Sd ledaren

Pressad Kinberg Batra: Det handlar inte om spel

M-ledaren Anna Kinberg Batra pressades i SVT:s Agenda om varför hon nu öppnar för att fälla regeringen med en gemensam alliansbudget med stöd av Sverigedemokraterna. – Vi kommer inte inleda regeringssamarbete med SD, sa Anna Kinberg Batra.

Anna Kinberg Batra om sitt utspel

Hon vill fälla regeringen genom att söka stöd hos SD. Nu deklarerar M-ledaren Anna Kinberg Batra att hon inte vill ignorera de väljare som röstat på Sverigedemokraterna. – Det fungerar inte att låtsas som att ett så stort parti inte finns, säger hon i SVT:s Agenda.
Kinberg Batra vill fälla regeringen med SD-stöd
Hon vill fälla regeringen genom att söka stöd hos SD. Nu deklarerar M-ledaren Anna Kinberg Batra att hon inte vill ignorera de väljare som röstat på Sverigedemokraterna. – Det fungerar inte att låtsas som att ett så stort parti inte finns, säger hon i SVT:s Agenda.
Åkesson (SD): Anna Kinberg Batra öppnar för att lämna alliansen
Jimmie Åkesson (SD) välkomnar att Moderaterna nu är beredda att fälla regeringen Löfven. Han är redo att bidra till det och ser nya möjligheter för Sverigedemokraterna. - Jag uppfattar det som att Anna Kinberg Batra öppnar för att lämna alliansen, säger SD-ledaren.

