Sandra näslund

Skicrosstjärnan Sandra Näslund överraskade i Landsomberget

LÄSARTEXT Landsombergets skidanläggning mellan Backe och Rossön i västra Ångermanland har hittills under säsongen haft rekordartat med besökare.

Skicrosstjärnan satsar på SM – i alpint

Hon var helt överlägsen under skicrossäsongen. Nu ska Sandra Näslund, 21 år, tävla i de alpina SM-tävlingarna i Skellefteå.
Skicrosstävlingar inställda - Sandra Näslund vinner världscupen i skicross och freestylecupen
Världscupfinalen i skicros blev inställd under lördagen på grund av intensivt snöande. Det gjorde att Sandra Näslund vann, och därmed också tog hem totala världscupen i skicross och total freestylecupen.
Läs mer om Sandra Näslund.
Burmansson sexa i sista tävlingen
Sporttelegram. Slopestylecupen var redan säkrad och totalcupen i freestyle hade skicrossåkaren Sandra Näslund redan vunnit. Freeskiingåkaren Jennie-Lee Burmansson avslutade sin första världscupsäsong med en sjätteplats i Seiser Alm, Italien.

Näslund vinnare igen

Igår omkullknuffad och blåslagen. Idag vann Sandra Näslund den andra skicrosstävlingen i Sunny Valley, Ryssland.
Efter OS-tårar och krasch – Sandra Näslund vann igen
I går omkullknuffad och blåslagen. I dag vann Sandra Näslund den andra skicrosstävlingen i Sunny Valley, Ryssland.
Stora revanschen – Sandra Näslund vann
Sandra Näslund missade medalj i OS – i comebacken kraschade hon.Men på söndagen kom revanschen för stjärnan.– Vad snygg åkning hon presterar, säger experten Lars Lewn i SVT.
Läs mer om SVT och Sandra Näslund.
JUST NU: Inte roliga bilder
Sandra Näslund kraschade olyckligt i världscuptävlingen i Sunny Valley.Under skicrossfinalen kraschade hon och blev kvarliggandes i backen under några minuter.Till slut kunde Näslund på egen hand åka ner för backen.– Nej, nej, aj, aj. Inte roliga bilder, säger SVT:s expertkommentator Lars Lewen.
Läs mer om Näslund och Sunny Valley.Under.
Sandra Näslund kraschade i skicrossfinalen
I OS-finalen fick hon en armbåge i sidan och slutade som en besviken fyra. När världscupen i skicross startade om upprepades historien för Sandra Näslund. I finalen i Sunny Valley, Ryssland, blev hon borttryckt av österrikiskan Katrin Ofner och föll handlöst.
Efter OS-bråket: Bad om ursäkt
Den tårfyllda medaljmissen på OS är knappt en vecka gammal.Men världscupledande skicrossåkaren Sandra Näslund har en säsong att slutföra – efter en ursäkt från den armbågande OS-bronsmedaljören Fanny Smith.– Det har varit mycket att fundera på, säger 21-åriga Näslund.
Näslund: Varit mycket att fundera på
Den tårfyllda medaljmissen på OS är knappt en vecka gammal. Men världscupledande skicrossåkaren Sandra Näslund har en säsong att slutföra – efter en ursäkt från den armbågande OS-bronsmedaljören Fanny Smith. – Det har varit mycket att fundera på, säger 21-åriga Näslund.
Näslund: Varit mycket att fundera på
Den tårfyllda medaljmissen på OS är knappt en vecka gammal. Men världscupledande skicrossåkaren Sandra Näslund har en säsong att slutföra – efter en ursäkt från den armbågande OS-bronsmedaljören Fanny Smith. – Det har varit mycket att fundera på, säger 21-åriga Näslund.
Sandra Näslund snuvades på medaljen – lämnade in protest
Sandra Näslund var den stora favoriten att ta hem guldmedaljen i damernas skicross. Men efter ett stökigt finalåk gick hon i mål som fyra.
Det var som två barn i sandlådan
PYEONGCHANG. Stavarna flög över målområdet. Ilskan var total.Sandra Näslund hade åkt till OS för att ta guld.Då var banan för lätt. Då blev pressen för stor. Då knuffade Fanny Smith bort svenskan från en olympisk pall.
Läs mer om Fanny Smith.
Johan Esk: Sorry, Sandra - det här kan ha varit ditt livs chans
PYEONGCHANG. Sorry, Sandra Näslund. Smärtar att säga det - men: Det kan ha varit ditt livs bästa OS-chans som försvann i en förbannad fjärdeplats i förbannelsens Phoenix Park.
Svensk protest avslogs direkt
Sverige lämnade in en protest efter Sandra Näslunds finalåk – men den avslogs direkt. – I min värld är det ett uppenbart regelbrott, säger förbundskaptenen Erik Iljans om finalen där Näslund, enligt svenska lägret, trängdes ut av Fanny Smith från Schweiz.
Läs mer om Fanny Smith, Näslund och Schweiz.
Kungen tröstade Näslund: Vad ska man säga... stackarn
PYEONGCHANG. Sandra Näslund var otröstlig efter den missade OS-medaljen i skicross. I målfållan stod kung Carl XVI Gustaf och försökte trösta stjärnan. – Man tycker ju att det är himla tråkigt för hennes del, säger kungen till DN.
Djupt besviken Näslund tröstades av kungen
– Helvete. Den försmädliga fjärdeplatsen alltså. Så tänkte Sandra Näslunds pappa när dottern gick i mål. Och besvikelsen var mycket stor i hela svensklägret efter det missade guldet. Efteråt tröstades Sandra Näslund av kung Carl Gustaf, som följde finalen på plats i Bokwang.
Svaret: Är inte här för att vara snälla
PYEONGCHANG. Sandra Näslund var förkrossad efter fjärdeplatsen i OS-finalen – och anklagade schweiziskan Fanny Smith för fult spel.Nu slår bronsmedaljören tillbaka:– Knuffar hon så knuffar jag, det är skicross vi är inte här för att vara snälla och släppa fram varandra.
Läs mer om Fanny Smith och OS-finalen.
Näslund: "Besvikelse och tomhet"
Sandra Näslund var den stora förhandsfavoriten. Men svenskan fick ett misslyckat åk i skicrossfinalen och slutade fyra. En svensk protest mot bronsmedaljören avslogs. - Det är besvikelse och tomhet, säger Näslund.
Läs mer om Näslund.
Superdramat i natt - Sandra Näslund snuvad på medalj
PYEONGCHANG. Sandra Näslund snuvades på en medalj i skicross. Efter finalen var svenskan rasande. Hon slängde sina stavar i raseri och gestikulerade vilt.
Läs mer om Sandra Näslund.
Svensk protest efter att Näslund missat medalj
Sandra Näslund har varit suverän i världscupen i vinter. Men i OS-finalen missade hon medalj. Det blev en fjärdeplats. Guld och silver gick till Kanada genom Kelsey Serwa och Brittany Phelan. Trea kom Fanny Smith, Schweiz. Efter finalen lämnade den svenska lagledningen in en protest då Näslund blivit hårt trängd av Smith.
Näslund bara fyra i OS-finalen
Sandra Näslund var den stora förhandsfavoriten. Men svenskan fick ett misslyckat åk i skicrossfinalen och slutade bara fyra.
Läs mer om OS-finalen.
OS-guiden: Fredag 23 februari
Står Sandra Näslund pall för favorittrycket? Kan curlingdamerna göra som herrarna och gå till final. Ska skidskytteherrarna upprepa damernas succ? Här är programmet för fredagens OS-tävlingar.
Läs mer om OS-tävlingar.