Ser

Nemtsovs dotter: Ser ingen vilja att brottet klaras upp

Natten till den 27 februari har det gått två år sedan mordet på den ryska oppositionspolitikern Boris Nemtsov. På platsen där han mördades rensar Moskva stad återkommande bort blommor och porträtt som smällts upp för att hedra honom. – Jag kommer att fortsätta främja en rättvis och objektiv utredning kring mordet, men vi kan inte förutse hur det ryska maktsystemet kommer att förändras, säger Boris Nemtsovs dotter Zjanna Nemtsova till SvD.
Läs mer om Moskva, SvD och Zjanna Nemtsova.

Truex ute efter revansch i Daytona 500

Tampa. Martin Truex Jr. förlorade Daytona 500 med en hundradel för ett år sedan. – Jag ser fram emot att vara på andra sidan i år, säger han inför söndagens Great American Race som inleder en Nascar-säsong med en hel del nyheter.

Tveksamhet kring Rysslands växling

Ryssland tog silvret i lagsprinten. Men var deras växling inför den tredje sista sträckan korrekt? Om växlingen inte utfördes korrekt kan det ryska laget komma att diskas. – Är det kontakt? Hon ser tveksam ut själv, säger experten Anders Blomquist i SVT.
Läs mer om SVT.
Axel Schylströms flickväns kärleksstöd
Axel Schylström lyckades ta sig till Andra Chansen med När ingen ser - och stöttades av nära och kära. På efterfesten visade flickvännen Malin hur stolt hon är över sin skönsjungande pojkvän. – Det är skitkul, han är jätteduktig. Men det är inte kul innan man vet hur det går, säger hon i Expressen TV.
De gick vidare till final i Melodifestivalen
Skräll! Eurovision Song Contest-vinnaren Loreen tog sig inte direkt till final i Melodifestivalen. I stället gick Wictoria och Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia vidare direkt. Till Andra chansen tog sig Axel Schylström med När ingen ser och Loreen med Statements.
Malmö FF:s sköna anfallsorgie
En anfallare var bäst på plan.De andra två gjorde varsitt mål.–Det är klart att det alltid är skönt att göra mål, säger Pawel Cibicki som i konkurrensens MFF allt mer ser ut att bli kantmittfältare.
Läs mer om MFF och Pawel Cibicki.
SD-politikern vill sätta in militär i Rosengård
Pontus Andersson, SD-politiker i Malmö, vill sätta in militär i Rosengård vid upplopp.Det säger han till BBC.– Rosengård har problem som vi inte ser i mer svenska delar av Sverige, säger Andersson i det brittiska reportaget.
SD vill sätta in militär – i Rosengård
Pontus Andersson, SD-politiker i Malmö, vill sätta in militär i Rosengård vid upplopp.Det säger han till BBC.– Rosengård har problem som vi inte ser i mer svenska delar av Sverige, säger Andersson i det brittiska reportaget.
Italiens eviga väntan på lösningar
DN 26/2 2017. Vänstern grälar, högern är inkompetent och populisterna vimsiga. Italiens behov av reformer är akut, men kaoset ser ut som det brukar göra.
Upptrappad våldsspiral en osäker framtid för Nordirland
Ett val på Nordirland ser ut att bli en extra huvudvärk för den brittiska premiärministern Theresa May – bara veckor innan hon ska börja ta landet ut ur EU. Läget på Nordirland är nu så spänt att regionen kan behöva styras från London igen och många oroas över att det ska få våldet att blossa upp på nytt.
Läs mer om London, Nordirland och Theresa May.
Så ser du Svenssons titelfajt mot Braekhus
Klara Svensson är inställd på att lämna Oslo med Cecilia Braekhus fem mästarbälten i organisationerna WBC, WBA, IBF, WBO och IBO. Men hur ska boxningsfansen följa stormatchen i Spektrum?
Läs mer om IBF, IBO, Oslo, Spektrum, WBA, WBC och WBO.
Rudolfssons Lindgren flyger inte denna gång
Margareta Sörenson ser Lars Rudolfsson göra tankfull bildteater av Barbro Lindgren
Läs mer om Barbro Lindgren.
