Satsar

Det hänger inte på håret längre för affärsängeln

Jakten på nästa Kamprad har börjat. För fjärde året i rad söker SvD och Carnegie med ljus och lykta nästa generations entreprenörer i kampanjen Framtidens entreprenör. Under årets första halvår investerades det nära 5 miljarder kronor i svenska startupbolag, enligt Nordic Tech List. Men hur satsar man på rätt spelare? I första delen i en artikelserie om entreprenörskap möter SvD två av landets mäktigaste affärsänglar som berättar om sina investeringsstrategier.

Fler får bostadsbidrag – 180 000 hushåll berörs

Regeringen satsar vidare på barnfamiljer – nu på separerade par där barnen bor växelvis.Båda föräldrarna ska få möjlighet till bostadsbidrag.– Vi satsar på pensionärer och barn och det tycker inte jag är valfläsk, säger socialminister Annika Strandhäll, S.
Läs mer om Annika Strandhäll.
Vuxna smaker utan alkohol
Ökad efterfrågan på alkoholfritt gör att Gbg soda satsar på hantverksläsk.
Läs mer om Gbg.
Ladda hemma-bonus kan bli verklighet – regeringen satsar 270 miljoner
Snart kan det bli lite billigare att byta till elbil. Förutom att elbilspremien höjs till 60.000 kronor vill regeringen införa en premie för att installera elbilsladdning hemma. Vissa biltillverkare har kampanjer där det ingår en laddbox med installation, men nu vill regeringen alltså införa ett statligt stöd för att elbilar och laddhybrider ska kunna laddas hemma. Det framgår av regeringens nya budgetproposition som lades fram under onsdagen. Exakt hur hög hemmaladdningsstödet blir är inte klart, men klimatministern Isabella Lövin (MP) har tidigare hintat om att det kan handla om mellan 5.000 och 6.000 kronor. Det &#
Läs mer om Isabella Lövin.

Peder Fredricson satsar på världscupen för första gången

För första gången gör EM-guldmedaljören i hoppning Peder Fredricson den här säsongen en satsning på världscupen. – Målet är att försöka ta mig till världscupfinalen, säger Peder Fredricson. Första deltävlingen rids i Oslo i mitten av oktober, och det blir också guldhästen All Ins första tävling sedan EM-finalen på Ullevi i Göteborg.
Niklas Wahllöf: När alla vill ha valuta för pengarna ska man dra öronen åt sig
I veckan påstod Donald Trump att USA inte får valuta för pengarna de satsar på FN. Det var en tidstypisk kommentar. När började alla medborgare låta som affärsmän med avkastningskrav?
Läs mer om Donald Trump och USA.
IFK:s hopp mot Bajen: Unga målvaktsduon
GÖTEBORG. Erik Dahlin, 28, ska bli pappa i dagarna och följer inte med till Stockholm.Då satsar IFK Göteborg på ett av allsvenskans yngsta målvaktspar genom tiderna:Pontus Dahlberg, 18, och Tom Amos, 19, är Blåvitts målvakter mot Hammarby.
Läs mer om Bajen, Hammarby och Stockholm.Då.
Mamman Sandras kritik – efter regeringens satsning
Regeringen satsar en miljard på förlossningsvården i den kommande budgeten.Mamman Sandra Noln från Sollefteå var höggravid när förlossningskrisen var ett faktum. Hon välkomnar satsningen – men är kritisk till att situationen med platsbrist på svenska förlossningsavdelningar hunnit eskalera.– Det borde ha kommit tidigare, säger hon.
Läs mer om Sollefteå.
FO&O lägger bandet på is
Poptrion FO&O lägger bandet på is och satsar på sina respektive solokarriärer. Bandets skivbolag säger dock till Aftonbladet att det inte rör sig om att de ska lägga ned för gott.
Läs mer om Aftonbladet.
CGI rycker Tietoprofil – ska satsa stort i Stockholm
CGI satsar på att växa i Stockholm och har rekryterat Tietos chef för finansiella tjänster, Vahid Zohali.
CGI rycker Tietoprofil – ska satsa stort i Stockholm
CGI satsar på att växa i Stockholm och har rekryterat Tietos chef för finansiella tjänster, Vahid Zohali.
FO&O lägger ner – går skilda vägar
Pojkbandet FOO satsar på solokarriärer - och har inga planer på att fortsätta som band.Gruppens medlemmar Omar Rudberg, Oscar Enestad och Felix Sandman går skilda vägar, skriver Aftonbladet.– Just nu finns det inga planer för bandet överhuvudtaget, säger Tomas Lööw på skivbolaget Artist house till tidningen.
Regeringen satsar miljarder på vården
4,7 miljarder kronor till vården nästa år.Det är en satsning från regeringen och Vänsterpartiet som finns med i regeringens budget vilken presenteras i morgon, skriver Aftonbladet.En miljard ska gå till förlossningsvården.
Ny roll för Rolfö när Sverige satsar offensivt mot VM
Peter Gerhardsson satsar offensivt i sin första landskamp som förbundskapten. I tisdagens VM-kvalpremiär mot Kroatien ser anfallaren Fridolina Rolfö ut att agera högerytter. – Det är en lite annorlunda position, men en rolig utmaning, säger Tysklandsproffset.
Extra pengar i budgeten till de ensamkommande
I höstbudgeten skjuter regeringen nu till pengar för att ensamkommande ska kunna fortsätta att utbilda sig och bo kvar i den kommun där de rotat sig. Vi satsar också resurser för att motverka psykiska ohälsa bland unga vuxna, skriver biträdande finansminister Per Bolund (MP).
Läs mer om Per Bolund.
Guldmakaren Tschöp vill ta ännu en titel – i fjärde laget
Moa Tschöp har vunnit fyra SM-guld i innebandy med tre olika föreningar. Nu satsar backstjärnan på en ny titel med ännu en klubb. – Det skulle betyda jättemycket om vi lyckas gå hela vägen, säger Täbyspelaren inför seriepremiären borta mot Karlstad.
Läs mer om Karlstad, SM-guld och Täbyspelaren.
Samsung ger sig in i kampen om uppkopplade bilen – satsar miljarder
Fler och fler it-leverantörer satsar tungt på fordonsindustrin. Nu kommer Samsung med sin giv.
Läs mer om Samsung.
Samsung ger sig in i kampen om uppkopplade bilen – satsar miljarder
Fler och fler it-leverantörer satsar tungt på fordonsindustrin. Nu kommer Samsung med sin giv.
Läs mer om Samsung.
Sverige får nytt direktflyg till Albanien
Sommaren 2018 satsar Apollo på direktflyg till Albaniens huvudstad Tirana. Flygen går direkt från Stockholm och Köpehamn.Researrangören öppnar också nya hotell i hamnstaden Durrës.
Studie: Svenska företag satsar tungt på hållbarhet
Det har skett en dramatisk förbättring i de svenska storföretagens hållbarhetsarbete de senaste åren, att döma av deras årsrapporter. Det visar ny forskning från Lunds Universitet. Men fortfarande finns omfattande brister i hållbarhetsrapporteringen.
DN gratulerar: Benjamin Ingrosso, artist
Han började som barnskådespelare på musikalscenen. Nu satsar Benjamin Ingrosso på en karriär som artist och låtskrivare. Och för honom känns det inte som ett nytt spår i livet.
Läs mer om Benjamin Ingrosso.