Sex

Flera döda när tåg spårade ur

Minst sex personer har omkommit i olyckan och flera skadade har förts till sjukhus efter att ett tåg spårat ur i Seattle, USA.
Läs mer om Seattle och USA.

Trump får kritik för tweet om tågkrasch

President Trump valde att twittra ut politik framför en bön och en tanke till de drabbade i tågolyckan i delstaten Washington.Olyckan har kostat sex människor livet och dödssiffran befaras stiga.Tio minuter efter att kritiska röster höjts över presidentens kyla kom så tankar till de drabbade.
Läs mer om Washington.Olyckan.
Facebook vägrar plocka ner filmer från tragiska olyckan
Sex personer dog efter en allvarlig trafikolycka i Birmingham.Nu riktar polisen hård kritik mot de som stannade för att fotografera och filma den tragiska händelsen, skriver Manchester Evening News.Samtidigt vägrar Facebook att plocka ner filmerna och bilderna som spridits på det sociala nätverket.
Se upp för detta – när du köper begagnade klappar
Har du tänkt ge bort en begagnad julklapp?Var då medveten om att du själv har undersökningsplikt – och ingen ångerrätt.Här är sex handfasta tips att tänka på inför jul och i mellandagarna.

SHL-målvakten opereras i USA

Linus Söderström har dragits med skadeproblem hela säsongen.Nu meddelar HV 71 att han ska opereras i USA, och målvakten väntas bli borta i upp till sex veckor.–Han har dragits med en skada från buken under en tid som har bedömts av en specialist i Göteborg. En kontakt har tagits med Söderströms NHL-klubb, New York Islanders, som kommer att flyga över honom för operation där efter julhelgen, säger klubbens sjukgymnast Andreas Frostemark i ett uttalande.
Läs mer om Göteborg och USA.
Aston Martin redo för börsen – eller för att säljas
Aston Martins nya storsäljare Vantage visades i Stockholm förra veckan.Och lagom till bokslutet som ska visa vinst efter drygt sex år av röda siffror.Nu vill investerarna bakom Aston Martin få tillbaka sina pengar och det blir antingen en börsintroduktion eller en försäljning.
Läs mer om Aston Martin, Stockholm och Vantage.
Dejtsugen i jul? Här är bästa appar och tjänster för att hitta kärleken
Så här hittar du partners på nätet i dag – och så gör vi i framtiden. Vi går igenom de sex hetaste tjänsterna just nu (och hittar ett par riktigt udda).
Dejtsugen i jul? Här är bästa appar och tjänster för att hitta kärleken
Så här hittar du partners på nätet i dag – och så gör vi i framtiden. Vi går igenom de sex hetaste tjänsterna just nu (och hittar ett par riktigt udda).
Ingemar Stenmarks stora tv-tvivel: Svårövertalad
Hans spänst och extrema jämfotahopp blev en supersnackis för sex år sedan.Nu berättar Ingemar Stenmark, 61, att han inte tycker att det är så speciellt.– De flesta klarar av att göra ett sådant hopp, säger den alpine legendaren som i vår är aktuell i jubileumsupplagan Mästarnas mästare All stars i SVT.
Läs mer om All, Ingemar Stenmark och SVT.
Regeringen föreslår en samtyckeslag
Allt sex som inte är frivilligt ska bli förbjudet. Regeringen presenterar sitt utlovade förslag till samtyckeslag. Fler handlingar kommer att räknas som våldtäkt och straffen ska skärpas. Regeringen ser också lagen som ett verktyg för att att förändra attityder och värderingar.
Samtyckeslag inför – sex måste vara frivilligt
Det blir förbjudet att ha sex med en person som inte uttryckligen sagt ja eller aktivt visar att den vill delta. Nu kommer regeringens utlovade förslag om samtyckeslag.
Regeringen lägger fram förslag om samtyckeslag
Det blir förbjudet att ha sex med en person som inte uttryckligen sagt ja eller aktivt visar att den vill delta. Nu kommer regeringens utlovade förslag om samtyckeslag.
Att köpa sex blir vanligare hos yngre
Undersökningar visar att ungefär var tionde svensk man någon har gång köpt sex.Niklas Långström, psykiatriprofessor och forskare, säger att de som köper sex sannolikt också har andra problem – så som psykisk ohälsa eller missbruk.– Den som köper sex har sannolikt förhöjd risk att också begå andra sexualbrott.
Sara började sälja sin kropp som barn
En gång körde hon A-traktor i tre timmar till en kund och det som skulle bli den värsta natten i hennes liv. – Jag satt och rös hela vägen hem. Men Sara har fortsatt sälja sex, något hon gjort sen hon var 14. Drömmen är att kunna köpa en egen bostad. Helst en hästgård.
Läs mer om A-traktor.
Uppgifter: Sex spelare kan lämna Man United
Manchester United ligger elva poäng bakom stadsrivalen Manchester City i Premier League-tabellen.Nu öppnar managern Jos Mourinho för en spelarflykt redan i januarifönstret.
Njut av Thailand i vinter – sex härliga öar att besöka
Thailand har många fantastiska öar, stränder, hotell och natur.Vi har valt ut sex paradisöar bland alla favoriter. Både kända öar som Phuket och lite mer okända som Koh Lipe.
Läs mer om Koh Lipe, Phuket och Thailand.
Mamma tömde sin son på blod
I sex års tid tappade en 35-årig dansk småbarnsmamma sin lille son på blod och låtsades att han var svårt sjuk. Pojken hann få 110 blodtransfusioner.Nu sitter kvinnan häktad – och pojken mår bättre.– Han hämtar sig fysiskt och lider inte längre av blodbrist, säger Jim Hansen vid polisen i Midt- og Vestjylland till tidningen Ekstrabladet.
Sex fruntimmer spöar tio gubbar
Kåseri. Jag är ingen expert när det gäller namn, men jag kan svära på att det är betydligt fler svenskar som har namnsdag under fruntimmersveckan än under gubbtian.
Sex gripna efter polisjakt
Sex personer har gripits efter en polisjakt i Gävle under natten, skriver Aftonbladet.Vad personerna misstänks för är i nuläget oklart.– Vi har haft en stor polisinsats. Det har varit ett förföljande, säger polisens RLC-befäl Daniel Ågren till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet.Vad och Gävle.
Polisens rekordbeslag – kopplas till ryska maffian
Polisen har gjort ett rekordstort beslag av smuggeltobak söder om Stockholm.Sammanlagt rör det sig om 1,4 ton – värt sex miljoner kronor.En liga misstänks ha smugglat liknande laster varje månad under åtminstone ett år, enligt uppgifter till Expressen.En person med kopplingar till ryska maffian sitter häktad.
17 anmälda fall av sexköp – på två dagar
17 anmälningar om människohandel uppdagades i Umeå – på två kvällar.Polisen vittnar om en utveckling av en ny marknad för prostitution i mellanstora städer runtom i Sverige.– Det finns alldeles för många män som är beredda att köpa sex i hela Sverige, säger kriminalinspektör Simon Häggström.
Läs mer om Simon Häggström, Sverige och Umeå.
Rekordbeslag av vattenpipstobak – värderas till sex miljoner
Polisen gjorde ett rekordbeslag av vattenpipstobak efter en misstänkt överlämning på en parkering i Rågsved. Värdet i handeln motsvarar över sex miljoner kronor och en av de misstänkta har kopplingar till rysk maffia.
Läs mer om Rågsved.