Sigtuna

Allvarligt knivhuggen i natt – polisen söker efter gäng

En man har knivhuggits under natten mot lördagen i Valsta centrum i Sigtuna.Ett gäng misstänks ligga bakom attacken, skriver polisen.Inatt vårdades mannen med skador, som beskrivs som allvarliga, på en intensivvårdavdelning.
Läs mer om Sigtuna.Ett och Valsta.

Sigtuna Litteraturfestival kommer tillbaka

Sigtuna Litteraturfestival kommer tillbaka efter ett års uppehåll.
Kvinna överfallen i hiss i Sigtuna
Kvinnan blev överfallen av en okänd person i en hiss - men lyckades fly från platsen.Nu jagar polisen en person misstänkt för försök till våldtäkt.
Läs mer om Sigtuna.
Därför säljer Hannah Graaf sitt lyxhus
Hannah Graaf säljer sitt hus i Sigtuna - för 11 950 000 kronor.På sina sociala medier visar Hannah Graaf upp sitt hem, och förklarar varför de flyttar.Älskar vårt hus, vår gata och stad men nu är det dags att ge sig ut på nya äventyr skriver Hannah Graaf i ett blogginlägg.
Läs mer om Hannah Graaf och Sigtuna.

Bygger framtidens stad: Spännande och galet

I Sigtuna byggs just nu en av Sveriges mest hållbara stadsdelar. Solfångarparker, bergvärmepumpar och ett modernt lågvärmenät gör att Sigtuna stadsängar ligger i absolut framkant vad gäller energilösningar. – Det här är vägen framåt, säger Kim Hultn, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploatering AB.
En allvarligt skadad efter knivskärning i Sigtuna
En person är allvarligt skadad och en gärningsman är gripen efter en knivskärning i Sigtuna utanför Stockholm, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Sigtuna och Stockholm.
Person allvarligt skadad i knivskärning i Sigtuna
En person har skadats allvarligt i en knivskärning sent på torsdagskvällen.En misstänkt gärningsman har gripits, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Sigtuna.
Regnbågskoalition bildar nytt styre i Sigtuna
En ny politisk ledning har bildats i Sigtuna kommun. Sex partier i den så kallade regnbågskoalitionen ska leda kommunen i minoritet.
Läs mer om Sigtuna.
Handgranat detonerade på lördagsmorgonen
En handgranat har detonerat i Märsta i Sigtuna kommun tidigt på lördagsmorgonen.– Det var skador på ett fönster men inga personskador, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Krock på E4 – kvinna till sjukhus
Två bilar har krockat på E4 i Sigtuna.En person är förd till sjukhus efter att bilen voltat.
Läs mer om Sigtuna.En.
Hemtjänst missade 40 nattbesök
Vid ett 40-tal tillfällen har hemtjänsten i Sigtuna inte besökt äldre personer nattetid, trots att de haft rätt till hjälp. Flera anställda har därför blivit omplacerade.
Läs mer om Sigtuna.
Just nu: Brand i föreningslokal
Det brinner i en föreningslokal i Sigtuna.– Halva byggnaden är i princip nedbrunnen, säger Linda Kinderås, ledningsoperatör på räddningstjänsten.
Läs mer om Sigtuna.
Fyra bilar i krock på E4
Vid 14.50 inträffade en trafikolycka på E4 vid Rosersberg i Sigtuna kommun.Fyra bilar och totalt sju personer är inblandade i olyckan, enligt SOS Alarms uppgifter.– Vi har skickat dit en brandstation med två bilar, säger Tobias Åkesson vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Rosersberg och Sigtuna.
Skogsbrand utanför Sigtuna – den andra under måndagen
Ett 200 meter gånger 200 meter stort område i Märsta kommun brinner.Släckningen pågår under måndagskvällen.Ingen fastighet ska vara i fara.
Läs mer om Märsta och Sigtuna.
Maktskifte i Sigtuna – med styre utan S
Sigtuna får med all sannolikhet nytt styre till midsommar. En regnbågsallians med 25 av 51 mandat som stöd tar över.
Läs mer om Sigtuna.
Därför flyttar Elitlopps- auktionen till Wenngarn
Elitauktionen är ett evenemang som varje år lockar ett flertal miljardärer och stjärnor från idrottsvärlden. I år har de flyttat till Wenngarns slott i Sigtuna. – Det är en miljö som är väldigt trevlig att ha auktioner i, och det är kul att kunna samla alla auktionerna på ett ställe, säger Sara Blomhage, generalsekreterare på ASVT.
Årets bästa kafer utsedda
R C Chocolat i Sigtuna är bäst i Sverige enligt krogguiden White Guide.
Läs mer om Sigtuna, Sverige och White Guide.
Brandbil fick punktering under utryckning – körde på fotanglar
Natten till tisdagen började det brinna i en restaurang i centrala Sigtuna. Under utryckningen fick en av räddningstjänstens bilar punktering av fotanglar som placerats utanför brandstationen. Polisen utreder händelserna som mordbrand och skadegörelse.
Läs mer om Sigtuna.
Liberalerna hoppar av koalition i Sigtuna
Den styrande koalitionen i Sigtuna har spruckit sedan Liberalerna på ett medlemsmöte beslutat hoppa av samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Brandattentat mot restaurang i Sigtuna
En restaurang i Sigtuna utsattes för ett brandattentat natten mot tisdag. Vittnen ska ha sett flera personer lämna platsen i en bil i samband med att branden bröt ut. – Någon har slängt in brännbar vätska, säger Mathias Häglund, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar. Någon hade även slängt ut fotanglar utanför brandstationen.
Läs mer om Sigtuna.
Stoppade avhysning – utan att berätta
Det har pratats om maktmissbruk och vänskapskorruption. Nu avslöjar SVT:s Uppdrag granskning hur den nära relationen mellan lokala S-toppar och den syrianska gruppen i Sigtuna har gynnat en specifik person eller grupp. – En viss del utav syrianerna har lierat sig med sossarna och fått ut väldigt mycket av samarbetet, säger Moderaternas Peter Kockum i programmet.
Läs mer om S-toppar och Sigtuna.
Kvartersnamn i Sigtuna får nobben
Lantmäteriet godkänner 23 nya kvartersnamn i Sigtuna kommun. Sex förslag, däribland Sorgen och Sigtuna Sur, anses däremot som mindre lämpliga.
Läs mer om Sigtuna, Sigtuna Sur och Sorgen.
Gör fortfarande ont – saknar Klas mycket
SIGTUNA. Han är lika distinkt och målmedveten som under storhetstiden på fotbollsplanen. Bara en gång under intervjun tappar Tomas Brolin, 47, greppet. När Klas Ingesson kommer på tal brister det. – Det gör fortfarande ont. Jag saknar Klas väldigt mycket, säger Brolin med tårar i ögonen. I en stor intervju med SportExpressen berättar den forne världsspelaren om varför han avskydde journalister, fotbollsförbundets jättemiss och att bli stämplad som festprisse.
Läs mer om Brolin och SportExpressen.
Eva-Karin Gyllenberg: Därför hamnade Sigtuna i Vasastan – och Uppsala försvann
Hej! I Vasastaden räknat från Odenplan och Odengatan ned till Torsgatan ligger tvärgator så som Upplandsgatan, Västmannagatan, Dalagatan och Gästrikegatan, det vill säga gatunamn som syftar på svenska landskap. Men mittemellan dessa gator ligger tvärgatan Sigtunagatan, som inte har något samband med landskap.