Åkesson (SD): Kinberg Batra måste öppna upp för att överge Alliansen

– Nu måste Anna Kinberg Batra öppna upp för att överge Alliansen så som den ser ut idag. För när hon inte har med sig C och sannolikt heller inte L, då är frågan om det ens finns någon allians längre, om man inte är överens om det mest grundläggande, hur Sverige ska styras, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Kan vara början på slutet för Alliansen
M-ledaren Anna Kinberg Batras besked om att partiet vill se en gemensam alliansbudget och ta över makten från regeringen med stöd av SD redan före valet 2018 väcker stor uppmärksamhet. SvD:s Göran Eriksson svarar på frågorna om moderatledarens nya besked.
Läs mer om Alliansen.
Åkessons varning om Rosengård
Efter den senaste dödsskjutningen i Malmö varnar nu Jimmie Åkesson: – Delar av Rosengård är en no-go-zon. Samtidigt säger SD-ledaren, som inom kort ska besöka samtliga partidistrikt i landet, att det som nu sker i Malmö bara är början. – Det kan bli ännu värre.
Dambergs besvikelse: De går hand i hand
Regeringen drar tillbaka sitt förslag om kvotering i bolagsstyrelser. Alliansen och Sverigedemokraterna satte stopp redan i utskottet. Nu anklagar näringsministern ut M-ledaren för att gå ihop med SD. – Anna Kinberg Batra går hand i hand med Jimmie Åkesson, säger Mikael Damberg, S.
Löfvens svar – efter Åkessons nya krav
Det går bra för Sverige. Så håll dig du till den här statsministern, replikerade Stefan Löfven på Jimmie Åkessons starka ord att han ska göra allt för att avsätta Löfven från den högsta posten. Men det var inte en vädjan till SD-ledaren inför en eventuell framtida statsministeromröstning. – Nej, säger Stefan Löfven.
Anna Kinberg Batra: Det blir ingen alliansbudget före valet
Det blir ingen gemensam alliansbudget förrän efter valet nästa år. Det beskedet gav moderatledaren Anna Kinberg Batra i samband med onsdagens partiledardebatt i riksdagen – trots nya påtryckningar från näringslivet. Även SD-ledaren Jimmie Åkesson har nu gett upp hoppet om att kunna fälla regeringen före valet.
Läs mer om Anna Kinberg Batra.
M: Ingen alliansbudget före valet
SD-ledaren besviken
Åkesson: Migrationen största säkerhetshotet
SÄLEN. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson anklagar Stefan Löfven för att vara naiv och populistisk i försvarspolitiken. Samtidigt hävdar SD-ledaren att regeringen missat ett viktigt hot i den nya säkerhetsstrategin: migrationen. – Det är också naivt, säger han.
Jimmie Åkesson fast i Thailand över nyår
SD-ledaren Jimmie Åkesson firade julhelgen med familjen i thailändska Phuket.Planen var att komma hem före nyår, men på grund av akut magsjuka är SD-ledaren fortfarande kvar i semesterparadiset.– Det stämmer att Jimmie Åkesson blev kvar några dagar extra på grund av sjukdom, säger Mikael Eriksson, politisk sekreterare hos Jimmie Åkesson.
Busch Thor räknar med stöd från SD
Även om alliansen blir mindre än de rödgröna tror KD-ledaren Ebba Busch Thor på en borgerlig statsminister efter nästa val, skriver DN. Hon räknar med stöd från SD i en statsministeromröstning. – Jag har öppnat för att oavsett valresultat pröva stödet i riksdagen, säger Ebba Busch Thor till DN.
Astrid Lindgren borde ha fått Nobelpriset
HALLSTAVIK. Efter Jimmie Åkessons omdiskuterade uttalanden om Astrid Lindgren: Nu säger Stefan Löfven att författaren borde fått Nobelpriset i litteratur under många, många år. – Hon kan mycket väl få det postumt, konstaterar statsministern i en intervju för Expressen, där han också kritiserar SD-ledaren för att använda författaren i partipolitisk retorik.
Barnbarnet till Åkesson: Astrid var humanist
Astrid Lindgrens barnbarn reagerar starkt på att SD-ledaren lyfter fram henne som sin inspirationskälla. Nej, Jimmie Åkesson, Astrid Lindgren var inte en nationalromantisk författare, skriver Olle Nyman.
Barnbarnet till Åkesson: Astrid var humanist
Astrid Lindgrens barnbarn reagerar starkt på att SD-ledaren lyfter fram henne som sin inspirationskälla. Nej, Jimmie Åkesson, Astrid Lindgren var inte en nationalromantisk författare, skriver Olle Nyman.
Socialdemokraterna och M tappar till SD
Både Moderaterna och Socialdemokraterna tappar väljare till Sverigedemokraterna. Men om kvinnorna fick bestämma skulle SD-ledaren Jimmie Åkesson åka på ett rejält bakslag. Bara nio procent av landets kvinnor skulle rösta på Sverigedemokraterna om det vore val i dag, visar Statistiska centralbyråns partisympatiundersökning för november.
Stökigt när Åkesson besökte nattklubb
Det ska ha blivit stökigt på en nattklubb i centrala Stockholm under natten till fredagen när SD-ledaren Jimmie Åkesson besökte klubben, rapporterar Aftonbladet.
Man försökte ge sig på Åkesson – Säpo larmade polis
Gäst ska ha försökt ge sig på SD-ledaren
Läs mer om SD-ledaren och Åkesson Säpo.
Middag av Jimmie Åkesson på auktion
Jimmie Åkesson auktionerar ut en middag. Efter bara ett par timmar var högsta budet över 15 000 kronor. Enligt partiet är SD-ledaren Sveriges kanske bästa kock. Han tillagar allt från traditionell svensk husmanskost till rätter med mer exotiska inslag, såsom tacos, uppger partiet.
Läs mer om Jimmie Åkesson.
Hård duell om invandring och klimat mellan Lööf och Åkesson
Det blev en hård duell om invandring och klimatet när svensk politiks motpoler möttes i TV4 på torsdagskvällen. Centerledaren Annie Lööf anklagade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson för att vara klimatförnekare, något SD-ledaren förnekade.
Läs mer om Lööf, SD-ledaren, TV4 och Åkesson.
Åkesson: Lärde mig mycket om mig själv
I Jimmie Åkessons nya bok Tio år som partiledare berättar SD-ledaren om tiden som sjukskriven efter valet 2014. Beskedet om att han drabbats av utmattningssyndrom valde han att lämna på Facebook. Sen tog han paus från politik, medier och jobb i flera veckor. – Sjukperioden lärde mig mycket om mig själv, säger Åkesson i en kommentar.
Läs mer om Facebook, SD-ledaren, Tio och Åkesson.
Hinnfors: Kinberg Batra försiktig om SD
M-ledaren Anna Kinberg Batra undvek smidigt frågan om hur man ska samarbeta med Centerpartiet om migrationspolitiken, samtidigt som hon blev vag när det gällde SD, menar statsvetaren Jonas Hinnfors.– Båda partierna är tillbaka till den ganska kontrollerande linjen de hade för tio-femton år sedan.
Läs mer om Centerpartiet.
Här är Kent Ekeroths skandalliv inom SD
Kent Ekeroth är en av Sverigedemokraternas mest kontroversiella politiker. Han har klarat sig igenom järnrörsskandalen, utfall på Twitter, sin dolda roll bakom hatsajten Avpixlat och otaliga krogincidenter. Nu har SD-ledaren Jimmie Åkesson - än en gång - uppmanat sin partikollega att ta timeout. – Han har inte motsatt sig det, säger SD-ledaren om uppmaningen om timeout.