Silvia

Läckberg på besök hos Carl Philip och Sofia

Camilla Läckberg och Simon Sköld, Gustav Fridolin – och drottning Silvia.När prins Carl Philip och prinsessan Sofia arrangerade ett symposium om dyslexi var det kändistätt i publiken.– Det är så roligt att ni är så många som är här, sa prins Carl Philip.

Här visar Victoria och Silvia sitt stöd till #metoo

Här ger drottning Silvia och Victoria sitt stöd till de som drabbats av sexuella övergrepp.När hundratals skådespelerskor vittnade om sin verklighet fanns Silvia i publiken.Närvaron är kungafamiljens sätt att stötta #metoo-rörelsen och alla de kvinnor som under den senaste månaden delat med sig av sina vittnesmål.
Läs mer om Silvia och Victoria.
Drottning Silvias krav under resor
Kungafamiljen genomför nära 1 000 åtaganden varje år.Inför varje besök skickas ett två sidor långt dokument ut till arrangörer – med önskemål om hur behandlingen av den kungliga personen ska gå till.Expressen har tagit del av en lista som skickats ut till en arrangör som inom kort ska ta emot drottning Silvia.
Läs mer om Silvia.
Victoria och Sofia avslöjar allt om sina bröllop
Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia.Alla kungafamiljens kvinnor avslöjar nu hemligheter om sina bröllop i en ny SVT-dokumentär om de kungliga brudklänningarna.– För första gången berättar de om arbetet bakom brudklänningarna, men bjuder också på personliga minnen från bröllopsdagen, säger Sara Bull, producent till Kungliga brudklänningar som sänds i vår.

