Silvia

Kungafamiljen och tyska tidningar

MÜNCHEN. Sverige jublar!, Victoria – vad hon vill förändra som drottning och Drottning Silvia – en sådan förnedring!.Det är bara några av veckans rubriker i de tyska veckotidningarna som hårdbevakar svenska kungafamiljen.–Folk vill läsa glada, lyckliga saker om Victoria och Silvia, säger Roland Hag, chefredaktör för Neue Post.Efter flera övertramp är relationen mellan tysk press och det svenska hovet bitvis frostig – och kungafamiljen följer noga allt som skrivs.

Silvia om kärleken till staden – där hon träffade kungen

MÜNCHEN. Kungen och drottningen är tillbaka i staden där de först träffades. Nu har Silvia tilldelats en särskild utmärkelse från Bayerns premiärminister Horst Seehofer. – München har alltid haft en speciell attraktionskraft på mig, säger drottningen i sitt tacktal.
Läs mer om Horst Seehofer och Silvia.
Madeleine och Silvia säljer bord – för 100 000 dollar
NEW YORK. Vill du festa med drottningen Silvia och prinsessan Madeleine vid diamantbordet?Inga problem – om du har 822 000 kronor vill säga.Så mycket kostar det dyraste bordet vid årets Childhood gala i New York.
Läs mer om Childhood, Madeleine, New York och Silvia.
Kungen och Silvia avbryter semestern – för tysk opera
MÜNCHEN. Kungen och drottningen är på en privat rundresa i Tyskland.Men i dag avbryter de semestern för att delta i en välgörenhetskonsert för World Childhood Foundation och en operaföreställning.– De ser fram emot de här konserterna väldigt mycket, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Kungen har fått en ny håvleverantör

