Sd ledaren

Stefan Löfven frågas ut i direktsändning i kväll

Klockan 19.00 frågas Stefan Löfven ut i direktsändning i Expressens politikmagasin Bara Politik.Han svarar då på frågor om skandalbolaget Allra, beslutet att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström –och företrädaren Håkan Juholts utspel om att Sverige är på väg att bli en diktatur.Det handlar också om nätkampanjen #MeToo – och om statsministerns syn på SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Dags för första debatten mellan Löfven och Kristersson

Går utvecklingen i Sverige åt rätt håll?Nej, svarar hela 81 procent av SD:s väljare – som är mest kritiska till läget i landet enligt DN/Ipsos nya mätning. Vad partiledarna tycker lär framgå i söndagskvällens partiledardebatt i SVT:s Agenda – där statsministern Stefan Löfven och nyvalda M-ledaren Ulf Kristersson bland annat möts i en duell om jobb och välfärd.
Åkessons nya budgetbesked
Allianspartiernas budgetförslag är mer genomtänkta än regeringens, hävdar nu SD-ledaren Jimmie Åkesson. – Det känns mer realistiskt långsiktigt att föra den politiken, säger han i kvällens politikmagasin Bara Politik.
Ewa Stenberg: Kristersson otydlig om samarbete med SD
DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg svarar på fem frågor om Moderaternas nya och gamla partiledare. – Den nyvalde M-ledaren Ulf Kristersson säger att en ny Alliansregering är hans enda kristallklara mål. Men hans besked i regeringsfrågan går samtidigt rakt emot Centerns och Liberalernas uppfattning.

