Seb

Vd ska inte bygga stora semesterberg

Di skrev i går måndag att Annika Falkengren fick ut 7,4 miljoner kronor i ersättning för tolv års sparad semester som vd för SEB.
Läs mer om Annika Falkengren och SEB.

Bostadsutvecklare rasar efter SEB:s säljstämpel

Bonava faller tungt efter att storbanken SEB sänkt sin rekommendation för bolaget från behåll till sälj. Vid lunchtid är bostadsutvecklaren ned 6,6 procent.
Läs mer om SEB.
Annika Falkengren fick 7,4 miljoner i semesterersättning
Annika Falkengren fick mer betalt för att vara ledig förra året än efterträdaren Johan Torgeby för nio månaders slit som vd. Det framgår av SEB:s årsredovisning. Banken betalade ut 7,4 miljoner i semesterersättning efter att hon flyttat till Schweiz. Därmed kunde även skatten kapas med miljoner.
Läs mer om Johan Torgeby och Schweiz.
Per Lindblad från SEB ny vd för Landshypotek Bank
Nu är det klart att Per Lindblad tar över som vd för Landshypotek Bank. Han kommer närmast från SEB där han ansvarat för segmentet Fastigheter.

Iskallt läge för detaljhandeln: Blir bara ännu tuffare

Trots låga förväntningar rapportrasar klädbolagen med MQ som fredagens börssänke. Det finns inget som tyder på att de negativa effekterna av konkurrensen från e-handeln är på väg att ebba ut, snarare tvärtom, säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. Härnäst i tur: Kapp-Ahl, som kommer med kvartalsrapport om en vecka.
Läs mer om Esbjörn Lundevall.
SEB: Raset är inte över för MQ
Klädföretaget MQ har efter en svag rapport och sänkt rekommendation från SEB tappat mer än en femtedel av sitt värde på bara en vecka.
Läs mer om SEB.
SEB: SCA och SAS vinnare i kronförsvagningen
Tack vare en svag svensk valuta kan euro-exponerade exportbolag rea ut sina produkter på världsmarknaden. Det bäddar för tillväxt framöver, visar bankens beräkningar.
Sparekonomen: Småspararna blir förlorare
Di kunde på onsdagen berätta att flera av Sveriges tyngsta analyshus – SEB, Carnegie, Handelsbanken och ABG Sundal Collier – bestämt sig för att sluta leverera estimat till tredjepartsaktörer som SME Direkt, som i sin tur sammanställer en marknadskonsensus. Detta på grund av EU-direktivet Mifid 2 som infördes 1 januari i år.
Sälj MQ-aktien, rekommenderar SEB
SEB Equities sänker sin rekommendation för MQ till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 18 från 32 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.
Läs mer om Bloomberg First Word och SEB.
Nordea rekryterar från SEB
När chefsstrategen Martin Guri går till Kepler Cheuvreux kontrar Nordea med att rekrytera SEB:s dito Arvid Böhm.
Barclays: Svenska banker översålda – här finns störst potential
Svenska bankaktier är fortfarande översålda med anledning av oro för utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden. Det skriver Barclays i en analys av den svenska banksektorn där investmentbanken höjer sin rekommendation för SEB till övervikt, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare under onsdagen.
Läs mer om Nyhetsbyrån Direkt och SEB.
Tydligt mönster framträder i Vita huset
Marknaden kan leva med den politiska osäkerheten i USA, men hoten om utökade handelshinder mot Kina oroar. Det säger Johan Javeus, chefstrateg SEB till Ekonomistudion om den senaste ommöbleringen i Vita Huset då Utrikesminister Rex Tillerson fick sparken på tisdagen.
För tidigt att prata om ett trendbrott
Än går det inte att tala om ett trendbrott på bostadsmarknaden. SvD:s Johan Hellekant kommenterar siffror från Mäklarstatistik. Och Trumps ommöblering i administrationen togs med en axelryckning på finansmarknaden. SEB:s chefsstrateg Johan Javeus förklarar varför i Ekonomistudion. Sänds varje vardag klockan 06.45
SEB: Rekyl uppåt på bostadsmarknaden
De svenska hushållen tror på en starkare utveckling för bostadspriserna i mars jämfört med vad de gjorde föregående månad.
Dan Lucas: Så kan bostadsaffären påverkas av hushållens inställning
Fler hushåll tror på stigande bostadspriser än på fallande, enligt SEB:s boprisindikator. DN:s Dan Lucas berättar vad det betyder.
Trendbrott: Allt fler tror på höjda bostadspriser
Efter en tid av osäkerhet på bostadsmarknaden tror fler svenskar på stigande priser.Samtidigt tror hushållen på en höjd reporänta redan om ett år.– De senaste månadernas kraftiga nedgång i hushållens boprisförväntningar har avstannat och för första gången sedan november 2017 är Boprisindikatorn nu positiv, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson.
Läs mer om Boprisindikatorn.
SEB: Positiva signaler på bostadsmarknaden
Fler hushåll, 38 procent av de tillfrågade, tror på stigande bostadspriser och SEB:s boprisindikator är nu positiv för första gången sedan november i fjol, skriver banken i ett pressmeddelande.
SEB: Fler hushåll tror på stigande bopriser
För första gången sedan november i fjol tror fler svenska hushåll på en boprisökning än en prisnedgång under det kommande året, enligt SEB:s Boprisindikator.
Britternas vanor håller på att förändras
I Ekonomistudion måndag rapporterar SvD:s reporter i London Charlotta Buxton om att den brittiska kändiskocken Jamie Oliver är i blåsväder. Enligt uppgifter i brittisk media har han skulder på 800 miljoner kronor och har tvingats stänga 12 restauranger. I programmet gästar även Ylva Berg vd Business Sweden. Hon ger sin reflektion kring mötet med Trump och vad svenska bolag nu konkret hoppas få ut USA-besöket. En färsk rapport från SEB om ungdomars syn på sin ekonomiska framtid diskuteras med Gustav Sjöholm, privatekonomisk analytiker. Programmet sänds varje vardag 06.45.
06:45: Kändiskocken har skulder på 800 miljoner
I Ekonomistudion måndag rapporterar SvD:s reporter i London Charlotta Buxton om att den brittiska kändiskocken Jamie Oliver är i blåsväder. Enligt uppgifter i brittisk media har han skulder på 800 miljoner kronor och har tvingats stänga 12 restauranger. I programmet gästar även Ylva Berg vd Business Sweden. Hon ger sin reflektion kring mötet med Trump och vad svenska bolag nu konkret hoppas få ut USA-besöket. En färsk rapport från SEB om ungdomars syn på sin ekonomiska framtid diskuteras med sparekonom Jens Magnusson. Programmet sänds varje vardag 06.45.
Ungdomars syn på ekonomin ljusnar
Killar har en tydligare ekonomisk plan än tjejer. Men generellt ljusnar ungas syn på sin privatekonomi. Det visar en färsk rapport från SEB. Hälften av de tillfrågade ser ljust på framtiden.
Läs mer om SEB.
SEB: Trumps tullar inget allvarligt hot mot tillväxten
De amerikanska tullarna på stål och aluminium är beklagiga men hanterbara och ur ett större perspektiv utgör de inget allvarligt hot mot tillväxten. Det skriver SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist i en analys.
Läs mer om Robert Bergqvist.
SEB hyllar Saab - aktien rusar
SEB köprekommenderar Saab. Det har fått aktien att rusa, den var på torsdagsförmiddagen upp över 6 procent.
Läs mer om Saab.