Sigtuna

Carola Häggkvist vill inte lämna nya kärlekshuset

Carola Häggkvist, 51, och kärleken Jimmy Källqvist, 47, har flyttat in i sitt gemensamma hem i Steninge Slottsby i Sigtuna.Här visar Carola upp parets nya hus inifrån, via Instagram:Hur ska jag kunna slita mig härifrån in i en bil till Sthlm?

Så förklarar politikerna bidragen till papperslösa

Knappt tio procent av landets kommuner har betalat ut ekonomiskt bistånd till papperslösa som inte har rätt att stanna här, rapporterade SVT på fredagen.Expressen har talat med flera kommunalråd om hur de har resonerat.– Om man går ner på individnivå är det en tragedi för de här människorna. Det känns som att staten i viss mån flyr sitt ansvar, säger Olov Holst, kommunstyrelseordförande, M, i Sigtuna.
Läs mer om Olov Holst, SVT och Sigtuna.
Hemort avgör hur bra ditt barn är försäkrat
Skillnaderna är stora i hur generöst kommunen försäkrar ditt barn.Sämst försäkrade är barn i Arjeplog, Nynäshamn och Sigtuna.Bäst är de i Åmål, Sorsele och Pajala.Det visar en kartläggning från försäkringstjänsten Insurello.
Larm om bråk med tillhyggen – polis på plats
Polisen befinner sig på stationen i Sigtuna efter larm om slagsmål mellan flera personer med tillhyggen.Mycket är ännu oklart.– Vi är på plats för att ta reda på mer, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisens presstjänst.
Läs mer om Sigtuna och Towe Hägg.

Två personer skjutna i Sigtuna

Inrikes. Två personer har hittats skjutna i Märsta norr om Stockholm. Polisen larmades till området Valsta, cirka tre kilometer sydväst om Märsta station, vid klockan 20.45.
Läs mer om Märsta, Sigtuna, Stockholm och Valsta.
Två personer skjutna i Sigtuna
Läs mer om Sigtuna.
Skottlossning i Sigtuna - två skadade
Två personer har hittats skottskadade i Sigtuna, rapporterar Expressen.
Läs mer om Expressen och Sigtuna.
Två personer skottskadade i Sigtuna
Två personer har anträffats skottskadade i Sigtuna.Polispatruller och hundar söker i området efter misstänka gärningsmän.
Carolas livsändring – nu lämnar hon
Carola Häggkvist ska flytta från huset i Bromma.Tillsammans med kärleken Jimmy Källqvist har de hittat ett nytt hus i Steninge Slottsby i Sigtuna kommun.Flytten går i april – och nu berättar hon för första gången om känslorna inför livsändringen.–Man ömsar skinn varje gång. Det är bra, men det är verkligen memory lane. Man står i minnenas gator, säger artisten.
600 åkte nya skridskoloppet – OS-åkare i topp
Det klassiska skridskoloppet Vikingarännet har gått i graven, åtminstone tillfälligt. I stället har Sigtunarännet uppstått, en rundbanetävling på fem mil med start och mål i Sigtuna. 600 deltagare ställde upp i söndagens lopp.
Timmerbil och personbil inblandade i olycka
En timmerbil och en personbil är inblandade i en trafikolycka i Sigtuna kommun på onsdagsmorgonen.Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till olycksplatsen.
Läs mer om Sigtuna.
Fånge fick fel dödsbud - JO kritiserar
En fånge på anstalten Storboda i Sigtuna kommun fick besked av vakthavande befäl att hans mamma avlidit. Den intagne bröt ihop och frågade var uppgiften kom ifrån.
Läs mer om Sigtuna och Storboda.
Fritidsledare åtalas för sexbrott – filmade närmare 100 barn
En anställd på en grundskola i Sigtuna som misstänks för flera sexualbrott mot barn åtalas nu för flera sexbrott, rapporterar P4 Stockholm.
Läs mer om Sigtuna.
Fritidsledare åtalas för sexbrott mot barn
En anställd på en grundskola i Sigtuna som misstänks för flera sexualbrott mot barn åtalas nu för flera sexbrott, rapporterar P4 Stockholm.
Läs mer om Sigtuna.
Buss har vält – ambulans på väg till olycksplatsen
En buss har vält i Sigtuna, enligt Stockholmspolisen.Skadeläget är oklart.– Vi fick i det från SOS Alarm, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Minnesord: Sven Björkman
Professor emeritus Sven Björkman, Sigtuna, har avlidit i en ålder av 77 år. Närmaste anhöriga är hustrun Margareta och barnen Helena Hegardt du Res och Jonas Björkman.
Graaf lämnade allt – nya livet utomlands
Hannah Graaf sålde huset i Sigtuna för att flytta utomlands med familjen.Nu berättar hon om nya livet och nya jobbet i Spanien.Nästa vecka kör jag i gång, skriver hon på sin blogg.
Läs mer om Sigtuna och Spanien.Nästa.
Graaf byter liv helt – utomlands
I november valde Hannah Graaf att sälja sin lyxvilla i Sigtuna.Detta för att hon och familjen valt att starta ett nytt liv – i spanska Marbella.– Ett helt nytt liv i ett helt nytt hem i ett helt nytt land, skriver hon Graaf i sin blogg.
Intagen fick felaktigt dödsbud
En intagen på anstalten Storboda i Sigtuna kommun fick beskedet att hans mamma avlidit, rapporterar Upsala Nya Tidning.
Han vann VM i V75: Är helt fantastiskt
I samband med V75-tävlingarna på Åby avgjordes VM i V75.Segrare blev till slut Kalle Sandström från Sigtuna.Som belönades med 250 000 kronor.– Världsmästare blir man nog bara en gång i livet, säger han till Trav365.
Stort pådrag vid brand i flislager
Det brinner i ett flislager på värmeverket i Brista söder om Märsta i Sigtuna kommun mellan Uppsala och Stockholm. – Vi är där med stort antal resurser och försöker släcka, säger Erik Westring på Storstockholms brandförsvar till TT. Räddningstjänsten har ingen prognos för när branden kan vara släckt. – Vi jobbar på för fulla muggar och jag antar att man försöker lämpa ut flisen och skotta ut det på något sätt, säger Erik Westring.
Carola avslöjar sitt nya boende
Artisten Carola Häggkvist lämnar Bromma bakom sig – för att flytta till Steninge Slottsby i Sigtuna kommun.– Jag är egentligen en countrygirl med många järn i elden, säger hon till tidningen Sigtunabygden.
Skolbuss i krock i Sigtuna kommun
Vid 7.30-tiden på torsdagsmorgonen krockade en skolbuss med en personbil på väg 273 vid Skepptuna i Sigtuna kommun.
Läs mer om Sigtuna och Skepptuna.
Hannah Graaf lämnar landet – för nya karriären
Hannah Graaf säljer huset i Sigtuna - för att flytta utomlands.På sin blogg avslöjar profilen att hon flyttar till Marbella med hela familjen.Ett helt nytt liv i ett helt nytt hem i ett helt nytt land, skriver Hannah Graaf i sin blogg.
Läs mer om Hannah Graaf, Marbella och Sigtuna.
Allvarligt knivhuggen i natt – polisen söker efter gäng
En man har knivhuggits under natten mot lördagen i Valsta centrum i Sigtuna.Ett gäng misstänks ligga bakom attacken, skriver polisen.Inatt vårdades mannen med skador, som beskrivs som allvarliga, på en intensivvårdavdelning.
Läs mer om Sigtuna.Ett och Valsta.