Sebastian samuelsson

Samuelsson funderar på att bojkotta världscupavslutningen

Dubbla OS-medaljören i skidskytte Sebastian Samuelsson har gjort tydligt att han inte gillar att världscupavslutningen ska hållas i ryska Tiumen 20–25 mars. Detta då landet saknar en fungerande antidopningsorganisation.
Läs mer om Sebastian Samuelsson och Tiumen.

Charlotte Kalla låg bakom nya looken

Sebastian Samuelsson har klippt av sig hårmanen till sist.Han fick hjälp av Charlotte Kalla.– Charlotte sa Den här killen måste ha en klippning för han ska hämta en guldmedalj, säger Samuelsson.
Läs mer om Charlotte Kalla, Den och Samuelsson.
Bojkotten efter svenska kravet
PYEONGCHANG. Mitt under brinnande OS gick den svenska medaljhjälten Sebastian Samuelsson ut och uppmanade skidskyttevärlden att bojkotta världscupsavslutningen i Ryssland. Han har fått gehör. Nu går USA:s skidskyttar ut och meddelar att de vägrar delta.
Hoppas att Sebbe pratat vett i Löfven
PYEONGCHANG/STOCKHOLM. De svenska skidskytteherrarna fick ett samtal från Stefan Löfven efter sitt stafettguld.Det blev ett samtal utan politiska inslag – trots att Sebastian Samuelsson drömmer om att bli statsminister en dag.– Jag väntar med debatten. Det är lång tid till valet, säger Samuelsson.– Hoppas Sebbe har pratat lite vett i honom. Vi behöver inte ta det längre än så, säger lagkamraten Jesper Nelin.

