Silvia

Silvia får 100 000 i pris – skänker allt till välgörenhet

Drottning Silvia får nästan 100 000 kronor för sin gärning som drottning av Sverige.Priset tas emot nästa vecka i Tyskland – där Silvia är född.–Drottningen är hedrad och glad över utmärkelsen, säger Johan Tegel, pressekreterare vid hovet.

Ledins hemliga möte med kungaparet

Tomas Ledin fick kungligt besök under genrepet på Cirkus.Artisten poserar på en bild tillsammans med kung Carl Gustaf och drottning Silvia tagen efter repetitionen inför premiären av showen Skarpt läge på Cirkus.Fint besök! skriver Tomas Ledin i bildtexten på Facebook.
Kungen och Silvias romantiska kväll
Här passar kungen och drottningen på att få en kväll på tu man hand.På onsdagskvällen besökte de genrepet av Tomas Ledins show Skarpt läge på Cirkus – som de båda gillade.–Den var härlig, jättefin!, säger drottning Silvia till Expressen.
Läs mer om Expressen, Silvia och Skarpt.
Silvia om kärlekssommaren med kungen: Fantastiskt
I dag drar kungafamiljen i gång sitt arbetsår, och drottning Silvia har flera resor och ett viktigt statsbesök framför sig.Under sommaren har hon hämtat energi på Solliden – men också runtom i världen.– Vi har haft så många bröllop att gå på, säger hon.
Läs mer om Silvia och Solliden.

