Sd ledaren

Högerledarnas SD-råd till M: Lyssna på folket

Sprickan i Alliansen om ensamkommande ställer regeringsfrågan på sin spets. Här får M-ledaren råd om hur han ska hantera migrationen och SD – från högerledarna som valt att samarbeta med populistpartier i Norge och Danmark.
Läs mer om Alliansen, Danmark, M-ledaren och Norge.

Ilskan mot Åkessons utspel: Utgår inte från vad SD tycker

Jimmie Åkesson sa i lördagsintervjun att skillnaden mellan M och SD:s migrationspolitik är 60 000 asyl- och anhöriginvandrare.Det fick M:s migrationspolitiska talesperson Johan Forssell att ilskna till och anklaga SD-ledaren för lögn.– Jag utgår från vad vi tycker är en hållbar flyktingpolitik, säger han.
Läs mer om Johan Forssell och SD-ledaren.
Jimmie Åkesson: Gör det straffbart att hjälpa personer som befinner sig illegalt i Sverige
Den som hjälper människor som fått avslag på sin asylansökan att stanna i Sverige ska straffas.Det säger SD-ledaren Jimmie Åkesson som gästar Ekots Lördagsintervju.– Det är absurt att det inte är kriminellt att hysa, gömma och hjälpa personer som inte ska vara i vårt land, säger Åkesson i intervjun.
SD uppmanar till ett Dackeuppror 2.0
I publiken sitter invandrare och avhoppade moderater när Jimmie Åkesson är på valturn. SD-ledaren konstaterar att partiet påverkat samhällsutvecklingen på riktigt. SvD:s Negra Efendi återvänder till sitt Småland – där SD:s möten inte längre är hemliga.

