Silvia

Därför berättar Silvia om resan för Estelle

BANDUNG. När kung Carl Gustaf och drottning Silvia hade småbarn var de noga med att försöka berätta om sina resor för barnen.Nu gör kronprinsessan Victoria samma sak med lilla Estelle –och drottning Silvia förklarar varför:–Att ge vidare vad man har upplevt så att även ett litet barn kan förstå är viktigt.
Läs mer om Carl Gustaf, Estelle, Silvia och Victoria.

Kungaparet hyllas stort: Fantastiskt

BANDUNG. Kung Carl Gustaf och drottning Silvia togs emot som rockstjärnor i Indonesien. I dag flyger kungaparet hem till Sverige – och de har många historier att berätta för barnbarnen. – Att ge vidare vad man har upplevt så att även ett litet barn kan förstå är viktigt, säger drottning Silvia.
Läs mer om Indonesien, Silvia och Sverige.
Kungen får syn på djuret – avbryter intervjun
BANDUNG. Plötsligt dyker en liten katt upp under kungaparets intervju med Expressen.Då stannar kungen upp – och avbryter drottning Silvia:– Ursäkta, jag står och tittar på en liten katt, utbrister kungen.
Läs mer om Expressen.Då och Silvia.
Silvia om gulliga minnet av Victoria som barn
JAKARTA. Kronprinsessan Victoria firar snart sin 40-årsdag.Nu minns drottning Silva en fyraårig Victoria som var ute på picknick med familjen.– Jag ville grilla korv. Men Victoria sa: Mamma, du borde inte göra så, berättar drottning Silvia.
Läs mer om Silva, Silvia och Victoria.

Silvias starka möte med barnen: Ett minne jag kommer att bära

JAKARTA. Drottning Silvia var tagen av mötet med utsatta barn på ett kvartersbibliotek.Barnen berättade om sina drömmar om att bli lärare, astronauter och kockar.– Det är ett minne jag kommer att bära med mig under mycket lång tid, säger drottning Silvia.
Läs mer om Silvia.
Här är det Indonesien som kungen inte får se
Indonesien är ett av världens största länder och en viktig handelspartner för Sverige. Men det finns en baksida som kung Carl Gustaf och drottning Silvia troligtvis inte kommer att få se under sitt besök i landet. På tisdag utdelas spöstraff till två män i 20-årsåldern som har haft sex med varandra – och förtrycket mot religiösa minoriteter växer.
Här tjuvstartar drottning Silvia statsbesöket
JAKARTA. Först på måndag börjar kungaparets statsbesök i Indonesien.Men redan på söndagseftermiddagen tjuvstartade kungen och drottningen besöket – och Silvia fick lära sig batikmålning.– Kungaparet ville besöka nationalmuseet och det passade utmärkt att göra det lite innan allt börjar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Kungen och Silvia åkte en tur i lyxbilen
Kungen och drottningen hade just avslutat helgens arbete. Då passade kungen på att köra fram sin lyxiga Ferrari ur garaget – och ta med Silvia på en tur på Stockholms gator.
Läs mer om Ferrari och Silvia.
Drottning Silvia om sin sjuka mamma: Hon blev så rädd
EKERÖ. Drottning Silvia har fortfarande minnet kvar av sin framlidna mor Alice Sommerlath, som insjuknade i demens.På lördagen invigdes bokonceptet SilviaBo – och drottningen var rörd av att äntligen se hjärteprojektet stå klart.– Jag tänkte mycket på min mamma i arbetet, säger Silvia.
Läs mer om Alice Sommerlath, Silvia och SilviaBo.
Drottning Silvia och Sofia – lika som bär
Prinsessan Sofia tar efter svärmor, drottning Silvia. De är väldigt lika varandra – och det gäller inte bara utseendet.
Läs mer om Silvia och Sofia.
Kamprads pengar till drottning Silvia
Drottning Silvia och Ingvar Kamprad hade ett hemligt möte på Drottningholm.Det resulterade i en summa pengar som Kamprad donerade – och möjligheten för Silvia att förverkliga sitt hjärteprojekt.– Jag är oerhört glad över att ha fått möjligheten att bidra till detta projekt, säger Ikea-grundaren i ett pressmeddelande.
Fejkad nyhet om Silvia sprids på Facebook
Drottning Silvia i festklänning, iförd kungliga smycken och diadem, och med blåmärken runt ögon och mun. Den fejkade bilden används i en sponsrad artikel på Facebook där texten antyder att hon avlidit. Vi kan inte tro att det har skett, ska kungen ha sagt enligt inlägget.
Läs mer om Facebook och Silvia.
Silvia om jobbiga samtalen med Estelle
Drottning Silvia är starkt förknippad med att hjälpa andra.På måndagen besökte drottningen Hammarkullen och Göteborgs SOS Barnbyar-center.Silvia berättade även om hur hon pratar om svåra frågor med barnbarnet prinsessan Estelle.– Vi berättar om att det finns barn som har det svårt, säger drottningen.
Läs mer om Estelle och Hammarkullen.
Här glänser Victoria – i Silvias gamla klänning
TOKYO. Kronprinsessan Victoria försöker leva med hållbarhet som en röd tråd genom livet. Även när det kommer till att välja kläder. I onsdags bar hon en klänning som mamma Silvia hade för 37 år sedan, skriver Svensk Damtidning.
Silvia: Victoria kommer att bli en bra drottning
Kronprinsessan Victoria förbereder sig på att ta över tronen efter sin pappa. I en ny intervju berättar drottning Silvia om sina tankar inför att hennes snart 40-åriga dotter en dag ska bli statschef i Sverige. – Victoria kommer att bli en bra drottning, säger drottning Silvia till brasilianska O Globo.
Läs mer om O Globo, Silvia och Sverige.
Attentatets offer hedrades med tyst minut
Klockan 12.00 hölls en nationell tyst minut för att hedra offren för attacken i centrala Stockholm den 7 april. Stockholms stad iakttar den nationella tysta minuten med en ceremoni. Drottning Silvia i tårar.
Läs mer om Stockholm.
Kungen: Jag och familjen bestörta
Personal på Slottet hålls inlåsta efter en misstänkt terrorattack i Stockholm. Kung Carl Gustaf befinner sig i Brasilien med drottning Silvia. - Jag och hela kungafamiljen har med bestörtning tagit del av informationen om eftermiddagens attentat i Stockholm, säger kungen i ett uttalande.
Läs mer om Brasilien, Silvia, Slottet och Stockholm.
Silvias solsemester med kungen i Brasilien
Just nu är kung Carl Gustaf och drottning Silvia på jobbresa i Brasilien. Men de planerar att stanna kvar för semester i landet där Silvia har rötter från barndomen. Enligt uppgifter till Expressen kommer kungaparet tillbaka till Sverige strax innan påsk.
Sofia kom inte på Noppes begravning
Begravningsceremonin för kungavännen Carl Adam Noppe Lewenhaupt hölls på fredagen. Bland gästerna fanns barndomsvännen kungen, drottning Silvia och prins Carl Philip. Prinsessan Sofia dök dock inte upp trots att det var planerat.
Drottningen fick sedvanlig förtur till majblomman
För första gången såldes den allra första majblomman utanför slottet, I år tog sig istället drottning Silvia till Malteholmsskolan i Hässelby i norra Stockholm.
Drottningen: Majblomman lär barn om ansvar
Årets försäljning av majblommor startar först den 6 april. Men drottning Silvia har redan fått köpa ett knippe. – Jag tycker att det är föredömligt att barn engagerar sig för andra barn, säger hon till TT.
Läs mer om Silvia.