Sigtuna

Kraftig brand rasar i villa – fasaden brinner

En brand har brutit ut i en villa i Sigtuna kommun norr om Stockholm. Enligt räddningstjänsten brinner det kraftigt i fasaden.
Läs mer om Sigtuna och Stockholm.

Kvinna med Asperger våldtogs och förnedrades

En 23-årig man från Märsta i Sigtuna kommun döms för grov våldtäkt efter att ha våldtagit en kvinna med Aspergers syndrom, rapporterar flera lokala medier.
Läs mer om Asperger, Märsta och Sigtuna.
Elva döms för miljonstöld av mobiler
Elva män döms efter en stor stöldkupp mot ett teknikföretag i Rosersberg i Sigtuna kommun, skriver Upsala Nya Tidning.
Elva döms för miljonstöld av mobiler
Elva män döms efter en stor stöldkupp mot ett teknikföretag i Rosersberg i Sigtuna kommun, skriver Upsala Nya Tidning.

Huset utan sladd visar vägen mot hållbara hem

En till synes helt vanlig villa i Venngarn utanför Sigtuna är varken ansluten till elnätet, vattenledningsnätet eller avloppsnätet. Huset utan sladd, som det kallas, producerar nära tre gånger så mycket energi som det gör av med. Jens Johansson bor här sedan i höstas och stortrivs.
Läs mer om Sigtuna och Venngarn.
Tjuvar spred fotanglar efter inbrott
Ett gäng inbrottstjuvar slog till mot ett logistikföretag i Sigtuna, norr om Stockholm. De slängde ut fotanglar som gav bilar i området punktering.
Läs mer om Sigtuna och Stockholm.
MP drar tillbaka anmälan – mot förra toppnamnet
Miljöpartiet polisanmälde sitt tidigare toppnamn i Sigtuna efter misstankar om förskingring av ett stort belopp. Men nu drar Miljöpartiet plötsligt tillbaka polisanmälan - utan att förklara varför. – Vi har haft en utredning och den kommer vi hålla internt, Karolina Windefalk, ordförande i Miljöpartiet i Sigtuna Kommun.
Fritidsledare misstänkt för grova sexbrott mot barn
Fritidsledaren och ungdomstränaren är misstänkt för grova sexualbrott mot barn. Han är avstängd från sitt arbete och sitter häktad – men får ändå full lön från Sigtuna kommun. – Det är givetvis ett elände att han fått lön under den här månaden med tanke på vad som framkommit, säger verksamhetschefen Johan Adler till Märsta.nu.
Läs mer om Johan Adler, Märsta.nu och Sigtuna.
Spökhuset som ingen får flytta in i
Det råder bostadsbrist i Stockholmsområdet. Men i Märsta står 160 nya lägenheter tomma – ingen får flytta in i vad som nu blivit ett spökhus. Sigtuna kommun och byggbolaget Peab kan nämligen inte komma överens om vem som äger marken husen står på. – Vi har naturligtvis inte gjort fel. Det är helt enkelt så att det inte finns något giltigt avtal i det här fallet, säger Ulf Bergh, kommundirektör Sigtuna kommun till SVT.
Kommunen ska spara – drar in på mjölken
Sigtuna kommun ska spara två miljoner på inköp av livsmedel under året. Därför byter man nu ut den ekologiska mjölken på skolor och förskolor.
Vinterkräksjukan slår hårt mot Sigtunaskola
Eleverna på en skola i Sigtuna har drabbats av kräkkaos.
Läs mer om Sigtuna och Sigtunaskola.
100 elever hemma efter vinterkräksjuka
Eleverna på en skola i Sigtuna har drabbats av kräkkaos. I fredags var endast 60 elever närvarande vid Steningehöjdens skola – resterande 100 låg hemma i vinterkräksjukan, skriver UNT.
Läs mer om Sigtuna och UNT.
Kina byggde en kopia av Sigtuna – så gick det sen
