September

Fenger tillbaka i Hammarby - efter ett halvårs frånvaro

Sedan i mitten av september har dansken Mads Fenger saknats för Hammarbys del. Mittbacken skadade ljumsken allvarligt och tvingades till operation. Men efter en lång period av rehabilitering är Fenger nu tillbaka.
Läs mer om Fenger och Hammarby.

SD är partiet som lyckas bäst på sociala medier

Sociala medier har det senaste decenniet blivit ett allt viktigare verktyg för partier att nå ut till väljare.Sverigedemokraterna är de som lyckas bäst, visar nya siffror.Frågan är hur avgörande det blir för valet i september.
SD dominerar på sociala medier
Sociala medier har det senaste decenniet blivit ett allt viktigare verktyg för partier att nå ut till väljare. Sverigedemokraterna är de som lyckas bäst, visar nya siffror. Frågan är hur avgörande det blir för valet i september.
SD dominerar på sociala medier
Sociala medier har det senaste decenniet blivit ett allt viktigare verktyg för partier att nå ut till väljare. Sverigedemokraterna är de som lyckas bäst, visar nya siffror. Frågan är hur avgörande det blir för valet i september.

Kvällspostens medarbetare nominerade till journalistpris

Den afghanske 16-åringen kom ensam till Sverige under den stora flyktingkrisen 2015. En måndagsmorgon i september 2016 hittas hans mördade kropp på Östra kyrkogården i Malmö.Kvällspostens medarbetare Federico Moreno och Jens Christian ville veta vem han var och vad som låg bakom.Deras reportage är en del av en artikelserie i Kvällsposten och Expressen som nu blivit nominerad till Röda korsets journalistpris.
Åklagaren: MFF-spelaren åtalas för våldtäkt av barn inom kort
Kammaråklagare Rikard Darell bekräftar nu att han ska åtala den häktade MFF-spelaren som misstänkt för våldtäkt mot barn. Våldtäkten ska ha ägt rum i Malmö i början av september 2016.– Utredningen är inne i slutfasen, säger Rikard Darell.
Läs mer om Malmö och Rikard Darell.
SD föreslår 20000 till förstföderskor
Sverigedemokraterna vill ge ett bidrag på 20 000 kronor till familjer som får sitt första barn. Förslaget kan bli en del av partiets valplattform inför riksdagsvalet i september, rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot.
Höj den allmänna pensionen
Inför valet den 9 september uppmanar PRO samtliga partier att ställa sig bakom kravet om höjd allmän pension. Uttag medges ej! Transaktionen kunde ej genomföras. Det är besked som många av Sveriges pensionärer möter alltför ofta.
Läs mer om PRO.
Angelina Jolies nya flört är svenska skådisen Garrett Hedlund
Skådespelerskan Angelina Jolie, 42, ansökte om skilsmässa från Brad Pitt, 54, i september 2017. Angelina Jolie och Brad Pitt. Bildkälla: Charles Sykes/Invision/AP/TT Bild Och nu verkar Angelina redo att ge sig ut på dejtingscenen igen.
"Onåd" är en sjudande kittel av hudlösa identitetskriser
Att dådet den 11 september förändrade världspolitiken är ett oomtvistat faktum. Men hur berörde det våra mänskliga relationer?
Dota Major tournament ESL One Birmingham unveiled
The UK has often felt a little neglected when it comes to major esports events, but following on from the CS:GO Major taking place in September, esports fans have even more good news,
Läs mer om September.
ÅTAL: Man misstänkt att ha slagit kvinna i huvudet
Knuffar och slag i huvudet. Det leder till åtal för en man som nu är misstänkt för misshandel. Det var i Nedre Gärdsjö, i Rättvik, den 8 och 9 september 2017, som brottet ska ha begåtts.
Läs mer om Nedre Gärdsjö och Rättvik.
Ny investeringschef i Kinnevik
Kinnevik har rekryterat Lars-Åke Norling som från början av september blir ny investeringsdirektör, Investment Director, och ansvarig för TMT-sektorn, det vill säga telekom, media och tech.
Kinnevik rekryterar ny investeringsdirektör
Kinnevik har rekryterat Lars-Åke Norling som från början av september blir ny investeringsdirektör, Investment Director, och ansvarig för TMT-sektorn, det vill säga telekom, media och tech. Det framgår av ett pressmeddelande.
Malexandermördare kvar på livstid
I september 2017 fick Tony Olsson, numera Tony Byström, avslag i hovrätten efter en ansökan om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Han överklagade till Högsta domstolen som nu meddelar att den inte kommer att ta upp fallet. Detta betyder att hovrättens beslut står fast, skriver Corren.
Malexandermördare kvar på livstid
Inrikes. I september 2017 fick Tony Olsson, numera Tony Byström, avslag i hovrätten efter en ansökan om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Han överklagade till Högsta domstolen som nu meddelar att den inte kommer att ta upp fallet.
Malexandermördare kvar på livstid
I september 2017 fick Tony Olsson, numera Tony Byström, avslag i hovrätten efter en ansökan om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Han överklagade till Högsta domstolen som nu meddelar att den inte kommer att ta upp fallet.
Finanschefen lämnar Addvise
Addvise finanschef Anna Hasselgren har valt att lämna sin befattning. Hon kommer dock att kvarstå som finanschef och medlem av ledningsgruppen till den 12 september 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Addvise och Anna Hasselgren.
Trevor Noah besöker Sverige
Komikern, mest känd som programledare för "The daily show", är ute på turné med sin självbetitlade show. 23 september besöker han Stockholm för en föreställning på Hovet.
Läs mer om Hovet, Stockholm, Sverige och The.
DDM extends its revolving credit facility of EUR 17 million for a further six months
DDM Holding AG (First North: DDM) announces that it has extended its super senior revolving credit facility of EUR 17 million with a Swedish bank for a further six months until 28 September 2018. The revolving credit facility will be used to finance acquisitions and for general corporate purposes, and is permitted under the current senior secured bond frameworks (ISIN: SE0009548332 and ISIN: SE0010636746).
Läs mer om EUR, September och Swedish.
Så bra är nya filmen 12 Strong
Så var det dags för ännu en film där i synnerhet USA får chansen att bearbeta traumat efter 11 september-attackerna.Som sådan är 12 strong en av de lyckligaste krigsfilmerna jag sett.
Läs mer om Strong och USA.
Union Carbide Productions återförenas
Union Carbide Productions återförenas för två konserter i sommar. Den 24 augusti och den 6 september spelar rockbandet på Liseberg respektive Gröna Lund.
Läs mer om Gröna Lund och Liseberg.
Martin Timell åtalas för våldtäkt
Kammaråklagare Anna Bengtsson väcker åtal mot TV4-profilen för en misstänkt för våldtäkt begången i september 2008. TV4-profilen Martin Timell åtalas för våldtäkt, meddelar Åklagarmyndigheten. Brottet ska ha begåtts under en fest hösten 2008.
Läs mer om Åklagarmyndigheten.
Martin Timell åtalas misstänkt för våldtäkt
TV4-programledaren Martin Timell, som polisanmäldes i samband med metoorörelsen, åtalas misstänkt för våldtäkt. Det skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Brottet som Timell misstänks för preskriberas i september, så Åklagaren vill skynda på med rättegången.
Läs mer om Timell och Åklagaren.
JUST NU: 17 nazister misstänks för brott
En grupp på 17 personer med koppling till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen misstänks för brott i samband med demonstrationen den 30 september 2017.Personerna misstänks för våldsamt upplopp och hets mot folkgrupp, skriver polisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Nordiska.