Siw

Hon ersätter Lill-Babs på turnn

Barbro Lill-Babs Svensson planerade att fortsätta förra årets succturne med Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson i sommar.Efter hennes bortgång bestämde sig Malmkvist och Hanson för att fortsätta turnn.Nu har de meddelat vem som ersätter Lill-Babs: schlagerdrottningen Towa Carson.

Fritidsbankens lager börjar fyllas på - fritidschefen hoppas på fler sommargrejer

Den nystartade Fritidsbanken i Smedjebacken fick i lördags den första riktiga "insättningen" med sport- och fritidsgrejer. Resultatet av insamlingen i Smedjehallen blev enligt fritidschefen Siw Östlund som förväntad.
Malmkvist och Lill-Babs var vänner in i det sista
Siw Malmkvist och Lill-Babs var nära vänner hela sina vuxna liv och fanns där för varandra ända till slutet. Nu ger Siw en ny bild av vänskapen men även konkurrensen som fanns mellan dem. Siw berättar också om Lill-Babs sista tid i livet. – Hon gav sig fanken på att allting skulle gå – och det sa jag till henne också. Men sedan klarade hon inte av att vara hemma och hon fick komma upp på Stockholms sjukhem och då någon gång förstod vi att det inte gå, säger Siw i Söndagsintervjun i P1.
Läs mer om Siw och Söndagsintervjun.

GD:s sista intervju med Lill-Babs: "Hållit på i 63 år utan comeback"

