Sd ledaren

Kinberg Batra rasar i förtroende

Väljarnas förtroende för M-ledaren Anna Kinberg Batra har halverats på ett år. Hon hamnar på femte plats bland partiledarna, enligt DN/Ipsos junimätning, jämsides med Jimmie Åkesson (SD). Förtroendet för Centerns Annie Lööf är dubbelt så stort.

Åkesson vill locka väljare i invandrartäta områden

SD-ledaren Jimmie Åkesson hoppas locka fler väljare i invandrartäta områden. Det sade han i samband med sitt tal på politikveckan i Järva på lördagskvällen. Samtidigt bad han moderatledaren Anna Kinberg Batra om ursäkt om hon tagit illa vid sig av att han sagt sig flörtat med henne.
Läs mer om Anna Kinberg Batra och Järva.
Åkesson: Inte min avsikt att vara äcklig
Lite äckligt har Moderatledaren Anna Kinberg Batra sagt om ett av SD-ledaren Jimmie Åkessons tal där han sagt att han flirtat med henne.Nu backar SD-ledaren Jimmie Åkesson.– Om hon har tagit illa vid sig så är jag väldigt, väldigt ledsen för det.
Växer bland de med utländsk bakgrund
Jimmie Åkesson kommer till politikerveckan Järva - ett område med lågt stöd för Sverigedemokraterna i valet 2014. Men SD-ledaren tror att siffrorna är högre nu. – Vi har sett att vi, och enligt SCB, växer väldigt mycket bland människor med utländsk bakgrund.
Läs mer om Järva, SCB och Sverigedemokraterna.

