Sista

Sista kvarten sänkte Östersund i Grekland

Östersund var på väg att skaffa sig ett utmärkt läge i play off till Europa Leagues gruppspel. Men två sena mål kan bli förödande för jämtarna. Grekiska storlaget Paok Thessaloniki vann med 3–1 (1–1) och har nu ett klart övertag inför returen.

TV4:s besked till Ernst efter kritiken

TV4 valde ifjol att inte ge Ernst Kirchsteiger några klara besked om framtiden innan sista programmet för säsongen var avklarat.Men i år är det annorlunda - redan innan torsdagens avsnitt är saken biff - han är aktuell för både nya sommar- och julprogram.Ernst är en av våra allra största och mest folkkära profiler och vi är superstolta att ha honom i kanalen, skriver TV4 i ett mejl.Som om det inte räckte blir det även två specialprogram för att hylla Kirchsteigers tio år i kanalen.
Läs mer om Ernst, Ernst Kirchsteiger och TV4.
Peter Madsens tårar – vid förra ubåtsdramat
Häktade uppfinnaren Peter Madsen, som kan ha sänkt sin ubåt Nautilus, har sänkt sin egen ubåt tidigare.Vid en av de platser där försvunna Kim Wall sågs sista gången.Den gången grät han.
Läs mer om Kim Wall och Peter Madsen.
Teorin – efter döds- bilden på Presley
Den klassiska bilden av den döde Elvis Presley togs under dramatiska omständigheter som fick ett lika dramatiskt efterspel. Skandaltidningen National Enquirer mutade en av Elvis släktingar att smygta det som blev den sista bilden på rockkungen. Originalet förstördes sedan efter en mjältbrandsattack i efterdyningarna av terrordåden den 11 september.
Läs mer om Presley.

