Sec

Internationell smäll för bitcoin: Är ingen valuta

Fler länder vänder kryptovalutan bitcoin ryggen. Israels centralbank har beslutat att inte erkänna digitala valutor som faktiska valutor. Även amerikanska finansinspektionen SEC varnar investerare för kryptovalutor.
Läs mer om SEC.

Kushners företag granskas av SEC

Fastighetsbolaget som delägs av Donald Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner granskas av USA:s finansinspektion (SEC).
Läs mer om Jared Kushner och SEC.
Källor: Spotify har ansökt om börsnotering
Svenska musiktjänsten Spotify ska ha ansökt om börsnotering hos amerikanska finansinspektionen SEC, skriver tekniksajten Axios. Uppgiften är inte bekräftad.
Läs mer om SEC och Spotify.
Apple vill slippa räkna in jämställdhet i vd:ns prestation
Apple har lämnat in en ansökan till amerikanska finansmyndigheten SEC om att slippa undan ett förslag från aktieägare.
Läs mer om SEC.

USA: Telia betalade 2,6 miljarder i mutor

Telia betalade motsvarande 2,6 miljarder kronor i mutor i Uzbekistan. Det slår USA:s finansinspektion (SEC) fast. Efter SEC:s beslut och en uppgörelse i en amerikansk domstol väntas Telia få betala sammanlagt runt åtta miljarder kronor till myndigheter i USA och Nederländerna, erfar TT.
Läs mer om Nederländerna, Telia, USA och Uzbekistan.
Höga Ericsson-chefer dras in i misstänkt korruptionshärva
SvD AVSLÖJAR | Ett antal chefer i Ericssons absoluta toppskikt dras allt djupare in i den granskning kring misstänkt korruption i telekomjätten, som amerikanska finansinspektionen, SEC, arbetar med, kan SvD Näringsliv avslöja. Flera av cheferna ingår i vd Börje Ekholms ledningsgrupp.
Läs mer om SEC och SvD Näringsliv.
Bitcoin portas på börsen
Den amerikanska finansinspektionen (SEC) säger nej till att godkänna den digitala valutan bitcoin för börshandlade fonder, så kallade ETF:er.
Märkliga betalningar från Ericsson till telejätte
Misstänkta betalningar via mellanhänder har gått från telekomjätten Ericsson till höga chefer hos en av Ericssons största kunder, sydafrikanska operatören MTN. Det uppger flera av varandra oberoende källor för SvD Näringsliv. Pengaströmmarna ingår i den granskning som amerikanska finansinspektionen SEC gör av Ericssons affärer.
Läs mer om Ericsson, MTN, SEC och SvD Näringsliv.
Toppchef på Ericsson kallas till förhör i USA
En toppchef inom Ericsson har kallats till förhör hos den amerikanska finansinspektionen (SEC) med anledning av anklagelserna om mutbrott. Det bekräftar Ericsson för DN.
Läs mer om Ericsson och USA.
Toppchef på Ericson kallas till förhör i USA
En toppchef inom Ericsson har kallats till förhör hos den amerikanska finansinspektionen (SEC) med anledning av anklagelserna om mutbrott. Det bekräftar Ericsson för DN.
Läs mer om Ericson, Ericsson och USA.
Utredningen växer: Toppchef flygs till förhör i USA
Den amerikanska myndigheten SEC har kallat en högt uppsatt Ericssonchef till förhör. SEC har kommit så långt i sin utredning om korruptionsmisstankar i bolaget att myndigheten nu begärt att få tala med anställda. Ericsson bekräftar till SvD att personer kallats till intervju av amerikanska myndigheter.
Läs mer om Ericssonchef, SEC, SvD och USA.
Tidigare anställd vill avslöja misstänkta mutor
Mutmisstankar har satt Ericsson under lupp hos den amerikanska finansinspektionen SEC. Nu kan det svenska storbolagets läge förvärras eftersom en tidigare anställd ger SEC information om hemliga betalningar.
