Sd ledaren

Vi förhandlar inte med SD – dörren är stängd

KD-ledaren hoppas på färre partier i riksdagen. Hon tror däremot att KD klarar fyraprocentsspärren – och har inget emot om det sker med hjälp av moderata stödröster. – Det skulle vara lättar att navigera med färre partier, säger hon.

Åkesson pressade Kristersson om flyktingtak

Jimmie Åkesson (SD) krävde besked i riksdagens partiledardebatt av M-ledaren Ulf Kristersson om hur många asylsökande Moderaterna anser att Sverige kan ta emot. – Ert svar är alltid: stäng världen ute, replikerade Ulf Kristersson.
Åkesson fick nobben igen
Jimmie Åkesson får nobben – igen.SD-ledaren bjöd förra veckan in de andra partiledarna till en diskussion om läget i svensk sjukvård, men fem av sju partiledare tackade nej.Miljöpartiet och Vänsterpartiet svarade inte ens.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Ekeroths svar till Åkesson: Delar inte analysen
SD-ledaren Jimmie Åkesson uppmanade riksdagsledamoten Kent Ekeroth att lämna sin plats i justitieutskottet – trots den friande domen i hovrätten.– Jag delar inte analysen fullt ut, säger han i kvällens Bara Politik, där han också sågar partikamraten Mattias Karlsson.– Hur sent får man vara ute? frågar han ironiskt.

