Sigtuna

Graaf lämnade allt – nya livet utomlands

Hannah Graaf sålde huset i Sigtuna för att flytta utomlands med familjen.Nu berättar hon om nya livet och nya jobbet i Spanien.Nästa vecka kör jag i gång, skriver hon på sin blogg.
Läs mer om Sigtuna och Spanien.Nästa.

Graaf byter liv helt – utomlands

I november valde Hannah Graaf att sälja sin lyxvilla i Sigtuna.Detta för att hon och familjen valt att starta ett nytt liv – i spanska Marbella.– Ett helt nytt liv i ett helt nytt hem i ett helt nytt land, skriver hon Graaf i sin blogg.
Intagen fick felaktigt dödsbud
En intagen på anstalten Storboda i Sigtuna kommun fick beskedet att hans mamma avlidit, rapporterar Upsala Nya Tidning.
Han vann VM i V75: Är helt fantastiskt
I samband med V75-tävlingarna på Åby avgjordes VM i V75.Segrare blev till slut Kalle Sandström från Sigtuna.Som belönades med 250 000 kronor.– Världsmästare blir man nog bara en gång i livet, säger han till Trav365.

Stort pådrag vid brand i flislager

Det brinner i ett flislager på värmeverket i Brista söder om Märsta i Sigtuna kommun mellan Uppsala och Stockholm. – Vi är där med stort antal resurser och försöker släcka, säger Erik Westring på Storstockholms brandförsvar till TT. Räddningstjänsten har ingen prognos för när branden kan vara släckt. – Vi jobbar på för fulla muggar och jag antar att man försöker lämpa ut flisen och skotta ut det på något sätt, säger Erik Westring.
Carola avslöjar sitt nya boende
Artisten Carola Häggkvist lämnar Bromma bakom sig – för att flytta till Steninge Slottsby i Sigtuna kommun.– Jag är egentligen en countrygirl med många järn i elden, säger hon till tidningen Sigtunabygden.
Skolbuss i krock i Sigtuna kommun
Vid 7.30-tiden på torsdagsmorgonen krockade en skolbuss med en personbil på väg 273 vid Skepptuna i Sigtuna kommun.
Läs mer om Sigtuna och Skepptuna.
Hannah Graaf lämnar landet – för nya karriären
Hannah Graaf säljer huset i Sigtuna - för att flytta utomlands.På sin blogg avslöjar profilen att hon flyttar till Marbella med hela familjen.Ett helt nytt liv i ett helt nytt hem i ett helt nytt land, skriver Hannah Graaf i sin blogg.
Läs mer om Hannah Graaf, Marbella och Sigtuna.
Allvarligt knivhuggen i natt – polisen söker efter gäng
En man har knivhuggits under natten mot lördagen i Valsta centrum i Sigtuna.Ett gäng misstänks ligga bakom attacken, skriver polisen.Inatt vårdades mannen med skador, som beskrivs som allvarliga, på en intensivvårdavdelning.
Läs mer om Sigtuna.Ett och Valsta.
Sigtuna Litteraturfestival kommer tillbaka
Sigtuna Litteraturfestival kommer tillbaka efter ett års uppehåll.
Kvinna överfallen i hiss i Sigtuna
Kvinnan blev överfallen av en okänd person i en hiss - men lyckades fly från platsen.Nu jagar polisen en person misstänkt för försök till våldtäkt.
Läs mer om Sigtuna.
Därför säljer Hannah Graaf sitt lyxhus
Hannah Graaf säljer sitt hus i Sigtuna - för 11 950 000 kronor.På sina sociala medier visar Hannah Graaf upp sitt hem, och förklarar varför de flyttar.Älskar vårt hus, vår gata och stad men nu är det dags att ge sig ut på nya äventyr skriver Hannah Graaf i ett blogginlägg.
Läs mer om Hannah Graaf och Sigtuna.
Bygger framtidens stad: Spännande och galet
I Sigtuna byggs just nu en av Sveriges mest hållbara stadsdelar. Solfångarparker, bergvärmepumpar och ett modernt lågvärmenät gör att Sigtuna stadsängar ligger i absolut framkant vad gäller energilösningar. – Det här är vägen framåt, säger Kim Hultn, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploatering AB.
En allvarligt skadad efter knivskärning i Sigtuna
En person är allvarligt skadad och en gärningsman är gripen efter en knivskärning i Sigtuna utanför Stockholm, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Sigtuna och Stockholm.
Person allvarligt skadad i knivskärning i Sigtuna
En person har skadats allvarligt i en knivskärning sent på torsdagskvällen.En misstänkt gärningsman har gripits, uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Sigtuna.
Regnbågskoalition bildar nytt styre i Sigtuna
En ny politisk ledning har bildats i Sigtuna kommun. Sex partier i den så kallade regnbågskoalitionen ska leda kommunen i minoritet.
Läs mer om Sigtuna.
Handgranat detonerade på lördagsmorgonen
En handgranat har detonerat i Märsta i Sigtuna kommun tidigt på lördagsmorgonen.– Det var skador på ett fönster men inga personskador, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Krock på E4 – kvinna till sjukhus
Två bilar har krockat på E4 i Sigtuna.En person är förd till sjukhus efter att bilen voltat.
Läs mer om Sigtuna.En.
Hemtjänst missade 40 nattbesök
Vid ett 40-tal tillfällen har hemtjänsten i Sigtuna inte besökt äldre personer nattetid, trots att de haft rätt till hjälp. Flera anställda har därför blivit omplacerade.
Läs mer om Sigtuna.
Just nu: Brand i föreningslokal
Det brinner i en föreningslokal i Sigtuna.– Halva byggnaden är i princip nedbrunnen, säger Linda Kinderås, ledningsoperatör på räddningstjänsten.
Läs mer om Sigtuna.
Fyra bilar i krock på E4
Vid 14.50 inträffade en trafikolycka på E4 vid Rosersberg i Sigtuna kommun.Fyra bilar och totalt sju personer är inblandade i olyckan, enligt SOS Alarms uppgifter.– Vi har skickat dit en brandstation med två bilar, säger Tobias Åkesson vid Storstockholms brandförsvar.
Läs mer om Rosersberg och Sigtuna.
Skogsbrand utanför Sigtuna – den andra under måndagen
Ett 200 meter gånger 200 meter stort område i Märsta kommun brinner.Släckningen pågår under måndagskvällen.Ingen fastighet ska vara i fara.
Läs mer om Märsta och Sigtuna.
Maktskifte i Sigtuna – med styre utan S
Sigtuna får med all sannolikhet nytt styre till midsommar. En regnbågsallians med 25 av 51 mandat som stöd tar över.
Läs mer om Sigtuna.
Därför flyttar Elitlopps- auktionen till Wenngarn
Elitauktionen är ett evenemang som varje år lockar ett flertal miljardärer och stjärnor från idrottsvärlden. I år har de flyttat till Wenngarns slott i Sigtuna. – Det är en miljö som är väldigt trevlig att ha auktioner i, och det är kul att kunna samla alla auktionerna på ett ställe, säger Sara Blomhage, generalsekreterare på ASVT.
Årets bästa kafer utsedda
R C Chocolat i Sigtuna är bäst i Sverige enligt krogguiden White Guide.
Läs mer om Sigtuna, Sverige och White Guide.