Seb

Starka jobbsiffror kan få dollarn att vända

De amerikanska arbetsmarknadssiffrorna för juli var bättre än vad analytikerna förutspått. – Det är ett styrkebesked för amerikansk ekonomi och dollarn borde stärkas, säger Robert Bergqvist, chefsanalytiker på SEB.
Läs mer om Robert Bergqvist och SEB.

Dollarns fall slår mot svensk industri

Trista Fed-besked och en svag Trumpadministration har fått den amerikanska dollarn på fall. I Sverige sätter det spår i industrisektorn, enligt Christopher Lyrhem, aktiestrateg på SEB.
Överraskande höga tillväxtsiffror – Äntligen!
Svensk ekonomi går urstarkt – jämfört med motsvarande period förra året ökade bruttonationalprodukten med 4 procent. Det klår förväntningarna med råge. – Äntligen en tydlig bekräftelse på att vi har en het högkonjunktur, säger Robert Bergvist, chefsekonom på SEB.
Läs mer om Robert Bergvist, SEB och Äntligen.
Efter Stefan Löfvens besked: Så kan din ekonomi påverkas
I politiker-Sverige stormar det.Men på ekonomisidan är det stiltje – Stefan Löfvens besked rör knappast om i grytan, enligt experterna.– Men Sverige står inför stora utmaningar som knappast får se lösningar när riksdagen hamnar i politiskt baklås, säger Robert Bergqvist på SEB.
Läs mer om Robert Bergqvist och SEB.

SEB:s chefsekonom: Så lång tid klarar Sverige den politiska turbulensen

Den politiska turbulensen har inte smittat av sig på Stockholms–börsen.Än så länge syns inga negativa reaktioner på finansmarknaderna. För att det ska bli tal om det krävs nog åratal av politisk kris i Sverige, anser SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist.– Jag tror att tidsfaktorn är avgörande här, säger han till nyhetsbyrån Direkt.
Annika Falkengren har lämnat Sverige - kritik mot hennes ekonomiska klipp
SEB:s tidigare vd Annika Falkengren, 55, hann knappt lämna Sverige förrän hennes semesterersättning kritiseras.Bankchefen kvitterade ut pengar för tolv års innestående semestrar innan hon packade och åkte.Kritikerna fruktar för direktörernas hälsa när de inte tar ut någon semester.– Även en supernova kan slockna, säger Aktiespararnas vd Joacim Olsson till Dagens industri.
Falkengren sparade semesterdagar – får 7,5 miljoner i semesterersättning
Under tolv år sparade SEB:s före detta koncerncef Annika Falkengren semesterdagar. Det resulterade i en utbetalning på 7,5 miljoner kronor, skriver Dagens industri.
Läs mer om Annika Falkengren.
7,5 miljoner i semesterersättning
Under tolv år sparade SEB:s före detta koncerncef Annika Falkengren semesterdagar. Det resulterade i en utbetalning på 7,5 miljoner kronor, skriver Dagens industri.
Läs mer om Annika Falkengren.
Sparade semesterdagar – får ut miljonbelopp
Den före detta vd:n för SEB, Annika Falkengren, sparade semesterdagar under tolv års tid.Det gör att hon nu får en miljonersättning, rapporterar Dagens industri.
Läs mer om Annika Falkengren och SEB.
Bättre än väntat för Swedbank
Svenska banker går starkt. Swedbanks delårsresultat överträffar analytikernas förväntningar, precis som Handelsbanken och SEB tidigare gjort.
Läs mer om Handelsbanken, SEB och Swedbank.
Storbanken får miljonböter efter Falkengrens avgång
Storbanken SEB straffas med miljonböter för informationsmissar i samband med tidigare chefen Annika Falkengrens avgång i våras.Stockholmsbörsen utdelar ett vite om en årsavgift, motsvarande 3,1 miljoner kronor.
SEB står starkt – på bolånekundernas bekostnad
Det är en riktig kanonrapport som SEB:s nye vd kan presentera. Låga kostnader och höga intäkter ger en drömvinst som ger aktien skjuts på börsen. Men för andra kan rapporten ses som ett hån. Det är tack vare att bolånekunderna fortsätter betala överpriser som banken gör en extra stor vinst.
Nytt starkt resultat för SEB – överträffar förväntingarna
SEB redovisar ännu ett starkt resultat under den nye vd:n Johan Torgeby:En vinst på närmare 5,7 miljarder kronor.Det är mer än 400 miljoner över analytikernas förväntningar.
Läs mer om SEB.
Högre vinst än väntat för SEB
Bankkoncernen SEB redovisar en rörelsevinst på 5 681 miljoner kronor för andra kvartalet 2017. Det kan jämföras med 5 536 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
Läs mer om SEB.
SEB gör ny miljardvinst – slår analytikers förväntningar
SEB är först ut av storbankerna med sin rapport, som kom starkare än analytikernas förväntningar. Både resultat och räntenetto var bättre än väntat.
Majoritet tror fortfarande på stigande bostadspriser
Hushållens förväntningar om bostadspriserna är fortsatt hög, enligt banken SEB:s boprisindikator. I juli låg boprisindikatorn på 63, vilket är oförändrat jämfört med junimätningen. Det är samtidigt femte månaden i rad som boprisindikatorn är över 60.
Svenska folket tror på stigande bopriser
De svenska hushållen tror på en oförändrad utveckling för bostadspriserna i juli jämfört med vad de gjorde föregående månad.Det visar SEB:s månatliga boprisindikator.
Spås ljus framtid – trots oro för stigande räntor
Strålande tider väntas när fastighetsbranschen lämnar besked. Men det finns orosmoln på himlen, även om de inte ser så mörka ut just nu. – Den ljusa trenden kommer att synas i rapporterna. Sveriges ekonomi är stark, med låg arbetslöshet och robust hyresutveckling, säger Christopher Lyrhem, aktiestrateg på SEB.
Läs mer om Christopher Lyrhem och SEB.
Slår tillbaka mot Adaktusson: Lösryckt anklagelse
Etikkonsulten ISS Ethix är inte aktivister, säger bolagets vd Ulrika Hasselgren till SvD. Detta efter att hennes bolag beskyllts för en propalestinsk agenda till följd av SEB:s svartlistning av tre israeliska banker.
Läs mer om Adaktusson, SvD och Ulrika Hasselgren.
SEB får straffavgift – på flera miljoner
Finansinspektionen ger SEB en anmärkning.Dessutom ska banken betala en straffavgift – på tolv miljoner kronor.Orsaken är att SEB har överträtt myndighetens regler.
Läs mer om SEB.
Pinsam pudel, SEB
Finansbranschen vill hålla fanan högt utåt, men pudlar så fort det hettar till. Det visar inte minst SEB:s agerande, där man snabbt drog tillbaka hela den svarta lista man stolt trumpetat ut bara dagarna före. Branschen gör det inte direkt mindre snårigt för privatpersonen att hitta rätt i etikdjungeln.
Läs mer om SEB.