Silvias och Victorias mysiga kväll på stan

Kungen jobbade och prins Daniel var på hockey i Globen.Då passade kronprinsessan Victoria på att ta med sig mamma Silvia på musikal i stan.De hade biljetter till Billy Elliot på Stadsteatern på Kulturhuset i Stockholm – och riktigt njöt av en ledig helg ihop.
Victoria går på toaletten – och kungen ligger på soffan
Det finns en naiv syn på kungligheter, att de egentligen inte är verkliga, utan mer som dockor eller fantasifigurer.Men jag lovar er. Kronprinsessan Victoria går på toaletten och drottning Silvia kan bli magsjuk.De är inga övermänniskor.
Läs mer om Silvia.
Silvias sorgfyllda år – sju närstående har dött
Sju familjemedlemmar och nära vänner till kungafamiljen har dött – på bara ett år.I helgen beger sig kronprinsessan Victoria ut till gravplatsen och tänder gravljus, medan drottning Silvia i stillhet minns ute på Drottningholms slott.Det har varit ett smärtsamt år för vår kungafamilj.
Läs mer om Silvia och Victoria.
Det är bara Silvia på Zlatans bilder
Helena Seger spelar onekligen en avgörande roll i Zlatan Ibrahimovics liv – men hon finns inte på hans Instagram-konto. Varumärkesexperten Jacqueline Kothbauer har en raffinerad teori om varför.
Läs mer om Instagram-konto och Silvia.
Silvia: Våld mot barn kan bara stoppas om vi hjälps åt
Drottning Silvia är med i en stor intervju i amerikansk tv.Hon får frågor om sitt engagemang för utsatta barn och varför hon grundade World Childhood Foundation.– Jag frågade mig vad jag själv kan göra för att hjälpa barn, säger hon till den amerikanska storkanalen CNN.
Silvia på plats i Thailand för att hedra döde kungen
Thailands framlidne kung Bhumibol Adulyadej hedras i en fem dagar lång ceremoni. Drottning Silvia har rest till Bangkok för att närvara vid kremeringsceremonin – som över 250 000 thailändare hoppas komma i närheten. Samtidigt hedras den avlidne kungen – i Stockholm.
Silvia till Thailand – ska på begravning
Drottning Silvia kommer att närvara vid kremeringen av Thailands framlidne kung.Kung Bhumibol Adulyadej dog för mer än ett år sedan – och sedan dess har en officiell sorgeperiod varit utlyst.
Läs mer om Thailand.
Magdalena Ribbing förstod inte hur älskad hon var
Magdalena Ribbing lämnade politiken för att hon var för godtrogen.Då blev hon folkkär som expert på vett och etikett.Nu sörjs den socialistiska aristokraten både av drottning Silvia och av tonåringar.Men Magdalena Ribbing förstod aldrig hur uppskattad hon blivit.– Jag tror inte att hon riktigt förstod hur fantastiskt älskad hon var, säger vännen Alexandra Charles.
Läs mer om Silvia.
Silvias sorg – efter Ribbings dödsolycka
NEW YORK. Drottning Silvia hyllar prinsessan Madeleine för hennes engagemang –men skulle helst vilja att dottern tog det lite lugnare.– Det är mycket med två små barn och ett tredje på väg, säger drottningen.I en stor intervju med Expressen berättar Silvia om sorgen efter Magdalena Ribbing, relationen till prinsessan Madeleine och kampen för ensamkommande barn.
Madeleines besök i New York med Silvia
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia deltog i Childhoods internationella styrelsemöte i New York.Det skriver prinsessan på sin Facebook-sida.
Silvias klänning stjäl all uppmärksamhet
Här glänser Silvia och Madeleine ikapp på röda mattan.Men den som golvade alla var drottning Silvia, enligt Expressens modeexpert Magda Omerspahic.– Klänningen är otroligt vacker och detaljrik, säger hon.
Kändistätt på drottning Silvias gala
NEW YORK. Stjärnspäckat värre när Silvia och Madeleine bjöd in till gala i New York.Bland gästerna på restaurang Cipriani på Broadway syntes skådespelaren Malin Åkerman, Sofia Hellqvists mentor Barbro Ehnbom och artisten Efva Attling.Men smakar det så kostar det. Syftet med Childhood foundations årliga Thank You-gala är att samla in så mycket pengar som möjligt till förmån för utsatta barn – och gästerna hade betalat upp mot 800 000 kronor för att få njuta av galan.
Drottning Silvias skämt om Madeleine – i FN
NEW YORK. I ett tal i FN hyllade drottning Silvia sin dotters, prinsessan Madeleines, engagemang för barns rättigheter. – Jag är tacksam och stolt, sa hon. Silvia skojade också om Madeleine apropå att hon väntar sitt tredje barn.
Läs mer om Madeleine och Silvia.
Stjärnorna som får festa med Silvia och Madde
NEW YORK. Drottning Silvia och prinsessan Madeleine har landat i New York.I kväll går de på Childhoods Thank You-gala på exklusiva Cipriani på Broadway – där Melinda Gates ska prisas.På gästlistan står stjärnor som skådespelaren Malin Åkerman, FN:s Antonio Guterres och musikern Eva Dahlgren.
Silvia: Jag hade en annan bakgrund
BERLIN. Här får drottning Silvia pris i hemlandet Tyskland för sitt arbete som Sveriges drottning.I en exklusiv intervju med Expressen berättar Silvia bland annat om det första beslutet hon tog inne på Slottet, om engagemanget för barns rättigheter och om sorgen när hennes mentor gick ur tiden.– Jag vet hur svårt det är att vara ensam, säger Silvia och betonar hur mycket medarbetarna har betytt för hennes gärning.
Läs mer om Expressen, Silvia, Slottet och Tyskland.
Silvia hyllade Madeleine i hemlandet Tyskland
BERLIN. Applåderna dånade när drottning Silvia klev in i lokalen.På tisdagskvällen prisades hon i hemlandet Tyskland för sitt arbete som Sveriges drottning med till exempel barnrättigheter genom Childhood.– Till min stora glädje delar jag det engagemanget med min yngsta dotter, prinsessan Madeleine, sa drottning Silvia i sitt tacktal.
Läs mer om Childhood, Madeleine, Silvia och Tyskland.
Silvia om svenska babyprylen i kungafamiljen: Alla har en
BERLIN. Drottning Silvia har sex barnbarn, och ett sjunde på väg.Under en utställning om nordisk design för barn tittade hon på produkter från Babybjörn –och avslöjade att kungafamiljen har gott om babyprylar från det svenska familjeföretaget.– Jag tror att alla nog har en sådan hemma, sa Silvia med ett stort leende.
Läs mer om Babybjörn och Silvia.
Silvia får 100 000 i pris – skänker allt till välgörenhet
Drottning Silvia får nästan 100 000 kronor för sin gärning som drottning av Sverige.Priset tas emot nästa vecka i Tyskland – där Silvia är född.–Drottningen är hedrad och glad över utmärkelsen, säger Johan Tegel, pressekreterare vid hovet.
Ledins hemliga möte med kungaparet
Tomas Ledin fick kungligt besök under genrepet på Cirkus.Artisten poserar på en bild tillsammans med kung Carl Gustaf och drottning Silvia tagen efter repetitionen inför premiären av showen Skarpt läge på Cirkus.Fint besök! skriver Tomas Ledin i bildtexten på Facebook.
Kungen och Silvias romantiska kväll
Här passar kungen och drottningen på att få en kväll på tu man hand.På onsdagskvällen besökte de genrepet av Tomas Ledins show Skarpt läge på Cirkus – som de båda gillade.–Den var härlig, jättefin!, säger drottning Silvia till Expressen.
Läs mer om Expressen, Silvia och Skarpt.
Silvia om kärlekssommaren med kungen: Fantastiskt
I dag drar kungafamiljen i gång sitt arbetsår, och drottning Silvia har flera resor och ett viktigt statsbesök framför sig.Under sommaren har hon hämtat energi på Solliden – men också runtom i världen.– Vi har haft så många bröllop att gå på, säger hon.
Läs mer om Silvia och Solliden.