen i slutet av 90-talet – men filmmogulens talesperson nekar.
Så bra är nya Star Wars-filmen: Ett utmärkt äventyr
The last jedi, den åttonde filmen i den pågående Star Wars-sagan, hade potential att bli mästerlig. Men trots hisnande rymdstrider och några av seriens bästa scener lever den inte upp till de skyhöga förväntningarna.
Sagan får upprättelse: Armbågen oavsiktlig
Stjärncyklisten Peter Sagan har fått viss upprättelse efter att han i somras diskades i Tour de France, rapporterar cyclingnews.com.
Läs mer om France och Tour.
Anna-Lena Laurn: Sagan om den magiska hästen Sivka-Burka
I Moskva kan man hyra en häst mitt i natten om man vill. Det är en inkomstkälla för många hästägare att låta hästarna jobba på det sättet. De får stå i gathörn, timme efter timme, och vänta på att någon vill betala för att rida ett varv.
Läs mer om Sivka-Burka.