Sagan

Stjärnregissören anklagar Weinstein

Sagan om ringen-regissören Peter Jackson svartlistade skådespelarna Ashley Judd och Mira Sorvino under castingen till Sagan om ringen-filmerna på 90-talet. Nu anklagar han Harvey Weinstein för att ha drivit en smutskastningskampanj mot skådespelarna. –Då hade vi ingen anledning att ifrågasätta vad de här killarna sa till oss, säger regissören.

Peter Jackson: Weinstein stoppade skådespelare

Sagan om ringen-regissören Peter Jackson anklagar Harvey Weinstein för att ha sagt åt honom att inte anställa två skådespelare under castingen av filmen i slutet av 90-talet – men filmmogulens talesperson nekar.
Så bra är nya Star Wars-filmen: Ett utmärkt äventyr
The last jedi, den åttonde filmen i den pågående Star Wars-sagan, hade potential att bli mästerlig. Men trots hisnande rymdstrider och några av seriens bästa scener lever den inte upp till de skyhöga förväntningarna.
Sagan får upprättelse: Armbågen oavsiktlig
Stjärncyklisten Peter Sagan har fått viss upprättelse efter att han i somras diskades i Tour de France, rapporterar cyclingnews.com.
Läs mer om France och Tour.
Anna-Lena Laurn: Sagan om den magiska hästen Sivka-Burka
I Moskva kan man hyra en häst mitt i natten om man vill. Det är en inkomstkälla för många hästägare att låta hästarna jobba på det sättet. De får stå i gathörn, timme efter timme, och vänta på att någon vill betala för att rida ett varv.
Läs mer om Sivka-Burka.
Pernilla Wahlgrens kärleksdilemma
I torsdagens avsnitt av Wahlgrens värld tar artisten Pernilla Wahlgren klivet ut i dejtingvärlden.Tyvärr får sagan inte ett lyckligt slut.– Min först blinddejt någonsin. Jag vettefan om jag orkar med det igen, säger artisten.
Läs mer om Pernilla Wahlgren.
Sagan om ringen blir tv-serie
Nu är det klart att det blir nätjätten Amazon som tar Sagan om ringen till tv-apparaterna när fantasyklassikern blir tv-serie.
Läs mer om Amazon och Sagan.
Då var det klart: Amazon gör tv-serie av Sagan om Ringen
Amazon har skrivit på ett jättekontrakt för att göra flera säsonger av en tv-serie som utspelas före händelserna i J.R.R. Tolkiens boktrilogi om Häskarringen.
Läs mer om Häskarringen, Ringen och Sagan.
von Brömssen briljerar i rollen som Karl Gerhard
På Göteborgs stadsteater blir sagan om Karl Gerhard mer en sorgesång om förlust, saknad och svek än show. Tomas von Brömssen är underbar, skriver Sara Granath.
Uppgifter: Amazon vill göra tv-serie av Sagan om Ringen
Streamingjättarna med Amazon i spetsen cirkulerar runt J.R.R. Tolkiens verk. Men tv-serierättigheterna kommer med begränsningar för vissa karaktärer.
Läs mer om Amazon, Ringen och Sagan.
Debutant får Barnradions bokpris
Årets vinnare av Barnradions bokpris är fantasyromanen Ylvania: Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen med illustrationer av Marcus Gunnar Pettersson.
Läs mer om Ylva Hällen och Ylvania.
Pippi-sagan polisanmäldes efter förskolans sagostund
En förskolas sagostund med Pippi Långstrump slutade i en polisanmälan om hets mot folkgrupp.I ljudboksberättelsen användes bland annat uttrycket negerkung – vilket fick en privatperson att reagera och göra en anmälan.Förskolan medger att det var ett misstag att spela upp sagan för barnen.– Det stämmer inte överens med förskolans värdegrund, säger verksamhetschef Marie Gerdin.
Sagan fortsätter: Svenska talangen gjorde mål igen
Jesper Bratt gjorde sex mål på 46 matcher i Hockeyallsvenskan förra säsongen.Den här säsongen har han tagit en sensationell plats i New Jersey Devils.Där har succn varit omedelbar då Bratt hittills gjort tre mål på två matcher(!)– Han behärskar allt nu. Jag är så enormt imponerad, hatten åker av för Jesper Bratt, säger Viasats expert Erik Granqvist.
Middle-earth: Shadow of War tar orch-slaktandet till helt nya nivåer
Middle-earth: Shadow of Mordor var det hyllade Sagan om Ringen-äventyret som satte nemesis-systemet på spelkartan och återigen fick oss intresserade av orcher. Kan blixten slå ner två gånger på samma ställe? Vi recenserar Middle-earth: Shadow of War.
Uppgifter: Jagr klar för nionde klubben
Sagan om Jaromir Jagr fortsätter.NHL-ikonen är klar för Calgary Flames – hans nionde klubb i världens bästa hockeyliga, skriver hockeyjournalisten Elliotte Friedman på Twitter.Nu väntas han slå tidernas rekord i NHL.
Sagan om konungarnas återkomst
Tredje raka VM-guldet för Sagan
Läs mer om Sagan och VM-guldet.
Tredje raka VM-guldet för Sagan
Cykel-VM i Bergen, Norge, avslutades med största möjliga dramatik. Blott några decimeter skiljde slovaken Peter Sagan och hemmahoppet Alexander Kristoff åt i slutändan av herrarnas linjelopp.
Liverpools nya skräck efter Coutinho-sagan
Precis när sommarens stora transfersaga har tagit slut och Liverpoolfansen kunnat torka svetten ur pannan är det dags igen. Coutinho sägs vara tillbaka i speldugligt skick men i stället ryktas Sadio Man vara på väg till Europas storklubbar.