Ser

Pioneer släpper världens första (?) högtalare för lightning-porten

Men den vinner nog inga designpriser Högtalaren ser mer ut som en svullen adapter.
Läs mer om Högtalaren.

May: Fler hus lättantändliga

Prover visar att fler engelska byggnader är lättantändliga. Theresa May kräver nu att alla hyresvärdar, privata och offentliga, ser över brandriskerna.
Ilskan efter Tori Spellings barnbilder
Amerikanska skådespelaren Tori Spelling delade en bild på henne, maken och deras fem barn med texten Jag älskar min familj.Flera av hennes följare var snabba att poängtera hur olyckliga hennes barn ser ut.Dina barn ser ledsnare och ledsnare ut i bilderna du lägger upp kommenterar en person under Tori Spellings instagrambild.
Läs mer om Jag och Tori Spelling.
Fanns inte så mycket glädje alls i hans ögon
LAS VEGAS. Två svenska forwards, en världsmålvakt och en stor och stark backuppsättning.Så har NHL-nykomlingarna Vegas Golden Knights fått sin första spelartrupp.Och den ser inte alls så tokig ut även om det saknas stora stjärnor.Men det är inte givet att laget blir sist i tabellen under premiärsäsongen 2017-18.

Majoritet ser Kinberg Batra som en belastning

En majoritet av svenskarna, 56 procent, ser Moderaternas ledare Anna Kinberg Batra som en belastning för sitt parti. Därmed rasar hon från fjärde till sista plats i Novus undersökning, och ligger efter MP:s språkrör Gustav Fridolin och Isabella Lövin.
OS-hjältens hårda passning: Jämställdhet?
På onsdagen blev OS-hjälten Lisa Nordn SM-mästare i tempocykling.Och skickade en hård passning till cyklingssporten.– Man kan fråga sig varför kulturen ser ut som den gör inom cyklingen, säger hon.
Tipsen strömmar in efter Emilie-spåret
Efter tisdagens besked om nya spår har polisen har fått in över 100 tips i utredningen om mordet på 17-åriga Emilie Meng i danska Korsør.– Flera av dem ser riktigt intressanta ut, säger spaningsledaren Søren Ravn-Nielsen till nyhetsbyrån Ritzau.
Amanda Sokolnicki: Ovärdigt bemötande av muslimska terroroffer
Ännu ett terrordåd. Ännu ett fordon som har kört in i en folkmassa. Ändå skiljer sig dådet i London från andra. Åtminstone om man ser till reaktionerna.
Läs mer om London.
42-åringen pressades hårt – bröt ihop i rätten
Den 42-åriga, mordmisstänkta kvinnan pressades hårt av kammaråklagare Jessica Wenna under den sista rättegångsdagen i Sommarstugemorden. – Du ser dina barns förtvivlade lidande över det som hänt. Ska du inte lätta den här bördan från dina barns axlar och berätta vad som hänt? frågade åklagaren.
Reinfeldts första ord – om dottern
Förre detta statsministern Fredrik Reinfeldt var gäst i onsdagens morgonprogram i P5. Han berättar om sina nya uppdrag, bland annat som ledare i Trygghetskommissionen, men även om hur det är att vara pappa. För sex veckor sedan fick han sitt fjärde barn, Alessia Reinfeldt Alenius. – Hon ser lite ut som jag tror jag, säger Reinfelt i P5 Morgon.
Vändningen: Han ser ut att få starta
LUBLIN. Niclas Eliasson var ytterst nära att få chansen från start mot Polen.Nu är han istället högaktuell att starta mot Slovakien.- Jag är redo om jag får chansen, säger han.
Läs mer om Polen.Nu och Slovakien.
Klart Kristianstad ska ha lag i hockeyallsvenskan
IK Pantern kastas ur hockeyallsvenskan på grund av dålig ekonomi.Det öppnar dörrarna för Kristianstads IK.– Som jag ser det är det klart att Kristianstad ska ha ett lag i hockeyallsvenskan, säger lagets tränare, den förre MIF-ikonen, Mats Lusth.
Läs mer om Kristianstad.
Se hur Apples AR-teknik fungerar i praktiken