gjorde Lill-Babs sin sista Gävleshow i konserthuset med Ann-Louise Hanson och Siw Malmkvist under rubriken "Tillsammans 183 år". Här återpublicerar vi den inför-intervju som GD gjorde, efter beskedet om stjärnans död ett halvår senare.
Hyllningen i SVT som Lill-Babs aldrig fick se
Susanne Cederberg har gjort dokumentären Siw, Lill-Babs Ann-Louise –en film om trions turn som nu blir det sista inspelade materialet med Lill-Babs.Men artisten hann aldrig se dokumentären, som kommer bli hennes avsked till svenska folket.–Det var meningen att hon skulle titta i förväg, men nu det blev ju inte så, säger Susanne Cederberg.
Vännerna fortsätter turnn – efter önskan från Lill-Babs bror
Succturnn fortsätter – utan Lill-Babs.Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson ger sig ut på vägarna igen med showen Tillsammans 183 år, efter en uppmaning från Lill-Babs bror.– Det var hennes bror Lasse som sa Det ska ni göra. Det hade Barbro velat, säger Ann-Louise Hanson till Aftonbladet.
Lill-Babs hyllas med folkparksturné
Foto: Roger Vikström/TT Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson åker på folkparksturné i Barbro 'Lill-Babs' Svenssons ära.
Läs mer om Ann-Louise Hanson och Barbro.
Duon Skogsfalke från Björna bjöd upp till dans på Kom in
LÄSARTEXT Lars Erik Larsson Lockstatorp, 36 km norr om Björna och Siw Norrman, född Nilsson på Svedjeudden i Långviksmon, kan få det att svänga.
Malmkvists karriär kan snart vara över
Siw Malmkvist, 80, har jobbat som artist i 62 år.Hon har vunnit Melodifestivalen, haft en mängd hitlåtar och varit ute på otaliga turner.Men snart kan karriären vara över – i en intervju med Hemmets Veckotidning berättar sångerskan att hon funderar på att gå i pension.– Men än så länge trivs jag väldigt bra med det jag gör, säger hon.
Läs mer om Melodifestivalen.
Minnesord: Per-Erik Nilsson
Per-Erik Nilsson, Hejdeby, Gotland har avlidit 91 år gammal. Hans närmaste är hustrun Siw och döttrarna Li och Lotti med familjer.
Läs mer om Gotland, Hejdeby, Lotti och Siw.
Sanningen om fräcka piken i TV4
Lotta Engberg skilde sig förra året. I måndagens avsnitt av Lotta på Liseberg passade buskisstjärnan Siw Carlsson på att driva med programledarens separationer. Men nu berätta Lotta Engberg sanningen om det fräcka skämtet – det var hennes egen id. – Jag hade väl kläckt det, säger hon.
Skilsmässopiken mot Lotta Engberg i TV4
Lotta Engberg och maken Patrik Ehlersson skilde sig förra året.I säsongspremiären av Lotta på Liseberg passade buskisstjärnan Siw Carlsson på att skilsmässopika programledaren.– Du kan väl för fan inte sjunga att du är en jävel på kärlek, du är ju skild två gånger, säger skådespelaren i direktsändning.
Passa på att titta på oss medan vi lever
Siw Malmkvist är förundrad över att någon vill höra de gamla skitlåtarna. Men tillsammans med Lill-Babs och Ann-Louise Hanson bjuder hon på både nostalgi och en paus från en snurrig samtid. Nu har deras Sverigeturn landat på Intiman i Stockholm. Karin Thunberg har mött scenlegenderna.
Minnesord: Leif Smulte Reinholds
Konstnären och musikern Leif Smulte Reinholds, Stockholm, har avlidit 76 år gammal. Han efterlämnar systrarna Siw och Ingva med familjer, släkt, vänner och medmusikanter.
Läs mer om Ingva, Siw och Stockholm.
Lill-Babs: Jag kan inte säga att jag saknar en karl
Nu i februari drar Lill-Babs, 78, ut på turn med kollegerna Siw Malmkvist, 80, och Ann-Louise Hanson, 72. När hon träffar Söndags Christer Olsson blir det ett samtal om kärlek - till barn, män och till att stå på scenen.
DN gratulerar: Siw Malmkvist
År 1955 anmälde hon sig till en sångtävling, bara för att få komma in på en modevisning. Hon vann, och fick spela in sin första skiva. I februari ska Siw Malmkvist turnera igen.
Läs mer om Siw Malmkvist.
Siw Malmkvist: Inuti är jag den person som jag alltid varit
Nyligen fyllde hon 80. Det hindrar inte Siw Malmkvist att dra ut på turn med Lill-Babs och Ann-Louise Hanson. – Det är klart att jag orkar! säger artisten i en intervju om hur hon hållet minnet i trim, klassresan, stroken, panikångesten och modet att våga.
Plura är en jäkla idiot om han röker så mycket
Plura Jonsson, 65, röker fyra paket cigaretter om dagen. Något som Siw Malmkvist, tidigare rökare, reagerar på. – Jag förstår inte hur Plura ens hinner röka fyra paket om dagen och jag skulle vilja säga till honom att det inte alls är så svårt att sluta som man kanske kan tro, säger den 80-åriga artisten som fimpade efter en stroke.
Läs mer om Plura och Siw Malmkvist.
Berättar: Därför blev det bara en film
Under fredagskvällen sänds Varning för Jönssonligan på TV4. Skådespelerskan Siw Malmkvist, 80, var en av alla som var med i den hyllade kultserien –nu svarar hon på varför filmen blev så populär.
Läs mer om Jönssonligan, TV4 och Varning.
Siw Malmkvist om att avsluta karriären
Artisten Siw Malmkvist fyller 80 år - men är friskare än någonsin. Trots det funderar hon på när det är dags att lägga karriären på hyllan. – Man vill inte vara hur gaggig som helst, säger Siw Malmkvist.
Läs mer om Siw Malmkvist.
Lill-Babs om läkarens besked: Blev livrädd
I februari ger hon sig ut på turnn Tillsammans – med Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson. För Expressen berättar Lill-Babs om sina turnminnen, ex-svärsonen Tommy Nilsson, vänskapen med prinsessan Lilian och att hon skrivit sitt testamente. – Jag gruvade mig till tusen, säger hon.
Sjösalapriset till Siw Malmkvist
Sångerskan Siw Malmkvist är mottagare av 2016 års Sjösalapris. Hon får det för ett mångårigt...
Läs mer om Siw Malmkvist.
Siw Malmkvist är väl värd en egen tv-timme
Siw Malmkvist har en fenomenal karriär och är väl värd en egen tv-timme. Hon borde fått en hel tv-kväll.
Jag är redo att omvärdera mina fördomar
Det är med en aning skepsis jag slår på revy-artisten Siw Carlssons sommarprat. Mina förutfattade meningar är redo att ristas i sten redan efter första låten – vem fan gillar ens buskis? Men tio minuter in är jag redo att omvärdera mina fördomar.