Sista

Sverige skrällfyra i herrstafetten - stort steg mot OS

Sverige såg ut att bomma ännu en chans att kvalificera sig till OS. Men på tredje sträckan i herrarnas skidskyttestafett körde Sebastian Samuelsson upp Sverige från åttonde till fjärde plats - och på sista sträckan var Fredrik Lindström till och med nära pallen.

Kallas vallare om Charlottes förändring: Hon kunde vara väldigt nervös

DAVOS. DN:s reportageserie heter Med Kalla mot OS. Vallaren Mats Eklund är den sista som är med Charlotte innan hon ska köra mot OS-guld. Här berättar Mats om hur Charlotte förändrats och Kalla själv minns gulddramat i Falun.
Läs mer om Charlotte, Falun, Kalla, Med Kalla och OS-guld.
Svensken lurad – av arrangören
DAVOS/STOCKHOLM. Teodor Peterson hade kvartsfinalsegern som i en liten ask.Men i sista kurvan in mot upploppet vurpade Peterson - och semifinalplatsen rök all världens väg.Nu riktar han kritik mot arrangörerna.– Det ska se snyggt ut, säger Teodor Peterson.
Läs mer om Peterson och Teodor Peterson.
EU får ny myndighet för att kolla utsläppsfusket
Tyskland och Italien kämpade emot in i det sista.Men nu ska EU få mer muskler i kampen mot utsläppsfusket i bilbranschen.EU får möjlighet att kontrollera bilar och bötfälla de tillverkare som inte håller det de lovat.
Läs mer om Italien.

