Sca

Skogsmarkspriser ökar till rekordnivåer – SCA lyfter

Priserna på skogsmark ökar, visar ny statistik för september månad.
Läs mer om SCA.

Skogsjätten investerar 200 miljoner i pappersbruk

Skogsjätten SCA har beslutat att investera 196 miljoner kronor i ökad produktion av så kallad white-top kraftliner, förpackningspapper med vit yta, vid Munksunds bruk i Piteå.
Läs mer om Piteå.
Essity-vd:n: Uppdelningen har nått mål - nu måste vi höja priserna
Den uppdelning av skogs- och hygienbolaget SCA i två separata börsnoterade verksamheter - hygienbolaget Essity och skogsbolaget SCA - som genomfördes i juni 2017 har så långt varit en framgång.
Läs mer om Essity och SCA.
Datadriven städning när pappersjätten digitaliserar
Toapapper, mensskydd, pappersnäsdukar ... På Essity som tidigare var en del av SCA är hygienprodukter grunden. Nu skruvas affärsmodellen långsamt om mot tjänster. På sikt kanske vi kan ta betalt för data, säger cio:n Robert Sjöström.
Läs mer om SCA.

Datadriven städning när pappersjätten digitaliserar

Toapapper, mensskydd, pappersnäsdukar ... På Essity som tidigare var en del av SCA är hygienprodukter grunden. Nu skruvas affärsmodellen långsamt om mot tjänster. På sikt kanske vi kan ta betalt för data, säger cio:n Robert Sjöström.
Läs mer om SCA.
Pareto plockar in bostadsbolag i portföljen
Pareto Securites plockar in Telia, Securitas och Magnolia Bostad i sin modellportfölj som består av tio företag. De tre nya bolagen ersätter Billerud, Elekta och SCA.
Facket anklagar skogsjättar för medhjälp till global social dumpning
Statsminister Stefan Löfvens högprestigeprojekt Global Deal vill sprida svensk facklig förhandlingstradition och goda arbetsvillkor till hela världen. Men samtidigt agerar statligt ägda Sveaskog och stora svenska bolag som SCA på tvärs emot regeringens intentioner. Det hävdar LO:s skogsarbetarfack GS och dess globala motsvarighet BWI.
Läs mer om BWI, Global Deal, SCA och Sveaskog.
SCA toppar storbolagslistan på börsen
Stockholmsbörsen inledde tisdagen på plus där en majoritet av de större bolagen handlades upp.
Oregelbunden öppning väntas på börsen
Stockholmsbörsen ser ut att inleda tisdagen i en oregelbunden tendens efter en morgon då SCA:s rapport överträffat förväntningarna samtidigt som Telia sålt sitt resterande innehav i den ryska operatören Megafon.
Läs mer om Megafon och Telia.
Stark rapport från SCA – går bättre än väntat
SCA rapporterar ett resultat betydligt bättre än väntat – och ökar både sin vinst och sin omsättning.Rapporten är positiv.Marknadsläget är starkt inom alla SCA:s segment, med en god efterfrågan och fortsatta prishöjningar, skriver skogsbolaget.
Läs mer om SCA.
SCA ökar vinsten – Marknadsläget är starkt
Skogsbolaget SCA redovisar en vinst före skatt på 765 miljoner kronor för tredje kvartalet 2017. Det kan jämföras med vinsten på 562 miljoner kronor motsvarande period 2016.
Läs mer om Marknadsläget.
Högre vinst än väntat för Essity
SCA:s hygienavknoppning rapporterar en vinst över förväntan.
Läs mer om Essity.
Greenpeace blockerar SCA:s största pappersmassefabrik
SCA:s största pappersmassefabrik utanför Timrå blockeras just nu av 40 aktivister från Greenpeace. – Vi kommer att försöka stanna tills SCA slutar avverka skyddsvärd skog, säger Lina Burnelius, ansvarig för skogsfrågor inom Greenpeace Sverige. Polis är på plats och har fått aktivister att klättra ned från ett högt torn på industriområdet.
Greenpeace blockerar SCA i Timrå
Läs mer om SCA och Timrå.
Greenpeace-aktivister har slagit till mot SCA i Timrå
Aktivister från Greenpeace har slagit till mot SCA:s industrier i Timrå på måndagsmorgonen.Bland annat har de hänt upp en banner med texten: Sluta skövla bort skogar.Polisen har skickat flera patruller till platsen.
Läs mer om Greenpeace, SCA och Timrå.
Analyshus sänker SCA
Såväl Kepler Cheuvreux som Pareto Securities sänker sina rekommendationer för bolaget.
Läs mer om SCA.
SCA-avknoppning är SEB:s nya stjärna
SEB har tagit in SCA-avknoppningen Essity i sin lista med särskilda köpkandidater kallad Swedish Stars.
Lägre vinst för SCA
Skogsbolaget SCA redovisar en vinst före skatt på 412 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 606 miljoner kronor motsvarande period 2017.
Läs mer om SCA.
Högre vinst för Essity efter avknoppningen
Essity gör större vinst än väntat. Det visar bolagets första kvartalsrapport efter avknoppningen från SCA. – Det har varit ett hektiskt kvartal, säger vd:n Magnus Groth.
Läs mer om Essity och SCA.
Friskare syresättning efter SCA-härvan
Den nedlagda förundersökningen i SCA-härvan, med direktörerna Sverker Martin-Löf, Jan Johansson och Anders Nyrn i spetsen, är naturligtvis en lättnad för de involverade. Samtidigt måste man säga att för Industrivärden och dess portföljbolag har personförändringarna och nedmonteringen av det tidigare maktfokuserande korsägandet varit en befrielse.
SCA-toppar går fria – misstänktes för mutor
Toppcheferna åkte på lyxiga jaktresor och använde skogsbolagets SCA:s affärsflygplan till privata resor.Två personer delgavs misstanke om mutbrott – men nu läggs förundersökningen ner i sin helhet.– Bedömningen i dag är att dessa gärningar är preskriberade, säger kammaråklagare Thomas Forsberg om jaktresorna i ett pressmeddelande.
SCA-chefer slipper åtal för mutbrott
SCA-cheferna slipper åtal för mutbrott i samband med de uppmärksammade jaktrepresentationerna för ett par år sen.
Åklagaren lägger ned utredning mot SCA-toppar
Kammaråklagare Thomas Forsberg vid Riksenheten mot korruption har på torsdagen beslutat att lägga ned förundersökningen om mutbrott mot flera SCA-toppar. Vissa av gärningarna är preskriberade, skriver åklagare kammaråklagare Thomas Forsberg i ett pressmeddelande.
Läs mer om Riksenheten.
Förundersökning mot SCA läggs ner
Riksenheten mot korruption har beslutat att lägga ned förundersökningen om mutbrott mot företrädare för SCA.Hela förundersökningen läggs ner, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Läs mer om SCA och Åklagarmyndigheten.