Förstärkt verklighet i all ära, men hur ser det faktiskt ut? Det kan du se här.
Inte nattsvart för den som fyllt 40
REPLIK DN DEBATT 15/6. Resultatet i artikelförfattarnas undersökning är otvetydigt, men vi anser att det finns en risk med att så ensidigt presentera materialet. Ålder är redan ett stigma på arbetsmarknaden. I vårt arbete ser vi inga stora skillnader i förmågan att få nytt jobb beroende på ålder. Men för dem som är äldre tar det lite längre tid och kräver ibland andra insatser, skriver företrädare för TRR Trygghetsrådet.
Så tänker EU göra plats för drönare i luftrummet
Det ska bli lättare för kommersiella drönare att leverera paket och utföra andra uppgifter. Det tycker EU-kommissionen som nu ser över framtidens flygregler för lättviktsdrönare.
Läs mer om EU-kommissionen.
KI: Utrymme för reformer i höst
Svensk ekonomi går fortsatt starkt, även om BNP-tillväxten bedöms sakta in de närmsta åren. Konjunkturinstitutet (KI) ser ljust på utsikterna och räknar med att det finns visst utrymme för ofinansierade reformer i kommande höstbudget.
Lotta Engbergs härliga singelliv i sommar
Lotta Engberg har gått vidare efter det långa äktenskapet med ex-maken Patrik.Artisten ser nu fram mot en sommar som singel och berättar om det nya livet.– Jag är alldeles fri som en fågel! Jag är väldigt singel och det är härligt, säger hon.
Läs mer om Patrik.Artisten.
Midsommar blir blöt – här tittar solen fram
Regnigt, blåsigt och molnigt.Det ser mörkt ut på väderfronten till midsommar.– Jag skulle rekommendera att inte vara lättklädd och att ha ett partytält i beredskap, säger Johan Groth, meteorolog på Storm.Men ju längre upp i landet du kommer – ju större solchanser.
Läs mer om Johan Groth och Storm.Men.
Bristen på sjuksköterskor kostar allt mer
Kostnaderna för sjuksköterskebristen ser ut att slå alla rekord i sommar. Stockholms läns landstings eget bokslut för 2016 visar att sjuksköterskebristen blir värre. Och en rapport från de första fyra månaderna visar att kostnaderna fortsätter att öka. – Vi befarar att situationen i år kommer att bli värre än tidigare år, säger oppositionslandstingsrådet Jens Sjöström.
Personalbristen slår alla rekord: Patienter drabbas
Årets sommar i vården ser ut att bli jobbigare än i fjol. Personalbristen slår alla rekord och det drabbar framför allt förlossningsvården, operation och psykiatrin. På åtta år har vårdplatserna på landets sjukhus minskat med över tio procent till 18 800 bäddar. SvD gör ett axplock över situationen i landstingen i sommar.
Fyra fordon i två olyckor i Umeå
Två trafikolyckor har inträffat på samma plats i Umeå. En lastbil och personbil har kolliderat, liksom en mopedist och en cyklist.–Det är inga personskador som det ser ut nu, säger Börje Öhman vid polisen.
Läs mer om Börje Öhman och Umeå.
Fjäll tar över efter Pops i Vinterstudion
David Fjäll ersätter Andr Pops som programledare för Vinterstudion. Han ser mest fram emot en oerhört rafflande alpin kamp.
Läs mer om Vinterstudion.
Svenskens tabbe: Kan tvingas flytta
Tobias Enström avsade sig sitt skydd inför nattens expansionsdraft för att hjälpa Winnipeg.Det kan stå honom dyrt.Enligt TSN:s Darren Dreger ser det ut som att Vegas Golden Knights väljer Enström - som därmed tvingas flytta mot sin vilja.
Läs mer om Enström och Winnipeg.Det.
Antalet gula kort kan bli avgörande för Sverige i U21-EM
Lublin. Den sena polska kvitteringen till 2–2 mot Sverige gör att samtliga fyra lag kan ta hem segern i grupp A i U21-EM. Så här ser förutsättningarna ut inför torsdagens avslutande gruppspelsmatcher.
Läs mer om Sverige.