SVT tvingades till krisdrag: Tråkigt

Inför årets säsong av Vinterstudion tappade programmet sin största stjärna – Andr Pops.Yvette Hermundstad och David Fjäll var tänkta att dela på den rutinerade programledarens tjänst.Men när det under lördagen blev David Fjälls tur att leda programmet syntes han inte till i rutan.– Yvette fick hoppa in i sista stund, säger Vinterstudions projektledare Erika Christensen.
V75 i sista stund: Spets och slut för spiken i Guld
Inte pluggat på inför V75 på Åby?Ingen fara – Jonas Noreen bjuder på alla sina tips.
Läs mer om Guld, V75 och Åby.Ingen.
Hanna Ferm vårdas in i det sista – inför Idol-finalen
I kväll kan Hanna Ferm, 17, bli Sveriges nya idol.Samtidigt vårdas sångerskan in i det sista – inför finalen i Globen. Och hon vet inte heller hur hennes scenshow ska se ut.– Jag är väldigt trött och sliten, både fysiskt och psykiskt. Det har varit intensivt och en väldigt stor omställning, säger hon.
Läs mer om Globen, Hanna Ferm och Idol-finalen.
James Wood: Ingmar Bergman borde ha fått Nobelpriset
Boston. När europeiska författare får amerikanska läsare har de ofta litteraturkritikern James Wood att tacka för genombrottet – fråga Karl Ove Knausgård. Björn af Kleen har träffat den Sverigeaktuella New Yorker-skribenten som kallats den sista kritikern.
Schulz höjde priset för ett samarbete med Merkel
BONN. Martin Schulz hölls på sträckbänken in i det sista. Men till slut återvaldes han med starka 81,9 procent på SPD-kongressen och fick ledamöternas mandat att förhandla med Angela Merkel om en ny regeringsallians. Risken för nyval i Tyskland sjunker – men är långtifrån eliminerad.
Läs mer om Angela Merkel, Merkel och Tyskland.
Polisens uppmaning: Skippa sista glaset på julfestligheterna
Med anledning av julbordet som slutade med flera ingripanden skriver Polisen Södermalm en tydlig uppmaning på Facebook.Vi finns där ute för er om ni ändå väljer motsatt väg, skriver polisen Linus, 34.–Inlägget i sig beskriver en typisk händelse. Så här är det varje år, säger han.
Karolinska slängde patienters sista fruktbara ägg
Karolinska universitetssjukhuset lex Maria-anmäls efter att fyra patienters infrysta ägg kasserats, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.
Läs mer om Nyhetsbyrån Siren.
Lilian, 85, hjälte i drunkningsdrama
Lilian Östman, 85 skulle skulle ta lite frisk luft när hon hörde skrik vid vattnet.Två tjejer höll på att drunkna och Lilian agerade blixtsnabbt genom att larma sina grannar om vad som hände – hennes insats räddade de två unga kvinnornas liv.Nu uppmärksammas hon av räddningstjänsten i Stenungsund.– Det var i sista sekunden de fick upp henne, om vi inte hade reagerat så hade de dött båda två, säger hon.
Läs mer om Lilian och Stenungsund.
Jättefiaskot fullbordat: Storlaget missar slutspel
Napoli har stormat fram i Serie A under hösten.Men i Champions League har succn uteblivit.Italienarna föll i den sista gruppspelsomgången - och missar nu slutspel.
Läs mer om Serie A.
Hemliga spelet bakom bondens slutdejt
Dennis Anderssons sista dejt med Liselotte Jonsson är avgörande inför slutvalet.Under kvällen tänker han ta upp något som bekymrar honom.Men just innan han ska gå har hennes rival, Annie Håkansson, något viktigt att berätta.
Vännen berättar nu: Jensen dog utfattig
Den danske fotbollsikonen Henning Jensen gick bort i måndags.Nu berättar vännen om Jensens svåra sista år - efter ett tungt ekonomiskt bakslag.– Det är bara så sorgligt, säger vännen Jörgen Herbert enligt Ekstra Bladet.
Kan inte glömma fasterns sista ord på dödsbädden
För drygt fem år sedan gick Lewis Hamiltons faster bort i cancer.Nu avslöjar Formel 1-världsmästaren att hennes sista ord har fått honom att fundera över sin framtid som förare.–Det stör mig, säger Hamilton enligt Formel1.de.
Läs mer om Formel, Formel1.de och Hamilton.
Hyllningarna till Rikard Wolff efter julkalendern
I SVT:s julkalender Jakten på tidskristallen gjorde skådespelaren Rikard Wolffs en av sina sista roller.Skådespelaren gjorde entr i serien under tisdagen – och hyllas nu av tittarna.Man blir ju alldeles salig av hans leende. Blir nog att sitta uppe till två och invänta nästa avsnitt. Fine Rikard., skriver en person på Twitter.
Läs mer om Jakten, Rikard Wolff och Twitter.
Stjärnorna öppnar för en fortsättning
För två år sen tog Solsidan farväl med en femte och sista säsong.Långfilmen är därför en efterlängtad bonus för alla tittare, som ändå inte ska ge upp hoppet om en fortsättning.Varken skådespelare eller regissörer verkar nämligen längre tro att vi sett det sista av Solsidan:– Det vet man inte, säger Felix Herngren och fortsätter:– TV4 kanske vill att man ska göra tv.
Läs mer om Felix Herngren och Solsidan.
Jan, 93, har fortfarande mardrömmar om finska vinterkriget
Den 6 december firar Finland hundra år som självständigt land. Men kampen för frihet fortsatte i många år efter det. När Jan Kjellberg var 18 år 1942 tog han värvning i Finlands krig mot Sovjetunionen. Under ett års tid låg han vid fronten öster om Ladogasjön. I dag är han den sista i sin militära enhet som fortfarande är i livet.
Pernillas ilska efter elaka läpphånet mot Bianca
Bianca Ingrosso har den sista tiden fått ta emot hårda ord i sociala medier och försvaras nu av sin mamma.Pernilla Wahlgren får också utstå kritik, men tar inte alls åt sig på samma sätt som dottern.– Hon är inte så himla hårdhudad, säger Wahlgren i podcasten Wahlgren och Wistam.
Läs mer om Bianca, Wahlgren och Wistam.
Juventus är vidare i Champions League
Juventus klarade sitt sista test i jakten på åttondelsfinalsspel i Champions League.
Atletico utslagna – Roma och Juventus vidare
Atletico Madrid är utslagna ur Champions League. Samtidigt klarade både Roma och Juventus sina sista test i jakten på åttondelsfinalsspel.
Läs mer om Roma.
Swedbank: Börsuppgången kan vara inne i sin sista fas
Swedbank har fortsatt god tilltro till aktiemarknaden, framförallt i USA och Sverige. Samtidigt gör man bedömningen att aktieuppgången kan vara inne i sin slutfas.
Läs mer om Sverige och USA.