Siw

Minnesord: Leif Smulte Reinholds

Konstnären och musikern Leif Smulte Reinholds, Stockholm, har avlidit 76 år gammal. Han efterlämnar systrarna Siw och Ingva med familjer, släkt, vänner och medmusikanter.
Läs mer om Ingva, Siw och Stockholm.

Lill-Babs: Jag kan inte säga att jag saknar en karl

Nu i februari drar Lill-Babs, 78, ut på turn med kollegerna Siw Malmkvist, 80, och Ann-Louise Hanson, 72. När hon träffar Söndags Christer Olsson blir det ett samtal om kärlek - till barn, män och till att stå på scenen.
DN gratulerar: Siw Malmkvist
År 1955 anmälde hon sig till en sångtävling, bara för att få komma in på en modevisning. Hon vann, och fick spela in sin första skiva. I februari ska Siw Malmkvist turnera igen.
Läs mer om Siw Malmkvist.
Siw Malmkvist: Inuti är jag den person som jag alltid varit
Nyligen fyllde hon 80. Det hindrar inte Siw Malmkvist att dra ut på turn med Lill-Babs och Ann-Louise Hanson. – Det är klart att jag orkar! säger artisten i en intervju om hur hon hållet minnet i trim, klassresan, stroken, panikångesten och modet att våga.