Det är enorma summor för oss

THESSALONIKI. De är Sveriges sista hopp i Europa.Skulle Östersund slå ut den grekiska storklubben PAOK väntar gruppspel i Europa League – och minst 30 miljoner kronor in på kontot.– Det är enorma summor för oss, som innebär att vi på ett snabbare sätt kan nå vårt mål att vinna allsvenskan, säger ordförande Daniel Kindberg.
Foppa målskytt – i sin sista match
Peter Forsberg gjorde troligtvis sin sista match för Icebreakers.Då nätade legendaren efter en läcker framspelning mellan benen från Marcus Johansson.Icebreakers vann till slut matchen med 8-7 och Foppa stod för hela fyra poäng.– Det var tufft att spela i kväll, men fyra poäng är ju okej, säger Peter Forsberg till SportExpressen.
Prinsens ånger – efter sista orden med Diana
Prins Harry berättar nu om sin ånger efter det sista telefonsamtalet med sin mamma.Prinsessan Diana ringde sina söner en sista gång från Paris innan hon dog.– Jag har ångrat hela mitt liv att jag pratade med henne så kort, berättar prinsen under dokumentären Prinsessan Diana: minnet efter vår mamma.
Läs mer om Diana och Prinsessan Diana.
Gunhild Carling sörjer sin pappa
Musikern och underhållaren Gunhild Carling, 42, sörjer sin pappa Hans som gått bort i cancer, 74 år gammal.– Det är så fruktansvärt sorgligt. Vi har varit som kompisar. Han har varit min inspiration, säger hon.I sista momangen hann Gunhild spela in en intervju med sin pappa, alldeles innan han miste talförmågan.
Läs mer om Gunhild och Gunhild Carling.
Kamelcenter vill slippa betala tillbaka
Göteborgs kommun och Angereds kamelcenter lyckas inte komma överens om återbetalningen av de bidrag som gått till olika verksamheter som aldrig startat.En sista tidsfrist för föreningen att komma in med en avbetalningsplan har nu gått ut.–Det vi fick in var inte en avbetalningsplan, säger Maria Grundel (V), förste vice ordförande Social resursnämnd.Nu ser hon ingen annan möjlighet än att pengarna blir en fråga för inkasso.
Läs mer om Maria Grundel och Social.
Forsberg hyllas inför avskedet: Legend
Peter Forsberg lägger skridskorna på hyllan – igen.44-åringen gör sin sista match med kändislaget Icebreakers i norska Stavanger under onsdagskvällen.Och legendaren är stor även i skidtokiga grannlandet.– Det här är en ära och vi är väldigt ödmjuka inför det, säger Petter Nyström, Arenachef vid DNB Arena.
Kärlekens ord: Så dog Elvis Presley
Elvis Presley levde ett förtrollat liv, men han dog inte en död i skönhet. The King hittades livlös, liggande i sina egna spyor på golvet framför toalettstolen, i dag för 40 år sedan. Månaderna före sin död fick han nära 10 000 tabletter utskrivna – men den officiella dödsorsaken är hjärtattack. Elvis sköterska och hans flickvän berättar om förfallet de sista dagarna av hans liv.
Dramat med SVT – innan Sannas besked
Sanna Nielsen kommer att leda Allsång på Skansen även nästa år - det meddelade hon själv under tisdagens säsongsavslutning. Men förhandlingarna med SVT pågick in i det sista - och bara timmar innan gårdagens sändning var det underskrivet. – Alla måste vara nöjda och vara redo med vad man går in i för deal. Inte minst för Sanna så är det viktigt vad man går in i, säger Per Rådelius, projektledare på SVT.
Läs mer om Allsång, SVT, Sanna och Skansen.
Rafflande fajt om sista kvartsfinalplatserna
Piraterna hade chansen att stärka sin slutspelsplats. Men i sista heatet tog Smederna en femetta – och nästa vecka kan Piraterna i stället åka ur elitserien. – Jag är så besviken på vår insats, sade lagledaren Stefan Andersson Skill.
De kan vara de sista som bytte ord med försvunna Kim
Rasmus Eilars hade ett samtal med Madsen och Wall ute på sjön innan journalisten rapporterades försvunnen.–Jag blev nyfiken för att se vad som var på gång, säger han.Även Johan Rasmusson hälsade snabbt på duon som enligt honom såg ut att ha en trevlig åktur.
Läs mer om Kim, Madsen och Wall.
Här är sommarens 10 största bilklipp
Nyårsafton är ett knappt halvår bort men i bilhallen är det modellskifte och därmed nyårsrea.Volvo tänker pressa ut det sista från gamla XC60 och säljer ut de sista bilarna under sensommaren.Konkurrenterna hänger på och trycker ner priserna på de utgående modellerna.Här är de 10 allra bästa sensommarfynden.
Det sista vi behöver är att ställa olika professioner mot varandra
REPLIK. Om man begränsar de resurser som finns inom dagens hälso- och sjukvård genom att ställa olika professioner mot varandra, riskerar man att hämma den potential som finns i att ge patienterna möjlighet till rätt hjälp på en gång, skriver Stefan Jutterdal, Förbundsordförande Fysioterapeuterna.
Här är sista kända filmen på Kim Wall, 30: Hon vinkade
Här är de sista kända rörliga bilderna på försvunna Kim Wall, 30.Klockan var 19.55 på torsdagskvällen när en man som var på väg hem från en fisketur fick syn på Peter Madsens ubåt utanför Köpenhamn – bara timmarna senare anmäldes den svenska journalisten försvunnen.– Vi vinkade och hon vinkade tillbaka, säger filmaren.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamn.
Här är sista kända filmen på Kim Wall, 30: Hon vinkade
Här är de sista kända rörliga bilderna på försvunna Kim Wall, 30.Klockan var 19.55 på torsdagskvällen när en man som var på väg hem från en fisketur fick syn på Peter Madsens ubåt utanför Köpenhamn – bara timmarna senare anmäldes den svenska journalisten försvunnen.– Vi vinkade och hon vinkade tillbaka, säger filmaren.
Läs mer om Kim Wall och Köpenhamn.
Big Ben tystnar i fyra år – klockan ska renoveras
LONDON. Den brittiska huvudstadens mesta landmärke behöver renoveras rejält.Klocktornet utsätts årligen för enormt slitage och ska nu rustas upp. För att underlätta för de som ska utföra arbetet inne i tornet kommer nu den klassiska klockan att tystna.Nu uppmanas allmänheten att ta sig till Big Ben kommande måndag, då det är dags för den sista klockringningen på länge.
Läs mer om Big Ben.
Löfven: Vi ska visa vägen till ett annat samhälle
VIDEO | Statsminister Stefan Löfven håller tal på sista dagen av Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbunds kongress. Följ talet direkt nedan från 11.30.
En sån skjutning har vi inte sett tidigare
De sista gästerna dansade. Festen var på väg att avslutas. Då kom de tre männen in i festlokalen. En av dem sköt rakt in mot festdeltagaren.– Den här typen av urskillningslös skjutning har vi tidigare inte sett i Malmö, säger kriminalkommissarie JB Cederholm.Polisen söker efter en vit bil och en svart bil som försvann från Ystadsvägen efter att tre män skjutits inne i lokalen. En har livshotande skador.
Läs mer om Malmö och Ystadsvägen.
Tråkigt – förjävligt att det har blivit så
För första gången sedan OS i Lillehammer -94 kommer OS-hockeyn vara utan NHL-spelare.NHL har tagit beslutet att inte släppa några spelare till Pyoengchang, Sydkorea.Ett beslut som kritiseras av flera svenska NHL-stjärnor.– Det är så tråkigt och förjävligt att det det blivit så här men jag tror inte sista ordet är sagt faktiskt, säger Gabriel Landeskog.
Bolts ilska efter sitt sista farväl
LONDON. Usain Bolt tackade för sig med ett ärevarv inför fullsatta läktare i London.Som ett startskott för sitt nya liv så röt han i från mot dopingen inom friidrotten.– Om du fuskar borde du stängas av på livstid, säger han.
Läs mer om London.Som.