Sca

Två brännskadade på SCA till sjukhus

Två personer har brännskadats på SCA Graphic i Timrå. Enligt polisens hemsida har de två förts till Sundsvalls sjukhus. Det finns ännu inga uppgifter om hur olyckan gått till.
Läs mer om SCA och Timrå.

Två brännskadade på SCA förda till sjukhus

Två personer har brännskadats på SCA Graphic i Timrå.
Läs mer om SCA och Timrå.
Maktspel och revansch i två parallella mututredningar
SCA-avslöjandet för två år sedan, som ledde till dramatiska personförändringar, tycks ha fortplantat sig in i det svenska rättssystemet. Men det är inte längre bara en polisutredning, utan två. Och kanske finns det kopplingar mellan de två utredningarna i de olika bolagen, SCA och Holmen.
Läs mer om Holmen och SCA.
Tidigare vd gjorde affärsresor utifrån sportevenemang
Skogs- och hygienkoncernen SCA:s sparkade vd Jan Johansson tillbakavisar brottsmisstankarna, som Riksenheten mot korruption riktar mot honom. Men medger att vissa flygresor planerades utifrån internationella sporthändelser som fotbolls-VM.
Läs mer om Jan Johansson och Riksenheten.

Brottsmisstänkt sparkad vd talar ut

SCA:s sparkade vd Jan Johansson talar nu ut i DN om brottsmisstankarna mot honom om grov trolöshet mot huvudman i samband med resor i privatjet. Han menar att det handlar om arbetsresor.
Läs mer om Jan Johansson.
Börsens båda skogsjättar indragna i muthärvor
Båda skogsjättarna Holmen och SCA är nu indragna i korruptionshärvor där toppchefer är misstänkta för mutor i samband med jakt. Pär Boman, Fredrik Lundberg och Jan Johansson är några direktörer, och före detta direktörer, som är inblandade.
SCA:s ex-toppar: Ingen anledning kommentera
SCA:s tidigare vd Jan Johansson är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, uppger DI. Skogsbolagets tidigare ordförande Sverker Martin-Löf vill inte svara på frågor om han själv har delgivits misstanke om brott.
Förre SCA-vd:n misstänks för brott
SCA:s före detta vd Jan Johansson kan enligt Dagens industri ha använt SCA:s affärsflyg för att ta sig till OS i London 2012, fotbolls-VM i Brasilien 2014 och en semester till Sydafrika 2014. Nu har Johansson delgivits misstanke om grov trolöshet mot huvudman. Men han förnekar brott. – Misstankarna handlar om att han ska ha utnyttjat flygplanet på fel sätt vid ett antal tjänsteresor, säger hans advokat Hans Strandberg till DI.
Uppgifter: SCA:s förre vd misstänkt för brott
SCA:s tidigare vd Jan Johansson har delgivits misstanke om grov trolöshet mot huvudman av åklagare vid Riksenheten mot korruption, uppger DI. SCA-härvan tog fart under 2014 efter en SvD-granskning som fick Jan Johansson och ordföranden Sverker Martin-Löf att lämna sin poster.
SCA:s förre vd misstänkt för brott
Jan Johansson, tidigare vd för skogs- och hygienkoncernen SCA, har delgivits misstanke om grov trolöshet mot huvudman, skriver Dagens industri.
Läs mer om SCA.
Uppgifter: SCA nobbar miljardbud
Skogs- och hygienkoncernen SCA avvisar budet på 225 miljarder kronor för bolagets hygiendel, uppger källor för Dagens Nyheter. Huvudägaren Industrivärden ska också ha gett kalla handen till ett tidigare bud på skogsdelen.
Läs mer om SCA.
SCA ratar bud på hygien och skog
Förra veckan avslöjade DN att ett par internationella riskkapitalbolag lagt ett bud på SCA:s hygiendel på dryg 200 miljarder kronor. Nu kan DN presentera fler detaljer. Bolaget har avvisat bud på hygiendelen och på skogsdelen, uppger flera källor.
Birgitta Forsberg: Sverker Martin-Löf får rätt om SCA
Att SCA:s aktie rusade på DN:s avslöjande om ett bud på hygiendelen visar med all önskvärd tydlighet att bolaget är satt i spel. Något som Sverker Martin-Löf under alla år försökte förhindra.
Läs mer om SCA och Sverker Martin-Löf.
SCA rusade på påsklugn börs
SCA rusade efter budrykten. I övrigt sjönk Stockholmsbörsen svagt i en lugn, halvdagsöppen påskhandel.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Budet lämnas inte till aktieägarna
DN:s näringslivskrönikör Birgitta Forsberg svarar på tre frågor om budet på SCA:s hygiendel.
Läs mer om Birgitta Forsberg.
Uppgifter: 200 miljarder för toapapper och blöjor
SCA-aktien rusar på Stockholmsbörsen efter uppgifter om ett jättebud.Internationella investerare har lagt ett bud på 200 miljarder på bolagets hygiendel, enligt källor till DN.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
SCA rusar efter bud-uppgifter
SCA-aktien rusar när Stockholmsbörsen öppnar på morgonen. Detta efter Dagens Nyheters uppgifter om ett jättebud på bolaget. Efter bara någon minuts handel har aktien stigit med tio procent.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Uppgifter: Mångmiljardbud på SCA:s hygiendel
Ett par internationella riskkapitalbolag har lagt ett bud på dryg 200 miljarder kronor SCA:s hygiendel, enligt uppgifter till DN.
Miljardbud på SCA:s hygiendel
För några veckor sedan lade, enligt uppgift, ett par internationella riskkapitalbolag ett bud på drygt 200 miljarder på SCA:s hygiendel. Dessutom planerar en ny konstellation att lägga bud på skogsdelen, enligt uppgift till DN.
Sur öppning på börsen
Stockholmsbörsen inledde torsdagshandeln med en nedgång, tyngd av kursfall i Telia, SCA och SSAB.
Läs mer om SCA och Telia.
Autoliv och Fingerprint rasade på börsen
Stockholmsbörsen fortsatte upp på torsdagen. MTG och SCA tillhörde vinnarna medan Autoliv och Fingerprint rasade. När börsen stängde hade OMXS-index stigit 0,5 procent.
Läs mer om Autoliv, Fingerprint och SCA.
Ericssonchocken skymmer Nordeas och SCA:s resultat
Intrum Justitia rusar på sin rapport och även Nordea går starkt. Men dagens utropstecken är Ericsson, som trots miljardförlust och chocksänkt utdelning stiger på börsen.
Läs mer om Ericsson och Nordea.
SCA gör kraftigt vinstfall – höjer utdelningen
Hygien- och skogsbolaget SCA redovisar ett kraftigt vinstfall, men höjer utdelningen för fjolåret. Resultatförsämringen hänger bland annat samman med att pundet och den mexikanska peson har tappat kraftigt i värde.
Läs mer om SCA.
Supertorsdag: Nordea först ut i rapportfloden
Börje Ekholm lämnar sin första rapport som vd för krisande Ericsson. Dessutom rapporterar storbanken Nordea och skogs- och hygienjätten SCA. Häng med i rapportfloden i SvD:s live.
Läs mer om Ericsson, Nordea och SCA.
Svenska storbolagen som kan drabbas hårt av brexit
I dag kommer Theresa May att tala om brexit inför ett spänt Storbritannien. En hård brexit, som vissa ser som alltmer sannolikt, kan slå hårt mot flera svenska storbolag – bland andra HM, SCA och Volvo. Men det finns också flera vinnare i kalabaliken. Det visar en analys som Swedbank genomfört för SvD Näringsliv.