Shl

Tre Kronor-stjärnan på väg tillbaka till SHL

Erik Gustafsson är på väg att lämna spel i KHL för att vända hem till Sverige och SHL. Backen saknar inte erbjudanden.– Det är väl majoriteten i SHL som är intresserade, som jag fattar det, säger Erik Gustafsson till HockeyNews.se.

Lämnar allsvenskan – får chansen i SHL

Läs mer om SHL.
SHL-konkurrent bekräftar intresse för Rögleforward
Edwin Hedbergs framtid i Rögle är osäker.Men det kan bli en fortsättning i SHL ändå.För Norrans hockeyblogg bekräftar Skellefteås sportchef Mikael Lindgren klubbens intresse för Hedberg.
Växjö plockar in en 18-årig succlirare
Växjö värvade Joel Persson från division ett – det blev en stor succ.Nu kanske klubben är på väg att göra ett nytt fynd lägre ner i seriesystemet.Enligt uppgifter kommer Västerås 18-åring Pontus Holmberg att lånas ut till Lakers och göra sin SHL-debut under nästa vecka.
Läs mer om Joel Persson.
SHL-klubben kan byta bort klassiska loggan
Sedan 1994 har Björnen varit Luleå Hockeys logotyp.Men nu kan klubben byta logga - efter drygt 20 år.–Det är en fråga som i slutet av dagen alltid avgörs av vad våra medlemmar tycker och tänker, säger Luleå Hockeys vd Stefan Enbom till NSD.
Läs mer om Björnen, NSD och Stefan Enbom.
Håll tyst, detta är en sinnessjuk id
Så Ren Fasel, ordförande i IIHF, har en id om att slå ihop de sex främsta lagen från Liiga och SHL.Tydligen har Europa för många klubbar som spelar på högsta nivå - och för få bra spelare.Men den där idn kan vara en av de dummare jag har hört.Så Ren Fasel, här är min id.Håll tyst, tänk om och kasta den där till papperskorgen där den hör hemma.
Läs mer om Europa och Liiga.
Fasth vill sätta gamla polarna på plats
Efter en segerrik höst i återkomsten till SHL gör Viktor Fasth, 35, säsongsdebut i Tre Kronor. Prestigemötet med Ryssland blir också ett kompismöte för målvaktsesset då han ställs mot tio före detta lagkamrater. – Kul att få träffa gamla kompisar, man får bara se till att sätta dit dem också, säger han.
Läs mer om Ryssland, SHL, Tre Kronor och Viktor Fasth.
Stjärnan försvann – här är hans nya liv
Han har representerat flera SHL-klubbar och Tre Kronor.Men i dag ser Daniel Larssons liv helt annorlunda ut.31-åringen har avslutat sin karriär - för att att satsa på ett helt nytt liv.–Jag ångrar ingenting som jag har gjort eller beslutet som jag har tagit, säger Larsson till NSD.
Läs mer om Larsson, NSD och Tre Kronor.Men.
Ericsson tillbaka - efter tuffa skadan
Efter en tid av rykten står det nu klart.Jimmie Ericsson gör comeback i SHL och återvänder till Skellefteå AIK.Något som i dag presenterades på klubbens hemsida. – Det är en stor glädje att få spela hockey igen, säger Jimmie.
Uppgifter: Ericsson nära en återkomst
Jimmie Ericsson är på god väg att återvända till SHL.Enligt Norran förhandlar han med Skellefteå AIK.– Vi har inlett diskussioner, säger sportchefen Mikael Lindgren till tidningen.
SHL-jumbon värvar kanadensisk center
SHL-jumbon Rögle förstärker laget.Den kanadensiske centern Stephen Perfetto, 26, har skrivit på.– Stephen är en skridskostark center med bra spelsinne, väldigt dynamisk och hans egenskaper passar in i det sätt som vi vill spela ishockey, säger sportchefen Chris Abbott i ett pressmeddelande.
Läs mer om Stephen Perfetto.
Ledin: Det har gjort mig mer förbannad
Familjen avgör om det blir en comeback i SHL med Karlskrona HK.Men några tankar på att lägga av har 39-årige Per Ledin inte haft under sin klubblösa höst.– Det har snarare gjort mig mer förbannad och triggat igång mig ännu mer, säger Ledin efter första träningsdagen med KHK.
SHL-backen straffas i efterhand – stängs av
I går besegrade Linköping Färjestad med 5-3.Men nu kommer smolk i glädjebägaren. SHL:s disciplinnämnd meddelar nämligen att Anton Karlsson stängs av för kneeing.Förseelsen är vårdslös och innebär stor skaderisk, skriver de i sitt beslut.
Sjödin slår tillbaka efter anklagelserna
Brynässtjärnan Kevin Clark fick hård kritik efter lördagens kross mot Luleå i SHL.C Mores expert Niklas Wikegård rasade mot en påstådd filmning från Kevin Clarks sida.Nu rider Brynäs tränare Tommy Sjödin ut till försvar för sin stjärnspelare.Ang. Clarks så kallade filmning. Det händer i stort sett varje match, skriver Sjödin på Twitter.
Läs mer om Luleå, Sjödin, Tommy Sjödin och Twitter.
Växjö rycker i toppen efter ny seger
När tabelltvåan Färjestad förlorade mot Linköping passade Växjö på att rycka. Efter 3–1 hemma mot Örebro leder smålänningarna SHL nio poäng före Färjestad, och elva före Djurgården som dock har spelat två matcher mindre.
Uppgifter: Per Ledin klar för Karlskrona
SHL-ikonen Per Ledin har varit kontraktslös hela hösten.Nu kan han vara på väg mot comeback.Enligt Norrbottens-Kuriren ska Ledin träna med bottenlaget Karlskrona under landslagsuppehållet.
Läs mer om Karlskrona och Ledin.