Sex

Ny seger för San Jose - och ny förlust för Vancouver

Det blev helt väntat San Jose som vann matchen borta mot Vancouver i NHL i ishockey. Matchen slutade 3-5 (1-2, 2-1, 0-2). Det betyder att San Jose har fyra segrar i rad, medan Vancouver har sex förluster i följd.
Läs mer om NHL, San Jose och Vancouver.

Putin mot ny mandatperiod – men frustrationen bubblar

Utgången i det ryska presidentvalet är troligtvis redan klar.För president Vladimir Putin innebär det ytterligare sex år vid makten.Under söndagsmorgonen öppnar vallokalerna för drygt 109 miljoner röstberättigade ryssar.
Läs mer om Vladimir Putin.
Johanna Englund Nilsson vinnare av GP-sportens hederspris
Hon har spelat i damlaget så länge att hon blivit en lika självklar del av det som klubbemblemet, hon har tränat ett framgångsrikt ungdomslag och varit redo att rycka in varje gång det behövs - med sex egna barn att ta hand om samtidigt.
Putin ryssarnas största fiende
I dag går Ryssland till presidentval och Vladimir Putin säkrar ytterligare sex år vid makten.
Läs mer om Ryssland och Vladimir Putin.

Fyra häktade i kopplerihärva med rumäner

Inrikes. Två kvinnor och två män har häktats i en kopplerihärva där kvinnor hämtats i Rumänien och förts till Sverige för att sälja sex, skriver Aftonbladet. Alla fyra är på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri.
Läs mer om Aftonbladet, Rumänien och Sverige.
Allt du behöver veta om valet i Ryssland
På söndag går Ryssland till val.Vladimir Putin har därmed chans att inleda sin fjärde mandatperiod efter första valsegern i maj 2000.Här är sex frågor och svar om söndagens presidentval i Ryssland.
Läs mer om Ryssland.
Fyra häktade i kopplerihärva med rumäner
Två kvinnor och två män har häktats i en kopplerihärva där kvinnor hämtats i Rumänien och förts till Sverige för att sälja sex, skriver Aftonbladet. Alla fyra är på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri.
Läs mer om Aftonbladet, Rumänien och Sverige.
Sex skäl till nytt börsras – bäddat för panik
Aktiemarknaden har repat sig så smått efter börsraset i början på februari. Men självförtroendet är stukat. Och med nervösa investerare som ständigt sneglar mot nödutgången för att inte bli den sista kvar i en fallande marknad hotar ett nytt börsras.
Smashläge för TV4:s nya Melloutmanare
I sex veckor bönade vi och bad om att bli underhållna av Melodifestivalen. Nu kommer svaret - från TV4! TV4 är på stöldturné - och de är duktiga på det.
Arenan kan bli ny större förskola i centrum - i så fall flyttar Glashyttan in
Det tidigare kulturhuset Arenan på Elsborg kan bli förskola med sex avdelningar. Förslaget innebär också att förskolan Glashyttan flyttar till Arenan efter 28 år i tillfälliga lokaler. - Det låter bra.
Läs mer om Arenan, Elsborg och Glashyttan.
Norge nedpetat från curlingtronen
Sporttelegram. Norge radade upp sex segrar i turneringen i rullstolscurling i Paralympics - laget låg riktigt illa till efter förlusten mot Sverige i gruppspelets sjätte omgång - och hade efter förra årets VM-guld chansen att förlänga
Läs mer om Sverige och VM-guld.
Fortsätter dominera – leder stort i Åre
Marcel Hirscher fortsätter att vara helt ohotad i storslalom. Österrikaren tog hem OS-guldet och har vunnit sex av sju tävlingar i världscupen den här säsongen. Det ser ut att bli en sjunde seger i Åre.
Läs mer om OS-guldet och Åre.
Norge nedpetat från curlingtronen