Åkesson om Wigh-fallet: Helt omöjligt att värja sig

SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh säger att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp av en partikollega – som straff för att ha larmat om förskingring.Wigh lämnar partiet och SD har polisanmält sig själva.– Vi har gjort vårt yttersta under dagen för att få reda på vem det handlar om, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i TV4 Nyheterna.
Löfven gratulerar Merkel
SD-ledaren Jimmie Åkesson applåderar framgången för Alternativ för Tyskland (AFD). Men V-ledaren Jonas Sjöstedt kallar högerpopulisternas intåg i förbundsdagen för sorglig. Statsminister Stefan Löfven (S) gratulerar förbundskansler Angela Merkel till segern.
Jimmie Åkessons nya anklagelse mot Löfven
SD-ledaren Jimmie Åkesson anklagar statsminister Stefan Löfven för att bagatellisera problemet med nazistorganisationen Nordiska motståndsrörelsen.– Det är uppenbart att Stefan Löfven sätter den partipolitiska agendan först, säger han till Expressen efter beskedet om att regeringen återigen utestänger SD från blocköverskridande samtal.
Moderaternas ISK-hot mot Magdalena Andersson
SD-ledaren Jimmie Åkesson vill stoppa regeringens skattehöjning på investeringssparkonton (ISK) och vill diskutera frågan med Moderaterna. M nobbar SD men pressar Magdalena Andersson, S, om ISK-beskattningen om S frångår budgetreglerna och kommer med ett indirekt hot. – Det kan inte vara så att alliansen står upp för strama regelverk i budgeten och S tar sig friheten att tillsammans med SD göra tvärtom, säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson.
Åkesson vill förbjuda nazistiska NMR
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill utreda en kriminalisering av nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen (NMR). Han vill också se över lagstiftningen, skriver Expressen. SD-ledaren säger vidare att NMR bör betraktas som en terroristorganisation.
Åkesson: Förbjud nazistorganisationer
SD-ledaren Jimmie Åkesson vill se över lagstiftningen och utreda en kriminalisering av nazistorganisationen Nordiska Motståndsrörelsen.Enligt Sverigedemokraternas partiledare är NMR att betrakta som en terrororganisation.
Alla i hela Sverige har anledning vara nöjda
Alla är vinnare på regeringens budget, enligt finansministern. – Jag tror att alla i hela Sverige har anledning att vara nöjda, säger Magdalena Andersson i Expressens politikmagasin Bara Politik som sänds klockan 19.00. Under kvällens direktsändning får hon svar på tal – av SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Åkesson: Får reda ut vad det handlar om
Expressen och Expo har kartlagt kyrkopolitiker som engagerat sig i högerextrema grupper, attackerat Prideparaden, hyllat Hitler och skrivit om att släcka Mona Muslim.Nu kommenterar SD-topparna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson avslöjandet om flera av Sverigedemokraternas kandidater till kyrkovalet.– Om man på något sätt avvikit grovt från partiets värderingar eller på annat sätt har uppträtt omdömeslöst eller extremt på något vis så ska man inte företräda partiet, säger SD-ledaren.Men SD kommer inte att dra tillbaka någon kandidatur innan söndagens val.
Åkesson (SD): Alliansen är helt splittrad i dag
SD-ledaren Jimmie Åkesson tycker att det är bedrövligt att alliansen inte har kunnat hålla samma linje
Åkesson (SD): Alliansen är helt splittrad i dag
SD-ledaren Jimmie Åkesson tycker att det är bedrövligt att alliansen inte har kunnat hålla samma linje i fråga om en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S). - Jag är inte förvånad, säger han till DN.
Läs mer om Peter Hultqvist.
Sverigedemokraterna utestängda från Fremskrittspartiets valvaka
Dörren är stängd för Sverigedemokraterna när högerpopulistiska Fremskrittspartiet håller valvaka i Oslo på måndag.– Det är ett parti som på många sätt inte påminner om oss, hävdar SD-ledaren Jimmie Åkesson, som på lördagskvällen medverkar i Expressens politikprogram Bara politik special – ett år före valet.
Jimmie Åkesson i debatt mot Ardalan Shekarabi
Regeringen och Vänsterpartiet är överens om ett vinsttak för privata välfärdsföretag inom skola och omsorg.Men förslaget har fått massiv kritik från både alliansen och Sverigedemokraterna.Nu debatterar civilminister Ardalan Shekarabi, S, och SD-ledaren Jimmie Åkesson frågan på torget i Uppsala.
Jimmie Åkesson (SD) sommartalade
SD-ledaren Jimmie Åkesson inledde sitt sommartal i Sölvesborg med att angripa terrorn och fortsatte med påhopp på det vänsterliberala etablissemanget. Men Åkesson har också att fundera över sitt partis strategi efter M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång.
Läs mer om Sölvesborg.
Åkesson: Tryck tillbaka terroristerna
Med Anna Kinberg Batras sorti från Moderaterna lär även SD-ledaren Jimmie Åkesson tänka över sin strategi för att få mer att säga till om, trots stabila opinionssiffror för partiet.
Jimmie Åkesson: Tryck tillbaka terroristerna
Med Anna Kinberg Batras sorti från Moderaterna lär även SD-ledaren Jimmie Åkesson tänka över sin strategi för att få mer att säga till om, trots stabila opinionssiffror för partiet.Men i sitt sommartal i Sölvesborg börjar Åkesson med ett angrepp mot terrorn.
Åkesson: Tryck tillbaka terroristerna
Med Anna Kinberg Batras sorti från Moderaterna lär även SD-ledaren Jimmie Åkesson tänka över sin strategi för att få mer att säga till om, trots stabila opinionssiffror för partiet. Men i sitt sommartal i Sölvesborg börjar Åkesson med ett angrepp mot terrorn.
Åkesson showade – utklädd till Khadaffi
Här dansar och spelar SD-ledaren Jimmie Åkesson till 1990-talsfenomenet Dr Bombay.Det överraskande framträdandet skedde på Sverigedemokraternas sommarfest i Sölvesborg på fredagskvällen.– Det var ett gäng med roliga melodier som hade utländska teman så han skojade till det lite, säger Jan-Ove Lipponen, kommundelsråd i Huskvarna, SD.
Batrasorti kan bli bekymmer för Åkesson
Med Anna Kinberg Batras sorti från Moderaterna lär även SD-ledaren Jimmie Åkesson tänka över sin strategi för att få mer att säga till om, trots stabila opinionssiffror för partiet. Det är mer än vädret Åkesson har att begrunda när han sommartalar i Sölvesborg idag.
Åkesson: Kinberg Batra mest nykter mot SD
Moderatledaren Anna Kinberg Batra har varit mest nykter av alliansledarna mot Sverigedemokraterna. Det säger SD-ledaren Jimmie Åkesson inför sitt sommartal på lördagen. Samtidigt anklagar han Centerledaren Annie Lööf för att vara statsminister Stefan Löfvens bästa vän.
Björklund manar ny M-ledare att stänga dörren till SD
Det var ett misstag att öppna dörren till Sverigedemokraterna. Det anser Liberalernas ledare Jan Björklund efter beskedet att M-ledaren Anna Kinberg Batra avgår. – Min uppmaning till Moderaterna är att stänga dörren till Sverigedemokraterna, säger Jan Björklund till journalister i riksdagen.
Åkesson vill att polisen ingriper mot demonstranterna
SD-ledaren Jimmie Åkesson uttalar sig nu för första gången om sittdemonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm.Han vill att polisen identifierar samtliga som deltar i manifestationen – och skickar ut de som fått avvisningsbeslut.– Det borde vara ett utmärkt tillfälle för polisen, säger han.