Ser

Petter Stordalen: Så ser framtidens hotell ut i Sverige

Om Petter Stordalen skulle bo någon annanstans skulle det vara i Stockholm. För Metro berättar den norske hotellmagnaten om varför han aldrig misslyckas, hur framtidens hotell ser ut och vilka områden i Stockholm, Göteborg och Malmö han tror kommer växa mest.
Läs mer om Göteborg, Malmö, Stockholm och Sverige.

SVT-profilens oväntade comeback – efter alla år

Elin Ek, 41, var Grynet med hela svenska folket – sedan försvann hon från rutan.Hennes SVT-program lades ned 2003 – men nu är hon tillbaka i TV4:s Sveriges bästa, där hon berättar om sin Zlatan-intervju.– Man blir ju för glad när man ser det här, säger Elin Ek.
Läs mer om Elin Ek, Grynet och Zlatan-intervju.
Chanserna till en rejäl skräll har ökat
Brynäs är ett steg närmare att på allvar hota Växjö om semifinalplatsen.Det är fortfarande en lång väg dit – men att Brynäs lyckas vinna och kvittera till 1–1 med sju juniorer och tre förstaårsseniorer i truppen är man ett steg närmare att sätta skräck i huvudet på guldfavoriterna.Nu gäller det att man gör det till den grad att Växjös stjärnor som var med förra säsongen ser Malmös logga i bröstet på brynäsarna.
Läs mer om Växjö.
Austinbomberna påminner USA om Unabombarens terror
Under de senaste veckorna har fem bomber detonerat i staden Austin i Texas. Polisen menar att de utreder en seriebombare, och nu ser man likheter med Unabombaren Ted Kaczynski, som under 17 år satte skräck i den amerikanska befolkningen, genom att skicka brevbomber innan hans manifest publicerades i Washington Post

