Sista

Mästarnas kris fortsätter – på väg mot storförlust

HV71 ledde med ett mål efter andra perioden.I andra vände Örebro – och gjorde fyra mål. Örebros Daniel Viksten gjorde två av dem.Det står 4-1 till närkelaget inför sista perioden.– Vi faller ihop som ett korthus, säger HV:s tränare Johan Lindbom.
Läs mer om Johan Lindbom och Örebro.

Pappan om sista kvällen med barnen

Inledningsvis misstänktes pappan för mord på sin fru och parets tre barn.Misstankarna mot honom försvagades snabbt och för en och en halv vecka sedan meddelade åklagaren att förundersökningen lagts ner och att mamman dödat barnen och tagit sitt eget liv.I förhör berättar pappan om sista kvällen.– Allt var normalt, som vanligt. Jag hade den bästa familjen i hela världen.
Melanias hjälp är det sista vi behöver
Förra veckan uppmanade Sofi Oksanen USA:s första dam, Melania Trump, att bekämpa fördomar mot östeuropeiska kvinnor.Nu får hon svar av Manca Renko, historiker och författaren från Slovenien, som undrar var fördomarna finns – egentligen.
Wijk inför VM-genrepet: Vi ska visa att de är efter oss
Hon har blivit framröstad som världens bästa spelare tre år i följd och för Anna Wijk är hungern efter nya framgångar fortfarande lika stor. Den 3–5 november spelar hon och de andra i landslaget de sista landskamperna inför VM när Euro Floorball Tour (EFT) kommer till Malmö. – Vi ska sätta ned foten och visa att de är efter oss, säger hon.