Mötet om Silvias pappas förflutna

Drottning Silvia bjöd in till möte på Sollidens slott efter tipset om ett överraskande fynd.Expressen kan nu berätta om det privata mötet i somras – om drottningens far och en tysk grupp med kopplingar till motståndsrörelsen under andra världskriget.Brevväxlingar och en medlemslista ska bland annat koppla Walther Sommerlath till utsmuggling av judiska flyktingar.– Vi fick avbryta vår semester för mötet med kronprinsessan och drottningen, berättar IT-konsulten Tomas Sielski som gjorde fynden i sitt släktarkiv.
Läs mer om Walther Sommerlath.
Silvia om gravidbeskedet: Vi hade velat vänta lite
Drottning Silvia hade velat hålla prinsessan Madeleines graviditet hemlig ett litet tag till.I samband med att hon träffade blivande Silviasjuksköterskor berättade hon om hur hon själv reagerade när Madeleine avslöjade den glada nyheten.– Det var underbart!
Här använder Victoria Silvias klänning från 1978
Drottning Silvia bar klänningen under ett statsbesök till forna Sovjetunionen år 1978.Och nu, 2017, tog kronprinsessan Victoria på sig samma klänning, skriver Svensk Damtidning.– Det finns en medvetenhet och en hållbarhetstanke rakt igenom kronprinsessan, har Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, berättat.
Seyde, 67, inbjuden till kungen – vet inte varför
Först trodde Seyde Aslan, 67, att kuvertet som kommit med posten var reklam och tänkte slänga det.Men tack vare hennes barnbarn blev hon snart varse om att det faktiskt var en inbjudan till en middag med kung Carl Gustaf och drottning Silvia.– Men jag vet inte varför de bjudit in just mig, säger hon.
Läs mer om Carl Gustaf, Seyde Aslan och Silvia.
Kungaparets kärlekshus sålt för 21 miljoner kronor
Huset där kungen och drottning Silvia sägs ha gömt sig som nykära har sålts.Försäljningen gick i lås vid 21 miljoner kronor – fyra miljoner under det pris som säljaren begärde.–Med tanke på att vi accepterat priset och gjort en affär så är säljaren nöjd, säger Pernilla Berger, ansvarig fastighetsmäklare på Bjurfors.
Läs mer om Pernilla Berger och Silvia.
UD kritiseras – kungen åkte på inofficiell Moskvaresa
Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia var i somras på ett inofficiellt besök i Moskva. Kungaparet fanns på gästlistan när EF-ägaren Bertil Hults hustru Lisbeth firade sin 70-årsdag i den ryska huvudstaden. UD avrådde från att använda statsflyget, men inte från själva resan. Nu kritiseras UD av Alliansföreträdare.
Hemliga budgivningen om kungen och Silvias kärlekshus
Två hemliga budgivare slåss om att få köpa huset där kungen och Silvia sägs ha gömt sig som nykära på 1970-talet.Utropspriset var 25 miljoner kronor – och förhoppningen är att försäljningen ska gå i lås inom ett par veckor.– Det är två köpare som har ett intresse och som har lagt fram olika förslag, säger Pernilla Berger, ansvarig fastighetsmäklare på Bjurfors.
Läs mer om Pernilla Berger och Silvia.
Drottningen Silvias fråga om barnbarnen
Kungaparet är åter vid familjeparadiset Solliden efter en semester som kung Carl Gustaf kallar jättetrevlig.Och snart får kungafamiljen tillskott – Carl Philip och Sofia väntar smått.– Hur många behöver man för att få ihop till ett fotbollslag? Det är på god väg! säger drottning Silvia.
Silvia och Victoria på släktbröllop på Mallorca
Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria var på släktbröllop på Mallorca i helgen.Helena Christina Sommerlath gifte sig med Ian Martin i katedralen i Palma.Bruden är både brors- och guddotter till Silvia samt kusin till Victoria.
Idroman som gränsar till såpopera
Silvia Avallone är en av de tongivande författarna i en ny italiensk generation.Ulla Gudmundson läser hennes nya roman om barn och föräldraskap i utkanten av Bologna.
Läs mer om Bologna.
Kungaparets sköna semester på Rivieran
Äntligen! Kung Carl Gustaf och drottning Silvia pustar ut på Rivieran.Efter en händelserik sommar hemma i Sverige är det nu sköna, lata dagar i romantisk miljö som gäller för kungaparet.
Kungafamiljen och tyska tidningar
MÜNCHEN. Sverige jublar!, Victoria – vad hon vill förändra som drottning och Drottning Silvia – en sådan förnedring!.Det är bara några av veckans rubriker i de tyska veckotidningarna som hårdbevakar svenska kungafamiljen.–Folk vill läsa glada, lyckliga saker om Victoria och Silvia, säger Roland Hag, chefredaktör för Neue Post.Efter flera övertramp är relationen mellan tysk press och det svenska hovet bitvis frostig – och kungafamiljen följer noga allt som skrivs.
Silvia om kärleken till staden – där hon träffade kungen
MÜNCHEN. Kungen och drottningen är tillbaka i staden där de först träffades. Nu har Silvia tilldelats en särskild utmärkelse från Bayerns premiärminister Horst Seehofer. – München har alltid haft en speciell attraktionskraft på mig, säger drottningen i sitt tacktal.
Läs mer om Horst Seehofer och Silvia.
Madeleine och Silvia säljer bord – för 100 000 dollar
NEW YORK. Vill du festa med drottningen Silvia och prinsessan Madeleine vid diamantbordet?Inga problem – om du har 822 000 kronor vill säga.Så mycket kostar det dyraste bordet vid årets Childhood gala i New York.
Läs mer om Childhood, Madeleine, New York och Silvia.
Kungen och Silvia avbryter semestern – för tysk opera
MÜNCHEN. Kungen och drottningen är på en privat rundresa i Tyskland.Men i dag avbryter de semestern för att delta i en välgörenhetskonsert för World Childhood Foundation och en operaföreställning.– De ser fram emot de här konserterna väldigt mycket, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.
Kungen har fått en ny håvleverantör
Kung Carl Gustaf fick en insekthov i present av Årets ölänning Dave Karlsson, forskare och chef på Station Linn i Ölands Skogsby.Stolt viftade han med håven framför publiken innan han visade upp den för drottning Silvia.
Kungen har fått en ny hovleverantör
Kung Carl Gustaf fick en insekthov i present av Årets ölänning Dave Karlsson, forskare och chef på Station Linn i Ölands Skogsby.Stolt viftade han med hoven framför publiken innan han visade upp den för drottning Silvia.
Kungafamiljens stöd till Hagasessorna
Efter den tuffa tiden har Hagasessorna stöttats av kungafamiljen. Nu fortsätter prinsessan Margaretha att umgås med sina nära. I går åkte hon på en biltur på Öland med drottningen Silvia.
Christer Lindarws fräcka Silvia-imitation
Här får Christer Lindarw kungafamiljen att skratta – med sin Silvia-imitation.After Dark-stjärnan rev ner applåder när han härmade drottningen och gratulerade kronprinsessan Victoria.– Det är en sång i present – från din lilla mamma, sa Lindarw under numret.
Trolle-Wachtmeister godkände Silvia som drottning av Sverige
I flera decennier var Alice Trolle-Wachtmeister en av kungafamiljens närmaste och mest förtrogna.Hon fanns alltid ett telefonsamtal bort – redo att stå till tjänst med vilket ärende de än begärde.– För kungen var hon den ställföreträdande förälder som han har behövt i sitt liv. Nu är hon borta, nu är han ensam, säger Barbro Hultman, mångårig medarbetare vid hovet.
Därför försvann SVT- profilen från rampljuset
Kajsa Ingemarsson är Säpo-agenten som sadlade om till komiker – och slutade skämta.Hon blev känd som programledare och Silvia-imitatör i radio och tv – men det var som författaren bakom supersuccn Små citroner gula som hon klev genom rutan och gick hem i stugorna.Framgångarna kostade – Ingemarsson gick in i väggen och vände kändisskapet ryggen.Nu har hon bytt liv – igen – och skriver populär filosofi och leder meditationsresor.– Den jag var då finns inte kvar längre, säger hon.