Sigtuna

Just nu: Brand i föreningslokal

Det brinner i en föreningslokal i Sigtuna.– Halva byggnaden är i princip nedbrunnen, säger Linda Kinderås, ledningsoperatör på räddningstjänsten.
Läs mer om Sigtuna.

Fyra bilar i krock på E4

Vid 14.50 inträffade en trafikolycka på E4 vid Rosersberg i Sigtuna kommun.Fyra bilar och totalt sju personer är inblandade i olyckan, enligt SOS Alarms uppgifter.– Vi har skickat dit en brandstation med två bilar, säger Tobias Åkesson vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Rosersberg och Sigtuna.
Skogsbrand utanför Sigtuna – den andra under måndagen
Ett 200 meter gånger 200 meter stort område i Märsta kommun brinner.Släckningen pågår under måndagskvällen.Ingen fastighet ska vara i fara.
Läs mer om Märsta och Sigtuna.
Maktskifte i Sigtuna – med styre utan S
Sigtuna får med all sannolikhet nytt styre till midsommar. En regnbågsallians med 25 av 51 mandat som stöd tar över.
Läs mer om Sigtuna.

Därför flyttar Elitlopps- auktionen till Wenngarn

Elitauktionen är ett evenemang som varje år lockar ett flertal miljardärer och stjärnor från idrottsvärlden. I år har de flyttat till Wenngarns slott i Sigtuna. – Det är en miljö som är väldigt trevlig att ha auktioner i, och det är kul att kunna samla alla auktionerna på ett ställe, säger Sara Blomhage, generalsekreterare på ASVT.
Årets bästa kafer utsedda
R C Chocolat i Sigtuna är bäst i Sverige enligt krogguiden White Guide.
Läs mer om Sigtuna, Sverige och White Guide.
Brandbil fick punktering under utryckning – körde på fotanglar
Natten till tisdagen började det brinna i en restaurang i centrala Sigtuna. Under utryckningen fick en av räddningstjänstens bilar punktering av fotanglar som placerats utanför brandstationen. Polisen utreder händelserna som mordbrand och skadegörelse.
Läs mer om Sigtuna.
Liberalerna hoppar av koalition i Sigtuna
Den styrande koalitionen i Sigtuna har spruckit sedan Liberalerna på ett medlemsmöte beslutat hoppa av samarbetet med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
Brandattentat mot restaurang i Sigtuna
En restaurang i Sigtuna utsattes för ett brandattentat natten mot tisdag. Vittnen ska ha sett flera personer lämna platsen i en bil i samband med att branden bröt ut. – Någon har slängt in brännbar vätska, säger Mathias Häglund, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar. Någon hade även slängt ut fotanglar utanför brandstationen.
Läs mer om Sigtuna.
Stoppade avhysning – utan att berätta
Det har pratats om maktmissbruk och vänskapskorruption. Nu avslöjar SVT:s Uppdrag granskning hur den nära relationen mellan lokala S-toppar och den syrianska gruppen i Sigtuna har gynnat en specifik person eller grupp. – En viss del utav syrianerna har lierat sig med sossarna och fått ut väldigt mycket av samarbetet, säger Moderaternas Peter Kockum i programmet.
Läs mer om S-toppar och Sigtuna.
Kvartersnamn i Sigtuna får nobben
Lantmäteriet godkänner 23 nya kvartersnamn i Sigtuna kommun. Sex förslag, däribland Sorgen och Sigtuna Sur, anses däremot som mindre lämpliga.
Läs mer om Sigtuna, Sigtuna Sur och Sorgen.
Gör fortfarande ont – saknar Klas mycket
SIGTUNA. Han är lika distinkt och målmedveten som under storhetstiden på fotbollsplanen. Bara en gång under intervjun tappar Tomas Brolin, 47, greppet. När Klas Ingesson kommer på tal brister det. – Det gör fortfarande ont. Jag saknar Klas väldigt mycket, säger Brolin med tårar i ögonen. I en stor intervju med SportExpressen berättar den forne världsspelaren om varför han avskydde journalister, fotbollsförbundets jättemiss och att bli stämplad som festprisse.
