Sd ledaren

Åkesson vill att polisen ingriper mot demonstranterna

SD-ledaren Jimmie Åkesson uttalar sig nu för första gången om sittdemonstrationen på Medborgarplatsen i Stockholm.Han vill att polisen identifierar samtliga som deltar i manifestationen – och skickar ut de som fått avvisningsbeslut.– Det borde vara ett utmärkt tillfälle för polisen, säger han.

Richard Herrey siktar mot riksdagen – för M

Artisten och radioprofilen Richard Herrey, 52, blir politiker.Nästa år kandiderar han till riksdagen för Moderaterna, kan Expressen nu berätta.– Tanken har funnits i flera år, men det är först nu jag har bestämt mig, säger han.I sin första stora intervju som riksdagskandidat berömmer han bland andra SD-ledaren Jimmie Åkesson – och sågar statsminister Stefan Löfven.
Sanningen om Moderaternas SD-utspel: Ville bara prata
Anna Kinberg Batra tycker att alliansen ska sluta kasta SD omkring sig som en het potatis.Hon vill regera och göra budget med Lööf, Busch Thor och Björklund - men vill inte avstå stöd från Åkesson.– Man måste kunna samtala med varandra i utskotten, säger M-ledaren i en intervju med Aftonbladet.
Åkesson: Bättre om Sverige lämnar klimatavtalet
Visby. Sverige bör i likhet med USA lämna klimatavtalet som skrevs under i Paris. Det anser Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Efter uttalandet på DN:s Almedalsscen på fredagen rasar Miljöpartiets språkrör Gustav Friolin mot SD-ledaren. – Helt otroligt, säger Fridolin.

