Satudarah mc

Fruktade mc-gänget kan slå sig ner – i Västsverige

I Nederländerna är en av grundarna till det fruktade mc-gänget på flykt undan polisen och efterlyst av Interpol.I Danmark hittades förra året en av deras medlemmar styckmördad i en skogsdunge.Nu kan Satudarah MC vara på väg att slå sig ner i Västsverige för att utmana Hells Angels och Bandidos.– Det skulle innebära att vi får ett synbart kriminellt gäng till, säger Sven Lindgren, polisens mc-expert i region Väst.

21-åring tvingades stycka sin döda vän

25-årige Kevin Joel Andersen, medlem i mc-klubben Satudarah, knivmördades i en lägenhet i Danmark.Den misstänkta mördaren tvingade därefter en 21-årig man att stycka sin vän – innan delarna transporterades i blåa ikeapåsar och svarta resväskor.En 34-årig har nu åtalats misstänkt för mord, olovligt tvång och brott mot griftefriden.
Kartell smugglade kokain till Sverige – i bananlådor
Mc-gänget Satudarah höll på att etablera sig i Sverige.Genom att avlyssna gänget fick polisen också span på två män med ett aktiebolag som importerade frukt och grönt.Men företaget var bara en fasad –och gömt bland bananerna hittade man 53 kilo kokain.Nu har hovrätten dömt Blas Munoz som åklagarna misstänker ingår i en världsomspännande knarkkartell.
Läs mer om Sverige och Sverige.Genom.
1 miljon kronor och bilar hittade – MC-gäng gripna
Två fullvärda Satudarah-medlemmar – och flera med kopplingar till gänget – greps i onsdag i Danmark.Polisen beslagtog bland annat närmre en miljon kronor efter en stor razzia runt om i landet.– Vi har ännu en gång satt stopp för ett kriminellt nätverk, säger Knud Hvass från den danska polisen.

