Silvia

Kungaparets sjätte barnbarn är på väg

Kungahuset växer så det knakar. Kung Carl Gustaf och drottning Silvia är på väg att få sitt sjätte barnbarn. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt andra barn.
Läs mer om Silvia och Sofia.

Drottning Silvias spontana möte efter föreställningen

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia besökte Folkoperans uppmärksammade vårsatsning Förklädd gud på Söder i Stockholm. Efteråt passade drottningen på att hälsa och växla några ord med de projektanställda EU-migranter som medverkar i föreställningen.
Nu har prinsens begravning hållits
På tisdagseftermiddagen genomfördes begravningsceremonin för prins Richard, som sedan 1968 varit gift med danska drottning Margrethes syster prinsessan Benedikte.Drottning Silvia och prinsessan Madeleine representerade det svenska kungahuset vid högtiden i den tyska staden Bad Berleburg.
Nu har prinsens begravning börjat
Klockan 14 på tisdagen började begravningsceremonin för prins Richard, gift med danska drottning Margrethes syster prinsessan Benedikte.Drottning Silvia och prinsessan Madeleine representerar det svenska kungahuset vid högtiden i den tyska staden Bad Berleburg.

Silvia och Madeleine till kungliga begravningen

Det har tidigare varit oklart om hovet ska medverka vid prins Richards begravning i Tyskland imorgon. Nu har pressekreteraren kommit med besked.
Läs mer om Madeleine och Tyskland.
Prästen avslöjar detaljer om prins Richards begravning
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia tog beskedet om prins Richards bortgång med stor sorg.– Det finns familjeband. De är självklart ledsna, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.Enligt danska medier kommer bara den närmaste familjen att delta vid begravningen – och för Kvällsposten avslöjar den tyska prästen upplägget.
Så kommer Noppe föras till sista vilan
Carl Adam Noppe Lewenhaupt begravs den 31 mars i Hedvig Eleonora kyrka. Ett stort antal gäster väntas komma för att ta ett sista farväl – däribland kung Carl Gustaf och drottning Silvia. – Det talet jag kommer att hålla kommer förstås att handla om vilken glädjespridare Noppe var, säger kyrkoherde Hans Rhodin som håller i begravningen.
Här går Silvia på bio – utan kungen
Här går drottning Silvia på bio med sina väninnor. Hon passade på medan maken, kung Carl Gustaf, var bortrest. –De hade inga popcorn eller något att dricka, det var lite synd, säger Elimane Kane, 43.
Läs mer om Carl Gustaf, Elimane Kane och Silvia.
Lindarw: Hemskt – alltid jättejobbigt
Efter över 40 år säger After Dark i höst farväl på Oscarsteatern. På samma scen där frontfiguren Christer Lindarw först fick sitt genombrott när han imiterade drottning Silvia - inför drottningen själv. – Det kommer nog bli hemskt, det är alltid jättejobbigt när man lägger ned en show, säger Christer Lindarw inför avslutet.
Här hyllar drottning Silvia sjuksköterskeyrket
WARSZAWA. Här hyllar drottning Silvia sjuksköterskeyrket. När hon delade ut Queen Silvia Nursing Award på onsdagen sa hon att yrkesgruppen har en avgörande roll för vården av äldre. – Vi har ett stort behov av duktiga sjuksköterskor, sa drottning Silvia.
Silvias upptäckt på tavlan fick alla att skratta
JZEFW. Ingen noterade vad som hängde bakom drottning Silvia. Då backade Silvia några steg, pekade på tavlan och förklarade – vilket orsakade skratt i publiken. – Jag känner mig som hemma!
Läs mer om Silvia.
Silvia om prins Oscars likheter till föräldrarna
WARSZAWA. Oj, vad det firas! Snart är det dags för ännu en kunglig födelsedag – på torsdag fyller prins Oscar ett. Så klart ska han uppvaktas – och enligt mormor Silvia går utvecklingen för lillprinsen snabbt. – Det är roligt, en dag ser han ut som sin pappa och en annan dag som sin mamma. Så det är väldigt spännande. Det händer mycket nu, säger hon.
Läs mer om Oscar och Silvia.
Därför gör Silvia blixtvisit till Polen
