Satsar

Lägg Harpan i mobilen – och 4 andra kul Microsoft-appar

Microsoft har i princip slutat utveckla egna mobiler och satsar i stället stenhårt på att ta fram appar till Android och IOS. Här är fem galna exempel.
Läs mer om Android och Microsoft-appar.

Enhörningskafet satsar på sagolik snabbmat

Är rosa din favoritfärg? Gillar du gosedjur och smaskig mat?Då är enhörningskafet en dröm för dig.Tyvärr ligger det en bit bort, nämligen i Bangkok.
Läs mer om Bangkok.
Postnord tar nya grepp för att klara julen
Postnord, som fått utstå en hel del kritik, satsar extra i år för att klara av anstormningen till jul. Julhandeln över nätet väntas öka med 14 procent i år, vilket ökar kraven på den nordiska postoperatören.
Regeringen satsar nio miljoner kronor på cykling
Trafikverket har på regeringens uppdrag fattat beslut om projektbidrag till ideella organisationer.Projekten ska genomföra informations- och utbildningsinsatser för ökad och säker cykling. Särskilt prioriterade är utbildnings- och informationsinsatser för barn och unga samt, nyanlända och andra grupper av utrikesfödda.

Allt färre kommuner satsar på hållbar utveckling i skolan

Samtidigt som regeringen försöker visa globalt ledarskap i arbetet med FN:s hållbarhetsagenda, Agenda 2030, satsar allt färre svenska kommuner på undervisning i hållbar utveckling i skolan. Trots att det är obligatoriskt sedan 1994. Det visar en ny rapport från Naturskyddsföreningen, som bland annat rekommenderar tydligare statliga riktlinjer till kommunerna.
Kinesernas satsning på framtidens bilar
När Geely satsar på ett gigantiskt innovationscenter på Lindholmen i Göteborg ligger fokus på elfordon, grön teknologi och uppkopplade fordon.Avsiktsförklaringen kring bygget tecknades i Kina i somras och nu pågår arbete med ritningar och detaljplan.– Projektet flyter på förvånansvärt smärtfritt, säger Stefan Lundin, kommunikationschef på CEVT.
Bill Gates satsar hundratals miljoner på att anlägga en smart stad
Ett av Microsoft-grundarens investmentbolag investerar 670 miljoner kronor i en högteknologisk stad som ska ligga i den amerikanska delstaten Arizona.
Läs mer om Arizona.
Audis syntetiska e-diesel ska ge nästan helt koldioxidneutral körning
En av biltillverkarna som är fast beslutna om att dieselbilarna har en framtid är Audi. Utvecklingschefen Peter Mertens, som lockades över från Volvo, har gjort klart att Audi tror på diesel. Ett tecken på det, och på att dieseln kanske har utvecklingspotential kvar, är att Audi sedan några år satsar på förnybar och syntetiskt framställd så kallad e-diesel. En ny anläggning i Schweiz ska framställa 400.000 liter e-diesel per år med hjälp av vattenkraft, med start nästa år. Enligt Audi kan e-dieseln användas för att dieselbilar ska kunna köras nästan koldioxidneutralt.
Läs mer om Audi, Schweiz och Volvo.
Tyskt tågkoncept satsar på pekskärmar, tv-spel och gymavdelning
Deutsche Bahn har presenterat ett koncept för framtida tåg som ska göra järnvägen till ett mer lockande val än självkörande bilar.
Här Sverige startelva i rysaren mot Italien
Janne Andersson satsar på en väntad startelva i ödesmatchen mot Italien.Mikael Lustig ersätter Emil Krafth som högerback och i stället för Albin Ekdal går Jakob Johansson in.Och enligt SportExpressens uppgifter blir de två bytena de enda förändringarna i Sveriges lag från senaste matchen.– Lustig betyder mycket med sin rutin, säger lagkaptenen Andreas Granqvist.
Vi satsar på ett tredje raka SM-guld
Läs mer om SM-guld.
Mästarna Linköping avslutade med seger
SM-guldet säkrades redan i 20:e omgången.Men först efter segern mot Limhamn Bunkeflo fick Linköping lyfta kronprinsessan Victorias pokal.– Vi satsar på ett tredje raka guld, säger klubbdirektören Maria Hagström till TT.
Skivrecension: Nyfrälst Bob Dylan satsar för fullt på nio skivor
