Silvia

Silvias fina ord om kungens gamla tal

Kungens tal till Sverige efter tsunamin på annandag jul 2004 har kallats för hans mest känslosamma någonsin. På fredagen besökte han och drottningen en utställning med förslag till minnesmärke över tsunamikatastrofens offer. – Det var ett väldigt fint tal som kungen höll då, säger drottning Silvia.
Läs mer om Silvia och Sverige.

Här är historiska bilden på Hagasessorna

Här är den historiska bilden – där alla Hagasessorna är samlade tillsammans med kungen. Fotografiet är taget under prinsessan Birgittas 80-årsfirande på Drottningholms slott, där kungen och drottning Silvia stod som värdar. – Det är han som håller i allt, sa prinsessan Birgitta inför festen.
Läs mer om Birgitta, Hagasessorna och Silvia.
Tysk stjärna gör landslagsdebut – för Sverige
I ungdomslandslagen hemma i Tyskland spelade hon tillsammans med bland andra Melanie Behringer, Nadine Kessler, Simone Laudehr och Lena Gössling, samtliga blivande världsspelare. Och hon coachades av Silvia Neid. I kväll gör hon landslags-debut, för Sverige.
De känner ett stort engagemang för detta
Det blir en dyster fredag för kungen och drottning Silvia. Efter vännen Ulf Dinkelspiels begravning på fredag åker de till utställningen med förslag till minnesmärke över tsunamikatastrofens offer. –Kungen och drottningen känner ett stort engagemang för det här, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Läs mer om Margareta Thorgren och Silvia.

Här är Silvias hemliga 40-årsplan för Victoria

I år firar kronprinsessan Victoria sin 40-årsdag. Mamma Silvia är redan i gång och smider planer för firandet - och avslöjar att det blir en folkfest i Stockholm. – Vi ser väldigt mycket fram emot det, säger hon.
Läs mer om Stockholm och Victoria.
Silvia berättar själv efter sjukdomen
Drottining Silvia är tillbaka på jobbet. På sin andra arbetsdag berättar hon – exklusivt för Expressen – om sjukdomen. Samtidigt vill hon tacka personalen som tog hand om henne under julhelgen. –Jag vill passa på att tacka dem en gång till, säger drottningen.
Läs mer om Expressen.
Drottning Silvias reaktion: Blir bestört
Aftonbladet och Svenska Dagbladet har under veckan granskat svenskar som laddar ner dokumenterade sexuella övergrepp mot barn. Nu reagerar drottning Silvia på granskningen. Jag blir bestört, skriver hon i ett mejl till tidningarna.
Läs mer om Silvia och Svenska Dagbladet.
Drottning Silvia: Jag blir bestört och sorgsen
Nu reagerar drottning Silvia på Svenska Dagbladets och Aftonbladets granskning Användarna, om nedladdning av sexuella övergrepp mot barn.– Jag blir bestört, säger hon.
Läs mer om Användarna och Silvia.
Här är Silvia tillbaka – efter sjukdomen
MARIEFRED. Här gör Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen. På onsdagskvällen närvarade hon och kungen vid en pianokonsert. – Det betyder mycket för oss att de är här, säger Timmy Cox, enhetschef på Gripsholms slott.
Läs mer om Silvia och Timmy Cox.
Silvia är tillbaka på jobbet: Jag mår bra
Under onsdagen gör drottning Silvia sitt första framträdande efter sjukhusvistelsen under julhelgen. Tillsammans med kungen besöker hon Gripsholms slott i Mariefred. – Jag mår bra, säger hon.
Läs mer om Mariefred och Silvia.
Sundhage gick miste om Fifas tränarpris
Nej, det räckte inte med ett sensationellt OS-silver för att utses till årets damtränare i världen. Pia Sundhage rådde inte på tyskan Silvia Neid i omröstningen, som presenterades vid måndagskvällens Fifa–gala i Zürich.
Drottningen tillbaka tidigare än väntat
Drottning Silvia återvänder till arbetet tidigare än väntat efter sjukdomen över julhelgen. På onsdag kommer hon och kungen att närvara vid en konsert. – Det är en pianokonsert på Gripsholms slott, säger Johan Tegel, pressekreterare vid hovet.
Läs mer om Johan Tegel.
Här stöttar Madeleine Silvia efter sjukdomen
Prinsessan Madeleine stöttar mamma Silvia efter den akuta sjukdomen under julhelgen. Just nu är de på en av lyxorterna i schweiziska Alperna där Madeleine och Silvia har setts ta flera promenader ihop. De är där med sina respektive familjer – och flera av kungafamiljens allra närmaste vänner.
Silvias spökhistorier blev en världsnyhet
Det spökar på Drottningholms slott, berättar drottning Silvia i en dokumentär i SVT. Uttalandet har väckt stort intresse även utanför Sveriges gränser.
Läs mer om SVT och Silvia.
Drottningens spökhistorier – en världsnyhet
Det spökar på Drottningholms slott, berättar drottning Silvia i en dokumentär i SVT. Uttalandet har väckt stort intresse även utanför Sveriges gränser.
Läs mer om SVT och Silvia.
Silvia vandrar i Alperna – efter sjukdomen
Drottning Silvia trotsade sjukdomen för att fira nyår med kungen. Tillsammans höll de traditionen vid liv och mötte det nya året på Stenhammars slott i Flen. Just nu befinner sig kungaparet i Schweiz – och fotvandrar i Alperna.
Läs mer om Alperna, Flen och Schweiz.
Silvia tror på spöken
Drottning Silvia, 73, tror på spöken och säger att vänliga sådana bebor Drottningholms slott. Det spektakulära uttalandet har fått internationell spridning.
Silvia: Det spökar på Drottningholms slott
Kungen och drottningen bor ute på Drottningholms slott. Men bostaden är hemsökt av spöken, säger drottning Silvia i Drottningholms slott – ett kungligt hem. – Det finns spöken, det finns många, säger hon i programmet som sänds den 5 januari i SVT1.
Läs mer om Silvia.
Beskedet: Då är Silvia tillbaka på jobbet igen
Drottning Silvia är snart tillbaka på jobbet.Om drygt två veckor deltar hon och kungen i en officiell middag med talmannen Urban Ahlin.– Drottningen mår bra och vilar upp sig. Ingen förändring i hennes program planeras nu, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Folkets stora stöd till drottning Silvia
Drottning Silvia är hemma på Drottningholms slott igen efter två nätter på sjukhus. Julfirandet fortsätter och enligt hovet kommer drottningen att jobba som vanligt – men i nuläget är hennes kalender tom. – Det finns ett starkt och stort stöd kring den här händelsen gällande drottningen, säger presschefen Margareta Thorgren om de många hälsningar som strömmat in de senaste dagarna.
Läs mer om Margareta Thorgren och Silvia.
Drottning Silvia såg ut att må hyggligt
Drottning Silvia var som vanligt på födelsedagskonserten i fredags. Det säger Ingemar Eliasson, tidigare ordförande i stiftelsen Drottningholms slottsteater, som var med. – Hon var där. Kungen och hon var där. Hon såg ut att må hyggligt, säger Eliasson.
Läs mer om Eliasson och Ingemar Eliasson.
Drottning Silvia är hemma från sjukhuset
Efter två nätter på sjukhus befinner sig drottning Silvia nu åter på Drottningsholms slott.
Läs mer om Silvia.