Seb

SEB sänker MQ

SEB Equities drar ner riktkursen på MQ.

Ännu en betaltjänst till handleden: Garmin Pay lanseras i Sverige

Den hälsofokuserade smartklockan Vivoactive 3 får tillskott i form av Garmin Pay, som fungerar med SEB och Eurocard.
Få beviljas undantag vid köp av nyproduktion
Få som köper nybyggnation får amorteringsfria lån. Trots att lagen ger bankerna rätt att bevilja undantag från amorteringskravet. Mindre än en fjärdedel av köparna hos SEB, Handelsbanken och Nordea får amorteringsfria lån. Det visar en enkät som SvD gjort.
Läs mer om Handelsbanken, Nordea, SEB och SvD.
SEB: Köp Volvo
SEB Equities återupptar bevakningen av Volvo.
Läs mer om Volvo.
SEB sänker Intrum till sälj
SEB Equities sänker sin rekommendation för Intrum till sälj från behåll.
Läs mer om Intrum.
Bitcoin når rekordnivå – värt över 130.000 kronor
Kryptovalutan bitcoin fortsätter att öka i värde. Priset för en bitcoin låg på torsdagseftermiddagen på 16.178 amerikanska dollar, motsvarande 136.000 svenska kronor. – När det går upp så snabbt som det gör nu är det inte otänkbart med en korrektion, säger Johan Javeus, chefsstrateg på SEB.
Läs mer om SEB.
SEB: Riksbanken förlänger inte tillgångsköpsprogrammet
Enligt SEB:s huvudscenario kommer Riksbanken inte att annonsera någon förlängning av tillgångsköpsprogrammet i samband med räntebeskedet den 20 december, men Riksbanken väntas ändå vara en köpare på obligationsmarknaden under nästa år.
Läs mer om Riksbanken.
Mörkt börsår för flera storbanker: SEB gynnas
Tre av de fyra svenska storbankerna hör till Stockholmsbörsens förlorare i år. Handelsbankens aktie har gått ner drygt 12 procent, Swedbanks drygt 9 procent, och Nordeas 3 procent.
Hushållens skuldberg nära 4 000 miljarder
Hushållens skuldsättning ökade med 89 miljarder kronor under det senaste kvartalet, enligt siffror från SEB.Skuldberget närmade sig 4 000 miljarder kronor.– Vi kan konstatera att hushållens skulder fortsätter öka, och nu i den högsta kvartalsvisa ökningstakten sedan 2009, säger Jens Magnusson, privatekonom hos SEB, i en kommentar.Bostadslånen står för nära 80 procent av hushållsskulderna.
Läs mer om SEB.
SEB: I ett positivt scenario kan aktien stiga med 68 procent
SEB Equities höjer riktkursen för it-återförsäljaren Dustin till 86 kronor från 81 kronor. Rekommendationen köp upprepas.
Läs mer om Dustin.
SEB: Sälj Clas Ohlson
SEB Equities sänker sin rekommendation för Clas Ohlson.
SEB ser utrymme för extrautdelning i Telia
SEB anser att risken i Telia har minskat och bedömer att det är mycket sannolikt att bolaget kan lämna en extrautdelning.
Läs mer om Telia.
Dustin SEB:s nya stjärna
SEB har adderat it-återförsäljaren Dustin till sin lista Swedish Stars, där bankens favoriter placeras.
Läs mer om Dustin.
SEB-kunder kan inte logga in på internetbanken
SEB:s internetbank har kraschat på lördagsmorgonen.Kunder har svårt med att logga in.– Jag försökte nå mitt konto för att göra en viktig transaktion, men det kommer bara ett felmeddelande. Den säger åt mig att logga in om en stund, men det fungerar ändå inte, säger en mycket irriterad kund till Expressen.
Läs mer om Expressen.
Bankchefen: Vi kommer inte ta betalt för Swish
Storbankernas populära betalningsapp Swish kommer fortsätta vara gratis för privatpersoner, i alla fall om SEB får bestämma.– Vi kommer inte förslå att vi någonsin tar betalt för Swish, säger bankens vd Johan Torgeby till Svenska Dagbladet.
Ny prognos: Så mycket faller bostadspriserna
Svenska bopriser kommer att falla mellan 5–10 procent.Det skriver SEB i den konjunkturprognos som presenterades på tisdagen.
Läs mer om SEB.
SEB: Boprisfallen stannar på 5–10 procent
Högkonjunkturen i Sverige breddas när export och industriinvesteringar växlar upp med stöd av en stark omvärld och svag krona. Det kompenserar i viss mån för de svaghetstecken som börjar synas på bostadsmarknaden och som väntas dämpa byggandet framöver. Det skriver SEB i den konjunkturprognos som presenterades på tisdagen.
Läs mer om SEB och Sverige.
Amorteringskrav sätter bankerna under tidspress
Regeringen har ännu inte meddelat när man fattar beslut om ett hårdare amorteringskrav. Hos bankerna hoppas man att beslutet kommer snart, eftersom ett omfattande arbete väntar för att hinna implementera kravet redan till den 1 mars. – Det är prövningar av alla kalkyler, säger Frank Hojem, presschef på SEB.
Läs mer om Frank Hojem och SEB.
Förvandlingen från nykär bankman – till mördare
Karriär på storbanken SEB, lägenhet i innerstan, sommarhus vid vattnet, två lyxiga personbilar och familj.Men vid 65 års ålder tog bankmannen Benny Lindvalls liv en helt ny vändning.Han blev störtförälskad i fastighetsmäklaren Lena, flyttade in i hennes sommarhus – och mördade henne.
Läs mer om Lena och SEB.
Allt färre svenskar tror på stigande bopriser
Svenskarnas förväntningar på bostadspriserna faller kraftigt.Allt färre tror på stigande priser.– De sjunkande förväntningarna späs på av osäkerheten kring räntan, ränteavdragen, det skärpta amorteringskravet, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson i en kommentar.
SEB mäklar storpost i Nilörngruppen
SEB internmäklade en post om 600.000 aktier i etikettbolaget Nilörngruppen vid lunchtid på fredagen.
Läs mer om Nilörngruppen.
SEB: Sälj Astra Zeneca
SEB Equities sänker sin rekommendation för Astra Zeneca.
Läs mer om Astra Zeneca.