Kolla in staden på bilderna. Visst ser det väldigt välbekant och svenskt ut? Men staden ligger på andra sidan jordklotet.
Läs mer om Sigtuna.
Wikegård skulle köra över mig med bilen
De är numera affärspartners och goda vänner. Men en gång i tiden var fotbollsdomaren Jonas Eriksson, känd från På Spåret, och hockeyexperten Niklas Wikegård svurna fiender. – Han sa till Peter Jihde: Ser jag Eriksson i Sigtuna ska jag köra över honom med bilen, säger Eriksson till NSD.
Kvinna misshandlad till döds i Märsta
En kvinna har hittats svårt misshandlad i en lägenhet i Märsta i Sigtuna kommun. Enligt Expressen har hon avlidit av sina skador.
Läs mer om Märsta och Sigtuna.
Kvinna misshandlad till döds i Märsta
En kvinna har hittats svårt misshandlad i en lägenhet i Märsta i Sigtuna kommun. Enligt Expressen har hon avlidit av sina skador.
Läs mer om Märsta och Sigtuna.
Skolanställd misstänkt för sexuellt ofredande
En man anställd på en grundskola i Sigtuna utreds för sexuellt ofredande, skriver Sigtuna kommun i ett pressmeddelande.
Läs mer om Sigtuna.
Stor brand härjar i villa i Sigtuna
Ett större räddningsuppbåd är på väg till Sigtuna där en fullt utvecklad brand härjar i en större villa.
Läs mer om Sigtuna.
Trafikolycka på E4 med flera fordon
Fyra fordon har krockat på E4 vid trafikplats Arlanda i Sigtuna. I samband med kollisionen fattade en bil eld. – Två personer skadades i krocken, säger Jesper Vestling, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Arlanda, Jesper Vestling och Sigtuna.
Brand i bilverkstad – risk för explosion
Polis och räddningstjänst har ryckt ut till Sigtuna efter en brand i en bilverkstad. SOS Alarm har skickat tre ambulanser till platsen.
Läs mer om Sigtuna.
HA-kopplad man åtalas för brutalt rån
Vid ett tillslag hittade polisen sprängmedel, illegala skjutvapen och mängder med ammunition i en skåpbil i Märsta i Sigtuna kommun. En 43-årig man med kopplingar till Hells Angels har nu åtalats. Efter ett DNA-prov kunde han även kopplas till ett brutalt rån i Gävle där ett par bands med buntband, fick huvor över huvudena och pistolhotades.
Läs mer om Gävle, Märsta och Sigtuna.
Skott avlossade i Märsta
Skott verkar ha avlossats i centrala Märsta i Sigtuna kommun vid 22-tiden.
Läs mer om Märsta och Sigtuna.
Ingen litteraturfestival i Sigtuna nästa år
Sigtuna Litteraturfestival tar paus nästa år. Anledningen är att festivalledningen behöver ta fram en hållbar strategi för festivalen, som vuxit mycket under de fem åren den har funnits.
Läs mer om Sigtuna.
Personbilar och buss i kollision – tre skadade
Tre personer skadades när två personbilar och en linjebuss kolliderade på länsväg 263, mellan Sigtuna och Märsta, på torsdagseftermiddagen. Ännu vid 17.30-tiden pågick arbete med att få loss tre fastklämda, de skadade, i bilarna och bussen.
Läs mer om Märsta och Sigtuna.
MP polisanmäler extopp i Sigtuna
Miljöpartiet polisanmäler sitt tidigare toppnamn i Sigtuna efter misstankar om förskingring. Pierre Cengiz Edstrand, förste vice ordförande i kommunstyrelsen, anmäls efter att 180 000 kronor har försvunnit från partikassan, erfar Expressen. – Jag måste se anmälan innan jag kan kommentera, men det är klart att jag är oskyldig, säger Cengiz Edstrand.