Jimmie Åkessons reaktion: En praktskandal

S och MP har gjort en överenskommelse om att flertalet ensamkommande unga ska få tillfälliga uppehållstillstånd för att få studera klart.Nu kommenterar SD-ledaren Jimmie Åkesson de nya förslagen:– Det är skrämmande i vilken snabb takt Sveriges invandringspolitik åter har börjat liberaliseras igen.
Åkesson varnar Moderatledaren
SD-ledaren varnar Moderatledaren Ulf Kristersson för att räkna med SD-stöd för en Alliansregering. – Känn dig inte allt för säker, säger Jimmie Åkesson.
SD:s Jimmie Åkesson pressas från flera håll
SD-ledaren Jimmie Åkesson har både medvind – och motvind.Nu pressas han av den interna turbulensen i riksdagsgruppen och sjunkande opinionssiffror.På lördagsförmiddagen klockan 11 håller han tal inför partikamraterna på landsdagarna i Norrköping – talet sänds live på Expressen-TV.
Läs mer om Expressen-TV och Norrköping.
Åkesson: Kristersson kan få problem i valrörelsen
SD-ledaren Jimmie Åkesson tror på 20–30 procent av rösterna i valet 2018. Men han drömmer inte om att få sitta i en regering.
Åkesson vill peta Ekeroth i justitieutskottet
Även om Kent Ekeroth frias från ringa misshandel i hovrätten kan han inte företräda Sverigedemokraterna i riksdagens justitieutskott, anser SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Åkesson vill peta Ekeroth i justitieutskottet – oavsett dom
Även om Kent Ekeroth frias från ringa misshandel i hovrätten kan han inte företräda Sverigedemokraterna i riksdagens justitieutskott, anser SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Åkesson har ännu inte pratat med Wigh
SD-ledaren Jimmie Åkesson lovade träffa och prata med riksdagsledamoten Hanna Wigh som lämnade partiet efter att hon berättat om att en högt uppsatt partikamrat utsatt henne för sexuella övergrepp. Det har han inte gjort, säger Åkesson till TV4:s Nyhetsmorgon, och förklarar det med att hon varit otillgänglig, men Wigh själv känner inte igen den bilden.
Läs mer om Hanna Wigh, Wigh och Åkesson.
SD-avhoppen snart lika många som från Ny demokrati
SD-ledaren Jimmie Åkessons mardröm har varit att Sverigedemokraterna ska falla samman på samma sätt som Ny demokrati gjorde på 90-talet. Efter att SD-ledningen på torsdagen uppmanat sin riksdagsledamot Pavel Gamov att lämna partiet kan Sverigedemokraterna snart ha tappat ha tappat lika många ledamöter som Ny demokrati.
Åkesson sågar Löfven: Han pratar bara strunt
Efter gårdagens partiledarduell i TV4 gick SD-ledaren Jimmie Åkesson till angrepp mot Stefan Löfven.Statsministern är svår att möta i debatter eftersom han inte bemöter sakfrågor, menar han.– Han pratar bara strunt. Han säger bara fula saker. Det är min upplevelse, sa Jimmie Åkesson.
Tittarna: Åkesson vinnare i partiledarduellen
SD-ledaren Jimmie Åkesson vann TV4:s partiledarduell i kväll, visar siffror från Expressen/Demoskop. 31 procent av tittarna tycker att han skötte sig mycket bra. – Det är kul att det jag har sagt har nått fram, säger Jimmie Åkesson om resultatet.
Läs mer om Jimmie Åkesson.
Lööfs attack mot Åkesson
I kvällens partiledarduell i TV4 attackerade Centerledaren Annie Lööf direkt SD-ledaren Jimmie Åkesson när det gällde flyktingfrågan.– Åkesson säger att han tar emot flyktingar om det blir krig i Danmark. Det är den stora skiljelinjen i svensk politik, sa Lööf.
SD slår tillbaka mot Moderaternas besked
Efter M-ledaren Ulf Kristerssons besked om inga samtal med SD slår SD nu tillbaka.– Moderaternas omprövning av tidigare misstag verkar tyvärr mest vara symbolpolitik och tom retorik, säger Mattias Karlsson, SD:s gruppledare i riksdagen.
Göran Persson hyllar SD:s Jimmie Åkesson
Tidigare statsministern Göran Persson kallar nu SD-ledaren Jimmie Åkesson för en skicklig politiker och menar att han är helt avgörande för Sverigedemokraterna.– Se honom bara i en intervju eller i en debattsituation. Han klarar de flesta frågor, säger Göran Persson i kvällens Bara Politik i Expressen TV.
Nye M-ledaren: Tänker inte samtala med SD
Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson uppger nu att han inte är beredd att släppa in Sverigedemokraterna i framtida förhandlingar.– Nej, jag tänker inte samtala eller förhandla eller kompromissa med Sverigedemokraterna, säger Kristersson till Dagens Nyheter.
Ulf Kristersson: Nej, jag tänker inte samtala med Sverigedemokraterna
Moderaternas nya partiledare Ulf Kristersson sänder ett tydligt budskap till statsministern: Regeringens dagar är räknade. Men han tänker inte ta hjälp av SD-ledaren Jimmie Åkesson för att nå regeringsmakten. – Jag tänker inte samtala eller förhandla eller kompromissa med Sverigedemokraterna, säger Ulf Kristersson i en stor DN-intervju.
Nya M-ledaren lyfter krisdrabbat parti
Från bleka 16 procent till inte fullt lika vacklande 22. Så ser stödet ut för Moderaterna efter partiledarebytet, enligt en undersökning gjord av DN/Ipsos. S och SD backar.
Läs mer om Moderaterna.
Stefan Löfven frågas ut i direktsändning i kväll
Klockan 19.00 frågas Stefan Löfven ut i direktsändning i Expressens politikmagasin Bara Politik.Han svarar då på frågor om skandalbolaget Allra, beslutet att dra tillbaka utnämningen av Thomas Bodström –och företrädaren Håkan Juholts utspel om att Sverige är på väg att bli en diktatur.Det handlar också om nätkampanjen #MeToo – och om statsministerns syn på SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Dags för första debatten mellan Löfven och Kristersson
Går utvecklingen i Sverige åt rätt håll?Nej, svarar hela 81 procent av SD:s väljare – som är mest kritiska till läget i landet enligt DN/Ipsos nya mätning. Vad partiledarna tycker lär framgå i söndagskvällens partiledardebatt i SVT:s Agenda – där statsministern Stefan Löfven och nyvalda M-ledaren Ulf Kristersson bland annat möts i en duell om jobb och välfärd.
Åkessons nya budgetbesked
Allianspartiernas budgetförslag är mer genomtänkta än regeringens, hävdar nu SD-ledaren Jimmie Åkesson. – Det känns mer realistiskt långsiktigt att föra den politiken, säger han i kvällens politikmagasin Bara Politik.
Ewa Stenberg: Kristersson otydlig om samarbete med SD
DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg svarar på fem frågor om Moderaternas nya och gamla partiledare. – Den nyvalde M-ledaren Ulf Kristersson säger att en ny Alliansregering är hans enda kristallklara mål. Men hans besked i regeringsfrågan går samtidigt rakt emot Centerns och Liberalernas uppfattning.
Åkesson om Wigh-fallet: Helt omöjligt att värja sig
SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh säger att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp av en partikollega – som straff för att ha larmat om förskingring.Wigh lämnar partiet och SD har polisanmält sig själva.– Vi har gjort vårt yttersta under dagen för att få reda på vem det handlar om, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i TV4 Nyheterna.