Jimmie Åkesson vill att utsatta områden rivs

Jimmie Åkesson, SD, vill att särskilt utsatta områden rivs och avvecklas.SD-ledaren anser att det är bättre att tänka om än att renovera – och därmed följa danska regeringens förslag.– Man måste bryta de negativa strukturerna, säger partiledaren i P1.
SD-ledaren hyllade Putin och poserade med vapen
Sverigedemokraternas toppnamn i Växjö har ett förflutet i The Northern Brothers, avslöjar Smålandsposten.Han har också poserat med vapen och hyllat Putin.– Att jag tog en bild med en kompis träningsvapen i hans källare, ser jag inte som något radikalt. Det är bara en bild, säger han till tidningen.
Mikael Jansson lämnar SD för nya partiet
Sverigedemokraternas tidigare partiledare Mikael Jansson är nästa riksdagsledamot att lämna partiet för nystartade Alternativ för Sverige, erfar Expressen.Riksdagsledamöterna Olle Felten och Jeff Ahl har redan anslutit sig till förre SDU-ledaren Gustav Kasselstrands parti.
Bert Karlsson: Jimmie Åkesson sökte upp mig
Ebba Busch Thors parhäst Bert Karlsson blev förra veckan kontaktad av SD-ledaren Jimmie Åkesson, berättar han nu för Expressen.– Han ville diskutera allmänt, och jag säger inte nej till någon.Samtidigt tillbakavisar Bert Karlsson uppgifter i Dagens Industri om att syftet är att få till ett samarbete mellan M, KD och SD efter valet i höst.
Di avslöjar: Så ska Bert Karlsson hjälpa SD in i värmen
Kristdemokraternas vallokomotiv Bert Karlsson ska föra samtal med SD-ledaren Jimmie Åkesson, kan Di avslöja. Syftet är att få till ett samarbete mellan M, KD och SD efter valet i höst, säger Bert Karlsson.
Tobias Wikström: En försmak av den nya politikkartan
LEDARE. Jimmie Åkesson är beredd att fälla en alliansregering efter valet. Det budskapet gav SD-ledaren på tisdagen i Dagens industris serie med partiledarintervjuer. Den som är politiskt intresserad bör följa resonemanget – andra partier kommer säkerligen inte att prata om detta i valrörelsen.
Läs mer om SD-ledaren.
Åkesson: S är väldigt mycket bättre än Lööf
SD-ledaren Jimmie Åkesson utesluter inte att Social- och Sverigedemokraterna får egen majoritet i riksdagen i valet.Till Dagens industri säger han att han anser att SD står närmare S migrationspolitik än alliansen:– Socialdemokraterna är jämfört med Annie Lööf väldigt mycket bättre, säger Åkesson till Di.
Åkesson: Vi kallar det Alternativ för sparkade
Det nystartade partiet Alternativ för Sverige med Gustav Kasselstrand i spetsen vill utmana Sverigedemokraterna.Men SD-ledaren Jimmie Åkesson är inte oroad och menar att partiet startat som en hämnd.– Det är till nästan hundra procent ett parti bestående av de som vi inte vill ha med. Vi kallar det Alternativ för sparkade, säger Åkesson.
SD vill utvisa fler utländska brottslingar
Sverigedemokraterna kräver obligatorisk utvisning på livstid för utlänningar som döms för grova vålds- och sexbrott. En stor del av brottsligheten är importerad, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Åkesson: Utvisa utlänningar som begår grova brott
Sverigedemokraterna vill införa obligatorisk utvisning av utlänningar som begår grova vålds- och sexualbrott – även om det kan bryta mot internationella konventioner.Det beskedet gav SD-ledaren Jimmie Åkesson på partiets valkonferens under lördagen.– Vi vill inte ha andra länders kriminella i vårt land, säger Åkesson.
SD vill utvisa fler utländska brottslingar
Sverigedemokraterna kräver obligatorisk utvisning på livstid för utlänningar som döms för grova vålds- och sexbrott. – En stor del av brottsligheten är importerad, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Pressad Marine Le Pen vill samarbeta med SD
Marine Le Pen pressas från alla håll. Fadern angriper henne, systerdottern sägs förbereda en kupp, och hennes tidigare närmaste man har just bildat ett nytt parti. Med en vecka kvar till Nationella Frontens partikongress i Lille är ledaren Marine Le Pens ställning svagare än på länge. Men hon ger inte slaget förlorat.
Läs mer om Lille.
Ekeroth och förre SD-ledaren petas från lista
Valberedningen petar skandalomsusade Kent Ekeroth och den förre partiledaren Mikael Jansson från förslaget till riksdagslista. Nästan hälften av de 60 namnen är bytta sedan 2014. Två nya har polisbakgrund och en arbetar med ensamkommande.
Åkesson om M:s flyktingpolitik: Fult sätt att locka väljare
Jimmie Åkesson tycker inte att Moderaternas nya, tuffare migrationspolitik är trovärdig.– Att man så snabbt ändrar grundsyn på vad som har gått fel i det svenska samhället och plötsligt, från att ha kallat mig för massa hemska saker, säga saker som jag sa. Jag tror inte på det och det gör mig orolig, säger SD-ledaren till Svenska Dagbladet.
Läs mer om SD-ledaren och Svenska Dagbladet.
Mentalt befinner de sig inte i Sverige
SD-ledaren Jimmie Åkesson svarar på frågan om hur ungdomskriminaliteten ska stoppas.
Läs mer om Sverige.
Kan militärer skapa trygghet i förorten, Jimmie Åkesson?
Om det blir upplopp i Husby igen vill Jimmie Åkesson sätta in militären. Men vad skulle soldaterna göra i en sådan situation? I SvD:s serie #svarapåfrågan klargör SD-ledaren partiets utspel. – Jag tycker inte att Ådalen 31 måste stå i vägen för att vi ska kunna upprätthålla lag och ordning i Sverige, säger han.
Åkessons ofrivilliga namnbyte – så gick det till
SD-ledaren Jimmie Åkesson ifrågasattes efter att han i en SvD-intervju berättat att någon försökt ändra hans efternamn. Men Åkessons uppgifter stämmer överens med Skatteverkets rutiner.
Läs mer om SvD-intervju.
Åkesson jämställs med nazister i myndighetsfilm
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB –som inom kort ska ledas av den avgående rikspolischefen Dan Eliasson – har publicerat en övningsfilm där SD-ledaren Jimmie Åkesson jämställs med nazister från Nordiska motståndsrörelsen.Samtidigt konstaterar MSB att populistiska politiska krafter stärks som en konsekvens av desinformationskampanjer.
Åkessons krav på nästa polischef: Lyssna inte på Löfven
SD-ledaren Jimmie Åkessons krav på nästa rikspolischef:– Det ska vara en polis som inte i första hand lyssnar på Stefan Löfven.I kvällens säsongspremiär av politikmagasinet Bara Politik hävdar Åkesson samtidigt att Dan Eliasson fått sina jobb för att han har rätt partibok.
Jimmie Åkessons angrepp mot Strandhäll: Det är ett haveri
Hur ska vårdköerna kortas?I SVT:s Agenda debatterade socialminister Annika Strandhäll (S) med SD-ledaren Jimmie Åkesson.– Människor dör i väntan på operation. Det är ett haveri, sa Åkesson.– Vi har stora utmaningar men man vänder inte det över en natt, svarade Strandhäll.
Vi förhandlar inte med SD – dörren är stängd
KD-ledaren hoppas på färre partier i riksdagen. Hon tror däremot att KD klarar fyraprocentsspärren – och har inget emot om det sker med hjälp av moderata stödröster. – Det skulle vara lättar att navigera med färre partier, säger hon.