Shl

Sjätte segern i oktober för Örebro

3–2 hemma mot serieledaren Färjestad – och Örebros sjätte oktobervinst. Stor matchhjälte blev Tom Wandell som avgjorde när 40 sekunder återstod. SHL-succn fortsätter därmed för förra säsongens krislag.
Läs mer om Färjestad, Tom Wandell och Örebro.

SHL:s sämsta bortalag nollade Brynäs i Gävle

Mora har haft öppna spjäll bakåt i bortamatcherna i höst. Men i bottenmötet mot Brynäs kom både säsongens första nolla och bortaseger, med 2–0, för SHL:s dittills sämsta bortalag.
Läs mer om Gävle.
Fiaskot fortsätter – Brynäs ny jumbo
I våras spelade Brynäs SHL-final.Nu ligger man sist i tabellen.Detta efter en ny förlust – den här gången 0-2 hemma mot Mora.– De har hamnat i en ond spiral, säger experten Sanny Lindström i C More.
Läs mer om C More, Mora och Sanny Lindström.
HV 71 besegrade Rögle – trots skadeproblemen
HV 71 hakar på i toppen av SHL.Trots skadeproblemen kunde smålänningarna besegra bottenlaget Rögle på hemmais.Segersiffrorna skrevs till 2-1.
Läs mer om Rögle.

HV 71 besegrade Rögle – trots skadeproblemen

HV 71 hakar på i toppen av SHL.Smålänningarna med stora skadeproblem besegrade bottenlaget Rögle på hemmais.Segersiffrorna skrevs till 2-1.
Läs mer om Rögle.
17-åring visade vägen för Luleå mot Växjö
Isac Lundeström, 17, har haft en bra vecka i SHL-ishockeyn. I tre matcher i följd har Luleåcentern gjort mål – och mot Växjö visade hans ledningsmål vägen till Luleås 2–0-seger.
Läs mer om Luleå, Luleåcentern och Växjö.
SHL-klubben värvar – mitt under matchen
HV 71 var mitt uppe i matchen mot Rögle.Då passade klubben på att presentera sitt senaste nyförvärv.Backen Stefan Elliott har skrivit på för resten av säsongen.
Läs mer om Rögle.Då.
Andr Deveaux klar för ny klubb
Karriären fortsätter trots skandalscenerna i SHL
Läs mer om SHL.
Forwardens självkritik: Jag sitter och sover
Först gjorde han sitt första SHL-mål i karriären – sen kvitterade Frölunda snabbt.Då var Moras Sebastian Hartmann rejält självkritisk.– Det är mitt fel. Jag sitter och sover i båset, säger målskytten.Frölunda vann matchen med 4–3 efter straffar.
Läs mer om Frölunda.
Stjärnan hyllas efter sin nya rekordsucc
Johan Ryno är SHL:s hetaste spelare med 17 poäng på elva matcher.I kväll kom fyra nya assist och nu är han bäst i modern historia.Då hyllas han av kedjekamraten, och hattrick-skytten, Joakim Nygård.– Han är en fantastisk spelare. Det är bara att åka och hitta luckor så får man passningar, säger Nygård i C More.
Läs mer om C More, Joakim Nygård och Nygård.
Säsongens bästa lag och spelare i SHL
Full omgång i SHL och jag saknar fortfarande åskådare och tacklingar.Men det finns en del att hylla också.Här har ni lagen och spelarna som överraskat mest och varit bäst hittills.
Läs mer om SHL.
Talangens drömmål hyllas av experterna
Den förra säsongen gjorde Tim Söderlund bara tre mål i SHL.Men den här säsongen har tagit en flygande start för stortalangen.I kväll gjorde Tim Söderlund 1-0 med ett riktigt solomål.Och hyllades av C Mores experter.– Den där lilla dragningen när han får målvakten åt sidan och sen bara rakt upp, wow! säger Petter Rönnqvist.
SHL-ikonen talar ut om skandalkvällen
GÖTEBORG. Med sina 891 matcher är han den mesta Frölundaspelaren genom tiderna.I en stor intervju med GT berättar Ronnie Sundin, 47, om livet efter karriären, känslan att få sin tröja hissad, vänskapen till gamla Blåvittmålvakten Bengt Andersson och den skandalomsusade krogkvällen i slutet av karriären.– Det tog hårt på mig, säger Sundin.
SHL-klubben vinner kampen om talangen
AVSLÖJAR: Supertalangen Jesper Wallstedt har bestämt sig
Linköping straffade Djurgården
Djurgården kvitterade drygt tre minuter före slutsignalen – och Linköping riskerade femte förlusten av sex hemmamatcher hittills. Men nyförvärvet Nick Sörensen ordnade en bonuspoäng på straffar fram till 3-2 i sin första SHL-match efter skada i höst.
SHL-klubben värvar – kanadensaren klar
OS-aktuelle backen är klar för SHL
Läs mer om SHL.
Fagerudd lånas ut till Mora
Djurgårdens Marcus Fagerudd spelade aldrig mot Mora på lördagen. Direkt efter mötet på Hovet blev det klart att den finske backen lånas ut till SHL–konkurrenten från Dalarna.
Läs mer om Dalarna, Hovet, Mora och SHLkonkurrenten.