Åkesson: Vi kan tänka oss att stötta M-ledd regering

Norrköping. SD-ledaren Jimmie Åkesson underströk i sitt tal på partiets utvecklingskonferens på lördagen att Sverigedemokraternas viktigaste uppgift är att sätta stopp för den rödgröna regeringen. – Vi kan tänka oss att stötta en moderatledd regering, sade Åkesson.
Läs mer om M-ledd och Åkesson.
SD bojkottar TV4 efter våldstweet
En TV4-journalist ska på Twitter ha uppmuntrat till fler våldsdåd efter att SD-ledaren Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg vandaliserades på tisdagen. Nu bojkottar partiet tv-kanalen.
Läs mer om Sölvesborg, TV4 och Twitter.
SD stoppar TV4 från att ställa frågor till Åkesson
På onsdagen kom uppgifter om att Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg utsatts för en attack.Efter det skrev en medarbetare på TV4 att Åkesson får skylla sig själv för att han och familjen utsatts – och att SD-ledaren är nazist.Nu portas TV4 från att ställa frågor till Jimmie Åkesson, uppger SD i ett pressmeddelande.
Säpo tar över utredningen efter angrepp mot Åkessons hem
Säkerhetspolisen tar över utredningen av det misstänkta angreppet mot SD-ledaren Jimmie Åkessons hem på tisdagskvällen. Äggkastning och fyrverkerier ska ha riktats mot huset. Samtidigt sprids uppgifter om att även andra hus i området ska ha utsatts den senaste tiden.
Åkesson anklagas för sjukvårdsbluff
I kvällens tv-duell anklagas SD-ledaren Jimmie Åkesson för att vara populist. Enligt socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) bluffar han om partiets satsningar på sjukvården. – Jag får inte ihop det, Jimmie Åkesson, säger hon – och pekar på förslag som innebär skattesänkningar med 55,4 miljarder kronor.
Jimmie Åkessons hem attackerat
SD-ledaren Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg utsattes för ett angrepp i går kväll. Ärendet rubriceras som ofredande och skadegörelse, uppger polisen i region Syd. Jag ska flyga hem och se hur det är med familjen. De var ganska skärrade i går kväll, sa Jimmie Åkesson i samband med en presskonferens i riksdagen.
Läs mer om Jimmie Åkesson, Syd och Sölvesborg.
Riksdagsman lämnar M för SD
Riksdagsmannen Patrick Reslow lämnar Moderaterna och går med i Sverigedemokraterna, säger han och SD-ledaren Jimmie Åkesson vid en pressträff. Reslow motiverar avhoppet med att han var missnöjd med decemberöverenskommelsen och hur oppositionspartierna har uppträtt.
Jimmie Åkessons hem attackerat
SD-ledaren Jimmi Åkessons hem ska ha utsatts för en attack på tisdagskvällen, enligt uppgift till Expressen.
Läs mer om Expressen.
Här ryker de ihop om våra pensionspengar
Här ryker SD-ledaren Jimmie Åkesson och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) ihop om pensionärerna när de möts i en tv-duell för första gången. – Regeringen har tyvärr inte lyckats ta bort skatteklyftan, säger Åkesson. – Nu måste det vara lite ordning och reda i debatten, svarar Strandhäll.
Åkesson vill bli statsminister och bilda regering med Moderaterna
SD-ledaren Jimmie Åkesson vill bilda regering med Moderaterna efter valet och utmanar samtidigt moderatledaren Anna Kinberg Batra om positionen som oppositionsledare. Uttalandet efter partiledardebatten i SVT på söndagskvällen är ett resultat av den senaste tidens mätningar som visar att Sverigedemokraterna gått om Moderaterna som näst största parti.
Rundström backas upp av partiledarna
SVT-programledaren Marianne Rundström sa upp sig i protest mot vad hon menar är åldersdiskriminering. Nu backas hon upp av flera av partiledarna inför kvällens debatt i just SVT. – Äldre människor har mycket att bidra med, säger Isabella Lövin, MP-språkrör och vice statsminister. – Det är viktigt att samhället bättre tar tillvara äldres kompetens och erfarenhet, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Shekarabi utmanar Åkesson på ny debatt
I höstas stod de öga mot öga på debattscenen i Bromölla. Nu vill Ardalan Shekarabi, S, möta SD-ledaren Jimmie Åkesson på nytt – den här gången om vinsterna i välfärden. – Så kan han förklara varför de sviker de vallöften de gav sina väljare, säger civilministern.
Den hårda imagen borde inte var ett problem för SD
Jimmie Åkesson vill att Sverigedemokraterna ska bli Vårdpartiet. Det är inte första gången som SD-ledaren gjort försök att profilera sitt parti mot mjukare frågor - men hans egna partikamraters fortsatta snedsteg gör inte uppgiften lättare.
Åkesson portas från Löfvens terrorsamtal
Rakhmat Akilov kunde kanske ha stoppats och terrordådet förhindrats – om regeringen hade lyssnat på kritiken. Det hävdar SD-ledaren Jimmie Åkesson i en stor intervju för Expressen, samtidigt som han vill delta i regeringens samtal om nya åtgärder mot terrorismen. – Kanske har vi något att tillföra i debatten trots allt, det borde de ha insett nu. Men Stefan Löfven avvisar honom.
SD-revisor utreds efter Expressens avslöjande
Sverigedemokraternas revisor Mikael Jannert granskas nu av Revisorsinspektionen efter Expressens avslöjanden. Utredningen kan leda till att han förlorar sin revisorslicens. Samtidigt fortsätter SD-ledaren Jimmie Åkesson - som undertecknade årsredovisningen med de förfalskade uppgifterna - att tiga. Vi sitter med lite annat i dag, skriver Åkessons presschef Henrik Vinge i ett sms till Expressen.
I kväll är programmet Bara politik tillbaka
Förra veckan slog Bara politik tittarrekord när SD-ledaren Jimmie Åkesson gästade programmet. Och under debatten slog det gnistor mellan äldreminister Åsa Regnr och socialutskottets ordförande Emma Henriksson när pensionärernas villkor debatterades. I kväll blir det minst lika hett, lovar programledaren Niklas Svensson.
Åkessons prislapp för att stödja Batra
Jimmie Åkesson avslöjar nu prislappen för att stödja en alliansregering och Moderatledaren Anna Kinberg Batra som statsminister. SD kräver inflytande på fyra områden, enligt SD-ledaren. – Invandringspolitiken, kriminalpolitiken, hälso- och sjukvården och pensionärerna. Där vill vi ha inflytande, säger han på onsdagskvällen i Expressens tv-program Bara politik – med Niklas Svensson.
SD pepp på nyval: Alliansen kan räkna med vårt stöd
Budgetfrågan splittrar Alliansen, som nu har presenterat tre olika ståndpunkter. Den senaste kommer från L-ledaren Jan Björklund, som vill pressa regeringen att dumpa förslag om skattehöjningar under hot om misstroendeförklaring.
SD-budet: vill ha 7 000 nya poliser
Riksdagspartiernas budgivning om polisen fortsätter. Sverigedemokraterna kräver 7000 nya poliser fram till 2022 – och vill byta ut hela polisledningen. – Det är svårt att bryta krisen inom polisen när polischefen själv bidrar till den säger SD-ledaren Jimmie Åkesson, som i kväll medverkar i Expressens Bara politik – med Niklas Svensson.
Lööf riktar ny kritik mot Moderatflörten med SD
Annie Lööf fortsätter att kritisera Moderaternas utsträckta hand till Sverigedemokraterna. Men när Centerledaren får frågan hur hon agerar om SD-ledaren Jimmie Åkesson plötsligt ringer henne på mobiltelefonen, blir svaret oväntat. – Jag pratar ju med Sverigedemokraterna, och det har vi gjort i alla år, säger hon i tv-premiären av Bara Politik – med Niklas Svensson, som sänds klockan 19.00 i kväll.
M-ledaren pressas av intern kritik: Finns frustration
Den interna kritiken är stor mot Moderaternas partiledning kring bristande kommunikation och idtorka, visar SvD:s rundringning. Anna Kinberg Batra (M) slåss mot tiden för att vända siffrorna efter sitt SD-besked. En riksdagsledamot ger en tidsfrist till efter sommaren.
Läs mer om SD-besked.