Norge radade upp sex segrar i turneringen i rullstolscurling i Paralympics - laget låg riktigt illa till efter förlusten mot Sverige i gruppspelets sjätte omgång - och hade efter förra årets VM-guld chansen att förlänga världsherraväldet i
Läs mer om Sverige och VM-guld.
Ultralöpning - för sjuka barns skull: "Vill ge tillbaka till de som inte kan röra sig så fritt"
Sex timmar på löpband till förmån för barn som inte kan vara i rörelse. Ultralöparna Anders Edström och Gustaf Sjösvärd springer för att samla pengar till barnkliniken på Gävle sjukhus.
Läs mer om Gustaf Sjösvärd och Gävle.
Omarsson efter försäsongssuccén: "Redan fler mål än i fjol"
IFK Göteborgs isländske anfallare Elias Már Omarsson hade, efter succéhösten 2016 med sex mål på tolv starter, i fjol svårt att få speltid i allsvenskan och fick mestadels börja på avbytarbänken.
Väntad seger för Lejonen som förlänger vinstsviten
Allt talade för seger för Lejonen, och så blev det också när det formstarka laget mötte Botulfsplatsen på bortaplan. Efter segersiffrorna 31-19 har nu Lejonen sex raka segrar. Botulfsplatsen har fem förluster i rad i division 3 södra i handboll.
Läs mer om Botulfsplatsen och Lejonen.
Sex år efteråt: Putins kritiker är oense om nästan allt
För sex, sju år sedan tågade hundratusentals arga Moskvabor i regelbundna protester mot valfusket och mot Vladimir Putin. Men nu, när han ska väljas om för fjärde gången, är oppositionen svag och uppgiven. I dag kan liberaler och socialister bara enas om en sak: att bojkotta presidentvalet.
Läs mer om Moskvabor och Vladimir Putin.
Sex av mina vänner har dött av rökning
Livet skjuter döden framför sig i barnvagn. Glöden i en cigarett är en ensam stjärna som slocknar i människans sista bloss och askan faller ner i graven.Döden kan komma snett från sidan eller bakifrån, men denna gång möter vi den ansikte mot ansikte, öga mot öga.
Sex läkare får Cullbergstipendium / 16 MAR 2018
Sex läkare inom psykiatrisk verksamhet på olika håll i Sverige delar på årets Cullbergstipendium på 130 000 kronor.
Läs mer om Cullbergstipendium, MAR och Sverige.
Blev målvakt för sex år sedan - nu ska amerikanskan lyfta BK30: "Lär mig väldigt fort"
Den enda målvakten i hennes lag slutade - då frågade tränarna om Mallory Geurts ville ställa sig mellan stolparna. Det blev starten på en sex år lång resa som pekade rakt uppåt, och nu har landat i elitettan och BK30 för amerikanskan.
Poliser skadade i protester i Madrid efter migrants död
Sex personer har gripits under våldsamma protester i Madrid efter det att en senegalesisk gatuförsäljare dött. Tio poliser uppges vara skadade.
Läs mer om Madrid.
Trumps bowlingskämt förvånar japanska bilindustrin
Donald Trump har gjort det igen – kritiserat Japan för att göra det extra svårt för amerikanska biltillverkare. Och den här gången tog han till bowling.– De släpper ett bowlingklot från sex meter. Blir det en buckla i huven så underkänns bilen, sa den amerikanske presidenten enligt Washington Post.Talespersoner för både den japanska regeringen och bilindustrin är minst sagt förvånade.
Minst sex döda efter broraset i Miami
Ytterligare två människor har bekräftats döda sedan en gångbro kollapsade över en åttafilig väg i Miami i USA. Räddningsarbetare letar efter överlevande under resterna av den 950 ton tunga bron.
Läs mer om Miami och USA.
Bron var under reparation vid olyckan där sex dog
Brokablarna höll på att skruvas åt när gångbron rasade vid ett universitet i Miami i Florida. Det skriver Floridasenatorn Marco Rubio på Twitter, rapporterar SVT Nyheter.Minst sex personer har nu bekräftats döda.