Skjutning i köpcenter kopplas till mc-gäng

Plötsligt utbröt skottlossning inne i köpcentrets restaurang och gästerna fick slänga sig ner på golvet för att ta skydd.En 22-årig man och en 30-årig kvinna skadades i tisdagskvällens skottdramat, och enligt källor till tidningen Ekstrabladet kan skjutningen ha kopplingar till mc-klubben Satudarah.
Läs mer om Ekstrabladet och Satudarah.
Styckmördad mc-man fick flera knivhugg
Den 25-årige mannen var medlem i mc-gänget Satudarah. Han styckmördades och forslades bort i blå Ikea-påsar. Nu avslöjar dansk polis att själva mordet ser ut att ha varit lika våldsamt. Enligt misstankarna dödades 25-åringen med ett stort antal knivstick.
Läs mer om Ikea-påsar och Satudarah.
Polisen söker vittnen efter brutalt mc-mord
Köpenhamnspolisen efterlyser hjälp från allmänheten för att lösa det brutala styckmordet på en 25-årig medlem i mc-klubben Satudarah.25-åringens kropp hittades i ett grönområde utanför Köpenhamn.Nu vill polisen komma i kontakt med vittnen till en bilbrand som kopplas ihop med mordet samt iakttagelser av två rullväskor som misstänks ha använts för att frakta kroppen.– Har du sett folk som beter sig misstänkt och bär på en svart eller svart och gul resväska som på bilderna – ring oss omedelbart, säger Svend Foldager, polisinspektör vid köpenhamnspolisen.
Läs mer om Köpenhamn.Nu och Svend Foldager.
Mc-gäng i slagsmål med påkar och hundar
Med påkar och stora hundar drabbade omkring 40 personer samman i ett våldsamt storbråk i danska Haderslev natten mot lördag. Polisen misstänker att flera av de inblandade är medlemmar i mc-gänget Satudarah. – Vårt intryck av det här personerna närmast jagade varandra genom gatorna, säger Ole Aamann, vakthavande befäl vid polisen på Syd och Sønderjylland till Ekstrabladet.
Miss fällde tidigare medlem i mc-gäng
Den tidigare medlemmen i mc-klubben Satudarah fick åtta och ett halvt års fängelse och överklagade på stående fot. Men det hade han inte mycket för. När den högre instansen behandlade målet slutade det i stället med tolv års fängelse.
Läs mer om Satudarah.
Utmanarna till Hells Angels i mc-striden
Två mord och flera våldsamma konfrontationer följde i spåren när mc-gänget Outlaws försökte återetablera sig i Sverige. Risken för fler krig ökar när nya mc-gäng som No Surrender, Satudarah och Gremium försöker utmana Hells Angels och deras stödgrupper. – Ingen av de som var med i det stora mc-kriget vill ha en ny konflikt, problemet är när det kommer nya aktörer, säger Patrik Andersson, kommissarie på underrättelsesektionen i region syd.
Avlyssning sprängde knarkliga
Med en skruvmejsel i marken markerade MC-gänget Satudarah ut sin knark- och vapengömma i skogen värd miljontals kronor. Efter flera månaders avlyssning och spaning ställs nu sju personer inför rätta.
Avlyssning sprängde knarkliga
Med en skruvmejsel i marken markerade MC-gänget Satudarah ut sin knark- och vapengömma i skogen värd miljontals kronor. Efter flera månaders avlyssning och spaning ställs nu sju personer inför rätta.
Ledare i mc-gäng fast efter stort knarkfynd
MALMÖ. Flera ledare i mc-gänget Satudarah åtalades i dag i Malmö tingsrätt för att ha hanterat amfetamin värt minst 1,2 miljoner kronor. Knarket låg bland annat nedgrävt vid ett bullerplank i Arlöv. På samma plats fanns en skarpladdad automatkarbin. Vid ett annat tillfälle beslagtog polisen en kulsprutepistol med två fulla magasin.
Läs mer om Arlöv, Malmö och Satudarah.
Svårt att utmana Hells Angels och Bandidos
Kriminella nätverket No Surrender MC:s president har just öppnat en avdelning i Danmark – och vill expandera i Sverige. Men polisen i Skåne anser inte att utmanarna No Surrender och Satudarah har en chans. – Hells Angels och Bandidos finns och verkar här, och har gjort det i många år. De ligger på samma nivå som de alltid har gjort, säger Petra Stenkula, chef för utredningsenheten.
Presidenten som utmanar Hells Angels
På två år har holländaren Henk Kuipers öppnat två nya mc-klubbar i Danmark som konkurrerar med Hells Angels och Bandidos. Den forne Satudarah-presidenten var själv på plats när No Surrender MC:s första skandinaviska avdelning öppnade - nu finns planer på fler i både Danmark och Sverige. – När man inte är tillfreds med sin klubb går man vidare till en annan, säger Henk Kuipers till Ekstrabladet.
Kriminella mc-gängen expanderar i Europa
Mc-gängen fortsätter att expandera över hela Europa. Störst är Hells Angels som nu finns i 27 europeiska länder, enligt en kartläggning som danska Ekstrabladet gjort. Därefter kommer Outlaws och Bandidos och andra gäng som Satudarah och Gremium. Alla vill de ha sin del av kakan. På Europol, Europeiska polisbyrån, är man bekymrad över gängens tillväxt. - Vi ser en massa nya chapters skjuta upp runtom i Europa, säger Søren Pedersen vid Europol till Ekstrabladet.
Stort polispådrag bevakar dansk mc-fest
Ett stort pådrag med personal från både polisen, tullen och skatteverket har slagit en ring runt ett industriområde i Köpenhamn där mc-gänget Satudarah ordnar en fest. Uppemot 300 medlemmar och hangarounds väntas dit. – Vi vet av erfarenhet att när de här mc-gängen samlas så finns där folk med vapen, droger och annat, säger Peter Buhl vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.
Brian Sandberg visar upp sitt liv i tv
Brian Sandberg, 48, är Danmarks mest kända gängmedlem. Med förflutet i både Bandidos och Hells Angels uppges han nu söka sig till mc-gänget Satudarah. – Han kommer aldrig bära klubbens färger, har Satudarahs talesman Ole Bonnesen sagt till Ekstrabladet. Han lämnade nyligen Bandidos i bad standing efter en uppmärksammad sexchatt på Facebook med exfrun till en annan klubbmedlem. Nu rullas Sandberg liv upp i en unik tv-dokumentär som beskriver de kriminella mc-gängen inifrån.
Mc-gängens offensiv mot HA och Bandidos
Ännu ett nytt mc-gäng utmanar Bandidos och Hells Angels i Danmark: Det är tyska mc-klubben Gremium MC som nyligen öppnat en avdelning i Köpenhamn. Samtidigt har klubbar som Satudarah och Loyal To Familia under de senaste åren flyttat fram sina positioner i landet. Svensk polis ser inga tecken på att Gremium håller på att etablera sig i Sverige. – Men det är ett av de MC-gäng vars utveckling vi följer, säger Sven Delin vid den regionala underrättelsesektionen vid polisregion Syd.
Nya klubbens kaxiga hot mot Hells Angels
Det nya mc-gänget Satudarah slog sig in i Danmark och Sverige för ett år sen och hamnade genast i våldsamma bråk och uppgörelser med bland andra Hells Angels. Nu pågår förberedelserna för ytterligare etablering av ännu fler avdelningar. – Vi är här för att stanna, säger gängveteranen och förre HA-medlemmen Ole Bonnesen till Ekstrabladet.
Så bluffar gängen om lyxiga livsstilen
Lyxiga bilar, fester och stora pengar. Så framställs livet för mc-gängens toppar i deras egna kanaler på sociala medier. Men verkligheten för den svenske Satudarah-presidenten Ahmad Zein som för en vecka sedan dömdes till tio års fängelse var en annan - enligt honom själv. - Visst är det en myt att alla gängmedlemmar gör stora pengar. Gänglivet kostar ofta betydligt mer än det smakar, säger Lasse Wierup, författare och expert på mc-gäng.
Tio års fängelse för 38 kilo kokain
Med kokain till ett värde av 40 miljoner kronor i väskan greps medlemmarna i mc-gänget Satudarah.
Läs mer om Satudarah.
Tio års fängelse för 38 kilo kokain
Med kokain till ett värde av 40 miljoner kronor i väskan greps medlemmarna i mc-gänget Satudarah. Nu har sex män dömts till tio års fängelse för grovt narkotikabrott — och gängets etablering i Sverige har upphört.
Läs mer om Satudarah och Sverige.
Stark bevisning i stort kokainmål
Två medlemmar i mc-gänget Satudarah greps med 38 kilo kokain.Förpackningarna var fulla av säljarens fingeravtryck.Idag presenterade åklagaren en övertygande bevisning i ett av de största kokainmålen i svensk historia.
Läs mer om Satudarah.
Rekordbeslag lamslog mc-gäng
I våras slog Skånepolisen till mot en medlem i det kriminella mc-gänget Satudarah och beslagtog närmare 38 kilo kokain.Nu ställs sju män, däribland gängets svenska president, inför rätta för grovt narkotikabrott.
Läs mer om Satudarah och Skånepolisen.