Jimmie Åkesson till hårt angrepp på Annie Lööf

Visby. Det är C-ledaren Annie Lööfs fel att Stefan Löfven (S) kan sitta kvar som statsminister. Det anser SD-ledaren Jimmie Åkesson som gick till hårt angrepp på Lööf på DN:s Almedalsscen på fredagen. – Det är Annie Lööfs fel alltihop, sade Jimmie Åkesson.
SD-profilerna hotade Jimmie Åkesson för att få riksdagsplatser
SD-ledamöterna Roger Hedlund och Runar Filper försökte tvinga sig till riksdagsplatser. På ett hemligt möte med Jimmie Åkesson hotade de med att ställa till ett helvete för SD-ledaren genom att hjälpa fram hans fiender. Det menar SD-toppen Mattias Karlsson i en intern skrivelse som Expressen nu kan avslöja. – Helt klart så fanns det en meningsskiljaktighet och en dispyt, säger Mattias Karlsson, gruppledare i riksdagen.
Framställ dig som 100-procentig moderat, Åkesson
I dag är det SD:s dag i Almedalen. Inför SD-ledaren Jimmie Åkessons tal kommer här några tips från SvD:s Göran Eriksson.
Läs mer om Almedalen och Åkesson.
Kinberg Batra rasar i förtroende
Väljarnas förtroende för M-ledaren Anna Kinberg Batra har halverats på ett år. Hon hamnar på femte plats bland partiledarna, enligt DN/Ipsos junimätning, jämsides med Jimmie Åkesson (SD). Förtroendet för Centerns Annie Lööf är dubbelt så stort.
Åkesson vill locka väljare i invandrartäta områden
SD-ledaren Jimmie Åkesson hoppas locka fler väljare i invandrartäta områden. Det sade han i samband med sitt tal på politikveckan i Järva på lördagskvällen. Samtidigt bad han moderatledaren Anna Kinberg Batra om ursäkt om hon tagit illa vid sig av att han sagt sig flörtat med henne.
Läs mer om Anna Kinberg Batra och Järva.
Åkesson: Inte min avsikt att vara äcklig
Lite äckligt har Moderatledaren Anna Kinberg Batra sagt om ett av SD-ledaren Jimmie Åkessons tal där han sagt att han flirtat med henne.Nu backar SD-ledaren Jimmie Åkesson.– Om hon har tagit illa vid sig så är jag väldigt, väldigt ledsen för det.
Växer bland de med utländsk bakgrund
Jimmie Åkesson kommer till politikerveckan Järva - ett område med lågt stöd för Sverigedemokraterna i valet 2014. Men SD-ledaren tror att siffrorna är högre nu. – Vi har sett att vi, och enligt SCB, växer väldigt mycket bland människor med utländsk bakgrund.
Läs mer om Järva, SCB och Sverigedemokraterna.
Åkesson: Vi kan tänka oss att stötta M-ledd regering
Norrköping. SD-ledaren Jimmie Åkesson underströk i sitt tal på partiets utvecklingskonferens på lördagen att Sverigedemokraternas viktigaste uppgift är att sätta stopp för den rödgröna regeringen. – Vi kan tänka oss att stötta en moderatledd regering, sade Åkesson.
Läs mer om M-ledd och Åkesson.
SD bojkottar TV4 efter våldstweet
En TV4-journalist ska på Twitter ha uppmuntrat till fler våldsdåd efter att SD-ledaren Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg vandaliserades på tisdagen. Nu bojkottar partiet tv-kanalen.
Läs mer om Sölvesborg, TV4 och Twitter.
SD stoppar TV4 från att ställa frågor till Åkesson
På onsdagen kom uppgifter om att Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg utsatts för en attack.Efter det skrev en medarbetare på TV4 att Åkesson får skylla sig själv för att han och familjen utsatts – och att SD-ledaren är nazist.Nu portas TV4 från att ställa frågor till Jimmie Åkesson, uppger SD i ett pressmeddelande.
Säpo tar över utredningen efter angrepp mot Åkessons hem
Säkerhetspolisen tar över utredningen av det misstänkta angreppet mot SD-ledaren Jimmie Åkessons hem på tisdagskvällen. Äggkastning och fyrverkerier ska ha riktats mot huset. Samtidigt sprids uppgifter om att även andra hus i området ska ha utsatts den senaste tiden.
Åkesson anklagas för sjukvårdsbluff
I kvällens tv-duell anklagas SD-ledaren Jimmie Åkesson för att vara populist. Enligt socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) bluffar han om partiets satsningar på sjukvården. – Jag får inte ihop det, Jimmie Åkesson, säger hon – och pekar på förslag som innebär skattesänkningar med 55,4 miljarder kronor.
Jimmie Åkessons hem attackerat
SD-ledaren Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg utsattes för ett angrepp i går kväll. Ärendet rubriceras som ofredande och skadegörelse, uppger polisen i region Syd. Jag ska flyga hem och se hur det är med familjen. De var ganska skärrade i går kväll, sa Jimmie Åkesson i samband med en presskonferens i riksdagen.
Läs mer om Jimmie Åkesson, Syd och Sölvesborg.
Riksdagsman lämnar M för SD
Riksdagsmannen Patrick Reslow lämnar Moderaterna och går med i Sverigedemokraterna, säger han och SD-ledaren Jimmie Åkesson vid en pressträff. Reslow motiverar avhoppet med att han var missnöjd med decemberöverenskommelsen och hur oppositionspartierna har uppträtt.
Jimmie Åkessons hem attackerat
SD-ledaren Jimmi Åkessons hem ska ha utsatts för en attack på tisdagskvällen, enligt uppgift till Expressen.
Läs mer om Expressen.
Här ryker de ihop om våra pensionspengar
Här ryker SD-ledaren Jimmie Åkesson och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) ihop om pensionärerna när de möts i en tv-duell för första gången. – Regeringen har tyvärr inte lyckats ta bort skatteklyftan, säger Åkesson. – Nu måste det vara lite ordning och reda i debatten, svarar Strandhäll.
Åkesson vill bli statsminister och bilda regering med Moderaterna
SD-ledaren Jimmie Åkesson vill bilda regering med Moderaterna efter valet och utmanar samtidigt moderatledaren Anna Kinberg Batra om positionen som oppositionsledare. Uttalandet efter partiledardebatten i SVT på söndagskvällen är ett resultat av den senaste tidens mätningar som visar att Sverigedemokraterna gått om Moderaterna som näst största parti.
Rundström backas upp av partiledarna
SVT-programledaren Marianne Rundström sa upp sig i protest mot vad hon menar är åldersdiskriminering. Nu backas hon upp av flera av partiledarna inför kvällens debatt i just SVT. – Äldre människor har mycket att bidra med, säger Isabella Lövin, MP-språkrör och vice statsminister. – Det är viktigt att samhället bättre tar tillvara äldres kompetens och erfarenhet, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Shekarabi utmanar Åkesson på ny debatt
I höstas stod de öga mot öga på debattscenen i Bromölla. Nu vill Ardalan Shekarabi, S, möta SD-ledaren Jimmie Åkesson på nytt – den här gången om vinsterna i välfärden. – Så kan han förklara varför de sviker de vallöften de gav sina väljare, säger civilministern.
Den hårda imagen borde inte var ett problem för SD
Jimmie Åkesson vill att Sverigedemokraterna ska bli Vårdpartiet. Det är inte första gången som SD-ledaren gjort försök att profilera sitt parti mot mjukare frågor - men hans egna partikamraters fortsatta snedsteg gör inte uppgiften lättare.
Åkesson portas från Löfvens terrorsamtal
Rakhmat Akilov kunde kanske ha stoppats och terrordådet förhindrats – om regeringen hade lyssnat på kritiken. Det hävdar SD-ledaren Jimmie Åkesson i en stor intervju för Expressen, samtidigt som han vill delta i regeringens samtal om nya åtgärder mot terrorismen. – Kanske har vi något att tillföra i debatten trots allt, det borde de ha insett nu. Men Stefan Löfven avvisar honom.