Läs mer om Brolin och SportExpressen.
Eva-Karin Gyllenberg: Därför hamnade Sigtuna i Vasastan – och Uppsala försvann
Hej! I Vasastaden räknat från Odenplan och Odengatan ned till Torsgatan ligger tvärgator så som Upplandsgatan, Västmannagatan, Dalagatan och Gästrikegatan, det vill säga gatunamn som syftar på svenska landskap. Men mittemellan dessa gator ligger tvärgatan Sigtunagatan, som inte har något samband med landskap.
Brand i Peter G Normans hus
Travtränaren Peter G Normans hus vid Erikssund, Sigtuna, står i brand. Uppgifter som har bekräftats av Norman till Aftonbladet. – Halva huset har brunnit upp, säger ledningsbefälet vid Stockholms ledningscentral, Magnus Bengtsson till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Erikssund, Norman och Sigtuna.
Kraftig brand rasar i villa – fasaden brinner
En brand har brutit ut i en villa i Sigtuna kommun norr om Stockholm. Enligt räddningstjänsten brinner det kraftigt i fasaden.
Läs mer om Sigtuna och Stockholm.
Kvinna med Asperger våldtogs och förnedrades
En 23-årig man från Märsta i Sigtuna kommun döms för grov våldtäkt efter att ha våldtagit en kvinna med Aspergers syndrom, rapporterar flera lokala medier.
Läs mer om Asperger, Märsta och Sigtuna.
Elva döms för miljonstöld av mobiler
Elva män döms efter en stor stöldkupp mot ett teknikföretag i Rosersberg i Sigtuna kommun, skriver Upsala Nya Tidning.
Elva döms för miljonstöld av mobiler
Elva män döms efter en stor stöldkupp mot ett teknikföretag i Rosersberg i Sigtuna kommun, skriver Upsala Nya Tidning.
Huset utan sladd visar vägen mot hållbara hem
En till synes helt vanlig villa i Venngarn utanför Sigtuna är varken ansluten till elnätet, vattenledningsnätet eller avloppsnätet. Huset utan sladd, som det kallas, producerar nära tre gånger så mycket energi som det gör av med. Jens Johansson bor här sedan i höstas och stortrivs.
Läs mer om Sigtuna och Venngarn.
Tjuvar spred fotanglar efter inbrott
Ett gäng inbrottstjuvar slog till mot ett logistikföretag i Sigtuna, norr om Stockholm. De slängde ut fotanglar som gav bilar i området punktering.
Läs mer om Sigtuna och Stockholm.
MP drar tillbaka anmälan – mot förra toppnamnet
Miljöpartiet polisanmälde sitt tidigare toppnamn i Sigtuna efter misstankar om förskingring av ett stort belopp. Men nu drar Miljöpartiet plötsligt tillbaka polisanmälan - utan att förklara varför. – Vi har haft en utredning och den kommer vi hålla internt, Karolina Windefalk, ordförande i Miljöpartiet i Sigtuna Kommun.
Fritidsledare misstänkt för grova sexbrott mot barn
Fritidsledaren och ungdomstränaren är misstänkt för grova sexualbrott mot barn. Han är avstängd från sitt arbete och sitter häktad – men får ändå full lön från Sigtuna kommun. – Det är givetvis ett elände att han fått lön under den här månaden med tanke på vad som framkommit, säger verksamhetschefen Johan Adler till Märsta.nu.
Läs mer om Johan Adler, Märsta.nu och Sigtuna.
Spökhuset som ingen får flytta in i
Det råder bostadsbrist i Stockholmsområdet. Men i Märsta står 160 nya lägenheter tomma – ingen får flytta in i vad som nu blivit ett spökhus. Sigtuna kommun och byggbolaget Peab kan nämligen inte komma överens om vem som äger marken husen står på. – Vi har naturligtvis inte gjort fel. Det är helt enkelt så att det inte finns något giltigt avtal i det här fallet, säger Ulf Bergh, kommundirektör Sigtuna kommun till SVT.
Kommunen ska spara – drar in på mjölken
Sigtuna kommun ska spara två miljoner på inköp av livsmedel under året. Därför byter man nu ut den ekologiska mjölken på skolor och förskolor.