Shl kval

Rögle kommer tvingas till kval

Två SHL-omgångar återstår att spela innan 2017 blir 2018.Redan nu ger Kvällspostens Johan Svensson sin dom.Så har det gått och så kommer det gå – för Rögle BK.
Läs mer om Rögle BK.

Rögle BK – trupp 2017 med betyg på spelarna

Rögle BK klarade sig i våras kvar efter kval - här är deras lag i SHL 17/18.Betyg och kommentarer om samtliga spelare och lagdelar i Rögle BK.Och hela lagets spelschema i SHL 2017 och 2018.
Läs mer om Rögle BK.Och och SHL.
Johan Esk: Med OS-biljetter i potten gäller det att ösa på direkt
Den här säsongen är SHL ett OS-kval. Jag och Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg är ense: Vi vill se överraskningar ta sig rakt in i hans trupp.
Läs mer om OS-kval, Rikard Grönborg och SHL.

Karlskoga klart för SHL-kval mot Rögle

Karlskogas SHL-dröm lever! Efter en dramatisk match kunde värmlänningarna vinna den direkt avgörande matchen på övertid. – Vi är väl värda det här, säger lagkaptenen Daniel Wessner till C More.
Läs mer om C More, Daniel Wessner och Rögle.
Leksand hjälpte Luleå till tre poäng
Luleå släpper inte greppet om sin slutspelsplats i SHL-ishockeyn. Med lite motståndarhjälp blev det 5–2 mot Leksand, som därmed inte kan undvika kval.
Läs mer om Leksand och Luleå.
Rögle jagar lagen på rätt sida om strecket
Rögle straffade Linköping då det blev femte raka. – Under vår tuffa resa där vi mer eller mindre har varit uträknade har gruppen växt. Vi har verkligen hittat en vinnande stil och har nu fina möjligheter att klara SHL-kontraktet utan kval, säger suveräne och 28-årige NHL-meriterade målvakten Anders Lindbäck.
Läs mer om Linköping.
Leksand: Vi har inte ekonomi att värva
Leksand vill förstärka truppen inför slutspurten av SHL, och ett eventuellt kval. Men ekonomin är stram – och nu uppmanar klubben sina supportrar att gå på matcherna. – Vi har inte ekonomi för att värva en spelare med det som finns i kassan, säger klubbens ordförande Åke Norström till Dalarnas Tidning.
Läs mer om SHL och Åke Norström.
Leksands krisdrag – skickar ut tiggarbrev
Leksand vill förstärka truppen inför slutspurten av SHL, och ett eventuellt kval. Men ekonomin är stram – och nu uppmanar klubben sina supportrar gå på matcherna matcher – och hjälpa till med pengar. – Vi har inte ekonomi för att värva en spelare med det som finns i kassan, säger klubbens ordförande Åke Norström till Dalarnas Tidning.
Läs mer om SHL och Åke Norström.
Rögle behöver börja utnyttja juniorerna
Rögleledningen kan sätta en bock för visad handlingskraft.Nu tror jag inte någon med insyn i klubben hänger Magnus Bogren och Mikael Gath för den krisartade säsongen men det blir en nystart med Patrik Ross och Roger Hansson.Och en välbehövlig energiinjektion.Men är det korten som räddar kvar Rögle i SHL vid kval?Svaret är både ja och nej.
Wikegård dömer ut Rögle: Det blir kval
Rögle ligger på en jobbig kvalplats för att få spela kvar i SHL nästa säsong. – Det blir också kval för Rögle. Säsongens väldigt många skador kommer i långa loppet att sätta sina spår. Men i ett kval kommer SHL-kontraktet att grejas, säger hockeyexperten Niklas Wikegård.
Läs mer om Rögle och SHL.
Man kan inte sikta in sig på att spela kval
Efter 24 omgångar är Leksand inte längre jumbo i SHL. Marschen uppåt i tabellen har börjat. – Man kan inte sikta in sig på att hamna i kval. Det verkar ju löjligt, säger Leksandsbasen Åke Norström. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Krislaget Modo avgjorde i andra perioden
