Sca

Nordeaflytt, kraftlös Riksbank och dystra dollarprognoser

HM på finanskrisnivå SCA och SAS gynnas av svag krona 2018 förlorat år för räntehöjningar Nordea flyttar lasset till Finland...
Läs mer om Finland, Nordea, Riksbank och SCA.

SEB: SCA och SAS vinnare i kronförsvagningen

Tack vare en svag svensk valuta kan euro-exponerade exportbolag rea ut sina produkter på världsmarknaden. Det bäddar för tillväxt framöver, visar bankens beräkningar.
Stabschef säljer aktier i SCA
Ole Terland har den 13 mars via bolaget OPT Consulting sålt 6.000 B-aktier i skogsindustribolaget SCA där han är stabschef.
Läs mer om SCA.
Stockholmsbörsen: Minskad rädsla fick fart på handeln
Stockholmsbörsen steg under tisdagen på en mer riskvillig börs. Nära samtliga aktier i storbolagsindexet noterades på plus där SCA huserade i toppen. Börsuppgången fick stöd av en minskad rädsla för handelskrig, som det spekulerats kring efter de nya tullar som president Trump vill införa på import av stål och aluminium.
Läs mer om SCA och Trump.

Morgondagens jättar väljer inte Sverige

Ett reformerat utbildningssystem, en bättre bostadsmarknad och mer konkurrenskraftiga skatter behövs för att företag ska kunna växa. Kan morgondagens Volvo, SCA eller Ikea uppstå i Sverige?
Läs mer om Ikea, SCA, Sverige och Volvo.
H&M tar täten på stigande börs
Stockholmsbörsen försvarade vid lunchtid alltjämt förmiddagens stabila uppgång. Samtliga aktier i storbolagsindexet noterades på plus med H&M och SCA i topp.
Läs mer om SCA.
SCA - ta inte skydd bakom små skogsägare
Angående artikeln SCA-chefen riktar skarp kritik mot hur staten skyddar skog: "Det är ren expropriering" (Plus) Den 23 februari fanns en artikel i tidningen där Ulf Larsson, vd för SCA, framförde kritik på hur staten skyddar skog.
Läs mer om SCA och Ulf Larsson.
Stockholmsbörsen: Volvo sjönk på avslagen börs
Stockholmsbörsen höll sig kring nollstrecket i avslagen handel under fredagen för att sedan stänga något upp. Bland storbolagen tyngde Volvo medan skogskoncernen SCA steg. Kronan och räntorna sjönk efter dagens riksbanksprotokoll.
Läs mer om SCA och Volvo.
Stockholmsbörsen: Volvo tynger avvaktande börs
Stockholmsbörsen har mestadels handlats kring nollstrecket i lugn handel under fredagen, för att efter lunch stiga svagt. Bland storbolagen tyngde Volvo medan skogskoncernen SCA steg. Efter Riksbanksprotokollet sjönk både kronan och räntorna.
Läs mer om SCA och Volvo.
Nordea höjer SCA
Nordea höjer SCA till köp (behåll), riktkurs 95 kronor.
Läs mer om SCA.
Börsveckan: Köp Holmen
Börsveckan rekommenderar köp av Holmen, Beijer Electronics och Loomis. Däremot anser tidningen att man bör avvakta med Awardit och Qliro samt utfärdar en säljrekommendation för SCA
Läs mer om Awardit, Holmen, Qliro och SCA.
Holmlund glädjebesked: Ska visa hur man gör
Anna Holmlund har fått en ny sponsor.Skogsbolaget SCA kliver in och stöttar henne – och knyter samtidigt till sig även Charlotte Kalla.– Om det är tjurighet som SCA vill få del av, så ska jag visa hur man gör, säger Holmlund i ett pressmeddelande.
Läs mer om Charlotte Kalla, Holmlund och SCA.
Bättre än väntat av SCA
Hygien- och skogsbolaget SCA redovisar en vinst före skatt på 779 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2017. Det kan jämföras med en vinst på 509 miljoner kronor motsvarande period 2016.