Pichler ser Samuelsson som den nye Fourcade

PYEONGCHANG. Han kommer hem med ett guld, ett silver och en fjärdeplats. Och tränaren Wolfgang Pichler ser Sebastian Samuelsson som sportens nya superstjärna. – Han är fortfarande junior och kan bli en ny Fourcade, säger Pichler.
Lindström på sista sträckan
Skidskyttedamerna tog silver i dagens stafett. I morgon hoppas herrarna upprepa medaljsuccén. Sverige ställer upp med Peppe Femling på startsträckan, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson på de följande och Fredrik Lindström på sista sträckan.
De kallas avdankade längdåkare – men i resten av Europa är skidskyttet störst
PYEONGCHANG. I Sverige har de kallats avdankade längdåkare. Men i resten av Europa är skidskytte en större sport än längd. – Där är det snarare så att de som inte kan skjuta åker längdskidor, säger OS-silvermedaljören Sebastian Samuelsson.
Samuelsson krasslig – stod över stafetten
Skidskytten Sebastian Samuelsson kom inte till start i OS-mixedstafetten. En misstänkt förkylning gjorde att förbundskaptenen Wolfgang Pichler tog beslutet att spara 20-åringen till herrstafetten. – Det är en säkerhetsåtgärd, säger SOK:s läkare Lykke Tamm.
Sverige sköt bort medaljchansen tidigt: Ingen förklaring
Förhoppningarna var höga inför skidskyttets mixedstafett. Men silverhjälten Sebastian Samuelsson kom inte till start – och Mona Brorsson bommade fem skott redan i första rundan. Kanske största besvikelsen i mitt liv, säger hon till Sportbladet.
Silver-Sebbe missar mixedstafetten
Skidskytten Sebastian Samuelsson, OS-silvermedaljör i jaktstart, missar dagens mixedstafett i Pyeongchang, enligt Kanal 5.
JUST NU: Samuelsson missar mixedstafetten
Sebastian Samuelsson skulle vara med i mixstafetten.Men nu tvingas det svenska medaljhoppet hoppa av.– Jag vet inte vad som har hänt, säger experten Carl-Johan Bergman i Kanal 5.
Läs mer om Carl-Johan Bergman och Kanal.
Sebbes krav: En stor bojkott
PYEONGCHANG. Sebastian Samuelsson blev hotad efter att han riktat kritik mot IBU då de valde att förlägga världscuptävlingen i Ryssland.Det stoppar inte honom från att uppmana andra åkare att bojkotta tävlingar i landet.– Jag hoppas att fler åkare träder fram och säger att vi inte ska åka dit, säger han till Reuters.
Läs mer om IBU och Ryssland.Det.
Sanningen om svenska åkarnas mystiska lappar
Flera utövare i OS har applicerat en hårt åtsittande tejp i ansiktet under tävlingarna.Bland annat används den av svenske skidskytten Sebastian Samuelsson, numera Silver-Sebbe med hela svenska folket efter sitt superlopp.Nu säger tillverkaren av tejpen att de vanligtvis avråder från att använda den i ansiktet.
Jag sparkar ut den som protesterar...
PYEONGCHANG. Sebastian Samuelsson ska klippa av sig sin hårman.Då får frisören strikta order från skidskyttetränaren Wolfgang Pichler.Fel frisyr kan få konsekvenser.– Det får inte bli för kort, säger guldmakaren.
Samuelsson vågar stå upp mot Ryssland
Skidskyttesensationen Sebastian Samuelsson är bara 20 år men modigast i svenska OS-truppen. Han står upp för att Ryssland inte bör få arrangera världscupfinalen. Och hur blir det med den ryska flaggan på OS-avslutningen?
Wolfgang och mamma är de enda som sagt det
Pyeongchang. Sebastian Samuelsson vann OS-silver.Men det går tuffare att vinna Lindsey Vonns hjärta.– Det känns ganska kört. Jag får sikta in mig på någon annan, säger han.
Läs mer om OS-silver.Men.
JUST NU: Ratas i mixedstafetten
Samboparet Hanna Öberg och Jesper Nelin får chansen tillsammans i Sveriges mixedstafettlag i skidskytte i OS. Laget, som också består av Sebastian Samuelsson och Mona Brorsson, presenterades på dagens presskonferens i Sweden Arena i Pyeongchang.
Veteranen Lindström petad – de startar i mixedstafetten
PYEONGCHANG. Veteranen Fredrik Lindström petas när skidskyttelandslaget ska jaga OS-medalj i mixedstafett. I stället startar Sverige med Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson på herrsidan. – Det är hårt för Fredrik, men vi tog ut de som har varit bäst här, säger förbundskaptenen Wolfgang Pichler.
Silver-Sebbe hotad på nätet: Säger att de väntar på mig i Ryssland
Sebastian Samuelsson visade sitt missnöje med att Ryssland trots dopningsavslöjanden får behålla sin världscuptävling. Nu hotas den svenske skidskytten på nätet.
Läs mer om Ryssland.
Får såna meddelanden, det är inte så himla kul
PYEONGCHANG. Sebastian Samuelsson hade en tyngre kväll och slutade 23:a i söndagens masstart.Efteråt kommenterade Sveriges nya skidskyttestjärna de hot han tvingats ta emot.– När man får meddelanden att de väntar på mig i Ryssland och att de vet vem jag är, då är det inte så himla kul att läsa.
Läs mer om Ryssland.
Nelins bästa när Fourcade tog andra guldet
Det blev inga svenska medaljer i skidskyttets masstart efter ett svagt skytte. Sebastian Samuelsson bommade fyra skott, Fredrik Lindström missade tre och Jesper Nelin två. Nelin slutade nia, hans bästa internationella resultat någonsin.
Då sparkar jag ut dem utan att tveka
Pyeongchang. Sebastian Samuelsson bokade in en tid för att klippa av sig sin hårman. Då fick frisören strikta order från skidskyttetränaren Wolfgang Pichler. Fel frisyr kan få konsekvenser. –Det får inte bli för kort, säger guldmakaren.
Läs mer om Wolfgang Pichler.
Silver-Sebbe slutar före tysk konkurrent
Gren: Skidskytte, 15 kilometer masstart, herrarSpel: Sebastian Samuelsson placerar sig bättre än Benedikt DollOdds: 1,75Spelstopp: 12.15
Beskedet efter hans flört med Lindsey Vonn
PYEONCHANG. När Lindsey Vonn letade efter en dejt på Twitter fick hon många svar - ett kom från den svenska skidskytten Sebastian Samuelsson.Men det blev ingen dejt med den amerikanska storstjärnan.– Tyvärr inte, säger Samuelsson.
Här är allt – om den svenska succdagen
Torsdagen den 15 februari var en riktig succdag för Sverige i OS.Hanna Öberg vann OS-guld, Charlotte Kalla OS-silver, och Sebastian Samuelsson tog en imponerande fjärdeplats. För Tre Kronor slutade OS-premiären med vinst, och i storslalomen hade Estelle Alphand snabbast åktid av alla i det andra åket.Här är allt om den svenska succdagen!