Avgörande deadline i katalanskt ställningskrig

Klockan 10.00 på torsdagsförmiddagen går ännu en deadline ut i det spansk-katalanska ställningskriget. Madrid vill ha besked om Barcelona verkligen utropat självständighet eller inte och hotar med att ta över styret av Katalonien. Ett sista halmstrå erbjuds: att utlysa nyval.
Läs mer om Barcelona och Katalonien.
Nylander målskytt när Toronto vann
William Nylander gjorde sista målet när Toronto vann – den sjätte segern av sju möjliga i höst – hemma mot Detroit i NHL-ishockeyn, 6–3. För St Louis gjorde Alexander Steen comeback efter handskadan.
Läs mer om Alexander Steen, Detroit och Toronto.
Martin Gelin: Trump gör även döda soldater till en måltavla
Militären brukar anses vara den sista institutionen i USA som står utanför den politiska polariseringen. Donald Trumps lögner kan nu ändra på det.
Läs mer om USA.
Bondens chockbesked – hoppar av programmet
Nötbonden Fredrik Leandersson kärleksjakt är över. Nu hoppar han av programmet meddelar bonden i onsdagens avsnitt av Bonde söker fru.– Det känns nästan som om man grep sista halmstrået. Men fyfasen - hon har kvaliter! säger Fredrik om kärleken Yvonne i kvällens program.
Läs mer om Bonde, Fredrik och Yvonne.
Mikael Ymer föll – pressade stjärnan
Mikael Ymer, 19, spelade länge sitt livs tennis.Men till slut blev rutinerade tysken Mischa Zverev, 30, för tung.Svensken föll med 6-1, 5-7, 4-6 – och därmed är sista svenskhoppet i Stockholm Open utslaget.
Läs mer om Mischa Zverev och Stockholm Open.
Bråk med Spanien skrämmer fler turister än terrordåd
Kataloniens separatistiska äventyr slår hårdare mot turismen än vad terrordådet i Barcelona gjorde. Enligt en branschstudie är regionen på väg att tappa elva miljarder kronor i turismintäkter under årets sista kvartal.
Läs mer om Barcelona och Spanien.
Kommunalrådets avtal ger fem miljoner till krögaren
Råda Säteri har gått med stora förluster länge. Bolaget som driver verksamheten på den anrika krogen har skatteskulder på 1,3 miljoner kronor.Härryda kommun stämde krögaren i Göteborgs tingsrätt, men drog tillbaka målet i sista stund.Detta sedan kommunalrådet Per Vorberg (M) skrivit under ett förlikningsavtal som rör upp känslor. Avtalet ger krögaren Robert Säll drygt 5,5 miljoner kronor för att flytta ut – men han kan vänta tills årets sista julbord dukats av.– Jag tror det är så långt som man kommer i den här förlikningen, säger kommunalr&#
Läs mer om Per Vorberg och Robert Säll.
Skönt att 24:an fick ett bra avslut
Sista matchen med nummer 24 i Scandinavium.Då skulle Lias Andersson se till att hans pappas nummer fick bästa tänkbara avslut med två mål och seger.– Skönt att 24:an fick ett bra avslut, det hade varit pinsamt annars, säger 19-åringen efter 3–2-segern mot Örebro.
Läs mer om Scandinavium.Då och Örebro.
Kortkaoset: Det var så mycket kalabalik
Nykomlingen fick tre röda sista femton – vann ändå
Rosenbergs besked till topplagen i Europajakten
Malmö FF är klara mästare – men kan fortfarande spela en avgörande roll i kampen om Europacupplatserna.MFF har kvar att möta både tabelltvåan AIK och fyran Häcken.– Du måste visa respekt för de andra lagen och ta de sista kamperna och försöka vinna dem, säger Markus Rosenberg.
Adam Johansson: Vill spela vidare på elitnivå
Sista hemmamatchen för Blåvitt: Blev väldigt bra
Läs mer om Blåvitt.
Hjalmar Jonsson: Nu är det över
Hyllad i sista allsvenska matchen för Blåvitt
Läs mer om Blåvitt.
Just nu: Rysarlottning för Sverige
Italien, Kroatien, Danmark eller Schweiz? Vilken nation blir sista hindret för Janne Anderssons mannar och spel i fotbolls-VM i Ryssland nästa år? Följ vår direktrapportering här.
Det dröjde en halvtimme innan Jasmine hittades
Jasmine tog sitt liv på det låsta ungdomshemmet Rebecka. Hon skulle på grund av suicidrisk ha tillsyn varje kvart – men DN kan avslöja att enligt handlingar från socialjouren hittades Jasmine klockan 20.00. Den sista gången någon i personalen såg Jasmine i livet var en halvtimme innan dess.
Läs mer om Jasmine och Rebecka.
BIlbudet utsatt för rån av 10 maskerade män
Bilbudet hade en sista leverans på Bennets väg i Malmö innan arbetsdagen var slut.Men sista uppdraget blev också det värsta.Plötsligt omringades budet av tiotalet hotfulla gärningspersoner - allt i syfte att tvinga till sig budets mobiltelefon.
Läs mer om Malmö.
Live 13.45: Följ lottningen till VM-playoff
Italien, Kroatien, Danmark eller Schweiz? Vilken nation blir sista hindret för Janne Anderssons mannar och spel i fotbolls-VM i Ryssland nästa år? Följ vår direktrapportering här.
Sveriges sista VM-hinder lottas i dag
Danmark, Kroatien, Italien eller Schweiz? I dag lottas det vilken motståndare som blir Sveriges sista hinder i jakten på en plats i fotbolls-VM i Ryssland nästa sommar.
Därför censurerade SVT artisten i sändning
Ola Salo var en av gästerna i säsongens sista Ebbots ark på SVT.Men när artisten äter frukost med de andra gästerna reagerar tittarna - hela Salos skjorta är bortcensurerad.– I de flesta fallen upptäcker vi och ber dem byta kläder, men i just det här fallet såg vi det inte, säger projektledaren Siri Bergerud.
Läs mer om SVT och Siri Bergerud.
Köpte den för 32 miljoner – men det var ett ruckel
Det är över sex år sedan han spelade sin sista match.Och när Robin Söderling, 33, nu är i tennishallen är det för att träna Elias Ymer, eller femåriga dottern Olivia.I en stor intervju med SportExpressen berättar den före detta tennisstjärnan om saknaden av kickar, kampen med den sjuka kroppen, den nära vänskapen med grannen Mats Sundin och lyxvillan i Djursholm.– Vi köpte den för 32 miljoner, men det var ett ruckel, säger Söderling.
IOS-utveckling – den sista Sovjetstaten?
Drömmen om plattformsoberoende utveckling lever vidare, tack vare nya lovande lösningar. Just nu är det IOS-utvecklare som har nya alternativ att fundera på.
Läs mer om Sovjetstaten.