Ser

HIF byter ut kaptensbindel – blir regnbågsfärgad

Helsingborgs IF byter ut sin kaptensbindel.Till kommande säsong bär Peter Larsson en regnbågsfärgad kaptensbindel.– Vi ser inte detta som en politisk fråga, detta handlar om vår värdegrund och vårt ställningstagande och detta är en självklarhet oavsett partitillhörighet, säger Mats-Ola Schulze, klubbdirektör i HIF.

M-veteranen: Alla hackar på Kinberg Batra

Moderaterna har det tungt och pressen på Kinberg Batra hårdnar. Men M-ledaren får nu stöd av före detta M-toppen Gunilla Carlsson. – Jag tror att Kinberg Batra ser bortom spelet och står rätt stadigt, säger hon till SvD.
Så ser Ellos nya trädgårdskollektion ut
Här är första bilderna på Ellos nya trädgårdskollektion.Vintagedetaljer och bohemisk stil med flärdfull underton.Härligt hantverk i vackra färger, inspirerat av Kuba och Indien.
Läs mer om Indien och Kuba.
Säsongen inledd för Ericsson – fast i sanden
Formel 1-säsongen är igång med nya bilar. Då ser det ut som vanligt med Mercedes-giganten Lewis Hamilton i topp. Marcus Ericsson slutade första dagens träning fastsatt i sanden.
Läs mer om Ericsson.

