Sec

Nu är Gardell störst i Autoliv

Aktivistfonden Cevian är nu största ägare i Autoliv med nästan 10 procent av utestående aktier i bilsäkerhetsjätten. Det framgår av en flaggning som precis gått ut i USA hos SEC, finansinspektionen.
Läs mer om Autoliv, Gardell, SEC och USA.

Spotifys notering öppnar för miljardklipp för Daniel Ek

Spotifys vd Daniel Ek kan sälja aktier för upp till 2 miljarder dollar, motsvarande 16,4 miljarder kronor, vid bolagets notering. Det framgår av dokument inskickade till amerikanska SEC, rapporterar Reuters.
Läs mer om Daniel Ek och SEC.
Carl Icahn har gått in i Newell Brands
Ägaraktivisten Carl Icahn har skaffat sig en ägarandel på 6,9 procent i detaljhandelskedjan Newell Brands, enligt en inlaga till myndigheten SEC som Bloomberg News tagit del av.
Läs mer om SEC.
Blodiga böter för skandalbolagets vd – tvingas ge upp makten
Skandalbolaget Theranos har nått en förlikning med den amerikanska motsvarigheten till finansinspektionen, SEC. Vd:n Elizabeth Holmes ska både betala dryga böter och ge upp kontrollen av bolaget till följd av ett bedrägeri som kostat investerarna miljardbelopp.
Läs mer om SEC.

