Satsar

Spelutvecklare och innovationshubb när arkitektbyrån digitaliserar

Digitalisering och innovation går hand i hand. För att få utväxling på potentialen och främja nya initiativ satsar arkitektbyrån Tengbom på en digital innovationshubb.
Läs mer om Tengbom.

DNB börjar sälja analys till börsbolag

Den norska storbanken DNB följer SEB:s exempel och satsar på så kallad uppdragsanalys. Framför allt är det noterade småbolag som väntas betala för analys.
Läs mer om DNB.
Fula överfallet: En idiotisk grej
Med drygt sju minuter kvar av andra perioden i semifinalen mot Tyskland låg Kanada under med 1-4.Då fick kanadensiske Gilbert Brule matchstraff – efter att ha knockat David Wolf i mittzonen.–Den är rakt mot huvudet. Han satsar rakt mot huvudet, säger Tommy Åström i Eurosports sändning.
Solvalla satsar på superduell
En stor sportslig nyhet presenterades under fredagens pressmöte på Waterfront Congress.Den 14 augusti kommer två hästar göra upp i en superduell.– Det blir häst mot häst – ett mästarbälte i trav, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Region Uppsala satsar på kulturdoulor - ska förbättra mödrahälsovården för utlandsfödda

I vår ska Region Uppsala utbilda tio kulturdoulor. Med hjälp av dem hoppas man kunna förbättra mödravården för utlandsfödda. Kulturdoulorna har inget medicinskt ansvar, men fungerar som stöd åt gravida och deras anhöriga.
Läs mer om Region Uppsala.
Elgiganten lanserar nytt butikskoncept
Elektronikkedjan Elgiganten satsar på stadskärnor och gallerior med ett nytt koncept som kombinerar varuhus med mobilbutik, skriver nyhetssajten Market.
Läs mer om Market.
Högskolestudier: Korta kurser ska locka medelålders till vidareutbildning
Regeringen satsar 20 miljoner kronor på nya, avancerade fortbildningskurser för yrkesverksamma mitt i livet. Pilotprojektet pågår till 2020 och handlar om korta, flexibla högskolekurser. Tjänstemannafacken applåderar.
De toppar KD:s kommunlista
Kristdemokraterna i Kalmar satsar ungt och nytt på sin kommunlista. De fyra första kandidaterna har en medelålder på 30 år, och bortsett från ettan Christopher Dywik är de alla nya namn.
Läs mer om Christopher Dywik och Kalmar.
HM:s sömmerskor har inte råd med ordentlig mat
10 kronor om dagen – så lite tjänar sömmerskorna i Etiopien, dit HM och flera andra internationella textiljättar nu satsar på att flytta produktion till. Lönerna är så låga att de ligger under Världsbankens fattigdomsgräns. Klädjätten kritiseras nu av organisationen Fair Action för att inte ta tillräckligt ansvar för arbetsförhållandena i sina fabriker.
Läs mer om Etiopien och Fair Action.
Två apokalypiska bilder från State of Decay 2
Det har varit väldigt tyst om State of Decay 2 nyligen då Microsoft satsar allt på Sea of Thieves. Trots det är det fortfarande våren som gäller för spelets lansering, och nyligen avslöjades också att det inte kommer innehålla mikrotransaktioner.
Läs mer om Decay, Microsoft, Sea och State.
Axén: "En av Pehrsson och Norling kommer garanterat misslyckas i år"
Allsvenskan 2018 närmar sig med stormsteg och det är många lag som satsar mot toppen i år. C More-experten Alexander Axén håller Malmö FF som favorit till SM-guldet, tillsammans med storsatsande AIK.
Läs mer om AIK, Malmö FF, Norling, Pehrsson och SM-guldet.
Träjätten Setra satsar på ny fabrik
Setra investerar i en KL-fabrik i Långshyttan. Investeringen syftar till att möta den stora efterfrågan på KL-trä på marknaderna främst i Sverige, Norge och Storbritannien, uppger bolaget i ett pressmeddelande.
Konsertrecension: Fever Ray satsar på normkritiska fetischflörtar
När Karin Dreijers Fever Ray-projekt gör sin första konsert på åtta år är fokus på live-instrument men lika mycket på maskerna, könsöverskridandet och vad som liknar en sexuellt utforskande kabar.
Konsertrecension: Fever Ray satsar på normkritiska fetischflörtar
När Karin Dreijers Fever Ray-projekt gör sin första konsert på åtta år är fokus på live-instrument men lika mycket på maskerna, könsöverskridandet och vad som liknar en sexuellt utforskande kabar.
10 sekunder? Nej, Calle har noll chans
PYEONGCHANG. Sverige satsar på Calle Halfvarsson som avslutare i sprintstafetten, Norge på Johannes Hösflot Kläbo.Den norska expertisen är brutalt eniga om Halfvarssons möjligheter i den duellen.– Calle? Han har noll chans, säger skidreportern Per Angell Berntsen på TV2 Norge.
Sandra satsar stort: "Vi ska vara folkets krog"
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT Samantha Fox dyker upp i Kalmar den 30 mars. Sandra går från sparlåga till stekheta. Under våren kommer såväl internationella artister som svenska storheter till det klassiska nöjespalatset.
Läs mer om Kalmar.
Insändare: Det behövs bättre redovisning av skolans budget
I Eskilstuna-Kuriren den 6 februari skriver kommunpolitiker: "Vi satsar på skolan genom att bygga nya skolor för 1 400 miljoner över fem år." Lärarkåren uppfattar inte satsningen på samma sätt eftersom satsningen under överskådlig tid mest
Så blir du ekonomiskt oberoende
Allt fler svenskar satsar på att bli ekonomiskt oberoende. Joel Bladh är en av dem som har bestämt sig för att och fem år efter att han tog beslutet har han och hans familj kommit en bra bit på vägen. Men hur gör man för att nå sitt mål om ekonomiskt oberoende?
Apotekets e-handelssatsning – ska leverera på två timmar
Statliga apotekskedjan Apoteket satsar på e-handel och kommer nu att inleda leveranser omgående till kunder i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Läs mer om Apoteket, Göteborg, Malmö och Stockholm.
Svenska biståndspengar betalar H&M-satsning i Etiopien
Statliga Swedfund satsar svenska biståndspengar för att bygga en textilfabrik i Etiopien, där bland annat H&M-kläder ska produceras, rapporterar SVT. H&M kan inte lova att sömmerskornas löner blir högre än i andra kritiserade fabriker.
Läs mer om Etiopien och SVT.
LO:s ordförande: Vi backar Löfven
LO satsar 30 miljoner på att Socialdemokraterna ska vinna valet i höst.Men vad vill de ha för pengarna?– Vi har sagt att vi backar Stefan Löfven sedan får han själv formera laget efter valet, säger Thorwaldsson i Ekots Lördagsintervju.
Veckans fråga: Varför satsar ni inte på elflyg?
Flygets klimatomställning har självfallet stor betydelse, men Swedavias uppdrag handlar främst om att driva och utveckla flygplatser,
Att rida är terapi för årets eldsjäl
För många är ridsporten på fullaste allvar, för andra är det bara skön avkoppling i vardagen. En del satsar för att nå yttersta eliten inom sporten medan vissa bara hjälper andra att bli bättre.
OS-guide: Lördagen 17 februari
Svenska curlinglagen Edin och Hasselborg ska hålla vinstsviten intakt och slopestyle-hoppen Jennie-Lee Burmansson och Emma Dahlström satsar på final. Dessutom möter Finland Damkronorna och Hanna Öberg kör för ny medalj. Här är lördagens OS-program.