Shl kval

Rahm till Österrike

Robin Rahm flyttar utomlands igen. Nu är den värmländske målvakten klar för Graz 99ers i Österrike. Efter att ha gjort succé i danska Odense Bulldogs under säsongen värvades Robin Rahm till Leksand inför lagets SHL-kval.
Läs mer om Graz, Leksand, Robin Rahm och Österrike.

Osäker framtid för Rensfeldt: "Vet att Brynäs visat intresse"

Han hjälpte Rögle kvar i SHL utan kval. Men det är osäkert om det blir en fortsättning i Skåne efter fyra säsonger i Rögle för Gävlekillen Ludvig Rensfeldt. - Jag har tackat nej till deras anbud att stanna, säger han.
Inget SHL för Langs Leksand
KVAL TILL SHL ISHOCKEY Oskar Lang och Leksand får finna sig i att spela i Hockeyallsvenskan även nästa säsong. Det stod klart efter att Mora vunnit den femte matchen med 3-1 i direktkvalet till SHL.
Läs mer om Hockeyallsvenskan, Leksand, Mora och SHL.
Missade SHL-kval – nu lämnar succtränaren
Han var en hårsmån i från SHL-kval med Oskarshamn, men föll på målsnöret.Nu väljer Björn Hellkvist att lämna klubben.– Såklart ett tråkigt besked för oss, säger sportchefen Per Kenttä till klubbens hemsida.

Hockeyslutspel och innebandykvaldrama - här är veckans livehändelser på sajten

Slutkval för ÖIB:s herrar och damer, livesändning från U16- och juniorslutspelen i ishockey samt Timrås kval till SHL - det är många sköna livehändelser på allehanda.se den här påskveckan.
Läs mer om SHL och U16och.
Ska bli pappa när som helst: Har en bil redo
LEKSAND. Leksands-profilen Jon Knuts väntar på sitt andra barn tillsammans med sin sambo.Och barnet väntas komma vilken dag som helst – mitt under brinnande SHL-kval mot Mora.– Jag ska ha en bil redo, säger han.
Läs mer om Mora.
Leksand lätt vidare till SHL-kval
Sporttelegram. Leksand studsade tillbaka efter den tunga förlusten i Oskarshamn. Image-text: Oskar Lang gjorde Leksands 4-0-mål mot Oskarshamn i den tredje och avgörande playoff-matchen. Arkivbild.
Läs mer om Oskarshamn.
Leksand klart för SHL-kval – mot Mora
Leksand studsade tillbaka efter den tunga förlusten i Oskarshamn. Ett taggat hemmalag vann med 4–0 i den avgörande matchen om en plats i direktkvalet till SHL. Nu väntar repris på fjolårets dramatiska duell mot Mora.
Läs mer om Mora, Oskarshamn och SHL.
Leksand lätt vidare till SHL-kval
Leksand studsade tillbaka efter den tunga förlusten i Oskarshamn. Ett taggat hemmalag vann med 4–0 i den avgörande matchen om en plats i direktkvalet till SHL. Nu väntar repris på fjolårets dramatiska duell mot Mora.
Läs mer om Mora, Oskarshamn och SHL.
JUST NU: Leksand klart för SHL-kval
I dag var det inget snack.Leksand knockade Oskarsham och vann med 4-0.Nu väntar ett stekhett daladerby mot Mora i kampen om en SHL-plats.– Mora är jättestora favoriter, säger Leksandtränaren Leif Carlsson till C More.
Leksand vinnare med blotta förskräckelsen
LEKSAND/STOCKHOLM. Två riktigt onödiga utvisningar i förlängningen avgjorde.Leksand slog Oskarshamn i 5-4-rysaren – och är en seger ifrån SHL-kval mot rivalen Mora.– Jag visste inte att jag kunde skjuta så där, säger matchhjälten Daniel Pietta till C More.
Läs mer om C More, Daniel Pietta, Mora och Oskarshamn.
Särkijärvi slutar i Modo
Sporttelegram. Modo missade SHL-kval för andra säsongen i rad efter degraderingen till hockeyallsvenskan.
Läs mer om Modo.
Timrå närmar sig kval – vann igen
Timrå har ena benet i kvalet till SHL.Jonathan Dahln och Erik Karlsson ordnade segern borta mot Leksand med två snabba mål i andra perioden.Nu kan TIK avgöra matchserien hemma redan på tisdag.–Vi är fräscha och redo för en ny match på tisdag, säger Jonathan Dahln till C More.
Ångestfyllt kval väntar för Mora
Livlinan till SHL utan kvalspel försvann i den näst sista omgången. Nu måste Mora ladda om för ett ångestfyllt kval. Blir det degradering går klubben miste om mångmiljonbelopp. – Som tränare kan jag inte tänka på pengarna, säger Moratränaren Johan Rosn.
Kval till SHL 2018 – så tar sig allsvenska lagen upp
52 omgångar är färdigspelade. Nu har åtta lag chansen att ta sig upp i högsta serien; SHL.Det är en komplicerad väg till SHL och det kan krävas 15 matcher för att gå upp.
Läs mer om SHL.
Örebro säkrade SHL-kontraktet
Örebro är bäst när det gäller. Laget tog sin tredje rada seger när Mora besegrades i den så viktiga streckmatchen med 3–0. Därmed är Örebro klart för nästa års SHL och Mora får spela negativt kval.
Läs mer om Mora, SHL och Örebro.
Örebro skickade Karlskrona till kval
Ett bottendrama – som slutade med att Örebro krossade Karlskrona med 5–0. Och med ett par omgångar kvar av SHL:s grundserie är närkingarna nu nära nytt kontrakt samtidigt som Blekingelaget är helt klart för kval.
Läs mer om Blekingelaget, Karlskrona och Örebro.
Klart: De tvingas till kval – efter krossen
Jakten på säker mark är över.Karlskrona åkte på en rejäl kross i ödesmatchen mot Örebro på bortaplan – och med två omgångar kvar är det klart att laget tvingas kvala för att hålla sig kvar i SHL.
Läs mer om SHL och Örebro.
Kvaljättarna har sagt sitt - så här ska AIK ta sig till SHL
Kan de kvalrutinerade herrarna Jens Jakobs och Tomas Mitell lyfta AIK till SHL? Foto: Bildbyrån Våren närmar sig sakteliga, vilket i sin tur innebär SHL-kval. Ett lag som storsatsar mot att gå dit är AIK.
Läs mer om AIK och SHL.
Sjukt viktigt att inte gräva ner sig
Karlskrona hoppas undvika kval – men förbereder sig på det.Jumbolaget har – utöver Honken– tagit hjälp av en mental tränare för att rädda kvar klubben i SHL.– Jag tror att det är sjukt viktigt för att inte gräva ner sig, säger målvakten Johannes Jönsson.
Läs mer om Honken och SHL.
Honken: Kommer att pirra i magen
Han ska rädda kvar Karlskrona i SHL.Om det så krävs kval eller ej.– Det kommer att pirra i magen, säger Johan Honken Holmqvist som i dag kan göra sin första match på nästan ett år.
KHL-amerikan ansluter direkt
Örebro slåss för att undvika kval i SHL. Till sin hjälp resten av säsongen får de förstärkning från KHL.
Läs mer om KHL och SHL.