San juan

Polis slog till mot marinen för att få klarhet om försvunna ubåten

Argentinsk polis har gjort husrannsakan på den marinbas som var hemmahamn åt den försvunna ubåten ARA San Juan. Ubåten försvann med 44 besättningsmän ombord och har ännu inte hittats.

Ny signal kopplas till försvunna ubåten

En ny signal som kan härstamma från den försvunna ubåten Ara San Juan väcker ett svagt hopp i Argentina.
Läs mer om Ara San Juan och Argentina.
Argentina sparkar marinchef efter ubåtstragedi
En månad efter att den argentinska ubåten Ara San Juan, med 44 besättningsmän ombord, spårlöst försvunnit sparkas den högste chefen för marinen, bekräftar en talesperson för regeringen.
Läs mer om Ara San Juan.

Ännu inga spår efter försvunna ubåten

27 dagar efter det att ubåten ARA San Juan försvann med 44 personer ombord har den argentinska flottan ännu inga spår efter den. På tisdagen ställde marinen för första gången in den dagliga presskonferensen.
Norskt fartyg sätts in i kampen mot klockan
Det norska fartyget Sophie Siem sattes på söndagen in i sökandet efter den försvunna argentinska ubåten ARA San Juan. Ombord har fartyget en miniubåt.
Läs mer om Sophie Siem.
Kampen mot vädret – för att hitta ubåten
De slåss mot vädret för att hitta försvunna ubåten ARA San Juan.Nu ansluter Ryssland till sökarbetet – med fjärrstyrd sonarutrustning som utvecklats efter att ryska ubåten Kursk sjönk.Samtidigt vägrar anhöriga till de saknade besättningsmännen att ge upp hoppet.– Vi kanske hittar dem alldeles skäggiga på en öde ö om ett år, säger pappan Carlos Mendoza till La Nacion.
Läs mer om Kursk, La Nacion och Ryssland.
Ingen attack mot försvunna ubåten
När sökandet efter den försvunna argentinska ubåten ARA San Juan går in på sitt tionde dygn finns ännu inga klara spår efter den eller säkra teorier om vad som hänt de 44 ombord.
Marinen om ubåten: Önskar jag kunde ge er bättre nyheter
Nio dagar efter det att den argentinska flottans ubåt ARA San Juan försvann med 44 personer ombord finns det ännu inga spår efter den. – Jag önskar att jag kunde ge er bättre nyheter, säger marinens talesman Enrique Balbi.
Läs mer om Enrique Balbi.
Nytt spår var inte ubåten
Ett amerikanskt flygplan har upptäckt ett okänt föremål nära den plats där den argentinska ubåten ARA San Juan senast hördes av. Men efter några timmar visade det sig inte ha med båten att göra.
Frustrationen hos de anhöriga till den saknade ubåtsbesättningen ökar
Anhöriga till de 44 besättningsmän som saknas efter att ubåten ARA San Juan försvann för en vecka uttrycker stor frustration till hur den argentinska flottan hanterat sökinsatserna. Det tog två dagar för dem att acceptera hjälp eftersom de förminskade situationen, säger Federico Ibaez, bror till en tekniker ombord, till AP.
Läs mer om Federico Ibaez.
Sista desperat sökinsats efter nytt ljud från ubåten
I ett sista desperat försök att hitta den försvunna ubåten skickar den argentinska flottan nu fartyg och flygplan till en plats 30 sjömil från där ARA San Juan senast hade kontakt med omvärlden.
Sista dagen med syre för försvunna ubåten
På onsdagen är det sju dagar sedan ubåten Ara San Juan med 44 besättningsmän försvann. Det är lika länge som besättningen som längst har syre och överlever, enligt argentinska flottans talesperson.
Läs mer om Ara San Juan.
Syret kan snart vara slut på saknade ubåten
Läget är kritiskt i sökandet efter ubåten ARA San Juan som är försvunnen utanför Argentinas kust.44 personer ombord saknas och har snart varit borta i en hel vecka – och längre än så bedöms syret på ubåten inte räcka.– Jag tror de passerat gränsen redan, befarar ubåtsexperten Nils Bruzelius.
