Ser

Ser mörkt ut – räknar inte med honom

HV:s målkung Martin Thörnberg ser ut att missa den sjätte hockeyfinalen på torsdag i Gävle. –Det ser mörkt ut, vi räknar inte med honom, bekräftar Johan Lindblom, tränare i HV71.

Då kommer värmen och solen tillbaka

Regn, snö och rusk – stora delar av Sverige dras med ostadigt väder de närmaste dagarna.Men ge inte upp hoppet, redan till helgen ser det ut att bli riktigt soligt och nästa vecka är våren definitivt tillbaka.– Nästa vecka finns det möjligt till temperaturer över 15 grader, säger Roar Inge Hansen, meteorolog på väderinstitutet Storm.
Läs mer om Roar Inge Hansen, Storm och Sverige.
Cecilia Malmström ser en framtid för TTIP
EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström anser att det finns utsikter för ett ambitiöst handelsavtal mellan EU och USA.
Läs mer om Cecilia Malmström och USA.
Obligatorisk undervisning kan bli aktuell
Nyligen lanserades Youmo.se, en webbplats om hälsa och jämställdhet som vänder sig till nyanlända och som togs fram på uppdrag av regeringen. Åsa Regnr (S) ser positivt på kurser och på att fler engagerar sig i frågan.
Läs mer om Youmo.se.

