Ser

Carl P Herslow var missnöjd först av alla

Han var missnöjd – först av alla.Efter 40 års kampanjande satsar Carl P Herslow på ännu ett val.– Eftersom folk inte ser resultat av Sverigedemokraternas existens, så hoppas vi få fler röster i nästa val, säger han.
Läs mer om Carl P Herslow.

President vädjar till enighet i valet av nästa ANC-ledare

Sydafrikas president Jacob Zuma vädjar till enighet när socialdemokratiska African National Congress, ANC, väljer ny partiledare.Han hoppas att delegaterna vid kongressen i Johannesburg kan se förbi de interna stridigheterna.Annars ser framtiden mörk ut för partiet, varnar Zuma, skriver BBC.
Läs mer om ANC, BBC, Jacob Zuma, Johannesburg och Zuma.
Varningen i kväll: Förrädisk halka
Ska du ge dig ut på vägarna under kvällen gäller det att se upp för förrädiskt halka.Johan Groth, meterolog på Storm, går ut med en varning:– Det är en uppenbar risk att vi får en besvärlig kväll och natt med förrädisk halka som man inte ser, det kan komma att frysa på snabbt, säger han.
Läs mer om Storm.
Det ser ut som en interference
Feel The Music var knappt betrodd alls på V75. Men det struntade hästen i och skrällvann V75-2.Efter loppet kritiserades dock hästens sätt att bryta ut på upploppet.– Det ser ut som en interference., säger Per Skoglund.
Läs mer om Per Skoglund och V75.