Blir först någonsin - nu blir det "fjordcheck" i Blackhawks

Andreas Martinsen, här i Colorados tröja. Foto: All Over Press Det har spelat en hel del norrmän i NHL genom åren. Men aldrig i Chicago Blackhawks. Men nu ser det ut som att ytterforwarden Andreas Martinsen blir den första.
Läs mer om NHL.
Svenska mästaren värvar landslagsmeriterat - och så ser kontraktsläget ut i guldtruppen: "Måste vidareutveckla"
Tre dagar efter SM-guldet är Skutskärs första nyförvärv redan klart. Sanna Gustavsson ansluter från Skirö nästa säsong, och dessutom har man säkrat liberon Sara Adolfsson i ytterligare två år.
Läs mer om SM-guldet, Sara Adolfsson och Skirö.
17-åriga Avestatjejen Wilma till riksfinal i talangtävling - "Är väldigt glad"
Wilma Pettersson-Holmqvist, 17 år, från Avesta är i riksfinal i musiktävlingen Imagine Sweden efter att ha vunnit regionfinalen i Borlänge under söndagen. - Jag blev väldigt glad och ser fram emot riksfinalen, säger Wilma.
Det här är Zuckerbergs värsta kris hittills
Avslöjandena kring Cambridge Analytica och Facebook har utvecklats till Mark Zuckerbergs värsta kris hittills, säger bedömare SvD talat med. – Mark Zuckerbergs vision har varit att förena människor och det vi ser nu är att sociala medier i stället drar i sär, säger mediestrategen Brit Stakston.
Zannah Hultén musikexpert i Stjärnornas Stjärna
Zannah Hultén är sångpedagogen och artistcoachen som vet allt om sångteknik. Under våren ser vi henne som musikexpert tillsammans med Jan Gradvall i Stjärnornas Stjärna i TV4.
Läs mer om Jan Gradvall och TV4.
Klara Svensson går ny match efter pausen
Klara Svensson har klart med en ny match.Svenskan har inte gått upp i ringen sedan hon förlorade prestigematchen mot Cecilia Braekhus för över ett år sedan.Men nu är hon tillbaka.– Jag ser fram emot att boxas igen, säger Svensson.
Läs mer om Svensson.
800 000 tittade kan snuvas på Blågult
Bråk mellan TV4 och Telenor.Då kan 800 000 tv-tittare blåsas på SM-slutspelet i hockey och Sveriges landskamp mot Chile.– Det ser inte jättelovande ut för stunden, säger TV4-gruppens pressansvarige Magnus Törnblom till Aftonbladet.
Namnlös sidenväv tappar den röda tråden
Vävnad behandlas ofta som en konstform med litet k.Valerie Kyeyune Backström ser en utställning där tyget blir en länk till det gudomliga.
Lisa Nilsson till Magasinet i höst: "Ser fram emot att väcka liv i de gamla låtarna"
Den 3 november spelar Lisa Nilsson på Magasinet i Falun. - Förutom att framföra plattans låtar kommer jag ta publiken med på en resa genom musik som inspirerat mig, säger hon i ett pressmeddelande.
Läs mer om Falun, Lisa Nilsson och Magasinet.
Aktiespararna om Fingerprint: Analytikermassage är förbjudet
På tisdagen handelsstoppades Fingerprint Cards efter rapportering om att bolaget ringt runt till analytiker och sagt att konsensusförväntningarna ligger för högt. Claes Folkmar på Aktiespararna ser mycket allvarligt på uppgifterna. Analytikermassage är förbjudet, säger han.
Läs mer om Aktiespararna och Fingerprint.
Därför fick Hanif Bali rätt – till slut
Moderaten Hanif Bali tvingades lämna partistyrelsen efter sitt agerande på twitter.Jens Liljestrand ser balinismen frodas även efter att galjonsfiguren bett om ursäkt.
Läs mer om Hanif Bali.
Bachirou tror på spel i premiären: Ska träna nästa vecka
Här är Fouad Bachirous sköna besked till alla MFF-supportrar. Mittfältaren ser u...
Han siktar rakt mot mig för att köra över mig
Rättegången mot terroranklagade Rakhmat Akilov fortsätter med skakande vittnesskildringar från målsäganden som befann sig mitt i lastbilens väg på Drottninggatan. Ett vittne berättar om hur hon ser en person träffas och skadas allvarligt i närheten av Olof Palmes gata.
Facebook i fokus på New York-börserna
USA-börserna ser på förhand ut att börja dagen med små indexförändringar. Nedgången för amerikanska teknikaktier kan komma att fortsätta på tisdagen.
Läs mer om New York-börserna.
Martin Blomgren: Krisen lättar – då är H&M köpvärt
Den stora och lönsamma e-handeln som har gömt sig bakom en sviktande butikskedja var en positiv skräll när H&M för första gången höll kapitalmarknadsdag i februari. Vi skissar på hur klädjätten ser ut 2022 – och om den bilden gör aktien köpvärd.
Hellre investera i solceller än pengar på banken
Intresset för att producera egen el ökar, och allt fler installerar solpaneler på sina tak. Ove Stein, 82 år, är en av dem som nyttjar solens energi, och ser fram emot att få miljövänlig el under många år framöver.
Hög löneglidning för IF Metall: Ett trendbrott
Det ser ut som om det skedde ett trendbrott i löneglidningen för IF Metall i fjol då förbudets största avtal, Teknikavtalet, gav löneökningar på 3,0 procent, väl över det centrala avtalets 2 procent. Det säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä till Nyhetsbyrån Direkt.
USA-börser: Fall för Facebook väntas i öppningen
USA-börserna ser på förhand ut att börja dagen med små indexförändringar. Nedgången för amerikanska teknikaktier kan komma att fortsätta på tisdagen. Bland de negativa faktorerna finns Oracle, vars senaste rapport var en besvikelse, och Facebook, som väntas förbli under tryck efter den uppmärksammade datadelningen med ett analysföretag.
Läs mer om Facebook och Oracle.
"Han är ingen nödlösning - jag ser honom i två roller"
Isak Ssewankambo har varit aktuell för Malmö FF tidigare. - Han är ingen nödlösn...
Läs mer om Malmö FF.
Ssewankambo i första hand högerback i MFF
I U21-landslaget är Isak Ssewankambo innermittfältare.Men Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson ser honom främst som högerback.– Vi lånade honom utifrån att Andreas (Vindheim) blev skadad, säger MFF-tränaren.
Läs mer om Isak Ssewankambo och MFF.
Storägare ser potential i Nordea trots kritik mot flytten
Aktie Didner & Gerge Aktiefond ligger kvar med över 9 procent av fonden i Nordea trots att man varit kritisk mot flytten till Finland.
Läs mer om Finland, Gerge Aktiefond och Nordea.