WARSZAWA. Drottning Silvias hjärteprojekt Silviahemmet går på export – till Polen. Nu gör hon en blixtvisit till Warszawa för att se resultatet. – Vi är fantastiskt nöjda och glada, säger Karin Lind Mörnesten, vd på Swedish Care International som ligger bakom Silviahemmets framgångssaga utomlands.
Så ska drottning Silvia fira prinsessan Estelle
LUND. Prinsessan Estelle kan inte fira födelsedagen i Sverige. Men det hindrar inte mormor Silvia från att uppvakta lillsessan. – Det blir på Skype, säger hon till Expressen.
Läs mer om Estelle, Expressen, Silvia, Skype och Sverige.
Här pysslar drottning Silvia med barnen
MALMÖ. Här pysslar Silvia med barnen – och kastas tillbaka till sina barndomsminnen. Och hon lovade att visa Estelle vad hon lärt sig under statsbesöket från Kanada. – Det är bäst att jag lär mig det här för att visa lilla Estelle, sa drottningen.
Läs mer om Estelle, Kanada och Silvia.
Sofia strålade på fest med Silvia
Prinsessan Sofia strålade i svensk design när Kanada bjöd in till fest. Kungafamiljen bjöds på en middag med kanadensiska delikatesser – som flugits in från Kanada. – Ni har väldigt duktiga kockar i Sverige, jag är imponerad, säger Louis Charest, chefskock hos Kanadas generalguvernör.
Läs mer om Kanada, Silvia och Sverige.
Silvias rörande ord om sin mamma Alice
Under statsbesöket från Kanada berättade Silvia öppet om sorgen efter sin mamma Alice Sommerlath. I slutet på 90-talet fick Sommerlath en demensdiagnos. – Det var sorgligt på många sätt, men jag tror att hon ser oss här i dag och att hon är glad, berättade drottning Silvia.
Så bra klädde sig kungligheterna
Triss i blått! Drottning Silvia och prinsessorna Madeleine och Sofia valde alla olika toner av himmelsfärgen. Så bra klädde sig kungligheterna och gästerna när kungen välkomnade Kanadas generalguvernör som är på statsbesök.
Läs mer om Madeleine och Sofia.
Silvia spelade basket – med guvernörens fru
– Passa hit, ers majestät! Kanadensiske generalguvernörens fru, Sharon Johnston, och drottning Silvia spelade basket med varandra under statsbesöket i Sverige. Detta efter att ha diskuterat integration och utanförskap med representanter för Fryshuset.
Kanadensiskt statsbesök i Sverige
Med pompa och ståt välkomnas Kanadas generalguvernörspar till kungliga slottet av kung Carl Gustaf och drottning Silvia för ett fyra dagar långt och späckat statsbesöksprogram.
Läs mer om Carl Gustaf, Silvia och Sverige.
Här fick Silvia fick samma frukost som alla andra
Drottningen får samma frukost som alla andra och ingen lyx – när hon hamnar på sjukhus. – Alla patienter erbjuds mat utifrån ett standardutbud, säger presschefen på Danderyds sjukhus, Ingvor Farinotte, till Dagens Nyheter. Detta slår landstinget nu fast med anledning av att Silvia tillbringade tid där under julhelgen. Men beskedet satt långt inne.
Läs mer om Ingvor Farinotte och Silvia.
Drottning Silvia erbjöds samma frukost som alla andra
Efter drottning Silvias sjukhusbesök under julhelgen hörde en privatperson av sig till Stockholms läns landsting och frågade om vården av kungliga följer sjukvårdslagen eller om de får bättre vård än andra. Först svarade landstinget att man inte följer lagen. Sedan kom beskedet att man svarat fel och att lagen visst följs.
Drottning Silvias sajt utsatt för hackerattack
Sajten för Queen Silvia Nursing Award har utsatts för en hackerattack. –Det stämmer, säger Karin Lind-Mörnesten, vd för Swedish Care International som driver projektet. Det är oklart varför just den hemsidan angripits.
Stressade kungligheter hinner inte äta i Skåne
Kungen och Silvia ägnar en stor del av lördagen åt ett besök i lärdomsstaden Lund.Men de är så stressade att de inte hinner äta något under SkånebesöketAllmänhetens möjligheter att se kungligheterna är också begränsade. Fem minuters titt är allt som bjuds.
Läs mer om Lund.Men, Silvia och Skåne.
Drottning Silvias tal rörde publiken till tårar
Det var tårfyllt när drottning Silvia på Förintelsens minnesdag höll ett tal på Dramaten i Stockholm. Hon vände sig direkt till publiken med en uppmaning att hålla minnet levande. – Det är vår skyldighet att göra detta, sa drottning Silvia.
Läs mer om Dramaten, Silvia och Stockholm.