Med tanke på hur många gånger Bob Dylan har bytt riktning, på tvärs mot sin publik, kunde man tänka att hans religiösa period kanske bara var ännu ett litet spratt.
Läs mer om Bob Dylan.
Svenska Spel satsar på ett nytt poolspel
Svenska Spel kommer med ett nytt poolspel, det meddelade man i ett pressmeddelande under fredagen.Spelet heter Oddset Challenge och kommer att kombinera olika sporter och speltyper.– Dels kan kupongen innehålla flera olika speltyper och dels även olika sporter, säger Joakim Thor Produktchef Sportspel på Svenska Spel.
Allt du behöver veta om jul på Liseberg
Liseberg satsar extra mycket på ljus i parken under årets julsäsong.– Utöver de fem miljoner ljuspunkterna i parken blir det fyra stora ljusinstallationer, säger Lotta Carlsbogård, områdeschef för konstnärlig ledning på Liseberg.Bland annat visas en ny ljusshow varje kväll vid stora scenen.Här är allt du behöver veta inför ditt besök på jul på Liseberg.
Apple kan lansera ar-glasögon tidigare än väntat – med nytt operativsystem
Enligt nya uppgifter satsar nu Apple på att lansera ett par ar-glasögon redan år 2020, kanske även med ett helt nytt specialbyggt operativsystem för glasögonen.
Läs mer om Apple.
Uppgifter: Apple har gett Drake fria streaming-tyglar – får göra precis vad han vill
Artisten Drake satsar på tv och film, och det verkar uppskattas av Apple som gett honom fria tyglar i sin påstådda streamingsatsning.
Läs mer om Apple och Drake.
Sverige satsar på amerikanskt luftvärnssystem
Sveriges luftvärnsupphandling är klar.Vinnaren är amerikanska Patriot, skriver Dagens industri.
Läs mer om Patriot.
Ärkefienderna Intel och AMD ska bygga chipp ihop
För första gången på över 20 år ska Intel och AMD jobba ihop. Genom att kombinera Intels processorer och AMD:s grafikkort satsar rivalerna på ultratunna gamingdatorer.
Läs mer om AMD och Intel.
Ärkefienderna Intel och AMD ska bygga chipp ihop
För första gången på över 20 år ska Intel och AMD jobba ihop. Genom att kombinera Intels processorer och AMD:s grafikkort satsar rivalerna på ultratunna gamingdatorer.
Läs mer om AMD och Intel.
En Volvo eller pansarvagn – eller båda?
Att Volvo satsar på säkerhet visste vi, men den här V70:n ger säkerhet ett helt nytt ansikte.
Forskning krävs så att färre skadas i vården
Samhället satsar stora resurser på att vården ska vara säker och effektiv. Trots detta skadas över 100 000 personer årligen inom sjukvården. Därför behövs ett nationellt forskningsprogram för ökad patientsäkerhet, skriver Pernilla Stålhammar (MP), Maria Andersson Willner (S) och Lars Harms-Ringdahl (MP).
Blocket-uppföljare får riskkapital till hållbar hyrsajt
Att dela, låna och hyra saker mellan privatpersoner har blivit en allt hetare trend, och forskning visar att de positiva miljöeffekterna av att dela saker är mycket större än av återvinning. Det är något som Klarnagrundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken tagit fasta vid. Tillsammans med mediekoncernen Schibsted och några privatpersoner satsar man sammanlagt 7,5 miljoner i uppstartsbolaget Hygglo – en plattform för att hyra ut vardagsprylar mellan privatpersoner.
Läs mer om Hygglo, Norrsken och Schibsted.
Myndigheter förbereder skydd mot troll
Flera svenska myndigheter förbereder sig för att skydda valet nästa år från utländsk påverkan. Om de ryska trollfabrikerna satsar lika hårt på Sverige som på amerikanska presidentvalet förra året, så kommer fyra miljoner svenskar att drabbas av desinformation.
Läs mer om Sverige.
Boden skippar fyrverkerierna på nyår – för djurens skull
Nu slopas fyrverkerier på nyårsafton i Boden –för djurens skull.I stället satsar kommunen på en laser- och ljusshow, enligt P4 Norrbotten.–Nu slipper hundar och andra djur vara rädda för ljudet från fyrverkerierna, säger kommunalrådet Catarina Ask (MP) till SVT Nyheter.
Läs mer om Boden och Catarina Ask.