Hur seriös är han? Det ser fjantigt ut

Rookiespelaren Grayson Murray har fått stor uppmärksamhet i USA och England efter att han bjudit in Playboymodellen Lindsey Pelas till att vara hans caddie på US Masters. En som inte förstår hur Murray tänker är Helen Alfredsson. – Hur seriös är han? Det ser fjantigt ut, säger hon.
Läs mer om England, Helen Alfredsson, Murray och USA.
Lång vänskap bakom anfallsduons kemi
De känner varandra sedan distriktslaget. Nu ser Ola Toivonen och Marcus Berg ut att få starta Sveriges VM-kval mot Vitryssland. – Det är väl ett bra par vi har där framme, säger Toivonen.
Almen Bibic blev helt överlycklig av målet
ÄNGELHOLM. Rögle svarade för en makalös vändning mot BIK Karlskoga. I tredje perioden blir 2-0 till BIK Karlskoga 4-2 till Rögle på 7.40! När fighterbacken Almen Bibic stänger butiken med 5-2 i tom kasse blir han överlycklig. Åker över rinken och hyllar klacken. – Jag vill fira med våra fantastiska fans. När det ser som tuffast ut för oss driver de på oss till stordåd. Fansen är som en sjätte spelare som aldrig ger sig, säger Almen Bibic.
Läs mer om Almen Bibic och Rögle.
Tufft läge för Nilla Fischers Wolfsburg
Nilla Fischers Wolfsburg hoppas på revansch för förra årets finalförlust när man ställs mot Lyon redan i kvartsfinalen i Champions League. Men efter 0–2 på hemmaplan ser det tufft ut att ens ta sig vidare för det tyska laget.
Läs mer om Lyon.
Koenigsegg avslöjar: Så lång är väntetiden
Det räcker inte att slanta upp pengarna – du får också gå med på att vänta i drygt fyra år på din Koenigsegg. Det avslöjade Christian von Koenigsegg i en intervju med Road Track på bilsalongen i Genève. Vi har en väntetid på fyra år. Vi vill korta den, eftersom det blir svårare och svårare att sälja bilar med leveranser fyra eller fem år senare. Hur ser världen ut om fyra–fem år?, säger han. Beställer du en Agera RS eller Regera idag får du alltså bilen levererad 2021. Målet är att få ned väntetiden till två och ett halvt år –
Det är ungdomar som har gjort detta
En ung man är död och två är allvarligt skadade – så ser det ut efter onsdagens knivbråk.Våldet i Hässleholmen har återigen blossat upp.Problemen fortsätter i Borås riskområde.– Det är ungdomar som har gjort detta och som har blivit utsatta. Att prata om gäng känns onödigt innan vi vet vad det handlar om, säger Tomas Stakeberg Jansson, lokalpolisområdeschef i Borås.
Läs mer om Hässleholmen.
Olsson: Jag trivs bättre på vanligt gräs
Andreas Isaksson kom, Kim Källström kom - och nu har också Jonas Olsson skrivit på för Djurgården. Nu berättar den förre landslagsförsvararen om sin långa karriär utomlands, hur nära han var Tottenham, hur han ser på att lagets supportrar, Stockholmsderbyn och målsättningen med säsongen 2017. - Djurgården är en av de största klubbarna i Sverige och då ska man vara med i toppen, säger han.
Hammarby lånar in kroatisk vänsterback
Här är spelaren som ser ut att bli Hammarbys nästa värvning. Enligt SportExpressens uppgifter lånar Bajen in Mario Musa, 26, från Dinamo Zagreb. Den 26-årige vänsterbacken väntas presenteras inom kort.
Läs mer om Bajen, Dinamo Zagreb och Mario Musa.
Nu är våren här – för att stanna
Ställ fram grillen, damma av trädgårdsspaden och leta reda på solglasögonen.Våren har kommit till Västsverige för att stanna.– Vi har en period med vackert väder framför oss. Det ser ut som att det blir en riktig vårbrukarhelg, säger Johan Groth, metereolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Johan Groth, Storm och Västsverige.
Uppgifter: Oscar Alsenfelt klar för LIF
Oscar Alsenfelt utsågs till SHL:s bästa målvakt och har burit Malmö Redhawks under säsongen.Nu ser han ut att lämna klubben då burväktaren sägs vara klar för en återkomst till Dalarna - om Leksand klarar sig kvar i SHL, enligt Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Dalarna, LIF, Leksand och SHL.
Det betyder de trendiga hälso-orden
Ekologisk. Organisk. Raw.Vi ser och läser de nya livsmedelsorden – men vet vi vad de betyder?Att organiskt är detsamma som ekologiskt, att närproducerat nödvändigtvis inte är bäst?Här reder vi ut de trendiga hälsoorden.
Publiktrenden ser ut att vända för bandyfinalen
SM-finalen i bandy har tappat publik de senaste åren. Men till lördagens matcher ser det ut att bli ett trendbrott. – Jag skulle bli förvånad om det blir under 16.000, säger Per Selin, ligachef för Svensk elitbandy.
Läs mer om Per Selin och Svensk.
Man hittad brutalt misshandlad
En man har hittats brutalt misshandlad i sitt hem i Göteborg.– Det rubriceras som grovt på grund av hur offrets skador ser ut, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Man hittat brutalt misshandlad
En man har hittats brutalt misshandlad i sitt hem i Göteborg.– Det rubriceras som grovt på grund av hur offrets skador ser ut, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Region Väst.
Marcus Berg: Grattis till Djurgården
Det snackades Djurgården på landslagets samling i Friends arena. Med Jonas Olsson i laget ser Marcus Berg blåränderna som en het utmanare till Malmö FF. – De vill nog försöka vinna allsvenskan med det lag som man har, säger Berg.
Läs mer om Berg, Djurgården och Malmö FF.
Stabila områden ska få flyktingar att återvända
Washington. USA ser framför sig säkrare zoner i Irak och Syrien, dit flyktingar ska kunna återvända. Några detaljer om USA:s långsiktiga roll kom inte, när utrikesminister Rex Tillerson ledde sitt första stora möte.
Läs mer om Irak, Rex Tillerson och Syrien.
Framsteg. Tio skäl att se fram emot framtiden av Johan Norberg
Efter en engelsk utgåva kommer nu Johan Norbergs optimistiska samtidsanalys ut på svenska. Gunnar Wetterberg ser sig nödd att kasta lite smolk i glädjebägaren.
Läs mer om Johan Norberg.
Magnus Nyström: Jag blir förtjust när jag ser det
Jag hoppas att Stefan Liv ler i sin himmel. För HV 71 visar mästarklass igen. 3-0 i matcher mot Färjestad och en Kinnarps Arena som rockar bättre än de flesta arenor i landet, Det blir en fin vår i Jönköping. Och jag blir ännu mer förtjust i detta lag när tränaren Stephan Lillis Lundh nästan hamnar i slagsmål med Färjestads sportchef Håkan Loob.
Ewa Stenberg: Går Centern om blir det tal om att byta ledare
I april förra året ledde Anna Kinberg Batra Sveriges största parti. I dag är M trea, och krymper i sådan takt att det snart kan vara nummer fyra. Det är en dramatik som sällan skådats i svensk politik. Väljarna ser ett parti med oklar kurs, styrt av det våta fingrets politik. Moderaterna sjunker allt djupare ner i krisen, till ett läge där det kan bli nödvändigt att byta partiledare.
Uppgifter: Luleå nära att värva Olausson
Luleå ser över truppen till kommande säsong. Nu ser laget ut att få en drömförstärkning då förre succcentern Niklas Olausson uppges vara nära en återkomst, enligt Norrländska Socialdemokraten.
Dan Eliasson: Ronneby har varit en liten idyll
Ronnebygänget satte skräck i samhället under 2016.Nu har läget lugnat ner sig något – men polisen i Blekinge vill ha fler anställda.– Jag som rikspolischef jobbar inte direkt mot Ronneby. Men jag har i dag försäkrat mig om att regionledningen ser Ronneby, säger Dan Eliasson.
Läs mer om Blekinge, Dan Eliasson och Ronneby.