Kung Carl Gustaf fick en insekthov i present av Årets ölänning Dave Karlsson, forskare och chef på Station Linn i Ölands Skogsby.Stolt viftade han med håven framför publiken innan han visade upp den för drottning Silvia.
Kungen har fått en ny hovleverantör
Kung Carl Gustaf fick en insekthov i present av Årets ölänning Dave Karlsson, forskare och chef på Station Linn i Ölands Skogsby.Stolt viftade han med hoven framför publiken innan han visade upp den för drottning Silvia.
Kungafamiljens stöd till Hagasessorna
Efter den tuffa tiden har Hagasessorna stöttats av kungafamiljen. Nu fortsätter prinsessan Margaretha att umgås med sina nära. I går åkte hon på en biltur på Öland med drottningen Silvia.
Christer Lindarws fräcka Silvia-imitation
Här får Christer Lindarw kungafamiljen att skratta – med sin Silvia-imitation.After Dark-stjärnan rev ner applåder när han härmade drottningen och gratulerade kronprinsessan Victoria.– Det är en sång i present – från din lilla mamma, sa Lindarw under numret.
Trolle-Wachtmeister godkände Silvia som drottning av Sverige
I flera decennier var Alice Trolle-Wachtmeister en av kungafamiljens närmaste och mest förtrogna.Hon fanns alltid ett telefonsamtal bort – redo att stå till tjänst med vilket ärende de än begärde.– För kungen var hon den ställföreträdande förälder som han har behövt i sitt liv. Nu är hon borta, nu är han ensam, säger Barbro Hultman, mångårig medarbetare vid hovet.
Därför försvann SVT- profilen från rampljuset
Kajsa Ingemarsson är Säpo-agenten som sadlade om till komiker – och slutade skämta.Hon blev känd som programledare och Silvia-imitatör i radio och tv – men det var som författaren bakom supersuccn Små citroner gula som hon klev genom rutan och gick hem i stugorna.Framgångarna kostade – Ingemarsson gick in i väggen och vände kändisskapet ryggen.Nu har hon bytt liv – igen – och skriver populär filosofi och leder meditationsresor.– Den jag var då finns inte kvar längre, säger hon.
Kungen och Silvias kärlekshus till salu
Den här lyxfastigheten med panoramautsikt över skärgården kan bli din – för 25 miljoner kronor.Enligt mäklarens annons var det här som kungen och Silvia höll sig undan nyfikna pressfotografer när de var nykära i början av 70-talet.– Det är troligt att det ligger till så här, säger Karin Lennmor, GT:s kungliga kommentator.
Läs mer om Karin Lennmor och Silvia.
Kungen och Silvia åker på kärlekssemester i sommar
Sommarplanerna börjar arta sig för kungen och Silvia.Efter 40-årsfirande av kronprinsessan Victoria åker kungaparet på semester till staden där de träffades för första gången: München.– Det stämmer. Det är en privat resa, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Här överraskar Silvia – dök upp trots beslutet
FLEN. Kungen och prins Carl Philip skulle jobba ihop på Stenhammardagen.Då överraskade drottning Silvia genom att dyka upp – trots att hon inte var schemalagd att delta i hovets officiella kalender.– Det är roligt att vara här!
Estelles spex framför Silvia
Strax innan kungafamiljen började sin färd med kortegen från Stockholms slott poserade de för en gemensam bild.Då passade prinsessan Estelle, 5, på att spexa – med mormor Silvia bakom sig.
Läs mer om Estelle och Silvia.
Kungen imponerade: Europas modigaste
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia rivstartade nationaldagen.Med glasgjutning i Kosta.– Ge kungen en applåd, sa glasformgivaren Bertil Vallien.
Läs mer om Bertil Vallien, Kosta och Silvia.
Drottning Silvia: Det är barndomen vi firar
På söndagen firades Childhood-dagen på Gröna Lund i Stockholm med drottning Silvia på plats. I samband med uppmärksammandet – där artister, barn och föräldrar närvarade – höll drottning Silvia ett tal. – Det är underbart att vara här, säger hon.
Därför berättar Silvia om resan för Estelle
BANDUNG. När kung Carl Gustaf och drottning Silvia hade småbarn var de noga med att försöka berätta om sina resor för barnen.Nu gör kronprinsessan Victoria samma sak med lilla Estelle –och drottning Silvia förklarar varför:–Att ge vidare vad man har upplevt så att även ett litet barn kan förstå är viktigt.
Läs mer om Carl Gustaf, Estelle, Silvia och Victoria.
Kungaparet hyllas stort: Fantastiskt
BANDUNG. Kung Carl Gustaf och drottning Silvia togs emot som rockstjärnor i Indonesien. I dag flyger kungaparet hem till Sverige – och de har många historier att berätta för barnbarnen. – Att ge vidare vad man har upplevt så att även ett litet barn kan förstå är viktigt, säger drottning Silvia.
Läs mer om Indonesien, Silvia och Sverige.
Kungen får syn på djuret – avbryter intervjun
BANDUNG. Plötsligt dyker en liten katt upp under kungaparets intervju med Expressen.Då stannar kungen upp – och avbryter drottning Silvia:– Ursäkta, jag står och tittar på en liten katt, utbrister kungen.
Läs mer om Expressen.Då och Silvia.
Silvia om gulliga minnet av Victoria som barn
JAKARTA. Kronprinsessan Victoria firar snart sin 40-årsdag.Nu minns drottning Silva en fyraårig Victoria som var ute på picknick med familjen.– Jag ville grilla korv. Men Victoria sa: Mamma, du borde inte göra så, berättar drottning Silvia.
Läs mer om Silva, Silvia och Victoria.
Silvias starka möte med barnen: Ett minne jag kommer att bära
JAKARTA. Drottning Silvia var tagen av mötet med utsatta barn på ett kvartersbibliotek.Barnen berättade om sina drömmar om att bli lärare, astronauter och kockar.– Det är ett minne jag kommer att bära med mig under mycket lång tid, säger drottning Silvia.
Läs mer om Silvia.
Här är det Indonesien som kungen inte får se
Indonesien är ett av världens största länder och en viktig handelspartner för Sverige. Men det finns en baksida som kung Carl Gustaf och drottning Silvia troligtvis inte kommer att få se under sitt besök i landet. På tisdag utdelas spöstraff till två män i 20-årsåldern som har haft sex med varandra – och förtrycket mot religiösa minoriteter växer.
Här tjuvstartar drottning Silvia statsbesöket
JAKARTA. Först på måndag börjar kungaparets statsbesök i Indonesien.Men redan på söndagseftermiddagen tjuvstartade kungen och drottningen besöket – och Silvia fick lära sig batikmålning.– Kungaparet ville besöka nationalmuseet och det passade utmärkt att göra det lite innan allt börjar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen och Silvia åkte en tur i lyxbilen
Kungen och drottningen hade just avslutat helgens arbete. Då passade kungen på att köra fram sin lyxiga Ferrari ur garaget – och ta med Silvia på en tur på Stockholms gator.
Läs mer om Ferrari och Silvia.