Plura är en jäkla idiot om han röker så mycket

Plura Jonsson, 65, röker fyra paket cigaretter om dagen. Något som Siw Malmkvist, tidigare rökare, reagerar på. – Jag förstår inte hur Plura ens hinner röka fyra paket om dagen och jag skulle vilja säga till honom att det inte alls är så svårt att sluta som man kanske kan tro, säger den 80-åriga artisten som fimpade efter en stroke.
Läs mer om Plura och Siw Malmkvist.
Berättar: Därför blev det bara en film
Under fredagskvällen sänds Varning för Jönssonligan på TV4. Skådespelerskan Siw Malmkvist, 80, var en av alla som var med i den hyllade kultserien –nu svarar hon på varför filmen blev så populär.
Läs mer om Jönssonligan, TV4 och Varning.
Siw Malmkvist om att avsluta karriären
Artisten Siw Malmkvist fyller 80 år - men är friskare än någonsin. Trots det funderar hon på när det är dags att lägga karriären på hyllan. – Man vill inte vara hur gaggig som helst, säger Siw Malmkvist.
Läs mer om Siw Malmkvist.
Lill-Babs om läkarens besked: Blev livrädd
I februari ger hon sig ut på turnn Tillsammans – med Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. För Expressen berättar Lill-Babs om sina turnminnen, ex-svärsonen Tommy Nilsson, vänskapen med prinsessan Lilian och att hon skrivit sitt testamente. – Jag gruvade mig till tusen, säger hon.
Sjösalapriset till Siw Malmkvist
Sångerskan Siw Malmkvist är mottagare av 2016 års Sjösalapris. Hon får det för ett mångårigt...
Läs mer om Siw Malmkvist.
Siw Malmkvist är väl värd en egen tv-timme
Siw Malmkvist har en fenomenal karriär och är väl värd en egen tv-timme. Hon borde fått en hel tv-kväll.
Jag är redo att omvärdera mina fördomar
Det är med en aning skepsis jag slår på revy-artisten Siw Carlssons sommarprat. Mina förutfattade meningar är redo att ristas i sten redan efter första låten – vem fan gillar ens buskis? Men tio minuter in är jag redo att omvärdera mina fördomar.
Svenska skådespelerskan fick hjärtinfarkt – på scen
Farsskådespelerskan Siw Carlsson fick hjärtinfarkt på scen för fyra år sedan. I sitt Sommar i P1-program berättar hon om sjukdomen. – Till slut så gick det inte längre, säger Siw Carlsson.
Läs mer om P1-program, Siw Carlsson och Sommar.
Efter snusförbudet – tjänstemän förföljs
Hammarö kommun beslutade nyligen om ett snusförbud för anställda där den som bryter mot förbudet riskerar sparken. Sedan dess har debatten rasat och kritiken från både anställda och privatpersoner har varit massiv. Nu förföljs tjänstemän i kommunen efter beslutet. – Frågan har fått alldeles för stora proportioner, det är inget rim och reson. Enskilda tjänstemän har utsatts för personförföljelser och en del uttrycker sig väldigt dumt på exempelvis vår Facebooksida, säger Siw Gidlöf, till NWT.
Läs mer om Facebooksida, NWT och Siw Gidlöf.
Nu är Kent och Leila K odödliga
Kent, Denniz Pop, Karl Gerhard, Leila K och Siw Malmkvist. Det är några av de band och artister som...
Gamla kärringar som röker blir jag arg på
Siw Malmkvist drabbades av en stroke under en turn i Tyskland 2005. Nu mår hon bra – men händelsen fick henne att genast sluta röka. – Nu avskyr jag röklukt. Gamla kärringar som röker blir jag arg på och ser jag unga röka blir jag förbannad, säger hon till News55.
Läs mer om News55 och Tyskland.
Teaterföreställning på tisdag
Den 3 november gästar Sven Wollter, Siw Malmkvist och Camilla Larsson Höganäs i teaterpjäsen Aftonens ämne - kärlek.
Läs mer om Siw Malmkvist och Sven Wollter.
Siw Malmkvist turnerar med Sven Wollter
Kärleken är i fokus när Siw Malmkvist och Sven Wollter ger sig ut på turn över hela Sverige.
Sverige höll ett möte efter dopingskandalen
PEKING. Sverige drabbades av två dopingfall under EM i Zürich 2014. Nu laddar landslaget om för VM. Och gångarnas förbundskapten Siw Karlström har pratat med sin trupp – för att lägga Andreas Gustafsson-skandalen bakom sig. – Det är tragiskt, men det har ju hänt. Vad ska vi göra?, säger Karlström till SportExpressen.
Höll ett dopingmöte efter nya skandalen
PEKING. Sverige drabbades av två dopingfall under EM i Zürich 2014. Nu laddar landslaget om för VM. Och gångarnas förbundskapten Siw Karlström har pratat med sin trupp – för att lägga Andreas Gustafsson-skandalen bakom sig. – Det är tragiskt, men det har ju hänt. Vad ska vi göra?, säger Karlström till SportExpressen.
Visprogram påtema kärlek
Onsdagen den 12:e håller sångpedagogen Siw Leijon konsert i restaurangen på Örestrand.
Läs mer om Siw Leijon och Örestrand.
Måns firade årets sista junikväll
Siw Malmkvist rappade till Här kommer Pippi Långstrump, Måns Zelmerlöw och Petra Marklund sjöng...
Därför är Skåne bäst – 12 skäl att älska Skåne
Ingenting går upp mot gamla Skåne, sjöng Siw Malmkvist i en succlåt på 60-talet. Här är tolv skäl att älska vår sydligaste landsdel.
Läs mer om Siw Malmkvist och Skåne.
Gustafsson bryter tystnaden i ett mejl
Andreas Gustafsson har stängts av för doping. I samtal med förbundskapten Siw Karlström har gångstjärnan nu förklarat hur dåligt han mår. Och att han flera gånger om var nära att erkänna sitt fuskande. – Han påbörjade mejl som han aldrig skickade, säger Karlström till SportExpressen.
Stöttas av vännerna efter cancerbeskedet
VÄSTERHANINGE. Barbro Lill-Babs Svensson, Siw Malmkvist, Arne Weise... Många arbetskamrater och vänner vill stötta tv-legendaren Bosse Larsson, 81, och hans hustru Lisbeth Larsson, 71, i deras kamp mot cancern. Bosse Larsson berättar att både han och hustrun har fått veta av läkarna att deras liv är på upphällning. – Jag är så glad för allt stöd – tack till alla som hört av sig, säger en rörd Bosse Larsson.
Svensk friidrottare fast i dopingkontroll
Sverige har drabbats av ett nytt dopingfall. SportExpressen kan berätta att gångstjärnan Andreas Gustafsson har lämnat ett positivt a-prov och stängts av från allt tävlande. – Det här kommer som en chock, säger förbundskaptenen Siw Karlström.
Läs mer om Siw Karlström.