Kristoffersson: AIK tvingar bort Ahlerup

AIK slopar vd-tjänsten och tvingar bort Mikael Ahlerup. Det infekterade bråket med Lagardère och för strama tyglar för den sportsliga delen ser ut att ha blivit hans fall.
Läs mer om Ahlerup och Mikael Ahlerup.
Uppgift: Sturridge ser ut att lämna Liverpool
Daniel Sturridge dras med höftproblem. Nu kan han ha spelat sin sista match för säsongen. Och kanske sin sista för Liverpool, skriver The Guardian.
Läs mer om Liverpool och The Guardian.
Statsvetare: Le Pen försöker nå andra väljargrupper
Marie Demker, statsvetare vid Göteborgs universitet, säger att det nu ser ut som att Marine Le Pen nu tänker föra en valkampanj som oberoende kandidat.
Läs mer om Marine Le Pen.
Barnprogramledaren har blivit en sprallig storasyster
SVT söker en ny barnprogramledare.Kalle Lind läser en jobbannons och ser tillbaka på de växlande idealen inom Public service.
Läs mer om Public.
Det nya världsläget i fokus på DN:s Utrikesdag
Vad är senaste nytt från FN-medlaren Staffan de Misturas om fredsförhandlingarna i Syrien? Hur ser förre utrikesministern Carl Bildt på Donald Trump som snart suttit hundra dagar som USA:s president? Och vad betyder det nya världsläget för nuvarande utrikesministern Margot Wallström? Det är några frågor som får sitt svar på DN:s Utrikesdag på tisdag kväll.
Misstänkte mördaren hördes bakom stänga dörrar
Det äldre paret hittades knivmördade i stugan i skogen. I dag ska 20-åringen som misstänks för dubbelmordet i Hudiksvall höras i rätten. Men det kommer att ske bakom stängda dörrar - något som åklagaren Christer Sammens motsatte sig. – Jag tycker att man i möjlighet och mån att det ska ske offentligt, men domstolen ser det till hänsyn till hans ungdom och att det skulle vara till men för honom, säger Sammens.
Läs mer om Hudiksvall.
Wow! Tomb Raider 2 från 1997 återskapat med dagens grafik – så ser det ut
Det 20 år gamla spelet får en ny version – helt skapat av ett fan. Och tack vare Unreal Engine 4 ser det superläckert ut.
Läs mer om Unreal Engine.
V64 och DD: Det ser ut att bli hög utdelning
Spelvärd: FREDRIK EDHOLM MÅNDAG 24 APRIL V64 och Dagens dubbel, FÄRJESTAD Beräknat spelstopp: 19.24 (V64), 20.52 (DD)
Fem klassiska polistyper ur kulturens värld
Ju fler deckare man läser och ju fler kriminalserier man ser, desto likare varandra blir poliserna i kulturen. Hanna Fahl beskriver fem klassiska polistyper i fiktionens värld.
Morandi/Edmund de Waal på Artipelag i Gustavsberg
Ett möte det dammar och sjunger om. För Edmund de Waal är den mytomspunne stillebenmålaren Giorgio Morandi en stor inspirationskälla. Jessica Kempe ser deras lyckliga möte på Artipelag. Och Maria Schottenius har läst de Waals originella bok om porslin.
Svenska politiker ser ljuspunkter i valet
Svenska toppolitiker är i stort sett positiva till valresultatet i Frankrike. Alliansen och regeringen hoppas på Macron medan Sverigedemokraterna lyfter fram Le Pens framgångar.
Karlskronas kvalhjälte – men ser ut att få lämna
HIF Karlskrona gjorde jobbet i kvalet och spelar i handbollsligan även nästa säsong.Men en av lagets största kvalhjältar ser ut att få lämna.– Det verkar så och jag tror att det blir så. Ingen från klubben har pratat med mig i alla fall, säger målvakten Mario Cvitkovic till BLT.
Läs mer om BLT och Mario Cvitkovic.
Macron och Le Pen vidare till andra omgången
Oberoende Emmanuel Macron mot högerextrema Marine Le Pen. De två ser ut att bli kandidater i det franska presidentvalets andra omgång. Socialdemokraternas kandidat Benoit Hamon gjorde ett katastrofval.
Ställningen i franska valet just nu
Klockan 20:00 stänger vallokalerna.Om ingen kandidat får 50 procent av rösterna går de två som fått flest röster vidare till en andra valomgång den 7 maj.Så här ser ställningen ut mellan de fyra toppkandidaterna just nu.
Maria Gunther: Vi är alla en del av vetenskapens framgångshistoria
Jag har ett ärr mitt på min vänstra överarm. Det är inte vackert, men det gör mig glad varje gång jag ser det. Det är ärret efter smittkoppsvaccinet jag fick som barn.
Det här vill toppkandidaterna i sex viktiga frågor
Extremhögerns Marine Le Pen, mittenkandidaten Emmanuel Macron, högerns Francois Fillon och vänsterkandidaten Jean-Luc Melenchon ligger bästa till i franska presidentvalet. Så här ser de på sex viktiga frågor.
Jag tror United ger Ibrahimovic ett år till
Manchester United kommer att förlänga kontraktet med Zlatan Ibrahimovic - trots den allvarliga knäskadan. Det menar Björn Ranelid. – Paradoxalt nog ser jag ett ljus i detta hemska som hänt. Jag tror faktiskt att Manchester ger honom ett år till, säger Zlatan-konnässören.
Känns som att vara med i Star wars
Det räcker med ett ögonkast in genom gallerifönstret och blicken dras in i en hisnande perspektivmålning i stort format. Sophie Allgårdh får Star wars-känslor och ser ett rymdskepp på väg att docka in.
Läs mer om Star.
Peter Wolodarski: Inget är så dåligt att det inte kan vändas till katastrof.
Trots turbulens ser Frankrike ut att välja breda mittenlösningar framför två politiska extremer. Vi är alla beroende av att det blir så.
Läs mer om Frankrike.
Har dragit in miljarder – öppnar för Sverige
Hon är den amerikanska superhästen som kan sätta extra krydda på Elitloppet. Han är tidernas vinstrikaste tränare. Kommer Hannelore Hanover och Ron Burke till Solvalla sista helgen i maj? - Som det ser ut idag är det fifty-fifty, berättar Nordamerikas sulkysportsdominant.
Bara glad om han kommer tillbaka
KOLGJINI: Nya besked om stjärnhästen: Jag var väldigt negativ för en vecka sedan, nu ser det ljusare ut