Löfven vägrar svara om vinster i välfärd
Hårdare krav och ökad trygghet är signalen inför vårens S-kongress. Men statsministern hade svårt att ge ett konkret besked om vinsterna i välfärden efter partiets kritiserade omsvängning med fokus på skolan i första hand. – Vi hör att det är fler partier som är oroliga särskilt för skolan och ser snabbare behov på det området. Om det finns en sådan öppning är det klart att vi vill diskutera det, säger Stefan Löfven.
Läs mer om Stefan Löfven.
Nya Suzuki Ignis trollar med utrymmet
När jag tittar på ny Suzuki Ignis ser jag en liten pyttebil. Visserligen hög men den ser nästan kortare ut än sina 3,70 meter. När jag sitter i bilen börjar jag fundera på betydligt större konkurrenter. Det är sannerligen ett trolleritrick.
Bokrisen: Hoppet står till utländska byggare och moduler
Enbart 2016 ökade befolkningen med 144 136 personer, snabbare än nya bostäder byggs. Nu ser regeringen över alla byggregler i hopp om att utländska byggkoncerner ska våga sig till Sverige. Marknadskrafterna släpps friare.
Läs mer om Sverige.
Alla krafter behövs i kampen mot våldtäktskulturen
Ser vi en generell backlash för kvinnors livsutrymme? Låt oss kanalisera den växande oron för kvinnors trygghet och sätta den i arbete. Kvinnor och barn behöver inte räddas av män, vi behöver att vår rättvisa och frihet värnas – det är det som är jämlikhet.
Mördare i Malmö riskerar gå fria efter EU-beslut
Misstänka i flera av morden och mordförsöken riskerar gå fria. Malmöpolisen och åklagare har fått svårare utreda mord efter att flera teleoperatörer börjat vägra lämna ut uppgifter om mobilsamtal.Gängkriminella i Malmö blev vinnare.– Ja, som jag ser det blir det så. Det blir svårare att lagföra dem, säger vice chefsåklagare Jenny Lindell.
Läs mer om EU-beslut, Jenny Lindell och Malmö.
Henrik Schyffert på Scalateatern, Karlstad
Bob Dylans Don t think twice, it s all right tonar ut och in kommer Henrik Schyffert, tretton år efter smygpremiären på just denna fina scen för stand up-turnn Tut tut här kommer vi och så här ser vi ut inuti med Peter Wahlbeck. Tretton år och en helt annan Schyffert. Tretton år och ett helt annat Sverige.
Top Gear visar ny trailer – och det ser lovande ut
Top Gear har förlorat sin kortvariga ledare Chris Evans. Ett ledarskap som blev oerhört kritiserat. Men efter en kaotisk första säsong som kulminerade med att Evans hoppade av efter sex program, är vi nu redo för en ny säsong – med premiär 5 mars. Matt LeBlanc verkar bli en ny programledare för Top Gear tillsammans med Chris Harris och Rory Reid. Förhoppningsvis uppbackad av Sabine Schmitz, drottningen av Nürburgring, under kommande säsong, även om hon inte dyker upp i den här trailern. Vi har tidigare berättat om hur Top Gear besöker försäkringsrepresentanten och ikväll får vi ett nytt
Wayne Rooney kan bli bäst betald i världen
Wayne Rooney ser ut att ha gjort sitt i Manchester United. Spelarens representant har i veckan befunnit sig i Kina för att förhandla med klubbar. Detta enligt The Sun.
Läs mer om Kina, Manchester United och The Sun.
Romantiska resebilder som gått helt åt skogen
Tänk dig att du var på romantisk parutflykt på Amsterdams kanaler och din partner raskt somnade i båten. Eller blir fotograferad när du friar till din flickvän i parken och sedan ser på fotot hur en man blottar rumpan i bakgrunden. Kolla in de här misslyckade fotografierna på romantiska par.
Världens bästa stränder - vilken passar dig bäst?
Hur ser din drömstrand ut? Hör du till dem som vill leta snäckor? Eller vill du hellre ha fantastiska klippor? Här är tio av världens häftigaste stränder - beroende på tycke och smak.