Läs mer om SCA.
Ännu en stark rapport från SCA – föreslår utdelning
Skogsbolaget SCA redovisar än en gång ett resultat starkare än väntat – och föreslår samtidigt utdelning.Samtidigt fortsätter storinvesteringen i Östrand.
Läs mer om SCA och Östrand.
Anders Sundströms revansch - efter det förnedrande slutet
Den tidigare S-ministern och näringslivsprofilen Anders Sundström, 65, är på väg in i värmen igen efter det brutala slutet i Swedbank.Ett tydligt bevis är förslaget om att släppa in honom i skogsbolaget SCA:s styrelse.Och i bakgrunden skymtar jaktkompisen, miljardären Fredrik Lundberg, som arkitekten bakom förslaget.– Sundström är definitivt på väg in i värmen igen, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordent.
SEB mäklar storaffärer i SCA
SEB mäklade på onsdagen en storpost om 10 miljoner B-aktier i skogsjätten SCA. Posten motsvarar cirka 1,4 procent av antalet aktier i bolaget.
Läs mer om B-aktier och SCA.
Skogsmarkspriser ökar till rekordnivåer – SCA lyfter
Priserna på skogsmark ökar, visar ny statistik för september månad.
Läs mer om SCA.
Skogsjätten investerar 200 miljoner i pappersbruk
Skogsjätten SCA har beslutat att investera 196 miljoner kronor i ökad produktion av så kallad white-top kraftliner, förpackningspapper med vit yta, vid Munksunds bruk i Piteå.
Läs mer om Piteå.
Essity-vd:n: Uppdelningen har nått mål - nu måste vi höja priserna
Den uppdelning av skogs- och hygienbolaget SCA i två separata börsnoterade verksamheter - hygienbolaget Essity och skogsbolaget SCA - som genomfördes i juni 2017 har så långt varit en framgång.
Läs mer om Essity och SCA.
Datadriven städning när pappersjätten digitaliserar
Toapapper, mensskydd, pappersnäsdukar ... På Essity som tidigare var en del av SCA är hygienprodukter grunden. Nu skruvas affärsmodellen långsamt om mot tjänster. På sikt kanske vi kan ta betalt för data, säger cio:n Robert Sjöström.
Läs mer om SCA.
Datadriven städning när pappersjätten digitaliserar
Toapapper, mensskydd, pappersnäsdukar ... På Essity som tidigare var en del av SCA är hygienprodukter grunden. Nu skruvas affärsmodellen långsamt om mot tjänster. På sikt kanske vi kan ta betalt för data, säger cio:n Robert Sjöström.
Läs mer om SCA.
Pareto plockar in bostadsbolag i portföljen
Pareto Securites plockar in Telia, Securitas och Magnolia Bostad i sin modellportfölj som består av tio företag. De tre nya bolagen ersätter Billerud, Elekta och SCA.
Facket anklagar skogsjättar för medhjälp till global social dumpning
Statsminister Stefan Löfvens högprestigeprojekt Global Deal vill sprida svensk facklig förhandlingstradition och goda arbetsvillkor till hela världen. Men samtidigt agerar statligt ägda Sveaskog och stora svenska bolag som SCA på tvärs emot regeringens intentioner. Det hävdar LO:s skogsarbetarfack GS och dess globala motsvarighet BWI.
Läs mer om BWI, Global Deal, SCA och Sveaskog.
SCA toppar storbolagslistan på börsen
Stockholmsbörsen inledde tisdagen på plus där en majoritet av de större bolagen handlades upp.
Oregelbunden öppning väntas på börsen
Stockholmsbörsen ser ut att inleda tisdagen i en oregelbunden tendens efter en morgon då SCA:s rapport överträffat förväntningarna samtidigt som Telia sålt sitt resterande innehav i den ryska operatören Megafon.
Läs mer om Megafon och Telia.