Läs mer om Ericsson och SEC.
Ericssons affärer med Telia granskas
Granskningen av Ericssons affärer med Telia utökas av amerikanska myndigheter, uppger Svenska Dagbladet. Nu intresseras även USA:s finansinspektion SEC, skriver tidningen.
Läs mer om SEC, Svenska Dagbladet och Telia.
Ericssonaffärer med Teliabolag granskas i USA
Amerikanska myndigheter har utökat sin granskning av Ericsson, erfar SvD Näringsliv. Finansinspektionen SEC ska nu också intressera sig för Ericssons verksamhet i Turkiet samt Telias dotterbolag Turkcell.
WhatsApp-grundaren säljer storpost i Facebook
Jan Koum som ligger bakom meddelandetjänsten WhatsApp har sålt ytterligare aktier i Facebook till ett värde av 203 miljoner dollar. Det visar dokument som skickats in till finansinspektionen SEC, skriver Business Insider.
Läs mer om Facebook, SEC och WhatsApp.
Tesla planerar ännu en nyemission
Tesla Motors planerar att ta in ytterligare kapital mot slutet av året, vilket kan ske genom en nyemission av aktier eller obligationer. Det uppger bolaget i ett dokument som skickats in till finansinspektionen SEC på onsdagen, skriver Electrec.
Läs mer om Electrec och SEC.
Astra förlikas i muthärva
Läkemedelsföretaget Astra Zeneca lägger anklagelser om att bolaget mutat sig till affärer bakom sig genom en överenskommelse med SEC, den amerikanska finansinspektionen.
Läs mer om SEC.
Googles vd dumpar aktier i egna bolaget
Googles vd Sundar Pichai har sålt Alphabet-aktier värda 3,1 miljoner dollar. Det visar ett dokument inskickat till finansinspektionen SEC, rapporterar CNBC på Twitter.
Steven Cohen ökar i Square
Betaltjänstebolaget Square, med Jack Dorsey i spetsen, har fått en ny storägare. Det är Point72 Asset Management som ökat från 0,75 till 5,4 procent i bolaget, enligt ett dokument inskickat till SEC.
Hedgefondtopp säljer av energiaktier
Hedgefondförvaltaren David Tepper har via sin fond Appaloosa Management minskat sitt innehav av energiaktier i andra kvartalet. Det framgår av dokument inskickade till finansinspektionen SEC, rapporterar Reuters.
Läs mer om Appaloosa Management och SEC.
Biljätten bekräftar SEC-utredning
Fordonskoncernen Fiat Chrysler Automobiles bekräftar tidigare medieuppgifter om att bolaget samarbetar med den amerikanska finansinspektionen SEC kring den egna månadsrapporteringen av sålda bilar i USA. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om SEC och USA.
SEC utreder Tesla-olycka
Den amerikanska finansinspektionen SEC har inlett en utredning kring huruvida Tesla brutit mot värdepapperslagar genom att underlåtit att informera investerare om dödskraschen i maj, då en av bolagets självkörande bilar var inblandade. Det uppger personer med insyn i ärendet, enligt Wall Street Journal.
Tidigare SAP-chef anklagas för insiderhandel
Den tyska affärssystemsjätten SAP har sett en tidigare chef vid dess amerikanska enhet bli anklagad för insiderhandel av finansinspektionen SEC.
Läs mer om SAP och SEC.
Ericsson granskas för misstänkt korruption
Amerikanska justitiedepartementet och finansmyndigheten SEC granskar Ericsson för misstänkt korruption, skriver SvD Näringsliv.
Läs mer om Ericsson, SEC och SvD Näringsliv.
Ericssons Kinaverksamhet granskas
Telekomjätten Ericsson har tilldragit sig amerikanska myndigheters intresse. Både finansinspektionen SEC och justitiedepartementet har inlett en granskning av Ericsson för misstänkt korruption, skriver Svenska Dagbladet.
Läs mer om Ericsson, SEC och Svenska Dagbladet.