Christer Gardell storköpte Autoliv i smyg

Aktivistfonden Cevian har i tysthet köpt aktier i bilsäkerhetsföretaget Autoliv. Cevians Christer Gardell kontrollerar numera 6,9 procent av aktierna i bolaget, uppger Bloomberg News och Dagens Industri. Allt framgår av en flaggning som just lämnats in till amerikanska finansinspektionen SEC i USA.
Läs mer om Autoliv, SEC och USA.
Gardell går in i Autoliv - köper aktier för miljarder
Aktivistfonden Cevian har i tysthet köpt aktier för miljarder i Autoliv. Christer Gardell kontrollerar nu 6,9 procent av de utestående aktierna i bilsäkerhetsjätten. Det framgår av en flaggning som precis lämnats in till den amerikanska finansinspektionen SEC i USA.
Läs mer om Autoliv, SEC och USA.
Gardell går in i Autoliv
Aktivistfonden Cevian har i tysthet köpt aktier för miljarder i Autoliv. Christer Gardell kontrollerar nu 6,9 procent av de utestående aktierna i bilsäkerhetsjätten. Det framgår av en flaggning som precis lämnats in till den amerikanska finansinspektionen SEC i USA.
Läs mer om Autoliv, SEC och USA.
Gardell ökar ägandet i Ericsson – igen
Cevian har köpt Ericssonaktier för drygt 1 miljard kronor de senaste veckorna och passerar nu 9 procent av kapitalet. Det framgår av dokument som skickats in till den amerikanska finansinspektionen SEC.
Läs mer om Ericsson, Ericssonaktier och SEC.
Optimism inför börsöppning på Wall Street
USA-börserna verkar kunna tuffa på uppåt mot nya rekordnivåer när onsdagens handel drar i gång. I förhandeln raderades en rapportdriven uppgång ut för General Electric efter att bolaget meddelat att det är föremål för en undersökning av den amerikanska finansmyndigheten, SEC.
Läs mer om General Electric, SEC och Wall Street.
Internationell smäll för bitcoin: Är ingen valuta
Fler länder vänder kryptovalutan bitcoin ryggen. Israels centralbank har beslutat att inte erkänna digitala valutor som faktiska valutor. Även amerikanska finansinspektionen SEC varnar investerare för kryptovalutor.
Läs mer om SEC.
Kushners företag granskas av SEC
Fastighetsbolaget som delägs av Donald Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner granskas av USA:s finansinspektion (SEC).
Läs mer om Jared Kushner och SEC.
Källor: Spotify har ansökt om börsnotering
Svenska musiktjänsten Spotify ska ha ansökt om börsnotering hos amerikanska finansinspektionen SEC, skriver tekniksajten Axios. Uppgiften är inte bekräftad.
Läs mer om SEC och Spotify.
Apple vill slippa räkna in jämställdhet i vd:ns prestation
Apple har lämnat in en ansökan till amerikanska finansmyndigheten SEC om att slippa undan ett förslag från aktieägare.
Läs mer om SEC.
USA: Telia betalade 2,6 miljarder i mutor
Telia betalade motsvarande 2,6 miljarder kronor i mutor i Uzbekistan. Det slår USA:s finansinspektion (SEC) fast. Efter SEC:s beslut och en uppgörelse i en amerikansk domstol väntas Telia få betala sammanlagt runt åtta miljarder kronor till myndigheter i USA och Nederländerna, erfar TT.
Läs mer om Nederländerna, Telia, USA och Uzbekistan.
Höga Ericsson-chefer dras in i misstänkt korruptionshärva
SvD AVSLÖJAR | Ett antal chefer i Ericssons absoluta toppskikt dras allt djupare in i den granskning kring misstänkt korruption i telekomjätten, som amerikanska finansinspektionen, SEC, arbetar med, kan SvD Näringsliv avslöja. Flera av cheferna ingår i vd Börje Ekholms ledningsgrupp.
Läs mer om SEC och SvD Näringsliv.
Bitcoin portas på börsen
Den amerikanska finansinspektionen (SEC) säger nej till att godkänna den digitala valutan bitcoin för börshandlade fonder, så kallade ETF:er.
Märkliga betalningar från Ericsson till telejätte
Misstänkta betalningar via mellanhänder har gått från telekomjätten Ericsson till höga chefer hos en av Ericssons största kunder, sydafrikanska operatören MTN. Det uppger flera av varandra oberoende källor för SvD Näringsliv. Pengaströmmarna ingår i den granskning som amerikanska finansinspektionen SEC gör av Ericssons affärer.
Läs mer om Ericsson, MTN, SEC och SvD Näringsliv.
Toppchef på Ericsson kallas till förhör i USA
En toppchef inom Ericsson har kallats till förhör hos den amerikanska finansinspektionen (SEC) med anledning av anklagelserna om mutbrott. Det bekräftar Ericsson för DN.
Läs mer om Ericsson och USA.
Toppchef på Ericson kallas till förhör i USA
En toppchef inom Ericsson har kallats till förhör hos den amerikanska finansinspektionen (SEC) med anledning av anklagelserna om mutbrott. Det bekräftar Ericsson för DN.
Läs mer om Ericson, Ericsson och USA.
Utredningen växer: Toppchef flygs till förhör i USA
Den amerikanska myndigheten SEC har kallat en högt uppsatt Ericssonchef till förhör. SEC har kommit så långt i sin utredning om korruptionsmisstankar i bolaget att myndigheten nu begärt att få tala med anställda. Ericsson bekräftar till SvD att personer kallats till intervju av amerikanska myndigheter.
Läs mer om Ericssonchef, SEC, SvD och USA.
Tidigare anställd vill avslöja misstänkta mutor
Mutmisstankar har satt Ericsson under lupp hos den amerikanska finansinspektionen SEC. Nu kan det svenska storbolagets läge förvärras eftersom en tidigare anställd ger SEC information om hemliga betalningar.
Läs mer om Ericsson och SEC.
Ericssons affärer med Telia granskas
Granskningen av Ericssons affärer med Telia utökas av amerikanska myndigheter, uppger Svenska Dagbladet. Nu intresseras även USA:s finansinspektion SEC, skriver tidningen.
Läs mer om SEC, Svenska Dagbladet och Telia.
Ericssonaffärer med Teliabolag granskas i USA
Amerikanska myndigheter har utökat sin granskning av Ericsson, erfar SvD Näringsliv. Finansinspektionen SEC ska nu också intressera sig för Ericssons verksamhet i Turkiet samt Telias dotterbolag Turkcell.
WhatsApp-grundaren säljer storpost i Facebook
Jan Koum som ligger bakom meddelandetjänsten WhatsApp har sålt ytterligare aktier i Facebook till ett värde av 203 miljoner dollar. Det visar dokument som skickats in till finansinspektionen SEC, skriver Business Insider.
Läs mer om Facebook, SEC och WhatsApp.
Tesla planerar ännu en nyemission
Tesla Motors planerar att ta in ytterligare kapital mot slutet av året, vilket kan ske genom en nyemission av aktier eller obligationer. Det uppger bolaget i ett dokument som skickats in till finansinspektionen SEC på onsdagen, skriver Electrec.
Läs mer om Electrec och SEC.