Efter skrala resultat med kval och SHL-degradering fick sportchefen Per Svartvadet sparken från Modo. Dagen efter syntes effekten i den hockeyallsvenska krisklubben: storseger med 5–2 borta mot topplaget Mora.
Läs mer om Modo, Mora och Per Svartvadet.
Krislaget avgjorde i andra perioden
Efter skrala resultat med kval och SHL-degradering fick sportchefen Per Svartvadet sparken från...
Läs mer om Per Svartvadet.
Kent Norberg: Henrik Zetterberg var extrem
Nedflyttning från högsta serien, konkurshot och rekonstruktion - men det är historia nu. Det är dags att ta klassiska Timrå på allvar igen. Klubben har en framtid. För detta lag byggt på unga talanger är ett allvarligt hot bottenlagen i SHL inför vårens kval. - Jag tycker skillnaden mellan SHL och allsvenskan var större i fjol och i ett kval är det mer än skicklighet som avgör, säger Timrås sportchef Kent Norberg. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Kent Norberg, SHL och Timrå.
Ek: Leksand kan bli klart för kval till veckan
Leksand kämpar för att bli bättre, men oddsen talar emot SHL-nykomlingen. Med nuvarande poängsnitt kommer Leksand bara att skramla ihop 19 poäng på 52 omgångar. Faktum är att LIF riskerar bli kvalklart – nästa vecka! Ladda ner SportExpressens populära app här!
Läs mer om LIF och Leksand.
Lindström: Floppat – det är delvis SHL:s fel
Leksand har fått en mardrömslik start på säsongen, och vi kan konstatera att allt annat än en placering sist i tabellen vore en skräll. De borde redan i dag börja förbereda sig för negativt kval. Hur kunde det bli så här? Ja, det är delvis SHL:s fel.
Vore nästan konstigt om vi inte blev sist
LEKSAND. För ett år sedan genomgick klubben ett aktivt stålbad och tankarna om att spela ett negativt kval ner till hockeyettan hade börjat infinna sig. Då satte styrelsen ihop ett sportråd med Christer Siik, Mikael Karlberg och Fredrik Jax. Idag spelar Leksand i SHL. – Vi var beredda på att det skulle bli tufft och blåsa, men nu vi väldigt sugna på att bevisa att experterna att de har fel, säger Fredrik Jax, från Leksand sportråd.
AIK-stjärnan är klar – för New York Rangers
Från kval till SHL till New York Rangers, så blir det för AIK-stjärnan Malte Strömwall. Högerskytten har skrivit på för två år med Rangers som just nu förbereder sig för Stanley Cup-slutspelet.
Läs mer om SHL och Stanley Cup-slutspelet.
Så ser AIK:s framtid ut efter förlusten i kvalet
KARLSKRONA. AIK Hockey spelade kval för att klara sig kvar i HockeyAllsvenskan för mindre än ett år sedan. I år har Roger Melin gjort en fantastisk resa med laget och via serieseger så tog man sig till final mot Tingsryd och sedan SHL-kval mot Karlskrona, som till slut blev för svåra. Men framtiden är osäker.
Leksand klart för SHL-kval
Leksand är klart för SHL-kval efter två raka segrar mot Tingsryd i playoff-spelet. I ett fullsatt Tegera arena vann Leksand den andra matchen med 4–2.
Läs mer om Leksand, Tegera och Tingsryd.
Leksand vann mot Taif - klart för SHL-kval
LEKSAND/STOCKHOLM. Leksands succ fortsätter. 4-2-segern mot Tingsryd innebär att de är klara för SHL-kval mot Modo. Och Janos Hari menar att pressen ligger på Ö-vikslaget. – Det skulle vara mer pinsamt för dem att åka ut, när vi har legat sist och allt, säger han.
Läs mer om Modo, Taif, Tingsryd och Ö-vikslaget.