Ser

Opera som balanserar på gränsen

Östersjöfestivalen i Stockholm drar i gång med Peter Sellars uppsättning av Stravinskys Oedipus Rex. Lars Sjöberg ser ett flyktingdrama komma på avvägar.
Läs mer om Stockholm.

Polisens offensiv på E6 har skrämt vägpiraterna

Polisens satsning på att minska kriminaliteten längs E6 ser ut att ha lyckats.– Vi ska sammanställa statistiken när augusti är slut, men det står klart att brottsligheten minskat markant, säger Ingemar Nilja, kommissarie vid polisen i Halland.Exempelvis verkar de så kallade vägpiraterna hållit sig borta från E6 i sommar.
Läs mer om Ingemar Nilja.
Mel Gibson visar upp sin förvandling
Skådespelaren Mel Gibson ser inte ut som han brukar göra.Efter att ha hållit sig borta fram rampljuset ett tag tar nu Mel Gibson klivet tillbaka in under strålkastarna för att spela in filmen Dragged Across Concrete.I filmen som spelas in i Kanada dök Gibson upp med en minst sagt markerande mustasch.
Läs mer om Gibson, Kanada och Mel Gibson.
Baras revansch – nära TRE superköp
Barcelona har tappat Neymar och ser ut att bli omsprungna rejält av Real Madrid.Men nu har den katalanska storklubben två tunga namn på väg in.
Läs mer om Neymar, Real Madrid.Men och TRE.

