Sista

Halfvarsson tvekar om femmilen

Sveriges herrar har haft ett tungt OS hittills. Daniel Rickardsson, Jens Burman, Viktor Thorn och eventuellt Calle Halfvarsson får en sista chans att ta en medalj i Pyeongchang på femmilen på lördag.
Därför har Ghouta hållit stånd mot Assad
Syriens sista starka motståndsfäste har belägrats i flera år – det finns flera skäl till att rebellerna i förortsområdet lyckats hålla regimtrupperna borta.
Läs mer om Assad och Ghouta.

Kim Jong-Uns syster gravid – ställde in möte med USA

Nordkoreas diktators syster Kim Yo-Jong skulle träffa USA:s vicepresident Mike Pence för ett hemligt möte i Sydkorea.Men i sista minuten ställde hon in, skriver Reuters.Samtidigt kommer rapporter om att Kim Yo-Jong är gravid, skriver Korea Herald.
Stjärnan krossade jumbon
Stjärnan hade inga problem att spela hem poängen mot tabelljumbon Malmbäck. Hemmalagets Denis Bagaev satte fyra mål i 8-1-segern. Stjärnan kunde enkelt vinna den sista hemmamatchen för säsongen när Malmbäck gästade Arena Oskarshamn.
Läs mer om Arena Oskarshamn och Malmbäck.
Ghoddos: En dröm att vara här
Arsenal på Emirates Stadium. Troligtvis Östersunds sista anhalt på lagets Europa League-resa. Men drömmen om en bragd lever än. – Vi måste tro på det, vi är inte bara här för att delta, säger Saman Ghoddos.
Läs mer om Europa League-resa.
Modern pop och dansband i sista deltävlingen
Det är snart dags för årets sista deltävling i Melodifestivalen, och som vanligt är det en bred blandning av låtar och genrer. Allt från tidigare musikalartister till storfavoriter och fiktiva karaktärer tävlar i Örnsköldsvik på lördag. TT har hört alla bidrag.
Bottenstriden i södra allsvenskan
Craftstadens tränare analyserar bottenstriden i den södra allsvenskan. Malmö och Östra ligger på varsin sida av nedflyttningsstrecket och i sista omgången möts de.
Läs mer om Östra.
Ingen förundersökning mot V:s Emma Wallrup
Det inleds ingen förundersökning mot Vänsterpartiets Emma Wallrup, rapporterar TV4.Partikollegan Jens Holm har anmält henne för ofredande.– På grund av preskription kan jag bara pröva vad som hänt de sista två åren, säger åklagaren Håkan Roswall till Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Håkan Roswall.
Dubbel fördel Sverige i semifinalen
GANGNEUNG. Sveriges curlingherrar kommer att ha två stora fördelar när det är dags för OS-semifinal. Motståndarna har redan spelat en match tidigare under dagen och Sverige kommer att ha den viktiga sista stenen.
Läs mer om OS-semifinal och Sverige.
Kritiserade identifikation av kön - portas från konferens
I onsdags skulle Kajsa Ekis Ekman ha talat under en porrkonferens arrangerad av Roks. Men i sista stund beslutade organisationen att porta henne.
Kim Walls pojkvän – om den sista kyssen
Kim Walls pojkvän gav henne en lång kyss, innan hon följde med Peter Madsen ut på havet.Vid tillfället visste paret inte om att det skulle bli den sista gången som de två såg varandra i ögonen.När Kim Wall inte kom tillbaka cyklade han runt ön för att leta efter flickvännen. Senare anmälde han henne som saknad.
Läs mer om Peter Madsen.
Drömslut för Randall: I USA är det bara OS som räknas
PYEONGCHANG. Hon fick det perfekta avslutet – och visade att man inte behöver vara svensk eller norsk för att vinna. Kikkan Randall tog guld i karriärens sista OS-lopp. – I USA är det bara OS som räknas. Det här är en belöning för vad vi alla har trott på i två decennier, sade hon.
Läs mer om OS-lopp och Randall.
Är förtal mindre allvarligt om många gör det?
Nu har den första – men sannolikt inte den sista – förtalsdomen kommit i kölvattnet av #metoo-kampanjen. Utgången är inte förvånande. Men det är tveksamt om det är rimligt att som domstolen anse att det är en förmildrande omständighet att många andra utpekanden skedde samtidigt.
Randall tog guldet i sitt sista OS-lopp
När hon började åka sidor visste Kikkan Randall inte att sporten fanns med på det olympiska programmet. Nu gjorde hon sitt sista OS – och tog guldet i sitt sista lopp. – Det är helt sjukt, säger Randall som vann sprintstafetten tillsammans med Jessica Diggins.
Läs mer om Kikkan Randall, OS-lopp och Randall.
Falla kritisk mot Nilssons åkstil
Försvann det nordiska guldet i sista backen? Tveksamt. Men norskan Maiken Caspersen Falla är ändå kritisk mot Stina Nilsson efter loppet. – Hon kommer ju bakifrån så det är ju hon som orsakar det, säger Falla.
Svensk medaljmiss efter stor dramatik
De svenska längdherrarna har inte fått till det på OS så här långt.Under onsdagen såg det ut att kunna vända – men Calle Halfvarsson lyckades inte bärga medaljen på sista sträckan.I stället blev man fyra, sedan OAR och Frankrike slutat bakom Norge.
Hellner och Halfvarsson missade pallen – en sekund från medalj
De svenska längdherrarna är fortsatt utan medalj. Inför det sista varvet i sprintstafetten hade Sverige medaljläge men Calle Halfvarsson orkade inte hänga med Frankrike och OAR. Sverige slutade fyra och Norge tog guldet. – Vi är inte bättre än så här just nu, säger Hellner till DN.
JUST NU: Sverige tar OS-medalj
Det blev ett drama in i det sista.Sverige säkrade silver i sprintstafetten efter en spurtrysare mellan Stina Nilsson och Jessica Diggins.
Läs mer om OS-medalj och Stina Nilsson.
USA: Nordkorea ställde in planerat möte i sista minuten
Nordkorea har i sista minuten ställt in ett möte med USA:s vicepresident Mike Pence under de olympiska spelen i Sydkorea. Det uppgav Nick Ayers, talesperson för Mike Pence, på tisdagen enligt Reuters.
Läs mer om Mike Pence och Sydkorea.
USA: Nordkorea ställde in möte med Pence
USA:s vicepresident Mike Pence skulle ha träffat den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Uns lillasyster Kim Yo-Jong och den politiske veteranen Kim Yong-Nam under vinter-OS i Sydkorea. Men Nordkorea ställde in mötet i sista minuten.
Lindsey Vonn i tårar – efter OS-bronset i natt
PYEONGCHANG. Lindsey Vonn jagade guld i sitt sista störtlopp på OS någonsin.Men det fick nöja sig med brons. När tävlingen var över kunde Vonn inte hålla tårarna borta.– Jag önskar att jag kunde fortsätta, säger hon enligt SI.
Läs mer om OS-bronset och Vonn.
USA: Nordkorea ställde in möte med Pence
USA:s vicepresident Mike Pence skulle ha träffat den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Uns lillasyster Kim Yo-Jong och den politiske veteranen Kim Yong-Nam under vinter-OS i Sydkorea. Men Nordkorea ställde in mötet i sista minuten.