Brandmännen Daniels rädsla i halkan på E6

Räddningstjänsten ryckte ut till olyckskasoet på E6 för att rädda liv och försöka garantera säkerheten på vägen.De kunde själva ha råkat riktigt illa ut.– Man blir lite spak när man hör bilar med låsta hjul och ser hur det flyger gnistor från dubbdäcken, säger insatsledaren Daniel Axelsson.
Läs mer om Daniel Axelsson.
Trumps julklapp: Skattesänkningar klara
Trumps planerade skattesänkningar ser ut att röstas genom innan jul.Två tidigare tveksamma senatorer har nämligen svängt i frågan – och ett färdigt förslag har tagits fram.– Det här är min julklapp till det amerikanska folket, har presidenten tidigare sagt.
Många norrmän känner oro inför julhelgen
En inte odelad glädje sänker sig över Norge inför den stundande julen. De allra flesta norrmän, 91 procent, ser fram emot högtiden, visar en färsk undersökning genomförd av Ipsos på beställning av organisationen Kirkens Bymisjon.
Läs mer om Norge.
Melania Trump mer populär än maken
USA:s första dam Melania Trump blir allt mer populär, enligt nya siffror. Sämre ser det ut för hennes make – president Donald Trump, rapporterar The Hill.
Succn fortsätter: Leksand är ny tvåa
Två snabba mål och Leksand hakar fortsatt på i den absoluta toppen av hockeyallsvenskan.Leksand har nu två raka segrar hemma i Tegera arena.För Södertälje ser det tyngre ut.
Läs mer om Leksand och Tegera.
Trump med stormsteg mot viktig politisk seger
NEW YORK | Republikanerna ser ut att få igenom sin skattereform vilket skulle innebära en viktig politisk seger för partiet och president Trump. Men fortfarande finns orosmoment och enstaka kongressledamöter kan komma att stjälpa hela den omfattande reformen.
Läs mer om Trump.
Jag har aldrig varit med om något så oproffsigt
HAMBURG. Norge är klart för VM-final efter kross mot Nederländerna.Sen blev det kaos i den mixade zonen.– Jag blir så förbannad. Vi står här och ser dumma ut, säger målvaktsstjärnan Katrine Lunde.
Polisens varning: Så stjäl tjuvarna dina julklappar
Varje år ser polisen en ökning av inbrott i bilar under julhandeln. Tjuvarna tar sig in i ett parkerat fordon – och stjäl diverse påsar och paket.Nu berättar polisen hur du bäst skyddar dig från att bli utsatt.
Liverpool-mittfälare ser ut att lämna – i januari
Liverpool har haft problem på mittfältet under säsongen. Marko Grujic ser inte ut att bli lösningen på problemen – Liverpool-mittfältaren ser nämligen ut att lämna klubben i januari, skriver Liverpool Echo.
Läkaren: Lev klimatsmart – så blir du mer hälsosam
Akutläkaren Courtney Howard vill rädda planeten.Klimatförändringar hotar inte bara vårt jordklot – utan även den globala hälsan menar den kanadensiska doktorn.– Ser man på vad folk verkligen bryr sig om är det hälsa och jobb. Därför gäller det att visa hur folk vinner på att vara klimatsmarta, säger Courtney Howard till HBL.
Läs mer om Courtney Howard och HBL.
Riskabelt att fjärrstyra flygplatser från Arlanda
Ett nytt avtal gör att flygplatserna i Kiruna, Umeå, Östersund och Malmö kommer att bli helt beroende av en fungerande it-kommunikation till Stockholm, något som kan öka sårbarheten i krissituationer. Vi ser frågetecken kring Luftfartverkets objektivitet i frågan och anser att den bör behandlas av en helt oberoende instans, skriver ett stort antal flygledare.
Bundesbank ser robust uppsving i tyska ekonomin
Bundesbank ser ett brett baserat och robust uppsving i den tyska ekonomin, som nu går mot ett allt mer moget stadium.
KLART: Så ser du fotbolls-VM
Fotbolls-VM blir sommarens stora tv-fest för sportälskare.Nu har SVT och TV4 meddelat hur matcherna kommer att sändas.
Läs mer om SVT och TV4.
Tesla Model 3 ökar snart produktionstakten – målet är 5.000 bilar/vecka
Det har varit trögt för Tesla att nå sitt produktionsmål 5.000 bilar per vecka, ett mål som skulle uppfyllas under december. Exakt vad det är som sinkat produktionen – eller om det funnits flera flaskhalsar – har inte fått någon förklaring via Teslas officiella kanaler. Teslachefen Elon Musk talade tidigt om production hell när Model 3 skulle sättas i produktion. Men nu ser det ut som om helvetet är på väg att bli något mindre jävligt, om man får tro de senaste mediauppgifterna. En av Teslas leverantörer i Taiwan rapporterar att produktionskravet ökat från 3.000 till 5.000 enheter
Läs mer om Model, Taiwan och Tesla.
Zlatan sågas stenhårt: Är häpnadsväckande
En månad har gått sedan Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback för Manchester United.Han har fått speltid i fem matcher, men är fortsatt mållös.Nu kritiseras Ibra i Manchester Evening News.Ibrahimovic ser ut som en fotgängare och har tappat farten, skriver tidningens James Robson.
Risk att utredning för högskolan kör i diket
Problemen för högskolan är djupa och allvarliga. Det är bra att ministern nu ser över hela systemet. Men ambitionerna kommer inte att räcka långt, om inte utredarna lyssnar och tar intryck av aktörer utanför akademin, skriver Tobias Krantz och Mikaela Almerud, Svenskt Näringsliv.
Antalet studentbostäder i Stockholm ökar starkt
2017 blir ett riktigt bra år för nya studentbostäder i Stockholms län. Visst är det bostadsbrist även för alla som pluggar, men för första gången på länge ser det lite ljusare ut. Studentbostäderna ökar snabbt.
Läs mer om Stockholm.
Reaktionen efter norska krossen: Herregud...
HAMBURG. Handbollsvärlden häpnade över Norges sanslösa kross mot Ryssland.Så också de svenska stjärnorna.– Herregud, de ser oerhört starka ut, säger Bella Gulldn.
Läs mer om Bella Gulldn och Ryssland.Så.
Putin hyllar Trump: Vi ser hans framgångar
Under en fyra timmar lång presskonferens hann president Vladimir Putin på torsdagen både avfärda politiska motståndare, anklagade en visselblåsare inom OS för att jobba för FBI – och hylla Donald Trump.– Objektivt sett ser vi vissa stora framgångar som han uppnått, säger president Putin.
Slask i nästa vecka hotar julesnön i söder
Det ser kärvt ut för möjligheterna till en vit jul i södra Sverige, enligt vädertjänsterna. Risken är att snön som fallit blaskar bort i mitten av nästa vecka. Men det finns prognosvarianter som pekar på vintriga förhållanden närmare jul.
Läs mer om Sverige.