Han ser ut som en Taylors and Jones-korv i kortbyxor

Kungsholmen 11.54.
Läs mer om Jones-korv.
Tidlös tolkning av Astrids saga
Det är barnen som spelar nästan alla roller när Unga Västanå sätter upp Mio min Mio.Margareta Sörenson ser en musikalisk och lekfull tolkning där konungen och Kato är två sidor av samma man.
Stockholms innerstad – inte längre ett reservat för de rika
Nobel Center har stoppats, Sturegallerian är kvar och de viktigaste husen som revs i Klarakvarteren har byggts upp igen. Kulturhistorikern Mats Wickman går runt i ett framtida Stockholm och ser en stad som har börjat bygga för kontinuitet och samhörighet.
Zlatan hyllas stort efter nya bilderna
Zlatan Ibrahimovic närmar sig comeback och knäskadan ser ut att vara historia.På Instagram har han publicerat ett klipp där 35-åringen utdelar ett par rejäla sparkar mot en boxningssäck.Nu hyllas svensken.Välkommen tillbaka kungen, skriver en person.
Låt det här få funka som en avslappningsövning
Ett par veckor av stress och spänningar – men inte ett spår av AIK:s ansträngda atmosfär märktes i Jämtland.Mot ett Europa League-luktande Östersund blev processen enkel, och nu måste verkligheten överskugga den självupplevda pressen.Det ser ju ganska bra ut.
Här är Helsingborg-supportrarnas protest
HIF:s supportrar har fått nog.I matchinledningen mot Gais hemma på Olympia manifesterade fansen med en nästan tom läktare och en banderoll med texten:Så här ser det ut i en klubb utan press. Så om ni inte klarar pressen – ta då av den rödblå dressen.
Läs mer om Olympia.
Zaras kärleksbild gör fansen galna
Här är Zara Larssons fina kärleksord till pojkvännen, modellen Brian Whittaker på hans födelsedag.Jag ser på dig varje dag och tänker: Wow, det är min pojkvän, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Brian Whittaker och Instagram.
Anmäld matförgiftning allt oftare falsklarm
Det kommer in allt fler anmälningar om misstänkt matförgiftning i Stockholm, men kommunen bedömer samtidigt att riktiga fall blivit ovanligare. Enligt kommunen har anmälningsbenägenheten ökat och det ser man som positivt.
Läs mer om Stockholm.
Bortskämd medelklass orkar inte stoppa högerpopulismen
En kraftfull urban proteströrelse kan fälla förtryckande regeringar, menar Jnos Szky, självständig ungersk regimkritiker. Men det kräver att medelklassen vaknar – vilket Viktor Orbn ser till att den inte gör i ett Ungern som har blicken vänd mot Putin.
Läs mer om Putin, Ungern och Viktor Orbn.
Finländsk forskare: IS gör sig större än organisationen är
Ett sätt att framstå som större och mäktigare än vad man i själva verket är. Så ser Karin Creutz, forskare i islamism, extremism och nationalism vid Helsingfors universitet, på terrorsekten Islamiska statens (IS) benägenhet att gång på gång ta på sig ansvaret för terrordåd på skilda håll i världen.
Läs mer om Islamiska och Karin Creutz.
Stad i dag – Fogelströminspirerad pjäs på Teater Reflex i Kärrtorp
Repetitionerna av pjäsen Stad i dag, inspirerad av Per Anders Fogelströms romansvit Mina drömmars stad, pågår just nu för fullt på Reflexen i Kärrtorp (här lunchpaus) och Kent Ekberg regisserar och Greta Sundberg har skrivit manuset och här ser vi kvinnorna som står i kö till hotellets enda toalett och vrider sig i sin nöd och här en bild ur en annan scen.
Stor sorg om det är det sista vi ser
Fem år och ut.Alexander Axn avslutar sin tid i Örebro efter säsongen 2017.Det har varit upp, det har varit ner, upp igen och sedan ner igen och sen upp igen och sedan ner – men framför allt har det varit väldigt levande, och det gör att uppbrottet känns rätt och fel på samma gång.
Läs mer om Örebro.
Grease-stjärnan bryter tystnaden om cancern
Grease-stjärnan Olivia Newton-John fick i maj meddelandet att hennes bröstcancer kommit tillbaka – och hon tvingades ställa in sin turn.Nu ger hon fansen ett glädjebesked.– Jag mår bra och ser fram emot att se er snart, säger hon i en ny video.
Brand i ladugård – ser svart rök
Räddningstjänsten är just nu på väg till en ladugårdsbrand i Åstorp i Skåne.Enligt larmet kommer det svart rök från maskinhallen.– Vi är på väg så jag vet inte så mycket än, säger Lennart Linderos vid räddningstjänsten.
Läs mer om Skåne.Enligt och Åstorp.
Fängslande och episkt av Kjell Westö
I sin nya roman skildrar Kjell Westö en misslyckad författare.Annina Rabe ser ett konstruerat men fängslande försök till litterär självrannsakan.
Läs mer om Kjell Westö.
Peter Madsens kollega: Det finns ingen logik
KÖPENHAMN. En ny film från TV2 i Danmark visar den dramatiska räddningsaktionen – och hur uppfinnaren Peter Madsen agerade direkt efter det av polisen ifrågasatta haveriet.Vännen och arbetskollegan Gwaino Razz menar att han inte ser något konstigt i Madsens beteende på tv-bilderna.– Han såg inte ut som om något sådant hade hänt, säger Gwaino Razz.
Läs mer om Danmark, Gwaino Razz, Peter Madsen och TV2.
Itunes kan få nya filmer bara 17 dagar efter premiären – men priset avskräcker
Enligt nya uppgifter jobbar både Hollywood och Apple för att nya storfilmer ska kunna visas i Itunes redan ett par veckor efter biopremiären. Biograferna är skeptiska, men det ser ut som att Hollywood kommer att strunta i det.
Läs mer om Apple och Hollywood.
Damallsvenskan visas i Mellanöstern
Damallsvenska fotbollsmatcher ska i höst tv-sändas i – Mellanöstern. – Vi ser inga jättestora vinster i det här utan handlar mer om att få visa upp damfotboll, säger Linda Wijkström, generalsekreterare för Elitfotboll dam.
Trendiga Reykjavik – perfekt för en weekend
Island är just nu ett av världens trendigaste resmål. Omvärlden har fått upp ögonen för landet och det är verkligen värt ett besök, naturen är svårslagen med fjäll, glaciärer och sandöknar om vartannat. Huvudstaden Reykjavik är en pärla. Den ser inte mycket ut vid första ögonkastet, men tittar man närmare finns precis allt man kan behöva – om än i lite mindre skala.
Klart: Damallsvenskan sänds - i Mellanöstern
Ingen svensk distributör har haft rättigheterna för damallsvenskan.Nu meddelar Elitfotboll Dam att serien ska börja direktsändas - i Mellanöstern.– Vi ser inget vinstintresse i det här i dagsläget, säger generalsekreterare Linda Wijkström till TT.