Sca

Greenpeace blockerar SCA:s största pappersmassefabrik

SCA:s största pappersmassefabrik utanför Timrå blockeras just nu av 40 aktivister från Greenpeace. – Vi kommer att försöka stanna tills SCA slutar avverka skyddsvärd skog, säger Lina Burnelius, ansvarig för skogsfrågor inom Greenpeace Sverige. Polis är på plats och har fått aktivister att klättra ned från ett högt torn på industriområdet.

Greenpeace blockerar SCA i Timrå

Läs mer om SCA och Timrå.
Greenpeace-aktivister har slagit till mot SCA i Timrå
Aktivister från Greenpeace har slagit till mot SCA:s industrier i Timrå på måndagsmorgonen.Bland annat har de hänt upp en banner med texten: Sluta skövla bort skogar.Polisen har skickat flera patruller till platsen.
Läs mer om Greenpeace, SCA och Timrå.
Analyshus sänker SCA
Såväl Kepler Cheuvreux som Pareto Securities sänker sina rekommendationer för bolaget.
Läs mer om SCA.

SCA-avknoppning är SEB:s nya stjärna

SEB har tagit in SCA-avknoppningen Essity i sin lista med särskilda köpkandidater kallad Swedish Stars.
Lägre vinst för SCA
Skogsbolaget SCA redovisar en vinst före skatt på 412 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 606 miljoner kronor motsvarande period 2017.
Läs mer om SCA.
Högre vinst för Essity efter avknoppningen
Essity gör större vinst än väntat. Det visar bolagets första kvartalsrapport efter avknoppningen från SCA. – Det har varit ett hektiskt kvartal, säger vd:n Magnus Groth.
Läs mer om Essity och SCA.
Friskare syresättning efter SCA-härvan
Den nedlagda förundersökningen i SCA-härvan, med direktörerna Sverker Martin-Löf, Jan Johansson och Anders Nyrn i spetsen, är naturligtvis en lättnad för de involverade. Samtidigt måste man säga att för Industrivärden och dess portföljbolag har personförändringarna och nedmonteringen av det tidigare maktfokuserande korsägandet varit en befrielse.
SCA-toppar går fria – misstänktes för mutor
Toppcheferna åkte på lyxiga jaktresor och använde skogsbolagets SCA:s affärsflygplan till privata resor.Två personer delgavs misstanke om mutbrott – men nu läggs förundersökningen ner i sin helhet.– Bedömningen i dag är att dessa gärningar är preskriberade, säger kammaråklagare Thomas Forsberg om jaktresorna i ett pressmeddelande.
SCA-chefer slipper åtal för mutbrott
SCA-cheferna slipper åtal för mutbrott i samband med de uppmärksammade jaktrepresentationerna för ett par år sen.
Åklagaren lägger ned utredning mot SCA-toppar
Kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption har på torsdagen beslutat att lägga ned förundersökningen om mutbrott mot flera SCA-toppar. Vissa av gärningarna är preskriberade, skriver åklagare kammaråklagare Thomas Forsberg i ett pressmeddelande.
Läs mer om Riksenheten.
Förundersökning mot SCA läggs ner
Riksenheten mot korruption har beslutat att lägga ned förundersökningen om mutbrott mot företrädare för SCA.Hela förundersökningen läggs ner, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Läs mer om SCA och Åklagarmyndigheten.
SCA-chefer slipper åtal
SCA-cheferna slipper åtal för mutbrott i samband med de uppmärksammade jaktrepresentationerna för ett par år sen.
Uppåt på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen steg på tisdagen. SCA och H&M drog mest uppåt. När börsen stängde hade OMXS-index stigit 0,7 procent.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Nedåt på börsen – SCA knoppar av hygiendel
Stockholmsbörsen inleder handelsveckan med en svag nedgång. Vid 9.20-tiden har OMXS-index backat 0,5 procent, i linje med de ledande Europabörserna.
Läs mer om Europabörserna och SCA.
SCA faller nästan 80 procent – mindre än väntat
SCA har rasat kraftigt under måndagens börsöppning efter avknoppningen av hygiendelen Essity. Men fallet på nästan 80 procent är ändå mindre än väntat. Det menar SEB:s aktiesttrateg Esbjörn Lundevall.
Läs mer om Esbjörn Lundevall och Essity.
Intimhygien för miljarder glädjer SCA:s ägare
Nu delas SCA i tu. Ägarna får ta emot aktierna hygiendelen Essity när det nya bolaget går till börsen. Marknaden växer och på torsdag är det första handelsdagen för nya Essity.
Läs mer om Essity och SCA.
SCA lägger ner pappersfabrik i Arizona
SCA lägger ned sin mjukpappersfabrik i Flagstaff i den amerikanska delstaten Arizona. Produktionen upphör redan nu i juni månad, uppger hygien- och skogsbolaget i ett pressmeddelande.
Läs mer om Arizona och Flagstaff.
Leif GW Persson investerar i Terranet
Leif GW Persson har investerat i Terranet inför tisdagens börsdebut.Även Ålandsbanken och industrimannen Sverker Martin-Löf från SCA tar en bit av Lundabolaget, rapporterar Di digital.Nu är Terranet övertecknat med 350 procent.
Rapportfloden: Upp till bevis för storbankerna
Storbankerna Nordea och SEB, Astra Zeneca, SCA och SKF är några av börsjättarna som redovisar resultatet från första kvartalet under torsdagen. Följ SvD:s direktrapportering nedan.
Läs mer om Astra Zeneca, SCA, SEB och SKF.
Två brännskadade på SCA till sjukhus
Två personer har brännskadats på SCA Graphic i Timrå. Enligt polisens hemsida har de två förts till Sundsvalls sjukhus. Det finns ännu inga uppgifter om hur olyckan gått till.
Läs mer om SCA och Timrå.
Två brännskadade på SCA förda till sjukhus
Två personer har brännskadats på SCA Graphic i Timrå.
Läs mer om SCA och Timrå.
Maktspel och revansch i två parallella mututredningar
SCA-avslöjandet för två år sedan, som ledde till dramatiska personförändringar, tycks ha fortplantat sig in i det svenska rättssystemet. Men det är inte längre bara en polisutredning, utan två. Och kanske finns det kopplingar mellan de två utredningarna i de olika bolagen, SCA och Holmen.
Läs mer om Holmen och SCA.
Tidigare vd gjorde affärsresor utifrån sportevenemang
Skogs- och hygienkoncernen SCA:s sparkade vd Jan Johansson tillbakavisar brottsmisstankarna, som Riksenheten mot korruption riktar mot honom. Men medger att vissa flygresor planerades utifrån internationella sporthändelser som fotbolls-VM.
Läs mer om Jan Johansson och Riksenheten.