Ubåtsexpert om spaningarna: Mirakel om ubåtsbesättningen lever
Mycket talar för att en katastrof drabbat den saknade argentinska ubåten San Juan. Chanserna för att besättningen på 44 personer har överlevt är små. – Jag tror att en katastrof inträffat och att besättningen inte längre är i livet. Det vore ett mirakel i så fall, säger till DN kommendör Bo Rask. Han har lång erfarenhet av ubåtstjänst, är sekreterare i Kungliga Örlogsmannasällskapet och var åren 2000-2003 chef för marinens ubåtsflottilj.
Signaler från saknad argentinsk ubåt
Sju misslyckade satellitsignaler som antagligen kommer från den försvunna argentinska ubåten San Juan har fångats upp. Därmed har hoppet ökat om att hitta ubåtens besättning vid liv.
Läs mer om San Juan.
Nödsignaler från försvunna ubåten
En ubåt från den argentinska flottan har varit spårlöst försvunnen i södra Atlanten i tre dagar – tills nu.Argentinas försvarsministerium meddelar nu att ubåten ARA San Juan genomförde sju misslyckade försök att etablera kontakt via satellit under lördagen skriver Sky News.Det finns 44 besättningsmedlemmar ombord på ubåten.
Läs mer om Atlanten och Sky News.Det.
Ingen kontakt med ubåt på Atlanten – 44 saknas
Argentinska flottans ubåt San Juan i Atlanten har inte kunnat nås sedan i onsdags. 44 personer finns ombord på farkosten och sökinsatsen är gigantisk.
Läs mer om Atlanten och San Juan.
Nu reser Trump till orkanens Puerto Rico
Under de senaste dagarna har Donald Trump fått mycket kritik för sina uttalanden om hur Puerto Rico hanterade förödelsen efter orkanen Maria.Dåligt ledarskap hos borgmästaren i San Juan, skrev den amerikanske presidenten bland annat på Twitter.I dag reser Trump till det självstyrande territoriet, som tillhör USA
Donald Trumps kritik: Dåligt ledarskap
Nu får Donald Trump kritik för inlägg på Twitter om orkandrabbade Puerto Ricos borgmästare i huvudstaden San Juan:Dåligt ledarskap hos borgmästaren i San Juan, skrev dem amerikanske presidenten på Twitter.– Jag är förvånad över att han har mage att påstå att puertorikaner förväntar sig att allt ska göras för dem, säger Abner Breban till nyhetskanalen CNN.
Peterhansel nära 13:e Dakar-titeln
Fransmannen Sbastien Loeb vann sin fjärde etapp i årets upplaga av Dakar-rallyt när han var snabbast av alla mellan San Juan och Rio Cuarto i Argentina.
Mc-förare död under Dakarrallyt
Den polske motorcyklisten Michal Hernik hittades död under Dakarrallyt i Argentina. 39-åringens kropp hittades 300 meter från banan, 203 kilometer in i den tredje etappen mellan San Juan och Chilecito.
Mc-förare död under Dakarrallyt
Den polske motorcyklisten Michal Hernik hittades död under Dakarrallyt i Argentina. 39-åringens kropp hittades 300 meter från banan, 203 kilometer in i den tredje etappen mellan San Juan och Chilecito.
Mc-förare död under Dakarrallyt
Den polske motorcyklisten Michal Hernik hittades död under Dakarrallyt i Argentina. 39-åringens kropp hittades 300 meter från banan, 203 kilometer in i den tredje etappen mellan San Juan och Chilecito. Omständigheterna kring hans död är inte klarlagda. Han visade inga tecken på att ha varit med om en olycka, skriver tävlingsledningen i ett uttalande.
200 judar tvingas bort från by i Guatemala
Runt 200 ortodoxa judar började på torsdagen att lämna byn San Juan La Laguna i Guatemala där de bott under uppemot åtta år. De uppger att de skulle lynchas om de stannade.
Läs mer om Guatemala och San Juan La Laguna.