Silvia

Johan Esk: Kungens karma oroar inför guldchansen

PYEONGCHANG. Här är en sak som oroar inför Kallas och Nilssons gemensamma guldjakt. Kungens karma. Med Kungen på plats har det inte gått bra. Silvia saknas.

Kungen till OS – Silvia stannar hemma

Kung Carl Gustaf kommer till Pyeongchang under lördagen för att heja fram den svenska OS-truppen. Han planerar att se damernas skidstafett samma kväll, lokal tid.
Läs mer om OS-truppen och Pyeongchang.

Silvias blixtbesked – ställer in OS-besöket

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia skulle under fredagen ha rest till vinter-OS i Sydkorea.Men i sista stund meddelar hovet att hon ställer in resa.–Drottningen är ledsen över att inte kunna följa med. Men med anledning av andra åtaganden har hon valt att inte åka, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Drottning Silvia: Oj, titta – är en demon
Drottning Silvia är hedersgäst när konstutställningen öppnas i Lerins lärlingar.Ett av konstverken imponerar på drottningen och får henne att dra en koppling till den mystiska andevärden.– Oj, titta. Det är musikens demon, det tycker jag om, säger Silvia.
Läs mer om Silvia.
Här bryter Silvia mot regeln – med Victoria framför sig
Ett kungligt tal omgärdas ofta av regler, etikett och protokoll.Men det valde drottning Silvia att frångå när hon på onsdagen talade i Stockholm.När hon – medvetet – gjorde sitt regelbrott log hon stort mot sin dotter, kronprinsessan Victoria, som satt i publiken.
Läs mer om Silvia, Stockholm.När och Victoria.
Löfvens känslotal: Mamma kunde inte ta hand om mig
Drottning Silvia, högt uppsatta ministrar och världskända talare satt i publiken.Då valde statsminister Stefan Löfven att öppna upp sig – och berätta om sin barndom hos en fosterfamilj.– När min mamma inte kunde ta hand om mig, klev samhället in, sa Löfven.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
Sverige värd för toppmöte om våld mot barn
I dag inleds en konferens på hög nivå i Stockholm med det långsiktiga målet att stoppa allt våld mot barn. Statsminister Stefan Löfven inviger och bland andra drottning Silvia och Amina Mohamed, vice generalsekreteraren för FN, deltar.
Läs mer om Amina Mohamed, Silvia och Stockholm.
Kungens uppmaning efter Stinas OS-guld
Stina Nilsson hyllas från alla håll och kanter efter OS-guldet.Nu skickar Kung XVI Carl Gustaf och Drottning Silvia en hälsning.– Kungen och drottningen följde loppet från Stockholms slott, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Stjärnans protest – mitt under finalen
PYEONGCHANG. Silvia Mittermüller skadade sig så svårt på träning av hon tvingas sitta i rullstol ett tag.Nu rasar hon mot OS-arrangören för att de inte kan garantera atleternas säkerhet.– Det är en skam för vår sport, säger hon till Frankfurter Allgemeine.
Medlemsklubben som ger dig tillgång till sanslös lyx
Vill du bo som kung Carl Gustaf och drottning Silvia? Och semestra i några av världens lyxigaste villor – med egen concierge? Då ska du gå med i The Hideaways Club.Brittiska Hideaways Club är en av få europeiska semesterklubbar för näringslivshöjdare och människor med välfyllda plånböcker.
Läs mer om Carl Gustaf och Silvia.
Kamprad gav miljoner till Silvias hus före sin död
Före sin död donerade Ikea-grundaren Ingvar Kamprad donerade åtta miljoner kronor till bygget av Silviahemmets modulhus anpassade för äldre på Drottningholm.Drottning Silvia har nu nåtts av beskedet från mark- och miljödomstolen om att husen måste rivas.– Det är jättetråkigt och jag känner med drottningen i detta. Jag vet hur viktigt projektet är för henne, säger Wilhelmina Hoffman, verksamhetschef på Silviahemmet.
Därför fick inte alla vara med på nya kungabilden
Här står prinsessan Estelle uppklädd tillsammans med mamma Victoria och morfar kungen – en markering för ätten Bernadotte.Varken Silvia, prins Daniel, prins Oscar eller någon annan i kungafamiljen fick vara med på bilden.
Här ersätter drottning Silvia Väder-Nils på SVT
Kungaparet besöker SVT – och prövar på rollen som väderpresentatörer.Drottning Silvia tar Nils Holmqvists plats framför väderkartan – och kungen håller uppsikt några meter bort.Kungaparet på besök i Morgonstudion idag och testar både jobbet som meteorolog och programledare, skriver SVT via Instagram.
Läs mer om Instagram, Morgonstudion och SVT.
Drottning Silvia kommer till Stockholms synagoga på Förintelsens minnesdag
Koncentrationslägret Auschwitz befriades den 27 januari för 73 år sedan.Dagen är en minnesdag över Förintelsens offer – och till Stockholms synagoga kommer drottning Silvia.– Det blir en traditionell minnesceremoni för Auschwitz befrielse, säger John Gradowski, presskontakt på Judiska församlingen.
Victorias budskap på Förintelsens minnesdag
Med anledning av Förintelsens minnesdag fanns drottning Silvia och kronprinsessparet på plats vid fredagens seminarium på Stockholms slott.– Aldrig mer, säger vi när vi talar om Förintelsen. Men tänk så många gånger i historien som mänskligheten har sagt aldrig mer. Och menat det. Men ändå händer det, sa kronprinsessan Victoria.
Läs mer om Förintelsen, Silvia och Victoria.
Silvias gester under kungens tal på Slottet
Nu har statsbesöket från Island börjat.För första gången någonsin vid ett inkommande statsbesök höll kungen en presskonferens – som drottning Silvia var vänlig nog att tolka för presidentfrun.– Vi har ett spännande program framför oss, sa kungen.
Läs mer om Island, Silvia och Slottet.
Kungen och Silvia laddar för valår på Säpo och SVT
Kung Carl Gustaf och drottning Silvia kommer – förstås – inte att rösta i valet i höst.Men de vill ändå hänga med, och har under januari bokat in besök på alltifrån Säpo till SVT för att orientera sig i hur Sverige rustar för val.–Kungen och drottningen vill bilda sig en uppfattning kring vilka utmaningar Sverige står inför, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Drottning Silvias stora seger när Victoria tappar
Nya siffror visar att drottning Silvia utklassar sina motsvarigheter i de nordiska kungahusen.I alla fall när bloggarna TheRoyalsAndI och Princess Marie's Closet har räknat på antalet dagar som de kungliga haft officiella framträdanden.Samtidigt förlorar kronprinsessan Victoria kampen mot sin norska motsvarighet Haakon.
Läs mer om Haakon, Silvia, TheRoyalsAndI och Victoria.
Efter Silvias mardrömsjul blir årets resa välbehövlig
Kungafamiljen älskar att resa bort i långhelgerna.Det är nu de laddar upp inför arbetsåret med familjemys, umgänge med barn och barnbarn och så förstås friluftsliv.För drottning Silvia blir pausen välbehövlig – jul- och nyårshelgen förra året tillbringade ju hon på sjukhus.
Läs mer om Silvia.
Sanningen bakom Silvias mystiska dokument i SVT
Vad var det egentligen för mystiskt papper som drottning Silvia visade upp i SVT på nyårsdagen?Nu kommer förklaringen till den oväntade synen i Året med kungafamiljen.Hon har lånat ut kläder till en kommande utställning på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm.
Läs mer om SVT, Silvia, Stockholm och Året.
Hagasessan Christinas stöd till kungafamiljen
Prinsessan Christina har under en längre tid behandlats för blodcancer.Men nu har hennes situation blivit bättre – och nu tar hon över ett uppdrag som kronprinsessan Victoria och drottning Silvia tidigare tagit hand om.– Prinsessan mår bättre, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Drottningens hemliga klänningsdokument
Här visar Silvia upp ett hemligt dokument om sina Nobelklänningar.Men ryktena om en ny stundande klänningsutställning dementeras.– Det finns inga planer på en utställning om drottningens Nobelklänningar, säger Johan Tegel på hovets pressavdelning.